The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_генерал Жеков

Интеграцията на неинтегрируемите

Started by генерал Жеков, 09 August 2018, 01:05:28

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] циганипрестъпност

генерал ЖековTopic starter

Темата е продължение на едноименната тема от стария форум:

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=351.0


Проблема със мангалите има корен дълбоко в комунизма. Дадохме им работа, училища и СВОБОДА. Свободата им даде време - да правят деца,да ходят насам-натам, да нямат стабилно препитание. Те основно работеха работа само и само да няма проблем с тях, без да мислят за утре. Те знаеха, че последствията са лоши и нямаше БХК - отиваха по лагерите, нищо че на места бяха по-равни от равните.
Това не е носталгия по комунизма, не ми е присъщо. Това е като цяло положението на мангалите във всички възможни политически системи, даващи им свобода. Ако тя бъде отнета - нещата ще се променят и няма повече да има новини от рода на: "Цигани пребиха полицай" или "Цигани запалиха полицейски автомобили в Ботевград". Надявам се, че някой полицай чете това и дано си дава сметка, че дори и полицията в днешно време е под робството на всякакви либерални и мултикултурни боклуци. Тези либерали и всякакви подобни изискват от нас да бъдем толерантни, да бъдем приятели с тези паразитиращи на наш гръб. Българския народ обаче не е някаква пасмина от унтерменши. Ние, въпреки че бяхме подтискани десетки години, ще се въздигнем отново и ще преборим всичките врагове и фалшиви съюзници ,забили ни нож в гърба. България не е била и никога няма да бъде в позицията на робска и поклонническа нация. Това трябва да бъде запомнено от всички малцинства и защитаващите ги организации, иначе когато народа се обърне срещу първите, то  той няма да има избор относно вторите.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал ЖековTopic starter

искам да припомня удобно сметения под килима случай,при който един човек,лекар,Българин уби мангал,без работа и образование,работещ ,според жена му "по контеинирити"-какво трябва да значи това,жИната не успя да уточни.В следващите дни след този случай,доктора беше в ареста,като престъпник,името му бе опетнено и т.н-общо взето,пълна програма либералност.Всички фондации,групи,сборове и сборища,защитаващи мангалите стигнаха до там да заклеймят Български лекар,като убиец.И сега идва въпросът:ако в къщите на всички тези хора,влезе по 1крадец,ще се защитят ли или ще го посрещнат с топла супа и питка.Държавната машина не иска хората да притежават оръжия за самозащита.Не иска,защото това е заплаха за диктатурата,но не "фашистка",комунистическа или каквато и да било от старите,а новата още по-опасна диктатура-либералната.Либералната диктатура има наистина добра машина на действие,но това е така,точно заради мангалите-и аз,ако взимах 5минимални работни заплати под формата на "помощи"(това е сумата,без кражби,проституция,просия и т.н).Всички нямаше да работят при такива условия.Това донякъде е добре,но само когато е национално,сиреч когато българина получава тези пари,а циганина,турчина и т.н бъхти здраво цял ден,докато аз имам време за себе си,семейството ми и т.н Тук щеше да спре и престъпността-те нямаше да имат време за нея,а българските престъпници-интерес от извършването на престъпление.Но въпреки това,днес либералната диктатура има интерес от "подпомагане на малцинствата".Тяхната цел е унищожение на можещи,знаещи и силни народи и раси,за сметка на неграмотни,мирищеши мургави паразити. Тоест,за да бъде променана към по-добро,държавата трябва да премине през период наречен "власт на хунтата" .Точно както в Гърция до 69та до 74та година.Това е анархо подобен момент в историята,довел до "прочистване" на много нива.След това следва сравнително добър период за Гърция,после ЕС,гръцки Бойко,фалити и т.н.След такъв период ще дойде "узряване" на народа за една про-национално,про-български ориентирана идеология
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал ЖековTopic starter

QuoteТрима циганина на 41, 42 и 43 години,  са задържани вчера с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за хулиганска проява, след като нападнали управител на плувен комплекс в града, съобщиха от полицията.Причината за нападението била, че тримата не били допуснати в комплекса.На пострадалият мъж са нанесени наранявания в областта на главата, уточниха от полицията.Сигналът за инцидента е постъпил чрез телефон "112" вчера, след 15.00 часа. На задържаните са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Работата по случая продължава, уведомен е и дежурен прокурор.

