• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Кой какво работи

Започната отъ Шишман, 29 Май 2020, 10:13:58

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Шишман

Интересно ми е какво работят участниците в форума ?
Аз лично никога не съм се подигравал на хората за работата им. Както се казва " няма срамна работа", срамно е да не се работи и лежи на чужд гръб. Това че няма срамна работа: се научава особено, когато човек дойде на запад.
Какво работя аз - знаете - охрана и съм доволен от таи работа. Първоначалната ми професия беше шофьор, но съм го правил само в казармата и после около месец. Бях и търговец-бизнесмен, а като дойдох тука в Италия работих 4г.  в една фабрика и така.
Интересно ми е ие , какво работите, ако не ви е срам от работата ви и искате да кажете ?

long time ago

В производство имам 6 години.
Няколко години съм продавал черна техника през 90-те.

Сега се занимавам с обработки на аудио-видео.

Шишман

Цитатъ на: Long time ago - 29 Май 2020, 11:01:58Сега се занимавам с обработки на аудио-видео.
Какво е обработка ?

long time ago

Цитатъ на: Шишман - 29 Май 2020, 17:20:37Какво е обработка ?

Всеки заснет материал подлежи на обработка. Включително почти всичко, което се излъчва по тв канали. Заснетото се преглежда подробно,изрязват се излишни кадри, залепят се кадри, които не са заснети заедно, монтира се на софтуерни програми на компютър,нагласят се нива на звука, има допълнителни изисквания за качване в сайтове или тв канали и там има действия докато стане видимо. Всички които снимат сватби след това биват монтирани допълнително и така се дават на клиентите. Изобщо в тая сфера нещата са доста напред и в България. Едно беше обработването преди 20 години на магнетофони, днес е доста по-лесно и качествено на компютри. Съответно и камерите за заснемане са все по-добри.

Шишман

Интересно, защо другите не казват, какво работят ?

FELDMARSCHALL

Аз съм прост хамалин по мебелните фирми+нощен пазач. Докарвам си колкото да оцелея и да си плащам сметките и нета - за да мога да троля мишока. :judge:
Хммм...да направя ли като Плясков, да си публикувам банковите сметки, а вие да ми превеждате пари пък аз ще правя клипове в тубата с философски и научни разсъждения ?
И да викам като оная лелка от БСП - Кой ще ни даде парииии...:lol:

FELDMARSCHALL

Цитатъ на: Long time ago - 30 Май 2020, 17:34:00Всеки заснет материал подлежи на обработка. Включително почти всичко, което се излъчва по тв канали. Заснетото се преглежда подробно,изрязват се излишни кадри, залепят се кадри, които не са заснети заедно, монтира се на софтуерни програми на компютър,нагласят се нива на звука, има допълнителни изисквания за качване в сайтове или тв канали и там има действия докато стане видимо. Всички които снимат сватби след това биват монтирани допълнително и така се дават на клиентите. Изобщо в тая сфера нещата са доста напред и в България. Едно беше обработването преди 20 години на магнетофони, днес е доста по-лесно и качествено на компютри. Съответно и камерите за заснемане са все по-добри.
Един познат преди 2 години засне сватбата на приятели, от 4 часа суров материал направи около час и половина филм. Взе им 200 лева, това как ти се струва като цена ?

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 30 Май 2020, 18:24:33Аз съм прост хамалин по мебелните фирми+нощен пазач.

Как плащат за нощен пазач, това може да е следващата ми професия, ако се върна в България ?

FELDMARSCHALL

Ако ми преведеш една хилядарка ще те светна как става, това е услуга все пак. :judge:

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 30 Май 2020, 19:41:44Ако ми преведеш една хилядарка ще те светна как става, това е услуга все пак. :judge:
Ако стигна до там ще помисля и ще ти се обадя.

Panzerfaust

Аз съм се занимавал през годините с най-различни неща. Всяко нещо ми е давало нещо ценно и не съжалявам за нищо.
Като студент накрая последната година и след като завърших, работих като барман в нощно заведение. Интересна работа и много ценен опит. Барът беше "каубойски", а охраната смешна. Оправяш се буквално сам. Може да се каже, че там се усвоява повече психология от университета. :mad:
След това се занимавах за шест месеца с дистрибуция на чешки постни бои. Правехме хубави пари, бяха качествени боите, но имах съдружник, който нещо превъртя и ме измами - завлече ме с пари и стока. Така прецака и мене и себе си. Ценен опит относно доверието в хората.
Работил съм в дом за сираци, или както се казваха официално ДДЛРГ - Дом за деца лишени от родителска грижа. Трудна работа, не е за всеки, а и парите са малко. Интересен опит, сега ми служи също.
Имал съм и малка шивашка фирма. Стартирах добре, но ме хвана кризата 2008 и трябваше да я затворя. Ако бях издържал, след 2014 имаше хубави поръчки, дори ме потърсиха контрагенти, но нямаше как да устискам, особено при неясните перспективи тогава. Ценен опит при управление на хора и дейности.
Сега имам НПО - неправителствена организация и печеля европейски проекти и ги реализираме. Понякога пък съм наемник на заплата при чужди НПО-та по техни проекти. Нещо като Сорос съм. :kuku: Също водя и обучения на разни обучителни центрове и организации. Опитах се да вляза в този бизнес, за да не съм наемник, а аз да ги организирам, но е трудно. Карантината сега доста ме удари, защото дейностите с хора бяха забранени.

