• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

12 July 2020, 19:34:45

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10945 Posts

Шишман
2620 Posts

Panzerfaust
453 Posts

Лина
432 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15894
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 35
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 24
Total: 24

ДПС воюват заедно с Турция срещу българското национално достойнство

Started by Hatshepsut, 29 October 2018, 13:22:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

В истинския смисъл на думата ДПС едва ли отговаря на критериите за партия. Приемаме терминологично да я наричаме такава с много уговорки и условности. Защото ДПС преди всичко е етнически продукт. А това, че се прави на либерална формация, е опит да се избяга от етническото, защото то е уличаващо.
Тази партия не защитава и не представлява интересите на дадена социална прослойка, както е по презумпция при всички останали партии, а се застъпва за правата на етнос. Това автоматично я изключва от зоната на нормалността като политически субект.

Когато говорим за ДПС, задължителна е уговорката, че подразбираме елита на етническата формация, която паразитира върху беден и капсулиран електорат. Този елит е абсолютно заинтересован да държи в желязна изолация своите избиратели, за да може безпрепятствено да ги ползва за своите си интереси. Те не са граждани, а нещо като закрепостена рая. Защото ако биха били граждани, нищо по-естествено от това - да гласуват на изборите за различни партии, а не със стадна покорност единствено и само за ДПС.
    Това вече силно намирисва на тотален тоталитаризъм. И подобно поведение по никакъв начин не се вписва в европейската визия на България като член на ЕС. И като проява именно на европейското поведение бе и гласуването в парламента на принципа за уседналост при избора на евродепутати. Ще рече - право на вот имат само тези, които са същински граждани на България, а не електорални скакалци, които се използват за изборно пушечно месо.
    От ДПС, нали навикнали да не им се троши хатъра, рипнаха като ужилени. Нарушавала се била конституцията. Но в конституцията никъде не е записано като как да се гласува за европарламент. Значи и дума не може да става за някакво нарушаване на конституцията по простата причина, че в нея липсва текст, регламентиращ избора за представители в европейския парламент.
    От ДПС проляха лицемерни сълзи, че с приетия закон за уседналост се посягало на демокрацията. Опашата лъжа! Принципът за уседналост е европейска норма. И тя по никакъв начин не толерира и не предвижда т.нар. автобусно гласуване, чрез което тотално се изкривява и манипулира вота.
    И в крайна сметка реакциите от страна на ДПС - преминаващи в политически фалцет - са предизвикани не толкова по повод на евровота, това все пак може да се преглътне, а от все по-реалната възможност принципът за уседналост да се въведе и по отношение както на местните, така и на парламентарните избори. А затова, че това е на път да се случи - има вече достатъчно сигнали, особено от страна на НДСВ, което за да не потъне съвсем, се заиграва с патриотичната карта.
    Николай Свинаров, един от видните царисти, а значи и душеприказчик на СКГ, недвусмислено заяви, че ще мултиплицират своето виждане за изборите и върху местните такива чрез поправка на закона.
    Това означава, че ще бъде пресушен каналът на т. нар. изборен туризъм и ще секнат "служебните" победи, особено в т.нар. смесени райони.
    Защото наистина е абсурдно, недемократично и по човешки дълбоко унизително управата на редица селища да бъде завладявана чрез гласовете на "туристи", които отдавна са скъсали с България и не плащат данъците си в България. Тази порочна практика до краен предел изнервя, да не употребим по-силна дума, българите, особено в проблемните територии. Те се чувстват измамени, пожертвани, предадени - от собствената си държава, която е допуснала кошмара на т. нар. двойно гражданство. А двойното гражданство не е нищо друго освен инструмент за намеса във вътрешните работи на страната чрез предрешен избирателен вот.
    На президентските избори се стигна до кафкианско абсурдна ситуация - гласуващите въобще не знаеха, че гласуват за Георги Първанов, но знаеха, че трябва да гласуват с бюлетина "Номер 3". В своята простодушна наивност те дори сами си признаваха като как са били насочвани в избора на бюлетината.
    Но така повече наистина не може да продължава, защото подобно "гласуване" е подигравка и гавра както със здравия разум, така и с принципите на свободното волеизявление и основните ценности на демокрацията.
    Настояването на ДПС да се продължава с изборните кушии е опит за пряко вмешателство във вътрешните работи на една суверенна държава. Пропуска се и обстоятелството, че България като член на ЕС трябва да се съобразява с общоевропейските норми на поведение, които са в диаметрална противоположност с етническите интереси на една всякак етническа партия, каквато е ДПС.
    Има и един дълбоко античовешки момент в политическото поведение на ДПС - превръщането на закрепостения електорат и на "туристите" в изборен добитък. Това е абсолютно несъвместимо с всякакви демократични принципи и говори за генетична поквара в мисленето на депесарските лидери. Те се държат с нахалната нахаканост на самозабравили се хора - повишават тон, поучават, заплашват и направо изтезават търпението на българските граждани. Прекаленото им самочувствие, което граничи с политическа дебелащина, идва от непрекъснатата и користна отстъпчивост на т. нар. политическа класа, която поради котерийни интереси позволява на ДПС да си разпасва пояса.
    Да, макар и да се кипри със самомнението, че е успешна партия всъщност ДПС е една неприятна партия, която непоносимо е омръзнала на всички, дори и на коалиционните си партньори. И как не, като не само е преяла с власт, а вече, да ме прости читателя, и безочливо се уригва в лицето на държавата.
    Тази партия, особено в т.нар. смесени райони, се държи като окупатор в завладени територии. Там местни дерибеи и дерибейчета грабят и издевателстват като в отдавна отминали исторически периоди, обозначени като робски.
    Золумите на ДПС са пред очите на всички. Обръчи от етнически фирми изсичат "до голо" българската гора. И под вид на "трупи" я изнасят в една близка чужбина. Ами източеният Държавен резерв. Ами опосканият бюджет за бедствия и аварии...
    Всичко това наумява на изстъпления на "нов кърджалия в нова полуда", както е казал Ботев.
    Е, то бива-бива, ама от мечка ремък не бива! Хигиенично ще бъде за държавата, ако ДПС бъде отстранено от държавната софра, от властта. Защото, разбира се, наядане няма.

Hatshepsut"Един ден Булгаристан ще бъде наш, само че този път ще го купим"

От десет години насам ДПС организира шумни тържества в памет на тримата атентатори от терористичната група "Ние", разстреляни през 1989 г. Групата е автор на най-кървавите диверсионни актове в новата ни история. Членовете на терористичната организация взривяват чакалнята на жп гара Пловдив, паркинга пред летище Варна, вагона за майки с деца на влака Бургас-София до гара Буново и сладкарница в хотел "Сливен" в едноименния град. Убити са 8 души, между които и деца, а 73 са осакатени и обезобразени за цял живот.

В тяхна чест през 1993 г. Ахмед Доган открива чешма-паметник в село Трънак, Бургаско. Лидерът на ДПС обяви детеубийците за герои и ги нарече "борци за права и свободи". Така една управляваща в момента партия, която претендира за лидерство на българския етнически модел //!!! , погазва паметта на невинно загиналите жертви от тероризма.

Няколко години преди т. нар. възродителен процес появата на подобни терористични групи бе обоснована и мотивирана от доктрината "Йозал". И до ден-днешен тя е в сила.


Амбициозният и талантлив икономист от кюрдски произход Тургут Йозал, след като завършва висшето си образование и дълго години живее и работи в САЩ, става министър-председател на Турция Йозал заема този пост непосредствено след военния преврат от 1980 г. Той разработва доктрина, която предвижда провеждането на икономическа, политическа и пропагандна инвазия, насочена към териториите на бившата Османска империя. Въз основа на доктрината "Йозал" се изгражда новата военна програма на Турция, съгласно която турската армия трябва да защитава националните интереси не само на собствената си, но и на чужда територия. С нея се загърбва обявената на 3 март 1923 г. от Кемал Ататюрк "Турска национална доктрина - мир в страната, мир в света", която предвижда Турция да се изгради през следващите десетилетия като една съвременна светска държава.


Турската армия може да провежда военни операции в съседни близки и далечни страни, ако бъдат застрашени националните интереси на южната ни съседка, предвижда доктрината, изработена от Тургут Йозал.
Снимка: "Монитор"

Доктрината "Йозал" утвърждава възможността турската армия да провежда военни операции в съседни, близки и далечни страни, там където Турция прецени, че са застрашени националните й интереси. Тази агресивна военна доктрина, зад която стои една от най-големите армии в света, реално застрашава съседните на Турция страни при всеки евентуален военен конфликт в региона. На практика това означава, че когато пожелае при благоприятна вътрешна и международна обстановка, Турция може да провокира подобен етнически конфликт в нашата страна и в "защита правата и свободите" на тюркоезичното население да се ангажира в провеждането на военни операции на българска територия.