Това за което няколко истински националистически организации предупреждаваха,че наближава и то още преди 10години,то днес същите неща са факт.Днес расовата война е близо,а както виждаме разпалват я тези,чийто етнос има "проблеми с расизма".Проблема тук,драги "правозащитници" е това,че проблемите им с расизма идват не от нашето прнебрежение към тях,а от точно обратния фактор-те не само пренебрегват нас,държавата ни и законите,а както виждаме-без страх от наказание ги потъпкват.Духът от бутилката вече е пуснат и ние само можем да се молим този конфликт да не бъде прекалено кървав за нашия народ,защото несъмнено подкрепата на "сивите кардинали"" ще бъде на страната на нашия противникϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Дълго време всички управляващи в България насаждат криворазбрана етническа толерантност. Подпомагани и активно насърчавани от знайни и незнайни фондации, асоциации и сдружения. Въпросните защитници на граждански права се опитват да вменят на цяло едно общество вина за положението на циганите в България. В резултат на това досегашните управляващи хвърляха пари и унижаваха 95% от населението на България. В резултат на това циганите в България добиха ред привилегии недостъпни за останалите!

- Имат право да не работят.

- Имат право да не се грижат за децата си.
- Имат право да извършват престъпления без да се страхуват от затвор и съдебно преследване

- Имат право да не заплащат комунални услуги – ток, вода и пр.

- Имат право на безплатно жилище или в най-лошия случай да си построят такова където пожелаят.

- Имат право да осъдят България ако не им се предоставят посочените права

Слушайки тези твърдения работещите за правозащитните организации биха възразили, че застрашавам етническия мир, насаждам омраза и т.н.

Излъгах ли в твърденията си досега? Или истината вече не е само една! Има ли изобщо неудобна истина? Къде са тези правозащитни организации когато някоя от незаконните етнически партии насажда наистина етническа омраза?
Няма ги защото никой не ги финансира за това!

Или защитавайки човешки права се има предвид само циганските права? Трябва ли една истина да бъде премълчавана защото нямаш кураж и способности да решиш проблемите засегнати в нея?

Какви бяха предлаганите решения досега?

- Строеж на жилища за цигани. Не за социално слаби български граждани а за цигани! Резултат? Тотално разрушение на построените жилища и връщане към бита в който са живели преди настаняването. Справка – мезонетите в пловдивския ромски квартал. Опитите продължават !!!

- Ограмотяване на младите циганки с цел ограничаване на безконтролната раждаемост и последващата от това мизерия. Резултат! Нулев! Циганите масово имат по 7,8 дори 10 деца, като това е основния им доход – детски надбавки, социални помощи, помощи за самотни майки и просия!

- Образоване и ограмотяване на циганското население като основно посочван проблем за тяхното състояние. Тук условията са почти изравнени. Безплатни учебници за основно образование, закуска и чаша мляко. Резултат? Вижте статистиките от тестовете за завършено основно образование. Пълна неграмотност при циганчетата! Обвързването на детските надбавки и посещаването на училище претърпя пълен крах. Циганите записваха децата си в училище, получаваха право на детски надбавки и автоматично ги пращаха да изкарват пари и по друг начин.

И т.н и т.н!!!

Всеки опит подчинен на добрата воля и надоведен до край претърпя пълен неуспех. Резултата е бърза и цялостна циганизация на България. Какво се разбира под циганизация?

- Част от обществото населяващо територията на една държава постепенно придава цялостния и облик.

- Разрастващи се цигански гета във всеки български град. Основен източник на проститутки и наркотици. Неподлежащи на никаква регулация и администрация сгради и население. Пълна административна автономия!

- Отказ на българския съд и полиция да изпълняват техните задължения спрямо представителите на този етнос. В резултат на това толериране се създава впечатление за ненаказуемост.

- Все по-голяма дезинтеграция на циганското население. Засилващо се усещане за задължение на държавата спрямо тях – "заучена безпомощност".

В очите на широката общественост социалните програми за подкрепа на малцинствените групи и преимущественото насочване към тях на социални помощи е основната причина за липсата на достатъчно средства за социални разходи. Справедлив и равнопоставен ли е достъпът до ресурсите за социална подкрепа? Не е!

Докато останалата част от българските граждани използват тези социални ресурси за относително малък период то за циганите това е основен доход за неопределено време.

Въпреки това социално неравенство пред държавата финансираните от ЕС правозащитни организации продължават да "насъскват" и приучват циганите към силна "гражданска активност" на ниво улични протести, митинги и др. от рода – " ще правим гражданска война ако нещата не се оправят ". Необвързани със защитата на определен социален статус, образование на деца, покъщнина и пр. те са склонни към директен уличен бунт когато бъдат засегнати етническите им привилегии.

Всички тези неща са ни до болка познати. Вече 16 години тази криворазбрана етническа толерантност ни кара да свикваме с тях. Защо се получава това?

