• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 June 2021, 06:44:10

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13131 Posts

Шишман
5320 Posts

Panzerfaust
857 Posts

Лина
730 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22080
  • Total Topics: 1347
  • Online Today: 95
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 74
Total: 75

Оправдано ли е неудовлетворението на българите от здравеопазването?

Started by Hatshepsut, 11 November 2018, 20:01:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut


Panzerfaust

Quote from: Long time ago on 26 May 2020, 16:44:09Бъдете здрави!
Ще гледам да не смущавам форума със себе си. Може да влизам да попрочитам нещо и толкова.
Човек, останал съм с впечатление, че не си малък, може би около 50-те. Ако греша, ме извини. Държиш се като петгодишен в момента. Нито някой те е обидил, нито нищо. Пиши си нормално, стига глупости. Наистина се увлече, но се случва на всеки.

И наистина, дайте да си говорим тук за здравеопазване.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 26 May 2020, 17:48:08Наистина се увлече, но се случва на всеки.
 

И Лина се увлича с обидите, но за нея няма проблем а ?Позволено и е ! Национализма ви не е от честните, после защо не вървял - евреите са виновните.

Panzerfaust

Мишок, дай да не си гоорим кой кого е обидил и нагрубил, защото точно ти си натворил достатъчно през годините по форумите.

Пишете си нормално и не се стягайте. Отношенията във форума са доста цивилизовани, което е хубаво. Ние нямаме какво да делим, дори не се познаваме повечето лично. Нека потърсим това, което ни обединява, а не което ни кара да враждуваме. Никой няма полза от това.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 26 May 2020, 18:03:03Мишок, дай да не си гоорим кой кого е обидил и нагрубил, защото точно ти си натворил достатъчно през годините по форумите.


Сега обаче не обиждам никого, а и тази ме обиди толкова много пъти, колкото аз не съм обиждал никого. Просто е нагла.
Искам да знам, защо и позволявате да се държи така ?

FELDMARSCHALL

Всъщност индивидуалиста завоалирано се опита да ме атакува по този въпрос, но така той само показа неговото собствено ниво и възпитание опитвайки се да ме уязви в такава чувствителна област каквато е личната/интимна сфера и живот на всеки човек. Както и да е, нека му тежи на неговата съвест ако има такава. Ако погледнем през призмата на един Георги Жеков например, той казва - За какво да оставям деца, за да се превърнат в поредните роби на комунизма ли ? Не казвам дали Жеков е прав или не с неговите наистина крайни изявления и оценки, даже мисля че спокойно може да отиде в друга страна, където няма съмнение че управляват комунисти или "бивши" комунисти и там да направи деца. Всъщност днес извън България живеят повече българи, отколкото България, като по някои неофициални оценки те са над 10 милиона, т.е. двойно повече отколкото в самата България и виждам, че голяма част от тях са запазили българското си самосъзнание, а тези, които са го загубили и са се отрекли от родината са малцинство. Същевременно съвременните социални мрежи също помагат в голяма степен (при всичките им недостатъци). Например цъкнете произволно в търсачката на фейсбук - българи в... едикой си град или държава. Изненадах се даже че има групи например като българи във Валенсия, българи в Аликанте, отделно от групата българи в Испания, която разбира се е най-многобройна. Същото се отнася и за другите европейски страни особено тези от ЕС. Намирал съм групи на българи дори в съвсем малки градчета на Германия, Франция, Великобритания, Италия че дори и Португалия. Това само показва, че крайните песимистични оценки за бъдещето ни като численост са необосновани. Проблемът както споменах вече е на ментално ниво (мислене). Комунизмът буквално кастрира вроденото чувство у българина за инициативност и креативност, като няколко поколения им беше вменявано да не мислят за нищо друго извън рутината - от работа вкъщи от вкъщи на работа и хладилника да е пълен, съответно нашия търбух. Всъщност и днес има все още такава държава на Оруел - Северна Корея, която съществува в своя паралелна реалност...даже доколкото знам си имат свой собствен интернет изолиран от световния и там ако вожда каже, че Земята е плоска, а не кръгла - то целия народ вкупом ще повтаря същото до несвяст и ще венцехвали умотворенията на великия вожд. И за да свържем всичко казано отново към същината на темата, у българина се вмени съвсем умишлено едно друго чувство, че лекарите са магьосници и те никога не грешат, а ако съответния човек в болница почине, това е станало поради "обективни естествени причини", и не се допуска, че може да е виновен някой лекар.

Лина

Quote from: Long time ago on 26 May 2020, 16:44:09Трийте като прецените.


