• Welcome to Български Националистически Форумъ.

За Движението "Воини на Тангра"

Започната отъ Hatshepsut, 06 Окт 2018, 21:44:14

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

интернетфорум

Hatshepsut

"За Тангра няма закони. Тангра сам по себе си е Закон."

Движение "Воини на Тангра" е замислено и организирано като арена за свободни действия с цел възраждане на българския дух. Общност на хора, обединени от една идея и работещи за нейното реализиране. В Движението няма членство, няма членски внос. Не се издават и не се изпълняваха заповеди. Движение "Воини на Тангра" не се опитва да ръководи, да оглави, да налага – то е просто смешно. При нас няма нито демокрация, нито аристокрация, нито диктатура. Вместо тях предлагаме идеята за делокрация. Не някой друг, не волята на водача или изборът на мнозинството определя твоето място, а извършеното от теб. Съди се по дела и се отчитат последиците. Не машина, не конструкция, а жив организъм. "Опитай се да обезглавиш лишей" – каза преди години един от нашите. Пълзящо образуване, антирак, постепенно обхващащ смъртоносно заболялата обществена структура. Ние не издигаме сграда, ние трупаме могила.

Движение "Воини на Тангра" не само не е регистрирано по никакъв закон. Такава регистрация би противоречала на нашия замисъл. Нещо повече - Движение "Воини на Тангра" никога не е имало ръководни органи. Председател, секретар, командир – всичко това е чуждо на идеята за Движението. При нас няма казармена и партийна дисциплина, а взаимно допълване и вярност към Идеята.

Движение "Воини на Тангра" изгражда информационна среда, различна от официалната. Тази среда служи като основа за изучаване на миналото, анализиране на настоящото и създаване на прогнози за бъдещето. Тази среда променя човешкото мислене и посредством мисловната промяна внася корекции в околния свят. Целта ни и средствата за нейното постигане изключват борба за спечелване на избори, опити за влизане в Парламента, домогване до постове. Целта ни изключва всякаква официалност. Ние можем да посочваме факти, да изразяваме мнения. Да показваме и насочваме. Само че каквото и да правим – то няма елемент на задължителност. То не бива да има елемент на задължителност. Както не бива да има и елемент на конспиративност. Всичко е открито и ясно, никой не налага своята воля над останалите, а само споделя вижданията си. Предлага, а не изисква.

Движение "Воини на Тангра" не е организация, не е структура в материалния смисъл. То е Идея. Една Идея не може да бъде унищожена. Дали чрез нас, било чрез други – тя ще бъде осъществена. Ако разбира се, е ценна и полезна идея. Ако е истинска. Ако не е – защо да съществува? Нашите мисли имат свойството да променят света, в който живеем. Не само действията, породени от съответните мисли, а мислите сами по себе си могат да променят действителността. Самите мисли са действителност, енергийна реалност, и от тази реалност не може да се избяга. Колкото са по-истински и по-силни са мислите, толкова породената от тях реалност е по-плътна и по-истинска.

Само една-единствена мисъл е в състояние да промени цялата видима реалност. Една-единствена дума може да предизвика взрив, по-мощен от взрива при избухване на атомна бомба. Мисълта е реалност от по-висше естество. Ако не разберете, че думите могат да отключат енергия, по-голяма от енергията на атомния взрив, няма как да разберете света на бъдещето. Думите са като вятър. Те могат да бъдат лек полъх, могат да бъдат ураган, а могат да са като вихър от избухването на Свръхнова. Силата на този вихър не зависи от силата, с която биват изговаряни, а от вътрешната мощ на вложената идея.

Опасно ли е Движение "Воини на Тангра", та толкова сили биват хвърляни за дискредитирането му? За унищожението му. Опасен само по себе си нищо не значи. И вегетарианецът е опасен. За растенията. Погледнете за кого сме опасни, погледнете кой е против нас и ще разберете кои сме ние.

Да внесе в света Идеята-Сила, това е задачата на Движение "Воини на Тангра".

Близката ни цел е да разпространим Идеята между достатъчен брой хора. Да помогнем за разпалването на Факел, който не може да бъде угасен. Въпреки огромните трудности, ние успяхме да внесем в света голяма част от знанията, които притежаваме. Доведохме ги до състояние на неунищожимост. Успяхме да научим и други как да разпалват Искри и да ги прибавят към общия Огън. Успяхме да вдъхнем живот на Идеята и да я пуснем в света. Оттук нататък тази Идея живее свой собствен живот. Оценката е въпрос на бъдещето, не на днешния ден.