Защо всички нескопосани опити за интеграция се провалят? Защото всяка партия се опитва да купува цигански гласове!!!

Кощунство е когато виждаш как циганска банда пребива, дори убива незащитени хора да си мълчиш в името на това, че ще вземеш няколко хиляди гласа. Да насърчаваш циганите като ги караш да се чувстват безнаказани. Над 80% от битовата престъпност се извършва от тях. Но никой не смее да постави въпрос и да вземе мерки, за да не бъде обвинен в етническа нетолерантност.

Когато се прибави и апетитите на незаконната етническа партия ДПС към циганските гласове нещата стават нетърпими. Един недостатъчно разгласен случай в училището в кв." Аспарухово " град Варна е показателен пример за това. / виж статията " Училище, джамия ..." в раздел - ЦИГАНСКИЯ ПРОБЛЕМ /

Тази страх породен от ненамесата на държавата е повсеместен. По селата хората се чувстват тотално безпомощни срещу прииждащите цигански банди разграбващи всяка година реколтата им. Превръщат се в роби на един етнос отказващ да се грижи сам за себе си. А всичко тръгва от управляващите на централно ниво. Отказвайки да видят същината на проблема, поставяйки мнимата толерантност пред върховенството на закона те подхранват чувството на безнаказаност на циганите и безпомощността на останалото население да се защити.

Незаконната етническа партия ДПС се включи в разрастването на проблема. Виждайки изчерпването на електоралния си ресурс те се заеха с активното асимилиране на циганското население. Поради ниското етническо самочувствие, за което самите те носят вина, това асимилиране върви с усилени темпове особено при циганите мюсюлмани. Така институционалната подкрепа става все по-голяма. А това увеличава и станалата вече нарицателно "нагла циганска престъпност". Разграбването на военните складове миналата година, убийството на професор Калоянов и още безброй примери известни и неизвестни поради регионалния си характер и страха на потърпевшите.

Какъв е извода от всички изложени факти досега? Ако искаме да проведем някаква реална интеграция на циганското население трябва да бъдат приети реални мерки и действия. С половинчати опити и показни програми "за пред Брюксел" нещата рано или късно тотално ще излязат от контрол.

Единственото възможно и реално решение е записано в Конституцията на Република България! Всички граждани са равни пред закона. Недопустимо е разделението по етнос и религия. Няма нужда от твърда ръка и други нарицателни! Спазване на закона!

- Спиране на социалните помощи на хора отказващи да се трудят. Реално спиране а не само говорене.

- Отнемане и настаняване на деца за които родителите са неспособни да се грижат. Без видима материална полза от тези деца безконтролната раждаемост неминуемо ще падне.

- Съд и затвор за родители принуждаващи децата си към просия. Реален съд и реален затвор. Ако е нужно ще се строят нови затвори и детски социални заведения. Въвеждането на ред и законност в държавата определено има повече стойност от стойността на тези сгради и далече по-малка от новите цигански домове за 1,5 млрд. и гигантските и покачващи се социални разходи. Реално работещи затвори, не концлагери като сега. Предлагащи наистина някакво превъзпитаващо и ресоциализиращо действие. Реално работещи детски социални заведения. Предлагащи на децата наистина по-добри условия от гетото и улицата. Образоващи и възпитаващи български граждани а не социални инвалиди. Нищо ново и революционно просто сработване и реално съществуване на две нефункциониращи звена от държавната администрация.

- Събаряне на всички незаконни жилища и постройки без значение от етноса на собственика. Спазване на основния принцип на всяко демократично общество – право на собственост и разпореждане с нея според закона. В момента е невъзможно да бъдат прогонени самонастанили се граждани в частен имот да не говорим за бързо изникналите им "домове".

- Всяка мярка свързана със социално подпомагане и жилищни проблеми да е за всички граждани без значение от етноса им. Да се вземат в предвид реалните нужди на цялото общество а не да се толерират едни нужди пред други.

- Равенство на всички граждани пред комунални услуги. Не плащаш – не получаваш!

Това не е нищо ново и революционно, но явно е нужно да бъде повтаряно и напомнено . Защото страха да погледнеш истината в очите и да решиш реално един проблем води до неговото задълбочаване! Защото циганизацията на страната е повсеместна и всяко неглижиране на това е етническа нетолерантност и расова дискриминация, но към всички останали 95% от населението на България! Защото сме поставени пред избор, или социализация на циганите или циганизация на България!

Публикувано от: ВМРО-ВАРНА

Hatshepsut

Протест след побой от цигани над военен във Войводиново


Над 200 души излязоха на протест тази вечер в пловдивското село Войводиново. До напрежението се стигна след като на Богоявление две момчета от ромската махала пребиха военнослужещ от специалните части. 33-годишният мъж е с травми по главата. Протестиращите настояват за спешни мерки и незабавно премахване на незаконните постройки в циганската махала.

