• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Грешни или лоши наши мнения

Започната отъ Пешо, 18 Мар 2025, 11:00:37

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Пешо

Със сигурност е имало моменти, когато сме се изказвали неподготвени. Затова в тази тема всеки ще може да каже къде е сбъркал, за да не му става неприятно, виждайки свое мнение във форума, което вече не отговаря на възгледите му.

Ако някой дори иска да включва мисли от стария форум, също ще е добре, защото там предимно са ставали оживени дискусии, а не тук.

Panzerfaust

Не знам дали съм го изказвал като мнение, но преди години поддържах Орбан и Тръмп, докато не осъзнах, че с проруската си политика вредят генерално на България и нашите интереси.
Със сигурност имах мнения в подкрепа на ВМРО, а после с доста неща ме разочароваха.

Иначе може би от стария форум най-много разочаровани и отвратени имаше от "Атака" и съответно ще гледат така на мненията си.

Пешо

Аз бих казал, че определено имам лоши, ненужни и неправилни мнения.

Пример за ненужните - когато си говорим с Panzer за някаква тема, аз го питах постоянно за книги. :laugh: Това не е, защото не знам какво е Google, а просто защото човекът ми се виждаше начетен и следователно е знаел къде да ме насочи. Беше нужно да му пиша на лично, а не под темата, за да я замърсявам.

Моите лоши мнения са, че когато съм споменавал ляв активист, човек, който не харесвам, а понякога и някоя етническа група съм им прикачвал някакви епитети. Разбира се, всеки понякога си ги мисли, но просто тези прилагателни не е нужно да се използват, а и не трябва. Само се влошава дискусията.

Едно невярно мнение, е че негрите в САЩ са по-глупави от белите заради културни или каквито и да е други фактори на средата. Това не само, че не е така (не знам въобще какво съм си мислел), а дори в днешно време е малко по-зле. Преди разликата е била 15 точки, а сега може да е дори 18 (https://www.josephbronski.com/p/how-much-of-the-black-white-iq-gap). Тоест за всичките тези години Affirmitive action не успя да изравни положението на двете раси в страната. Може да е неприятно, но факт.

Моите неточности стигат и до там даже по едно време да давам някакви проценти за човешко ДНК, които със сигурност са неверни, ако не се лъжа бяха някакви 1% или 2% за разликите между расите. Ако попитаме Google ще ни се върне числото 99,9% идентичност, но може да срещнем и друга цифра в един от клиповете , който сигурно съм качвал тук -
.
Разликите в генома могат да се видят в 8:17 и малко по-рано

Бях и споменавал, че 84% от гените ни се експресират в мозъка. Има си статия в Уикипедия  за този процес - https://en.wikipedia.org/wiki/Gene_expression. Обща информация, но сигурно ще Ви бъде полезна. В клипа се показва и научната статия по темата.

Друго нещо, което забелязвам е едно мое мнение, че гените за интелигентност могат да се различават между расите. Това не знам от къде съм го чел или аз съм си го измислил (по-вероятно), но сигурно съм имал предвид, че заради дистанцията между популациите са еволюирали различни гени за интелигентност в расите. Не искам да коментирам повече, защото не съм вещ в тази сфера, а само съм гледал дебати и видеа на ютубъри. Не съм сигурен дали това е възможно, ако някой знае да пише или даде линк към книга, учебник.

Други мои постоянни залитания са тези за националистическите организации преди 9-и. Аз хубаво копирах и поставях информация тук, но със сигурност не съм бил наясно напълно с материята, че дори да пиша мои мини (псевдо) анализи. Не помагаше и фактът, че като пишех оцветявах думите в червено...  :ama:  особено при СРНБ.

За национализма, бях писал в темата за Луковмарш, че тези от Нордическата съпротива са нацисти и не им е мястото на марша с Луков. И тогава си казах, че не е моя работа да разисквам това, но ще го кажа и сега. Щом от БНС са решили, че те не вредят на мероприятието, нека е така.

Към лошите мнения могат да се причислят и тези за разните идеологии. Имал съм си някаква представа за тях, но не и солидно знание, за да ми бъдат силни тезите. Може да не са били винаги грешни, но просто слабо аргументирани. Това се отнася и за постовете ми положението на партиите в САЩ, търговския отношения между Америка и Китай и всякакви други.

Както виждате, има какво обективно да се каже за моите мнения и като цяло за кажи-речи цялото ми присъствие тук. Може да се пише още, но някой друг път.

Само дебело да подчертая, че не съм оставил националистическите си възгледи. За мен още стои валидна тезата, че една общност от хора, сплотена от кръв, традиции, религия и култура трябва да е господар в земята си (но не потисник на другите етноси).

Гледам различни хора из интернет с подобни възгледи като Keith Woods, Jospeh Bronski, UBERSOY. Трябва да се споменат Sean Last, Emil Kirkegaard, умереното издание Aporia (доста полезно за изграждане на представа за расов реализъм и подобни теми), Cremiux, The Jolyy Heretic. По-добре слушайте тях, а не се информирайте от форуми (съжалявам за админа, но просто има по-добри знания за усвояване на английски, а не на български в интернет).

Panzerfaust

Цитатъ на: Пешо - 02 Май 2025, 18:40:45Пример за ненужните - когато си говорим с Panzer за някаква тема, аз го питах постоянно за книги. :laugh: Това не е, защото не знам какво е Google, а просто защото човекът ми се виждаше начетен и следователно е знаел къде да ме насочи.
Не само съм ти се виждал - аз съм начетен. :tongue: :tongue: :tongue:
Agree Agree x 1 View List

Пешо

Цитатъ на: Panzerfaust - 03 Май 2025, 02:27:18Не само съм ти се виждал - аз съм начетен. :tongue: :tongue: :tongue:

Личи. Ама я ми кажи колко страници от Талмуда си чел?
:tongue: Да правиш малко разузнаване на противника, тип Щрайхер.  :mad:

Panzerfaust

Цитатъ на: Пешо - 03 Май 2025, 12:55:54Личи. Ама я ми кажи колко страници от Талмуда си чел?
:tongue: Да правиш малко разузнаване на противника, тип Щрайхер.  :mad:
Нищо в оригинал, чел съм книги, които разискват и тълкуват Талмуда. Разбира се, че съм и избрани извадки.