До 10 ноември 1989 г. това не можеше да стане, защото зад нас беше Варшавският договор и преди всичко армията на СССР, от която Турция изпитваше панически страх. По всяка вероятност след като вече сме членове на НАТО, Турция няма да посмее чрез военна сила да осъществи своите великодържавни намерения по отношение на нашата страна. Това не означава, че надвисналата над България опасност, застрашаваща нейната сигурност, цялост и бъдеще, е отминала. С помощта на протурските националисти, много от които навлязоха в структурите на ДПС, Турция може да се ангажира в конкретни действия за превръщане на България в стария Дунавски вилает, ако политическите сили у нас не предприемат своевременни решителни мерки за пресичане на тази подривна дейност.

Не ще и дума, че видният турски държавник, политик и ислямист Тургут Йозал твърдо отстояваше стремежа на Турция да възроди господството си както на Балканите, така и на една огромна територия от съвременния свят. Ако съдим от неговите думи, той е виждал отново така мечтания "Дунавски вилает" от времето на турското робство, обхващащ границите на съвременна България, като част от бъдеща Велика Турция На форум на неговата Отечествена партия през 1991 г. Йозал заявява: "Един ден Булгаристан ще бъде наш, само че този път ще го купим". Той бе прав. Турските фирми действително ни купуват. Те станаха собственици на много български предприятия и заводи след приватизацията им. Не се крият и намеренията да се изкупят и най-хубавата българска земя. "Потомците" на османските турци от средите на протурските националисти отдавна претендират, че населяват земите на своите предци. В това отношение те ще бъдат улеснени от евентуалната поправка на българската конституция, която ще даде право на чужденци да купуват обработваема земя. Прогнозите са, че след покупката на тези земи в Североизточна България и Родопите, където живеят компактни маси тюркоезично население, българи мохамедани и роми-мюсюлмани, ще продължи политиката на турцизиране. Очаква се да се поставят искания за отделяне на закупените територии в Турска автономна република, с цел бъдещото й присъединяване към "майката-родина" - Турция

Според турската национална доктрина принадлежността на дадена територия към една или друга страна се определя не от историческото є развитие, което е довело до сегашната є национална и държавна определеност, а от демографските фактори. В случая не историята и миналото на дадена страна и народ са определящи. Етническата монолитност на населението, обитаващо определена територия, дава основание на турските националисти да поддържат тезата, че тези земи са техни и принадлежат на Турция Тази мракобесна, античовешка теза преди Освобождението на България бе налагана с огън и меч, с проливането на потоци човешка кръв и с избиването на стотици хиляди деца, жени, старци, само защото принадлежат към друга народностна или религиозна група и земите, където са се заселили, от дневни времена трябва да принадлежат на османската империя, а след това и на Турция По този начин южната ни съседка реши въпроса с Източна Тракия през 1913 г., като изби няколко десетки хиляди българи, а други около 300 хил. бяха изгонени от своите родни огнища, за да не остане никакво българско население по тези изконно наши земи.

1915 г. пък влезе в историята на човечеството с турския геноцид над арменското население. За няколко години 1,5 млн. арменци бяха избити, за да бъдат завзети техните земи от новите турски заселници. С такава цел се извърши и масовото прогонване на гръцкото население от Турция В този смисъл може да се разглежда и турската окупация на една част от Кипър, която бе обявена за Севернокипърска турска република, призната единствено и само от Турция Чрез избиването и етническото прочистване на това християнско население, турците, които се заселиха в окупираните от тях земи, се стремят да утвърдят нейната бъдеща национална и териториална принадлежност като неделима част от Република Турция

Турция и сега продължава да осъществява своята асимилационна политика, като използва богатия опит на османската империя. Никакви промени с идването на нови режими, правителства, президенти и политически партии не променят разработената стратегическа линия за спечелване на тюркоезичното население като "пета колона" в реализиране на великодържавните й интереси в България и на Балканите. Използвайки възможностите и помощта на ДПС и на мюсюлманската религия, вече не се внушава на протурските националисти и религиозни фанатици страх, несигурност и неверие към светлото бъдеще в България. По този начин се утвърждава основната теза на концепцията за "външните турци", съгласно която тюркоезичното население не бива да се изселва в Турция То трябва да остане в България. Утвърждава се убеждението, че под ръководството на ДПС и с активното съдействие на мюсюлманските религиозни структури населението трябва да се бори за още по-големи и неограничени колективни права и свободи с крайната цел извоюване на самостоятелна турска автономна република.

Нов момент в реализирането на този стратегически замисъл се явява и безпрепятственото завръщане на една част от изселниците в Турция Съгласно всички предишни изселнически спогодби след пристигането в Турция изселилите се наши граждани автоматично загубват българското си гражданство и придобиват турско. През 1993 г. едностранно нашата страна реши, че всички изселници, които са напуснали България след юни 1989 г., запазват българското си гражданство, независимо че са придобили и друго. Този акт, който с оглед интересите на България може да се определи като национално предателство, бе потвърден и от бившия министър-председател Иван Костов, който през 1998 г. пред изселниците ни в Бурса се изказа в защита на двойното гражданство. Сега Турция може да върне в България стотици хиляди бивши изселници. Те ще бъдат толкова българи, колкото е необходимо, за да бъдат обосновани исканията на Турция и на протурските националисти у нас за създаването на самостоятелна турска автономна република.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2574#

