• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

24 February 2020, 23:40:16

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10103 Posts

Шишман
1050 Posts

Panzerfaust
244 Posts

Лина
216 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 12208
  • Total Topics: 1223
  • Online Today: 57
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 31
Total: 31

avatar_Hatshepsut

Национално Дружество "Традиция"

Started by Hatshepsut, 05 November 2018, 05:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Национално Дружество "Традиция"


Национално дружество "Традиция" е доброволна, непартийна патриотична организация, имаща за цел да популяризира и съхранява родолюбивите традиции за воински символи и ритуали, националните ценности, оръжието като родова памет, организира и участва във възстановки и събития и битки от българската история. На 22 октомври 2013 г. се навършват 22 години от създаването на дружеството.

Официалната клубна униформа на сдружението пресъздава униформата на Българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 година. Сдружението упражнява обществен контрол по поддържането в достоен вид на войнишките паметници и тези на военни дейци, национал революционери и исторически личности.

Национално дружество ,,Традиция" в последните години се явява организатор на значими масови исторически възстановки и инсценировки, свързани с: Априлското въстание 1876 год.; ,,Защита на Маньово бърдо" (Панагюрище); ,,Слизане на Ботевата чета на Козлодуйския бряг" и др.; Руско-турската освободителна война 1877-78 год.; ,,Защитата на Орлово гнездо" (Шипка); ,,Боят за Самарското знаме" (Стара Загора); ,,Капитулацията на Осман паша" (Плевен); ,,Посрещането на ген. Гурко в старата българска столица" (Велико Търново) и др. /БГНЕС /

http://pazitelnatradiciite.com/?p=1008


Официален сайт: https://www.traditsiya.eu/home.html

Форум: http://www.traditsia.com/forum/index.php

Фейсбук-страница: https://www.facebook.com/NacionalnoDrujestvoTradicia/


По повод 20 години от създаването на клон Шумен на Национално дружество ,,Традиция", четирима от основателите на клуба Пламен Събев, Сотир Караниколов, Момчил Цветков и Станимир Станев гостуваха в предаването на телевизия Шумен - ,,Добър ден,Шумен" 02 03 2018


Hatshepsut

Членове на Националното дружество "Традиция" от София изнесоха открит "Урок по родолюбие"


http://balkanec.bg/chlenove-na-natsionalnoto-druzhestvo-traditsiya-ot-sofiya-iznesoha-otkrit-urok-po-rodolyubie-13996.html

Интересен и много увлекателен ,,Урок по родолюбие" представиха членове на Националното дружество "Традиция" от регионален клон София, пред ученици от СОУ "Хр. Ясенов" и ОУ "Хр.Ботев" гр. Етрополе. На събитието официални гости бяха: Огнян Маринов - секретар на НД "Традиция", Мариана Георгиева и Иван Захариев, както и инж.Богомил Георгиев –председател на регионален клон Етрополе ,благодарение на който това събитие бе осъществено. Гостите бяха посрещнати и приветствани от г-жа Светла Вълова - директор на СОУ "Хр. Ясенов", а възпитаници на училището ги поздравиха с песни и стихове, посветени на родния край. Три епохи ,,оживяха" пред присъстващи чрез характерните за тях униформи. Секретарят на дружеството бе облечен с много атрактивната екипировка на ,,хусист" или "хусит" /привърженик на Ян Хус/ от епохата на Владислав Варненчик -15в., като теглото на неговия костюм бе около 50кг. Чаровната Мариана Георгиева представи типична хайдушка, ежедневна носия с богато въоръжение за тези времена, а 19-годишният Иван Захариев показа униформа по руски образец на 27 чепински пехотен полк от Балканската война. Ръководството на СОУ "Хр. Ясенов"връчи почетни грамоти на гостите си за участието им в един прекрасен и много увлекателно проведен ,,Урок по родолюбие", който се осъществи и с подкрепата на преподавателите от етрополската гимназия: Йорданка Благова, Веселка Лакова, Цветелина Овчарова и Емилия Цветкова.


