• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Грозни страни на национализма

Започната отъ Шишман, 26 Май 2020, 17:06:41

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Българиянационализъмполитикапсихология

Шишман

Заради които хората не искат да имат нищо общо  тази идеология. Единственият начин нещата да се оправят : е да бъдат обсъждани, да се виждат грешките, да се поправят и така.
Тези неща са и причината след 30г. демокрация да няма нито една националистическа организация или формирование, даже малка група.

Hatshepsut

Аз бих посочил следните грозни страни, от които национализма трябва да се разграничи:

- първо, българския национализъм трябва категорично да се разграничи от русофилията. Такива уродливи явления като партиите Атака и Възраждане трябва да бъдат бойкотирани от истинските националисти
- второ, национализма трябва да се разграничи от соц-носталгията. Приказките колко добре сме живели при социализма и какъв националист е бил бай Тошо едва ли са подходящи за една националистическа организация
- трето, не трябва да се допуска т.нар. червен национализъм, т.е. обвързването на национализма с комунистически или други крайно леви организации
- четвърто, национализма трябва да се разграничи от хулиганите, престъпниците и простаците. Отъждествяването на национализма със скинарите и футболните хулигани за мен е контрапродуктивно и отблъскващо

Това са моите първоначални бележки по темата  :aha:

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 26 Май 2020, 17:38:08Аз бих посочил следните грозни страни, от които национализма трябва да се разграничи:

- първо, българския национализъм трябва категорично да се разграничи от русофилията.
Но също така и от германофилията и обвързването с нацизма и преклонението и навеждането пред запада и САЩ.

Panzerfaust

Добре маркирани проблеми.

По същество първите три са едно и също - едни и същи хора са обикновено русофили, соцносталгици и по същество националкомунисти. Тези хора не правят разлика между Руска империя, СССР, Руска федерация - за тях щом е от Москва е хубаво и правилно. Появата на силен лидер в Русия катализира процесите. Путин прати лекари и излекува италианците, Путин изобрети ваксина срещу коронавируса, Путин е стожер на християнството, Путин срина цените на петрола и разори американските шистови компании. Каквото и да направи Путин за тях е гениално, нямат критично мислене и на първокласник. Бай Тошо пък е провъзгласен за едва ли не спасител на българската нация, при положение, че политиката му доведе до точно обратното.

Четвъртото пък е следствие на маргинализацията на национализма от съвременните либерални медии и политика. Става така, че към национализма се прикачат много неуравновесени и асоциални индивиди.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 26 Май 2020, 17:58:19нямат критично мислене и на първокласник.
Същото за мене важи и за поклониците на запада и Германия

FELDMARSCHALL

Мишока още от стария форум, преди това във форума на Атака, а още назад във времето ако се върнем постовете му във форума на БНС някъде 2003-2004г. всячески се опитва да оплюе хората, които симпатизират на Германия като ги заклейми веднага с еврейските определения - нацисти, а това е дума с негативна конотация и екзоним като никога членовете и симпатизантите на НСДАП не са се наричали така. Лепенето на етикети тия са такива, ония са онакива е типично за евреите и комунистите, които стигат до такова умопомрачение, че наричат всеки който не споделя техните идеи - фашист, дори и негър да е. :lol:
И тук не става дума за чуждопоклоничество, а за реална обективна оценка. Разликата с тези, които симпатизират на Русия (не говоря за комунистическия й период а като цяло) е че едните винаги са дърпали другите напред, за да не си останат за вечни времена в Средновековието и феодализма (т.е. крепостното робство). В кои периоди Русия е дръпвала напред в развитието си през вековете макар и на тласъци - това са именно периодите, когато начело са били царе/царици с германски произход, израснали и получили образование и познания в Германия и след това предали всичките си знания в полза и за развитието на Русия, за да се оттласне тя от неколковековния застой и тъмнината на Средновековието. Друга разлика е че симпатизиращите на Германия и техния народ НЕ настояват да се изучава задължително техния език в България, за разлика от русофилите респективно за руския език. Може да се говори надълго и нашироко по тази тема, но по-нагли и вредни за България същества от русофилите наистина няма. А още по-големият проблем е че тяхна русофилия дори не се изразява в това да почитат руската литература да кажем, която е световнопризната и е нещото, с което могат да се гордеят. Не, те са просто фенове на руската имперска завоевателна политика и желание да превърнат собствената си държава, в която са се родили в послушен доминьон на Москва, какъвто бяхме допреди 30 години. Няколко пъти по този начин хващах в крачка разни самозвани русофили (рубладжии), като ги питах дали могат да изброят поне 5 руски писатели и техните произведения...най-успешно положилите този своеобразен тест, на който ги изпитах достигнаха до 2 като не можаха и да кажат някои техни произведения или ги смесваха с такива на други автори. Та такава е разликата между такива като мен и тези същества. Дори тези, които симпатизират на САЩ не са толкова нагли...при тях има друг проблем - някакво сбъркано мислене и надежда (която вече поугасна), че САЩ ще дойдат за да ни освободят от комунизма наложен от Москва, а те в крайна сметка се договориха на яхтата в Малта Горбачов и Рейгън в каква посока ще върви Европа и света след края на Студената война. Има обаче и до днес още заблудени американофили, които вярват в тия щуротии и не искат да приемат суровата реалност, че се договориха за наша сметка и комунистите не понесоха наказателна отговорност за невъобразимите си престъпления срещу България и народите от Източна Европа, които могат да се определят и като престъпления срещу човечеството.

