Български Националистически Форум

България и Българите => Българофобия => Topic started by: генерал Жеков on 09 August 2018, 01:05:28

Title: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 09 August 2018, 01:05:28
Темата е продължение на едноименната тема от стария форум:

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=351.0


Проблема със мангалите има корен дълбоко в комунизма. Дадохме им работа, училища и СВОБОДА. Свободата им даде време - да правят деца,да ходят насам-натам, да нямат стабилно препитание. Те основно работеха работа само и само да няма проблем с тях, без да мислят за утре. Те знаеха, че последствията са лоши и нямаше БХК - отиваха по лагерите, нищо че на места бяха по-равни от равните.
Това не е носталгия по комунизма, не ми е присъщо. Това е като цяло положението на мангалите във всички възможни политически системи, даващи им свобода. Ако тя бъде отнета - нещата ще се променят и няма повече да има новини от рода на: "Цигани пребиха полицай" или "Цигани запалиха полицейски автомобили в Ботевград". Надявам се, че някой полицай чете това и дано си дава сметка, че дори и полицията в днешно време е под робството на всякакви либерални и мултикултурни боклуци. Тези либерали и всякакви подобни изискват от нас да бъдем толерантни, да бъдем приятели с тези паразитиращи на наш гръб. Българския народ обаче не е някаква пасмина от унтерменши. Ние, въпреки че бяхме подтискани десетки години, ще се въздигнем отново и ще преборим всичките врагове и фалшиви съюзници ,забили ни нож в гърба. България не е била и никога няма да бъде в позицията на робска и поклонническа нация. Това трябва да бъде запомнено от всички малцинства и защитаващите ги организации, иначе когато народа се обърне срещу първите, то  той няма да има избор относно вторите.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 09 August 2018, 12:14:55
искам да припомня удобно сметения под килима случай,при който един човек,лекар,Българин уби мангал,без работа и образование,работещ ,според жена му "по контеинирити"-какво трябва да значи това,жИната не успя да уточни.В следващите дни след този случай,доктора беше в ареста,като престъпник,името му бе опетнено и т.н-общо взето,пълна програма либералност.Всички фондации,групи,сборове и сборища,защитаващи мангалите стигнаха до там да заклеймят Български лекар,като убиец.И сега идва въпросът:ако в къщите на всички тези хора,влезе по 1крадец,ще се защитят ли или ще го посрещнат с топла супа и питка.Държавната машина не иска хората да притежават оръжия за самозащита.Не иска,защото това е заплаха за диктатурата,но не "фашистка",комунистическа или каквато и да било от старите,а новата още по-опасна диктатура-либералната.Либералната диктатура има наистина добра машина на действие,но това е така,точно заради мангалите-и аз,ако взимах 5минимални работни заплати под формата на "помощи"(това е сумата,без кражби,проституция,просия и т.н).Всички нямаше да работят при такива условия.Това донякъде е добре,но само когато е национално,сиреч когато българина получава тези пари,а циганина,турчина и т.н бъхти здраво цял ден,докато аз имам време за себе си,семейството ми и т.н Тук щеше да спре и престъпността-те нямаше да имат време за нея,а българските престъпници-интерес от извършването на престъпление.Но въпреки това,днес либералната диктатура има интерес от "подпомагане на малцинствата".Тяхната цел е унищожение на можещи,знаещи и силни народи и раси,за сметка на неграмотни,мирищеши мургави паразити. Тоест,за да бъде променана към по-добро,държавата трябва да премине през период наречен "власт на хунтата" .Точно както в Гърция до 69та до 74та година.Това е анархо подобен момент в историята,довел до "прочистване" на много нива.След това следва сравнително добър период за Гърция,после ЕС,гръцки Бойко,фалити и т.н.След такъв период ще дойде "узряване" на народа за една про-национално,про-български ориентирана идеология
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 13 August 2018, 18:03:05
QuoteТрима циганина на 41, 42 и 43 години,  са задържани вчера с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за хулиганска проява, след като нападнали управител на плувен комплекс в града, съобщиха от полицията.Причината за нападението била, че тримата не били допуснати в комплекса.На пострадалият мъж са нанесени наранявания в областта на главата, уточниха от полицията.Сигналът за инцидента е постъпил чрез телефон "112" вчера, след 15.00 часа. На задържаните са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Работата по случая продължава, уведомен е и дежурен прокурор.

Това за което няколко истински националистически организации предупреждаваха,че наближава и то още преди 10години,то днес същите неща са факт.Днес расовата война е близо,а както виждаме разпалват я тези,чийто етнос има "проблеми с расизма".Проблема тук,драги "правозащитници" е това,че проблемите им с расизма идват не от нашето прнебрежение към тях,а от точно обратния фактор-те не само пренебрегват нас,държавата ни и законите,а както виждаме-без страх от наказание ги потъпкват.Духът от бутилката вече е пуснат и ние само можем да се молим този конфликт да не бъде прекалено кървав за нашия народ,защото несъмнено подкрепата на "сивите кардинали"" ще бъде на страната на нашия противникTitle: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 04 October 2018, 06:18:26
Дълго време всички управляващи в България насаждат криворазбрана етническа толерантност. Подпомагани и активно насърчавани от знайни и незнайни фондации, асоциации и сдружения. Въпросните защитници на граждански права се опитват да вменят на цяло едно общество вина за положението на циганите в България. В резултат на това досегашните управляващи хвърляха пари и унижаваха 95% от населението на България. В резултат на това циганите в България добиха ред привилегии недостъпни за останалите!

- Имат право да не работят.

- Имат право да не се грижат за децата си.
- Имат право да извършват престъпления без да се страхуват от затвор и съдебно преследване

- Имат право да не заплащат комунални услуги – ток, вода и пр.

- Имат право на безплатно жилище или в най-лошия случай да си построят такова където пожелаят.

- Имат право да осъдят България ако не им се предоставят посочените права

Слушайки тези твърдения работещите за правозащитните организации биха възразили, че застрашавам етническия мир, насаждам омраза и т.н.

Излъгах ли в твърденията си досега? Или истината вече не е само една! Има ли изобщо неудобна истина? Къде са тези правозащитни организации когато някоя от незаконните етнически партии насажда наистина етническа омраза?
Няма ги защото никой не ги финансира за това!

Или защитавайки човешки права се има предвид само циганските права? Трябва ли една истина да бъде премълчавана защото нямаш кураж и способности да решиш проблемите засегнати в нея?

Какви бяха предлаганите решения досега?

- Строеж на жилища за цигани. Не за социално слаби български граждани а за цигани! Резултат? Тотално разрушение на построените жилища и връщане към бита в който са живели преди настаняването. Справка – мезонетите в пловдивския ромски квартал. Опитите продължават !!!

- Ограмотяване на младите циганки с цел ограничаване на безконтролната раждаемост и последващата от това мизерия. Резултат! Нулев! Циганите масово имат по 7,8 дори 10 деца, като това е основния им доход – детски надбавки, социални помощи, помощи за самотни майки и просия!

- Образоване и ограмотяване на циганското население като основно посочван проблем за тяхното състояние. Тук условията са почти изравнени. Безплатни учебници за основно образование, закуска и чаша мляко. Резултат? Вижте статистиките от тестовете за завършено основно образование. Пълна неграмотност при циганчетата! Обвързването на детските надбавки и посещаването на училище претърпя пълен крах. Циганите записваха децата си в училище, получаваха право на детски надбавки и автоматично ги пращаха да изкарват пари и по друг начин.

И т.н и т.н!!!

Всеки опит подчинен на добрата воля и надоведен до край претърпя пълен неуспех. Резултата е бърза и цялостна циганизация на България. Какво се разбира под циганизация?

- Част от обществото населяващо територията на една държава постепенно придава цялостния и облик.

- Разрастващи се цигански гета във всеки български град. Основен източник на проститутки и наркотици. Неподлежащи на никаква регулация и администрация сгради и население. Пълна административна автономия!

- Отказ на българския съд и полиция да изпълняват техните задължения спрямо представителите на този етнос. В резултат на това толериране се създава впечатление за ненаказуемост.

- Все по-голяма дезинтеграция на циганското население. Засилващо се усещане за задължение на държавата спрямо тях – "заучена безпомощност".

В очите на широката общественост социалните програми за подкрепа на малцинствените групи и преимущественото насочване към тях на социални помощи е основната причина за липсата на достатъчно средства за социални разходи. Справедлив и равнопоставен ли е достъпът до ресурсите за социална подкрепа? Не е!

Докато останалата част от българските граждани използват тези социални ресурси за относително малък период то за циганите това е основен доход за неопределено време.

Въпреки това социално неравенство пред държавата финансираните от ЕС правозащитни организации продължават да "насъскват" и приучват циганите към силна "гражданска активност" на ниво улични протести, митинги и др. от рода – " ще правим гражданска война ако нещата не се оправят ". Необвързани със защитата на определен социален статус, образование на деца, покъщнина и пр. те са склонни към директен уличен бунт когато бъдат засегнати етническите им привилегии.

Всички тези неща са ни до болка познати. Вече 16 години тази криворазбрана етническа толерантност ни кара да свикваме с тях. Защо се получава това?

Защо всички нескопосани опити за интеграция се провалят? Защото всяка партия се опитва да купува цигански гласове!!!

Кощунство е когато виждаш как циганска банда пребива, дори убива незащитени хора да си мълчиш в името на това, че ще вземеш няколко хиляди гласа. Да насърчаваш циганите като ги караш да се чувстват безнаказани. Над 80% от битовата престъпност се извършва от тях. Но никой не смее да постави въпрос и да вземе мерки, за да не бъде обвинен в етническа нетолерантност.

Когато се прибави и апетитите на незаконната етническа партия ДПС към циганските гласове нещата стават нетърпими. Един недостатъчно разгласен случай в училището в кв." Аспарухово " град Варна е показателен пример за това. / виж статията " Училище, джамия ..." в раздел - ЦИГАНСКИЯ ПРОБЛЕМ /

Тази страх породен от ненамесата на държавата е повсеместен. По селата хората се чувстват тотално безпомощни срещу прииждащите цигански банди разграбващи всяка година реколтата им. Превръщат се в роби на един етнос отказващ да се грижи сам за себе си. А всичко тръгва от управляващите на централно ниво. Отказвайки да видят същината на проблема, поставяйки мнимата толерантност пред върховенството на закона те подхранват чувството на безнаказаност на циганите и безпомощността на останалото население да се защити.

Незаконната етническа партия ДПС се включи в разрастването на проблема. Виждайки изчерпването на електоралния си ресурс те се заеха с активното асимилиране на циганското население. Поради ниското етническо самочувствие, за което самите те носят вина, това асимилиране върви с усилени темпове особено при циганите мюсюлмани. Така институционалната подкрепа става все по-голяма. А това увеличава и станалата вече нарицателно "нагла циганска престъпност". Разграбването на военните складове миналата година, убийството на професор Калоянов и още безброй примери известни и неизвестни поради регионалния си характер и страха на потърпевшите.

Какъв е извода от всички изложени факти досега? Ако искаме да проведем някаква реална интеграция на циганското население трябва да бъдат приети реални мерки и действия. С половинчати опити и показни програми "за пред Брюксел" нещата рано или късно тотално ще излязат от контрол.

Единственото възможно и реално решение е записано в Конституцията на Република България! Всички граждани са равни пред закона. Недопустимо е разделението по етнос и религия. Няма нужда от твърда ръка и други нарицателни! Спазване на закона!

- Спиране на социалните помощи на хора отказващи да се трудят. Реално спиране а не само говорене.

- Отнемане и настаняване на деца за които родителите са неспособни да се грижат. Без видима материална полза от тези деца безконтролната раждаемост неминуемо ще падне.

- Съд и затвор за родители принуждаващи децата си към просия. Реален съд и реален затвор. Ако е нужно ще се строят нови затвори и детски социални заведения. Въвеждането на ред и законност в държавата определено има повече стойност от стойността на тези сгради и далече по-малка от новите цигански домове за 1,5 млрд. и гигантските и покачващи се социални разходи. Реално работещи затвори, не концлагери като сега. Предлагащи наистина някакво превъзпитаващо и ресоциализиращо действие. Реално работещи детски социални заведения. Предлагащи на децата наистина по-добри условия от гетото и улицата. Образоващи и възпитаващи български граждани а не социални инвалиди. Нищо ново и революционно просто сработване и реално съществуване на две нефункциониращи звена от държавната администрация.

- Събаряне на всички незаконни жилища и постройки без значение от етноса на собственика. Спазване на основния принцип на всяко демократично общество – право на собственост и разпореждане с нея според закона. В момента е невъзможно да бъдат прогонени самонастанили се граждани в частен имот да не говорим за бързо изникналите им "домове".

- Всяка мярка свързана със социално подпомагане и жилищни проблеми да е за всички граждани без значение от етноса им. Да се вземат в предвид реалните нужди на цялото общество а не да се толерират едни нужди пред други.

- Равенство на всички граждани пред комунални услуги. Не плащаш – не получаваш!

Това не е нищо ново и революционно, но явно е нужно да бъде повтаряно и напомнено . Защото страха да погледнеш истината в очите и да решиш реално един проблем води до неговото задълбочаване! Защото циганизацията на страната е повсеместна и всяко неглижиране на това е етническа нетолерантност и расова дискриминация, но към всички останали 95% от населението на България! Защото сме поставени пред избор, или социализация на циганите или циганизация на България!

Публикувано от: ВМРО-ВАРНА
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 08 January 2019, 13:43:54
Протест след побой от цигани над военен във Войводиново

(https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x/Jan2019/2111791488.jpg)

Над 200 души излязоха на протест тази вечер в пловдивското село Войводиново. До напрежението се стигна след като на Богоявление две момчета от ромската махала пребиха военнослужещ от специалните части. 33-годишният мъж е с травми по главата. Протестиращите настояват за спешни мерки и незабавно премахване на незаконните постройки в циганската махала.

Полицията и жандармерията не позволиха на протестиращите да стигнат до ромската махала в село Войводиново. Въпреки че прокуратурата остави в ареста нападателите на военния, хората излязоха на протест.

Според протестиращите вчерашният инцидент не е прецедент. Местните твърдят, че общината покровителства ромското неселение и не предприема необходимите мерки за реда в селото.

Димитър Тосев, кмет на село Войводиново: Това, което аз мога да кажа е, че са заведени и започнати нещата, но не може с една лека ръка да бутнеш къщи, в които живеят над 200 човека.

Живеещи в махалата заявиха, че не желаят да се стига до ескалиране на напрежението. До сблъсъци не се стигна. Екипи на полицията и жандармерията ще останат да дежурят и през нощта.

http://news.bnt.bg/bg/a/protest-sled-poboy-ot-romi-nad-voenen-vv-voyvodinovo


Състоянието на пребития военен във Войводиново остава тежко

Състоянието на 33-годишния военен Валентин Димов, който беше пребит от двама младежи в пловдивското село Войводиново, продължава да е тежко. Той е в болница, предстоят му операции. Двамата мъже са задържани за 72 часа.

Напрежението във Войводиново след побоя на Богоявление остава. Снощи около 200-300 души се събраха на протест пред църквата, а след това тръгнаха към циганската махала, но жандармерия спря хората и до саморазправа не се стигна.

В селото е имало полицейско присъвтвие цяла нощ и не се е допуснало никакво нарушаване на обществения ред, увери в ,,Тази сутрин" по bTV кметът на Войводиново Димитър Тасев.

Едно от исканията на протестиращите хора от селото е всички незаконни постройки в циганската махала да бъдат съборени.

По думите на кмета всички къщи там са незакoнни и няма нито една с прoект, план и разрешeние за строеж.

Кметът на община Марица Димитър Иванов  поясни, че днес експерти от общината и представители на Районно управление – с. Труд ще направям съвместна проверка в цялата циганска махала. Целта е да се установи дали има незаконно пребиваващи лица.

Иванов също повтори, че всички къщи в махалата са незаконни. Още днес ще бъдат издадени наказателни актове на живущите в тези жилища и след 7-дневния законов срок ще издам заповед за събаряне на незаконните постройки, подчерта кметът на община Марица.

Местните жители са категорични, че протестите им ще продължат.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sastojanieto-na-prebitija-voenen-vav-vojvodinovo-ostava-tezhko.html


СЛЕД ПОБОЯ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО: Започват проверки в циганската махала

https://www.vbox7.com/play:92fb15001e

Започват събарянето на незаконните къщи в циганската махала на пловдивското село Войводиново. Там в понеделник местните хора излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя.

Целта на проверката беше да констатира дали има незаконни постройки и незаконно пребиваващи хора. В махалата обаче институциите бяха посрещнати само от кучета. Затова и проверките и за незаконни имоти засега остават без връчени актове.

Проблемите с жителите на циганската махала не са от вчера и продължават от години. Тази сутрин в предаването "Здравей, България" кметът на Войводиново обясни, че на протестите снощи не се е стигнало до физическа разправа, каквито са били заканите. Протестите продължават и днес, поясни Димитър Тосев.

От общината се ангажираха, че ще вземат мерки. Въпреки че постройките са без документи се оказа, че в тях законно има електричество. Постройките в махалата бяха надлежно премерени и описани, а хората във Войводиново настояват час по-скоро да бъдат съборени.

https://nova.bg/ (https://nova.bg/news/view/2019/01/08/236846/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%8F-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B0/)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 10 January 2019, 16:10:36
Циганската наглост

(https://www.djambazki.org/assets/public/files/blog/226/660_610_415x340.jpg)

Да, циганите в България станаха изключително нагли. Това е истината. И това не може да продължава повече. След години затваряне на очите, заравяне на главата в пясъка, след милиарди потънали във фалшива интеграция, декади на ромското включване и прочее простотии, българското общество най-сетне си отваря очите.

Погледнете внимателно снимките на тези хубавци. Не ви ли приличат на сирийските майки с деца, които Меркел покани да разоряват Европа? Мислите ли, че приликата им с ислямистките джихадисти е случайна? Ами не е. Има данни, че от около две години все повече цигани от тази махала приемат исляма. В радикалната му салафитска форма от циганската махала в Пазарджик. Където осъжданият за радикален ислям Ахмед Муса Ахмед проповядва рязането на главите на християните, за да им се вземат жените, децата и имота. Това зло е тук. Идва. Циганските гета са гнездата на радикален ислям. Затова трябва да бъдат разрушени.

