• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Български национализъм и родолюбие и отношението към руското и Русия

Започната отъ генерал Жеков, 04 Авг 2018, 14:45:25

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Какво е вашето отношение към русофилията?

Аз съм краен русофил
0 (0%)
Аз съм умерен русофил
0 (0%)
Не съм нито русофил, нито русофоб
1 (33.3%)
Аз съм умерен русофоб
2 (66.7%)
Аз съм краен русофоб
0 (0%)
Нямам мнение по въпроса
0 (0%)

Общъ брой гласове: 2

генерал Жеков

Имам лоши новини за всички малцинства (расови,сексуални и т.н). Крайния национализъм в Европа е жив и той няма да бъде преборен нито сега, нито никога. Има няколко основни, силни националистически движения в Европа: Испанската Фаланга,NPD в Германия, Патриотичния фронт на Мари льо Пен във Франция, крайнодясната гръцка партия "Нова зора", Партията на свободата на Герт Вилдерс (PVV ) в Холандия. Всички тези движения са парламентарно представени в свойте страни. В България положението стои така, че има едни "патриоти", които са в коалиция с най-мракобесните палачи на България - ПП ГЕРБ. Bсички знаем,че "патриотите" нямат нищо националистическо в себе си. Те, заедно с Мари Льо Пен са единствените в Европа, имащи про-руски настроения. Това лесно може да бъде обяснено за Българските патриоти - волен сидеров и валери симеонов. Те не са политици, милеещи за българското, а бизнесмени, умиращи за милионите си. Такива хора никога и при никакви обстоятелства не могат да бъдат наричани националисти. Атака, навремето,когато бяха силни и влиятелни като организация, имаха форум - тогава беше средно ниво, после западна, сега нямам идея дали съществува. Техния форум бе трибуната за тези националисти, които биваха дискретидирани от покойния Калоян и др. членове от екипа на модератори, администратор и т.н поради свойте анти-български, про-руски настроения. Тези хора биваха изгонвани от нашия форум, някои от тях се връщаха с десетки никове и пак бяха гонени отново. Това беше някога. Днес, националистическите движения в България са на изчезване, по-масовите са про-руски, а това, което е анти-руско е водено от ненормалник, нямащ ясна представа за нещата. Във целия контекст на събитията виждаме, че сега нашия форум е единствената трибуна за националистите в България. Всички "постоянни" членове на форума, т.е тези, влизащи всеки ден или през ден-два, както и по-старите членове отлично познаваме хората, които бяха гонени десетки пъти и после се връщаха отново десетки пъти, с различен ник. Тези хора сега са отново тук, но сега има една разлика с тогавашното положение - поради смъртта на Калоян и последващите промени в екипа - те получиха, незнайно по каква причина, едно чуство на безнаказаност, което вреди на целия форум. Тези хора обиждат др. членове на форума, хулят с лека ръка български обичаи, не спазват абсолютно никакви правила, и накрая нямат никакви наказания, наложени за действията им. Ако погледнем Европейските националистически форуми, ще видим, че там или няма хора с про-руски настроения, или те стоят "в ъгъла" и не обиждат, не дерибействат из форума и т.н. Преди хората, познали се в темата да кажат, че няма как да знам тези неща, аз им казвам, че има - имам регистрация в друг европейски националистически форум. Там също защитавам България и Българското, както и тук. Нека сега се върнем на темата за нашата страна. В България форума на Атака загина, точно поради тази група, наричаща се "националисти", "родолюбци" и всякакви други гръмки имена, но имащи откровенно анти-български настроения. След смъртта на атакисткия форум, или без изобщо да са участвали там, те се пренесоха тук. Те харесват русия и руските позиции по различни теми. Нека погледнем руските