• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Анкета относно цвѣта на линковете въ форума

Започната отъ Hatshepsut, 02 Мар 2025, 06:58:38

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Кой цвят на линковете във форума считате за най-четим и подходящ?

Стандартния за форума
4 (80%)
Син цвят вариант 1 (Уикипедия)
0 (0%)
Син цвят вариант 2 (Уикипедия)
0 (0%)
Син цвят вариант 3 (Уикипедия)
0 (0%)
Виолетов цвят вариант 1 (Уикипедия)
1 (20%)
Виолетов цвят вариант 2 (Уикипедия)
0 (0%)
Друг цвят
0 (0%)

Общъ брой гласове: 5

Гласуването приключено: 30 Мар 2025, 14:18:25

форум

Hatshepsut

И така, реших да пусна тази анкета, за да намерим най-подходящия цвят за линковете във форума.

Според мен, цветът на линковете освен че трябва да е добре четим (да не натоварва очите при четене), но и трябва да се различава добре визуално от цвета на основния текст във форума.
Стандартния цвят на линковете е много добре четим, но е трудно различим от цвета на основния тест (поне за мен е така).
Освен това, цветът на линковете не трябва да съвпада с цвета на която и да е от потребителските групи във форума  :boring:

Ето предложените от мен варианти за цвят на линковете:

Стандартния за форума

Син цвят вариант 1 (Уикипедия)

Син цвят вариант 2 (Уикипедия)

Син цвят вариант 3 (Уикипедия)

Виолетов цвят вариант 1 (Уикипедия)

Виолетов цвят вариант 2 (Уикипедия)

Вариантите от Уикипедия се препоръчват и използват в страниците на Уикипедия.

Hatshepsut

За един ден изпробвах всички варианти, сякаш стандартния за форума цвят на линковете стои най-добре, въпреки че се различава трудно от основния текст  :rolleyes:

Все пак темата и анкетата остават отворени за обсъждане. Така или иначе няма идеален вариант, трябва да се намери оптималния.

Валсо

Синьото е прекалено олд скуул. Виолетово вариан 1 ми харесва повече. А като включиш и DarkReader на форума, става още по-красиво.
Beauty & Smile like no other
Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

Panzerfaust

Аз съм за стандартния, като резервен вариант мога да посоча "Виолетов цвят вариант 1".

Hatshepsut

Сложих пробно виолетовия цвят вариант 1, нека да чуем и мненията на другите потребители  :smile-1:

Валсо

Ето това имах предвид в предишния ми пост:

Както се вижда, изглежда по-красиво с лилавото на тъмната тема. Някои нямат DarkReader и затова съм написал HEX кода на цвета, когато е тъмна тема, така че ако админът реши, може да използва "тъмния" вариант.

Hatshepsut

Да видим разликата на светъл фон:

Проба цвят 795cb2

Проба цвят 856ab9

Втория вариант ми се вижда малко по-светъл, затова ще оставя първия. В крайна сметка всички цветови настройки на форума ги правя за светъл шаблон, включително цветовете на потребителските групи.
В предишните години бях инсталирал и тъмен шаблон, но се отказах и занапред няма да инсталирам такъв.

Валсо

Цитатъ на: Hatshepsut - 04 Мар 2025, 08:21:20Да видим разликата на светъл фон:

Проба цвят 795cb2

Проба цвят 856ab9

Втория вариант ми се вижда малко по-светъл, затова ще оставя първия. В крайна сметка всички цветови настройки на форума ги правя за светъл шаблон, включително цветовете на потребителските групи.
В предишните години бях инсталирал и тъмен шаблон, но се отказах и занапред няма да инсталирам такъв.

Ама немалък брой хора не могат да ползват бели теми, защото не знаят, че имат "Макулна дистрофия на ретината 1 тип Северна Каролина" на очите (и аз го имам) и затова, където има тъмна тема, ползваме нея. Където няма - DarkReader.

Hatshepsut

Не знаех за това, в такъв случай ще потърся и ако намеря, ще инсталирам и тъмен шаблон  :ama:

Hatshepsut

Във форума вече има инсталиран тъмен шаблон - DarkModern

Цветът на линковете в тъмния шаблон е много добър за четене и се отличава от цвета на основния текст.

@Валсо изпробвай го и си кажи мнението  :smile-1:

Валсо

Цитатъ на: Hatshepsut - 04 Мар 2025, 13:22:43Във форума вече има инсталиран тъмен шаблон - DarkModern

Цветът на линковете в тъмния шаблон е много добър за четене и се отличава от цвета на основния текст.

@Валсо изпробвай го и си кажи мнението  :smile-1:

Еее, т'ва е друго нещо! И цветово е страхотен, и полето за бърз отговор е много по-напред от останалите. Аз лично ще си остана с тъмната тема, DarkReader-а го изключвам за този сайт.

FELDMARSCHALL

Стандартен. Добре че съм 0% далтонист и различавам всички цветове и нюансите им. :judge: Обаче има известен процент хора особено от мъжкото население, които в по-малка или по-голяма степен имат проблеми с цветовете, затова гласувай да остане стандартния вариант.

Hatshepsut

Краен срок за гласуване в анкетата - 30 март т.г.  :smile-1:

Hatshepsut

За една седмица форумът беше с цвят на линковете "Виолетов вариант 1"

Oт естетическа гледна точка този цвят стои много добре и се отличава очебийно от цвета на основния текст, обаче от ергономична гледна точка този цвят за мен е неприемлив - много натоварва очите при четене, засега връщам стандартния цвят на линковете.

Hatshepsut

Гласуването в темата приключи, резултатът е категорично в полза на стандартния цвят на линковете  :smile-1:

Similar topics (5)

1766

Отговори: 1
Прегледи: 476

519

Отговори: 4
Прегледи: 1218

1376

Отговори: 20
Прегледи: 2078