• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

06 July 2020, 01:15:46

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10915 Posts

Шишман
2567 Posts

Panzerfaust
442 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15767
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 32
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 19
Total: 20

ОМО "Илинден"

Started by Hatshepsut, 30 October 2018, 14:01:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

30 October 2018, 14:01:13 Last Edit: 14 July 2019, 09:58:30 by Hatshepsut
,,Неудобните" – истината за ,,ОМО – Илинден" в Пиринския край


Отново сме с ,,Неудобните", епизод 8. Този път има и гост. Това е човек, който е маниак на тема българщина и патриотизъм, доказал се през годините. Това е Кристина Попова. Тя е човек, който има да каже много по темата, презентирана от миналия епизод ,,ОМО – Илинден". Човек, който се е борила много срещу тях.

,,Искам да ви благодаря много за тази покана. Чест е за мен", започна Кристина Попова. ,,Тази организация е абсолютно анти – българска. Тя е институирана в два региона в България. Разделена е на две подорганизации, които работят заедно – ОМО Илинден Пирин и Сандански", довърши Попова.

,,Те организират своето лоби с пари. Моята информация е, че примерно адвокатът, който ги защитава, не ги защитава, защото вярва в тях, а просто получава пари от тази работа. Тези хора изкарват пари от нас като данъкоплатци, осъждайки държавата. Съответно пък после си организират лоби като плащат. На високо ниво нямат поддръжници, а пациенти, на които си плащат", започна пък Веселин Стаменов.

,,Всичко се върти около парите", допълни Попова.

,,Това е една страхотна схема. Това е вид секта, македонска секта. Намираш поддръжници, купуваш им ракия, даваш им я и те започват да пропагандират.  Отделно от това има едни пишман интелектуалци, които им дай поле да пишат за македонския въпрос, правят си чиста пропаганда, внушават на хората едни неистини. Това си е един абсолютен бизнес. Тук не говорим за николко каузи", каза Стаменов.

,,Когато е призната Македония за република може би е имало някакви идеи и някаква вяра, които на по – късен етап са преминали на по различна фаза – да си изкарат пари на база тези идеи. Те вече са много далеч от това, че има хора, които толкова много държат на Македония", заяви Маргарита Димитрова.

,,Много добре разбрахме, че където има истинска реална кауза, пари няма", заяви Кристина Попова.

,,Двама от сбирщината на ОМО Илинден се свързаха с мен като аз ги поканих при нас да ни убедят, че не сме прави ние, че сме македонци. Ама те само си заплашват. Наричан съм гагаузин, защото съм българин и живея в България. Ние сме свидетели, че Кристина Попова като патриот е изпращала доста сигнали до прокуратурата, ама на никой не му дреме. Няма нито един осъден, поне един. За мен трябва по – сериозни наказания. Трябва да има драстични действия спрямо такива сбирщини. Неможе да се чувстваш емигрант в собствената си държава", допълни Веселин Стаменов.

,,Най – интересното е, че повечето поддръжници на ОМО Илинден никога не са били в Македония", каза пък Димитър Серафимов.

,,Къде е ролята на патриотичните организации?", попита Стаменов

,,Ролята е изключително важна, защото докато бях координатор на една от патриотичните партии в Гоце Делчев съм получавала изключително много сигнали по различни поводи. Един такъв сигнал бе за поругаване на българското знаме в с. Копривлен тази година. Поруган е цял български празник пред хора, които са излезли да го честват. Имаме над 30 свидетели по този случай, които бяха разпитани от компетентните органи (ДАНС, Прокуратура, Полиция). Най – притеснителното е, че аз като едноличен вносител на този сигнал, на 27.06 тази година получавам отказ за образуване на досъдебно производство от специализирана прокуратура, която се занимава с тази глава първа от нак. Кодекс срещу престъпление срещу републиката, което е сериозно нещо. Потресе ме, че на базата на четирима човека, които не са свидетели на случката е отказан сигнала. Къде са другите 26? Това за мен е абсолютно лоби. Още преди да получа този отказ, тези от Копривлен се тупаха по гърдите и знаеха изхода на случката", потресена е Кристина Попова.

,,Как да не се шегуваме!? Ако трябва да говорим сериозно трябва да счупим масата и да си тръгнем. От една страна имаме лидер на местна организация на парламентарно представена политическа партия, който внася сигнал до съответната институция срещу незаконна организация и накрая излиза, че незаконната анти-българска организация е оневинена от държавата", учуден е Стаменов.

,,Именно заради това, че държавата не дава ясен отпор, тези хора от ОМО – Илинден се чувстват безнаказани. Колкото и да се отказва регистрация на ОМО, в продължение на години тези хора продължават да получават пари, да осъждат държавата. Те са активирали и комитетът на министрите на Европа, които са основните органи. Те имат лоби в Европа. Те натискат България да даде регистрация на ОМО – Илинден", допълни Мариета Димитрова.