Стига глупости, ако съм те обидила се извинявам, дори ако в следствие на моята намеса си се обидил на някой друг, също.
Пак - против прошката съм, защото тя предполага, да се обърнеш към човек, който те е оскърбил нарочно. Но съм 100% за поднасянето на извинение, когато човек сбърка неволно.
Просто след толкова време, смятах че може да се говори без задръжки с теб.


FELDMARSCHALL, споко
Всъщност темата с децата е доста надценявана, особено от тези дето имат деца.
То е като да си наркоман и щото си такъв искаш всички да са като теб. Примера е малко......шантав..... , но нещо такова е положението.
В нашата държава поради демографската криза това е разбираемо.


long time ago

Да засягам който и да е от форума, не ми е идвало и наум дори. Ако се е получило, ме извинете. Лина, Фелд извинете ме ако можете.

Една от причините поради които спрях преди време да пиша из нета е точно тази-единият написал, другият се засегнал, пак обяснения, едната страна се обидила, хайде наново и така до безкрай. Като малки деца.

----------
Не знам дали на народа се внушаваше,че лекарите са непогрешими, но когато има вина някъде редовно всичко се потулва и се разминава най-много с условна. Дори с големи кражби от касата не съм чул да има сериозни последствия. На здрави хора правят сърдечни операции някъде-спагат стендове, малко шум и това е.

Случай с бащата на приятел. Ампутираха му единия крак под коляното. Запушвания на артерии, гангрена...
След година се повтаря на другия крак. Завели са го в София в Токуда, прочистили артериите и спасили крака.А тук искали да ампутират и него...

Шишман


Шишман

Quote from: Long time ago on 27 May 2020, 10:33:46Случай с бащата на приятел. Ампутираха му единия крак под коляното. Запушвания на артерии, гангрена...
След година се повтаря на другия крак. Завели са го в София в Токуда, прочистили артериите и спасили крака.А тук искали да ампутират и него...
Трябва много да се внимава с лекарите. Преди време оперирах херния - при мене всичко беше на ред, но и платих. Уж проста операция, ама бащата на приятел и той се оперира без да подбира и бяха го направили на нищо. Та после го водих при моя хирург и го оправиха. Такива примери край нямат.

Panzerfaust

Quote from: Long time ago on 27 May 2020, 10:33:46Случай с бащата на приятел. Ампутираха му единия крак под коляното. Запушвания на артерии, гангрена...
След година се повтаря на другия крак. Завели са го в София в Токуда, прочистили артериите и спасили крака.А тук искали да ампутират и него...
Тук предполагам е Варна. А хем Варна е един от медицинските центрове в страната. В София обаче е всичко най-добро.

Когато ходихме с баща ми по болници, искахме да отидем в Токуда, но трябваше да чакаме много при записването и се отказахме.

long time ago

Варна е. Като че ли често пристигат нови апаратури за различни заболявания, но не знам дали са лесно достъпни.
Разбираемо е по-труден и достъпа до най-добрите в специалностите си. Записването е за повече от месец напред.

Лина

Quote from: Long time ago on 27 May 2020, 10:33:46Една от причините поради които спрях преди време да пиша из нета е точно тази-единият написал, другият се засегнал, пак обяснения, едната страна се обидила, хайде наново и така до безкрай. Като малки деца.При писмената комуникация е така – за да е ефективна трябва да е без емоции, фригидна, за да не се получават недоразумения, но това пък е много скучно. Ние не сме бизнес партньори, та да внимаваме как и какво си пишем.
При този вид общуване най – информативното (човешката експресия) е невидимо и често става така щото човек пише нещо с настроение:  :dont:  :lol:  :dance:  :kuku:  :laugh:  обаче, ако насреща другия не е на същата вълна може да прочете : :o  >:(  ::)  :-[  :'(

На мен ми се е случвало да прочета нещо и да го разбера неправилно под въздействие на някакво мое моментно мислене или настроение. За това с най – близките си не комуникирам чрез съобщения или месенджъри, никакви такива - вдигам телефона и се обаждам.

long time ago

Появи се информация днес,че една от нашумелите протестиращи мед.сестри е уволнена.


Лина


Здравния министър проф. Костадин Ангелов днес съобщи, че в четвъртък продължава ваксинирането с Астра Зенека, след като са "ясни" резултатите от аутопсията на починалата след ваксиниране жена.
Щом ще го правите така, защо изобщо спряхте ваксинирането се пита в загадката, по какъв повод? Проформа, да се направите на много загрижени.
То и на идиотите им стана ясно по каква причина сте закупили най - много от излагащата Оксфордския университет ваксина- защото собственичката на АстраЗенека България е майка на евродепутатка от ГЕРБ Ева Майдел.
Какво са виновни хората, че г-жа Паунова е заложила на куц кон?
Sad Sad x 1 View List