Полицията и жандармерията не позволиха на протестиращите да стигнат до ромската махала в село Войводиново. Въпреки че прокуратурата остави в ареста нападателите на военния, хората излязоха на протест.

Според протестиращите вчерашният инцидент не е прецедент. Местните твърдят, че общината покровителства ромското неселение и не предприема необходимите мерки за реда в селото.

Димитър Тосев, кмет на село Войводиново: Това, което аз мога да кажа е, че са заведени и започнати нещата, но не може с една лека ръка да бутнеш къщи, в които живеят над 200 човека.

Живеещи в махалата заявиха, че не желаят да се стига до ескалиране на напрежението. До сблъсъци не се стигна. Екипи на полицията и жандармерията ще останат да дежурят и през нощта.

http://news.bnt.bg/bg/a/protest-sled-poboy-ot-romi-nad-voenen-vv-voyvodinovo


Състоянието на пребития военен във Войводиново остава тежко

Състоянието на 33-годишния военен Валентин Димов, който беше пребит от двама младежи в пловдивското село Войводиново, продължава да е тежко. Той е в болница, предстоят му операции. Двамата мъже са задържани за 72 часа.

Напрежението във Войводиново след побоя на Богоявление остава. Снощи около 200-300 души се събраха на протест пред църквата, а след това тръгнаха към циганската махала, но жандармерия спря хората и до саморазправа не се стигна.

В селото е имало полицейско присъвтвие цяла нощ и не се е допуснало никакво нарушаване на обществения ред, увери в ,,Тази сутрин" по bTV кметът на Войводиново Димитър Тасев.

Едно от исканията на протестиращите хора от селото е всички незаконни постройки в циганската махала да бъдат съборени.

По думите на кмета всички къщи там са незакoнни и няма нито една с прoект, план и разрешeние за строеж.

Кметът на община Марица Димитър Иванов  поясни, че днес експерти от общината и представители на Районно управление – с. Труд ще направям съвместна проверка в цялата циганска махала. Целта е да се установи дали има незаконно пребиваващи лица.

Иванов също повтори, че всички къщи в махалата са незаконни. Още днес ще бъдат издадени наказателни актове на живущите в тези жилища и след 7-дневния законов срок ще издам заповед за събаряне на незаконните постройки, подчерта кметът на община Марица.

Местните жители са категорични, че протестите им ще продължат.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sastojanieto-na-prebitija-voenen-vav-vojvodinovo-ostava-tezhko.html


СЛЕД ПОБОЯ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО: Започват проверки в циганската махалаЗапочват събарянето на незаконните къщи в циганската махала на пловдивското село Войводиново. Там в понеделник местните хора излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя.

Целта на проверката беше да констатира дали има незаконни постройки и незаконно пребиваващи хора. В махалата обаче институциите бяха посрещнати само от кучета. Затова и проверките и за незаконни имоти засега остават без връчени актове.

Проблемите с жителите на циганската махала не са от вчера и продължават от години. Тази сутрин в предаването "Здравей, България" кметът на Войводиново обясни, че на протестите снощи не се е стигнало до физическа разправа, каквито са били заканите. Протестите продължават и днес, поясни Димитър Тосев.

От общината се ангажираха, че ще вземат мерки. Въпреки че постройките са без документи се оказа, че в тях законно има електричество. Постройките в махалата бяха надлежно премерени и описани, а хората във Войводиново настояват час по-скоро да бъдат съборени.

https://nova.bg/

Hatshepsut

Циганската наглост


Да, циганите в България станаха изключително нагли. Това е истината. И това не може да продължава повече. След години затваряне на очите, заравяне на главата в пясъка, след милиарди потънали във фалшива интеграция, декади на ромското включване и прочее простотии, българското общество най-сетне си отваря очите.

Погледнете внимателно снимките на тези хубавци. Не ви ли приличат на сирийските майки с деца, които Меркел покани да разоряват Европа? Мислите ли, че приликата им с ислямистките джихадисти е случайна? Ами не е. Има данни, че от около две години все повече цигани от тази махала приемат исляма. В радикалната му салафитска форма от циганската махала в Пазарджик. Където осъжданият за радикален ислям Ахмед Муса Ахмед проповядва рязането на главите на християните, за да им се вземат жените, децата и имота. Това зло е тук. Идва. Циганските гета са гнездата на радикален ислям. Затова трябва да бъдат разрушени.