,,Това ми прилича на случая със ,,Свидетелите на Йехова". По същия начин са регистрирани. Осъдили са страната в Страсбург и после си получават съответните суми", каза Кристина Попова.

,,Ами тогава нека да официализираме и ИДИЛ в България. Да си направят и те една партия. По тая логика и наркодиларите могат да предивят права. Нали е незаконна. Трябва да се заключат още на деня тези хора. Това са откровени престъпници. Трябва промяна. Трябва прилагане на действащи закони", отново бясно заяви Веселин Стаменов.

,,Във връзка със съдебното  решение искам да добавя и да благодаря на всичките хора, които се включиха като свидетели, защото голяма част от тях и по – точно цялото село Копривлен живее под постоянен страх от тях, тъй като предрешават избори. Вече ми идва в повече. Абсурдно е това решение", учудена е Кристина Попова.

,,Докога в собствената ни държава ние ще бъдем наричани с всякакви обидни имена. Водят ни до там да започнем да се срамуваме да се наричаме българи. Имах някаква надежда, че можем да накраме някой да се размърда по случая, но сега като видях това решение.." останал без думи каза Стаменов.

,,Искам да кажа, че имат поддръжници в Северна Гърция, по – точно в Драма и околните села. Там се финансират от Австралия. Има македонци, които живеят в Австралия, които финансират всички тези хора в Гърция", добави Серафимов.

,,Интересно ми е дали тези алкохолици в кръчмите знаят, че някой търгува и прибира крупни суми на техен гръб, заради тяхната наивност. Дребните омовци са едни хора от село, които помпят по кръчмите всяка вечер", каза Стаменов.

,, Аз съм извела и имената на някои от лидерите им:

Иван Илиев Сингартийски, учител в Гоце Делчев;
Стойко Иванов Стойков;
Ангел Безев, с. Копривлен, бивш лидер на партията на Слави Бинев и действащ общ. съветник в общ. Хаджидимово.
Ботьо Тиков, Сандански
Стоян Николов Георгиев, Петрич", изреди ги Мариета Димитрова.
,,Всеки един от тези петимата получават по 33 000 евро. Отделно от това получават по 6 000 евро обезщетение. Това е на човек. Това е за две дела. Това е страшно – не се взимат мерки срещу ОМО Илинден, а в същото време им се плащат по някакви пари", допълни Димитрова.

,,Призовавам хората на ОМО да направят ревизия и да видят къде са отишли тези 300 бона в евро. Да се види дали Сингартийски не си е стегнал къщата, или там онзи петричанина да е почнал някакъв бизнес..", през смях заяви Стаменов.

,,Проблемът е много голям. Абсурдното е, че в регистрацията си като НПО в благоевградския съд омовци говорят за това, че са организация на етническа основа. Тези хора съвсем откровено търсят отказа на съда, защото този отказ им носи дивиденти. В Европа не са ли видели това!?", заяви Димитрова.

,,Не вярвам този даскал или тези там копривленски бабаити да са толкова умни и гъвкави за хора, които познават слабостите на нашата система с цел да изтъргуват. Може би и юристите, подготвили тези дела, са взели някаква комисионна", допълни Стаменов.

,,За тях е изгодно да не бъдат регистрирани. Да кажем, че ще бъдат регистрирани. Какво ще спечелят!? Избори ли!? Всичко е въпрос на пари..", каза пък Кристина Попова.

,,Това е една публична секта, която търси дивиденти на гърба на обикновените хора. Това, което показваме е една публична информация. Какви са другите начини на финансиране на ОМО Илинден. Ето, Серафимов каза, че идват пари и от Австралия. Има и други фондации, които финансират", учуден е Стаменов. ,,Щом тя е регистрирана като НПО, може да точи от европроекти, да кандидатства за тях.. Никой не държи сметка на тези пет човека, които разпределят парите..

,,Аз не виждам решение на този проблем. Занимаваме се с този казус втора седмица и незнам как може да стигнем до решение на проблема. Незнам как трябва парираме действията на тези хора", каза Мариета Димитрова.

,,Остава само да агитираме нашите читатели, които не се страхуват, хора като Кристина Попова, да дадем поле за изява на хора, да ги мотивираме, да  отворим вратата, че темата ОМО Илинден не е затворена. Несправедливо е да съществуват такива анти – български организации. Винаги са добре дошли при нас. Битката е дълга. Ние не се плашим. Ние сме се доказали в това. Не всеки обаче може да издържи на обиди и провокации като нас", завърши Стаменов.

