• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

24 January 2020, 05:20:24

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
9868 Posts

Шишман
827 Posts

Panzerfaust
216 Posts

Лина
191 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 62
  • Latest: gabyw6
Stats
  • Total Posts: 11669
  • Total Topics: 1210
  • Online Today: 46
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 23
Total: 23

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Чужбина / Re: Путинска Русия
Last post by Panzerfaust - Today at 01:53:28
Quote from: Шишман on 23 January 2020, 21:38:59Колко войни е водила Русия от 1945г. насам...
Корея 1950, Унгария 1956, Чехословакия 1968, Китай 1969, Афганистан 1979 - това като СССР, Чечня 1994, Чечня 1999, Грузия 2008, Украйна 2014, Сирия 2015 - това като Руска федерация. Не е малко никак като бройка.
3
Мале как лед 1944г. не са я пратили на лагер ?
4
Чужбина / Re: Путинска Русия
Last post by Шишман - 23 January 2020, 21:38:59
 "Дойче веле" и тази другарка послъгват. Колко войни е водила Русия от 1945г. насам и колко САЩ ?
 "Дойче веле"си е медия на нео-либералните сатанисти, там стеняха и срещу " Мъжкото хоро" на Йорданов ден. 
Лъжат и че младите хора бягат от Русия. Живея на запад и виждам че тука няма руснаци, има украинци и руснаци от Украйна, ама от Русия няма, освен като туристи. Ако там е зле тука щеше да е пълно с руснаци, както е пълно  украинци, ама няма.
5
Бранници - стихотворение на Елисавета Багряна

6
БРАННИЦИ

Чеда на хубава България
отъ Дунавъ бѣл до Охридъ синъ,
ний бранници сме на олтаря ѝ -
бойци заклети до единъ.

Дѣдитѣ наши славно мрѣха
съсъ името й на уста.
Съ кръвьта си тѣ ни завещаха
най-свѣтлия заветъ въ свѣта

И днес една звезда ни води,
единъ зовъ дава ни крила,
разпалва въ насъ духътъ за подвигъ
и силитѣ ни за дѣла.

Звездата свѣтла на България -
звезда на нашия животъ!
Да грѣе вѣчно тя над Царя ни,
и надъ единния народъ!

Е. БАГРЯНА
7
Чужбина / Re: Путинска Русия
Last post by Hatshepsut - 23 January 2020, 19:58:07
Руснаците не могат да живеят в мир. Те или водят война, или се готвят за следващата


уснаците не могат да живеят в мир. Те или водят война, или се готвят за следващата - в поредица от статии и интервюта световно известната писателка Светлана Алексиевич рисува съкрушителен портрет на руското общество.

Подготвихме колаж от изказвания на Светлана Алексиевич по публикации в ,,Нойе Цюрхер Цайтунг", ,,Ди Цайт" и Дойче Веле:


Войната на Русия срещу Запада вече започна. Не искат да го повярват нито в Русия, нито на Запад, но страната вече е съвсем друга. Откъде изпълзяха този примитивен милитаризъм, тази ретроградност, това помрачение? Ние се питаме това всеки ден. В Европа навярно също се питат. Защото хората на Запад искат просто да живеят нормално и в мир, докато руснаците са готови да умрат за героичната идея. Разликата е фундаментална.

***

Гледам лицата на хората по улицата. Демонстрирали сме заедно през деветдесетте години, бяхме стотици хиляди. Скандирахме: ,,Свобода! Свобода!". Какво се случи с тези хора? Сега скандират: ,,Путин! Путин!". Той е узурпирал душата на обществото, защото притежава интуицията да дава израз на народната воля. Путин олицетворява мъжкарството, православието, бляновете да бъдем велика сила - все архаични, митологични, мрачни неща. Митологичното съзнание постепенно завладява Русия: ,,Ние сме унижени и оскърбени, вкараха ни в роля, която не ни подхожда - и поради това трябва да се надигнем!". Приятелите ми са объркани. Всички четат книги за възникването на фашизма в Германия и Италия. За началото на революцията през 1917. Движим се неизвестно накъде. Руската интелигенция се е превърнала в малко островче сред тъмата и вече не може да отговори на въпроса: Защо народът толкова лесно се отказа от свободата си?

***

Цели 25 години живяхме с надеждата, че Русия ще стане една по-добра страна, но това не се случи. Русия е изпаднала в някаква реваншистка лудост. Допитванията показват, че ако сега има президентски избори, Путин ще бъде преизбран с 80 процента. Русия - това е Путин. Без Путин няма Русия. Така мислят мнозина. Постепенно си припомняме, че ние сме хора на войната - просто защото друго не знаем. Ние винаги или сме водили война или сме се готвели за следващата. У нас войната е издигната в култ.

Ето какво пише военният министър Куропаткин на цар Николай Втори: ,,Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От общо 128-те войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни". През 20 век не е по-различно: руският човек не е привикнал към мирен живот. Той винаги е живял във война и в името на държавата - никога не е живял заради самия себе си. Руският човек има специално отношение към смъртта. А самата страна дълбинно не е способна да води цивилен, нормален, мирен живот.

