• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Интересни образователни клипове

Започната отъ Panzerfaust, 28 Фев 2021, 10:51:00

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

наука

Panzerfaust

Предмет на темата са различни информативни и образователни клипове, качени в сайтовете за видео споделяне. За съжаление, качествените клипове от български автори са твърде малко, което при мен налага да гледам основно англо и рускоезични материали.

Започвам с един рускоезичен клип, обясняващ устройството на ходовата част на немските танкове от Втората световна война:

Почему у немецких танков было шахматное расположение катков?

Panzerfaust

Англоезичен клип за особеностите на австралийския английски:

Confused Canadian Investigates AUSTRALIAN ENGLISH

Panzerfaust

Християнството в Европа (30-2019):

Christianity in Europe (30-2019)

Panzerfaust

Рускоезичен и много информативен клип за Sonderkraftfahrzeug 251 (Sd.Kfz. 251) - основен бронетранспортьор на Вермахта:

Sd.Kfz 251: главный бронетранспортёр вермахта

Panzerfaust

Англоезичен клип за опитомяването на котката от човека:

How We Domesticated Cats (Twice)

Panzerfaust

Рускоезичен клип за десет от най-необичайните трамвайни системи в света:

10 САМЫХ НЕОБЫЧНЫХ ТРАМВАЕВ МИРА

Hatshepsut

Масовите измирания — възходи и падения в историята на живота

Panzerfaust

Възстановяване на изоставен ръждясал револвер:

Rusty Revolver Restoration 38 special - Restoration of gun

Useful Useful x 1 View List

Panzerfaust

Англоезичен клип за падането на Константинопол 1453 г.:

Fall Of Constantinople 1453 - Ottoman Wars DOCUMENTARY

Лина

Интересна поредица на Евроком "България, която съградихме". Точно този епизод е за гражданското строителство и това зад граница. Достижения на българския народ и наука най - вече чрез подготвени кадри в сферата на архитектурата и строителството.

Шишман

Цитатъ на: Лина - 21 Юли 2021, 14:22:32в сферата на архитектурата и строителството.

Точно в тия сфери сме тотален провал. Поклонили сме се на чуждото и сме пренебрегнали българското.

Лина

?? Ама никой на никого не е забранил да си строи къщи от кирпич бе, в каквато именно ГБХ не иска да живее!
Да, не са строили в Ню Йорк, а в Северна Африка и Близкия Изток..... странно, как не ги е срам сега гръцките компании да изграждат платформи за добив на петрол в ОАЕ...... какъв провал  :lol:
Funny Funny x 2 View List

Шишман

Цитатъ на: Лина - 22 Юли 2021, 20:24:47?? Ама никой на никого не е забранил да си строи къщи от кирпич бе, в каквато именно ГБХ не иска да живее!
Да, не са строили в Ню Йорк, а в Северна Африка и Близкия Изток..... странно, как не ги е срам сега гръцките компании да изграждат платформи за добив на петрол в ОАЕ...... какъв провал  :lol:

Главните улици на градовете ми вместо в български стил са в западен. Позор и пълен провал. Къщата на прадядо ми е доста добра и има и камък в нея и т.н. Предпочитам я пред ненормалните панелки, но това е друга тема. Отделно къщите в типичен български стил, спокойно може да са тухлени и т.н. но стилът да е роден, а не западен. Голяма тъпотия е да видя улица почти едно към едно приличаща на нашата софийска Пиротска но в Милани - Корсо Комо.
Не знам как я мислите, ама е доста странно националисти да искат чужда архитектура, вместо българска и родна.
Funny Funny x 2 View List

Panzerfaust

Англоезичен клип за държавите с повече от един официален език:

Countries With More Than One Official Language

Лина

Шишмане,
На мен пък българските градове много ми харесват с централни части строени в края на XIX и началото на XXв. Разкошни са, само да бяха по-чисти. Като не те интересува и като не си гледал клипа – не коментирай. Там има статистика и просто обяснение на феномена защо в България всеки  има собствен дом, който разбрал – разбрал. Гръмкото заглавие на клипа отговаря на истината.
Agree Agree x 1 View List

Panzerfaust

Интересен клип на тема градоустройство за София:

НОВ БУЛЕВАРД И МЕТРО в ЮЖНИТЕ квартали на София || A Future Boulevard Plans

Similar topics (1)

339

Отговори: 136
Прегледи: 16003