• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

23 September 2020, 16:07:33

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11483 Posts

Шишман
3252 Posts

Лина
563 Posts

Panzerfaust
533 Posts

Long time ago
503 Posts

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 17287
  • Total Topics: 1283
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 46
Total: 47

Страницата на помаците - българо-мохамеданите (pomak.eu)

Started by Hatshepsut, 03 November 2018, 06:26:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Страницата на помаците - българо-мохамеданите (pomak.eu)

Това представлява сайта, за мен е българомразки, затова пускам темата в този раздел.
Сайта не е особено активен, последните пибликации са от 2012г.

https://www.pomak.eu/

Към сайта има и форум, напоследък активността му е спаднала, но все още много хора влизат като гости да го четат. Във форума има специален раздел, само на турски език. Освен това членовете на форума могат да избират език на интерфейса на форума измежду 4 варианта - английски, български, турски и македонски  :dont:

https://www.pomak.eu/board/index.php

Както е известно, помаците са етнографска група и са част от българската нация, опитът за обособяването им като отделен етнос е антибългарски, това е откровен сепаратизъм, очевидно в интерес на Турция.
А пък добавянето на "македонския език" като вариант за избор във форума показва, че собствениците на сайта подкрепят македонизма и разпарчосването на българската нация.

Hatshepsut

Интересен цитат:

"С цялото ми уважение към сите помаци тук и по света, 12-та и последващите и сравненията им с Разделното време, колкото и недолюбвано да е и Батак е доста ... пресилено и надценено ми се струва.

Разбира се знам, че българите са молени учтиво на събори организирани в тяхна чест и за сметка на османлиите да си сменят вярата и всяко насилие е било недопустимо, но все пак хайде нека се уважаваме.

Виси един въпрос на Исанкяр. Къде са онези българи, колкото и да са нищожна част спрямо другите, които насилствено са приели исляма?"


 :tongue:

Администраторът носи личния статус:

"Не се срамувай да се наричаш помак!"

Леле има статия, че сме ги асимилирали...   :whistle:


Подкрепят Турция за ЕС:

"Не мога да разбера защо хиляди политици от ЕС и Турция се подиграват с турския народ"

"Турция и без ЕС си е добре, а може би я ухажват по други причини, знае ли човек каква я мъдрат политиците."

"Добре ще е най вече за Българския бизнес. Турция  е един необятен пазар,а нашите стоки все още не са конкурентни на западна Европа. Няма смисъл да гоним дивото.........."

"България ще има още един плюс, ако се приеме Турция в ЕС"

Опитват да се убеждават един другиму, че турците не поробват и в ден днешен кюрдите, защото:

"кюрдската област e в Северен Ирак"

Почитат Турция, говорят за България като за зона, където пребивават временно:

"Турция ще си напредва!"

На упрекът, че Турция има да изплаща имотите на тракийските бежанци:

"Това ли Ви е проблема или просто обичате да си врете гагата в чужди дворове и ако може да цап-царапим нещо ."

Отъждествяват мюсюлманите с турци, вижда се ясно в този коментар, където потребителят казва, че волжките българи живеят в "турската държава Татарстан" (турска, защото е мюсюлманска):

"Kogato uchek istoriya v BG ne se spomenavashe za tezi Volga Bulgarları, dobre che se setihte makar i mnogovekovno kısnichko. Tezi bulgari sega jiveyat v turskata dırjava Tataristan, aaa sega se setih che v istoriyata za prabulgarite se spomenavashe che te bili ot tyurksko tatarski proizhod."

Какъв "чудесен" аватар:


Баязид

Защо не оставите хората да се самоопределят, така както искат и се чувстват. Каква е тази комедия да наричате този и онзи - българи? Сайтът pomak.eu не бил активен. Ами май е с доста повечко потребители, читатели и постове от bg-nacionalisti.org. Прав съм нали? Жалки комплексари...
Dislike Dislike x 1 View List
TÜRK

Hatshepsut

Quote from: Баязид on 04 November 2018, 02:40:29Защо не оставите хората да се самоопределят, така както искат и се чувстват. Каква е тази комедия да наричате този и онзи - българи? Сайтът pomak.eu не бил активен. Ами май е с доста повечко потребители, читатели и постове от bg-nacionalisti.org. Прав съм нали? Жалки комплексари...

Тезата за самоопределението е много модерана напоследък, използва се най-вече от либерастите и неправителствените организации като хелзинския комитет.
Да, всеки има право на самоопределение и на преброяването може да се пише марсианец или ескимос и никой не може да го спре. Въпросът е че ние като българи трябва да се противопоставяме на чуждата пропаганда, целяща отродяване на части от Българската нация и оформянето им като нови етноси, най-често враждебни към България и българите. Чуждата сръбска пропаганда формира измислената македонска нация, също така има и стренеж за формиране на "шопска нация", а пък турската пропаганда има за цел отродяването на българомохамеданите и тяхното турцизиране или отделянето им в самостоятелен помашки етнос.

Истината е, че и македонците, и шопите, и помаците са етнографски групи със свои особености - свои диалекти, свои народни носии, свои народни песни. Но всичко това не е нещо коренно различно от останалите части на Българското землище, в които също има други етнографски групи със свои особености. Всички те са част от Българската нация.
Редно ли е ако баща ти и майка ти са българи и говорят на български език ти да се пишеш марсианец или ескимос? Ако изключим стремежа към оригиналничене, не е ли това глупост и проява на безхарактерност? Грозно е, когато самоопределението се насочва отвън, чрез чужди внушения и манипулации.

А по отношение на сайта и форума pomak.eu, аз споделям своите наблюдения от последните месеци, не съм казал че е на доизживяване, съжалявам, ако така съм бил разбран. В никой случай не може да се прави сравнение примерно с форума на Атака, който вече съществува само проформа.