По нареждане на Кремъл беше създадено войнственото видео ,,Аз съм руски завоевател". Само за няколко месеца 3 милиона души го гледаха в интернет. Възторжените коментари бяха стотици: ,,Завоювахме Сибир - и сега имаме петрол и газ. Завоювахме Украйна, Балтика и Казахстан и станахме най-голямата страна в света". Обикновените руснаци нямат друга алтернатива и поради това черпят самочувствие от мисълта, че Русия отново е велика. На улицата навред усещаш агресивност, съзнанието на хората се е милитаризирало. Всички мислят във военни категории, за тях няма друго, освен ,,победа" и ,,поражение" - не случайно военните паради отново излязоха на мода и всички славят ,,героичното минало" на страната.

***

Днес в Томск и в други градове в събота и по празниците на пенсионерите им раздават безплатен бял хляб. Вече се печатат купони за храна. Държавата икономисва от парите за най-бедните, за да харчи за война. Но да не си мислите, че някой ще излезе на улицата да протестира. Не! Непрекъснато чувам едно и също: ,,Да, обаче си върнахме Крим. Трябва да стискаме зъби".

От Донбас пристигат ковчези, тайно погребват мъртъвците в безименни гробове. И пак повтарят: ,,Трябва да стискаме зъби. И да си държим езика зад зъбите. В Донбас не се бият руснаци. Когато защитаваме една свещена кауза, ако се налага - ще лъжем. Цялата страна ще лъже". И тя лъже. Лъжата се е превърнала в ритуал. Вече почти никой не говори истината. Нейният глас се чува все по-рядко. Например, когато се обаждат хора като онова танкистче с тежки изгаряния, чиято снимка видях в интернет: ,,Там се бият хора, които са взели кредити или изплащат ипотеки. Бият се за пари. Има и осъждани. Разбира се, пропагандата също въздейства. Лично аз вярвах, че ще се бием срещу фашистите. Трябваше да си скъсаме пагоните и да замажем регистрационните номера на машините. Путин е хитър. Официално непрекъснато повтаря, че в Украйна няма руски войски, а на нас вика: ,,Давай, давай, по-бързо!".

И това всички го знаят. Хората добре знаят, че мнозина са отишли на война заради парите. В интернет платените тролове разпространяват легенди, че от другата страна имало цели батальони поляци и американци, но ранени руски войници, завърнали се в страната, не са ги виждали. Вярно, чували са за тях, но лично не са ги срещали.

***

Страна, обсебена от войната, страна с военна психика. В обществото цари небивала подозрителност. Всички преследват шпиони. Навремето под подозрение в шпионаж попадаха само учените, днес обаче всеки може да излезе шпионин: моряците, домакините, кой ли не. Наскоро арестуваха Светлана Давидова от Вясма, майка на седем деца. Обвиниха я в държавна измяна, за която се полагат 10 до 15 години лагер. Престъплението ѝ: обадила се в украинското посолство и разказала, че руски войски от Вясма се бият в Донбас, чула го от офицери. А как са разбрали, че Давидова е звъняла в посолството? Издали я съседите. Та нали е война!

От телевизора се лее такъв антиамериканизъм и такава омраза срещу Запада, каквито никога не е имало. Наскоро чаках на стоянка за таксита в Москва. Опашката обсъждаше една-единствена тема: хората очакваха избухването на някакъв вулкан, който щял да погребе под лава и пепел половин Америка. И всички се радваха! Или пък разговорът ми със сина на една приятелка, студент в Московския университет. Русия можела за шест часа да превърне в радиоактивна пепел не само САЩ, но и целия останал свят, уверяваше ме той. Откъде го знаеш това? - попитах го. ,,Ами от телевизора."

Многобройни граждански организации, включително и доброволни, бяха обявени за чуждестранни агенти, защото получавали пари от Запада. За какво ли ѝ е на нашата страна списък на чуждестранните агенти? Ето за какво: за да насъсква едни граждани срещу други граждани. И това ако не е гражданска война...

В Държавната дума депутатите сериозно обсъждат дали да не се забрани притежаването на долари и изучаването на чужди езици. Защото младите хора бягали от страната... Скоро сигурно вече ще бъде опасно да разговаряш с чужденци. А неотдавна приеха закон, който забранява на гейовете и лесбийките да взимат шофьорска книжка. Директорката на едно училище в голям руски град беше уволнена, защото празнувала заедно с децата Хелоуин. Уволняват хора от работа само заради едно селфи, вкарват ги в ареста заради безобидни туитове, претърсват жилищата им заради това, че са харесали нещо във Фейсбук.
Страната току-що отпразнува 70-годишнината от победата. В руските градове открито се набират доброволци за войната в Украйна. Това е нашата житейска среда - войната. Единственият свят, в който се чувстваме у дома си.

