• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Нобеловъ лауреатъ: Негритѣ сѫ по-глупави отъ бѣлитѣ

Започната отъ Nordwave, 01 Дек 2018, 16:24:46

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждат тази тема.

NordwaveTopic starter

Тази информация е от 2007г.

Нобелов лауреат: Негрите са по-глупави от белите

79-годишният Джеймс Уотсън, съоткривател на ДНК и ръководител на една от водещите генетични лаборатории в САЩ, заяви, че чернокожите изостават от белите в интелектуалното си развитие "Негрите са по-глупави от белите". Това политически некоректно твърдение излиза от устата не на друг, а на един от най-големите учени в света.

79-годишният Джеймс Уотсън, носител на Нобелова награда като съоткривател на ДНК и ръководител на една от водещите генетични лаборатории в САЩ, заяви, че чернокожите изостават от белите в интелектуалното си развитие.

Пред британския в. "Сънди таймс" той признава, че е силно притеснен от перспективите пред Африка, защото "цялата наша социална политика е построена върху презумпцията, че умствените способности на нейното население са равни на нашите - докато всички изследвания сочат, че това съвсем не е така".

Не е ясно кои точно изследвания има предвид ученият, но той ясно съзнава, че този болезнен въпрос е труден за обсъждане.

Уотсън, който разпали наново дебата за расата и науката, изразява надежда, че хората все пак са равни, но веднага добавя: "Хората, които си имат работа с чернокожи работници, знаят, че това не е така".

Според учения не бива обаче хората да бъдат дискриминирани въз основа на цвета на кожата им, защото "много цветнокожи са изключително талантливи". Не ги повишавайте обаче, докато не преуспеят в първите стъпала от своята кариера, съветва той.

В новата си книга "Избягвайте скучните хора, или Уроците на живота в науката" изследователят пише: "Няма категорични основания да се предполага, че интелектуалните способности на народите, географски разделени в хода на еволюцията, е трябвало да се развиват по еднакъв начин. Нашето желание поради всеобщ хуманизъм да припишем на всички еднаква сила на разума няма да бъде достатъчно за това."

Запитан колко време ще е нужно, за да бъдат определени гените, които отговарят за интелектуалното развитие, доктор Уотсън отговаря, че за това може би ще трябват 15 години, а може би и 10 години ще стигнат.

Изказванията на доктора бяха публикувани в неделя и скандалът не закъсня. Комисията по равенството и правата на човека вече проучва "подробно" твърденията на Уотсън.

Негови опоненти настояват да бъде даден категоричен отпор на идеите му, като призовават това да сторят не само учените, но и политиците.

Лейбъристът Кийт Ваз, председател на комисията по вътрешните работи, казва: "Тъжно е да се гледа как учен с такива достижения прави безпочвени, ненаучни и крайно обидни изказвания. Убеден съм, че научната общност единодушно ще отхвърли това, което видимо представлява лични предразсъдъци на доктор Уотсън. Тези изказвания ни припомнят, че дори сред най-големите професионалисти в съответната област все още се запазват определени гледни точки."

Американският учен си извоюва място в историята на великите научни пробиви от XX век, работейки в университета в Кеймбридж през 50-те и 60-те години в състава на групата изследователи, открили структурата на ДНК.

Той си подели Нобеловата награда за медицина през 1962 г. със своя британски колега Франсис Крик и родения в Нова Зеландия Морис Уилкинс.

Макар че 50 години заема поста директор на лабораторията на Лонг Айлънд, смятана за световен лидер в генетичните изследвания и изследванията на онкологичните заболявания, Джеймс Уотсън често предизвиква нееднозначна реакция заради някои свои възгледи за политиката, сексуалността и расовия въпрос.
Rating: No ratings yet
Публикациитѣ на Nordwave, публикувани тукъ посмъртно презъ 2018г. сѫ прехвърлени въ неговия профилъ съ решение на администрацията на Форума отъ 9 Априлъ 2023г.