позиции относно посещението на президента в Русия. Та, хората от ria.ru казват относно това посещение тези думи: "Виждате ли сега, циганите започнаха да се присламчват. Забихте своя нож в гърба на Русия. Който ви е дал акъл да серете от него купувайте газ. Изгониха ли ви, а? Това е животът, който въобще не е справедлив..". Сега ние трябва да се запитаме,тези хора, обитаващи нашия форум и наричащи се "родолюбци", защо подкрепят позиции, в които ние сме наричани цигани? Защо те подкрепят диктатурата на Путин, продължила повече от тази на Брежнев, СССР диктатор? Според мен, чрез това псевдо-приятелство с нас, путин търси път към по-голямо влияние в тази част на Европа. И сега идва времето на последните, но всъщност най-важни въпроси: Кой и защо допуска присъствието във форума, на хората, последователи на путинската идеология, наричаща Българите цигани? Те смятат ли себе си, както и останалата част от населението ни за цигани? Ако се поровим надълбоко във форума (става дума за стария форум), можем да открием мнения на същите хора, отпреди 10години, както и от преди 10дни. В тях те хвалят русия и руските действия, а оплюват и похулват български обичай като кукерството и нестинарството. Тези хора, освен че поругават българското, решават, че могат и да обиждат различни членове на форума. В крайна сметка, поради нездрава социална среда (изградена от лоши елементи), или по ред други причини - те превръщат форума в подобие на селска кръчма - псуват, обиждат, единствения "+" е, че няма как да ни набият през монитора. Та искам да се обърна към всички съфорумци, не само "редовите", а и членовете на модераторския екип, и администратора с няколко въпроса. Екипа модератори и администратор, ползващи се с голямо уважение в форума, правят ситуацията такава, че всички се питаме дали всъщност те не са тези, които подкрепят путинския стил на управление, съответно неговата идеология и т.н. Другия въпрос, който си задаваме всички членове на форума, е още по-дълбоко в нещата, дали всъщност тези хора - пропагандиращите, както и екипа, не са получили нареждане от някого да правят това, което правят, а именно: да пропагандират идеология, наричаща ни цигани, и да защитават тези, които правят първото. Темата не е направена с цел нападане, разнасяне на клюки или омаскаряване на някого. Целта на тази тема е да бъде изяснено веднъж завинаги, дали този форум остана единствена трибуна за истински националисти, или и той бе позорно опорочен от русофилски тролове, получаващи пари за тяхната анти-българска пропаганда, която е изрично и строго забранена тук.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Най-новата мода при в окарикатуряването на национализма е отъждествянването на Български националисти и различни организации с русоРОБСКИ движения и партии.От тях има стотици-всичките на хранилка при Путин и сателитите му тук.Второто общо между всички тези партии и движения е,че лидера им СЪС СИГУРНОСТ  е шпионин на бившата ДС/КГБ.Третото,най-видно чрез техните изказвания са откровенните АНТИ-БЪЛГАРСКИ призиви,разпространявани от същите идиоти.Имат "велики идеи" като нео-СССР,разбира се доминиран от вожда Путин,те не се имат за български националисти,а за българи с про-руско самосъзнание  :lol:  Същите,биха подкрепили с две ръце "инициативата" на СВИНЯТА,която се изпика над БЪЛГАРСКИЯ флаг,защото за тях на света има едно знаме-червено със сърп и чук върху него.Просто не ти трябват такива движения,всичките трябва да излязят от политическия живот,през комина.Интересен факт:лидера на Православна Зора,откровенно РУСОРОБСКА организация,пишеща се за патриотична,има топли връзки с нарко-трафиканти МАНГАЛИ.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Шишман