,,Аз бих посъветвала абсолютно бомбардиране на българската прокуратура и съд. На всяка нередност – сигнал. Защото, когато станат много няма как да се потулят. Самите хора не трябва да се отказват. Относно провокациите, ние за това сме на този хал в тази държава. Трябва да излезем от черупките си", заяви Кристина Попова.

,,Готови сме да помагаме и да запазим анонимност на някои от вас", завърши Мариета Димитрова.

,,Накрая искам да се обърна към патриотите – пред очите ви някой поругава България и извършва престъпление срещу родината, за която вие работите. Реакция няма. Ако три партии се обединят срещу тази кауза и внесат общ сигнал, аз съм сигурен, че за един месец ОМО Илинден ще бъдат наврени в кучи гъз. Тази сган трябва да бъде изметена", завърши Стаменов.

http://toppresa.bg/

Hatshepsut

Осъдиха България да заплати над 33 хиляди евро на ОМО "Илинден" - Пирин
Нарушено било правото на събиране и сдружаване спрямо организациятаБългария е осъдена да заплати над 33 хиляди евро на организацията ОМО "Илинден" - Пирин с днешното решение на Съда за човешките права в Страсбург.

Съдът намира, че е нарушено правото на събиране и сдружаване спрямо организацията, съобщава БНР. Над 13 хиляди евро е компенсацията за неразрешени шествия през 2006 и 2007 година.

Отделно по две жалби на нейни членове за отказ на съда да регистрира ОМО "Илинден", България ще трябва да плати още 20 хиляди евро.

https://trafficnews.bg/bulgaria-obshtestvo/osadiha-balgariia-da-zaplati-nad-33-hiliadi-evro-omo-93305/

Hatshepsut

Тази информация е от 2007г.

Антибългарски вестник излиза в Благоевград

Вестник "Народна воля", който се издава на български и македонски език в Благоевград, проповядва сепаратистки идеи и затова прокуратурата трябва да провери дейността на изданието. За това настояха  историците проф. Георги Марков и проф. Божидар Димитров, както и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според проф. Марков вестникът проповядва идеи за откъсване на Пиринския край от България. Божидар Димитров допълни, че според вестника Българската армия трябва да напусне Благоевградско, а Неврокопската епархия да премине към непризнатата от никого Македонска църква.
"Народна воля" е македонистки вестник, издаван от Коминтерна след 1934 г., и не е свързан с терористичната организация "Народна воля" в Царска Русия", обясни проф. Марков. Изданието е изпълнявало решенията на Коминтерна за създаване на македонска, тракийска и добруджанска нация.
От април 1992 г. "Народна воля" започва да излиза като месечник в Благоевград, пиринския дял на Македония, и е вписан в българския каталог за вестници и списания, пише на сайта на вестника. В уводна статия на "Народна воля", написана по повод 25-ата годишнина от излизането на първия брой на вестника в Австралия, пише, че неговата цел е да се бори за правата на македонците в България, да изобличава безсрамната българска антимакедонска пропаганда, но и да проповядва идеи за добросъседство и мир.
"Не знам как законово стои въпросът с тяхната забрана, но смятам, че подобни медии сериозно трябва да бъдат порицани", каза проф. Божидар Димитров. Проф. Марков смята, че е крайно време подобни вестници и всякакви македонистки и ислямистки сайтове да бъдат спрени, защото те са опасни за България като държава. Той допълни, че във вестника е отбелязан адресът, където се намират издателите и редакторите, и затова те трябва да бъдат посетени от съответните органи и да бъдат предупредени, че не могат да проповядват сепаратизъм, защото нарушават закона.
"Вестникът не е опасен, но е гнусен, защото в него се публикуват антибългарски материали, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него там се печатат обидни квалификации за българския народ, твърди се, че българите били татари. "Не съм против плурализма и различните гледни точки в историята, но конституцията и законите забраняват да се обижда българската нация и затова такъв вестник не трябва да съществува, каза Каракачанов. Прокуратурата трябва да ги извика и да им наложи съответните санкции, защото тези хора открито провеждат една антибългарска пропаганда, смята лидерът на ВМРО.
"Обвинението, че проповядваме сепаратистки идеи, е пълна безсмислица", заяви Стойко Стойков, който е член на редколегията на вестника и лидер на ОМО "Илинден" - Пирин. "Ако на някой не му харесват авторите в нашия вестник, това си е негов проблем", коментира той. "Ако някои мислят, че има нещо незаконно, нека се обърнат към съответните органи, обаче те много добре знаят, че няма да има никакви последици", допълни Стойков.


Вестникът все още съществува, поне електронното му издание е факт:

http://www.narodnavolja.com/about.php