Hatshepsut

ПОРЕДНИЯ РАЗГРОМ НА БЪЛГАРИЯ
Вече 17години движението за права и свободи налага лъжливата теза, че е балансьор, либерална и не е етническа партия. Член 1 на устава доказва точно обратното, че Движението ще се бори "за правата и свободите на турците и мюсюлманите в България". Така ДПС само ще се легитимира като етническа, антиконституционна организация. ДПС е създадено от Ахмед Доган на 4-ти януари 1990г. С явната и задкулисна политическа, дипломатическа и финансова помощ на Турция. То е приемник на нелегалното, антибългарско Турско национално-освободително движение в България (ТНОДБ), чиято програма бе написана от "Сокола". ДПС показа слугинажната си политика спрямо Анкара като й предаде "Оня списък" - информация за служители на специалните ни служби работели за разгрома на десетки нейни шпионско-диверсионни групи. Тези великолепни специалисти бяха елиминирани защото бяха отлично запознати с агентурното минало на Доган и някой хора от обкръжението му в Държавна сигурност и връзките им с нелегални антибългарски организации. Един от тези достойни офицери участва в разкриването на терористи от (Т. Нар. група "ние"). Това са атентаторите взривили бомбите на пловдивската гара, варненското летище, вагона за майки с деца край гара Буново. На тези убийци и терористи ДПС издигна паметник - чешма с надписи на турски език в село Трънак - бургаска област.
Само в периода 1946/48г. у нас са разбити десет конспиративни групи. През 1975г. само в бившия разградски окръг са разгромени 21групи. Под различни названия и в различно време нелегални формирования се появяват в Кърджали, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик, Шумен, Пловдив, Бургас и Русе. В периода 1985/87г. специалните служби разгромяват 42 турски терористични групи. Паралелно с тези акции през 85-та година под контрола на МИТ (Национална разузнавателна служба на Турция) е създадено Турското национално-освободително движение в България.
Неизменният "балансьор" - Доган в българския парламент след 1989година има твърде любопитна биография. Някои подхвърлиха агентурния му псевдоним от бившата ДС - "Сава", но той е последния, а преди него има още два. Първоначално Доган е агент "Ангелов" във Военно контраразузнаване. Поради слаб успех в Софийски университет, ДС го прехвърля в шуменския педагогически институт. От там заминава във Варна и работи за Първо отделение на окръжното управление на МВР под псевдонима "Сергей". По списък за привилегировани влиза във философския факултет. Вече е информатор на Пети отдел при Първо главно управление на ДС. След 89-та година яростният отрицател на възродителния процес се старае по всякакъв начин да потули агентурните си връзки с бившата Държавна сигурност. Именно нейното Първо главно управление урежда аспирантурата на Доган във философския факултет на БАН. Разработка на "сокола" ляга в идеологическата основа на възродителния процес. Срещу аспирантурата му тогавашния секретар по пропагандата на ЦК на БКП - професор Стоян Михайлов му възлага да изработи концепция за работа с турскоезичното население и приобщаването му към българското общество. Това е направено, а според автор на близо 15 страничната "Монография" приобщаването включва и смяната на турско-арабските имена с български. Документът е в три екземпляра - Единият остава в Първо главно управление, втория - в проф. Михайлов, а третия - в Доган. Вече 15години той и сподвижниците му са яхнали темата за възродителния процес в името на собственото си политическо и финансово преуспяване. По време на арестуването му през 86-та година "Соколът" има далеч по-различни схващания... "Както и друг път съм сочил, ще каже той н следователя, когато започнаха мероприятията по Възродителния процес, аз не можах да се преборя с емоциите си, макар да бях убеден в правилността и необходимостта от това мероприятие". В програмната си декларация ДПС обяви, че "няма да се стреми към политическа власт и няма да приема характера на политическа партия". Това бе перфиден опит за опипване на почвата и да се приспи вниманието на обществото и на съответните служби.
Напрежението в обществото срещу него обаче нарастваше и Анкара реши да го тушира с нота до правителството в София, подписана от тогавашния външен министър, а после премиер Месут Йълмаз. Нотата е безпрецедентен в дипломатическата практика ултиматум - ако движението бъде изолирано, се казва там, и не бъде допуснато до бъдещи избори, това ще "накърни драстично българо-турските отношения". Ултиматумът не направи очакваното от Анкара впечатление в София и тя се обърна за съдействие към САЩ. Нашият посланик там бе извикан спешно в Държавния департамент, където недвусмислено му заявиха, че отношението на Вашингтон към България ще се определя от поведението ни към турците. Последва решението на Софийския градски съд по т. нар. фирмено дело №2574 от 1990г. , който регистрира ДПС. Гласовете, че решението е противоконституционно потънаха в ожесточени политически схватки. В движението схватливо прецениха обстановката в разградената ни държава и възприеха политика на лавиране, нескрити заплахи, незачитане на институциите и всевъзможни задкулисни ходове. Години наред емисарите на Анкара от ДПС и българските им съучастници рекламират до втръсване т. нар. етнически модел у нас. Въпреки очевидния му провал и несъмнени "заслуги за ерозиране на собствената ни държавност". Неотдавна лидерът на етническата партия доразви схващанията си за него в една почти апокрифна брошура. Българската нация била "еклектичен сбор от разнородни, обособени и несъвместими по между си малцинства". Статусът им индиректно подкрепял "стратегията за прекрояване на политическите граници на регионите"... И по-нататък: "Условията за интегриране на България в европейските структури предполагат и преформулиране на разбирането ни за национална държава в мултиетническа - като функция на правата на малцинствата"...
Несекващите амбиции на Анкара да внуши на мюсюлманите у нас идеята за принадлежност към света на тюркизма разчитат на два обединяващи фактора: Фалшивата теза за общия етнически произход и религията. В ход е агресивната доктрина на "турско-ислямския синтез", която идентифицира етноса с религията - мюсюлманин =турчин. Ето защо след 1989г. към България се насочват потоци долари за строеж на джамии, които от 250 през 1989г. днес са над 2500. Неизвестен остава един забележителен момент в антибългарската кариера на Гюнер Тахир. Той настъпва през февруари 1995г., когато в Анкара преценяват, че верните й протежета се нуждаят от специална школовка по методите за турцизиране на помаците и защита на интересите й в България и на Балканите. В Анкара пристига тричленна делегация от София начело с Тахир - тогава зам. Председател на ДПС. Другите двама са кметът на Руен (крепост на пантюркизма) - Хюсеин Чърак и докторът по педагогика Ахмед Айвазов.
Сред лекторите блести името на проф. Мустафа Кахраманьол, съветник на тогавашния премиер - Тансу Чилер и координатор на Междуведомствения съвет за работа с външните турци. Турция, заявява в заключителния си доклад проф. Кахраманьол, не желае етнически и религиозни конфликти в България и на Балканите. Те биха навредили на нейните стратегически интереси. Така опровергава баснята, че ДПС било гарант на етническия мир у нас - дълго експлоатирана от Доган и компания. "Гарант" на етническия мир у нас е Анкара - само в мирни условия тя може да осъществи последователно и методично своята експанзия срещу България. В този ред на мисли се е изказал и бившия президент на Турция - Тургут Йозал: Този път няма да завладяваме българите с оръжие, а ще ги купим. Всевъзможни съмнителни фондации, включително фундаменталистки - от Турция, Саудитска Арабия и други спонсорират проекта за отродяване на помаците, насочен и срещу православието. Емисарите на турската "Даниет Вакфъ", "Международната фондация за ислямска култура", "Вакъф ил Ислами", саудитската "Ескар Вакфъ" кръстосват необезпокоявано Кърджали, Хасково, Лудогорието, Североизтока и Якоруда. Тук шетат радикалните ислямисти от "Мюсюлмански братя".
Турските стратези дават завършен вид на нов проект за разгром на България. Част от него е взаимстван от друг зловещ план - "Зеленият диамант", разработен в лабораториите на ЦРУ. Целта му е: поредното раздробяване на нашата страна и откъсване на територии (от Македония и Тракия) в полза за Гърция и Турция. Вариантът на Анкара предвижда и "разсичане на православната общност в региона, чрез т. нар. "Ислямски пояс". Названието на проекта претърпява няколко метаморфози: от "Мюсюлманска дъга" до "Зелени Балкани" - за благовидност.
Твърдението, че ДПС не е етническа партия, се обезмисля от факта, че над 90% от електората й се самоопределя като турци. Без тях ДПС не може да съществува. Тази партия формулира и още едно безмислено понятие - райони със смесено население. В почти всички региони на страната живеят хора с нееднакъв етнически произход. С каква цел тогава се акцентира върху районите, в които има повече турци? Не е ли това далечна подготовка в България да се появят райони, подобни на Косово? За такива все по-често се споменават ямболският, бургаският, варненският, освен кърджалийският и лудогорието, обявени вече за крепости на Доган.
Незачитането на българските закони от Доган и компания и техните мераци да обсебят цялата власт се доказва за пореден път от изказването на зам. Председателя на "Сокола" - Касим Дал пред шестата конференция на ДПС във Варна на 4-ти март 2006г. заявявайки, че "Един ден ДПС ще управлява самостоятелно". Предателството и пълната безхарактерност на "българските" политици дадоха отлична възможност на лидерите на ДПС и покровителите им от Анкара да преследват целите си. Докато управляващите у нас затъват в политически противоборства за собственото си преуспяване, Родопите и Кърджали се превръщат в територия на исляма с далечен привкус - религиозният фактор утре да се превърне в мотив за автономизиране и включването им в границите на Турция. Върхът на това национално предателство стигна до там, че вече водещи политици не само помагат на ДПС, но стават и негови членове. Най-значимите сред тях са: Йордан Цонев - известен в престъпните среди като Данчо "ментата", Христо Бисеров, Фидел Беев, Росен Владимиров, Янко Станев и зам. Министъра на културана - Надежда Захариева. Йордан Цонев твърди, че членуването на българи в ДПС не било ат икономически мотиви, а просто кауза. Това е каузата на родоотстъпничеството и майкопродавството. Ето защо участието на всеки родолюбив българин в изборите за европейски депутати е крайно необходимо, за да не допуснем лобито на Турция в лицето на ДПС и техните управляващи в България слуги да се впие като тумор в сърцето на Европа. С гласа си днес имаме уникалната историческа мисия да спрем турците отново да стигнат до Виена, както през средновековието. Всяко едно въздържане от гласуване се явява пореден пирон забит дълбоко и болезнено в ковчега на България, а всяка бюлетина на ДПС е ятаган промушил сърцето на българина. Място за отчаяние обаче няма. Настъплението на врага е мотив да дадем отпор, защото въпреки всичко - България ще пребъде!

ТЪРПЕНИЕТО Е РАЗРУШИТЕЛНО, А МЪЛЧАНИЕТО – ГИБЕЛ!