Битовата етническа престъпност премина всякакви граници и вече не е просто битова. Върнете лентата само няколко месеца назад и пребройте случаите на организирано нападение от циганска тълпа срещу полицейски сили. Това вече не е битова престъпност. Това вече е нещо друго. Нарича се гражданска война.

В България се води гражданска война. Срещу българите. Група криминално проявени дегенерати-рецидивисти си позволяват грабежи, побои и убийства. Посред бял ден. Допреди няколко години жертви на тази гражданска война бяха беззащитни възрастни хора, живеещи в малки населени места. Хиляди. Бити, душени, грабени, унижавани, насилвани, убивани. Тези цигани, подобия на човек, от години правят опит след опит да претопят българското население.

Но нещата вече се променят. 82 случая на нападнати от вилнееща циганска тълпа полицейски служители за 2017-а година. 81 случая на нападнати от вилнееща циганска тълпа полицейски служители за 2018-а година. Това вече е нападение срещу държавността. Срещу българската държава.

Още по-нагли са циганските барони. Тези, които продължават да продават гласовете на гетото на избори. Тези, които продължават да крадат парите за интеграцията. Заедно с още по-наглите изроди от разните хелзинкски и прочее циганозащитни комитети, които защитават и оправдават дегенератите-убийци. Десетина обичайни негодници, които това работят - цигански барони. Това им е работата. От това се прехранват.

Наглите цигани и техните обичайни защитници наричат опита за убийство битов инцидент и неприятен казус. Дали ако пламне някой катун, това ще е битов инцидент и неприятен казус? Ето това е гнусна наглост. Дали ако българи пребият животински до смърт циганин, без повод, посред бял ден, това пак ще е битов инцидент и неприятен случай?

Не по-малко нагли, но за сметка на това по-отвратителни, са водоплаващите птици, държащи микрофони в големите мейнстрийм(!?) телевизии. Тридесет години тези телевизии бяха и са развъдник, убежище и укритие на всякакви циганозащитници, активисти, отворени общества и прочее антибългарски и антинационални организации. Тридесет години тези същите телевизии бълват помията си за горките роми върху нас, обикновените граждани. Тези, които си плащат данъците, тези, които плащат водата и тока си, тези, които се борят за всяка стотинка в джоба си.

При всяко цигански изстъпление водоплаващите надават смешен либерален вой в стил: Ама защо сега искате събаряне на гетото?, Ама защо сега се поставя темата?, Ама не може от един изолиран случай да обобщаваме и прочее, и прочее, и прочее.

Прочее, водоплаващите са отвратителни лицемери, без съмнение. Те са алибито, оправданието, говорещите глави, които защитават дегенератите. Адвокатстват им. Съчувстват им. Оправдават ги. Жалко, много жалко.

Лъжете, неуважаеми водоплаващи говорещи глави. Искаме да съборим гетото не от сега. Винаги сме настоявали гетото да бъде съборено. И ще го съборим. Защото гетото е язва. Защото гетото е почвата, в която растат отровните плевели на ислямския радикализъм. И не, неуважаеми водоплаващи, циганското изстъпление във Войводиново не е изолиран случай. Не е битов инцидент. Не е просто изолиран неприятен случай. Случаят във Войводиново е довършен опит за убийство. Неуспял не по волята на дегенератите-убийци, а заради намесата на останалите граждани, които са ги спрели.

Уви, прокуратурата я кара по старому. Отново обвинението е нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Нищо подобно, говорим за довършен опит за убийство. И тук е един от основните проблеми. Ниските наказания, липсата на справедливост, липсата на възпитаващия ефект на наказанието. Уви, съдебната власт е независима по силата и смисъла на основния закон на Република България.

Така няма да стане. Тази интреграция по този начин няма да се случи. Тук си трябва ред. Здрав ред, здрава ръка, тежки осъдителни присъди. Принудителен труд.

И да, гетото трябва да бъде разрушено.

И да, настоявам за връщане на смъртното наказание.

https://www.djambazki.org/blog/view/226/ciganskata-naglost

генерал ЖековTopic starter

Да бъде разрушено гетото,но не по комунистически-да ги заселват там,където живеем ние,а да бъдат ИЗЦЯЛО отделени от нас,но под прекия надзор на военни и полиция.Да си изработят това,което са откраднали и тогава евентуално може да се помисли за равенство,но да още по-ограничени в правата си да бъдат тези,които наричат кражбите,изнасилванията и убийствата "нещастни последици от неуспешна интеграция".Интеграция на тези индивиди няма как и да има,особено сред нашия народ.Това е като да сложим елен в клетката на вълците и да очакваме,че ще живеят в разбирателство.Няма нито един случай на успешна интеграция на подраса(термин от расологията) в общества,създадени и съставени от по-висша раса.Това е ясно и достатъчно доказателство,че е нужно веднага да спрем такива опити и да започнем със суровите,но изпитани успешно методи
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Масов бой в центъра на Кюстендил взе жертва, а петима са ранени

35-годишен мъж е убит при масов бой тази сутрин в Кюстендил, предаде БГНЕС.