FELDMARSCHALL

Сега очаквай мишока да те нападне как си се продал на американците с тия НПО-та. :judge:  :lol:
Funny Funny x 1 View List

Panzerfaust

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 30 Май 2020, 23:14:04Сега очаквай мишока да те нападне как си се продал на американците с тия НПО-та. :judge:  :lol:
Ще го омилостивя с носия. :laugh:
Иначе в моя случай съм се продал по-скоро на европейците - парите идват от ЕС и Норвегия.
Funny Funny x 1 View List

FELDMARSCHALL

Тия от НПО-тата дали подозират какъв фашага си или добре се прикриваш ? :judge:
В тая връзка да кажа един интересен случай. Някъде преди 10 години имах една фланелка на Германия къс ръкав само с орела отпред (беше футболна), но без имена на футболисти или номер. Отидох в едно студио, където слагат надписи, печати и каквото си поискаш върху текстил (дрехи). Момчето ми направи руническо SS на гърба и върху двата ръкава, платих си стабилно и всичко беше ОК. После разбрах от познатия, който ми го препоръча, че майката на момчето била еврейка, хахахаха... :lol:
Приятелят ми искал да гледа сеир, ама нищо не се случи даже всеки път като идвах при него беше усмихнат. Значи какво излиза, че ако може да изкара пари от теб въобще не го интересува дали си фашист/нацист, арабин и т.н. и дали нараняваш чувствата му. После да ми говорят хората как днешния свят не се върти на 99% около материалното - парите. :dont:

П.С. Е той мишока и за Западна Европа (ЕС) говори колко са пропаднали, в същото време обаче работи за италианските цигани и им прибира паричките.  :dance:
Agree Agree x 1 View List

Panzerfaust

Добре се прикривам. :dance:
А и моите проекти са свързани с обучения на деца, родители и т.н. по различни умения - конфликти, комуникация, за децата арт ателиета, компютри и т.н., няма някакви джендър истории или нещо специално за малцинства.
Един път бях кандидатствал по една програма на Български фонд за жените - за жени, претърпели насилие, но не ме одобриха, а имах хубав проект. Тия са много гадни мършляци по принцип, яко либерална и джендър идеология. Теглих им една майна, те и парите не бяха добри. Европейците и особено норвежците по-добре плащат.
Иначе за чисто циганските проекти и да искам, нямам особен шанс - там ги печелят определени НПО-та.

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 30 Май 2020, 23:30:48Приятелят ми искал да гледа сеир, ама нищо не се случи даже всеки път като идвах при него беше усмихнат. Значи какво излиза, че ако може да изкара пари от теб въобще не го интересува дали си фашист/нацист, арабин и т.н. и дали нараняваш чувствата му. После да ми говорят хората как днешния свят не се върти на 99% около материалното - парите. :dont:
Парите са чак , някъде на 3-то место, ако не знаеш. На евреите въобще не им дреме от нацисти освен по филмите. Въобще евреите са доста особени хора, трябва да ги опознаеш за да знаеш за какво става дума.

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 30 Май 2020, 23:30:48П.С. Е той мишока и за Западна Европа (ЕС) говори колко са пропаднали, в същото време обаче работи за италианските цигани и им прибира паричките.  :dance:
Заприлича ми на един мой познат италианец. Оня беше добряк, но малко наивен .Мислеше че сме дошли в Италия заради културата и храната, а не заради пари. В Италия няма цигани, ако не знаеш, сега от 30-а г. имат румънски и сръбски цигани: нагли до безобразие. Работех миналата зима в една румънска дискотека и там 3-а такива така ги бихме че ги пратихме  болница. Ама бяха от нагли по нагли, единият удари един колега в гръб без причина и бой-бой, та трябваше да спирам аз колегите да не ги убият

Similar topics (2)

1753

Започната отъ hideboom

Отговори: 0
Прегледи: 257

1840

Отговори: 8
Прегледи: 341

11 Фев 2023, 21:58:29
отъ Шишман