Hatshepsut

Планът "Баязид-2"

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=636&format=print&edition_id=1

Как българите станаха турци
от Димитър В. АврамовСред примитива на политическите нрави у нас особено потърпевшо се оказа красивото, но твърде злощастно в тукашните ширини понятие "демокрация ". Петнайсетгодишните усилия на нейните преторианци и гръмки защитници завършиха с блестящото й окарикатуряване. Докато флиртът между БСП, НДСВ и ДПС превръща демокрацията в бездарен фарс, терорът срещу българите в т.нар. смесени райони става все по-арогантен. Джамиите никнат като гъби, а децата на българо-мохамеданите сричат буквите на непонятен за тях и родителите им турски език и с неукрепнала ръчица вписват в тетрадките си поредната диктовка: "Моята родина е България, но най-обичам Турция!"... Цели области в страната, на юг и на север, стават заложници на пълзяща автономия и етнорелигиозно обособяване в угода на чужди великодържавни интереси.
Втренчени в своите лични и корпоративни интереси, псевдодемократи и посредствени политически комедианти обявиха, че връщане назад няма - Европа на колене иска ръката ни и поведоха просълзената публика към... Босфора. Други, встрастени в любимата си щраусова поза, забравиха, че никой народ не може да бъде заблуждавай вечно. И докато стоят с главата в пясъка, истината изтича като пясък - намира пролуки във всички посоки и механизмите на зле конструираната машина за манипулиране на обществото започват да блокират.

Днес у нас е в ход планът "Баязид-2" -
второто потурчване на България
Зад името на печално известния у нас османски завоевател се крие десетилетна многопосочна стратегия за разгром на българската държава и откъсване на големи части от бившия Дунавски вилает в полза на югоизточната ни съседка. Основите на тази стратегия поставя създателят на светска Турция - Мустафа Кемал, по-известен с прозвището Ататюрк (баща на турците).Политическата му кариера е стремителна. През 1912/13 г. той е военен аташе в България. След края на Първата световна война е пряк участник в освобождаването на турски територии от окупационните части на победилите държави. Помагат му значителни по численост кюрдски отряди. Следва Севърският договор (1920 г.), който признава на кюрдския народ правото на автономия и възможност да създаде своя държава.
На 29 октомври 1923 г. Меджлисът избира Мустафа Кемал за първи президент на републиканска Турция. Същата година, след задкулисни игри на великите сили и Анкара, е сключен Лозанският договор, който анулира клаузите на Севърския и кюрдският вулкан избухва. Серия въстания разтърсват републиката, която ще се окаже по-безмилостна от империята. През 1925 г. британският военен аташе - Армстронг, пише ужасен до своето правителство в Лондон: " Страданията на българи и гърци по време на османското владичество бледнеят пред зверствата на турската армия в кюрдските региони"...
Това е армията на обожествявания в Турция реформатор Мустафа Кемал! Той налага господстващата и до днес в страната агресивна спрямо съседните страни доктрина кемализмът, чийто основен принцип е турският национализъм. Тази идеология е пряко свързана с постулатите, обявени от бащата на пантюркизма Зия Гьокалп: една държава - един народ - една нация. В тон с тях Ататюрк ще каже: "Нужно е да заявим на нашите съотечественици - християни и евреи: нашата партия счита и тези граждани без съмнение за турци"... През1924 г. е създадена и първата републиканска конституция. Нейният член 88 е категоричен - всеки гражданин на Турция е турчин. По-късно (1934 г.) ще бъдат приети и т.нар. СС-закони. Названието им идва от първите букви на две понятия: сюргюн (депортиране) и сойкъръм (геноцид). По силата им инородното население се прогонва от родните места и се заселва сред компактни турски маси, за да бъде асимилирано. Същата година се променя и именната система - фамилните имена стават турски, без разлика на етноса. Така умишлено се заличават именните системи на всички нетурски народности. Основен метод за прилагането и на този закон е насилието.
Преди няколко години доморасли туркофили лансираха идеята да построим у нас паметник на Ататюрк - навярно умилени от сантименталната му връзка с една българка в София. Но забравиха, или не знаеха, че като военен аташе той не си е губил времето да се захласва само по красивите очи на българката, а е шпионирал държавата ни тотално. По-късно ще използва опита си от секретната мисия, за да създаде "Нова разузнавателна програма", директно насочена срещу България. Разработката му се прилага и до днес, тя ляга в основите на
стратегията, наречена със събирателното име "Баязид-2"

Ще се появи и доктрината за т.нар. "външни турци" - също част от експанзията срещу бившия Дунавски вилает. В ход влиза и теорията за турско-ислямския синтез - опасна симбиоза между имперския националшовинизъм и исляма. Етносът се идентифицира с религията, целта е помаците да се откъснат от българския им корен, а турскоезичното население да се превърне в пета колона на Анкара. Първата задача на кемалистите е да преиначат истината за неговия произход. Историческите факти трябва да се заличат, а изследванията на десетки наши и чужди учени, дипломати и експерти по балканската проблематика - изпратени в забвение. Масирана дезинформация залива общественото мнение у нас и в Европа, пропагандната машина на Анкара настойчиво проповядва фалшивата теза за "турска колонизация" на завладените български земи.
Срещу нея в различни периоди се изправят видни имена на европейската наука: проф. д'Отрив, Емануел фон Рьослер, В. Пресел, д-р Алард, П.Гейсман, Ф.Курганов. Мюсюлманите в България, твърдят те, "нямат турски произход, те са част от ислямизирано местно население". През 1840 г. изтъкнатият френски учен Ами Буе ще каже: "Мюсюлманите в Европейска Турция са почти винаги славяни или албанци". По-късно Иречек ще го допълни: "Хората в Североизточна България по начало са българи, потурнаци по вяра и език".
До същите изводи ще стигне в доклада си и Международната комисия за разследване причините за балканските войни, известна като Карнегиевата анкета. В други времена насилствената ислямизация на българите ще признае и турският историк Шефкет Айдемир. "Тази идея, пише той, възниква в резултат на политиката на османската върхушка за претопяване на населението от поробените земи. Още от 1362 година с приемането на закона "Пенджик" ислямизацията придобива характер на държавна политика". Други изследователи ще докажат, че мюсюлманите в Лудогорието са хора "калъч-качкън". Т.е., за да се спасят от ятагана на завоевателя, приемат исляма.
Сред многото свидетелства има и един уникален документ статията "Турция, минало, настояще и бъдеще", чийто автор е бившият управител на Дунавския вилает, а после велик везир Мидхад паша. Тя е публикувана на 8 юни 1878 г. във френското научно списание "Журнал д'Ориан", по-късно е преведена на английски за лондонското издание "Деветнадесети век". Ето какво пише високообразованият Мидхад паша: " След като управлявах много години Дунавския вилает, ще изкажа някои съображения за Румелия и България. Най-напред трябва да се има предвид, че между българите, към които се проявява толкова жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. Те не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се вярва обикновено.

Това са потомци на тези българи, обърнати към ислямизма
по време на завладяването и в следващите години. Това са деца на същата страна, от същата раса, от същия корен. Има между тях такива, които говорят само български"...
Мустафа Кемал знае това и е наясно, че стратегията за разложение на българската държава налага нова политика. Негови са думите: "Тези земи са били наши и пак ще бъдат наши. Дедите ни са стигнали до там със силата на оръжието, а ние ще стигнем със силата на културата и напредъка". Ататюрк е наясно също, че един от механизмите за дестабилизиране на нашата страна е турцизирането на българо-мохамеданите. Сред тях, обаче текат опасни за експанзионистичната политика на Анкара процеси.
През 1912 г. започва масовото им покръстване. Доброволно, неинспирирано от властите възраждане, връщане към християнството и родовия корен. Невероятен изблик на българщината, истинско народно движение, което обхваща Родопите, селищата в Ксантийско, Неврокопско, Разложко, Дойранско, Горна Джумая и др. За около половин година 200 хиляди българо-мохамедани приемат наново вярата на дедите си. Както основателно отбелязват редица изследователи това е "велик национален акт". Уви, само след няколко години е погребан от късогледата и безотговорна политика на д-р Васил Радославов и ръководената от него Либерална партия. Заради конюктурни политически сметки и гласовете на неколцина турскоезични депутати, той анулира покръстването и възстановява турско-арабските имена на помаците. Безумието на Радославов, в друга форма, ще повторят и българските политици след 1989 г.

