• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Защо няма истинска националистическа организация?

Започната отъ Шишман, 14 Юни 2020, 12:36:00

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Българиянационализъмполитикарусофилия

Шишман

Да няма такава, а минаха 30г. от както е демокрация.
Причините са доста.
Ето някои от тях
- медиите: създават  един несъществуващ измислен свят и хората им се връзват, изкривява им се психиката и така.
- олигархията и верните и служби. внедряват свои агенти във всяка дори и малка организация. Или даже направо те създават организациите. В т.н. БРЗО имаше такъв агент-провокатор, който и проваляше всичко от самото начало. В БНС помня че от 10 основни фигури, поне 4-ма бяха агенти.
- обезродяването. Това също е причина и то сериозна. След 45г. комунизъм, а и преди това масоно-сатанизъм - нещата не са добре и хората даже не знаят за како тава дума.
Кажете своето мнение по въпроса и така да обсъдим нещата.

Да пусна тази тема ме подтикна това мнение на
Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 13 Юни 2020, 21:21:42Мисълта ми е че ти дори не си се опитвал да създадеш подобна организация след като си се разочаровал от всички и да се обградиш с единомислещи като теб, а просто си заминал в чужбина за да си подобриш финансовото положение след като в България си видял, че алтернатива няма. Това беше баш по времето на Станишев и тройната коалиция (както каза си заминал през 2007г.). Тогава минималната работна заплата беше 180лв. - в първата ни година като член на ЕС:Само с писане по форумите как трябва да станем хайдути и четници, няма да станат нещата. Ако за 15 години не си се убедил в това, трудно някой ще ти промени мисленето и днес и мисля че ще пишеш същите неща и след 20 години или докато си жив, обаче какво ще промени това ? Йоло Денев говори същото как ще вдига революции и заспалия народ трябвало да въстане, с тая разлика, че той се появява на всякакъв вид протести с плакати и крещи по мегафона, докато ти го правиш само в нета. Нали не искаш да заприличваш на него ?
Маршале правил съм някакъв опит наречен БРЗО, но се провалих. Трябва да се знае че не е така лесно да се създаде  националистич1еска организация.
Атака в онези времена обираше и привличаше всичко националистическо, после В. Симеонов и така.

Hatshepsut

А какво трябва да представлява една истинска националистическа организация според теб?
На какви принципи би трябвало да се базира и какви би трябвало да бъдат основните идеологически маркери на една такава организация?

FELDMARSCHALL

Впрочем какво се случи с тия момчета от БРЗО ? Помня, че там имаше един мой адаш и набор от Перник, който даже веднъж организира литийно шествие и го даваха по телевизията :lol: , беше някъде 2008-2009г.

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 14 Юни 2020, 15:30:57А какво трябва да представлява една истинска националистическа организация според теб?
На какви принципи би трябвало да се базира и какви би трябвало да бъдат основните идеологически маркери на една такава организация?
Това е друг болезнен въпрос. Всеки вижда нещата по някакъв, свой често изкривен и различен начин, от тука и разминаванията в разбиранията.
  Според мен  една истинска националистическа организация : трябва да е построена на основите на обичаите, миналото, културата и историята ни. Не древни измислени истории , не пра-български или тракийки неща  а на  1300-та годишната ни история, обичаи, минало, култура. Така няма да могат разни луди да си измислят свои си глупости.

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 14 Юни 2020, 17:29:33Впрочем какво се случи с тия момчета от БРЗО ? Помня, че там имаше един мой адаш и набор от Перник, който даже веднъж организира литийно шествие и го даваха по телевизията :lol: , беше някъде 2008-2009г.
Твоят адаш е добре, но разбиранията му са странни, Смесица от фашизъм, православие но особено, американизъм и омраза към Русия. Той не беше агента, ако това те интересува, агента беше друг един. Имаше един, когото мислех за приятел, ама се оказа обикновен тъпак, лъжец , завистливец и интригант. Тоя се заричаше че ще мре за родината, ама бяха кухи думи.

Лина

Тия принципи са по-подходящи за някое културно – просветно дружество или местното читалище.  :wink:
Ако пак говорите за вид политическа организация няма как основните й принципи да не се опират на съвремието и цивилизоваността, така че реално ще звучат като лозунгите на повечето съществуващи партии. Защото зад кадър и те са уж за суверенитет, благоденствие на обществото, светло бъдеще, икономически просперитет и каквото се сетите. Дясно – центристка, социалдемократическа партия. 
Но от това няма полза, защото дори да спечели една такава партия тя ще е принудена да ,,работи" както всички останали досега, просто политическата среда и конкурентност е такава, а и народа не е само от българи. Знам ли, ако тръгнем по този път рано или късно ще станем като Америка, ще трябва да имаме черен за президент, за назидание.
Единствения правилен ход е увеличаване на нашето население  и поддържане у по-голямата му част ясно самосъзнание за принадлежност, лишаване на другите етноси от излишни привилегии и стимулацията им да емигрират.
Това всъщност е наистина демократично, пък лудите да го наричат както си искат.