Елтимир http://www.voininatangra.org/modules/news/

Hatshepsut

За Нас: Кои Сме Ние?

"Воини на Тангра" е националистическо Движение, което си поставя за цел чрез духовно-просветна дейност да възроди Старата българска Вяра, незаслужено подтисната 12 века след държавна измяна. Като използваме стройната система от морални и държавообразуващи правила на Тенгрианството, ние целим възстановяването на Саракта - държавата на Духа, наричан също Четвъртото българско Царство. В него ще важат нови закони и духовни норми и ще се управлява су-Бога даден владетел - Българин по дух и кръв. Макар да не признаваме незаконно наложения ни след комунистически преврат републикански модел, ние не призоваваме за промяната му по насилствен път. Суверенно право на българския народ е да има по-добро бъдеще и сам ще определи начина, по който да го постигне.

Ние си поставяме за задача да възродим забравената духовност и традиции на българина, да открием истината за миналото и мисийното му предназначение, да възвърнем вярата в собствените му сили и да му посочим единствената възможна алтернатива, за да достигне древното си величие - Саракта.
Този сайт е единствения медиен израз на Движението и като такъв си запазваме правото да редактираме публикуваните материали съгласно гореизложените цели и задачи. Ние нямаме ръководител или централизирана структура и не се финансираме и отчитаме на каквито и да са партийни или държавни институции. Ние признаваме единствено божествените закони на Небето и неговите земни представители - Колобърския Съвет. Всякакви мнения, публикации и изяви извън тези, идващи от Съвета или приети по вишегласие от активни участници на Движението, които припознават Тенгрианството като изначална българска Вяра, не изразяват официалната позиция на Движението.
Небето вижда!

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=380

Hatshepsut

Не съм запознат в детайли с Движението "Воини на Тангра"  :huh:

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php

Имам регистрация в техния форум, но я ползвам най-вече за четене.
Като гледам обаче каква е активността на техния форум, най-вероятно занапред те ще ни бъдат основната конкуренция, след като форума на Атака вече е със затихващи функции...

Впечатленията ми от самия форум на "Воините на Тангра" не са еднозначни. Софтуерът, който използват (Invision Power Board) е много странен, бих казал дори неадекватен, а по отношение на разделите форумът им е добре структуриран, добро впечатление ми направи че имат отделни раздели за българска духовност и култура, а също за история и археология, добре застъпени са темите за българските обичаи и традиции, както и за древнобългарските светилища.

Hatshepsut

След смъртта на Ангел Грънчаров (Елтимир) през 2013г., начело на движението ,,Воини на Тангра" е Йордан Стайков, който пише с ника Йордан_13. Същият е участвал и в Българския националистически форум, дори е бил и модератор.

FELDMARSCHALL

Ха, нямам спомен кога Йорданчо е бил модератор. Иначе вика, че работата му е като овчар в село Ситово (Пловдивско). :judge:

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 16 Дек 2020, 06:28:27След смъртта на Ангел Грънчаров (Елтимир) през 2013г., начело на движението ,,Воини на Тангра" е Йордан Стайков, който пише с ника Йордан_13. Същият е участвал и в Българския националистически форум, дори е бил и модератор.
То има ли луд дето не е бил модератор ? Пасков, Памир, Йордан 13, Алекс Ресиловски и още поне пет такива.

FELDMARSCHALL

Те сега се изявяват във фейсбук, където от много време показват своята нарцистична природа, особено плясков и алексчо. :judge:
Някой може ли да каже каква е тая мания/синдром чрез социална мрежа (фейсбук или др.) да искаш да ставаш известен, да имаш много последователи и същевременно да бръщолевиш едно и също като латерна години наред ? :laugh: 
Какво е вашето психо-патологично обяснение за такова поведение ?
Щото ето аз например имам цифром и словом около 270 приятели, и горе долу поддържам тази бройка като със всеки от тях се познавам по някакъв начин, а не съм тръгнал да трупам фенове на конвейер като плясков и алексчо, ей така за да си чеша егото.

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 16 Дек 2020, 11:17:19Щото ето аз например имам цифром и словом около 270 приятели, и горе долу поддържам тази бройка като със всеки от тях се познавам по някакъв начин, а не съм тръгнал да трупам фенове на конвейер като плясков и алексчо, ей така за да си чеша егото.
Аз имах над 1300 , но ги намалих на 600 , понеже останалите бяха луди, досадни и доносничеха. Тия войни на тангра имат ли група в фейса ?

Hatshepsut

Цитатъ на: Шишман - 16 Дек 2020, 14:15:38Тия войни на тангра имат ли група в фейса ?

