• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

20 September 2020, 05:06:37

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11466 Posts

Шишман
3213 Posts

Лина
559 Posts

Panzerfaust
525 Posts

Long time ago
503 Posts

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 17215
  • Total Topics: 1282
  • Online Today: 54
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 34
Total: 35

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Добринище - поздрави .
Българщината се развива добре и там.     _______________________________________________________
3
Малко по темата за Италия. Тук няма както у нас спортни площадки с лостове и успоредки. Там където има не са както трябва и лостовете например са прекалено дебели и с някакво пързалящо се покритие.
На много места има лостове без успоредка и обратното - успоредки без лостове. Личи си че тая материя им е чужда. Да не говорим че някой, като застане на даден уред и не се маха и така другите не могат да тренират. В България видях на разстояние от 900м. 3-и доста добри площадки с лостове и успоредки.
4
Италианец е арестуван за убийството на българка в Калабрия

Италианските власти арестуваха 32-годишния Андреа Ренда, който се смята за предполагаем убиец на българката Анелия Димова в Калабрия през нощта срещу 30 август. 55-годишната жена беше намерена убита в дома си в Белведере Маритима, до Козенца.
Италианските медии цитират местните власти, според които става въпрос за убийство с цел грабеж на предмети с неособено висока стойност. Така описва мотивите на престъплението шефът на карабинерите в Козенца Пиетро Сутера, пише 24 часа. Димова беше намерена с разбит череп и с кърпа върху лицето си, прикрепена с тиксо. Жертвата не е познавала нападателя си.
https://www.dunavmost.com/novini/italianets-e-arestuvan-za-ubiistvoto-na-balgarka-v-kalabriya

Идилия в едно малко градче Козенца...
5
Chery Plum (Дива джанка)

Това дете почти със сигурност страда или е страдало от нощно напикаване. Успява да се контролира през деня, но нощем се ,,изпуска'. Може да демонстрира гняв, маниакални поведение или фобии.
Винаги играе едни и същи игри, облича един и същи анцуг. Иска да държи всичко под контрол, за това е любопитно и тършува из чанти и чекмеджета. Ходи непрекъснато напред – назад, подскача, може да си удари главата в стенат. Chery Plum може да помогне при деца аутисти; освен това е подходящ при заекване, предизвикано от прекомерен самоконтрол. Използва се при ,,превъзпитание", при възвръщане на говор след психотравма, заедно с Chestnut Bud. Много е полезен при случаи, когато децата плачат или крещят неудържимо, но и в противоположния случай, когато са обзети от мания за ред и подреждат всичко. Тези деца не показват и не споделят чувствата си, за тях думата ,,отпускане" не съществува. Чрез игра те трябва да изпускат парата – борба, бокс със възглавницата, народни танци, може да играят с детски чук докато ,,стоят' къща от кубчета и въображаеми пирони. Въпреки вярата на д-б Бах ,,че болестта ще се стопи като сняг под слънцето" при тежки психози трябва да с вземат предвид конституционалните фактори и обкръжаващата среда, които изискват помощ от специалист.

Chestnut Bud (Пъпка от бял конски кестен)

Chestnut Bud е особено полезен цвят за малките ученици – за тези, които учат трудно или често повтарят едни и същи грешки. За разлика от Cerato което все се тревожи, че греши дори когато е право това дете не си дава сметка, че греши. Не го мисли изобщо. То е разсеяно, спъва се на едно и същи място, повтаря все същите изрази и вицове.
Това дете не успява да осмисли грешките си и ги повтаря, винаги забравя в къщи 'онази" тетрадка, не умее да се съсредоточава и не проявява интерес към училището. Често се чудим как успява да намери толкова странни и грешни отговори, а учителката му постоянно повтаря ,,Мисли, преди да отговориш" .
Този цвят е полезен за деца със Тризомия 21 както и за тези със забавено развитие.
(Лично състудентите, които си купуват този цвят за концентрация подсилиха интереса ми към капките) С този цвят вдъхваме на този тип деца удоволствието от новото, от познанието с помощта на така наречените ,,евристични" игри на разкриването, на разгадаването.