Лина

За целите на тези задачи не е нужно да управлява партия, която се нарича националистическа.

Hatshepsut

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 14 Юни 2020, 17:29:33Впрочем какво се случи с тия момчета от БРЗО ? Помня, че там имаше един мой адаш и набор от Перник, който даже веднъж организира литийно шествие и го даваха по телевизията :lol: , беше някъде 2008-2009г.

Става дума за потребителя Родозащитникъ, който е писал и в нашия форум. Освен него, също и самия Мишок, както и потребителя Desko от БРЗО са писали в нашия форум, може вероятно да има и други.
Не знам доколко реална е била тази организация БРЗО, но си имаха сайт и форум. Форумът им имаше дълга история (ако не се лъжа, беше създаден преди нашия, още през 2005г.), ала завърши съвсем безславно - активността му постепенно спадна и беше закрит  :whistle:
Аз също имах регистрация във форума на БРЗО и съм следял дискутираните теми. Доколко това е била националистическа организация съм много скептичен, по-скоро беше с ясно изразен православно-фундаменталистки уклон. Администраторът Калоян ги мразеше много, не толкова че ни бяха някаква значима конкуренция, а по-скоро защото плюеха по нас в темите на техния форум.

Както и да е, споменах, че активността на техния форум спадна, затова Мишока прибегна до един оригинален подход, за да я повиши - той беше регистрирал 10-15 ника и спореше и дискутираше сам със себе си  :mad:  Обаче това си личеше, защото въпреки че тези 10-15 потребители защитаваха различни каузи (монархисти, тангристи, бенесари и т.н.), стилът на писане и правописа им бяха идентични... Но дори и тази иновация не помогна на форума на БРЗО и той беше закрит, както споменах. Причините за закриването на този форум не станаха напълно ясни: Мишока твърдеше, че форумът бил затворен от службите, а пък неговите съратници го обвиняваха, че той просто е спрял да го плаща и затова е бил затворен. Разликата е очевидна - в първия случай има нещо трагично-героично, а пък втория случай е съвсем банален и еснафски :judge:

Доколкото се ориентирам по стила, част от членовете на БРЗО са се спасили тук, в този форум:

http://demografi.org/forum/index.php

long time ago

В силните години на Атака да напомним,че те бяха подложени на доста терор от полицията, имаше редовно бити хора по митинги. Парламентарна партия. Герб беше създадена за да отнеме хората от Атака, Борисов повтаряше как щял да гони Станишев и Доган до затвора.
Е - ВИДЯХМЕ...

Посланик Уорлик каза на Сидеров-ще те унищожа.След като Волен му връчи сметка за няколко милиарда за военните бази.

В един тв мост с Русия-Сидеров им напомни,че Русия е дъщерна държава на България и руснаците прекъснаха предаването.

Небивало медийно очерняне имаше. С голям принос за това са Бареков и Сл.Трифонов. Тогава едни от най-гледаните бяха. Нанесоха големи поражения върху по-наивните ни сънародници. Сега не мога да допусна как сериозен човек ще даде подкрепа на Трифонов в днешно време.

Тогава имаше наивност,че с чисти средства в политиката народът ни ще успее да промени посоката на развитие. На политиците народът им трябва само за легитимност и чисто статистически за проценти.
Но вече нямат и легитимност. 35-40 % гласували може да им стигат да си нагласят местата из властта, но не им осигуряват легитимност.

Шишман

Цитатъ на: Лина - 14 Юни 2020, 22:58:50Тия принципи са по-подходящи за някое културно – просветно дружество или местното читалище. 

Това е моята идея за националистическа организация. Именно да не се меси в политиката и да е на   културно-просветно ниво и дейност.

Цитатъ на: Лина - 14 Юни 2020, 22:59:38За целите на тези задачи не е нужно да управлява партия, която се нарича националистическа.
Това е голямата грешка на народа, мислим си че въпроса, може да се реши с политика. Няма как да се потигне нещо, ако се играе по правилата на системата.

Шишман

Цитатъ на: Hatshepsut - 15 Юни 2020, 09:08:42.
Не знам доколко реална е била тази организация БРЗО, но си имаха сайт и форум. Форумът им имаше дълга история (ако не се лъжа, беше създаден преди нашия, още през 2005г.), ала завърши съвсем безславно - активността му постепенно спадна и беше закрит 

Доколкото се ориентирам по стила, част от членовете на БРЗО са се спасили тук, в този форум:

http://demografi.org/forum/index.php
Реална организация с 5-6 члена, всеки със свои разбирания за нещата и никаква малко по-сериозна дейност.. Истината е че го закриха от службите , като постоянно обявяваха че има вируси или нещо подобно и го спираха. След 3-тото или 4-то такова спиране без причина решихме да зарежем форума, а беше платен за година напреде. Иначе си вървеше добре. Просто групата или организацията се беше разпаднала. Да не тръгне форума напред, имаше основна вина агента провокатор: гонеше хората, блокираше ги, изпадаше в истерия  и т.н. Тук мисля съм единственият от  членовете на БРЗО. То тука пишем 3-ма човека макс 4-5 и Секирата.
Интересен случай е че бяхме решили да строшим една статуя  на езически кумир и след 2-а дена статуята беше махната и пак сложена  след няколко години. Яно агента беше докладвал, той и като прочете за това и полудя. Тогава още не знаех че е агент.