Hatshepsut

Национално Дружество"Традиция" в ЕтъраНационално дружество "Традиция"_ Дряново_2009


Hatshepsut

Национално дружество "Традиция"_Слава и доблест_2011Национално дружество "Традиция"_Създатели_2012:


Hatshepsut

МВР отне всички пушки на дружество за исторически възстановки

Национално дружество "Традиция" алармира за проблема


От Национално дружество "Традиция" се оплакаха от действия на МВР. Пред около десетина дни почти всички членове на УС на дружеството били проверени от службите КОС и ГДБОП за оръжията, които притежават. Имало проблем с оръжия, които били от Руско-турската война.

Ивайло Танчев - управител на Регионален клуб "Традиция" в София, обясни, че тези оръжия не подлежат на контрол, но въпреки това всички оръжия били иззети, пише БТА.

От дружеството обясниха, че години наред се занимават с възстановки на исторически събития и никога не е имало проблем с оръжията, използвани за това.

В Национално дружество "Традиция" членували около 1200 човека, а целта, според ръководството, на акцията срещу оръжията била само за тормоз.

Това е поръчка от някой, който не желае да се развиваме и иска да спре патриотичния ни устрем, каза Ивайло Танчев.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/10/18/mvr-otne-vsichki-pushki-na-drujestvo-za-istoricheski-vyzstanovki.426566


Организаторите на исторически възстановки от дружество ,,Традиция" са готови на протест. Причината e, МВР конфискува оръжия, собственост на членове на организацията в Нова Загора.

Преди дни членове на националното дружество ,,Традиция" били проверени от ГДБОП и КОС. Поводът е оръжия от Руско-турската война. Проверен е и председателят на дружеството в Нова Загора Иван Стоянов. Обяснили му, че ще бъде извършена експертиза дали пушките и револверите са опасни, съобщава БТВ.

"В касата държа законно притежавани оръжия, иззети са 14 броя оръжия, трудно ми е да кажа какви са марките", коментира председателят на дружеството Иван Стоянов. Той е категоричен, че старинните пушки и пистолети са абсолютно безопасни – не могат да стрелят с бойни патрони, за тях вече не се произвеждат патрони.

Хората от дружеството си набавят тези оръжия със собствени средства – всяко от тях струва между 500 лв. до 1000 лв., коментира един от членовете на ,,Традиция". Друг напомни, че оръжие, произведено до 1900 г., не подлежи на контрол.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/563756?comment=new&page=1

Шишман

Нормално да ги ударят. На олигархията и американските господари не им харесва започналото възраждане. Даже направо ги втриса от него. Така няма да могат да правят въстановки, но пък ще го ударят в друга посока, като отбелязване на годишнини и пак ще дразнят олигархията и американските поробители. То ръководството на Традиция е гнило и до един са агенти на злото, та се надяват като им вземат оръжието и не могат да правят вече въстановки да спрат да правят, каквото и да е. Да но членовете не са агенти и ще го ударят вероятно в друга посока. Не могат да им забранят да носят народни носии или четническо-въстанически униформи.

Panzerfaust

Олигархия, американски господари - глупости. Просто МВР имат план да изпълняват - отчитат дейности и някой идиот се е сетил, че може да им се вземе бутафорното оръжие, уж, че голяма акция са предприели.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 October 2019, 16:09:19Олигархия, американски господари - глупости.
Хм, глупости ама помним как нарочно един американски самолет прелетя ниско над събора на Рожен преди няколко години. То ако това са глупости, значи че американците са глупаци, и не си защитават интересите.

Panzerfaust

Естествено, че си защитават интересите, но интересите им нямат нищо общо с възстановките на "Традиция".
Между впрочем, в САЩ има много интересни сдружения като "Традиция", които пресъздават основно Войната за независимост и Гражданската война, но не само, и го правят много автентично и детайлно, защото имат пари да изпипат нещата.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 October 2019, 19:00:53Естествено, че си защитават интересите, но интересите им нямат нищо общо с възстановките на "Традиция".
Между впрочем, в САЩ има много интересни сдружения като "Традиция", които пресъздават основно Войната за независимост и Гражданската война, но не само, и го правят много автентично и детайлно, защото имат пари да изпипат нещата.
Възтановките са част от възраждането, знае се от историята как завършват при нас възражданията.Няма начин американските служби да не го знаят.
Там и нещата с притежаване на оръжие седят по друг начин.