Chicory (Цикория)

,,Това е мое" Дете с потребност да притежава и с качества да изнудва, детето Chicory иска всички да са на негово разположение, нищо не отстъпва, от нищо не се отказва, нито пък дава каквото и да е на заем. Понякога изтръгва ласки и подаръци чрез мнимо разболяване. Може да е дребнаво дете, да плаче често и да драматизира. Трудно му е да се откъсне от майка си и често състоянието е на лице и при майката – на едипово и симбиотично ниво. Полезно е този лек да се съчетае с Red Chestnut.
И в игрите тези деца се познават лесно, те все са майката, докторката, учителката и докато си им дете всичко е ок, ако обаче се отскубнеш от опеката им стават злодейки.
Chicory се прибавя към Holly при всички случаи на ревност.
Изобщо е тези деца се изисква много работа, трябва да се научат да обичат заради самото удоволствие от взаимността. И това отношение да е към всичко – към растенията, животните, играчките, камъчетата..... тези деца са от малкото, които не са подходящи за системата от поощрения и наказания.

Clematis (Повет)

Разсеян, с мисли в облаците... поради своята ответност в училище е истинска трагедия: учителката говори,а то преследва своите фантазии. Макар и очевиден мързеливец, той притежава един богат, фантастичен вътрешен свят – със сигурност по-забавен от класната стая. Тези деца са очаровани от бъдещето, те все мечтаят. Губят дори това, което е невъзможно да загубиш, поспиват си... И Clematis е част от лековете за изпити, съдържа се и в Rescue. Децата Clematis може да са бледи и да имат студени крайници, лесно се разболяват и мъчно оздравяват. За тези деца са подходящи всички дейности, които ги връщат към земята: танци, градинарство, работа с глина. За тях е подходяща енегезираща храна.

Crab Apple

Душ, шампоан и гребен – детето Crab Apple се грижи само за себе си. Внимава ноктите му да не са мръсни, пуловерът да не мирише лошо. Чистоплътно до маниакалност. Приборите и чашите се подбират и оглеждат. Детето Crab Apple е способно да изпитва срам от тялото си. Често Crab Apple се използва при кожни проблеми, акне,  петна, катар, простуди. В системата на д-р Бах се смята за пречистващо средство.

Elm (Бряст)

Препоръчва се за юношеството. Помага да се преодолее отпадналостта и безсилието. Elm се препоръчва и в случаи, че детето трябва да се изкаже пред публика, да участва в състезание, дава се при така наречените ,,болки от растежа", когато скелетния апарат се формира и променя. Дава се и при обща възбуда, за да се премахне вътрешното напрежение.

Gentian (Тинтява)

Пада духом дори от дребни неща. И счупената ръка на куклата го обезкуражават. Това средство го има в комбинацията за изпити заедно със Clematis, Chestnut Bud, Larch, Elm.
Gentian се препоръчва при скръб. Детето Gentian е винаги тъжно и често болно. Не обича да е въвличано в никакви инициативи, защото усеща че това би разрешило проблема му. Води заседнал живот и е склонно към алергии: 'Какво да се прави, то е ясно, че ще се чувствам зле'. Повече от всичко друго тези деца имат нужда да развият позитивна мисъл, свежи цветове, рисуване и весела музика.

Gorse (Прещип)

Надявам се никога да не се налага да използвате Gorse за деца, но животът ни поставя през всякакви изпитания и децата може да страдат от хронични заболявания, да бъдат неизличимо болни или да им се наложи ампутация. Тогава Gorse дава утеха и помага да не се стига до безнадеждност.
Това са жестоко изстрадали деца, без никакъв жизнен заряд, иначе така характерен за тяхната възраст. Gorse е възможно да се взима и при тежка злополука, възстановяването от която е невъзможно, както и за деца с недъзи, с трудна съдба.
Тези деца се нуждаят от слънце и пак слънце, от радост и обич. Трябва да разберат, че възможността да се изпита радост съществува при всякакви условия.