Hatshepsut

С ДПС на шията
Доц. д-р Петко ТОДОРОВ

"С камък на шията" е израз, който означава обреченост, постоянно грозяща опастност, предупреждение. Дали пък не е точно такава ролята на Движението за права и свободи в българското общество? ДПС спира, напомня, плаши, поддържа статукво, закотвя, спасява, напомня, много често, когато натежи ни влече към дъното. Дали пък функцията на ДПС в българския преход не е точно такава? Много случаи могат да се изброят: през всичките 17 години ДПС е привързан с властта; на последните парламентарни, президентски и евро избори резултатът на ДПС е внушителен; втори мандат в коалиция ДПС управлява; участва активно в реалната управленска и икономическа власт; не е допуснал дори за момент разкол или разбиване на стройните партийни редици. Всъщност, щом на някого му потрябва помощ за мнозинство, за консумиране на власт, за обогатяване и разширяване на територията на влияние ДПС е насреща. И във всичките случаи с предварително подготвени искания за отплата "увисва на шията".

Ето и сега ДПС за бой се стяга.

И готви предложения в проекта за промяна на закона за местните избори, чрез които да се избегне уседналостта, която той въвежда. В партията обмислят да предложат да се върне старият начин на гласуване - вотът да се упражнява по постоянен адрес, а онези, които желаят да гласуват по настоящ, да заявяват това две седмици преди изборния ден. Окончателният текст на ДПС се внася между първото и второто четене. При това с апломб и гнева на Ахмед Доган. Според него ще се гласува по постоянен адрес, ако той съвпада с настоящия. Избирателят ще може да гласува и по настоящия си адрес, но само ако го има 10 месеца преди изборния ден. Така изселниците от Турция, повечето от които имат само постоянен адрес у нас, няма да могат да гласуват на местния вот. На тях им се отрязва и възможността да заявят тепърва настоящ адрес, тъй като изборите ще са след 3-4 месеца. От ДПС наблягат на факта, че много граждани, които живеят в България, също ще бъдат лишени от правото си на глас, ако този текст остане в този си вид. Възможно е текстът на ДПС да бъде подкрепен и от част от БСП. Проектът на група соцдепутати предвиждаше възможност да се гласува и по постоянен, и по настоящ адрес. Той бе приет на първо четене, но впоследствие в общия законопроект бе предпочетен текстът на ОДС. Ако НДСВ и опозицията обаче подкрепят уседналостта, ДПС има два резервни хода. Първият е  да сезира Конституционния съд. Вторият – да извади от нафталина


плашилото "възродителен процес".


Активистите на ДПС разиграват всеки път възродителната карта по начин, който не се отличава много от това, което прави Волен Сидеров с националистическата. Драматургията е същата. Мнозинството българи отдавна заклеймиха възродителния процес като един от най-големите позори на комунистическата власт. Безспорно историята трябва да се помни. Опасно е обаче тя да се експлоатира с политически цели, да се реституира и да се сепарира, да се превръща в частна собственост. Сега  например ДПС дава отново на Темида възродителния процес. "Като засегнат и потърпевш от т. нар. възродителен процес си позволявам да повдигна към вас въпроса за решаването на подобен вид казуси", се казва в писмо на депутата от движението Касим Дал до главния прокурор Борис Велчев. Действията му са съгласувани с Ахмед Доган. Никога не сме спирали да се занимаваме с тази тема, искаме властите да си свършат работата, добавят хората на Сокола. Касим Дал настоява пред главния прокурор  да се извърши обстойно разследване, което да установи "действията и актовете на компетентните органи през периода 1984-1989 г." Искането е във връзка с публикации в пресата, в които се разкриват "нови и неизвестни досега факти и обстоятелства около т. нар. терористичен акт от 9 юли 1987 г. в Златни пясъци, уточняват от "Стамболийски" 45А, без да дават подробности. Така сянката, или по-скоро заплахата от турцизиране и настъплението на исляма се проектират при всеки повод. А активът на ДПС ловко съумява да извлече дивиденти от настроенията. Изводът: Крайно време е ДПС да спре безогледната експлоатация на позорното престъпление "Възродителен процес". Защото тревожно е това което става в съседните нам страни. Защото рано или късно това, което се случва на един балкански народ, етнос, държава, конфигурация, независимо каква, рано или късно се случва и на нас. Макар и с известно закъснение, макар и не в същите мащаби.   

Демагогия и измама

на собствения си електорат е практика и стил на ДПС. Защото да поддържаш идеология за права и свободи, в страна вече член на Европейския съюз, е анахронизъм и манипулация. Нека припомним, че демокрацията, наред с пазара, е най-популярното и разпространено понятие в ежедневието на човека и в теоретичната литература. За нас българите тя се превърната в някакво магическо слово, същинско заклинание, цел и безспорна основа за развитие. В тази обстановка се роди ДПС. В Азия обаче не приемат нейната благодат и самият термин не е познат за азиатските езици. Това вече е и теоретична загадка: защо Западът живее под сянката на демокрацията, а Азия не я признава? И ако е така – азиатска партия ли е ДПС? Дали пък, приетият от министрите на ЕС документ по повод интереса на Турция за присъединяване към евросъюза, с 35 политически препоръки, не се отнасят и за ДПС?  А българските управляващи, в задушаващата прегръдка на коалиционния си партньор, пък са позволили ръководството на една партия да обсеби и наложи монопол върху темата и сътрудничеството ни с Турция. Така вместо с достойнствата и постиженията на комшиите, Турция у нас се олицетворява с недостатъците на, по български работеща, партийна формация. Защото това е моделът на демокрация предлаган от ДПС. Обръч от фирми, супер богата номенклатура и електорат, който се манипулира и държи в тоталитарен ред от авторитарна партия. Реално в този тип политическа власт, наричана вече без никакво основание демокрация, не присъстват представители на народа, независими интелектуалци или просто професионалисти без политически пристрастия и симпатии към капитала. Демокрацията в разбирането на Ахмед Доган е власт на капитала и свобода за капитала. Пазарната икономика се индентифицира с пазарно общество. Гражданите са вече поданици на пазара, в електоралните ситуации те са вече обикновени кредитори на властта, която след като бъде избрана не е задължена да им дава отчет. Изобщо между политическа и икономическа власт на ДПС и етническа членска маса се настани огромна пропаст, изкопана от политиката. Това място другите партии и граждански сдружения трябват да запълнят, ако не искат да видят

как се стига дъното.

Според прогнозите за четвърт столетие – между 1989 и 2015 година населението на страната ще намалее от почти 9 милиона до 6,8 милиона. До средата на ХХI век то може да спадне под 5 милиона, като половината от тях вероятно няма да са от български етнически произход.   
Изводите от тази мрачна статистика ще оставя на управленците. На тези, които носят отговорността за липсата на национална философия изразена чрез Национална доктрина с решения за последиците от демографския срив на българите. Няма да пропусна обаче да им припомня, че според експертите на Българско геополитическо дружество последиците могат да прерастнат в няколко въэможни сценария:
• Ерозиране на националния характер на българската държава и поява на на инородни автономни анклави;
• Заселване на обезлюдените райони с не българско население;
• Проникване на Исляма към Европа през българска територия;
• Дезинтегриране на България според географското и райониране и поставяне на области под външна зависимост.

Всичко това може реално да се  случи, ако знаещите, милеещите и управляващите България навреме заедно не осмислят националния си дълг. И не да правят коалиции за местния вот, с които да засилят етническото разделение и противопоставяне, а да приобщят българските турци към приоритети и ценности от програмите на другите партии. Да се погрижат за човешкото развитие именно на най-бедните и онеправдани български граждани. Да "разтварят", а не да сепарират и втвърдяват ДПС. Ако искат тази партия да не тежи, като камък на шията на България.

Hatshepsut

Тази информация е от 2007г.

Адем Кенан и Ахмед Доган

В началото на месец септември станахме свидетели на една случка, която справедливо предизвиква гняв у всеки българин. Става въпрос за интервюто на един турчин – Адем Кенан – в което той нарича българите "нация от изроди" и заплашва българите с босненските и косовските събития, понеже в България не се спазвали правата на малцинствата. По-късно той се оправдаваше, че не го били разбрали правилно и под "българска нация" разбирал всички български граждани и изкуственото им обединяване в нация/като че ли никой не знае, че българската нация включва именно всички българи, а не всички граждани на България/. До тук нищо ново и интересно – въпросният Кенан е известен с подобни прояви още от 1990г. Интересното започна после. Г-н Президентът на Републиката, другарят Първанов, взе че реагира като сезира главния прокурор за проверка на случая и дори заяви, че ще се обърне към тайните служби за повече информация. Всичко започна добре и въпросният ефенди беше извикан на разпит и то в Главна Прокуратура. Уви към него не бяха предявени обвинения и нищо ново не последва по случая.