Hatshepsut

генерал Жеков

Наистина е глупаво да смятаме,че хората са равни във своите възможности и да отдаваме вината само на условията,при които живеят.Например,едно породисто куче,което притежава медали от състезания,може да разучава соманди и т.н би било еднакво добър пазач на къщата ви,както и едно улично куче.Разликата идва когато видим,че уличното куче няма капацитета и възможностите нито да печели състезания,нито пък да разучава командите,които му давате.До някаква степен положенето е такова и със хората.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Panzerfaust

Всички проведени изследвания на интелекта в САЩ по раси, а и в различните страни по света, показват категорично едно - в САЩ черните имат най-ниския коефициент на интелигентност спрямо всички други раси, а в световен план - най-нисък интелект на популации е регистриран в Субсахарска Африка.
Между другото, Уотсън е гениален учен, а му разгониха фамилията задето имаше смелостта да каже получените данни.

Panzerfaust

Либералната помия продължава да копае дъното!  >:(  >:(  >:(

Отнеха почетните титли на откривателя на ДНК

Отнеха почетните титли на американския учен и Нобелов лауреат д-р Джеймс Уотсън, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Причината – неговите забележки и коментари, в които посочва, че гените са причината да има разлика при тестовете на интелигентност при белите и чернокожите. 90-годишният учен е правил подобни коментари и през 2007 г., но малко по-късно тогава е поднесъл своите извинения.

Той получи Нобелова награда през 1962 г. заедно с колегите си Морис Уилкис и Франсис Крик, с които откри двойната структура на ДНК. През 2014 г. Нобеловият лауреат продаде златния си медал, след като заяви, че е бил отлъчен от научната общност заради коментарите си за расата.
В момента той е в дом за стари хора, където се възстановява след претърпяна автомобилна катастрофа. Заради забележките си ученият загуби работата си в престижната лаборатория „Кавендиш“ в университета в Кеймбридж през 2007 г.. Но след настоящите му изказвания, направени по време на заснемането на документален филм, д-р Уотсън ще се раздели с почетните си титли, включително „професор хонорис кауза“ към престижния университет.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/otneha-pochetnite-titli-na-otkrivatelya-na-dnk?fbclid=IwAR2VZgtgdIgBa4BI786SvoBQYV_OOKEZ8V9XEWsJwMn0QaTfejD6kgzUkMk

генерал Жеков

Науката няма как да бъде изопачена или пренебрегната.Това са точни факти и това,че този човек не ги крие или подменя говори много добре за него,и точно обратното за еврейските и негърски слуги,раздаващи Нобеловите награди.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Пешо

Това за негрите са пълни глупости.  :lol:

Дебелият във видеото е някакъв прост левичар, който разправя глупости касаещи връзката между раса и IQ. Между другото, той вярва, че някои мъже имат женски мозъци и обратното... :laugh:

Иначе негрите в САЩ не са по-глупави от белите заради произхода, а заради културата си. Всички знаем, че са 13% от населението, а извършват 50% от престъпленията в страната. В Ню Йорк даже май 90%. Причината за това е липсата на бащинска фигура в семейството, защото помощите за семейства с един родител там са ДОСТА щедри. В либералните щати няма и полиция в гетата, за да арестува рецидивисти, а демократите си измиват ръцете с това, че било расизъм да пратят полицията да си върши работата. C:-) Няма да засягам сегрегацията и цялата дискриминация, на която са били подложени черните. :whistle:

Шишман

Цитатъ на: Пешо - 08 Дек 2021, 09:46:39Иначе негрите в САЩ не са по-глупави от белите заради произхода, а заради културата си.
Точно защото са негри са по-глупави. Да не ти дава живота да опознаеш негрите. Тъпи са та знае ли се.

Panzerfaust

Цитатъ на: Пешо - 08 Дек 2021, 09:46:39Иначе негрите в САЩ не са по-глупави от белите заради произхода, а заради културата си.
Културата на всяка една общност се формира в огромна степен от интелекта на членовете й. На индивидуално ниво най-глупавите хора на планетата са негрите - и в Новия, и в Стария свят. Примерно при изследванията в Африка, хората от арабските страни на север показват значително по-висок интелект от тези от Субсахарска Африка, а тям няма социални помощи и разводи.