Валери Дъбов, убит при побоя

Инцидентът е станал малко след 07:00 ч. в клуб, намиращ се срещу общината в Кюстендил. Масовият бой е станал между младежи, цигани и посетители на дискотеката. Загиналият не е от цигански произход. Той е починал от пробождане с нож.

Петима души са откарани с наранявания в местната болница, катоо един от тях е в много тежко състояние. Центърът на Кюстендил е отцепен от полицията. Криминалисти правят оглед на мястото. Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран от властите, претърсват се излизащите автомобили от града. От МВР съобщиха, че са предприети незабавни полицейски действия за установяване и задържане на участниците в инцидента, уведомен е дежурен прокурор от окръжната прокуратура.

Прочети още : https://www.actualno.com/crime/masov-boj-v-centyra-na-kustendil-vze-jertva-a-petima-sa-raneni-news_722380.html
© Actualno.com


След масовия бой в Кюстендил: Задържаха нападателя, нов протест срещу насилието

Задържан е 19-годишният Алекс Анков, заподозрян за убийството на 35-годишния Валери Дъбов след масовия бой в центъра на Кюстендил. Младежът живее в ромската махала и е от известната ромска фамилия Гольовци. Криминално проявен е, има две престъпления, свързани с телесни повреди, заявиха от полицията в Кюстендил. Междувременно рано тази сутрин граждани отново се събраха на мирен протест пред сградата на полицията в града. Те настояват за ред и спокойствие и справедливо наказание за извършителя на престъплението.

Извършителят на убийството е задържан късно снощи.

ст. комисар Елиан Стамболийски - директор на ОД на МВР-Кюстендил: Лицето само се предаде около 23:30 часа, докара го майка му. - Тук в полицията? - Да, тук в областната дирекция. Общо през вчерашния ден имаме 12 човека задържани, десетки адреси са проверени във връзка с издирването на лицето, събрани са записи от множество камери, разпитани са над 20 лица.
Задържаният ще бъде привлечен като обвиняем, след което от Окръжна прокуратурата ще поискат задържането му за 72 часа и постоянна мярка за неотклонение.

При вчерашния масов бой един мъж почина, пострадаха четирима души, двама от които са в много тежко състояние и са настанени в "Пирогов". Единият е с черепно-мозъчна травма и продължава да е с опасност за живота. Вторият е опериран. Ръката му е с тежки увреждания, но опасност за живота му няма.

Днес рано сутринта жители отново се събраха на мирен протест срещу насилието.

Огнян Атанасов: Искам да се запише в Наказателния кодекс - да бъде забранено носенето на хладно оръжие. Не може един такъв човек да се движи с хладно оръжие и да отнема човешки живот.
Според местни жители от много време има напрежение в града.

Лъчезар Димитров: Само, че хората се страхуват и не говорят за него. Има два основни клана, това са Гольовци и Кондьовци, които са си разделили ъндърграунда, нелегалния бизнес и дерибействат в града.
Ромският род Гольовци нашумя и при друго убийство в кюстендилското село Шишковци през 2009 г., когато възрастен мъж беше убит по особено жесток начин в черешовите масиви. Очаква се в късния следобед хора отново да се съберат на бдение в памет на убития 35-годишен Валери Дъбов.

http://news.bnt.bg/bg/a/sled-masoviya-boy-v-kyustendil-zadrzhakha-napadatelya-nov-protest-sreshchu-nasilieto

генерал ЖековTopic starter

Сега последно,убийството "случайно" ли е или е по подбуди,свързани с расова и етническа нетърпимост?Да видим,ако се дадат няколко доживотни присъди без замяна дали пак ще са толкова неинтегрирани или сами ще се интегрират за едно денонощие под пряка заплаха от наказание
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал ЖековTopic starter

За решаването на проблемите с престъпността,в Италия е съществувал доста по-целесъобразен метод в сравнение с затварянето в затвор.

"Върху тялото на въпросния индивид се поставя пълна с плъхове клетка и се нагрява.Горещината принуждава плъховете да търсят изход и те започват да копаят надолу в тялото, за да избягат."