Heather (Калуна)

Това е цветът на детето, което се нуждае от възрастните: искам ласки, но как да ти го кажа? Чувства се пренебрегнато, въпреки грижите за него.  Детето Heather егоцентрично се опитва да привлече вниманието, говори много, без да слуша; държи се повеляващо; настойчиво. Понякога се проявява като хипохондрик. В някои случаи храната е най – добрият начин да подкупват родителите си – или я отказват, или лакомо я изяждат. Това е най – детския лек, всички дори децата искат да бъдат зачитани и изслушвани.

Holly (Джел)

Това дете е наистина лошо! Чупи всичко, бие брат си, ревниво е!
Всъщност е само ядосано. Омраза, скрита злоба, завист – това са просто емоции и ние ги познаваме, нали? Винаги препоръчвам Holly при братче, сестриче, когато детето е свадливо, жестоко, раздразнително. Детето Holly е кавгаджийче, което не иска да се извини.

Honeysuckle (Орлов нокът)

Този цвят е за децата, които изпитват носталгия към дома – особено в първите дни на училището или по време на ваканция. Той е за тези, които искат да стоят в миналото и не искат да пораснат. При такива деца е необходимо да се стимулира усещането за приемственост – миналото е важно, както и спомените ни, но може да се живее само тук и сега.
За да помогнем да откаже биберона или да се раздели със стара скъсана играчка ще прибавим Honeysuckle към Walnut за по леко понасяне на промените.

Hornbeam (Обикновен габър)

Когато сутрин децата на искат да станат, замаяни са и даже ги болят очите и главата (може би от гледания до късно екран), Hornbeam ще им подейства като освежаващ душ. При висока температура се прибавя към Rescue, премахва тежестта в главата. Дава се при липса на умствена енергия.

Impatiens (Слабонога)

За детето Impatiens ви идва веднага да кажете ,,живак". Нервно и възбудено, с неспокоен дух, то прави всичко набързо и почти веднага се уморява. Може да страда от нервни тикове, неговият ритъм е ускорен. Много е способно, но не успява да се приспособи към спокойното темпо на другите. Предразположено е към нараняване и навяхване, яде лакомо и бързо, без да дъвче.
С Impatiens се лекуват сърбежи, възпаления по кожата, а също и спазми на стомаха, лош сън.
6
Капките на доктор Бах и децата

От книгата на Барбара Мацарела
,,По един цвят за всеки от нас? – сигурно ще попитате вие? И да, и не. Ние ,,сме" определен цвят, това е така. Цветотерапевтът би казал ,,Този е именно Beech", докато хомеопатът може да определи ,,Това е Pulsatilla". Един цвят съответства точно на това което сме ние, но е възможно да имаме нужда и от други цветове.
Ще ви дам пример, който да изясни казаното. Аз съм Vervain, т.е. ентусиастка до ,,краен предел". Често желая да увлека другите в нещо, в което вярвам. Готова съм да направя наистина много. Същевременно съм много шумна и не търпя несправедливости. Точно сега имам нужда от доверие, за да довърша тази книга, и за това ще добавя Larch, но тъй като имам и други тежки задължения и ми се струва, че няма да мога да се справя с всичко, ще добавя и Elm и своето шишенце.
Да ти предпишат или да си купиш грешната есенция не е беда, то е като да отключваш ключалка с грешен ключ – просто нищо няма да стане.
Например Elm се предписва на дете, на което ходенето на училище му тежи и то изглежда наистина претоварено, изморено. Ала в този случай детето на се оправя. След това става ясна истинската причина детето да не иска да ходи на училище, натрупан гняв към една учителка. Тогава му се предписва Holly и малко по малко възелът се развързва.
Имайте доверие във вас самите и във вашата чувствителност. Вземете Larch и Cerato, които ще ви помогнат за това. Доктор Бах има 38 на брой лекове, плюс известният Rescue.
Как се ползват? В шишенце от 30мл. се слага минерална вода до "раменете", към нея се прибавят десетина капки ябълков оцет /за възрастните бренди/, за да се запазят преди всичко през лятото, а от избраната есенция се слагат само две капки за детска доза, ако става дума за Rescue се слагат 4. Капнете 4 ,,вълшебни" капки под или над езика, три или четири пъти дневно. Може да се накапят и върху възглавницата, върху дрехите. .......Имайте предвид, че цветовете на д-р Бах не са лекарства, не премахват симптоми, а се вливат с подходяща за случая вибрационна енергия, възстановявайки равновесието. "

