• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

22 February 2020, 02:34:11

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10075 Posts

Шишман
1024 Posts

Panzerfaust
240 Posts

Лина
211 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 12142
  • Total Topics: 1223
  • Online Today: 48
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 27
Total: 27

avatar_Hatshepsut

Комунисти празнуват на Бузлуджа

Started by Hatshepsut, 13 November 2018, 06:36:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

А какво всъщност празнуват БСП на Бузлуджа?


Свикали сме, че всяка година в края на юли или началото на август цялото БСП се изсипва на връх Бузлуджа, където провежда честванията си. Спомнят ли си всички обаче какво точно празнуват наричащите себе си социалисти?

По възрастните, които са живели по време на комунистическата диктатура – със сигурност.

По-младите – едва ли...

Нека си припомним откъде идва празникът на БСП, кой е Димитър Благоев и с какво се гордеят наследниците на Българската комунистическа партия.

Какво означава датата 20 юли (2 август по нов стил)?

На 20 август 1891 г. под връх Бузлуджа се провежда така нареченият Бузлуджански конгрес – форумът, на който е учредена Българската социалдемократическа партия (БСДП). Инициатор е Димитър Благоев, а в тайното събрание участват още двайсетина души.

Партията ще претърпи много метаморфози през годините.

Първо ще стане БРСДП през 1894 г. – Българската работническа социалдемократическа партия.

После ще се сближи с болшевиките в Русия в началото на новия век, ще приветства Руската революция от 1905 – 1906 г. и ще организира из цяла България кампания за дарения в нейна полза.

През 1917 г. ще приветства и Февруарската и Октомврийската революции, както и избиването на руското царско семейство.

През 1919 година партията ще нарече себе си БКП, а 71 години по-късно през 1990 вече гордо ще е скъсала с миналото и престъпленията на комунизма и ще се нарича Българска социалистическа партия.

Миналото, с което (не)се гордеят...

Комунистите взимат властта в България с помощта на съветската армия.

,,Червеният терор", както го наричат е начело на страната от 9 септември 1944 г. до 1989 г. Властта е даденa буквално в ръцете на комунистите директно от съветската армия.

Първият ход на БКП – да избие хиляди хора без съд и присъда – престъпление срещу човечеството, което десетилетия по-късно депутати от БСП ще наричат ,,необходимо и неизбежно правосъдие".

Следва отнемане на частната собственост, заточване в лагери на смъртта на интелигенцията и инакомислещите, съсипването на поколения животи и щети на нацията, от които няма пълно възстановяване и до днес.

Не само буржоазията обаче страда от режима. Аварии и зпололуки отнемат хиляди работнически животи

По време на тоталитарното управление на Българската комунистическа партия аварии и трудови злополуки са довели до хиляди смъртни случаи, а нанесените щети са за милиони. Само за периода 1970-1973 г. са станали 253 941 такива инцидента, при които са загинали 2133 работници, пише сайтът desebg.com.

Това разкрива документ на МВР-ДС. Той е от 1975 г. и представлява строго секретен доклад за ,,По-важни причини за авариите и произшествията в промишлеността и някои страни от работата на органите на МВР за предотвратяването им".

Металургичният комбинат ,,Кремиковци" е посочен като един от големите обекти, в които авариите се увеличават ежегодно. За първата половина на 70-те години на ХХ век те са 5434 на брой, а щетите от тях са за 19 млн. лв. Не е произведена продукция за над 2,5 млн. тона.

Подобна е картината и в други големи промишлени обекти. ,,Значителни загуби причиниха на народното стопанство авариите в енергодобива", е посочено в строго секретния доклад.

Най-голямата авария в енергетиката за онзи период е през 1975 г. в ТЕЦ ,,Първа комсомолска" в гр. Гълъбово, Старозагорски окръг, при която са загинали 35 души, а щетите са възлезли на 35 млн. лв.

,,Още по-чести и по-тежки са авариите в химическата промишленост. През последните три години избухнаха експлозии, съпроводени с пожари, в НХК – Бургас, в ХК (химически комбинат) ,,К. Маркс" – Девня, ХК – Димитровград, завод ,,П. Караминчев" и др., щетите от които надминаха 10 млн. лв.", се признава в доклада.