Битовата етническа престъпност премина всякакви граници и вече не е просто битова. Върнете лентата само няколко месеца назад и пребройте случаите на организирано нападение от циганска тълпа срещу полицейски сили. Това вече не е битова престъпност. Това вече е нещо друго. Нарича се гражданска война.

В България се води гражданска война. Срещу българите. Група криминално проявени дегенерати-рецидивисти си позволяват грабежи, побои и убийства. Посред бял ден. Допреди няколко години жертви на тази гражданска война бяха беззащитни възрастни хора, живеещи в малки населени места. Хиляди. Бити, душени, грабени, унижавани, насилвани, убивани. Тези цигани, подобия на човек, от години правят опит след опит да претопят българското население.

Но нещата вече се променят. 82 случая на нападнати от вилнееща циганска тълпа полицейски служители за 2017-а година. 81 случая на нападнати от вилнееща циганска тълпа полицейски служители за 2018-а година. Това вече е нападение срещу държавността. Срещу българската държава.

Още по-нагли са циганските барони. Тези, които продължават да продават гласовете на гетото на избори. Тези, които продължават да крадат парите за интеграцията. Заедно с още по-наглите изроди от разните хелзинкски и прочее циганозащитни комитети, които защитават и оправдават дегенератите-убийци. Десетина обичайни негодници, които това работят - цигански барони. Това им е работата. От това се прехранват.

Наглите цигани и техните обичайни защитници наричат опита за убийство битов инцидент и неприятен казус. Дали ако пламне някой катун, това ще е битов инцидент и неприятен казус? Ето това е гнусна наглост. Дали ако българи пребият животински до смърт циганин, без повод, посред бял ден, това пак ще е битов инцидент и неприятен случай?

Не по-малко нагли, но за сметка на това по-отвратителни, са водоплаващите птици, държащи микрофони в големите мейнстрийм(!?) телевизии. Тридесет години тези телевизии бяха и са развъдник, убежище и укритие на всякакви циганозащитници, активисти, отворени общества и прочее антибългарски и антинационални организации. Тридесет години тези същите телевизии бълват помията си за горките роми върху нас, обикновените граждани. Тези, които си плащат данъците, тези, които плащат водата и тока си, тези, които се борят за всяка стотинка в джоба си.

При всяко цигански изстъпление водоплаващите надават смешен либерален вой в стил: Ама защо сега искате събаряне на гетото?, Ама защо сега се поставя темата?, Ама не може от един изолиран случай да обобщаваме и прочее, и прочее, и прочее.

Прочее, водоплаващите са отвратителни лицемери, без съмнение. Те са алибито, оправданието, говорещите глави, които защитават дегенератите. Адвокатстват им. Съчувстват им. Оправдават ги. Жалко, много жалко.

Лъжете, неуважаеми водоплаващи говорещи глави. Искаме да съборим гетото не от сега. Винаги сме настоявали гетото да бъде съборено. И ще го съборим. Защото гетото е язва. Защото гетото е почвата, в която растат отровните плевели на ислямския радикализъм. И не, неуважаеми водоплаващи, циганското изстъпление във Войводиново не е изолиран случай. Не е битов инцидент. Не е просто изолиран неприятен случай. Случаят във Войводиново е довършен опит за убийство. Неуспял не по волята на дегенератите-убийци, а заради намесата на останалите граждани, които са ги спрели.

Уви, прокуратурата я кара по старому. Отново обвинението е нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Нищо подобно, говорим за довършен опит за убийство. И тук е един от основните проблеми. Ниските наказания, липсата на справедливост, липсата на възпитаващия ефект на наказанието. Уви, съдебната власт е независима по силата и смисъла на основния закон на Република България.

Така няма да стане. Тази интреграция по този начин няма да се случи. Тук си трябва ред. Здрав ред, здрава ръка, тежки осъдителни присъди. Принудителен труд.

И да, гетото трябва да бъде разрушено.

И да, настоявам за връщане на смъртното наказание.

https://www.djambazki.org/blog/view/226/ciganskata-naglost
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 24 January 2019, 16:20:48
Да бъде разрушено гетото,но не по комунистически-да ги заселват там,където живеем ние,а да бъдат ИЗЦЯЛО отделени от нас,но под прекия надзор на военни и полиция.Да си изработят това,което са откраднали и тогава евентуално може да се помисли за равенство,но да още по-ограничени в правата си да бъдат тези,които наричат кражбите,изнасилванията и убийствата "нещастни последици от неуспешна интеграция".Интеграция на тези индивиди няма как и да има,особено сред нашия народ.Това е като да сложим елен в клетката на вълците и да очакваме,че ще живеят в разбирателство.Няма нито един случай на успешна интеграция на подраса(термин от расологията) в общества,създадени и съставени от по-висша раса.Това е ясно и достатъчно доказателство,че е нужно веднага да спрем такива опити и да започнем със суровите,но изпитани успешно методи
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 18 February 2019, 20:27:15
Масов бой в центъра на Кюстендил взе жертва, а петима са ранени

35-годишен мъж е убит при масов бой тази сутрин в Кюстендил, предаде БГНЕС.

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201902/1550429047-1.jpg)
Валери Дъбов, убит при побоя

Инцидентът е станал малко след 07:00 ч. в клуб, намиращ се срещу общината в Кюстендил. Масовият бой е станал между младежи, цигани и посетители на дискотеката. Загиналият не е от цигански произход. Той е починал от пробождане с нож.

Петима души са откарани с наранявания в местната болница, катоо един от тях е в много тежко състояние. Центърът на Кюстендил е отцепен от полицията. Криминалисти правят оглед на мястото. Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран от властите, претърсват се излизащите автомобили от града. От МВР съобщиха, че са предприети незабавни полицейски действия за установяване и задържане на участниците в инцидента, уведомен е дежурен прокурор от окръжната прокуратура.

Прочети още : https://www.actualno.com/crime/masov-boj-v-centyra-na-kustendil-vze-jertva-a-petima-sa-raneni-news_722380.html
© Actualno.com


След масовия бой в Кюстендил: Задържаха нападателя, нов протест срещу насилието

Задържан е 19-годишният Алекс Анков, заподозрян за убийството на 35-годишния Валери Дъбов след масовия бой в центъра на Кюстендил. Младежът живее в ромската махала и е от известната ромска фамилия Гольовци. Криминално проявен е, има две престъпления, свързани с телесни повреди, заявиха от полицията в Кюстендил. Междувременно рано тази сутрин граждани отново се събраха на мирен протест пред сградата на полицията в града. Те настояват за ред и спокойствие и справедливо наказание за извършителя на престъплението.

Извършителят на убийството е задържан късно снощи.

ст. комисар Елиан Стамболийски - директор на ОД на МВР-Кюстендил: Лицето само се предаде около 23:30 часа, докара го майка му. - Тук в полицията? - Да, тук в областната дирекция. Общо през вчерашния ден имаме 12 човека задържани, десетки адреси са проверени във връзка с издирването на лицето, събрани са записи от множество камери, разпитани са над 20 лица.
Задържаният ще бъде привлечен като обвиняем, след което от Окръжна прокуратурата ще поискат задържането му за 72 часа и постоянна мярка за неотклонение.

При вчерашния масов бой един мъж почина, пострадаха четирима души, двама от които са в много тежко състояние и са настанени в "Пирогов". Единият е с черепно-мозъчна травма и продължава да е с опасност за живота. Вторият е опериран. Ръката му е с тежки увреждания, но опасност за живота му няма.

Днес рано сутринта жители отново се събраха на мирен протест срещу насилието.

Огнян Атанасов: Искам да се запише в Наказателния кодекс - да бъде забранено носенето на хладно оръжие. Не може един такъв човек да се движи с хладно оръжие и да отнема човешки живот.
Според местни жители от много време има напрежение в града.

Лъчезар Димитров: Само, че хората се страхуват и не говорят за него. Има два основни клана, това са Гольовци и Кондьовци, които са си разделили ъндърграунда, нелегалния бизнес и дерибействат в града.
Ромският род Гольовци нашумя и при друго убийство в кюстендилското село Шишковци през 2009 г., когато възрастен мъж беше убит по особено жесток начин в черешовите масиви. Очаква се в късния следобед хора отново да се съберат на бдение в памет на убития 35-годишен Валери Дъбов.

http://news.bnt.bg/bg/a/sled-masoviya-boy-v-kyustendil-zadrzhakha-napadatelya-nov-protest-sreshchu-nasilieto
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 18 February 2019, 20:41:00
Сега последно,убийството "случайно" ли е или е по подбуди,свързани с расова и етническа нетърпимост?Да видим,ако се дадат няколко доживотни присъди без замяна дали пак ще са толкова неинтегрирани или сами ще се интегрират за едно денонощие под пряка заплаха от наказание
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 18 February 2019, 20:48:33
За решаването на проблемите с престъпността,в Италия е съществувал доста по-целесъобразен метод в сравнение с затварянето в затвор.

"Върху тялото на въпросния индивид се поставя пълна с плъхове клетка и се нагрява.Горещината принуждава плъховете да търсят изход и те започват да копаят надолу в тялото, за да избягат."

Така,те едновременно решили два проблема-първо престъпността намалявала,защото извършилите престъплението заминавали в небитието,а пък тези готвещи се да извършат такова-знаели,че наказанието не е толкова приятно,колкото български затвор с телевизия,интернет и торта.А втория проблем бил с изхранването на плъховете,които също са проблем за домакинствата,досущ като нашите "мургави приятели"


Пищен купон с пури, пържоли, мезета, торта и питиета вдига в килия във Враца34-годишният рецидивист Цветослав Борисов, известен като Цвети Борованския. Това показват кадри, които самият затворник публикува на страницата си във фейсбук. Компания на Борованския на трапезата му правят още няколко пандизчии.Пиршеството се вихри в затвора, където престъпникът излежава присъда от 3 г. и 4 месеца заради обир на църквата в село Ракево.Престоят на Борованския в пандиза обаче изобщо не е скучен, показва активната му дейност в социалната мрежа. От нея се разбира, че окаушеният бандит свободно ползва зад решетките мобилен телефон, което е абсолютно забранено. Борованския е пуснал десетки кадри от ежедневието си зад решетките, на които изобщо не изглежда притеснен от престоя си в кауша. Напротив, радва се на спокойствие и очевидно нищо не му липсва. Борованския не само увековечава на снимки пребиваването си в пандиза, но си прави и клипчета, които също качва на страницата си във фейсбук. Постовете му предизвикват интерес сред приятелите му на свобода, а Борованския го подхранва с отговори от килията."
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 20 February 2019, 09:46:23
(https://cdn2.trafficnews.bg/2019/02/17/izdirvat-19-godishen-golyovtsite-782.jpg)
Шефът на ОД МВР Кюстендил - Елиан Стамболийски:
"Не бих казал, че са голям проблем Гольовците, защото много голяма част от тях са излежали повече от една присъди..."

Уникално, нали?


17.02.2019г. Циганин от рода на Голцовците уби случаен човек в бесовете си в Кюстендил.


15.10.2018г. Цигани от клана Гольовците  пребиха трима младежи пред дискотека в Кюстендил. Вследствие на сбиването са пострадали 3-ма кюстендилци, които са получили разкъсно - контузни наранявания в областта на главата. ,,На момчетата е оказана медицинска помощ в ЦСМП. Те са без опасност за живота", коментираха медици.
По данни от полицията, участниците в инцидента са с богато криминално минало, някои от които и с осъдителни присъди.

26.03.2017 Роми от клана Гольовците клаха охранител в Кюстендил след скандал в заведение Кюстендил, България


22.01.2017г. Сашо Игов от Гольовците разби с вила черепа на краваря Валентин Йорданов от Кюстендил, размина се с пробация.
Споразумението пак одобри съдия Николай Николов от Кюстендилския районен съд.6.02.2014 г. - Само един от бандата на Гольовците, задържани преди седмица за грабеж и побой над полицаи остава зад решетките

30.10.2010 Славчо Игов циганин от Голоьовците е привлечен като обвиняем за това, че като нарушил правилата за движение се опитал умишлено да прегази две лица ..................
http://focus-news.net/hot-topic/0000/00/00/3187/

Цигани от рода на Гольовците извършили убийство  в нощта срещу 23 юни 2009 г. Тогава роми, въоръжени с дръжки от кирки и лопати, пребиха до смърт 42-годишния Пламен Момчилов. Пострадаха работниците Марияна Спасова и Кръстьо Васев.

Всички подсъдими общо 9 циганина получиха общо 92г. затвор. Хъм, в любимата Америка все един от тях щеше да получи по толкова!
Убитият е пазач на черешови ниви, които циганите искали да оберат!!!!!!!!

Тарторът на Гольовците е задържан много пъти у нас и във Франция. Славчо Игов има няколко присъди. След 1996 г. Гольовеца е арестуван във Франция, където е задържан от местната полиция с крупна сума долари, марки и франкове, вероятно от сводничество и търговия с крадени коли. Върнат е в България, но там е изпратен в кюстендилското психиатрично отделение с диагноза ,,тежко психично разстройство".
После заминава за Франция с фалшив паспорт, като се установява в Тулуза. Там създава верига от публични домове, разбити през 2001 г. През 2002 г. заедно с брат му Стоян бяха осъдени в Тулуза на 13 години затвор за сводничество. Славчо бе експулсиран през 2006 г. в България от Франция и бе транспортиран в Бобовдолския затвор, където трябваше /ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ДУМАТА "ТРЯБВАШЕ"/ !!! да доизлежи присъдата за сводничество, наложена му от френския съд.
:wink: :wink: През 2008 г. бе освободен от Бобовдолския затвор.
Брат му Стоян пък бе разследван за убийство във Варна.

Според МВР шефа обаче проблем няма!!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 20 February 2019, 12:08:28
Уникално,наистина.Как така не са проблем,щом вече са излежали някаква присъда?Да не би затвора да "превъзпитава" такива като тях?Ясно е,че не е така и дори в затвора-те и такива като тях продължават да извършват престъпления,без да се страхуват от някакво ново наказание и без да се опитват да спомагат своето превъзпитание
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 24 February 2019, 12:17:02
От нашата Download-секция може да свалите концепцията на Красимир Каракачанов за интеграцията на циганите в България:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=1582
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 24 February 2019, 16:51:48
Този слуга и шпионин на ДС и комунягите да не се обажда по темата!Точно неговите господари от БКП позволиха днес да има толкова много представители на този етнос,че е направо цинично той да излиза с такава концепция и да обяснява кое как се прави.За правилна интеграция е нужен само силен политик,който да ги накара да избират-или да работят за дължавата,без да реват за заплати и условия,или да си хващат багажа и където им видят очите.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 20 March 2019, 18:56:35
(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201903/1553082326-1.jpg)
Двама цигани на 18 и 21 г. от Харманли са задържани за убийството на 53-годишната жена от града, съобщава haskovo.info, като се позовава на информация от полицията. БЛИЦ припомня, че тялото на Валя беше открито в началото на седмицата в изоставен парцел в града. Тялото на жената беше открито от минувачи в неделя преди обяд в разграден празен парцел на улица ,,Васил Левски" в Харманли. По главата й имаше много рани от удари. Убийството разследваха криминалисти от Харманли и София. Младежите са задържани за 24 часа, като предстои материалите да бъдат предадени на Хасковската окръжна прокуратура.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/arestuvakha-dvama-mladezhi-za-zhestokoto-ubiystvo-na-valya-potreslo-kharmanli_news663669.html
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 07 April 2019, 07:29:16
25 деца станаха майки в Хасковско

(https://lupa.bg/f/news/b/2/5f57f8cd3ed58f690a4c37ed2cff1449.jpeg)

Най-малката родилка е на 14,3 г. Срещу шестима се водят дела за съжителство с невръстните невести

25 деца станаха майки в Хасковска област - 12 непълнолетни момичета от Свиленградско и 13 от община Любимец родиха от началото на годината досега. Невръстните майки са между 14 и 18 години и по закон се водят деца, но това не ги спира да раждат, коментират експерти.

За някои дори това не е първо бебе, пише регионалният сайт stmost.info. За сравнение за цялата 2018 г. непълнолетните родилки на територията на двете общини са били 45, а за 2017 г. - 49. Общо за цялата Дирекция ,,Социално подпомагане" (ДСП) непълнолетните родилки са 60, от които 31 от Любимец и 29 от Свиленград.

Най-малката регистрирана родилка е на 14,3 г. Фанка Йорданова е от Любимец и преди 11 месеца дала живот на момче. Най-малката родилка в Хасковска област пък е на 12 години, като при зачеване е била на 11. Интересен е фактът, че рекордът за най-младата майка в България се държи от Кортеза Желязкова, която роди дъщеря през октомври 2009 г. на 11-годишна възраст. Най-младата майка в света пък е перуанката Лина. Когато ражда първото си дете през 1939 г., тя е на 5 години и 7 месеца. Заради рядък хормонален дисбаланс момичето имало менструация откакто било навършило три години. Най-младата баба в България пък е едва на 25 г.

,,За тревожния феномен деца да раждат деца съм говорила много пъти. Моето мнение като професионалист и експерт е, че проблемът, който с всеки изминал ден набъбва, се обостря особено при ромите", сподели директорът на дирекция ,,Социално подпомагане" в Свиленград Росица Христова. ,,Това не е проблем само на дирекцията, а на всички институции, имащи отношение към децата. Тъй като при ромите ранното раждане е свързано с обичаите и нравите им, психологическата работа при тях е изключителен дълъг процес, но не и невъзможен", подчерта Христова.

Според правилата дирекция ,,Социално подпомагане" се уведомява от АГО-та за всеки случай на непълнолетна родилка. Ако се окаже, че тя е в брак с бащата, се приключва само с проверка на битовите условия, в които ще се отглежда детето. Ако обаче няма брак, случаят се дава на прокурор, като за 2019 г. има 6 производства. През миналата година образуваните производства са били 13. Обикновено дори и започнали, производства се прекратяват, ако през това време майката се омъжи за бащата. Дори и да се стигне до присъда, законът предвижда наказание в ниска граница – до 2 г. затвор. По-често обаче се прилага обществено порицание. Тези наказания позволяват, когато извършителят няма предишни присъди, да се освобождава от наказателна отговорност чрез налагане на глоба. Понякога не се стига дори и до това.