Шишман

Двама от членовете на БРЗО пишат тука, но форума е повече от умрял. Създаде го един политиканстващ дето живее  САЩ но сам не пише в него . За тоя имам подозрения че е американски агент, но не съм сигурен. Двамата пишещи са агента провокатор и селянина от Своге с когото си мислех че сме големи приятели. Тоя селянин съм го черпил години на ред, но една година като се върнах от Италия и бях зле с парите той ме почерпи и после не спря да ми натяква че ме е черпил.
http://demografi.org/forum/search.php?search_id=unanswered&sid=566311772ba0adcb8b703fa308d70185

Лина

Ми не знам защо питаш, общо взето този отговор на темата ти не исках да го давам, но... ще го напиша.
Винаги когато се прави нещо с името ,,националистическо" било то партия, форум, дружество за безплатни книги, бе каквото и да е се внедрява по един Ушев, не знам защо? Бога ми, не знам! Говорима съм с мои познати полицаи на различни теми, когато стане въпрос завоалирано за национализма онези веднага почват да дрънкат някакви работи за фашизъм и всякакви глупости. Това явно им се набива в главите и май доста деформира вижданията им.
Което е безумно глупаво, тъй като масово хората не мислят за политическите аспекти на национализма, а го възприемат като емоционална, етническа и културна връзка с другите от своята собствена общност.

Та, Ушев винаги държи да контролира всичко свързано с национализма и да го дискредитира.

Ушев задължително се появява в един непрекрасен момент и започва да действа, всичко друго може да не се случи, но това задължително се случва!!!

Ушев може да се самодискредитира, за да не изглежда подозрителен. Все пак всички средства са позволени, когато преследва целите си.

Шишман

Миля си че една националистическа организация, дори само от 10 човека, може да направи много. Трябва само да внимават и обмислят добре нещата.

FELDMARSCHALL

ГЕРБ, когато се създаде края на 2006г. просто се настани във вакуума появил се след разочарованието от НДСВ и т.нар. цар. Да, вероятно Атака щеше да вземе голяма част от тези гласове през 2009г. ако ги нямаше ГЕРБ, но беше ясно че подобна партия ще се създаде и вакуума ще бъде запълнен - службите си знаят работата.
Атака все още беше под опеката на СКАТ и Валери не позволяваше проруски залитания по телевизията от страна на Волен и другите редовни гости от ръководството на Атака. Вальо Касабов и Стоян Иванов (другите шефове на СКАТ), които влязоха като депутати от Атака 2009г. пък си бяха откровени русофоби. Волен по принцип си критикуваше САЩ, ЕС и НАТО, но критикуваше и Русия и Путин, че дефакто играят в една схема двете велики сили и са се договорили след разпада на СССР какво ще е бъдещето на света. Така че Атака имаше шанса да обере дори част от центристкия и дясно-центристкия електорат, защото балансираше в изказванията и не бяха само крайно-леви и популистки лозунги, имаше и изявления в подкрепа на дребния бизнес, частните предприемачи на ниско и средно ниво, т.е. стимулиране на частната инициатива и възраждане на средната класа в България. Иначе ако Путин например беше направил тая провокация за кирилицата през 2017г., че е произлязла от македонците, 10 години по-рано Волен щеше пръв да реагира рязко против него. Времената просто бяха други. Всъщност до 2013г. аз не помня Волен и другите в Атака да са заемали ЯРКО проруски позиции, може да са го правели понякога завоалирано, но въобще руската тема присъстваше много рядко и след като си създадоха партийната телевизия Алфа през 2011г.! Всичко се промени след събитията в Украйна и Майдана от декември 2013г. а после и анексията на Крим от Русия.

Лина

МВР проявява нездрав интерес към национализма и всячески го саботира, това е причината да няма качествен политически проект и такъв без внедрени Ушеви или внедрени от тях бомбаджии, това е положението.

Ако трябва да изведем дивиденти от това със сигурност странейки от политиката национализма няма да има за какво да бъде дискредитиран.
Ако няма персонални лица, които да са "реклама" на българския нац-ъм, то няма как същите чрез лични качества или постановки спрямо тях да го опетняват. Така че лошото не е толкова лошо.

Similar topics (2)

317

Отговори: 32
Прегледи: 3769

95

Отговори: 3
Прегледи: 1063