• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

02 April 2020, 19:01:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10363 Posts

Шишман
1445 Posts

Panzerfaust
287 Posts

Лина
241 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
  • Total Members: 72
  • Latest: Gergana
Stats
  • Total Posts: 12990
  • Total Topics: 1235
  • Online Today: 67
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 53
Total: 54

avatar_Hatshepsut

Защо съм български националист?

Started by Hatshepsut, 01 August 2018, 20:32:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

1. Защото звездите са най-ярки над Пирин.
2. Защото небето се оглежда в езерата на Рила.
3. Защото Балканът пази спомена за Караджата.
4. Защото в Родопите ехти камбанен звън.
5. Защото в Добруджа е побит мечът на Аспарух.
6. Защото опълченците все още бдят на Шипка.
7. Защото екът от Сливница се чува в Пирот.
8. Защото "Одрин падна".
9. Защото над Дойран още се носи българското ура.
10. Защото Охридското езеро още пее за Биляна.
11. Защото, въпреки границите Вардар, Струма, Места и Марица се срещат в Бялото море.
12. Защото враговете на България още помнят удара "На нож".
13. Защото нито едно българско бойно знаме, никога не попадна в плен.
14. Защото моят народ създаде и съхрани през вековете своята писменост и култура.
15. Защото държавата ми отвоюва своята над 13 вековна история на Балканите .
16. Защото българите днес удивяват света със своите постижения, знания и успехи.
17. Защото българите са носител на цивилизационния импулс на Балканите.
18. Защото България е там, където има и един българин.
19. Защото България е моята Родина.
20. Затова живея и се боря за тази България, духовна обединителка на българския род, пазителка на хилядолетни традиция и култура..

Нека ний синовете на Кубрата
Да вдигнем факли в небесата
Да поемем в ръцете си съдбата
И изтребим връговете ни по земята!!!

Hatshepsut

Ето от къде е и текстът в темата:

София, 24 февруари 2006 г.

Начинанието "Защо съм български националист?" има за цел да предизвика нормален и обективен разговор в българското общество по темата ,,национализъм, национална идея, национална доктрина".
Този разговор ще се води между хора и организации, които заявяват, че представляват българския национален интерес.
Националният младежки комитет постави началото на обсъждането със специално изработена картичка, представяща разбирането на младите във ВМРО що е то национализъм.

Темата е особено важна и не може да бъде изчерпана с една среща, затова ние оставяме разговора открит за нови мнения и предложения от всеки, желаещ да участва.
Национализмът не е частен, син, зелен или червен, той е състояние на духа на българите.

Hatshepsut

A ти горд ли си че си българин?


Hatshepsut

Реших да споделя моите виждания по отношение на национализма - една идеология, която изповядвам от много години
 :bgflag:

1. По отношение на либерализма и консерватизма

Аз не се смятам нито за либерал, нито за консерватор. Наистина, мнозина отъждествяват национализма с консерватизма, но моето мнение не е такова. Грешно е да се придържаш към нещо вредно, само защото е "традиционно", и е грешно да отхвърляш полезни идеи, само защото са нови. По същия начин е грешно да отхвърляш полезни традиции, защото си против традициите, и да приемаш вредни нови идеи, само защото са "прогресивни".

Върши това, което е правилно, независимо дали то ти се струва "традиционно" или "прогресивно". Само когато нещата са на кантар, тогава избирай традициите, само защото са традиционни.
За мен, национализъм изобщо не е синоним на десни идеи или консерватизъм.