Минава ли българският национализъм и родолюбие: задължително през омразата към всичко руско и руснаците ?
Често срещам обвинения че някой е предател, защото бил руска подлога . Не срещам обаче обвинения че някой е западна или американска подлога.  Понякога обвинените че са руски подлоги , даже не са такива, просто са отказали да възхваляват запада или да плюят Русия в изказванията си. Макар че съм на практика русофоб, съм сигурен че някои ще ме обвинят в това да съм руска подлога.
Та кажете си мнението по въпроса. Темата е доста пареща. И моля ви  :judge: поне не много :kuku:

Hatshepsut

Цитатъ на: Шишман - 09 Сеп 2019, 17:30:56Минава ли българският национализъм и родолюбие: задължително през омразата към всичко руско и руснаците?

Не. Според мен, за да си български националист, не означава да мразиш всичко руско и всички руснаци, просто е нужно да имаш резервирано или отрицателно мнение за руската имперска политика. Тази имперска политика е една и съща и не се влияе от държавния строй. Независимо дали е монархия или република, независимо дали е феодална, капиталистическа или комунистическа, руската държава се стреми към излаз на морета и към разширяване на сферите ѝ на влияние в Европа, а и по другите континенти.

Цитатъ на: Шишман - 09 Сеп 2019, 17:30:56Често срещам обвинения че някой е предател, защото бил руска подлога

Ами да, руските подлоги са предатели, защото поставят интересите на Русия на първо място, за тях ние сме малки и жалки и трябва да правим това, което казва Русия и ако може да не сме в Европа, а в Евразия.

Цитатъ на: Шишман - 09 Сеп 2019, 17:30:56Не срещам обаче обвинения че някой е западна или американска подлога

Е как, има и такива обвинения, на тези хора обикновено се слага етикета "соросоид", също така ги наричат психодесни, умнокрасивци и т.н.

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 09 Сеп 2019, 22:13:41Е как, има и такива обвинения, на тези хора обикновено се слага етикета "соросоид", също така ги наричат психодесни, умнокрасивци и т.н.
Да но тези обвинения не идват от страна на националисти, а на други хора и от страна на комунисти.
Даже много пъти забелязвам националистите да са на страната на Сорос. То това не е обща черта, но при доста се среща. А относно напускането на ЕС: ако има референдум резултатите ще са трагични за желаещите да останем в ЕС.

Panzerfaust

Ще го обясня много накратко.
Никой не оспорва, че руснаците са ни много близък народ. Не в генетичен план, но в културен, езиков и т.н. Проблемът е, че руснаците са се формирали като изключително агресивна държава и империя. Самият факт, че са най-голямата държава на света и че са покорили стотици народи - от лапландците и финландците през узбеките и туркмените, та до чукчите и ескимосите, трябва ти говори нещо. Тази агресивна държава е свикнала да подчинява безпрекословно. Виж днешна Русия - всичките й съседи я мразят или й нямат доверие, може би с изключение на Беларус. Има защо. Руснаците с имперската си политика са накарали дори много близки до тях народи като чехи и поляци да ги мразят повече от всичко.
И тук вече защо Русия е проблем за България и защо руските подлоги са проблем за България. Руските и българските интереси съвпадаха до Освобождението. Русия води тази война, за да се реабилитира като велика сила след поражението в Кримската война, ние пък искаме да възстановим държавността си. До тук добре, но след Освобождението се оказва, че Русия не иска да сме "братя", а ние да сме в ролята на слабоумен брат, на когото му се нарежда за всичко, който да няма собствено мнение и само да изпълнява. Само че, ние сме отделен народ и имаме понякога различни интереси. От Освобождението насам, руската външна политика е изключително деструктивна за българската държава. Мога и по години да ти ги изброя. Очевидно е, че азитска сатрапия като Русия не може да ни бъде приятел, то се вижда, че тя приятели няма. Ето защо ние трябва да се пазим от тях. Западните сили идват и си отиват - първо беше Великобритания, после Германия, сега САЩ, обаче Русия и Турция са тук, азиатски помии са и винаги ще имат интереси към България. По-далеч от тях!
А проводниците на проруска и протурска политика в българското общество са изключително опасни за България!
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Не мисля че чехите и поляците са близки народи до руснаците. Културно те са съвсем различни.
Някогашна Русия наистина води много лоша политика към България. На практика те заедно с останалите велики сили от запада не искат да има голяма и силна България. Те се наведоха на запада и им помогнаха България да е малка. Това е и голямата грешна на Русия, ама много голяма. Една силна, голяма и приятелски настроена към Русия България: щеше да е мнохо по-полезна за тях от сърби и гърци на които заложиха. Така правейки и съгласявайки да сме малки помогнаха на общият ни враг запада да унищожи и самите тях.
Днешна Русия не се знае , каква политика води към нас ? За сега си мълчат и не правят нищо. Обаче още са слаби, но стават все по-силни . Да видим дали за напреде ще повторят старите грешки. Мисля че няма да са толкова глупави и пак да се прецакат сами. За сега си траят и спечелиха повечето българи на своя страна, ама това докато не си покажат рогата, а може и да не го направят. Моето мнение е че трябва да си гледаме интереса. Ако имаме интерес с Русия, тогава сме с тях, ако нямаме - не сме и така. Сляпо покланяне на тези или онези си направо тъпотия. За сега се вижда че със запада интерес нямаме. Сделката със самолети показва че Америка не е нещо добро за нас, завода на фолксваген, който ще е в Турция, показва че и Германия не и германия не е от добрите за нас.