Имат някаква страница, но в нея не са писали от 2011г.:

https://www.facebook.com/

Шишман

FELDMARSCHALL

Е то с пастири като Йорданчо13 е нормално да живеят още в каменната епоха на интернет. :lol:
Неслучайно Hatshepsut беше споменал преди няколко месеца, че форумния им софтуер е направо античен и заради това може скоро да имат проблеми със сайта си и да стане нефункциониращ.

Hatshepsut

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 17 Дек 2020, 03:12:14Е то с пастири като Йорданчо13 е нормално да живеят още в каменната епоха на интернет. :lol:
Неслучайно Hatshepsut беше споменал преди няколко месеца, че форумния им софтуер е направо античен и заради това може скоро да имат проблеми със сайта си и да стане нефункциониращ.

Всъщност аз разбирам защо използват такъв архаичен софтуер, става дума за Invision Power Board 1.31

Invision Power Board(U) v1.31 Final © 2003 IPS, Inc.

Причината да не си обновяват форумния софтуер е много прозаична - всички следващи версии на Invision Power Board са платени и лицензът е доста солен, като се плаща на всеки 6 месеца...

https://invisioncommunity.com/buy/self-hosted/

Разбира се, има работещ вариант, който бих препоръчал в този случай, но нека те да се оправят сами  :aha:
Вариантът е да конвертират форума към SMF (безплатна платформа, която и ние използваме), после да инсталират някои допълнителни безплатни модули (портал, галерия, Download-секция), където да си качат останалите материали от сайта.
Едва ли обаче те ще се сетят за този вариант и най-вероятно ще карат със стария софтуер, докато изгърми  :whistle:

FELDMARSCHALL

Или може би са направили някакъв ъпгрейд, за който са сигурни че ще държи още доста време. Все пак плащат за хостинг и др. неща, едва ли ще рискуват в един ден всички материали на сайта да изгърмят. :judge:
Знаете, че днес има хора, които още карат на Windows XP с последните му ъпдейти и ъпгрейди и все още нямат проблеми, освен разбира се ако искат да инсталират нови игри, които изискват минимум Windows 7. Аз даже имам един познат, който караше на Windows 98 до към 2015г. преди вече да се наложи да сложи 7цата. :lol:

Hatshepsut

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 17 Дек 2020, 21:56:11Или може би са направили някакъв ъпгрейд, за който са сигурни че ще държи още доста време. Все пак плащат за хостинг и др. неща, едва ли ще рискуват в един ден всички материали на сайта да изгърмят. :judge:

Не, не са правили ъпгрейд, използват Invision Power Board 1.31. Следващите версии се различават по дизайна.
Те използват услугите на хостинг-компания в Казахстан и там изглежда поддържат стари версии на РНР (програмния език, на който работи техния сайт). В България няма хостинг-компании, които да поддържат РНР 4, най-ниската версия е 5.2
Ако техния хостинг спре поддръжката на РНР 4, сайтът им най-вероятно ще откаже да работи, или ще генерира грешки и няма да работи с пълната си функционалност.
Между другото, не можах да повярвам, но те плащат смешна цена за хостинг-услугата, която ползват - 60 лева на година! Тук, в България не са ми известни такива ниски цени за споделен хостинг  :whistle:

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 18 Дек 2020, 08:06:21Между другото, не можах да повярвам, но те плащат смешна цена за хостинг-услугата, която ползват - 60 лева на година! Тук, в България не са ми известни такива ниски цени за споделен хостинг  :whistle:
Явно ДС  дето ги създаде им помага.

FELDMARSCHALL

Той елтимир приживе хвалеше един негов приятел Симеон Войнов, който уж бил от добрите агенти на Държавна сигурност. :judge:
Даже ги има на една снимка заедно с Мещера в ресторант в София, ако отворите галерията на форума им ще я намерите.
В същото време години наред пишеше как ДС му съсипали живота и хвърляше огън и жупел срещу всички свързани по някакъв начин с Държавна сигурност, ама тоя Симеон Войнов беше изключение щото му бил голям приятел. :lol: 
Абсолютен двуличник...

Вляво антон мещеров - мещера (дето искаше да ме коли), по средата елтимир (дето се обиждаше че поставях под съмнение произхода му), вдясно - вездесъщия агент на ДС Симеон Войнов, който бил голям патриот по думите на елти. :laugh:  :bravo:
И тримата вече са в един друг свят...

П.С. - Тук елти развива тезата си колко свестен човек бил агента на ДС Симеон Войнов:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?act=ST&f=6&t=2339&s=8b9c43f45bd1546de2d297470e362706
Informative Informative x 1 View List