Какво е интересното в тази случка? Първо – неочаквано бързата реакция на другаря Първанов и големия шум, който се вдигна по телевизиите и вестниците. Като се има предвид, че влиянието на въпросното ефенди се разпростира над смешно малък брой хора, а възгледите му са отдавна известни, реакцията на толкова антибългарски настроени медии и на държавните институции, които по традиция не се интересуват от подобни въпроси, изглежда странна.  Беше странна и развръзката на случая, когато Кенан тихомълком и вече без толкова шум си тръгна от Главна Прокуратура така, както беше и дошъл – без белезници и без повдигната обвинение. Да обаче всичко си има просто обяснение и то е ясно като бял ден.

Реакцията на "нашия" президент може да се обясни със стремежа му да демонстрира загриженост за българските национални интереси и да възвърне положението си на президент на българите, а не на ДПС и турците. Уви, когато предаваш страната си на цената на един президентски мандат, не може да си възвърнеш доверието чрез подобни смешни изхвърляния.

Заедно със съобщенията за Кенан вървеше и кампания колко е добре това, че той е практически сам и няма поддръжници. И на кого се дължи това? Как на кого – на Ахмед Доган, който като добър и демократичен политик е създал мирния български етнически модел. За да се затвърди внушението "Ако не е Доган ще бъде Кенан" по националните телевизии се говореха и лъжи от рода на тази, че последният/който е бил депутат от ДПС във Великото народно Събрание/ е бил изключен от турската партия още в началото на 90-те заради крайните си възгледи, докато всъщност той я е напуснал сам.

Обаче каква е практическата разлика между Доган и хората му и Адем Кенан? Тя се състои в това, че ефендито Кенан е по-честно от другото ефенди – Доган. Това, което първият гръмогласно заявява, че трябва да се направи, вторият го прави без много шум. Докато единият крещи, че в България трябва да има две автономни области – Делиорманът/Лудогорието/ и Източните Родопи, другият работи тихомълком за това и постепенно постига резултати, поставящи под съмнение свободата и сигурността на България. Когато се вдигаше шум около случая, никой от националните телевизии не се сети да припомни един случай от преди две години, когато един деец на ДПС,по собствените си думи, се беше "изпуснал".  Ако и вие сте забравили, ще си позволя да ви припомня.

Става дума за български държавен служител, който получаваше заплатата си от българския народ и беше назначен да му служи. Това е именно Реджеп Моллахмед – заместник-областен управител на Пазарджишка област. Та въпросният ефенди по време на митинг в с.Корница във връзка с "Възродителния процес" в прилив на емоции се "изпусна", че в Родопите няма място за християни, че не признава българския език за официален, и че в "нашите"/т.е. "техните"/ райони децата в училище трябва да изучават на турски всичко, освен български език. За това колко Реджеп Моллаахмед се отличава от електората на ДПС и другите членове на турската партия/както после се опитаха да се оправдаят Догановите хора/ е показателно това, че там са присъствали депутати и министърът Неждет Моллов, а 2-те хиляди души на площада са посрещнали речта с бурни аплодисменти и одобрение.  Слава богу зам.-областният управител беше освободен от поста си, поради шума, който се вдигна тогава, но не беше изключен от ДПС – хората явно си го харесваха, а беше посъветван от някъде да напусне сам партията. А Ахмед Доган се опита да го оправдае с това, че продължаващата дискриминация предизвиквала емоционални изблици  като посочения. Добре, обаче когато тръгнат да вършат насилие, да убиват, да се отцепват и пр. подобни действия, хората се водят предимно от емоции – означава ли това, че трябва да оправдаваме такова поведение. Тогава пак се повдигаха обвинения като това срещу Кенан, но отново нямаше никакви последици от това.

Малко след това се чу и за един зам.-министър в Министерството на земеделието и горите, който наричал подчинените си "гяури". Но този зам.-министър не само, че не беше наказан по никакъв начин, но получи повишение. Днес той е министър в същия орган. Името му е Нихат Кабил.

Посочих тези два примера, защото те засягат висши държавни чиновници, тук не става въпрос за многобройните кметове от ДПС, които имат същите проявления, само че на местно ниво.

Ако някой се опитва да ни убеждава, че Доган е по-добър от Кенан, да ни сочи последния с пръст и да ни казва колко благодарни трябва да бъдем, че имаме първия, е просто лъжец, който цели да ни замаже очите. Не този, който си позволява да подарява турски знамена на прокуратурата е истинският проблем, а този, който има министри в управлението на Българската държава и позволява на някои хора да си мислят, че българският народ е загубил и последната си възможност за самозащита.

Г.Цвятков

Hatshepsut

Потурчването на Якоруда

Казвам се Живко САХАТЧИЕВ, учител, завършил СУ "Св. Климент Охридски" и съм носител на орден "Кирил и Методий" - Първа степен, медал "Алеко Константинов", медала на Македонския научен институт, статуетката "Балканджи Йово", званията "Заслужил природозащитник" и "Майстор на спорта" и т.н. От няколко години съм председател на Общобългарския комитет "Васил Левски" в Якоруда.