Така,те едновременно решили два проблема-първо престъпността намалявала,защото извършилите престъплението заминавали в небитието,а пък тези готвещи се да извършат такова-знаели,че наказанието не е толкова приятно,колкото български затвор с телевизия,интернет и торта.А втория проблем бил с изхранването на плъховете,които също са проблем за домакинствата,досущ като нашите "мургави приятели"


Пищен купон с пури, пържоли, мезета, торта и питиета вдига в килия във Враца34-годишният рецидивист Цветослав Борисов, известен като Цвети Борованския. Това показват кадри, които самият затворник публикува на страницата си във фейсбук. Компания на Борованския на трапезата му правят още няколко пандизчии.Пиршеството се вихри в затвора, където престъпникът излежава присъда от 3 г. и 4 месеца заради обир на църквата в село Ракево.Престоят на Борованския в пандиза обаче изобщо не е скучен, показва активната му дейност в социалната мрежа. От нея се разбира, че окаушеният бандит свободно ползва зад решетките мобилен телефон, което е абсолютно забранено. Борованския е пуснал десетки кадри от ежедневието си зад решетките, на които изобщо не изглежда притеснен от престоя си в кауша. Напротив, радва се на спокойствие и очевидно нищо не му липсва. Борованския не само увековечава на снимки пребиваването си в пандиза, но си прави и клипчета, които също качва на страницата си във фейсбук. Постовете му предизвикват интерес сред приятелите му на свобода, а Борованския го подхранва с отговори от килията."
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

Шефът на ОД МВР Кюстендил - Елиан Стамболийски:
"Не бих казал, че са голям проблем Гольовците, защото много голяма част от тях са излежали повече от една присъди..."

Уникално, нали?


17.02.2019г. Циганин от рода на Голцовците уби случаен човек в бесовете си в Кюстендил.


15.10.2018г. Цигани от клана Гольовците  пребиха трима младежи пред дискотека в Кюстендил. Вследствие на сбиването са пострадали 3-ма кюстендилци, които са получили разкъсно - контузни наранявания в областта на главата. ,,На момчетата е оказана медицинска помощ в ЦСМП. Те са без опасност за живота", коментираха медици.
По данни от полицията, участниците в инцидента са с богато криминално минало, някои от които и с осъдителни присъди.

26.03.2017 Роми от клана Гольовците клаха охранител в Кюстендил след скандал в заведение Кюстендил, България


22.01.2017г. Сашо Игов от Гольовците разби с вила черепа на краваря Валентин Йорданов от Кюстендил, размина се с пробация.
Споразумението пак одобри съдия Николай Николов от Кюстендилския районен съд.6.02.2014 г. - Само един от бандата на Гольовците, задържани преди седмица за грабеж и побой над полицаи остава зад решетките

30.10.2010 Славчо Игов циганин от Голоьовците е привлечен като обвиняем за това, че като нарушил правилата за движение се опитал умишлено да прегази две лица ..................
http://focus-news.net/hot-topic/0000/00/00/3187/

Цигани от рода на Гольовците извършили убийство  в нощта срещу 23 юни 2009 г. Тогава роми, въоръжени с дръжки от кирки и лопати, пребиха до смърт 42-годишния Пламен Момчилов. Пострадаха работниците Марияна Спасова и Кръстьо Васев.

Всички подсъдими общо 9 циганина получиха общо 92г. затвор. Хъм, в любимата Америка все един от тях щеше да получи по толкова!
Убитият е пазач на черешови ниви, които циганите искали да оберат!!!!!!!!

Тарторът на Гольовците е задържан много пъти у нас и във Франция. Славчо Игов има няколко присъди. След 1996 г. Гольовеца е арестуван във Франция, където е задържан от местната полиция с крупна сума долари, марки и франкове, вероятно от сводничество и търговия с крадени коли. Върнат е в България, но там е изпратен в кюстендилското психиатрично отделение с диагноза ,,тежко психично разстройство".
После заминава за Франция с фалшив паспорт, като се установява в Тулуза. Там създава верига от публични домове, разбити през 2001 г. През 2002 г. заедно с брат му Стоян бяха осъдени в Тулуза на 13 години затвор за сводничество. Славчо бе експулсиран през 2006 г. в България от Франция и бе транспортиран в Бобовдолския затвор, където трябваше /ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ДУМАТА "ТРЯБВАШЕ"/ !!! да доизлежи присъдата за сводничество, наложена му от френския съд.
:wink: :wink: През 2008 г. бе освободен от Бобовдолския затвор.
Брат му Стоян пък бе разследван за убийство във Варна.

Според МВР шефа обаче проблем няма!!