AGRIMONY (Камшик)

Препоръчва се за тези деца, които се утешават лесно, добродушни са и са готови да отстъпят, а после си гризат ноктите или ядат лакомо закуска. Те са склонни да се представят като веселяци, но не са особено постоянни. Върши работа при деца, които често споделят своите играчки и не желаят да се карат, но ако това се случи изпадат в дълбок смут. Agrimony е ефикасно средство и там където има ,,зависимости" към шоколад, честа смяна на бельото или др. при тези случай се взима с Walnut. Същата комбинация се препоръчва и при изникване на зъбки.
Очевидно това са чувствителни деца,  трябва да ги обичаме безусловно за да се научат и те сами да се обичат и да се ценят такива каквито са, да не се правят на палячовци, за да ги харесат другите. Използвайте към тях винаги положителни фрази,  като акцентирате върху погрешно извършеното, а не върху извършителя.

ASPEN (Трепетлика)

Децата Aspen не желаят да стоят сами – страхуват се от тъмното, от призраци... Aspen комбиниран с Rock Rose, побеждава нощните кошмари. Помага при малтретирани деца.

BEECH (Бук)

Критикарят порицава всичко: стаята си, училището. Ако рисунката не е станала каквото иска, той ще се ядоса. Ако не намери играчката си там, където очаква ще държи речи с часове. Не харесва нито този пуловер, нито косите на Тереза и т.н. в игрите иска да е водещ. Тези деца са свадливи и другите ги избягват, често са и тирани, и нахалници. Важно е да разберат, че не е лошо да си поставят граници. Този лек може да действа и при запек ( също като Chicory и Vine), тъй като онзи, който иска да контролира, иска и да командва и физическите си нужди и така .... се запича.
В позитивен аспект Beech е онова дете, което е в състояние да види подробностите, може да има точно око за детайлите.

Centaury (Червен кантарион)

Мекушави деца, които съучениците им използват... те са склонни да казват винаги ,,да", винаги са послушни. В по-големите семейства, това може да е най – голямата сестра, която все се жертва за по-малките. При всички случаи цветът действа върху затвърждаването на волята – там, където липсва способността за налагане, усещането за индивидуалност.
Тези деца имат голяма нужда от признание и поощрение, много са чувствителни както към критика, така и към похвала.

Cerato (Зъбна трева)

Детето Cerato винаги пита дали направеното от него е добро, защото няма доверие в собствената си преценка. В училище все жадува за поощрение от учителката. Понякога създава впечатление че е ,,глупаче" и не успява да бъде убедително, но е само несигурно. В училище е склонно да изтрива неколкократно онова, което е направило / написало – дори когато е вярно. Много пъти може добре да отговори на въпроса, но не смее да вдигне ръка, защото му се струва невероятно да знае отговора. В игрите се стреми да си купи същите играчки като другите деца, макар да иска нещо друго.
У тези деца трябва да се развиват ценностите на собственото съществуване, на индивидуалното си усещане. Използвайте примери, за да ги накарате да приемат ценното в индивидуалността: Робин Худ е правил това, което е смятал за правилно, а ако Христофор Колумб беше слушаше съветите на другите хора, нямаше да открие Америка и т.н.
7
Ето ви и друг такъв -Добри Божилов: лъжец, собственик на сайтове с фалшиви - менте новини, комунист и бивш ко$товист. Боклук от класа и писател на тъпи книги.


https://www.facebook.com/profile.php?id=100044284058437
8
  Ето ви един голям интелектуалец. 3а съжалени от лев по лев. То десни има ли ?

Мартин Карбовски


https://www.facebook.com/martinkarbovskiofficial
Pages1 2 3 ... 10