Светлана Алексиевич, "Дойче веле"

https://offnews.bg/analizi/rusnatcite-ne-mogat-da-zhiveiat-v-mir-te-ili-vodiat-vojna-ili-se-got-507409.html
8
Радост Гънчева, багатур


В поредицата на Ladyzone.bg и предаването "Тази неделя" - "Пазителките", ви срещаме с една жена, която се посветила на традиции, идващи от времето на прабългарите. Тя е багир в прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур" и преподавател в Тракийския университет, Стара Загора.

,,Бях на седем години, когато ми подариха една книжка – казваше се "Черният красавец" на Ана Сюел. Тя възпламени в мен тази любов към този свят – светът на конете. Така заживях с тази мечта някой ден да се науча да яздя, да имам кон - до момента, в който не срещнах своя съпруг – Горан. Тогава мечтите ми започнаха да се превръщат в реалност".

Така Радостина Гънчева става част от света на ,,Бага-Тур" (името означава висше звание на прабългарски воин - б.ред.) – група българи от Стара Загора, които се стремят да възстановят и пазят древните традиции и ценности на прабългарския народ чрез тяхното пресъздаване в наши дни.

Радостина си спомня първите години, които са изпълнени струдности. ,,Имаше моменти, в които сме понасяли много обиди. Първите години българинът се срамуваше да каже, че е българин. Говоря за онези години на преход", казва тя.

Днес вече са изградили собствено прабългарско селище в Стара Загора. А с пътуващи спектакли обикалят не само страната, но и целия свят. Участват и в многобройни филмови продукции и възстановки.

Всъщност първоначално членовете на "Багатур" са само мъже. Постепенно се присъединяват все повече жени. Те изпълняват не само древни танци и обичаи, но и овладяват конната езда и работата с оръжия.

,,Показваме, че жената освен мила, нежна и добра, слаба, каквато много често принципно се смята, че е, тя всъщност може наравно с мъжете да владее тези оръжия, може да бъде достойна и да върви рамо до рамо с тях."

Радостина е и майка на две деца. Тя, както и всички други членове имат и други професии, извън ,,Багатур". Мъжът й Горан е пожарникар, а самата тя е преподавател в Тракийския университет и научен изследовател.

,,В университета преподавам по бубарство най-вече. Научните ми изследвания са в тази насока. Проучвам копринената пеперуда. В България това бубарство е малко позабравено - нещо, което искам да се възобнови по някакъв начин, защото е начин за по-бедни семейства да си изкарват някакви доходи", обяснява тя.

Радостина не се страхува от бъдещето, което уж принадлежи на технологиите.

,,Въпреки че светът става дигитален, което улеснява комуниакцията на хората, улеснява техния бит, човек винаги ще има нужда от духовност, защото дигиталният свят ни помага чусто физически да облекчим бита, разстоянита между нас, но от това да пазим духовността винаги ще има нужда. "Багатур" е това".,,Ние винаги ще бъдем наследници на българския род и винаги ще има нужда от хора, които да пазят това огънче, да го разпалват и да го предават на идните поколения", категорична е Радостина.

https://ladyzone.bg/laifstail/lica/radost-gancheva-bagir-vapreki-che-svetat-stava-digitalen-vinagi-shte-ima-nuzhda-da-pazim-duhovnostta.html
9
Така  българите трябва и вече отдават почит на народните юнаци
Скромно  носии, момчето е с маратонки, няма и калпак, защото вероятно не е имал пари за цървули и капа, но са там от сърце и българщината полека-лека се възражда. А с времето и пари за цървули и калпак ще се намерят.
10
Да сме турко-монголо татари е за предпочитане пред измислиците че сме някакви арийци
________________________________________________________________
АРИЙСКИЯТ НИ ПРОИЗХОД :или
 бегай за зелен хайвер и мерни линии !!!
Това е една от многото и поредната измама на олигархията и световният сатанизъм.
Номера е прост казват ни и се мъчат да ни набият в главите : че ние не сме някакви си прости българи , смесени със славяни , кумани и други, ами сме нещо велико, голямо и т.н. глупости и сме - арийци.
Демек не сте българи, и е тъпо да си българин, и за това сте - арийци. Утре ако трябва и марсианци ще ни изкарат само и само да не сме българи. Та не сте българи ама сте нещо по-висше - арийци. А такова нещо, като арийци няма и за това ни пращат за зелен хайвер , или мерни линии.
Да ама ето че аз се усетих как ни връзват с тази глупост и се надявам повече хора да се усетят. Естествено заедно с измислиците за ариянството ни върви и едно бесно анти-православие. Целта е ясна : да не сме вече , нито българи, нито православни
Нека си бъдем просто скромно - българи, няма нужда да сме никакви други, особено измислени неща от типа на арийци или свръх-човеци и какви ли не тъпотии.
Аз съм - българин, а вие решете за вас , какви да сте !
Тези на картината не са се наричали арийци, а православни българи и са пазели добре верата и народността си.
Pages1 2 3 ... 10