    При последното преброяване на населението в България, проведено през 2001 г. в община Якоруда 7826 стопроцентови българи, с български родов корен и майчин български език бяха записани, че са турци. На тях не само че им бяха поставени турски фамилни имена (в грубо нарушаване на Закона за имената), каквито не е имало никога в Якоруда, но им бе наложено и внушено турско самосъзнание. В статистическите документи дори е посочено, че на 5516 души от тях майчин език е турският, въпреки че той е абсолютно незнаен и неразбираем, както за тях, така и за техните майки, баби, прабаби и дядовци. Това, което турските поробители не са могли да постигнат за повече от 500 години, сега в свободна и независима България бе постигнато от техните потомци, т.е. от Ахмед Доган и неговото незаконно ДПС само за няколко години, със съдействието на жалкия български политически елитн, състоящ се от чужденци, безродници и майкопродавци. Такова трагично е положението и в съседната община Белица, където също досега никога не е имало нито един турчин, но сега са записани 4737.
    Такова е положението и в община Велинград и общините в Гоцеделчевския край. Пред очите ни се откъсват живи части от майка България. Още на 12 юни 1990 г. Ахмед Доган заявява на турския дипломат Алев Калъч: "Втората ми мисия е - да направя всичко възможно, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание. Аз съм длъжен да ги изуча на турски език и да ги приобщя към турската нация".
    Открито и ясно лидерът на ДПС заявява, че ще работи за турцизирането на българите мохамедани, откъсването им от българската нация и тяхното присъединяване към турската нация. Горепосочените резултати убедително показват, че той държи на думата си. За капак българският президент Георги Първанов го награди с най-високото българско държавно отличие - орден "Стара планина". А тези българи, които с нокти и зъби, които със сетни сили отстояват българщината в т. нар. смесени райони, се оказаха, че са боклуци. Толкова е обидно и болно, че повече не може. А от политическите сили нито една не се изправи да вдигне глас за предотвратяване на това гибелно дело. В резултат на което Родопите бавно, но неумолимо си отиват от България.
    На 29 март 2003 г. бяхме шокирани от изказването на зам.-управителя на област Пазарджик Реджеп Ахмед Моллахмед в с. Корница, с което призова да бъдат изгонени християните от Родопите и че не може българският език да бъде официален за турците в България. Излишно е да казвам какви чувства се пораждат в нас, коренните жители на Родопите, към лидерите и активистите на ДПС, когато искат да бъдем изгонени от земите на нашите деди и прадеди.
    На 15 ноември с.г.  по телевизия "Скат" една жена се оплака, че областният управител на Търговище (турчин от ДПС) й посочил вратата на кабинета си, т.е. изгонил я, защото се обърнала към него на български, а не на турски език. Питам: защо нито една българска политическа партия не защити тази жена? Нима е редно същият този висш български държавен служител на пресконференция да отказва да говори на български език. Питам аз: какви чувства може да предизвика в българите този турчин с тази показна нагла демонстрация на непоносимост и пренебрежение съм официалния български език? Да не говорим за министъра на земеделиено Кабил, който в българско министерство е въвел да се говори на турски език и открито нарича българите гяури, както са ни наричали неговите деди по време на турското робство.
    На 21 април 2000 г. след проведената общинска конференция на ДПС в Белица, на автогарата са изписани следните лозунги: "Смърт на каурето" (т.е. гяурите, неверниците - б.а.), "Автономия на Родопите" и "Да живее Турция". Този път активистите на ДПС искат не само да бъдем изгонени от земята ни, но да бъдем и усмъртени. Преди това, на 13 август 1996 г., една нелегална организация в нашия край, назоваваща се "Ислямска защита", обяви за своето съществуване с писмо до редакцията на в. "Струма", до президента на републиката и до всички посолства в страната - чл. 3 от устава на тази организация гласи, цитирам дословно: "Оформяне на мохамеданска етническа област.
    Създаване на Ислямска автономна област (в нея да бъдат включени етническите групи на турците, помаците и ромите), която област да има собствена телевизия, радио, полиция и управленска структура". В тази автономна област за нас, българите, пак не се предвижда място.
    На 16 ноември 2003 г. в предаването "Размисли и страсти" по телевизия "СКАТ", жител от Хасково на име Хасан Байрам, без какъвто и да е повод заяви: "България е само на север от Стара планина, а Родопите винаги са били турски". В тази връзка не трябва да се отминава и изказването на Ахмед Доган на Втората национална конференция на ДПС, състояла се в София на 27-28 ноември 1993 г. В своя отчетен доклад той заявява: "Домогванията на главния прокурор на републиката са свързани със статуквото на Западните Родопи и аз мога да кажа категорично, че няма да позволим на никого, в това число: парламент, президент, правителство, изпълнителни органи, политически сили да диктуват нашите права и свободи в този район. Съзнателно хвърлям ръкавицата в техните очи, нека този, който се осмели да реши съдбата на този район, да се опита да го направи... верижната реакция може да бъде толкова неочаквана и грандиозна, че на Европа ще й се наложи да чете твърде дълго балканската история, преди да се омсели да ни помогне".
    Тези негови думи не са нищо друго освен една открита закана към България, че ще предизвика тежки събития, ако българите дръзнат да защитят от турцизиране своите братя българи мохамедани от Западните Родопи. В този район само ДПС можело да се разпорежда и никой друг - нито парламент, нито президент, нито правителство. И то действително се разпорежда. За какво друго говорят следните три "дребни" прояви на ДПС в Якоруда (потвърдени от анкетните комисии на Народното събрание и Областния управител):
    1. С писмо N 26.00.3/5.10.1992 г. кметицата Найла Салих (Въргова) забранява да се чества 80-годишнината от освобождението на Якоруда от турско робство. Същата кметица с писмо N 0800152/20.04.1995 г. забранява да се боядисват великденски яйца от учениците в часовете по трудово обучение, въпреки че това е залегнало в учебната програма на Министерството на образованието и е задължителна за всички български училища.
    2. На 28 април 1992 г. учителката Веска Димчева, в изпълнение на учебната програма, беше говорила на учениците от 5-и клас, че трябва много да обичат България, защото тя е тяхната родина. Още същата вечер, по нареждане на секретаря на общината Мехмед Банкели, учителката е предупредена, че ако още един път говори на учениците да обичат България, ще бъде дисциплинарно уволнена, и тя, и съпругът й.
    3. На 19.02. 1991 г. при честване в читалището гибелта на Апостола на свободата бе наредено да се спре предаването на тържеството по градската радиоуредба, "за да не се дразнят мохамеданите с Васил Левски".
    Съвсем не трябва да се отминава и следният факт. През ноември 1993 г. на посещение в Якоруда бе екип от редакцията на в. "Труд" - известната журналистка Валерия Велева и фотографът Иван Донов. Те се срещат с много якорудчани. Разговорите и впечатленията от тези срещи са публикувани в три броя на вестника - от 4, 8 и 9 ноември. След няколко дни в същия вестник (бр. 265/13.11.1993 г.) е отпечатан следният малък текст: "В писмо, получено от Якоруда късно снощи, се отправят заплахи, включително и смъртни, срещу журналисти на в. "Труд" и срещу авторката на кореспонденците от Якоруда. От писмото става ясно, че след излизане на материалите, хора от Якоруда, които са говорили пред пратеничката ни, също са били заплашвани с "колене и рязане на парчета". Ето някои откъси от това писмо, публикувано в същия вестник на 15 ноември под заглавие: "Помаци, фанатизирани от чужди емисари, се заканват на в. "Труд": "На 4 т.м. писахте поредната си драсканица за Якоруда. Абе да... (б.р. думата е изписана) вашата мила майка и насъсквачите... Ето защо ви умоляваме (предупреждаваме), не се занимавайте с нас, помаците, да не се наложи наш човек да ви посети редакцията в София, после ще съжалявате, но ще бъде късно. Господа кръвопийци, повтаряме да разберете: втори път такива клепаници да не пишете, ай се появят във вестниците, чакайте гости... Ние бдим навсякъде. От компактна група помаци-мюсюлмани".
    Ето кои и къде са нацистите в България. Но продажният български политически елит не желае да ги види. Някой ще каже: но това е било отдавна. Съвсем не, това продължава и сега. На 21 май т.г. 40-годишният якорудчанин Ангел Вригазов е застанал на прозореца на къщата си. Живеещият на същата улица Юсуф Хадживезулов без никакъв повод влиза в двора му с думите: "Сега ще те заколя, да е... твойта мама каурска. Всички кауре в Якоруда ще ве изколеме". Счупва стъклото на прозореца, стъпква разсада от домати, унищожава ореховата фиданка. Опитва се да прекърши и лозницата. Ангел Вригазов позвънява веднага на тел. 166 и слиза на входната врата да посрещне полицаите.
    Нападателят сграбчва златното кръстче на гърдите му, откъсва го от синджирчето и го захвърля. Пак повтарям: ето кои са нацисти. Преди време най-откровено ни бе заявено: "Със страх и напрежение ще ви накараме всички кауре да напуснете Якоруда". И българите християни я напускат. Вече 18 години пантюркизмът неумолимо продължава да настъпва. Защитниците на българщината се борят отчаяно, но стават все по-малко. Подкрепа отникъде.
   Нито една от досегашните парламентарно представени партии не направи нищо да спре това пъклено дело.

Hatshepsut

Доста робство и доганство

Васил СТАНИЛОВ

Смятаният и признаваният за един от най-добрите политици на днешния ден, носителят на орден "Стара планина" си изтърва нервите. Няма спор, че той стои начело на около 10% от населението в България, което е турско или потурчено. Това население е трудолюбиво, сплотено около своите духовни и политически водачи, държи на своята идентичност в онзи вид, в който я осъзнава и я отстоява с достойнство и упоритост.
Ако продължим с признанията, трябва да кажем, че нашият народ въпреки горчивите спомени от вековете на турското владичество, от времето на Априлското въстание, прие спокойно и толерантно агите, които предпочетоха да останат поданици на новата българска държава. Има запазени войнишки паметници, на които личат имената на турци, загинали във войните за освобождението на Тракия и Македония.
Но поради най-вече верски причини това население значително изостана от бурното развитие, което преживя нашият народ през последните сто години. Така то се оказа една мина. И в двата смисъла на тази дума. Мина със закъснител, заложена на българска територия след войната през 1877-78 г., и златоносна мина за някои политици у нас и в чужбина днес.
Създадената от Държавна сигурност партия с евфемистичното наименование Движение за права и свободи се превърна в инструмент в ръцете на хора, които от всичко най-малко милеят за сигурността на българската държава. Несъмнено е, че те владеят изразните средства, похватите на високата европейска политика, за разлика от повечето днешни наши политици, привлякоха и българи, които да придадат на партията им привидност, отговаряща на заглавието й.

