• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Летопис на смутното време

Започната отъ Шишман, 10 Ное 2019, 21:29:34

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

историякултураписател

Шишман

От Вера Мутафчиева.
Сега я зачетох от библиотеката на форума. Книгата ми харесва, като начало и имам намерение да я прочета цялата.
Тази макар на края да стана предателка е написала доста добра книга и се вижда че познава добре онези времена.
В тази тема мисля да споделям интересни моменти от книгата, които са ме впечатлили.
Има ли по-голямо чудо от това, отче, че още живеят българи? Каква напаст не е преминала над земята ни, коя човешка мъка е отминала българина? А защо не са се свършили българите, кой ги крепи, на какво се надържат, защо не са си дали езика, вярата? Нали една дума е нужна — една дума пред кадията — и всеки би се куртулисал, ще стане господар.

Шишман

За съжаление ма приключих преждевременно с хубавата книга. Компютъра ми се рестартира и обнови и повече не мога да отворя книгата. Интересното е че се отварят други книги и се изтеглят, но точно тази не. Аз ли направих нещо, някаква повреда  сайта ли има не знам. Жалко , защото книгата беше много интересна.

Hatshepsut

Цитатъ на: Шишман - 14 Ное 2019, 09:28:28За съжаление ма приключих преждевременно с хубавата книга. Компютъра ми се рестартира и обнови и повече не мога да отворя книгата. Интересното е че се отварят други книги и се изтеглят, но точно тази не. Аз ли направих нещо, някаква повреда  сайта ли има не знам. Жалко , защото книгата беше много интересна.

Да, предполагам си с Windows 10, след последното обновление браузърът Microsoft Edge вече не може да отваря EPUB файлове  :sad:
За да отвориш такъв файл, каквато е и книгата "Летопис на смутното време", си свали и инсталирай програмата SumatraPDF. Предвидил съм такива инциденти и затова тази програма съм я качил в Download-секцията на форума. Можеш да я свалиш оттук:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=195

...или от официалния сайт на програмата:

https://www.sumatrapdfreader.org/download-free-pdf-viewer.html

А самата книга може да се свали оттук:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=7292

Шишман

Благодаря, успях да отворя пак книгата. А видях и още една-две дето мисля да прочета.
То четенето е вредно, ама не и когато е чете правилната литература.

Шишман

Книгата е добра и си струва да се прочете. На практика е документален роман Жалко че не мога да копирам места от нея и да ги публикувам тук. Най-големият кърджалия - Кара Фейзи се оказа че е от брезнишите села и е българин.

Шишман

Завърших тази книга и мога да кажа само : че е много добра, струва си да я прочетете, ако е интересувате от българските неща. Вера Мутафчиева определено е добра писателка, нещо в което малко се съмнявах до преди да прочета книгата и. Самата книга е вид документална литература. Съветвам ви да я прочетете.

Similar topics (2)

332

Отговори: 1
Прегледи: 546