Пешо

Това е моят коментар по темата. Шишмане, виж клипчето и какво се казва в проучванията, не се мисли за най-висшата инстанция да определяш кой е по-нисш, защото си бял. :smile-1: Между другото, в Библията се казва, че сме едни за Бог и не трябва да мразим различните от нас, затова помисли пак като качваш неща по отношение на християнството. :laugh: Някои негри правят повече пари от тебе и мене, и семейството ми взети заедно, има и добри чернюги, НО това е обект на друга тема.

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 08 Дек 2021, 10:33:46Културата на всяка една общност се формира в огромна степен от интелекта на членовете й. На индивидуално ниво най-глупавите хора на планетата са негрите - и в Новия, и в Стария свят. Примерно при изследванията в Африка, хората от арабските страни на север показват значително по-висок интелект от тези от Субсахарска Африка, а тям няма социални помощи и разводи.
Явно човека е малко комунист.
Funny Funny x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: Пешо - 08 Дек 2021, 10:48:27Шишмане, виж клипчето и какво се казва в проучванията, не се мисли за най-висшата инстанция да определяш кой е по-нисш, защото си бял. :smile-1: Между другото, в Библията се казва, че сме едни за Бог и не трябва да мразим различните от нас, затова помисли пак като качваш неща по отношение на християнството. :laugh: Някои негри правят повече пари от тебе и мене, и семейството ми взети заедно, има и добри чернюги, НО това е обект на друга тема.

Аз не съм казал че ги мразя, само казах истината за негрите, а тя е каквато е ! Това че някои негри печелят добре - не прави негрите, като цяло умни. За добрите негри малко ме съмнява, вероятно ги има, ама аз не съм ги виждал, а съм опознал доста негри.

Пешо

Цитатъ на: Panzerfaust - 08 Дек 2021, 10:33:46Културата на всяка една общност се формира в огромна степен от интелекта на членовете й. На индивидуално ниво най-глупавите хора на планетата са негрите - и в Новия, и в Стария свят. Примерно при изследванията в Африка, хората от арабските страни на север показват значително по-висок интелект от тези от Субсахарска Африка, а тям няма социални помощи и разводи.

Нигерийците в САЩ правят по 80,000$ средно на година, което е в полза на моята теза. Пак ти казвам, негрите въобще не са ми симпатични, но говорите някакви глупости.

Пешо

Добре, явно не съм се изразил и аз правилно. НЕГРИТЕ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СРЕДНО СА ПО-ГЛУПАВИ ОТ БЕЛИТЕ И ОТ ДРУГИТЕ!!!! Това не е заради скапаната расова теория, според която има нисши и висши, а заради културата на скапаната им общност. Не съм никакъв комунист, Шишмане! :devil:  Виж ми профилната...

Това, че някои негри успяват в САЩ показва, че те не се отъждествяват с тяхната култура на наркомания и други пороци, която е най-често в гетата им. Как да ви го обясна по друг начин? :neutral:  :huh:

Panzerfaust

Расовата теория си е много добра и въобще не е скапана. Тя не взема предвид изключенията, а едно усреднено ниво. Изключения винаги има и ще има, но те не променят нещата. Например Китай извади страшно висок баскетболист - Яо Мин, който е цели 229 см, но средния ръст на китайците е по-нисък от този на европейците или негрите например. Специално IQ е добре проучена тема и абсолютно от всички раси негрите имат доказано най-ниско IQ. Интелигентността се формира преди всичко от наследствени белези, не от културни. Което не означава, че няма интелигентни негри някъде, има, но при достатъчно голяма извадка са зле. Също има свестни и честни негри, но негрите и в САЩ, и в Субсахарска Африка са с много високо ниво на криминални прояви. Това е защото са първични, а са първични, защото в огромното си мнозинство обществата им са съставени от ниско интелигентни индивиди.

Panzergrenadier

Аз мисля, че климатичните условия влияят за различното развитие на интелекта. В екваториалния и субекваториалните пояси горещият климат не предразполага към физически или умствен труд. Трудът, а съответно и интелектът се развива в по-умерените ширини, по на север. Там предимно се създават духовни и материални творения, плод на превъзходния интелект.

Similar topics (2)