Panzerfaust

Цитатъ на: Шишман - 10 Сеп 2019, 17:15:18Не мисля че чехите и поляците са близки народи до руснаците. Културно те са съвсем различни.
Първо, езиково са много близки. Близостта на руския и българския например е до голяма степен изкуствена и предимно лексикална - плод на културното влияние на старобългарския над руския и културното влияние на руския във възрожденския български. Граматиката обаче е доста различна. А чешкият, руския и полският имат много близка (почти идентична) граматика. Като манталитет, чехите наистина са доста германизирани, но поляците са много близки до руснаците. Дори са същите пияници и пият по един и същи начин водката.
Тук обаче ставаше въпрос за нещо друго - през ХІХ в. чехите масово са русофили, но през ХХ руснаците направиха така, че да ги мразят. За поляците няма какво да говорим - Руската империя ги е клала, както нас Османската.

Hatshepsut

Добавих анкета към темата.
По отношение зададения в анкетата въпрос "Какво е вашето отношение към русофилията?" моят отговор е:

Не съм нито русофил, нито русофоб

Panzerfaust

Отговорих с "умерен русофоб".
Ползвам много добре руски език, познавам добре и харесвам руската култура и изкуство, но имам много големи резерви към обикновените руснаци като хора и към руската държава като политически фактор за развитието на България.
Не мисля, че за България е добре да сме "под крилото" на тези наши "братя", а те не разбират нещата по друг начин. Затова по-далеч от тях!

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 31 Мар 2020, 00:00:44но имам много големи резерви към обикновените руснаци като хора и към руската държава като политически фактор за развитието на България.
Не мисля, че за България е добре да сме "под крилото" на тези наши "братя", а те не разбират нещата по друг начин. Затова по-далеч от тях!
Те обикновените руснаци са модерни развалени хора, подобно на европейците, жените им обичат да се съвкупляват с тъмнокожи.
Видяхме го крилото на американските и ЕС братя, нещо не ни се отрази добре. Ако народа бъде попитан или гласува на референдум, ще избере руснаците и Русия пред запада.

Panzerfaust

Цитатъ на: Шишман - 31 Мар 2020, 10:18:41Видяхме го крилото на американските и ЕС братя, нещо не ни се отрази добре. Ако народа бъде попитан или гласува на референдум, ще избере руснаците и Русия пред запада.
Не съм убеден, че на един референдум проруските сили ще спечелят. По-кресливи са, заради парите на руската пропаганда, но не мисля, че ще спечелят.

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 31 Мар 2020, 14:30:51Не съм убеден, че на един референдум проруските сили ще спечелят. По-кресливи са, заради парите на руската пропаганда, но не мисля, че ще спечелят.

Ще спечелят и още как. Запада, много се изложи, прекалено много. Следя нещата: някога всичко американско беше на мода, от начин на мислене и поведение до облекло. Сега от около 15г. вече не е така. Хората  американски начин на мислене, биват смятани за ненормални или глупаци.
А и сега както зарязаха Италия и им врътнаха и тъпи и мръсни номера - съвсем се изложиха.
Те загубиха България със сигурност. Да не говоря, какви откачалки са техните протежета у нас и колко са откачени.
Именно враждебното настроение на националистите срещу Русия у нас направи така да няма вече национализъм. Друго, което не разбираш: е че българщината е доста различна от западният светоглед.

Panzerfaust

Цитатъ на: Шишман - 31 Мар 2020, 18:00:41Друго, което не разбираш: е че българщината е доста различна от западният светоглед.
Българщината е доста различна и от руския светоглед, но някои рубладжии се опитват да изкарат, че е едно.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 31 Мар 2020, 19:21:09Българщината е доста различна и от руския светоглед, но някои рубладжии се опитват да изкарат, че е едно.
Не българщината, не е еднаква с типичната руска култура, даже е доста различна, но........... българи и руснаци си допадат и често се женят по между си. Освен в случаите в които онези са много модернизирани. Те от 100-на години са доста различни от някогашните руснаци  и на практика са модернизирани боклуци. Всъщност българите биха останали доста разочаровани от модерните европеизирани руснаци. Виждал съм такива и са нещо ужасно, даже тия на запад не са такива уроди.

Similar topics (5)

14

Отговори: 6
Прегледи: 1928

18 Авг 2019, 08:47:33
отъ Шишман
1298

Отговори: 5
Прегледи: 3006

811

Отговори: 6
Прегледи: 2939