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 21:55:52Мишока още от стария форум, преди това във форума на Атака, а още назад във времето ако се върнем постовете му във форума на БНС някъде 2003-2004г. всячески се опитва да оплюе хората, които симпатизират на Германия като ги заклейми веднага с еврейските определения - нацисти, а това е дума с негативна конотация
Ползвам я тази дума просто защото не ми се губи време да пиша национал-социалист, съкратеното на което е нацист. Айде видя конспирацията.

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 21:55:52И тук не става дума за чуждопоклоничество, а за реална обективна оценка. Разликата с тези, които симпатизират на Русия (не говоря за комунистическия й период а като цяло) е че едните винаги са дърпали другите напред, за да не си останат за вечни времена в Средновековието и феодализма
МИ видяхме ги новите модерни времена: хомо-сексуализъм, наркомания, права на ислямистите и негрите и т.н.
Извинявай, без да те обиждам: ти за такива ли неща се бориш ? Защото западна култура е точно това!

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 21:55:52(т.е. крепостното робство). В кои периоди Русия е дръпвала напред в развитието си през вековете макар и на тласъци - това са именно периодите, когато начело са били царе/царици с германски произход, израснали и получили образование и познания в Германия и след това предали всичките си знания в полза и за развитието на Русия
Пич какво общо има това с  нас българите ? Дълбоко не ме интересува Русия, кой, какво и защо.

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 21:55:52Друга разлика е че симпатизиращите на Германия и техния народ НЕ настояват да се изучава задължително техния език в България, за разлика от русофилите респективно за руския език.
Но налагат немски порядки и култура, опитват се да ни правят немци и най-вече досаждат   пропагандата си в полза на немското и чуждата небългарска идеология на нацизма.

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 21:55:52Може да се говори надълго и нашироко по тази тема, но по-нагли и вредни за България същества от русофилите наистина няма.
Поклониците на запада Германия и САЩ са същите, като русофилите. Извинявай темата не е в полза на русофилите, и аз не съм русофил.

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 21:55:52а те в крайна сметка се договориха на яхтата в Малта Горбачов и Рейгън в каква посока ще върви Европа и света след края на Студената война. Има обаче и до днес още заблудени американофили, които вярват в тия щуротии и не искат да приемат суровата реалност, че се договориха за наша сметка

Тука си прав.

Лина

И така, та така, какво ли е това?
Ти какво чакаш, че не си направиш един антинационалистически форум и да си пишеш там, просто питам, та така?
Усмихвам се на ентусиазма, с които ще нищите темата.
То в заглавието за национализъм ли става въпрос или за хитлеризъм, щото автора не прави разлика, та  така?!
Предлагам да използвате темата, за да си поиграете на развален телефон и да си спомним детството. И така.

Моето скромно и безинтересно мнение се състои в това, че истинския и неподправен национализъм няма никакви лоши страни.  :bravo:

Ха така!

FELDMARSCHALL

Мишок, не смесвай моментна държавна политика (на баба Меркел и тоя преди нея) с германците като народ, които имат свои вродени качества - организираност, дисциплина, целенасоченост, които са техни белези от векове и това не се обвързва с моментната държавна или партийна идеология, която държи властта. Освен това знаеш много добре че Германия не е подписвала мирен договор през 1945г. и тамошната власт след посочената година е наложена от външни фактори, победители във ВСВ. Тези всичките неща, които изброи и които се толерират от властите в днешна Германия, по времето на Хитлер са били инкриминирани и виновните лица са влизали в затвора, а парадиращите със своята хомосексуална ориентация направо в концлагера. :judge: 
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 26 Май 2020, 22:57:59Мишок, не смесвай моментна държавна политика (на баба Меркел и тоя преди нея) с германците като народ, които имат свои вродени качества - организираност, дисциплина, целенасоченост, които са техни белези от векове и това не се обвързва с моментната държавна или партийна идеология, която държи властта. Освен това знаеш много добре че Германия не е подписвала мирен договор през 1945г. и тамошната власт след посочената година е наложена от външни фактори, победители във ВСВ. Тези всичките неща, които изброи и които се толерират от властите в днешна Германия, по времето на Хитлер са били инкриминирани и виновните лица са влизали в затвора, а парадиращите със своята хомосексуална ориентация направо в концлагера. :judge: 
Моето мнение е че идеологиите в това число : нацизма и фашизма доведоха до днешното състояние на нещата. Излизането от средновековното мислене и морал, води винаги до тука. Може и да са затваряли гейовете по лагери, но крайният резултат е в тяхна полза.
п.п. темата обаче не е нито за Германия, нито за Русия.

