• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

04 July 2020, 05:38:56

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10906 Posts

Шишман
2546 Posts

Panzerfaust
441 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15752
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 29
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 16
Total: 16

За Движението "Воини на Тангра"

Started by Hatshepsut, 06 October 2018, 21:44:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

06 October 2018, 21:44:14 Last Edit: 06 October 2018, 21:45:54 by Hatshepsut
 


"За Тангра няма закони. Тангра сам по себе си е Закон."

Движение "Воини на Тангра" е замислено и организирано като арена за свободни действия с цел възраждане на българския дух. Общност на хора, обединени от една идея и работещи за нейното реализиране. В Движението няма членство, няма членски внос. Не се издават и не се изпълняваха заповеди. Движение "Воини на Тангра" не се опитва да ръководи, да оглави, да налага – то е просто смешно. При нас няма нито демокрация, нито аристокрация, нито диктатура. Вместо тях предлагаме идеята за делокрация. Не някой друг, не волята на водача или изборът на мнозинството определя твоето място, а извършеното от теб. Съди се по дела и се отчитат последиците. Не машина, не конструкция, а жив организъм. "Опитай се да обезглавиш лишей" – каза преди години един от нашите. Пълзящо образуване, антирак, постепенно обхващащ смъртоносно заболялата обществена структура. Ние не издигаме сграда, ние трупаме могила.

Движение "Воини на Тангра" не само не е регистрирано по никакъв закон. Такава регистрация би противоречала на нашия замисъл. Нещо повече - Движение "Воини на Тангра" никога не е имало ръководни органи. Председател, секретар, командир – всичко това е чуждо на идеята за Движението. При нас няма казармена и партийна дисциплина, а взаимно допълване и вярност към Идеята.

Движение "Воини на Тангра" изгражда информационна среда, различна от официалната. Тази среда служи като основа за изучаване на миналото, анализиране на настоящото и създаване на прогнози за бъдещето. Тази среда променя човешкото мислене и посредством мисловната промяна внася корекции в околния свят. Целта ни и средствата за нейното постигане изключват борба за спечелване на избори, опити за влизане в Парламента, домогване до постове. Целта ни изключва всякаква официалност. Ние можем да посочваме факти, да изразяваме мнения. Да показваме и насочваме. Само че каквото и да правим – то няма елемент на задължителност. То не бива да има елемент на задължителност. Както не бива да има и елемент на конспиративност. Всичко е открито и ясно, никой не налага своята воля над останалите, а само споделя вижданията си. Предлага, а не изисква.

Движение "Воини на Тангра" не е организация, не е структура в материалния смисъл. То е Идея. Една Идея не може да бъде унищожена. Дали чрез нас, било чрез други – тя ще бъде осъществена. Ако разбира се, е ценна и полезна идея. Ако е истинска. Ако не е – защо да съществува? Нашите мисли имат свойството да променят света, в който живеем. Не само действията, породени от съответните мисли, а мислите сами по себе си могат да променят действителността. Самите мисли са действителност, енергийна реалност, и от тази реалност не може да се избяга. Колкото са по-истински и по-силни са мислите, толкова породената от тях реалност е по-плътна и по-истинска.

Само една-единствена мисъл е в състояние да промени цялата видима реалност. Една-единствена дума може да предизвика взрив, по-мощен от взрива при избухване на атомна бомба. Мисълта е реалност от по-висше естество. Ако не разберете, че думите могат да отключат енергия, по-голяма от енергията на атомния взрив, няма как да разберете света на бъдещето. Думите са като вятър. Те могат да бъдат лек полъх, могат да бъдат ураган, а могат да са като вихър от избухването на Свръхнова. Силата на този вихър не зависи от силата, с която биват изговаряни, а от вътрешната мощ на вложената идея.

Опасно ли е Движение "Воини на Тангра", та толкова сили биват хвърляни за дискредитирането му? За унищожението му. Опасен само по себе си нищо не значи. И вегетарианецът е опасен. За растенията. Погледнете за кого сме опасни, погледнете кой е против нас и ще разберете кои сме ние.


         Да внесе в света Идеята-Сила, това е задачата на Движение "Воини на Тангра".

Близката ни цел е да разпространим Идеята между достатъчен брой хора. Да помогнем за разпалването на Факел, който не може да бъде угасен. Въпреки огромните трудности, ние успяхме да внесем в света голяма част от знанията, които притежаваме. Доведохме ги до състояние на неунищожимост. Успяхме да научим и други как да разпалват Искри и да ги прибавят към общия Огън. Успяхме да вдъхнем живот на Идеята и да я пуснем в света. Оттук нататък тази Идея живее свой собствен живот. Оценката е въпрос на бъдещето, не на днешния ден.

Елтимир http://www.voininatangra.org/modules/news/

Hatshepsut

За Нас: Кои Сме Ние?


"Воини на Тангра" е националистическо Движение, което си поставя за цел чрез духовно-просветна дейност да възроди Старата българска Вяра, незаслужено подтисната 12 века след държавна измяна. Като използваме стройната система от морални и държавообразуващи правила на Тенгрианството, ние целим възстановяването на Саракта - държавата на Духа, наричан също Четвъртото българско Царство. В него ще важат нови закони и духовни норми и ще се управлява су-Бога даден владетел - Българин по дух и кръв. Макар да не признаваме незаконно наложения ни след комунистически преврат републикански модел, ние не призоваваме за промяната му по насилствен път. Суверенно право на българския народ е да има по-добро бъдеще и сам ще определи начина, по който да го постигне.

Ние си поставяме за задача да възродим забравената духовност и традиции на българина, да открием истината за миналото и мисийното му предназначение, да възвърнем вярата в собствените му сили и да му посочим единствената възможна алтернатива, за да достигне древното си величие - Саракта.
Този сайт е единствения медиен израз на Движението и като такъв си запазваме правото да редактираме публикуваните материали съгласно гореизложените цели и задачи. Ние нямаме ръководител или централизирана структура и не се финансираме и отчитаме на каквито и да са партийни или държавни институции. Ние признаваме единствено божествените закони на Небето и неговите земни представители - Колобърския Съвет. Всякакви мнения, публикации и изяви извън тези, идващи от Съвета или приети по вишегласие от активни участници на Движението, които припознават Тенгрианството като изначална българска Вяра, не изразяват официалната позиция на Движението.
Небето вижда!

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=380

Hatshepsut

Не съм запознат в детайли с Движението "Воини на Тангра"  :huh:

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php

Имам регистрация в техния форум, но я ползвам най-вече за четене.
Като гледам обаче каква е активността на техния форум, най-вероятно занапред те ще ни бъдат основната конкуренция, след като форума на Атака вече е със затихващи функции...

Впечатленията ми от самия форум на "Воините на Тангра" не са еднозначни. Софтуерът, който използват (Invision Power Board) е много странен, бих казал дори неадекватен, а по отношение на разделите форумът им е добре структуриран, добро впечатление ми направи че имат отделни раздели за българска духовност и култура, а също за история и археология, добре застъпени са темите за българските обичаи и традиции, както и за древнобългарските светилища.