Последното решение на свиленградския съд, свързан с такъв случай, е от 19 март 2019 г. В. Г. от Любимец отнесе глоба от 1000 лева за това, че в периода септември 2017 г. до 11 април 2018 г. живял на семейни начала с ненавършилата 16 години Д. А.

https://lupa.bg/news/25-deca-stanaha-maiki-v-haskovsko_2474news.html
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 10 April 2019, 12:29:26
Цигани пребиха работник на магазин в Габрово,

без да се смущават от камерите и другите посетители

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201904/1554870764-1554822047-126385-660-370.jpg)

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово. Както БЛИЦ писа инцидентът е станал малко преди 22:30 часа на 7 април. Младежите се държали нападателно с клиент на търговския обект, а продавачът се намесил, за да преустанови това. "Те имаха проблем с друго момче на входа на магазина. Аз ги помолих да не правят проблеми, защото това е магазин и да не пречат на другите клиенти", разказва пострадалият Венцислав в ефира на bTV и допълва: "Те се ядосаха. Помолих ги най-вече да напуснат, за да не правят проблеми. Все пак стигнахме до някакъв консенсус. И продължих да зареждам. Не бях сложил и първата бутилка, когато те се запътиха пак към същото момче. Тогава пак отидох при тях. Тогава единият се ядоса. Около половин минута беше разговорът на по-остър тон между нас. Даже имаше и нецензурни думи", допълва Венцислав.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/progovori-ventsislav-prebit-ot-murgavi-v-magazin-v-gabrovo-snimkivideo_news667600.html
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 11 April 2019, 13:55:56
Габровци обаче се организираха и показаха добър отпор на циганските безчинства и на държавното им толериране! Браво!

Размирици в Габрово след побоя в магазин
Масови размирици в Габрово след побоя в магазин. Протестиращите граждани се опитаха да щурмуват местното следствие, а след това опустошиха няколко къщи в ромската махала на града. Протестът срещу насилието се превърна в шествие на разярената тълпа, която търсеше саморазправа с хората, които пребиха служител в супермаркет.

С постановление на Районна прокуратура – Габрово от 10 април трите лица (на 20, 21 и 30 години), участвали в побоя, са задържани за срок от 72 часа. Прокуратурата ги е привлякла в качеството на обвиняеми.

Вицепремиерът Томислав Дончев е пристигнал в Габрово тази сутрин.
"Има време да се прави анализ на ситуацията, първостепенният приоритет е да се върне реда и спокойствието.  Има достатъчно полицейски сили и жандармерия, които да се погрижат за това. Не бива да съдим за ситуацията в обичайните лицемерни категории. Една от причините за избухване на обществено напрежение е начинът по който се коментират интеграционните политики до момента. Самото усещане, че някой има малко по-особени права, че някой има възможност да не спазва законите, е една от причините да се стигне дотук. Аз не мога да толерирам никакви форми на насилие, независимо от кого се упражняват", заяви Дончев, цитиран от NOVA.

"Нощта премина нормално. Допълнително тази нощ бяха дислоцирани достатъчно на брой сили от Дирекция "Жандармерия" и специализирани полицейски сили от София, които да гарантират сигурността и обществения ред на територията на Габрово. Те ще останат в Габрово докато е необходимо. Искам да призова гражданите към мир, спокойствие и разум, тъй като всяко едно ескалиране на напрежение може да доведе до нежелателни последствия". Това коментира старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).

"Както знаете, този протест беше нерегламентиран. Основният призив беше в социалните мрежи. Събра се голяма група от хора, ситуацията ескалира. Колегите бяха взели необходимите мерки, но никой не е очаквал да се получи такава ескалация на напрежение", каза още Гребенаров.

Лицата са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на гражданин. Наказанието, което се предвижда в закона е лишаване от свобода до 3 години.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/razmirici-v-gabrovo-sled-poboia-v-magazin-video-2159132
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 28 April 2019, 22:31:15
Куклен е под обсада заради развилнели се цигани
(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201904/1556477516-ertt.jpg)

Куклен е под полицейска обсада заради инцидента с група пияни цигани, потрошили и полицейски автомобил. След това циганите са избягали, а всички свободни полицейски части от Пловдив и региона се изсипаха в намиращия се на малко повече от 10 километра от Пловдив град, съобщи plovdiv24. В момента всички входно-изходни артерии на града са блокирани от полиция, жандармерия има в центъра и всички квартали. Освен това три полицейски буса извършват обиски на цигански къщи, издирвайки участници в инцидента. Както БЛИЦ писа петима души са отведени в Първо районно управление на полицията в Пловдив.

Полицейската блокада на града ще остане поне 24 часа, тъй като органите на реда се опасяват рокери от Пловдив да не влязат в Куклен за отмъщение.   Според trafficNews.bg. над 20 цигани са нахлули в частен имот, където голяма пловдивска фамилия с четири малки деца празнувала Великден. Агресията им е била провокирана след забележка за силна музика.   Съседи се обадили на тел. 112 и за минути на мястото пристигнали два екипа на полицията. Пияните мъже обаче нападнали и тях и изпотрошили полицейските коли.   Според местните още от сутринта циганите са били пияни. Музиката е била толкова силна, че се е чувала из целия квартал. По обяд пловдивската фамилия, която се събрала при роднини за Великден, помолила съседите на намалят музиката.   Първоначално те изпълнили молбата, но не след дълго веселбата продължила доста шумно. Отнякъде се чули и изстрели. Тогава пловдивчаните отново направили забележка на съседите, които скочили на бой. "Досега не е имало никакви проблеми с ромите. Един чифт обувки не е изчезвал", коментира пред trafficnews.bg възрастен мъж, който живее на същата улица. Тя е обитавана както от българи, така и от цигани, които от години живеят в разбирателство.

https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/kuklen-e-pod-obsada-zaradi-razvilnelite-se-tsigani_news671049.html
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 06 May 2019, 14:43:06
Роми нападнаха празнуващи абитуриентски бал в Кърнаре

Само седмица след предния им погром 30-тина мъже от ромски произход нападнали с камъни, колове и ножове празнуващи абитуриентски бал в заведение в карловското село Кърнаре. Хората се събрали да отпразнуват на частно парти завършването на дъщерята на собственика на заведението. Именно това провокирало яда на ромите, които се вбесили, че не били допуснати вътре да пият и да ядат.

Нападението станало късно вечерта на 4 май в заведението на Георги Алексиев, чиято дъщеря тази година е абитуриентка. Именно по този повод Георги събрал близки и приятели в кафенето си, което се намира до кметството в селото. В същото това време Илиян Янков Янков от махалата отишъл до кафенето, влязъл и поискал да пие.

След като Илиян Янков бил изгонен от кафенето, отишъл до махалата и събрал към 20-30 мъже. Те били въоръжени с тояги, колове, камъни и ножове. Върнали се до заведението и нападнали заведението и празнуващите. Първият, който им се изпречил на пътя, бил мъж на средна възраст. Митко се отървал на косъм да бъде пребит само заради бързата реакция на останалите мъже в кафенето.Секунди преди това останалите роми вече са били потрошили прозорците на кафенето. За късмет близо до селото е имало полицейски пост.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 13 May 2019, 15:19:39
Фермер прегази ром с пикап - крадял в нивата му

Прегазеният е починал, има и ранен

Кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис е прегазил с пикапа си нарушител, който влязъл в нивата му, съобщава 24 часа.

Инцидентът е станал малко след полунощ в събота срещу неделя край село Болярино, община Раковски.

Убитият е от 30-годишен мъж от ромски произход, който до момента има 14 присъди, съобщи Окръжният прокурор Румен Попов.

На 11 май тази години убитият ром, заедно с двама съучастници, влезли в стопанството на кипъреца Пирилис. Възнамерявали да задигнат люцерна или животни. Носели са коса и други сечива. Когато ги забелязал, бизнесменът се качил на товарния си пикап и ги подгонил. Крадците се разбягали в различни посоки, но фермерът успял да настигне единия и го блъснал.

После Пирилис се опитал да открие другите двама нарушители, но не успял. Според един от тях той се върнал до лежащия на земята и започнал да обикаля около него.

Назначена е съдебнно-медицинска експертиза, която да установи дали кипърецът го е прегазил повторни. Другите двама са също рецидивисти - съответно с 2 и с 9 присъди. Установено е, че убитият и един от съучастниците му са крали коне и крави от същия фермер.

https://www.dnes.bg/stranata/2019/05/13/fermer-pregazi-rom-s-pikap-kradial-v-nivata-mu.410145?fbclid=IwAR2IAp757szV3so53vGr585OjGHg8nCDlBQO5HntaBJ9PmuVQ160UFpjFnU

Браво на човека и дано му се размине възможно най-леко! След като тия паразити постоянно са обирали плодовете на труда му и държавата не е направила нищо, за да го защити, дано сега същата тази държава чрез корумпирания си съд да не реши да се прави на строга.Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 13 May 2019, 17:25:41
Кражбите по селата са ежедневие и хората са длъжни да намират решения за този проблем.Да осъдиш човек,който с действието си спасява десетки,може би стотици други хора от кражби и башибозушки набези е безочие и краен идиотизъм.Браво на човека,решил да защити имуществото и достойнството си на всяка цена.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 02 June 2019, 19:44:46
Стотици цигани на протест в Бургас заради спряна вода
21.05.2019
"Те искат незабавно да им бъде пуснато водоснабдяването, което местното ВиК дружество спря заради натрупани дългове за повече от 100 000 лева.

Ромите заявяват, че не можели да ходят на училище некъпани, щели да хванат краста, въшки, морбили.


(https://www.gramofona.com/assets/post/a2b625ba13db01e85764072ca31e60d8.jpg)

Протестът в Бургас се охраняваше от жандармерия и полицаи със специално обучени кучета."

(https://i2.offnews.bg/events/2019/05/21/703665/phpi1c3gl_800x*.jpg)

Снимките от този цигански протест показват основно две фрапиращи неща: повече от 100 години циганите живеят в кв.Победа без да плащат нищо - нито данъци, нито ток, нито вода.
И чак сега искат да им се поставят водомери!

"Ромите заплашиха, че, ако не бъде изпълнено искането им, след 24 май ще напуснат работните си места в почистващата общинска фирма и по този начин градът ще бъде засипан с боклуци. "

Не знам дали другите хора знаят, но само циганите се назначават приоритетно на работа в общинските форми за почистване и озеленяване. Българите не биват допускани до такива позиции - да, те не са престижни, но са много добре платени с заплата около 1000лв.

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 02 June 2019, 20:12:56
Трябва да им се спрат заплатите за една година-да си платят задълженията,а в Бургас и региона не си развяват коня и ако се задейства и МВР могат да ги вкарат в ред,поне регионално.Такъв развой на събитията е оптимистичен,но е възможен дори и в ситуацията на днешната демокрация
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 16 June 2019, 21:12:25
(https://i49.vbox7.com/o/ebe/ebe7033cc00.jpg)

Двама души са задържани за грабеж и побой на възрастен мъж в село Пудрия. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Враца.

Инцидентът е регистриран на 13 юни в 05.55ч. В село Пудрия, в къщата от 82-годишен мъж влезли две лица с маски на главите, които след упражнено насилие над възрастния човек, отнели от него 130 лв.

След бързи издирвателни мероприятия полицейските служители са задържали извършителите- двама мъже от същото село, на възраст 43г. и 32г., и двамата криминално проявени и осъждани.

Двете лица са задържани в РУ Враца.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 18 June 2019, 11:36:09
Петрич настръхна след поредното циганско зверство

"В събота срещу неделя около полунощ откъм улицата в посока ромската махала се движеше група от около 30 роми, въоръжени с камъни, пръчки, колове и метални тръби. Крещяха, псуваха и се чуваха падащи прозорци. Помислихме, че се бият помежду си. Отминаха нашия адрес, нещата утихнаха. Тъй като шумът беше страшен, чухме и падащи стъкла, ние с мъжа ми слязохме да видим дали няма повреди по джипа ни. Беше излязъл и 70-годишният ни съсед по същата причина, човекът искал да види какво се случва. Аз се прибрах, защото имам 5-годишно дете, да не се стряска, а мъжът ми и съседът останаха отвън. В това време към тях се приближили 4-има роми, единият носил метална тръба. Без всякакъв повод този с тръбата се обърнал към мъжа ми и му казал "Тебе ке те утепам, аз" и секунди след това го ударил с тръбата през лицето, избил зъбите му от корен, инстинктивно мъжът ми предпазил главата си, и само това го спасило от сигурна смърт, тъй като последвал друг удар отзад в тила. Намесил се възрастният съсед, човекът също отнесъл удар и паднал на земята", разказва разтрепераната съпруга на пострадалия - Виолета пред struma.com. Думите и бяха потвърдени и от живущи в съседство петричани, станали свидетели на кървавия сблъсък.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/petrich-nastrkhna-sled-porednoto-tsigansko-zverstvo_news679995.html

"Побойниците се разбягаха, а мъжът ми се появи на вратата на апартамента и падна в краката ми, в безсъзнание, това видяха и съседите ни. Просто щяха да го убият. Без причина, без повод, щяха да убият съпруга ми, детето ми е шок, ние сме в шок, какво се случва. В последствие видяхме, че същата група роми е изпотрошила прозорците на кооперация срещу нас от първия до четвъртия етаж. Разбирам, че случаят трябваше да бъде укрит, за да не се разпалва етническо напрежение, но не разбирам защо трябва да мълчим пред изстъпленията на тези хора", разказа още жената Виолета.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 19 June 2019, 12:02:08
Нов циганин удари фермера, убил крадлив мангал в Болярино

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201906/1560922779-640-322735.jpg)

Ромските набези срещу кипърския фермер от Болярино Димитракис Пириллис продължават. През май той прегази с автомобила си ром, но по-късно бе освободен под гаранция от 10 000 лв. Преди седмица Димитракис хванал в стопанството си малолетен роднина на починалия при опит да открадне кон и веднага подал жалба в полицията. Тийнейджърът Т. Ч. /14 г./ бил задържан, а при разпита си признал за опита за кражба, пише "Марица". Оказало се, че момчето живее в Центъра за настаняване от семеен тип в Зелениково, откъдето избягало няколко дни по-рано, но никой от ръководството на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи, не го е потърсил. Със съдействието на органите на реда невръстният крадец вече е върнат в Зелениково.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/nov-tsiganin-udari-fermera-ubil-kradliv-mangal-v-bolyarino_news680329.html

Зелениково - мелениково на циганите трябва да се отнеме тази възможност да се оставят децата на грижата на държавата, като са си ги родили да си ги гледат. Закриха се домовете, а направиха тези простотии Къща от семеен тип, за болните деца разбирам, но здрави деца със съществуващо семейство... Защо да се харчат държавни пари за някакъв идиот дето на 14г. ще ходи да краде коне?

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 24 June 2019, 12:42:28
Във връзка с това, което писахме преди 10 дена, че приоритетно цигани се набират за работници в общинските предприятие имаме вече трагични обстоятелства около този факт.
Вече и за шофьори не назначават българи, а цигани. Преди шест дена един такъв циганин екзекутира две жени и вероятно 14г. момче жертва на същата катастрофа също ще умре. 

(https://i.postimg.cc/yxfWKTJS/ebe77d28bf90b05449ffc96bf3f4cb98.jpg?77)

Имаше интервю със шофьора излъчено по телевизията, както написах вече безпорно е подчовек, безспорно не беше притеснен от случилото се и безспорно лъжеше за обстоятелствата около катастрофата.
Катастрофата е много далеч от Т-образното кръстовище и няма физическа възможност да се е случила както твърди циганина.
НО тъй като е служител на общинско предприятие и тъй като няма свидетели ( което е сигурен белег, че мангала се е възползвал да убие) ще видим как ще приключи това ПТП, с какви резултати.
Факт е, че въпреки спорните обстоятелства твърде рано спре да се щуми около този пътен неинцидент.

Винаги трябва да сте нащрек, ако срещу вас идва кола управлявана от циганин. За съжаление когато циганин управлява камион, не съм убедена че осторожността ще помогне.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 27 June 2019, 15:37:45
Освен хората, животните също страдат много от тези уроди. Постоянно има припаднали от изнемога и бой коне. Да не си куче или кон в циганска къща. На снимката е обесено куче от тази циганка, снимката е направена в гр. Раковски.

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/65507451_662245474202309_1103301382363938816_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_eui2=AeFoddGmZi87wWbAa4aJrL3jlzMnyaN-17hmlXB_5UZWD2XCkx0HZBWi2REY7Sthko7OD2hnxdUdRB9LM-ZZCWSBwK3KGdfbBWsSuttDeL9wsg&_nc_oc=AQmQ90YN2fVl-mJIIRFNUuzUF-BW7G9VnsS5agpv0WD8_Ao2ro64Q8O0pyWYMpIdAN8&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=7ce5ce2ca8c3f97da401ca1d0d2b02a9&oe=5D7AF220)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 01 July 2019, 03:50:55
Цигани псуват и заплашват българи в бургаски автобус
    ,,От никой не ни е страх нас ромите! Очаква ви голема война! Ние ще ви мачкаме!"

Това са само част от думите на млад циганин в бургаски автобус. На видеоклип, споделен в социалната мрежа ,,Фейсбук", се вижда как група цигани обиждат и псуват пътниците и си позволяват ужасяващо поведение.

Мъж, който се е возил в автобуса им казва, че ще позвъни в полицията, а отговорът е:

    ,,Звънете колкото си искате, нас ромите полицията не ни плаши. Дотук бяхте!"

Повечето от пътуващите в този момент са жени, които в случая се оказали безпомощни. Според коментиращи случката, една от причините за държанието на циганите е липсата на мъже в превозното средство.

,,200 години турците са ви е****, сега сме ние", казва младежът, заканвайки се на българите.