В него са посочени и основните причини за високия ръст на авариите и злополуките:
неспазване на техническите и технологическите изисквания и правилата за противопожарна охрана;

извършване на недоброкачествен и ненавременен ремонт;

слаба квалификация на експлоатационния персонал и недостиг на работна ръка и др.
http://www.bulgaria.utre.bg/blogs/2018/07/27/3092-a_kakvo_vsushtnost_praznuvat_bsp_na_buzludzha

Hatshepsut

Сборището на Бузлуджа – народопсихологически бележки


Като българи нямаме правото да се предадем, да оставим отечеството си на развяващите чужди знамена

Сборището на Бузлуджа(29 юли, б.р.) е поредното доказателство, че в България живеят два народа – български народ и комунистически народ. Да си комунист/социалист от БСП, за събралите се на Бузлуджа е по-важно от това да бъдеш българин. Българите винаги са мислили доброто на своята държава България. Сбиритокът на Бузлуджа винаги е бил загрижен повече за чуждата държава Русия. И винаги се е опитвал да осъществи нейните планове в България. С други думи, обслужвали са руските и съветските интереси. Имало е дори периоди в българската история, когото много от предците на бузлуджанските ураджии са воювали с оръжие срещу българската държава, провеждали са терористични акции срещу българския народ, подлагали са го на гонения, репресии, мъчения. Хвърляли са го в затвори, в лагери, изселвали са го.
Обективността обаче изисква да признаем, че е имало и периоди, когато ние, българският народ, не сме ги търпяли. И за всяко тяхно престъпление срещу България те са си получавали заслуженото. Но след 1989 г. решихме

да им дадем шанс – да станат българи

 Демократи никога не съм вярвал, че ще станат, макар в демократичните среди да съществуваше такава илюзия в началото на промените. Много от тогавашните ,,лидери" на СДС я споделяха. И тази илюзия докара лоши дни на българския народ. Защото мина повече от четвърт век и този друг народ, комунистическият народ, не се промени.
Редно е да се запитаме: възможно ли е комунистическият народ у нас да се върне към българските си корени? Има ли, няма ли, надежда? По принцип никога не трябва да губим надежда. Но и не трябва да живеем с илюзии. Ще припомня само, че ,,шефът" на русофилството у нас Драган Цанков (така го нарича Антон Страшимиров) ще бъде запомнен не с русофилството си, а с паметните си думи по адрес на Русия: "не ѝ щем ни жилото, ни меда". Късно, но му просветнало. В ,,Нашият народ" Антон Старшимиров не случайно отбелязва, че на ,,българската самобитност" е органично чуждо ,,руското опекунство". А развяващите руски знамена на Бузлуджа искат точно това – руско опекунство, руски интереси в България, дори се опитват да ни дотътрят догодина и нежеланият от цял свят руски президент.
Ние като българи нямаме правото да се предадем, да отстъпим, да оставим отечеството си на развяващите чужди знамена на Бузлуджа. Срам и позор би било това за нас. Но, за да предприемем верният ход и за да не съжаляваме сетне, е необходимо да сме напълно наясно с реалността. А тя е тази, която казах:

в България живеят два народа

 В този смисъл може да се каже, че държавата ни е ,,мултинационална". Има и етнически общности, които за пари са готови да се пишат също от комунистическия народ. Това проличава по време на избори. Но като цяло двете компактни общности – на българите и на комунистите/социалистите, са достатъчно добре разграничени.

Справедливостта изисква да признаем, че има комунисти/социалисти, които правят опити, полагат усилия, да станат българи. Хвърлят си партийните книжки, преминават в други партии. Правят други партии. Това бе характерно за началото на демокрацията, характерно е и днес. Затова е важно, когато виждаме това разделение в България, когато разбираме това разделение, ние, българите, да имаме ясна стратегия за преодоляването му. Тя предполага на първо място засилване на българското ни самосъзнание, издигане на авторитета на европейската ни приобщеност, гарантиране на националната ни сигурност чрез активно членство в НАТО. Това са процеси чужди и дори се въприемат като враждебни, от ,,другия", от комунистическия, народ. Той има други планове за България. И само членството ни в ЕС и НАТО засега го възпира да ги осъществи . Но спор няма, че постига успехи – изборът на пенсионирания генерал Радев за президент бе такъв успех. Така комунистическият народ усили своите позиции в България. А дали признанието на премиера Борисов, че така е трябвало да стане, не показва, че комунистическия народ има своите ятаци сред нас, българите?