генерал ЖековTopic starter

Уникално,наистина.Как така не са проблем,щом вече са излежали някаква присъда?Да не би затвора да "превъзпитава" такива като тях?Ясно е,че не е така и дори в затвора-те и такива като тях продължават да извършват престъпления,без да се страхуват от някакво ново наказание и без да се опитват да спомагат своето превъзпитание
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

От нашата Download-секция може да свалите концепцията на Красимир Каракачанов за интеграцията на циганите в България:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=1582

генерал ЖековTopic starter

Този слуга и шпионин на ДС и комунягите да не се обажда по темата!Точно неговите господари от БКП позволиха днес да има толкова много представители на този етнос,че е направо цинично той да излиза с такава концепция и да обяснява кое как се прави.За правилна интеграция е нужен само силен политик,който да ги накара да избират-или да работят за дължавата,без да реват за заплати и условия,или да си хващат багажа и където им видят очите.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина


Двама цигани на 18 и 21 г. от Харманли са задържани за убийството на 53-годишната жена от града, съобщава haskovo.info, като се позовава на информация от полицията. БЛИЦ припомня, че тялото на Валя беше открито в началото на седмицата в изоставен парцел в града. Тялото на жената беше открито от минувачи в неделя преди обяд в разграден празен парцел на улица ,,Васил Левски" в Харманли. По главата й имаше много рани от удари. Убийството разследваха криминалисти от Харманли и София. Младежите са задържани за 24 часа, като предстои материалите да бъдат предадени на Хасковската окръжна прокуратура.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/arestuvakha-dvama-mladezhi-za-zhestokoto-ubiystvo-na-valya-potreslo-kharmanli_news663669.html

Hatshepsut

25 деца станаха майки в Хасковско


Най-малката родилка е на 14,3 г. Срещу шестима се водят дела за съжителство с невръстните невести

25 деца станаха майки в Хасковска област - 12 непълнолетни момичета от Свиленградско и 13 от община Любимец родиха от началото на годината досега. Невръстните майки са между 14 и 18 години и по закон се водят деца, но това не ги спира да раждат, коментират експерти.

За някои дори това не е първо бебе, пише регионалният сайт stmost.info. За сравнение за цялата 2018 г. непълнолетните родилки на територията на двете общини са били 45, а за 2017 г. - 49. Общо за цялата Дирекция ,,Социално подпомагане" (ДСП) непълнолетните родилки са 60, от които 31 от Любимец и 29 от Свиленград.

Най-малката регистрирана родилка е на 14,3 г. Фанка Йорданова е от Любимец и преди 11 месеца дала живот на момче. Най-малката родилка в Хасковска област пък е на 12 години, като при зачеване е била на 11. Интересен е фактът, че рекордът за най-младата майка в България се държи от Кортеза Желязкова, която роди дъщеря през октомври 2009 г. на 11-годишна възраст. Най-младата майка в света пък е перуанката Лина. Когато ражда първото си дете през 1939 г., тя е на 5 години и 7 месеца. Заради рядък хормонален дисбаланс момичето имало менструация откакто било навършило три години. Най-младата баба в България пък е едва на 25 г.

,,За тревожния феномен деца да раждат деца съм говорила много пъти. Моето мнение като професионалист и експерт е, че проблемът, който с всеки изминал ден набъбва, се обостря особено при ромите", сподели директорът на дирекция ,,Социално подпомагане" в Свиленград Росица Христова. ,,Това не е проблем само на дирекцията, а на всички институции, имащи отношение към децата. Тъй като при ромите ранното раждане е свързано с обичаите и нравите им, психологическата работа при тях е изключителен дълъг процес, но не и невъзможен", подчерта Христова.

Според правилата дирекция ,,Социално подпомагане" се уведомява от АГО-та за всеки случай на непълнолетна родилка. Ако се окаже, че тя е в брак с бащата, се приключва само с проверка на битовите условия, в които ще се отглежда детето. Ако обаче няма брак, случаят се дава на прокурор, като за 2019 г. има 6 производства. През миналата година образуваните производства са били 13. Обикновено дори и започнали, производства се прекратяват, ако през това време майката се омъжи за бащата. Дори и да се стигне до присъда, законът предвижда наказание в ниска граница – до 2 г. затвор. По-често обаче се прилага обществено порицание. Тези наказания позволяват, когато извършителят няма предишни присъди, да се освобождава от наказателна отговорност чрез налагане на глоба. Понякога не се стига дори и до това.

Последното решение на свиленградския съд, свързан с такъв случай, е от 19 март 2019 г. В. Г. от Любимец отнесе глоба от 1000 лева за това, че в периода септември 2017 г. до 11 април 2018 г. живял на семейни начала с ненавършилата 16 години Д. А.

https://lupa.bg/news/25-deca-stanaha-maiki-v-haskovsko_2474news.html