На видеото е заснет Ганчо Димитров, който изглежда е лидерът на циганската тумба. Автор на видеото е момче от неговата група.
https://www.iskra.bg/tsigani-psuvat-i-zaplashvat-balgari-v-burgaski-avtobu/?fbclid=IwAR077JQp0aYGRquNPzyzSkBx8L6UyJ4RwC_2tLsnAXYNM4r0MOuBFFD5Ps8

Видеото е много показателно! Ако не започнем да се организираме за отпор, при тези демографски тенденции, след 15-20 години ще е страшно!

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 20 July 2019, 00:49:50
Една чудесна новина от днес!

Лекарят от Пловдив невинен за смъртта на Плъха
Лекарят Д-р Иван Димитров от Пловдив е невинен за убийството на Георги Джевизов - Плъха. Това реши Пловдивския окръжен съд след като чу пледоариите на двете страни. По другото обвинение за притежание на незаконно оръжие той е признат за виновен и го наказват с 2 г и 3 месеца условна присъда.
Съдът с председател Весела Евстатиева отказа да уважи частните искове на роднините на Джевизов, които бяха на стойност 300 хиляди лева. За сметка на д-р Димитров са само разноските по делото.
След като чу решението на съда, майката на Плъха - Златка се нахвърли с обиди срещу съда.
"Ще ви махна всички! Ако беше вашето дете!" попита тя. Майката започна да кълне наред целия съдебен състав и едва бе арестувана от съдебната охрана в залата.
На 1 март миналата година криминално проявеният Джевизов от "Столипиново" решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Към 1,30 ч. обвиняемият взел незаконно притежаван пистолет, зареден с патрони, за които също нямал разрешително, и се насочил към гаража. Там се намирал и Жоро Плъха, който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. Преди да произведе изстрел, докторът твърди, че бил нападнат от крадеца с нож.
"Абсолютен прецедент. За 40- годишната си практика в съда, за първи път ставам свидетел на оправдателна присъда на класическо убийство", заяви адвокатът на близките на Джевизов- Красимир Елдъров.
Д-р Димитров и адвокатът му Георги Кутрянски заявиха, че ще говорят едва след произнасянето на последната инстанция. Присъдата може да бъде обжалвана. Прокуратурата и адв. Елдъров заявиха, че ще обжалват.
https://dnes.dir.bg/temida/doktorat-ot-plovdiv-nevinen-za-smartta-na-plaha?fbclid=IwAR2W5JbZUw7WUE9Ur_U0iBfVXyrFjPebZWla8Y9om8CJFdSYS9YhMjBI8Vk

Този път браво на българския съд!
Браво и на д-р Димитров, който успешно интегрира Плъха.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 22 July 2019, 11:53:02
Адвокат Красимир Елдъров е бивш прокурор,връзкар и престъпник, неговият син също!!
Мнението на този всеизвестен подчовек е без всякакво значение. Поздравления към конкретната съдийка, но не е към съдебната система.

Тумба цигани се изгаври брутално с бургазлии в автобус(ВИДЕО)

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/nakazanie/tumba-tsigani-se-izgavri-brutalno-s-burgazlii-v-avtobus-no-posle-se-sluchi-neshcho-po-losho-video_news686738.html

https://youtu.be/k696gVEiFfs

Циганите сами качиха клип в интернет, който показва потресаващото им поведение в обществения транспорт – те са голи до кръста, сипят псувни и обиди на етническа основа.
Хиляди в социалните останаха възмутени от поведението на ромите, но наблюдаващият прокурор от РП Бургас, чието име още не е известно, не е видял нищо нередно и дори не се е явил в съдебното заседание, провело се преди два дни в Районния съд на Бургас, става ясно от материалите по делото. От тях става ясно, че циганите били на плаж и се връщали към махалата с автобус на градския транспорт. Шофьорът още в началото предупредил ромите да не се качват голи в автобуса, а от приличие, защото пътуват и туристи – да се облекат и държат културно. Само един от ромите сяда на подсъдимата скамейка – Гонзо Димитров, който е главният герой във видеото. Гонзо не отрича, че е псувал като каруцар и се е държал арогантно. Неграмотният, без образование и безработен циганин си признава абсолютно всичко, даже преповтаря думите си, че ,,не го било страх от никого, защото никой не можел да му направи нищо". По делото е разпитан и шофьорът, който ги определя за безкрайно проблемни пътници. Разкрива, че искал да се обади на полицията, предупредил ги, но те му казали:,,Гяури, вашата мама да е.а, преди 500 години турци Ви е.аха, сега ние ще ви е.ем".
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 16 August 2019, 19:45:16
14-годишният циганин Георги освен жена изнасилил и ученичка в Германия Той посегнал на момиченцето, когато бил едва на 13 години, а с втората си жертва се гаврил сексуално

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/14-godishniyat-tsiganin-georgi-osven-zhena-iznasilil-i-uchenichka-v-germaniya_news690042.html

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201908/1565120169-1562697763-8w993qhighc0bild.jpg)

Нови шокиращи разкрития се появиха за 14-годишния Георги С., който бе задържан за изнасилване в Германия. Той и преди се е гаврил сексуално с жертвата си, пише немското издание Bild. Той е извършител на три предполагаеми сексуални посегателства в Германия. Груповото изнасилване в Мюлхайм на Рур (в област Северен Рейн-Вестфалия), при което две момчета (12 г.) и трима юноши (14 г.)  жестоко малтретираха и изнасилиха 18-годишно момиче в гора, потресе Германия. Георги С. (14 г.) беше главният заподозрян в престъплението и бе задържан. Във вторник беше изправен в съда, за да се удължи задържането му от окръжния съд в Мюлхайм на Рур. Заподозряният Георги С. е от семейство, дошло в Германия през 2017 г.  Според съседка на семейството на Георги баща му е агресивен. Георги остава в ареста. В допълнение към двете предполагаеми изнасилвания той е обвинен и в трети случай на сексуално насилие.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 17 August 2019, 14:40:58
Нискорасовите качества на такива индивиди много често,освен по лицата им,личат и в извършването на подобни дела.Тези дни като изнасилвач и убиец нашумя още един предстсвител на "онеправдания етнос".Този път жертвата е ДЕТЕ,и то не какво да е,а българче на 7 години.Няма друг начин за обяснение на такива престъпления,освен ниските расови качества на извършителите им.Това само по себе си довежда и решението,от което всички днешни политици се страхуват.Циганското население и без това се е самоизолирало обществено и икономически,така че тяхното пълно изключване от обществото и поставянето им в отделени,далечни от българското население зони,където да бъдат сложени под охрана не би било такъв проблем,стига на някой от тези политици да им пукаше за бългсрското население,но това само по себе си е несъвместимо с тяхната "философия на торбата" и с това,че гореспоменатата сган е техен постоянен гласоподавател.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 17 August 2019, 21:09:56
Аз също споделям мнението, че убиецът Мартин Трифонов е циганин - беше представн като крайно беден, а зида на къщата им хич не ми говори за крайна бедност. Отделно снимите сами говорят...Да, има и по-бели цигани, но в случая не го сложих в темата, защото престъплението на този урод е толкова долно, че дори циганин се опита да го задържи и да му направи граждански арест :huh:

(https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2019-33/big/579320.png)

Бабата на убиеца и изнасилвач на 7 годишната Криси

(https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/683/Image_7610683_305_0.jpg)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 17 August 2019, 23:12:00
Майката и бабата на убитото 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря ще съдят лекарите, защото не оказали помощ на детето им минути след трагедията.
Семейството призовава за справедливост. Искат да съдят болницата, тъй като след като детето било качено в линейката, не му е била оказана никаква помощ. Те разказаха, че лекарят се е качил на предната седалка до шофьора и е оставил бабата при безпомощното дете. Момиченцето дори не е било почистено от секретите, които са се образували вследствие на уплаха му. До последно то казвало "Бабо, бабо". Издъхнало в болницата.,,Искам на цяла България да кажа, че моето дете го убиха по жесток начин. Съберете се, българи, искам този да получи справедливост. Кой ще върне мъката ми?", изригна пред камерата бабата на Криси.

,,Само него лекуват в болницата, какви са тия доктори? В линейката не се качи лекар при детето ми да даде първа помощ. То дишаше, то говореше. Лекарят се качи при шофьора, мен ме остави като парцал", разказа тя през сълзи.

Видео:
https://www.dunavmost.com/novini/blizkite-na-krisi-shte-sadyat-bolnitsata-v-sliven

А това е горкото дете убито от насилника си и "доктора" дошъл да му окаже първа помощ
(https://uniconbg.com/api/uploads/blog/26091/b-26091-i-9wZnxVb8jwZ8sTbqH2Xj.jpg)

И пак ще си позволя да призова хората да бъдат по бдителни! Не може да знаеш, че човека в съседната къща се опитал да блудства със братовчедка си, сестра си или с непозната и да живееш спокойно до него.
Такива изроди винаги са се раждали и винаги ще се раждат, за съжаление за това всеки човек трябва да внимава - да пази собствените си деца, а дори и чуждите.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 17 August 2019, 23:30:33
Всъщност, гледайки снимките и видео материали от събитието, достигнах до извода, че и убиецът, и жертвата са цигани. Бабата на детето и като възраст, и като антропология прилича на такава, на детето също му личи. Не всички цигани са изключително тъмни, има и по-леко мургави, но с антропологични черти, издаващи произхода им. Разбира се, това не прави по-приемливо извършеното ужасно престъпление, просто тук няма междуетническа компонента. Апропо, служил съм в Сливен и имахме постове до въпросното село, бяха смътни години и бяхме предупредени на наряд, че може някой циганин от селото да се полакоми да краде. Не се случи.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 18 August 2019, 08:16:09
Момичето ми прилича на българка, убиецът също.
Изверга бил маргинал асоциален единак, отделен случай. Не. Той е това, което е обществото след 30 г. либерал-комунодемокрация.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 18 August 2019, 08:56:02
На мен майката на убиеца ми прилича на циганка:

(https://i.postimg.cc/KzdG6YYy/maika-martin.jpg)

https://www.faktor.bg/bg/articles/maykata-na-predpolagaemiya-ubiets-na-deteto-sinat-mi-e-nevinen-krieshe-se-ot-politsaite-ot-strah
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 18 August 2019, 14:01:45
Quote from: Шишман on 18 August 2019, 08:16:09Момичето ми прилича на българка, убиецът също.
Изверга бил маргинал асоциален единак, отделен случай. Не. Той е това, което е обществото след 30 г. либерал-комунодемокрация.
Цигани са, както написах по-горе, аз съм служил там и познавам поне малко местните цигани. Действително, не са от най-типичните, но са си цигани. А на момиченцето му личи повече и от на майка му, но все тая, Бог да я прости и да почива в мир.
Мишок, глупостите, че "либерал-комунодемокрацията" била виновна на някого, че бил асоциален маргинал, убиец и изнасилвач на деца, можеш да си ги завреш някъде отзад. Нормалните хора са си нормални хора, изродите са изроди. Дори през любимият ти комунизъм има тежки престъпления, извършени от изроди, просто нямаше такава гласност. Бедността не е оправдание да си изрод, има много бедни, но честни и достойни хора, които не са престъпници, между другото, дори цигани има такива. А и обикновено крайната бедност е продукт на мързел, асоциалност и тъпотия, нормалният човек намира начин, ако не да е богат, то поне да задоволява основните си потребности и да не стига до скотско съществувание.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 10 September 2019, 13:20:02
Към горния дебат мога да кажа само, че това са отвратителни глупости, пострадалите хора за съжаление не са цигани.
-----------------------------


Пиян наръга с вила полицай, той го простреля

Полицията се е отзовала на сигнал за силна музика
 Причинa зa cпoрa e cтaнaл пoдaдeн cигнaл зa cилнo cлушaнe нa музикa. Cлeд приcтигaнeтo нa първия пaтрул възниквa нaпрeжeниe. Нaлoжилo ce пoлицaитe дa пoвикaт пoдкрeплeниe. Прaзнувaщите ce нaхвърля нa eдиния oт cлужитeлитe нa рeдa c вилa, кoeтo гo принудилo дa изпoлзвa cтoп пaтрoни.
Дирeктoрът нa Oблacтнaтa дирeкция нa пoлициятa в Плeвeн Крacимир Нaчeв oбяcни, чe в двoрa нa къщaтa e имaлo мeжду 20 и 30 души.,,Пoлицaитe ca зaплaшвaни, бутaни, пcувaни. Oбaждaт ce зa пoдкрeплeниe. Дoпълнитeлнитe пoлицeйcки cили ca пocрeщнaти c брaдви, вили, нaпaднaти ca c кaмъни. В уcлoвиятa нa нeизбeжнa oтбрaнa, кoлeгитe ca прoизвeли някoлкo изcтрeлa cъc cтoп пaтрoни. Изcлушaх рaзкaзa нa cъпругaтa нa тaкa дa ce нaрeчe пoтърпeвшия, кoйтo някoлкo дни прeди тoвa e зaдържaн дa упрaвлявa нeрeгиcтрирaн aвтoмoбил бeз книжкa. Имa пocтрaдaл пoлицaй. Oбeздвижeнa му e ръкaтa. Имa фрaктурa нa пaлeцa. Вcички oбитaтeли нa дoмa ca ce държaли изключитeлнo aгрecивнo", дoбaви тoй.

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201909/1568095043-lkdsfngd.jpg)

---------
Т. нар. "пострадал" Борислав Методиев е с множество криминални регистрации, съден е пет пъти, преди две години е нападнал отново полицай с нож!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 26 September 2019, 17:47:32
ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА ДВАМАТА МЛАДЕЖИ, ПРИВЛЕЧЕНИ КАТО ОБВИНЯЕМИ ЗА ГРАБЕЖ, ПРИДРУЖЕН С УБИЙСТВО
[/size]

(https://www.dobrichonline.com/media/news/54633/452.jpg)

(https://www.dobrichonline.com/media/newimages/5_65.jpg)


Разследването на тежкото престъпление е започнало на 22 септември, след като в землището на село Котленци, общ. Добричка е открито тялото на мъж, който 10 дни по-рано бил обявен за издирване по молба на негови близки. По случая било образувано досъдебно производство за извършено убийство. След събиране на допълнителни данни обвинението било преквалифицирано в грабеж,  придружен с опит за убийство. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
https://www.dobrichonline.com/novini/54633/zadrzhakha-pod-strazha-dvamata-mladezhi-privlecheni-kato-obvinyaemi-za-grabezh-pridruzhen-s-ubiystvo
----------------
Убийство заради злато на стойност ~ 3000 лв. :down:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 02 October 2019, 16:08:38
Разбиха главата на млад баща пред очите на полицаи
Всичко започва заради спор с роми за кучета, вкарани на детска площадка

Мъж от костинбродското село Петърч е бил на косъм от смъртта, след като е пребит от свой съсед с лопата и то докато говори с двама полицаи. Седмица преди това, той и съпругата му са получавали ежедневни заплахи, съобщава NOVA.
Всичко започва заради спор на детска площадка.
Заради създалото се напрежение, всяка вечер в района патрулира и полиция. Пострадалият Людмил Зарев обаче продължава да получава заплахи за живота си.  По случая има задържани двама души за 24 часа.
Пострадалият разказва: ,,Имам 14 шева на главата от удар с лопата в гръб, имам и удар с лопата в корема. Нападнаха ме местни роми, съседи, които живеят малко по-надолу".
А за началото на напрежението разказва съпругата на пострадалия Кристина: ,,Отидохме с децата на детската площадка в центъра, там имаше много жени от ромски произход с децата си, не е нещо необичайно. За пореден път си бяха вкарали и кучетата на площадката. Аз им направих забележка, изгоних кучетата, защото се опитаха да нахапа детето ми. След това започнаха едни заплахи, едни клетви как ще ме изнасилят, как ще ми отвлекат децата. Звъннах на мъжа ми, звъннах и на тел. 112, полицията дойде след 40 минути, а патрулката дори не спря. Трябваше пак да звъним, да се връщат.
Два дни по-късно имахме нов случай. Господин от ромски произход се опита да ме прегази с малкото ни бебе, докато то беше в количката. Седяхме в кафето на центъра и тръгнахме да се прибираме. Качихме едното дете в колата, тръгнахме да прибираме другото и той ни видя, засили се и умишлено с мръсна газ се опита да ни прегази. Добре че мъжът ми изтегли количката бързо, за да не прегази бебето".
Жената споделя, че има много подадени жалби, ни никой не взима никакви мерки. Преди това не е имала никакви проблеми със съселяните си, а тормозът продължавал вече цяла седмица.
Людмил Зарев разказва и за самото нападение срещу него: ,,С брат ми зареждаме колата на бензиностанция. От една от къщите излезе един циганин и започна да ни гони с пушка, звъннахме на телефон 112 и този път полицията дойде много бързо. През това време въпросният господин извика брат си, който пък се опита да ни прегази с кола. След това слезе от нея и извади лопата.
Полицаите дойдоха на място, аз започнах да говоря с тях и изведнъж усетих как някой ме удари отзад с лопата".
За реакцията на полицията той казва: ,,Разбирам и полицаите, бяха само двама, нормално е, страх ги е. Единият даже живее отсреща, нормално е да си пази хляба".
Мъжът е категоричен, че той и семейството му искат полицията и прокуратурата да взема мерки незабавно, защото ,,ще стане може би смъртен случай". Той призна, че се страхува за своя живот и този на семейството си.
https://www.vesti.bg/bulgaria/razbiha-glavata-na-mlad-bashta-pred-ochite-na-policai-6100327?fbclid=IwAR3CySPDRMnvdu3iRWfZAAw3FHNqSq6F_ney0pVImxZFvZJT3GFY0RUs_-Q

В материала има и видео. :angry-1:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 14 October 2019, 02:31:26
Ето един пример за успешна интеграция:

Търговци на тикви убиха крадлив циганин в Пазарджик
В сряда около 4:30 през нощта в РПУ Пазарджик бил подаден сигнал от трима мъже, единият от които непълнолетен, че са заловили крадец на тикви. Двамата мъже и 14-годишният младеж били от Добрич и продавали тикви край ромския квартал ,,Изток". Докато чакали полицията обаче, те смлели апаша от бой. Пристигналият автопатрул прибрал крадеца в ареста, където няколко часа по-късно 53 г. циганин Валери Борисов починал. Съдебните медици констатирали, че по първоначална информация причината за смъртта е нанесеният от добричлии побой. Тримата били арестувани. Към момента в ареста остават 14 г. момче и 52 г. мъж. 50-годишен мъж е освободен след 24 часов арест, тъй като било установено, че горните двама са инициатори и извършители на деянието. Тяхната мярка се удължава на 72 часа. Образувано е следствено дело, съобщи за БЛИЦ говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.
https://blitz.bg/kriminalni/trgovtsi-na-tikvi-ubikha-kradliv-tsiganin-v-pazardzhik_news702419.html

Работиш като вол, всеки знае колко е трудна селскостопанската работа, за да те окраде накрая някакъв паразит. Дано се отърват възможно най-леко хората.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 14 October 2019, 09:49:41
Ще ги съдят за убийство. Не е трябвало да прекаляват с боя.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 14 October 2019, 16:31:30
Ако ги съдят по чл. 122 от НК - убийството по непредпазливост, ще минат леко. Наказанието е лишаване от свобода до 3 години, стига да не е извършен по особен начин – чл. 122, ал. 2, а именно чрез огнестрелно оръжие, отровно вещество или жертвите са 2 или повече. Основание за това третиране е факта, че липсва субективния елемент при причиняването на смърт-умисълът.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 14 October 2019, 16:56:47
Quote from: Panzerfaust on 14 October 2019, 16:31:30Ако ги съдят по чл. 122 от НК - убийството по непредпазливост, ще минат леко.
Зависи какъв адвокат ще си вземат и как следователите ще представят нещата. Желая им да минат леко.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 22 October 2019, 19:15:51
Тежка нощ за полицейски патрул в "Шекер махала"
Двaмa мъжe ca зaдържaни oт пoлициятa в Плoвдив зa ocуeтявaнe нa прoвeркa и пoврeждaнe нa cлужeбeн aвтoмoбил, cъoбщихa oт прecцeнтърa нa МВР. Oкoлo 01.00 чaca нa 19 oктoмври нa кръcтoвищeтo нa бул. ,,Вacил Aприлoв" и ул. ,,Дилянкa" aвтoпaтрул нa Трeтo Рaйoннo упрaвлeниe нa МВР cпрял мъж c цeл извършвaнe нa прoвeркa. При видa нa пoлицaитe тoй пoбягнaл, нo бързo бил дoгoнeн и зaдържaн oт тях. Oкaзaлo ce, чe e нa 37 гoдини, c мнoжecтвo криминaлни рeгиcтрaции зa крaжби и грaбeжи, ocъждaн. Дoкaтo пoлицeйcкитe cлужитeли изпълнявaли зaдължeниятa cи пo cлужбa, друг мъж удaрил c ръкa и cчупил cтъклo нa дяcнaтa врaтa нa пaтрулния aвтoмoбил, cлeд кoeтo cъщo пoбягнaл. Мaлкo пo-къcнo 24-гoдишният ce явил в рaйoннoтo упрaвлeниe, къдeтo бил зaдържaн.
Пo cлучaя e oбрaзувaнo дocъдeбнo прoизвoдcтвo. Cлeд дoклaд нa cъбрaнитe дoкaзaтeлcтвa в прoкурaтурaтa нa мъжa e пoвдигнaтo oбвинeниe и прeдcтoи дa му бъдe нaлoжeнa 72-чacoвa мяркa зa нeoтклoнeниe ,,зaдържaнe пoд cтрaжa". Пo oтнoшeниe нa нeгoви твърдeния зa упрaжнeнo пoлицeйcкo нacилиe пo рaзпoрeждaнe нa дирeктoрa нa OДМВР - Плoвдив e нaзнaчeнa нeзaбaвнa прoвeркa.
https://fakti.bg/krimi/418294-tejka-nosht-za-policeiski-patrul-v-sheker-mahala
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 22 October 2019, 19:19:50
По-нататък в горната история следва успешен пример за интеграция, за съжаление единствен:

Пребили един от размирните цигани от "Шекер махала" в районното!?
Ромска тълпа се събра пред Трето районно управление в Пловдив след среднощния скандал

Нeзaбaвнa прoвeркa e рaзпoрeдeнa oт дирeктoрa нa Oблacтнaтa дирeкция нa МВР - Плoвдив cт. кoмиcaр Йoрдaн Рoгaчeв пo cигнaл зa пoлицeйcкo нacилиe в Трeтo рaйoннo упрaвлeниe. Пocтрaдaлият e 24-гoдишният Бoриcлaв Игнaтoв, кoйтo твърди, чe e бил жecтoкo прeбит прeз нoщтa oт двaмa пoлицaи в рaйoннoтo, цитирaн oт TrаffiсNеws. Близкитe му ca дeпoзирaли жaлбa в прoкурaтурaтa, a прeд Трeтo рaйoннo ce e cъбрaлa гoлямa тълпa рoми oт мaхaлaтa.
Игнaтoв бил зaдържaн cлeд cбивaнe в "Шeкeр мaхaлa" вчeрa. Пoлицeйcки пaтрул cпрял зa прoвeркa близo дo мaхaлaтa 37-гoдишeн мъж, кoйтo бил c криминaлнo дocиe. В cъщoтo врeмe ce нaмecил друг житeл нa квaртaлa (24-гoдишният), кoйтo cчупил cтъклo нa пoлицeйcкaтa пaтрулкa. Cлeд тoвa винoвникът избягaл.
Пo-къcнo Бoриcлaв Игнaтoв, кoйтo cчупил cтъклoтo, oтишъл c рoдитeлитe cи в рaйoннoтo зaeднo c aдвoкaт и ce прeдaл. Нaлoжeнa му билa пoлицeйcкa мяркa зaдържaнe зa 24 чaca.
Днec cутринтa oбaчe aдвoкaтът му Бoриcлaв Злaтaнoв, кoйтo oтишъл зa рaзпитa прeд дoзнaтeл, гo нaмeрил c рaзбитa глaвa и цeлия в кръв.
Млaдият мъж твърди, чe e прeбит oт двaмa унифoрмeни в рaйoннoтo. Тe гo удряли c пaлки пo глaвитe и гo нaричaли "мръceн цигaнин".
Близкитe нa aрecтувaният нacтoявaт зa нeзaбaвни мeрки oт cтрaнa нa пoлициятa, в прoтивeн cлучaй зaплaшвaт cъc зaтвaрянe нa улици и бунт.
"Кaквo кaтo cмe цигaни! Зaщo трябвa дa ни бият", нeгoдувaт тe.
Нa мяcтo билa изпрaтeнa линeйкa, a Игнaтoв e бил прeглeдaн oт eкип нa "Cпeшнa пoмoщ". Лeкaритe ca уcтaнoвили , чe нямa прoблeм дa ocтaнe в aрecтa. Прeдcтoи дa му бъдe пoвдигнaтo oбвинeниe и нaлoжeнa 72 чacoвa мяркa зa нeoтклoнeниe.
В "Шeкeр мaхaлa" имa зacилeнo пoлицeйcкo приcъcтвиe, нo нa тoзи eтaп нямa дaнни зa зacилeнo нaпрeжeниe.
https://fakti.bg/krimi/418297-prebili-edin-ot-razmirnite-cigani-ot-sheker-mahala-v-raionnoto

Дано полицаите, които са го били, са го направили умно и дано няма някакви последствия за тях.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 January 2020, 16:35:03
Шокиращи подробности за зверското убийство на Андрея, смразило Галиче

Полицаите в Бяла Слатина са потресени от подробностите покрай случая
Източници на изданието в полицията разкриват, че предполагаемият извършител споделил, че предполага, че тя е била мъртва, когато я е изнасилил.
Убиецът е почукал на вратата на антрето. Тогава тя е звъняла на братовчед си, който не отговорил, но все пак му отворила вратата. Вероятно са провели някакъв разговор с извършителя, след което той й се е нахвърлил.
Тялото ѝ е намерено в двора на къщата от роднина. Според местни хора той е в шок от видяното, защото момичето е било голо и с прерязано гърло.

Полицаите в Бяла Слатина са потресени от подробностите покрай случая. В Галиче също хората са шокирани и още не могат да повярват какво е станало. В същото време стана ясно, че Аксел Олеков, който направи самопризнания за жестокото убийство на Андрея от с. Галиче, е завършил само първи клас. От 10 години не е ходил на училище, има и криминални прояви. Според местните е агресивен, тъй като участвал в побои, предава БНТ. "Моят внук не е рецедивист. Нищо не знам. Родителите му са в чужбина. Оставили са го при мен, аз го гледам", заяви дядото на Аксел Олег Красимиров.

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202001/1578818535-sff.jpg)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 13 January 2020, 17:13:18
Да не би да а отменили вече доживотните присъди ?
Стана ясно, каква ще е присъдата на убиеца на Андреа! Прокуратурата мисли, че от 12 до 15години затвор са достатъчни! 
Даже са му много, да му дадат 2г. все едно е бил войник и готово
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 14 January 2020, 19:36:18
ГЕРБерунгелите разказаха играта на Ценко Чоков, щото тази част от циганите, които са неинтегрирани реваха, че ги малтретирал.
Сега става ясно, че ако Ценко Чоков още беше кмет тази трагедия никога нямаше да се случи. Защо преди нямаше нужда от камери и 15 полицая в Галиче?

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 14 January 2020, 22:08:00
Quote from: Лина on 14 January 2020, 19:36:18Сега става ясно, че ако Ценко Чоков още беше кмет тази трагедия никога нямаше да се случи. Защо преди нямаше нужда от камери и 15 полицая в Галиче?


Направо президент, трябва да го направим.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 11 February 2020, 17:33:52
Не, не, кмет на Галиче си е добре!


     


   

Апаши пребиха самотна жена в Белозем! Влачили я из къщата, за да им даде пари


Самотна възрастна жена бе пребита и ограбена в село Белозем. Маскирани крадци влезли в дома й снощи и започнали да я разпитват къде си крие парите, разказват хора от селото пред TrafficNews.bg. 89-годишната жена отказала да даде спестяванията си и последвал побой.

Маскираните мъже я хванали за краката и започнали да я влачат из къщата.  Малко след това намерили парите й, но те не им стигнали и решили да й откраднат бойлера.  В резултат на това цяла нощ текла вода и наводнила къщата.

Апашите взели и телефона на жената, за да не може да извика помощ и я оставили на лежи на земята в дома си. На сутринта я намерил синът й. Пострадалата има няколко счупвания.

,,Докога старите хора ще живеят в страх за имуществото и живота си , докога такива "изроди" ще се гаврят с хората, работили цял живот за държавата ни. Това трябва да спре! Тя не е първата и няма да е последната подложена на това , ако системата продължава да игнорира случващото се!", възмущава се жител на Белозем.

Часове след нападението полицията е задържала и двама заподозрени за нападението.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 26 March 2020, 16:27:36
След като европейските градове опустяха, нашите цигани на тумби се прибраха от Западна Европа, но не изоставят занаята си.

"Цигани от бургаския кв. "Победа" устройват засади на шофьори, преминаващи от околовръстното към ул. ,,Индустриална". За това алармира бургазлията Борислав Христов. Той разказа историята, която по думите му се е случила на него самия късно снощи, пише "Флагман".

,,Минавайки покрай кв. "Победа", някъде в района между бензиностанция Лукойл и затвора, пред колата ми изскочи жена от ромски произход с противогрипна маска. Успях да реагирам навреме и да спра, преди да я блъсна. Но в момента, в който се канех да потегля, през задната дясна врата на автомобила ми влезе едър мъж – отново от ромски произход и също с маска.

Започна да търси пари. Аз, разбира се, му отказах, но той видя портфейла ми до скоростния лост и настоя, че, ако не му дам 100 лева, няма да слезе. Когато отново му отказах, той грабна портфейла и започна да рови в него. Оттам успя да вземе 40 лева и всичките монети.

На задната седалка имах и торба с дрехи – той прибра и тях, след което слезе, блъсна жестоко вратата на колата и видимо ядосан започна да говори на цигански. Внимавайте, колеги, защото тези индивиди не се спират пред нищо и не се знае на кого ще изкарат беля!", разказва младият бургазлия Борислав Христов.

----------------

Тези номера са "внос" от циганите. За България са нови, но не и за Италия, Испания и други страни, където подобни кражби се случват. В тази връзка добре, че няма цигани мотористи, че кви номера ще внесат от Италия.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 31 March 2020, 22:17:38
Покрай истерията със коронавирусът в медиите издевателствата на цикламавирусът остват на заден план и леко потулени.

Брутално нападение! Двама смазаха от бой 31-годишен в Берковица, лицето му е неузнаваемо

(https://www.konkurent.bg/pic/posts/2020-03/15855536203954/gals/3800-680x425--900.jpg)

31-годишен мъж от Берковица е открит в безпомощно състояние на улица ,,Пролет" в неделя призори. Намерил го случайно 52-годишен гражданин и подал сигнал на 112.

Човекът е откаран в спешното отделение на берковската болница и след това транспортиран за лечение в Монтана. Установено е, че е пребит жестоко. По данни на лекари костите на лицето му са натрошени. Нараняванията сочат, че е бит и ритан по главата.

Въпреки тежкото си състояние пострадалият е разпитан и малко след това полицията е задържала биячите. Двама тийнейджъри на 16 и 19 години от ромския квартал ,,Раковица" в Берковица.  Те са направили самопризнания и са тикнати в ареста за 24 часа, съобщават от полицията.

https://www.konkurent.bg/news/15855536203954/brutalno-napadenie-dvama-smazaha-ot-boy-31-godishen-v-berkovitsa-litseto-mu-e-neuznavaemo-
https://www.dnes.bg/crime/2020/03/30/mladeji-prebiha-31-godishen-myj-v-berkovica.444046
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 19 April 2020, 21:35:20
Неосигурения и недисциплиниран цикламавирус пълни специализираните отделения, а когато ние се разболеем ще трябва да ползваме походни легла в ,,Арена армеец"  или "Спортна зала".
Генерала казва, че всички имат право на помощ – хубаво, ще видим здравноосигурените каква помощ ще получат.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 20 April 2020, 17:27:20
Брутално престъпление в Бургаско - младеж обра 92-годишна жена и блудства с нея

Брутално престъпление в Бургаско. 18-годишен младеж е обрал и блудствал с възрастна жена. Тя е на 92-години, живее сама и от 5 години е почти напълно неподвижна.

Младежът е внук на жената, която до скоро се е грижила за пострадалата. Той е задържан от полицията за по-малко от 24 часа. Направил е пълни самопризнания. В него са били открити отнетите средства.

В сряда след полунощ криминално порявения циганин Райко нахлува с взлом в дома на пострадалата Милка Джимертова, заплашва я с нож и ножица и отнема спестяванията й в размер на 76, 45 ст., след което блудства с нея.

--------------
https://www.flagman.bg/article/212601
"Епидемията няма да ни спре да се борим срещу битовата престъпност", категоричен е административният ръководител на АП-Бургас Любомир Петров

Съвсем скоро предстои специализирана акция срещу битовата престъпнсот на територията на Бургас област. Това заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев днес в с. Звездец пред дома на жестоко нападнатата от 18-годишния циганин Райко възрастна жена. Чинев, административният ръководител на Апелативна прокуратура в Бургас Любомир Петров, директорът на ОДМВР старши комисар Радослав Сотиров и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев днес посетиха странджанското село, за да заявят кристално ясно, че дори в условията на извънредно положение, полицията и прокуратурата работят неуморно в борбата срещу битовата престъпност, особено в малките населени места.

А, дано
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 14 May 2020, 23:06:12
Циганин преби и ограби 90-годишен дядо в Плевенско

(https://img2.novini.bg/uploads/news_pictures/2020-20/big/630907.jpg)

На 12 май 2020 година около 07:30 часа в РУ Долна Митрополия е получен сигнал за извършен грабеж в частен дом в село Ореховица, обитаван от 90-годишен.

Възрастният мъж е заявил, че на същия ден около 02:00 часа неизвестно лице е проникнало в дома му и след нанасяне на удари в лицето и тялото, му е отнел парична сума.

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 14 May 2020, 23:28:30

Поредно посегателство върху самотен старец: Брат и сестра цигани пребиха и обраха до последната стотинка пенсионер

Пострадалият бил със счупени ребра, охлузвания и кръвоизлив
12.05.2020

Поредно зверско нападение, последвано от грабеж спрямо възрастен човек. Този път побоят и кражбата е станал в село Охрид, област Монтана. Брат и сестра са посегнали на пенсионера, а след това са му взели и последната стотинка.

Вечерта на 12 февруари двамата решили да присвоят пенсията на техния съселянин и тръгнали към дома му. Момичето останало навън пред имота, за да наблюдава, а брат й сложил черна маска на лицето си и почукал на прозореца.

Още с отварянето на вратата, момчето започнало да нанася удари по тялото на пенсионера с виковете ,,Дай парите!". Нападателят избутал пострадалия навътре в къщата, като междувременно успял да извади от джоба на ризата му пари. Това била цялата пенсия на възрастния мъж в размер на 270 лева. След това веднага тръгнал.

След като се върнали в дома си, братът и сестрата разделили откраднатата сума. Разказали за случилото се на майка си и й дали 50 лева.

Пострадалият пенсионер получил охлузни рани по ръцете, имал болки в ребрата, поради което бил приет в болница. От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че му била причинена средна телесна повреда – счупване на ребра с разместване на костни фрагменти и излив в дясна гръдна половина.

В хода на разследването на грабежа служителите на МВР установили самоличността на извършителите и задържали момчето при опит да се укрие.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.
https://trafficnews.bg/krimi/poredno-posegatelstvo-varhu-samoten-starets-brat-i-sestra-178152/
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 15 May 2020, 21:31:51
Полицаи опитаха да спрат силна музика, единият беше жестоко удрян с брадва и юмруци

В 14 май в 22,20 часа в дежурната на РУ на МВР в Провадия бил получен сигнал за силна музика в западната част на града над общинската болница. На място бил изпратен автопатрул с двама полицейски служители. На адреса служителите установили мъж, който пие алкохол на улицата, където е изнесъл тонколони, от които гърми музика.