2. По отношение на религията

За мен е недопустимо национализмът да се свързва изначално с определена религия, която да се натрапва като единствено приемливата. Знам какво е казал митрополит Климент преди 140-150 години "Има Православие у нас, има и български народ, няма Православие - няма и български народ.", но го приемам само за сведение. Не виждам никаква пречка неправославни християни, езичници, агностици или атеисти да бъдат български националисти. Аз зачитам свободата на съвестта на всеки, правото на религиозни убеждения е личен избор.
Мнението ми към сектите обаче е отрицателно, имам предвид такива сдружения като мормоните и "Свидетелите на Йехова", националистите трябва да се стремят към тяхната забрана. Причината е много проста, сектите са създадени от шарлатани за промиването на мозъците на вярващите и за тяхното подчинение, както и за ограбването на тяхното имущество.
По отношение изучаването на вероучение в училищата - категорично съм против, защото съм привърженик на секуларната държава и светския характер на българските училища.
За исляма мнението ми е отрицателно, с уговорката че към българите-мюсюлмани (т.нар. помаци) и волжките българи трябва да има по-толерантно отношение. Категорично съм за забрана на бурките, по този въпрос не трябва да се правят никакви компромиси.

Национализмът и християндемокрацията

За мен, поради изложените по-горе причини, националистическите партии трябва ясно да се разграничат от клерикарните партии, националистите следва да бъдат загрижени за просперитета на цялата нация, а не само за комфорта на поповете и монасите.

3. По отношение на филофобските страсти

Мнението ми по този въпрос е, че филофобските страсти са вредни за българщината и ние като българи трябва да се еманципираме и да отстояваме своите интереси без лакейство и слугинаж. Отношението към всички Велики сили трябва да е сдържано и резервирано, нашите естествени съюзници не са великите сили, а държави от нашия мащаб - Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватско, Прибалтийските държави (Литва, Латвия и Естония) и т.н.

Що е компрадорски национализъм?

Под това понятие разбирам едно уродливо явление, което избуя през последните години, а именно български националисти да се самоопределят като русофили и да развяват руски знамена по площадите. Така станахме за присмех и подигравка по медиите, дано да успеем да превъзмогнем това чуждопоклонничество.

4. Относно гей-браковете, гей-парадите и т.н.

Мнението ми по този въпрос е категорично против гей-парадите, против гей-браковете, а също против осиновяването на деца от гей-двойки.

5. Относно легализацията на марихуаната и други леки наркотици

Категорично съм против легализацията на марихуаната, не приемам наукообразни или уж медицински аргументи, против съм и останалите наркотици.

6. Относно политическата коректност

Политическата коректност е бич за съвременното общество, натрапван и налаган от политиканите и продажните медии. Това е някакво евфемистично и изкривено възприемане и отношение към реалността, смятам го за изключително вредно и го отхвърлям от своя речник. Циганинът е циганин и трябва да се нарича циганин, а не "ром", негърът е негър и трябва да се нарича негър, а не "афроамериканец" и т.н.

7. Относно "Българския" хелзински комитет

Това е една българомразка организация, която би трябвало да се разтури, това е вън от съмнение. Причините са ясни, тази организация подкрепя всячески деструктивните среди в българското общество - цигани, престъпници, педерасти, ислямисти, мигранти и т.н.

8. Относно членството на Турция в ЕС

Мнението ми по този въпрос е категорично - Турция не трябва изобщо да става член на ЕС под никаква форма. Турция е азиатска държава, която се ислямизира с бързи темпове и мястото ѝ не е в ЕС.

9. Относно нашествието на мигранти в Европа

Против съм заселването на мигранти в България, тяхното място не е тук, националистите трябва да бъдат загрижени за собствения си народ и да го защитават от натрапници и нашественици.

10. По отношение на ЕС и НАТО

Приемам членството в ЕС и НАТО, макар и с известни уговорки. Позицията ми е, че България не трябва да е последна дупка на кавала или пудела на Меркел, а трябва да отстоява своите интереси и да се ориентира към страните от Вишеградската четворка - Унгария, Чехия, Словакия и Полша. Против съм влизането в еврозоната, националната валута - българският лев е символ на националното достойнство и не трябва да се ликвидира с лека ръка.
Като цяло смятам, че България е европейска държава и мястото ѝ е в Европа, а не в Евразия, както по отношение на културата, така и по отношение на политиката. В своята 1300-годишна история България е била част от евразийски проекти в продължение на стотици години, както под властта на Византийската империя, така и под властта на Османската империя, а също подчинена на СССР... вредите за българската народност са известни на всички.