FELDMARSCHALL

Темата е за национализма, да. Проблемът е че ти разводняваш всяка тема във всеки форум от поне 15 години откакто съм ти чел постове в интернет в една единствена посока - да покажеш колко си специален и важен и как всички трябва да се съгласяват с твоята гледна точка. :dont:
Разбери, че това е контрапродуктивно поведение и по този начин не трупаш приятели, а врагове. Твоят нарцисизъм, който проявяваш в огромни размери как трябва да си центъра на вниманието и всички да те слушат ВРЕДИ ! Вреди и на теб самия и на форумите, в които пишеш. Сигурен съм че много хора напуснаха стария форум именно заради твоите изяви като черна станция и непрестанния ти стремеж винаги твоята дума да е последна и да се чувстваш победител във всеки спор. Осъзнай, че си част от обществото без значение в България или Италия и трябва да се съобразяваш с другите членове на това общество, ако не искаш в края на живота ти да останеш сам самичък и никой да не иска да те погледне, дори близките ти.

Hatshepsut

Цитатъ на: Шишман - 27 Май 2020, 10:53:39Моето мнение е че идеологиите в това число : нацизма и фашизма доведоха до днешното състояние на нещата. Излизането от средновековното мислене и морал, води винаги до тука. Може и да са затваряли гейовете по лагери, но крайният резултат е в тяхна полза.
п.п. темата обаче не е нито за Германия, нито за Русия.

Няма как национализма да е свързан със средновековното мислене, защото тази идеология и самите нации са продукт на Новото време. В повечето случаи през Средновековието народностното чувство е било на второ или трето място, тогава на първо място е била религията, после личната привързаност към феодалния владетел.
А що се отнася до средновековния морал, дали е бил по-висок от днешния? Не мисля, че е така. И разврата, и педерастията са били разпространени, също и престъпността и разбойничеството.

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 27 Май 2020, 15:43:03Темата е за национализма, да. Проблемът е че ти разводняваш всяка тема във всеки форум от поне 15 години откакто съм ти чел постове в интернет в една единствена посока - да покажеш колко си специален и важен и как всички трябва да се съгласяват с твоята гледна точка.
Бъркаш ме с някого. Всъщност винаги го въртя към българщината, тя е важната и трябва да е важната.
А колкото до мене : днеска ме има утре ме няма.
Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 27 Май 2020, 15:43:03Сигурен съм че много хора напуснаха стария форум именно заради твоите изяви
Тука се унесе здравата, това не го вярваш наистина нали ? А и как е станало, като през повечето време съм бил баниран ? Всъщност, когато участвах в форума посещенията рязко се увеличаваха

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 27 Май 2020, 17:12:31Няма как национализма да е свързан със средновековното мислене, защото тази идеология и самите нации са продукт на Новото време.
Така е но продукт но с доста дефекти и ако те не се оправят при всеки народ: поред особеностите се стига до където се стигна.

Цитатъ на: Hatshepsut - 27 Май 2020, 17:12:31А що се отнася до средновековния морал, дали е бил по-висок от днешния? Не мисля, че е така. И разврата, и педерастията са били разпространени, също и престъпността и разбойничеството.
Не мисля че тогава, е имало гей-паради: и мъже са се мъжели и жени женели.

FELDMARSCHALL

Педераси и педерастки изпълнения са документирани още по времето на Римската империя, така че и тук се изложи. Седни, слаб 2. :laugh:

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 27 Май 2020, 17:29:33Педераси и педерастки изпълнения са документирани още по времето на Римската империя, така че и тук се изложи. Седни, слаб 2. :laugh:
Да имали са паради ! Само че ставаше дума за средните векове, ама нищо бе, карай да е весело. От време на време губиш чувството за реалност.
Благодаря за оценката. Не каза обаче : дали мъже  са се мъжили и жени женили по време на римската империя. Аз миля че не !

Similar topics (1)