След отправено предупреждение музиката да бъде спряна заради късния час, мъжът отказва да стори това, както и да се легитимира с документи за самоличност, като започва да се държи агресивно спрямо служителите на реда.

След предприетите действия той да бъде задържан, от къщата излиза млада жена, която нанася два удара с обратната страна на брадва по един от полицаите.


След това хора от съседна улична компания се нахвърлят с юмруци и твърд предмет върху ударения служител. Двама от участниците успели да избягат, но вече са задържани. Издирват се и други лица, които имат отношение към дръзкия инцидент с пострадал полицейски служител.

За да овладее ситуацията и агресията, колегата на ударения служител предприел респектиращи действия.

Задържани са Закона за МВР 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която е ударила с брадвата полицая. И двамата са криминално проявени. Още снощи на мястото на инцидента са пристигнали окръжният прокурор Красимир Конов и дежурният прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които са ръководили действията по разследването на дръзкия инцидент.

------------------

В Америка или Турция Фатма щеше да бъде разстреляна с един куршум в кухата глава на момента и нищо повече. Полицая щеше да напише един протокол и да продължи работа. C:-)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 19 May 2020, 20:28:16
Млад мъж се оплака от жесток побой нанесен му от цигани (гастербайтери от Австрия), който му е бил нанесен посред бял ден в центъра на Видин, докато бил на разходка с двете си деца - близнаци на една годинка, предава NOVA.

(https://trud.bg/public/images/articles/2020-05/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BD,_%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B9,_%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8,_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%B2_179328855483650674_1184752831470288304_big.jpg)


По думите на потърпевшия Владимир, той е пресрещнат до автомобила си и е бит с бухалки от група мъже. Нападателите посегнали и на жена му. По случая има четирима задържани - трима мъже и една жена.

Владимир споделя, че ден преди побоя имал пререкание на пътя. Лек автомобил щял да го блъсне и той ударил по капака. Шофьорът се заканил, че ще се саморазправя с него. Ден по-късно Владимир е нападнат до автомобила си на излизане от дома му.

"Помолих ги само да оставя детето. Тогава бях ударен с бухалка по главата. Видях, че през това време бият и жена ми, която държеше другото дете"
, разказва той. Когато слиза от колата, съпругата му Кристина вижда, че Владимир е заобиколен от група мъже.

От ударите, които му нанасят, младият мъж пада на земята и изпуска едно от децата си. Кристина взима двете деца и бива нападана от майката на нападателя. Нападателите заплашват семейството и с убийство, твърдят потърпевшите.

Владимир и Кристина са благодарни за бързата реакция на полицията, но се страхуват за живота си. От побоя, който според Владимир е продължил 4 минути, по тялото му има синини.

Свидетели на случилото се разказват, че ситуацията е била много стресираща. Те са категорични, че подобно нещо е недопустимо. Част от задържаните са били под карантина. Те са се прибрали от чужбина преди дни.

Заради инцидента ромската махала във Видин, където живеят задържаните, е блокирана от полиция. Проверяват се всички влизащи и излизащи автомобили.

Своето възмущение изказа и главният прокурор Иван Гешев от село Ореховица, Плевенско, където беше заради нападение над 90-годишен пенсионер.

,,На центъра на града младо семейство с деца под 1-годишна възраст са бити посред бял ден! Три лица са задържани под стража за този случай. Те са жители на емблематичния квартал ,,Нов път", известен с много неща и ,,бизнес" с ДДС, търговия с акцизни стоки и други. Едното лице е жена", обясни Иван Гешев.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 19 May 2020, 21:42:26
При такова положение: нож и бягане, спиране, ръгане и така , докато им мине на тия гадове.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 19 May 2020, 21:55:41
Вече са задържани. И те семейство с племеник. Интересното е че е трябвало да са под задължителна карантина 14 дена след като са се прибрали от Австрия. Т.е. трябва тук да има двойно обвинение срещу тях ! Вместо да си стоят вкъщи и да спазват карантината, те си щъкали с колата из Видин, че и си търсили с кого да се сбият... Крути мерки срещу такива човекоподобни !
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 21 May 2020, 19:47:25

Жандармерия блокира русенско селоИздирва се извършител на тежко престъпление

Русенското село Цeново e под блокада. Жандармерия е затворила всички пътища от и към селото. По информация на NOVA се издирва извършител на тежко престъпление. Жена е била жестоко изнасилена и пребита. Жертвата е в болница в тежко състояние.

Жертвата е на около 70 години. Тежкото криминално деяние е извършено снощи около 23 часа. Млад мъж – висок, мургав и едър е нахлул в къщата ѝ, след като разбил вратата. След това я нападнал, удрял и изнасилил. После поискал пари и я заплашил с убийство. Тя му дала последните си пари – по-малко от 100 лева.

Жената прекарала в страх нощта,  а на сутринта съобщила на децата си за случката. Местните хора са уплашени, всички са се прибрали по домовете си.

Официална информация от полицията и прокуратурата няма.

https://nova.bg/news/view/2020/05/21/288623/
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 21 May 2020, 20:59:44
Ценово по принцип е едно от големите села в Русенско и общински център. Циганите са минимален брой и престъпността е почти нулева. Вероятно човекоподобното е от някое от съседните села където има голям брой подобни твари... :huh:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 23 May 2020, 12:41:46
Една много хубава и обоснована статия от "Консерваторъ"! Нека я има и тук.

Привилегированите

от Виктория Георгиева

В последните дни нашумяха поредните два случая на насилие. Първият – четирима души нападнаха младо семейство. Мъжът и жената са атакувани докато извеждат едногодишните си близначета на разходка. Ден по-рано бащата има кратък словесен сблъсък с един от нападателите, който преди това за малко не го удря с колата си. На следващия ден семейството е причакано, а бащата е пребит с бухалки и боксове, като се е наложило да бъде настанен и в болница. Жената също е с нанесени удари по лицето, главата и тялото. Сериозен късмет има едно от децата, изпуснато от баща си по време на побоя. Жената е заплашена от майката на един от биячите, че скоро ще се върнат с още по-голяма група и тя ще бъде групово изнасилена през очите на мъжа си, след което ще го убият... Инцидентът се случва на централно място във Видин, а побоят продължава близо 5 минути. Извършителите – цигани от видинския квартал ,,Нов път", често попадащ в полицейските сводки, известен като средище на различни незаконни дейности.

Статистиката, свързана с подобни престъпления, от години не може да посочва етноса на извършителите. Расизъм е... Но поне е хубаво, че зад употребата за щяло и нещяло на тази дума се крие и простичката истина защо е расизъм. Расистки били тези данни, както и изнасянето им, поне според разни откровено вредни НПО-та, имащи немалка заслуга статистиките да са такива, както и според гласовитите привърженици на същите тези НПО-та. Расизъм го наричат, защото е пределно ясно какви ще са резултатите, ако отново в тези класации се посочва и етноса на извършителите. Истеричната реакция на разните организации всъщност потвърждава данните, които бяха известни преди много години. А те са:

Криминална активност на основните етнически групи при нанасянето на умишлени телесни повреди (на 100 хиляди души)[1]
(https://conservative.bg/wp-content/uploads/2020/05/1-1.png)

НАЙ-ПОТЪРПЕВШИТЕ – ВЪЗРАСТНИТЕ

Няколко дни преди битото семейство, медиите отразиха друг побой, свързан с поредното нападение над старец. Случаите на беззащитни старци, зверски изнасилени и пребити, не могат да бъдат обхванати в един материал, той би бил безкраен. Възрастни мъже и жени, жестоко клани и измъчвани от цигани. Заради лев, два, дори само заради удоволствието да бъдат унизени и животът на немощен, често пъти неподвижен човек, да бъде отнет.

,,80-годишен мъж е в кома след жесток побой заради 200 лева; младежи пребиха възрастен мъж след опит за кражба в Старозагорско; мъж нападна и преби възрастен човек в Ямбол; след обир на дом, мъж се върна отново и преби с брадва пенсионер; пребиха възрастно семейство в Бузовград; пребиха майка и син; И т.н., и т.н. Това са няколко случаи и те са само от тази година. Няколко от хилядите. Няколко случаи, в които жертвите са имали късмет, ако може въобще да се употреби тази дума. Но поне са живи. Други нямат техния късмет.

86-годишна старица от Велико Търново е нападната, пребита и зверски изнасилена от цигани; 19 годишен циганин брутално изнасили и преби до смърт 70 годишна жена в Бяла черква; 18-годишен циганин блудства с 92-годишна баба в Звездец. И още стотици, стотици. Не само мястото няма да ми стигне, нервите няма да ми издържат да събера, прочета и напиша всички издевателства над немощни старци.

Криминална активност на основните етнически групи при изнасилванията (на 100 хиляди)
(https://conservative.bg/wp-content/uploads/2020/05/3-1.png)

СТОТИЦИТЕ ПРЕБИТИ, ИЗНАСИЛЕНИ И УБИТИ ДЕЦА И ЖЕНИ

Много от най-жестоките случаи са отдавна потънали в забвение. За добро или зло, някои ги помним. 90-те години,  бременна жена, прибираща се от работа. Застиганата и нападната от няколко цигани. Изнасилват я брутално, като използват и дебел клон, за да проникнат във влагалището ѝ, защото тя се съпротивлява, молейки ги да я пощадят, защото е бременна. Не получават пощада – нито тя, нито нероденото ѝ дете.

Достатъчно е да си припомним Вероника от Велико Търново, Виктория от Русе, седемгодишната Кристин от Сотиря, Андреа от Галиче, Алекс от Бяла...

Когато се случи трагедията с тв водещата Виктория Маринова от Русе, определени лица се опитаха да извлекат политически дивиденти, като директно обвиниха управляващите за това убийство. В социалните мрежи се завъртяха различни конспирации и безумни теории, в които хора, нямащи абсолютно никаква компетентност по темата, развяваха публикациите от разни сайтове. Сайтове, уж претендиращи за обективност, а в действителност откровено и умишлено манипулиращи аудиторията си. Не всички са длъжни да са компетентни по темата, касаеща подобен род престъпления и извършителите им, но всички, които нямат поне минимална експертиза, са длъжни да не пишат глупости. Разбира се,не се случи нищо подобно. Напротив. Аргументите на тези, които имаха представа за материята, бяха умишлено заглушени, а самите те бяха набедени за поддръжници на управляващите. Някои пък от най-вресливите се опитаха да пренапишат учебниците по криминалистика, правейки олигофренски ,,анализи" как и какво си е мислил убиецът. И как нямало начин нормален човек да направи подобно нещо.  Да, така е, човек няма как да го направи, тук бяха прави... Според трети, убиецът бил поръчков. Поръчков убиец, душил и изнасилил жертвата си.  Поръчков убиец, с по-ниско ниво на умственото развитие от някоя риба. Не е смешно, нелепо е, жалко е, противно е.

Профилът на циганина, изнасилил и убил Виктория Маринова, е съвсем типичен. Но как да го разбере тълпата, която просто бива повлечена от елементи, които целенасочено искат да манипулират.

,,Тези престъпления се извършват от хора, които се характеризират като примитивни личности, силно подвластни на нагони и първични страсти, обикновено с проблеми в социалната адаптация и интеграция."[2] И точка. Точка, защото това се учи години и няма как никой, решил, че ще прави психопортрет на убиеца, да го направи след като просто прочете 2-3 статии от крайно субективни медии и журналисти, изгледа 5-6 предавания по телевизията или прочете десетина криминалета. Няма как да се метнеш на амбразурата и да извадиш логически издържани аргументи по тема, изискваща сериозни познания.

Умопомрачителната теория, че Виктория е поръчана именно от управляващите, подобно на изкуствено предизвикана лавина, беше умишлено предоставена на чужди медии и организации. Организации, поставящи страната ни много назад в годишните си класации за свобода на медиите. Организации, които явно не познават и признават никакви методологии, нито имат граници в опитите си да дезинформират. Организации, които изготвят негативни и назидателни доклади, базирани на анонимни анкети (по-точната дума е доноси), попълнени от неясно как подбрани български журналисти. Достатъчно е само да споменем, че според същите Украйна е с по-свободни медии от България. Украйна, в която ежегодно има близо 100 случая на насилие спрямо журналисти. Поставянето ни в една рискова група с Турция, в която убиват журналисти за мненията им, а стотици други са в затвора, не заслужава дори коментар...Разбира се, има и редица други класации, в които България се нарежда сред първите 40 страни в света (от общо 162 държави) за 2019 г. на американския институт "Като". Или изследванията на ,,Фрийдъмхаус", както и официалните проучвания на ,,Евробарометър", определящи страната ни като място, на което основни граждански права като свободата на изразяване и достъпът до информация са законово гарантирани. Но тези класации не получават почти никакъв отзвук в повечето от медиите ни.

Криминална активност на основните етнически групи при умишлените убийства (на 100 хиляди души)
https://conservative.bg/wp-content/uploads/2020/05/3-1.png

Годината е 1994. 85 годишен старец е брутално завързан на кол, сложен над огъня. Умира в жестоки мъки. Добре прочетохте, 85 годишен старец, въртян като агне на шиш... Мястото е варненското село Кракра. Помните ли този случай? Не, нали?

,,Крайно ограничената обща култура на голяма част от извършилите битови убийства също води до ниска латентност. Данни от наказателни дела показват, че липсата на преценка води до отклоняване от първоначалния замисъл и до продължителни, мъчителни за пострадалите опити за използване на други средства. Поради объркването извършителите губят време и оставят следи, като по този начин улесняват разкриването на деянията (посоченият пример е: лице от ромски произход извършва убийство на възрастна жена от селото, в което живее. Извършителят е с много ниска култура и без образование, което допринася за избор на неподходящо средство – оголен електрически кабел  на нощна лампа. Неуспешните опити жертвата да бъде умъртвена чрез ток продължават с часове, докато накрая престъпникът успява да я удуши с дреха.)"[3]

Една от ключовите разлики между престъпността сред българите и циганите е съществената роля, която играе семейството. Семействата на маргинализираните групи умишлено насърчават участието на децата си в организирана престъпна дейност. Става дума за цели кланове, специализирани в различни криминални дейности – грабежи, телефони измами, незаконна сеч, сводничество... Много висока е именно младежката престъпност сред този етнос, а възрастовата граница непрекъснато пада. А и как да е иначе, когато децата израстват сред хора, за които агресията, лъжите и бруталността са модел на поведение, по който ги възпитават.

Сред основните социални фактори битовата криминална престъпност да се етнизирана (защото тя е етнизирана, колкото и да се опитват някои заинтересовани да твърдят обратното), е културата. В съчетание с висока емоционалност и първичната възбудимост, това води до необратими последствия. Разбира се, дългогодишното бездействие и прекалената мудност на държавните институции е отделна и много дълга тема, която заслужава сериозен анализ. И не се ограничава до това или онова правителство, нито само до една или друга партия. Но поведението на отговорните институции е такова не само поради тромави процедури. Стотиците нароили се след 90-та година НПО-та, успешно усвоили милиони за интеграция на обсъжданата в този материал малцинствена група, а в действителност постигнали една кръгла и заплашваща да помете всичко живо нула, умишлено се противопоставят на необходимостта държавата да предприеме по-твърди и категорични мерки спрямо въпросния етнос. Мерки, еквивалентни на престъпленията им. Няма как да не се говори за етническата приндалежност на извършителите, напротив, трябва да се говори за нея! Защото това е ключово за овладяването на проблема, в противен случай просто си говорим за някакви престъпления, извършени от някакви жители на България. Престъпления, които уж са случайни, инцидентни и неминуеми. Така никога няма да се стигне до първопричините, нито ще постигнем съществена промяна. Все пак, навсякъде по света се извършват престъпления, няма как да изчезнат напълно, нали така? Поне такава е логиката на хилядите нароили се защитници на циганите – кои сериозно подплатени с финансов стимул, кои просто търсещи двеминутна слава, които с разни ментални увреждания.

Проблемът с циганите и престъпленията, извършени от тях, е много сериозен. Преплитат се култура, нрави, безнаказаност, много пари, НПО-та, политика... С магическа пръчка няма да бъде решено нищо, убедихме се през изминалите тридесет години. С милионите, предназначени за интеграция на малцинството, които милиони попаднаха в определени ръце, също не се реши нищо. Образование – да, има опити в тази посока, макар и трудни, макар и с приобщаване насила. Но как да поиска да излезе от гетото някой, който няма необходимото развитие на психологическо ниво. Ядене, спане, размножаване, възможност за лесна и бърза печалба – разбирайте кражба, възможност за лесно и бързо задоволяване на нагона – разбирайте изнасилване, възможност да утоляване на първичното – разбирайте убийство...

Опитните криминалисти извеждат и две основни тенденции. Първата е, че спада възрастта при извършителите на подобни престъпления. 18-25 годишните са в пъти повече в сравнение с предишни години. Другата тенденция, запазваща се през годините, е много ниската обща култура и образование на извършителите.
Битовата престъпност и институциите

Откакто Иван Гешев стана главен прокурор медиите редовно отразяват осезателно зачестилите акции срещу битовата престъпност, неговите изказвания, както и срещите му с пострадалите. Поне привидно, има опит този проблем да се адресира. Проблем, който една креслива, макар и малобройна, Facebook групичка от инфлуенсъри (известни с това, че не са известни с друго) определя като ,,кокошкарски изпълнения", ,,дребни битови дрязги" и ,,несъществени престъпления". Всъщност хиляди старци, а и не само, са подложени на ежедневен геноцид от любимия етнос на същите тези най-вресливи популярни лица в социалните мрежи.

Обсъжданите действия на главния прокурор вероятно са извършени за набиране на симпатии и популярност в обществото. Важното е, че всички потърпевши виждат нещо, което отдавна не се беше случвало. Някъде там горе, сред най-високите позиции в държавата, на която те са отдали целия си съзнателен живот, а тя, държавата, не е съумяла да ги опази, заета в опазване на правата на най-важния етнос, от който просто по една случайност са и извършителите на тези престъпления, някой най-накрая ги забеляза.