Същевременно изборът на Радев за президент показа на българския народ, че не може и не трябва да продължава да бъде пасивен, да проявява волско търпение. Защото тия, гдето се изкачиха на Бузлуджа имат мерак

да се качат отново на гърбовете ни

 Да ни яхат, както го правеха половин век, когато бяха на власт. Какво казва Апостолът на свободата в такива случаи, помним ли? Казва: Народе спиш ли, къде си, опичай си акъла! Написал го е по свой начин: ,,Народе" и е поставил не една, а четири въпросителни. Ние въпросителни няма да поставяме. Защото на нас ни е ясно. Ако ние, българите, сами не се оправим, комунистическият народ ще продължи да ни граби и експлоатира. Ще продължи да ни се надсмива от върха на успеха, който те наричат Бузлуджа, ще продължи да превръща България в задунайска руска губерния.
Идат тревожни времена и ние, българите, трябва да се готвим за съдбовни изпитания.

https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/sborishteto-na-buzludzha-narodopsihologicheski-belezhki


...и мнението на един червен урод:


Георги Свиленски: Руските знамена на Бузлуджа не пречат

Hatshepsut

БСП ще проведе традиционния събор на Бузлуджа

Днес в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България. В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и духов оркестър ,,Виво Монтана" . Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна, председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната над хижа ,,Малка Бузлуджа", ще се проведе младежка дискусия ,,Оставам в Българя! Променям своята община!", в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. Целта на младежката дискусия е да бъдат обсъдени и разисквани конкретни политики, които кандидатите за кметове на населени места и кандидатите за общински съветници на БСП трябва да отстояват по време на местните избори тази есен. В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

https://bnr.bg/varna/post/101149215/bsp-otbelazva-128-ta-godishnina-ot-organiziranoto-socialistichesko-dvijenie


Закани от Бузлуджа: След 2 години премиерът ще се казва Корнелия Ниноваhttps://tribune.bg/bg/politika/zakani-ot-buzludzha-sled-2-godini-premierat-shte-se-kazva-korneliya-ninova/

Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София. Това заяви за NOVA Кирил Добрев по време на събора на партията на Бузлуджа. Под върха социалистическата партия отбелязва своята 128-ма годишнина. Честванията са под мотото "Бузлуджа 2019 - Единни за България". По данни на БСП на събора има около 30 000 души.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова определи като успешен резултата от европейските избори, както и това, че президентът Румен Радев е избран с номинация на партията. Според Нинова съборът е тест за единството.

"Днес ни събират тези две думи, тези две ценности – справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи за мнозина няма справедливост, но за разлика от тогава, днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи", каза Нинова.

"Надявам се заредени днес да тръгнем в новата си битка за местни избори", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 40 хиляди социалисти, по данни на организаторите, на традиционния събор на левицата на Бузлуджа, съобщава БТА.

Тя отбеляза, че днес политиката не е в телевизионните студия, а се превръща във възрожденско будителство. "Нашата задача е от днес да тръгнем из страната и да будим народа", каза Нинова.

"Борисов управлява, не защото може и не защото народът го иска и го харесва, а заради страха и апатията", коментира лидерът на БСП. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача - да отидем до всеки беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра и сили и да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас, да му кажем: "Народе, изправете се и те ще паднат", призова тя социалистите.

Нинова коментира, че ГЕРБ ден след ден се отказват от ключовите си кметове и попита риторично какво е това, освен признание за провал. По думите, й като ги сменят, моделът ще остане същият. "За разлика от тях ние държим на нашите успешни кметове и отново ще издигнем такива с по три и четири мандата, обичани и уважавани от своите съграждани, но ще имаме и много млади и нови кандидати - подкрепете ги", призова Нинова.

Тя посочи, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има социални домове за бедни и пенсионерски клубове.

Тя отново отбеляза, че БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори. "Решиха да ни унищожат финансово като ни спрат субсидията, поставиха ни пред избор да се предадем или да се продадем на олигархията", посочи тя. "Те не знаят какво е БСП - не се предаваме и не се продаваме, а продължаваме с вярата, с която сте дошли тук, заяви Нинова. Тя отбеляза, че някои от хората на събора са тръгнали в 3.00 ч. от другия край на България, не от страх, че ще си загубят службицата, а за свобода, справедливост и борба с неравенствата и бедност. "Поклон, социалисти! Истински сте, силни сте!", заяви Нинова и отбеляза, че именно това е партията, а хората скандираха "Победа".

Членове от ръководството на БСП и депутати бяха седнали сред социалистите и симпатизантите на лявата идея пред сцената.

По думите на Кирил Добрев месните избори са голям приоритет на организацията. "На тези избори БСП ще успее да извади ново поколение политици, подготвени през последните 3 години. За оставки не мислим, защото знам, че можем да спрем феодалното управление в българските общини", каза Добрев.

https://nova.bg/