И докато е ежедневие да четем за изнасилени, пребити и убити от цигани, приоритет на обикновения човек няма как да са борбите между олигарсите. Защото обикновеният човек се забавлява с вицове, мемета и истории за този или онзи мастит бизнесмен, тази или онази успешно реализирана любовница на крупен магнат, барабар с роднините и до девето коляно, но обикновеният човек вижда тези хора само по телевизията. Нека е елементарен обикновеният човек, както много пъти са го определяли същите популярни лица, нека е простоват, нека е някаква си незначителна единица на тази територия (както същите с нескрито презрение обичат да наричат България). И докато не поставим в определени разумни рамки битовата престъпност, особено касаещата възрастните хора и не се справим с чувството на безнаказаност на етноса, който е виновен за почти 100% от същата тази престъпност, обикновеният човек ще е зает с оцеляването си, а борбите на върха, източените банки и грабежите за милиони ще останат на заден план за обикновения човечец. Това е същият обикновен човечец, който често е определян като тъп, идиот, прост, българин (да си българин е обидно, ако не знаете), глупак, смешник. Същият, за чийто глас се борят всички партии, а някои се и чудят защо той никога не си дава гласа за тях...

[1] Използваните в статията данни са от ,,Динамика на насилствената престъпност в България" от Анна Мантарова

[2] https://www.balkans21.org/2003_5/dinamika%201.pdf

[3] https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider62/default-document-library/102299a5-09_2012ubiistvabelovapdf.pdf

https://conservative.bg/priviligerovanite/?fbclid=IwAR3hD31C8N0xiwsEqfWNAja_c3HE6aUJdH4GvIKDPJZ4KFz73bl6fyuWRRI
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 23 May 2020, 12:55:39
Няма какво да се лъжеме, единственият начин тия да се интегрират или казано по български - да се смирят : е старият изпитам български начин с ножа - ръгай и ще им мине.
Другото са глупости. Българите сега не ползват тоя стар изпитан начин, понеже се модернизираха и загубиха българският си дух.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2020, 17:43:22
А най-ефективният вариант е спогодба с Индия и изселване при техните кръвния братя.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 23 May 2020, 17:50:32
Quote from: FELDMARSCHALL on 23 May 2020, 17:43:22А най-ефективният вариант е спогодба с Индия и изселване при техните кръвния братя.
Ефективен, но невъзможен. Либералният запад веднага ще скочи да ги защитава. То това е и една от причините да стана върл противник на всичко западно.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 24 May 2020, 00:35:23
Quote from: FELDMARSCHALL on 23 May 2020, 17:43:22А най-ефективният вариант е спогодба с Индия и изселване при техните кръвния братя.
Супер е, но те не са в Индия от 10 века. Защо да ги приема? Те малко цигани ли имат?
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 01:40:02
Лесно ще се претопят в тяхната естествена родина - Индия. Не говоря само за българските цигани, а и за всички цигани заселени в Европа. Техният манталитет, традиции и начин на живот са несъвместими с европейските евквивалентни такива.  :dont:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 31 May 2020, 17:39:32
Понеже ме обвиниха че защитавам циганите, но няма такова нещо та реших....... да помогна на обвинителят ми за да не излезе че лъже и е лъжкиня.
Та така : циганите добри, умни, работят, свирят, пеят не крадат и обвинени неправедно. Ураааа 9-ти 9-ти 1944г. урааа Т. Жифкоф и т.н.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 01 June 2020, 22:39:46
Браво, още една циганска история. Имаш основание да си ербап, защото ги няма публикациите ти, няма и моите срещу теб. Сега излиза, че ние с теб сме best friends, гледайки публикациите си в стария форум не мога да намеря нито един конфликт между нас, много странно. :down:

На неадекватното ти включване в защита на циганите ( които щом съм описала във форума са били престъпници) реагира и Жеков, може да помни, може да не – никой не е длъжен да носи товара със спомени за твоята особа, нали така?

Няма ги глупостите ти и за това е логично ме караш да ги търся, много оригинално.

Нямам нужда от нескопосаната ти помощ  :lol: кардиналче

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: генерал Жеков on 02 June 2020, 00:25:06
Помня,помня.Според нашия приятел и "съратник" би трябвало първо да се интегрират националистите,а чак след това циганите.Та по модела на една българска поговорка,ако това не е защитаване на циганския (вероятно същия като на Шишман) етнос,то здраве му кажи.Тогава точно същия пак по цигански модел се опита да увърта,но беше блокиран много скоро след това.За съжаление обаче е допуснат и тук да списва глупости за кепета,ножове,"ръгай и бегай" и други Шишманови "хитови" теми.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Hatshepsut on 02 June 2020, 08:09:43
Quote from: генерал Жеков on 02 June 2020, 00:25:06Помня, помня.Според нашия приятел и "съратник" би трябвало първо да се интегрират националистите,а чак след това циганите.Та по модела на една българска поговорка,ако това не е защитаване на циганския (вероятно същия като на Шишман) етнос,то здраве му кажи.Тогава точно същия пак по цигански модел се опита да увърта,но беше блокиран много скоро след това.За съжаление обаче е допуснат и тук да списва глупости за кепета,ножове,"ръгай и бегай" и други Шишманови "хитови" теми.

Всъщност ето за това става въпрос:

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=351.msg218437#msg218437

Доколкото схващам логиката на Мишока, той очаква българите и в частност българските националисти да се интегрират според неговите представи - т.е. да се откажат от образованието, да имат по много деца и да станат върли християни, и то не какви да е, а православни християни.
А циганите отговарят на почти всичките му критерии и затова неговата позиция е такава   :dont:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 02 June 2020, 10:06:49
Quote from: Hatshepsut on 02 June 2020, 08:09:43Всъщност ето за това става въпрос:

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=351.msg218437#msg218437

Доколкото схващам логиката на Мишока, той очаква българите и в частност българските националисти да се интегрират според неговите представи - т.е. да се откажат от образованието, да имат по много деца и да станат върли християни, и то не какви да е, а православни християни.
Ами националистите би трябвало да са като дедите си. Оставаше да искам да станат сектанти.

Quote from: Hatshepsut on 02 June 2020, 08:09:43А циганите отговарят на почти всичките му критерии и затова неговата позиция е такава   :dont:
Не мисля че циганите могат да отговарят на такива критерии. Те просто са си цигани.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 02 June 2020, 10:13:52
Quote from: генерал Жеков on 02 June 2020, 00:25:06и тук да списва глупости за кепета,ножове,"ръгай и бегай" и други Шишманови "хитови" теми.
Ако това за тебе са глупости: то много жалко за тебе. Българите напоследък ни интересуват именно тези неща, които са част от културата ни.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 03 June 2020, 23:28:46
Ами да, за това ставаше въпрос. :aha:
 Hatshepsut много му е помогнал пак, тоя никога нямаше да може да се аргументира какво има предвид под написаното. Защото това не са истинските му мотиви, а сам нямаше да се сети какво да излъже, та да е приемливо.

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 10 June 2020, 21:33:35
Масова практика е да се наемат циганки и туркини като сестри и санитари в болниците, може би няма други желаещи. Винаги съм си мислила, че работейки там просто се улесняват във възможностите си да извършват убийства прикривайки се зад професията си. А и не само убийства, преди 42 години в шуменската многопрофилна болница беше изловена медицинска сестра от турски произход, която е инжектирала на новородените нещо, което причинявало стерилитет. Схемата и е разкрита най – случайно бързайки за шокова зала един лекар тръгва да облича по погрешна нейното работно облекло и намира в джобовите й ампули. Доколкото знам е била само уболнена.
Днес възможностите за престъпления са значително разширени.

Циганка, назначена като санитарка в Пирогов отвлича възрастна софиянка след изписването й от болницата, прехвърля половината от имотите й и я убива в съучастие с други престъпници от квартал ,,Факултета".


https://nova.bg/news/view/2020/06/10/290412/

https://www.vbox7.com/play:ad93d30dac
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 11 June 2020, 01:00:59
Уроди има сред всички раси и народи. През 80те мога да потвърдя от родителите ми - лекари, че на немалък туркини са правени манипулации на матката в родилното след раждането, така че това да им е последното раждане в живота. Както се казва - Целта оправдава средствата. Ако отмерим на везните престъпленията на едните срещу другите през вековете, това си е като детска игра, колкото и да е морално неоправдано. Аз лично бях в интензивното в болницата в Русе 2007г. с панкреатит, санитарките доколкото помня бяха почти само циганки, а тази мед.сестра, която ми направи клизмата заради насъбрали се отходни вещества в червата ми мисля че беше туркиня, лошо от тях не съм видял, даже ми съчувстваха за състоянието, в което бях - един от най-младите случаи с подобна диагноза в Русе, бях на 21 години и половина (април 2007г)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 11 June 2020, 11:30:44
Всъщност става дума за турски цигани. Колкото до турците познавам доста от едно време и не бяха лоши хора.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 11 June 2020, 19:26:09
FELDMARSCHALL, много те моля!  :dont: Значи през 80-тег. секциотата са били кът, какво точно ще се направи на матката на родилка, която ражда без упойка, т.е. в  съзнание, че да я скопосат пък и без тя да разбере?!?
Нито си раждал, нито си бил в родилна зала. Аз съм израснала сред турци, ако имаше такова нещо щях да знам. Никога, никога не е имало такава политика спрямо турците и те за това се наплодиха повече от плъховете.
На мен ми е ясно, че мърша има навсякъде, проблема е че има етности, където мършата е мнозинство.Няма какво да си броим кой на кого какво е направил. Като мразят българите да се махат оттук.

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 11 June 2020, 19:37:13
Тумба от 30 цигани пребиха създателя на култовия фестивал Enigma Rock Боби Ейнджъл

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202006/1591875707-3.jpg)


Тълпа от над 30 цигани пребиха създателя на култовия фестивал Enigma Rock Боби Ейнджъл и двама негови приятели. Сцената се развила в нощта на 10 юни в центъра на дуловското село Секулово, съобщава kvorum-silistra. Ето какво разказва за случая Боби Ейнджъл: "С приятелката ми и мой приятел бяхме във фоайето на читалището, където обичайно се събираме вечер да поприказваме. На близка маса в селския парк непълнолетно момиче беше в компанията на три-четири видимо по-големи от нея момчета от цигански произход, те пиеха, пушеха и забележимо флиртуваха помежду си. Около 22 часа аз сигнализирах бащата на въпросното момиче за случващото се и той пристигна в опити да прибере дъщеря си у дома. Тогава циганите от масата му връхлетяха физически, при което последва реакция на моя приятел П. в помощ на атакуваните. П. също отнесе сериозни удари и се намесих и аз, разбира се също бързо бях ударен. За по-малко от няколко минути се сформира група от над 30 цигани, всички налетели върху нас с ритници и юмруци. По чудо някак се измъкнах, забелязвайки, че в мелето се е включил още един мой познат в наша защита. Момичето от случая изпадна в епилептичен шок и бяха повикани полиция и спешна помощ.
-------------------------------------

Въпросната госпожица дали щеше да получи и епилептичен шок след секс с четирима циганина, сега няма как да знаем.
Това непотърсено добро в завършило що-годе успешно. Друг път като видите мома, която самата има желание да ходи със цигани, много ви моля оставете я да си чупи главата!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 11 June 2020, 19:49:54
Ето защо особено в днешни времена никой не иска да му се ражда момиче. :rolleyes:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 11 June 2020, 20:30:08
Вижте сега, те не са много жените, които биха го направили това. Младостта и пубертета може да влошат възможностите за подобни изживявания, но това не е масово. Повечето мъже по принцип имат по особено виждане за това да имат дъщеря, не знам може би мислят за бъдещия и личен живот. Честно казано това не е редно. Човек трябва да помогне на детето си да взима правилни решения, но в края на краищата това е друг човешки индивид.
Няма нищо лошо в това да ти се роди момиче – в повечето случаи са малко по-умни, по-съобразителни, по рано стават самостоятелни, дори по-рано ще забранят прегръдките и целувките на обществени места от момчетата.
При съвременните деца ми прави впечатление, че пубертета минава по-трудно и по-грозно при момичетата, за това трябва да им се налага на залягат върху учебниците.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 11 June 2020, 21:06:10
Quote from: Лина on 11 June 2020, 20:30:08Вижте сега, те не са много жените, които биха го направили това. Младостта и пубертета може да влошат възможностите за подобни изживявания, но това не е масово. Повечето мъже по принцип имат по особено виждане за това да имат дъщеря, не знам може би мислят за бъдещия и личен живот. Честно казано това не е редно. Човек трябва да помогне на детето си да взима правилни решения, но в края на краищата това е друг човешки индивид.
Няма нищо лошо в това да ти се роди момиче – в повечето случаи са малко по-умни, по-съобразителни, по рано стават самостоятелни, дори по-рано ще забранят прегръдките и целувките на обществени места от момчетата.
При съвременните деца ми прави впечатление, че пубертета минава по-трудно и по-грозно при момичетата, за това трябва да им се налага на залягат върху учебниците.

Не мисля така. От учебниците само ще изтрещят повече. Трябва да ходят на църква.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 11 June 2020, 21:08:29
Quote from: Лина on 11 June 2020, 19:26:09FELDMARSCHALL, много те моля!  :dont: Значи през 80-тег. секциотата са били кът, какво точно ще се направи на матката на родилка, която ражда без упойка, т.е. в  съзнание, че да я скопосат пък и без тя да разбере?!?
Нито си раждал, нито си бил в родилна зала. Аз съм израснала сред турци, ако имаше такова нещо щях да знам. Никога, никога не е имало такава политика спрямо турците и те за това се наплодиха повече от плъховете.
На мен ми е ясно, че мърша има навсякъде, проблема е че има етности, където мършата е мнозинство.Няма какво да си броим кой на кого какво е направил. Като мразят българите да се махат оттук.


И аз така мисля, не са им правили нищо да не раждат. Обаче не мятам че турците са се размножили много.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 12 June 2020, 02:39:22
Аз говоря от ПЪРВО ЛИЦЕ, ако не е вярно НЕКА да умрат всичките ми близки от майчина и бащина линия. На туркините им бяха връзвани матките в средата и края на 80те така че да не могат да раждат повече. Майка ми беше педиатър в тези времена и може да потвърди този факт под клетва. Сега доколко е било оправдано това в онези времена всеки да прецени за себе си. Целта е била да се намали процента на турското малцинство в България и по възможност част от тях да се изсели в Турция. Това са фактите - който иска да ги приема, който не иска да си води своите собствени борби на своето местно равнище !
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 20:25:18
И мен не ме интересува какво си мислиш ти и от кое лице. Това не е вярно и изобщо няма значение кой в какво иска да вярва.
Даже предлагам да стихнеш още по-далеч, аз предполагам че можеш да защитиш още тази теза: малките турчета са били малтретирани и са излизали недъгави от родилните отделения. Не стига това в детските градини са ги унижавали и са били обект на системен психически тормоз, защото са потурняци. След това в училище, също.
Срещу тях е упражнявана засилена сегрегация, били са системно убивани и изнасилвани. Точно така!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 20:29:14
Лекарка от "Пирогов" зарази 11 души в Кърджали, прокуратурата я разследва
Самата тя отказа да коментира случая


Самата тя отказа да коментира случая.

"Отказвам да давам по телефона информация", каза д-р Сибел Муса.

----------------------------------

 :bravo: Браво на "Пирогов", личи си че с конкурс си избират персонала. Много ми хареса тази докторка - безочлива простакеса, която на никой никакво обяснение не дава.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 12 June 2020, 20:41:15
Quote from: Лина on 12 June 2020, 20:25:18са били обект на системен психически тормоз, защото са потурняци. След това в училище, също.
Срещу тях е упражнявана засилена сегрегация, били са системно убивани и изнасилвани. Точно така!

Това се случваше с помаците в казармата.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 20:46:04
Така ли, моето момче, а с българи случвало ли се е?
------------------------

Сега ми хрумна ясната мисъл, че за разлика от протестиращата медицинска сестра тази "лекарка" Сибел Муса, която е отказала да посочи контактните си лица няма да бъде уволнена!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 12 June 2020, 20:50:55
Quote from: Лина on 12 June 2020, 20:46:04Така ли, моето момче, а с българи случвало ли се е?
------------------------


Не такъв особен тормоз имаше само за помаците.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 20:59:45
Случаите са много, но ето ти малтретиран българин:

http://mishenabg.blogspot.com/2010/01/blog-post_1862.html

Ти и онзи посочете доказателствата си, веднага, иначе започвам да трия глупостите ви от този момент натам в тази тема. Няма да търпя пишлигарски простотии, изобщо, ама никак!
Онзи бил много доволен от сестрата кадъна, че утре ако някоя друга му направи една дълбока свирка представям си какви глупости ще  трябва да чета!!!!!!!!

Това тука страшно много ме нервира, не понасям подобни лигавщини.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 21:05:31
Ще доказвате ли нещо или чакате доказателствата да си "вземат солта"  :wink:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 21:08:13
Също така "Кълна се в..........." не е никакво доказателство, да се разберем.
Личния опит на никого изобщо не ме интересува.
На мене никога нито цигани, нито турци са ми навредили. Не защото са страхотни, а защото им нямам никакво доверие и не виждам как ще стане.
Това, че не съм си патила ОБАЧЕ не ми дава право да се подигравам със жертвите на тези животни и да омаловажавам техните страдания. Е, хората сме различни.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 12 June 2020, 21:12:45
Quote from: Лина on 12 June 2020, 20:59:45Ти и онзи посочете доказателствата си, веднага, иначе започвам да трия глупостите ви от този момент натам в тази тема. Няма да търпя пишлигарски простотии, изобщо, ама никак
Кога щи пусна гювеч да ме заплашваш а? Трий и не ми дреме няма да ти пиша в темите! Поведението ти е неприемливо и обидно !
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 21:21:47
Неприемливо и обидно било, милото то. А много ли е приемливо и необидно да ви четем сълзливите и снизходително вопли в защита на циганите и амуджите. :devil:
АЙДЕ МАРШ
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 12 June 2020, 23:22:41
От първата ми публикация някъде в далечната 2003 до сега не съм променила виждането си спрямо цигани и турците като цяло. Никога, при никакви обстоятелства и по никакъв начин. Те според мен са врагове на тази държава и на хората определящи са като българи и винаги биха им навредили. Хич не ми е до изключенията.
Да, писала съм че Хасан Адемов има човешки облик и вероятно е добър човек – мисля си го. Писала съм, че където живеех преди имаше едно семейство български цигани, които говореха български и бяха най – обикновени хора, дори единия им син е военен – истина е и нищо лошо не мога да споделя за тях. Има българи, които мразя по лични причини, нищо че са българи, но не са стока. И КАКВО ОТ ТОВА? Какво значение би имало това в тази тема? Никакво!
Тук говорим за отношение като цяло, а в частност обсъждаме и посочваме конкретни престъпници и техните престъпления, като циганските определяме като расистки. Какво сложно има? Щом не схващате какво се очаква от вас значи вие сте неблагонадеждни, дано това да е така само по отношение на ....................
Съжалявам, но аз никога по отношение на тези етноси не съм шикалкавела наляво-надясно, нагоре – надолу, напреде – назаде, навътре-навън като ветропоказател.

 Така че много моля да не ми се давате като добър пример, Ваши Височества колко сте обективни, колко сте благородни, колко сте снизходителни, ма колко сте честни, ама какви хуманисти сте, пък колко сте справедливи, ама колко сте исторически обосновани, пък как сте благодарни и не стига това па и опрощаващи, закрилници на онеправданите, защитници на реваншисти, пък как ги мерите нещата – точно колко му е правото на човека да си го върне на някого, пък който и да било то ................ щото някога не знам си кво станало, истински джентълмени! 

Те говеда от ДуПиСе трябва тука да си търсят персонал бе, гледай ти!  Мисля че повече няма нужда да се страхувате за живота си, тиквите от НСО ще бдят над вас. Такъв ценен материал сте – фокусирани върху милозливи простотии, истински "Супермени"  :lol:   Аз от амуджите такива глупости не съм слушала, каквото наслушах от вас.
Дори Имало едно време отбеляза, че ,,циганите неорганизирано ,, се възползвали от благата – не думай.  :dont:
Психолога и той много се натъжи от сълзливата история на мнимите вързани матки
Хора, ставате смешни – поне си трайте там и не се обаждайте. За съжаление изглеждате твърде синхронизирани. Sad but true
Правилно сте се ориентирали, че не е необходимо да ме информирате за новите течения в този форум, щото никога не бих ги последвала.
 :OMG:

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 15 June 2020, 18:11:51
Не мрънкяйте - раждайте деца

_________________

(https://i.postimg.cc/RFtq5fPv/00000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 27 June 2020, 14:12:47
Публикувано във факти.бг:

Пратиха армията срещу български роми в Италия
Ромите живеят в изоставени блокове и се занимават с незаконна дейност

Итaлиaнcкитe влacти мoбилизирaхa aрмиятa, зa дa oзaпти гoлямa групa бългaрcки рoми, кoитo излязoхa нa бунт, прeдaдoхa итaлиaнcкитe мeдии.

(https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/big/3a3/pratiha-armiata-sreshtu-balgarski-romi-v-italia-1.jpg)В грaд Мoндрaгoнe, близo дo Нeaпoл в рeгиoнa Кaмпaния, бe oткритo oгнищe нa кoрoнaвируc. 49 души, в oгрoмнaтa чacт бългaрcки рoми, ca дaли пoлoжитeлнa прoбa, кoeтo нaкaрa влacтитe дa блoкирaт тaзи чacт нa грaдa, в кoятo живeят тe.Бългaрcкитe рoми oбaчe ce рaзбунтувaхa и пoиcкaхa дa излязaт извън т.нaр. ,,чeрвeнa зoнa", cъздaдeнa, зa дa ce cпрe рaзпрocтрaнeниeтo нa кoрoнaвируcнaтa инфeкция. Губeрнaтoрът нa Кaмпaния Винчeнцo Дe Лукa зaяви, чe влacттa e дaлa зeлeнa cвeтлинa зa изпрaщaнeтo нa вoйници в рeгиoнa, зa дa пoмoгнaт нa пoлициятa в oпaзвaнeтo нa рeдa. Рoмитe живeят в изocтaвeни блoкoвe.
 Местните жители твърдят, че българските роми от въпросните блокове се занимават с незаконна дейност и създават много проблеми.
-------------------------

Властите не са локализирали всички живеещи там цигани, тъй като една част от тях са успели да "духнат", все пак те не са свикнали да спазват правилата - няма как някой да им казва къде да стоят и какво да правят!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 27 June 2020, 17:31:32
В цялата работа най-много ми хареса, когато лигавите италианци ги замеряха от балконите с каквото им попадне, а наште цигани,  им изпотрошиха колите паркирани на улицата. В цялата история пак някой тъп италианки бюрократ се увлекал и насрал. 3а губeрнaтoрът нa Кaмпaния Винчeнцo Дe Лукa: трябва да знаете че е палячо  и му хлопа дъската. Циганите живеят в общински жилища, а не в изоставени блокове. Така им се пада на италианците понеже много обичат цигани и черни.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 29 June 2020, 20:11:03
Лесничеите от Стара Загора са установили сеч на 22 липови дървета, които са отсечени за да се обере липовия цвят. Незаконната сеч е била на държавна горска територия. Съставени са два констативни протокола.
Скандална сеч и в Добричко, две ромски семейства улесниха беритбата си на липов цвят като отсякоха 37 дървета  :rolleyes:  Инцидентът е станал полезащитен пояс в община Тервел.
-------------

Така ще е докато прекупвачите и производителите на чай изкупуват билки от тях. Тея хора или ще метат от земята липата или ще отсекат дървото, но никога няма да го направят като хората, да се вземат една стълба. :lol:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 17 July 2020, 22:33:55
ЦИГАНИ-НАРКОПЛАСЬОРИ ПРЕБИХА ПОЛИЦАИ В КЮСТЕНДИЛ

(https://img2.novini.bg//uploads/content/2020-29/image-1-12%D0%B8%D0%B7%D1%82.jpg)

(https://img2.novini.bg//uploads/content/2020-29/image-1-2%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%B7%C3%91_.jpg)

Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на РУ Кюстендил вчера от къща в кв. ,,Изток". Това съобщиха от ОДМВР-Кюстендил.
Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия били посрещнати от собствениците с агресия, двамата братя били въоръжени с метална тръба и секира.

При схватката са пострадали трима служители и служебното куче. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 27 July 2020, 22:39:59
Цигани прегазиха с бус, биха с железа и наръгаха боксьор в Ямбол

Брутално нападение е извършено в Ямбол. 38-годишен мъж, боксьор, бе жестоко нападнат преди дни от няколко души, предаде Нова тв. Той е бил премазан с микробус, бит с метални тръби и накрая намушкан в гърба. Нападателите са от ромска фамилия, с която мъжът от години е бил в конфликт. Автомобилът на спортиста бил засечен от микробус, откъдето излезли група мъже. Те били въоръжени с лопати и метални тръби, а след като ,,жертвата им" излязла от лекия автомобил те започнали да го блъскат и с буса. Накрая мъжът бил наръган в гърба. В колата била жената и трите деца на Жечев. В момента той е в болница с опасност за живота, има счупен череп, перфориран бял дроб, както и няколко счупени прешлена. ,,Крещели са му, че ще убият него и цялото му семейство. Това е опит за убийство. Това няма да спре, искаме цялата тази група да бъде изселена от Ямбол", казват приятели на Румен, които днес се събраха на мирен протест в искане на справедлива присъда.

Оказва се, че Жечев е имал стара вражда с ромската фамилия. Всичко тръгнало, след като един от синовете му разхождал куче в махалата и влязъл в пререкание с един от ромите. ,,От тогава сме подложени на психически тормоз, който е по-лош от физически. Само с бус можеше да бъде повален, затова и нашите хора са предприели това", оправдават се от ромската махала в Ямбол. В момента в ареста има четирима души, днес ще се гледат мерките им за неотклонение. Това са само част от тях, става въпрос за поне 12 нападатели, казват приятели на Румен. Един от тях е категоричен – почваме подписка да ги изселим тези хора, защото това е от години, то няма да спре. Днес ямболският районен съд ще гледа мярката за неотклонение на четирима от задържаните нападатели. Пострадалият към този момент е стабилизиран, но е с опасност за живота в болницата в Стара Загора.
------------------------

Същия сценарии като в Катуница и това е нормално, за двете мъртви момчета там нямаше справедливост, нямаше провисъдие, та защо и тези цигани да повторят същия номер.

Докато циганите не бъдат  съдени за расистки престъпления от омраза все така ще е.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 27 July 2020, 22:52:55
Издирват семейство цигани, пребили баща и сина му


4-членно семейство от гълъбовското село Главан е обявено за общонационално издирване след скандален случай за побой над баща и непълнолетния му син, станало пред дома на биячите на 15 юли, информира "Монитор". При инцидента са нанесени леки телесни повреди на жертвите, потрошен с метална тръба е мотоциклетът им, а по една случайност без наранявания се разминал кметът на селото Диан Петков, който направил опит да прекъсне ръкопашната схватка. Минути след като пребила бащата и синът, ромската фамилия се натоварила на микробус и отпрашила в неизвестна посока. Едва на 20 юли в РУ ,,Полиция" – Гълъбово с адвокат се появил единият от синовете: 22-годишният Костадин Гълъбинков Костов, който се предал доброволно. Младият мъж, който до сега не е осъждан, но има редица криминални прояви твърдял, че той и близките му са станали жертва на ксенофобска проява. Не те, а двамата собственици на вила в Главан нахлули в двора на дома им и започнали да ги обиждат и бият. Първоначално на Гълъбинков е била наложена прокурорска мярка за неотклонение Задържане под стража на 72 часа, която със съдебно решение е станала постоянна. Продължава издирването на останалата част от ромската фамилия, която според запознати със случай се укривала на територията на съседната Хасковска област при роднини в очакване развоя на събитията.

--------------
Така, значи като ви писме циганите да ви обират и им потърсите сметка това е ксенофобия. Циганите винаги много си разбират на правата и никога от задълженията.

Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 27 July 2020, 23:08:47
Всичко обляно в кръв: Поредно циганско безчинство в Спешното в Дупница


Цигани окупираха посред нощ Спешен център – Дупница и само намесата на полиция спаси дежурния екип от нападение. Инцидентът станал в нощта на събота срещу неделя, пише Struma.bg Около 1 часа след полунощ в Спешен център нахлул окървавен мъж. Още от вратата той започнал вербална атака срещу дежурния екип с псувни и други нецензурни изрази. Кръв се стичала по дрехите му от лявата му ръка. Според дежурния екип пациентът е бил пиян, със срязана подмишница и два пръста на лявата ръка. Той размахвал ръце и крещял, че ще ги утрепе. Пред Спешен център и вътре в коридора всичко било в кръв. Автомобилът, с който е докаран в Спешен център, също бил окървавен. Малко след това пристигнали няколко автомобила с роми, които окупирали входа. Час и 30 минути и намесата на полицията били необходими 27-годишният мъж да се укроти и му е направена превръзка от дежурния лекар. На място е извикан и ортопедът д-р Сотир Каралийски, който зашил раните му. "Около 1 часа през нощта на дежурството ми в събота срещу неделя в Спешен център нахлу видимо пиян мъж с кървящи рани по едната му ръка. Той буйстваше, налиташе ни на бой. С него в Спешен център бяха майка му и още трима роднини, които се опитваха да го озаптят. Мъжът се движеше напред-назад и ни заплашваше, че ще ни утрепе, псуваше ни. Беше страшно... Тормозът върху дежурния екип продължи около час, тогава пристигна полиция. Успяхме да му превържем раните и извикахме дежурен ортопед, за да ги зашие. Аз го превързвам, а той ме псува в лицето. Ръкомаха с ръката да ме удари. Днес съм в почивка, но все още не мога да се съвзема от случилото се през нощта. Пациентът не е здравно осигурен. И от моите данъци и такси се плаща лечението му, а има нахалството да ме псува и тормози психически", разказва пред Struma.bg лекарят, преживял кошмарното дежурство в нощта на събота срещу неделя". "Бях извикан от Спешна помощ да зашия порезна рана от стъкло на 27-г. пациент. Пристигнах в общинската болница и чаках повече от час да се укроти обстановката в Спешен център. Пред входа се бяха събрали една тумба роми и псуваха. Дойде полиция и ги озапти. Докато шиех пациента, той не спря да ме псува и нарича с грозни епитети. Какво съм му виновен, че се е напил и не знае какво върши. Не разбрах как е станало нараняването със стъкло. Ако не се установят точните му данни, име, адрес... болницата няма да получи нито стотинка за манипулацията, която съм извършил. Не съм расист, но много роми не си плащат осигуровки, а аз като лекар съм длъжен да го лекувам без пари", споделя и ортопедът, зашил раните на пациента, за когото се знае, че се казва Ботьо, д-р Сотир Каралийски.

-----------------------------------

Не, не си расист докторе- ти си един тъпанар и педал! Вдигнал се посред нощите да ходи да шие някакъв миризлив мангал дето го псува най - безплатно. Ако аз или още по-лошо заведа някое от децата си в спешното дали ще дойде доктора извънредно......м, не .. няма да дойде щото няма да се наложи да дойдат и ченгетата. Ама фелдшера ще чупи пръсти как да ме изкунди да си платя за всичко, което се сети или изобщо няма да ни помогне.
Ще се повторя, но смятам че малко ви бият и псуват циганите.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Panzerfaust on 28 July 2020, 09:53:56
Не мисля, че е редно да насочваме гнева си към лекарите, колкото и да е прогнила системата и много от тях да не са читави. В крайна сметка, цялото общество става заложник на циганите. Иначе лесно можем да обвиним лекарите, учителите, полицаите, социалните, но никой не печели от това противопоставяне.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 28 July 2020, 12:02:10
А т.нар. патриоти какви неща предлагаха 2017г. уж като влезели във властта. Всичко остана само на думи, вкл. и за новините на турски по БНТ... :aha:  :bravo:
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Шишман on 28 July 2020, 12:26:12
Quote from: Panzerfaust on 28 July 2020, 09:53:56Не мисля, че е редно да насочваме гнева си към лекарите, колкото и да е прогнила системата и много от тях да не са читави. В крайна сметка, цялото общество става заложник на циганите. Иначе лесно можем да обвиним лекарите, учителите, полицаите, социалните, но никой не печели от това противопоставяне.
Трябват разумни решения, а не обвинения без смисъл.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 28 July 2020, 15:03:37
Няма никакъв гняв, аз им се подигравам. Разбира се всеки може да го таксува както иска. Пак пиша, че ако аз отида с два срязани пръста и няма дежурен хирург НЕ Е възможно без заплащане такъв да си вдигне гъза и да дойде за да ми ги зашие, тъй като не се води животозастрашаващо състояние. Ще ме превържат и ще ме пратят с мой личен транспорт до най - близката болница, където може да бъда обслужена, АКО държа да бъда обслужена, нали така? И това е така, защото няма да доведа 30 роднини въоръжени с метални пръти пред спешното, няма да дойде полицията и няма да ни отразяват по телевизията.
Който иска да се прави, че не разбира -  негова си работа.
 При това положение няма как да няма противопоставяне. И освен подигравка, защото тези хора са си за подигравка има и обвинение, има и печеливши от тази ситуация. Това са самите цигани и те най -добре могат да преценят дали  има смисъл в мойте обвинения. И тук не правя аналогия с нашия Шут, а казвам че те ясно съзнават ползите от тяхното поведение и съзнателно злоупотребяват.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 30 July 2020, 21:39:26
Цигани пребиха кмета на Рогозен

"Сега разбираме, че вчера цигани са пребили кмета на с. Рогозен, община Хайредин. Побоят е станал в момент, в който Пламен Кюковски се намесва, за да предпази от арогантното и нецензурно поведение от страна на пияни цигани две служителки на кметството. Сблъсъкът е станал на метри от сградата на ведомството в близкия парк. Там мъжете в беседката започват да подвикват към служителките на общината, използвайки доста неприлични думи и отправят вулгарни предложения към тях. Кметът се намесва, за да ги предпази, но е нападнат от човек, за който има сведения, че се занимава с разпространение на наркотици и в този момент също е и под въздействието на алкохол. При атаката ръката на кмета е счупена", съобщиха от ВМРО.

"Това е поредното грубо и недопустимо нападение на цигани над длъжностно лице. Поредната физическа разправа и агресия, която си позволяват представители на тази маргинална група. Можем да припомним  десетки случаи на побой над кметове, горски, полицаи, военнослужещи. Стотици, ако не и хиляди са жертвите на набези, обири и жестоки убийства. ..............."

---------------
Хиляди ли, а че то са хиляди само засегнатите от описаните в тази тема (от двата форума) престъпления, а те не са никак изчерпателни. Все пак не съм информационна агенция и много съобщени престъпления не са отразени, защото не съм научила за тях. А още колко расистки престъпления, които не са описани от медии и МВР бюлетини има, никой не знае!
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: FELDMARSCHALL on 30 July 2020, 22:06:08
Тия неща си ги пишехме още преди 10-15 години и във форума на Атака и после в бг-националисти и на др. места. Тия смешници нали 3 години са на власт, какво направиха по въпроса че сега се сетили да квичат ? Нали управляват заедно с ГЕРБ ? А МВРО да кажат миналата година на евроизборите кво търсиха прасчо и джамбазки в циганските квартали на големите градове, че получиха една солидна бройка гласове от там, а във Факултета даже даваха репортаж по Нова тв, където една циганка се хвалеше как дошли ДжамбАНСки и Каракачанов на софра и раздавали по 50лв. на човек. В крайна сметка МВРО спечели 2 евродепутата благодарение на цигански гласове, пък сега изведнъж били много разтревожени от циганските своеволия. Такива да ги хванеш и да им откъснеш гръцмуля като започнеш с главния прасюнгер на МВРО.
Title: Re: Интеграцията на неинтегрируемите
Post by: Лина on 30 July 2020, 22:14:01
Ами нали виждаш, че чак сега са почнали да ги броят жертвите на циганските престъпления  "стотици", "ако не и хиляди" т.е. изобщо нито са мислели по въпроса, нито ги е интересувало, защото иначе щяха да знаят, че за 30 г. жертвите са десетки хиляди, а ако сложим и роднините им като косвени жертви стават стотици хиляди.