Но от историята знаем, че редом с османлиите при превземането на балканските държави са участвали и голям брой наемници от същите тези държави. При обсадата на Цариград на страната на Мехмед ІІ Фатих са се сражавали сърби, албанци, българи...Унгарецът Урбан е доставил страшния топ, с който са сринати стените на византийската столица.
Един българин, зам.-председател на ДПС, каза, че някои си служат с "псевдоисторически аргументи". Навярно и той е гласувал в Народното събрание против осъждането на арменския геноцид в Турция през 1916 г. , защото според него това е "псевдоисторически" аргумент.
Все още има живи потомци на изкланите, изгорените и разстреляни българи в Булгаркьой през 1913 г. За тях гибелта на техните майки и бащи, баби и дядовци не е "псевдоисторически" факт. Защо тези потомци на избитите и прогонени българи от Одринска Тракия не получиха подкрепа от ДПС за техните справедливи искания за компенсации от турската държава? Нали тази партия се бори за правата на всички граждани на България.
Ако някой смята, че това са събития от далечното минало, то можем да се приближим към Кипър...
Казват, че Доган често се шегувал, като показвал златната си запалка, казвайки: "Да я щракна ли?" Тази шега може и да е измислена, но много добре характеризира поведението на лидера на етническите турци у нас. Той се държи като терорист, който е стиснал бомба в ръката си и иска самолетът да лети натам, накъдето му е угодно. Страхливите управници на държавата ни са принудени да изпълняват нарежданията му.
Тези редове не са написани в изблик на националистичен гняв, а са предизвикани от съобщението, че главната улица на Джебел е наименувана (забележете не пиша "кръстена") "Баязид Илдъръм". Този турски султан е завоевателят, обърнете внимание, на Търновското и Видинското царство. Защото и тогава българите сме били разделени!
И ако Тил Уленшпигел е казвал: "Пепелта на Клаас удря гърдите ми", то аз заявявам, че пепелта на моите деди от Булгаркьой кара сърцето ми да се свива при мисълта, че потомци на Баязид искат да повторят историята по нашите земи, размахвайки брадви. Дори като за аргумент за справедливите си претенции използват факта, че Кърджалийски окръг не е попадал в така наречената Санстефанска България.
Огромната грешка, по-голяма и от престъпление, на Тодор Живков е, че започна възродителен процес сред турците. От Възраждане се нуждаем ние, българите, от осъзнаване, на нашите национални ценности и идеали, от чисти личности, загърбили личните си интереси и гечинмек, както казваше Захари Стоянов. Мисля, че трябва на следващите избори до един да запеем Чинтуловата песен:

"Доста робство и доганство!
Всички да гласуваме!"

И да не чакаме цар или парламент да ни задължават със закон да бъдем българи!
Защото турците вече завладяха една от улиците в българския град Джебел! Колкото до това, дали сме били под робство или владичество, знам от баща ми, роден и расъл в Булгаркьой, че през селото им турчин, яхнал кон, не можел да мине.

Вестник "Про и Анти"

Hatshepsut

Тази информация е от 2008г.

Заплахата: Родопите – на турците

Доживяхме висш български правителствен чиновник – заместник-областният управител на град Пазарджик Реджеб Мoлла Aхмед – да обяви Родопите за зона освободена от християнството. Политическият плурализъм и стремежът към запазване на етническия мир в България ни задължава да сме толерантни един към други, независимо от религията и убежденията ни. В този смисъл всеки опит за насаждане на верска нетърпимост и неприязън би трябвало да бъде санкциониран от българските закони, независимо дали става въпрос за партиен функционер или за обикновен гражданин. Основното задължение на държавните чиновници е да служат на държавата, която ги храни. Това означава, че българската държава няма нужда от подобни заместник управници.
Агенция ФОКУС


Зам.-областният управител на Пазарджик поиска християните да бъдат изгонени от Родопите
Зам.-областният управител на Пазарджишка област Реджеб Молла Ахмед поиска в училищата в региона всички предмети да се изучават на турски език, а християните да бъдат изгонени от Родопите, съобщи БНР. Изявлението си зам.-областният управител направи в с. Корница на възпоменателен митинг за жертвите на възродителния процес. В емоционалното си слово той заяви, че т.нар. възродителен процес в България продължава. Представителите на турското мюсюлманско население, т.нар. помаци, все още са в клещите на т.нар. Възродителен процес, каза пазарджишкият зам.-областен управител и допълни, че много хора продължават да носят петното от смяната на имената по време на Възродителния процес. Реджеб Моллаахмед призова депутатите от ДПС да направят така, че от следващата учебна година "в нашите райони вече да се изучава свободно турски език, не само два часа седмично, а обучението по всички предмети да бъде на турски език"
Митинг-възпоменание за жертвите на възродителния процес се проведе в с. Корница
30-годишнина от събитията в Гоцеделчевско и паметта на жертвите на Възродителния процес бе отбелязана в с. Корница със заупокойна молитва и възпоменателен митинг, съобщи БНР. През 1973 г. петима жители на селото загинаха, съпротивлявайки се при насилствената смяна на турските им имена с български. На възпоменанието присъстваха главният мюфтия Селим Мехмед,  депутати от ДПС, жители на селото и околните общини.  Депутатът Арсо Манов призова да се съхрани етническият модел за разбирателство.

Hatshepsut

От нашата Download-секция може да свалите книгата на Паунка Гочева "ДПС в сянка и на светлина":

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=875

Hatshepsut

Тази информация е от 2009г.

Турски депутат: ДПС е предимство за Турция

ДПС винаги ще бъде предимство за Турция в дългосрочен план.
Tова заяви председателят на комисията по външна политика във Великото национално събрание на Турция Мурат Мерджан.
Перспективата за коалиционно правителство в България, в което може да има партии с антитурски позиции, е обезпокояваща, допълни депутатът от Ескишехир.
Той не пропусна да подчертае ролята, която ДПС изпълнява в България:
"Аз си спомням насилията над българските турци в миналото. Но след приемането на България в ЕС започналото затопляне бе положително и облекчаващо за нас, което се дължи на ДПС и на неговото участие в управлението на страната", продължи изявлението си Мерджан.
Той определи като "пример за подражание" модела, по който българските турци с двойно гражданство гласуват и в Турция.
"Вярвам, че и в бъдеще ДПС в България, независимо от това дали ще бъде в опозиция или в управлението, ще продължи да изпълнява конструктивна роля за решаването на проблемите на българските турци", завърши турският депутат.

http://bolgari.org/

Hatshepsut

Отродяването на българомохамеданите е част от турската имперска стратегия

Почти непосредствено след посещението на турския външен министър Ахмет Давутоглу у нас, в страната ни започна странна шетня на дипломатически представители на Анкара, разузнавачи на прикритие, разни бизнес-делегации и шефове на организации, известни като инструмент на турската имперска политика. Между тях бе и делегация на т. нар. Дружество за култура и солидарност на Балканските изселници (Бал Гьоч), начело с ястреба проф. Емин Балкан. Тази структура работи под контрола на тамошното външно министерство и специалните служби и е

инициатор на всевъзможни провокации срещу нашата държава,
маскирани като "научни" симпозиуми, манипулирани изложби и опознавателни срещи за поредните инструкции срещу България. В София бяха посрещнати от Доган и компания, посетиха Боянските му сараи и дори влязоха в парламента, изживявайки се като официални пратеници на Анкара.
Сред многото ходове на проф. Емин Балкан и началниците му в правителството на ислямиста Реджеп Ердоган срещу нашата страна бе  и една законспирирана среща в турското вътрешно министерство в края на миналата година. В нея, освен шефа на Бал Гьоч,  участват и заместник -министърът Осман Гюнеш, генералния директор по сигурността Оуз Кьоксал и депутатът от управляващата партия -Мехмед Тунчак. Темата на потайния разговор е да се разработи схема, чрез която българомохамеданите у нас да бъдат  официално обявени за турци. Трябвало да се намери и начин да се избегнат специалните разрешителни за престой и работа в югоизточната ни съседка, които се издавали на български граждани, за да удостоверят турския им произход. Професорът настоявал, че въпросните разрешителни са излишни - турско-арабските  имена били достатъчно доказателство за етническия им произход на кандидатите. В този смисъл трябвало и да се ревизира визовата спогодба между двете страни.
Другите двама участници в срещата поздравили Бал Гьоч за "чудесната идея" обещали пълно съдействие и на практика задействали поредния антибългарски план - да легитимират официално за турчин всеки, който у нас носи турско-арабско име, без значение дали са помаци или цигани. Всичко това е само продължение на диктуваната от Анкара политика на ДПС още от началото на 90-те години за турцизиране на българомохамеданите. Тя се прояви още при първото преброяване на населението през 1992 година, когато помаците в Родопите

бяха принуждавани
с рекет, заплахи и дори физическо насилие
да се откажат от българския си родов корен. Нещата бяха толкова скандални, че специална анкетна комисия предложи на парламента да анулира преброяването  в района на Гоце Делчев, Сатовча и Якоруда. Но авторите на тази груба провокация останаха ненаказани и продължиха същата  политика спрямо помаците, разчитайки на финансовата, дипломатическата и разузнавателна помощ на съветниците си от югоизток. Отделно са конспиративните семинари, на които Догановите велможи бяха обучавани в методите  за  потурчването на помаците, без да се стига до някакъв сериозен конфликт. А те са  икономически рекет, купуването на по-влиятелни фигури между тях с определени суми, промиване на мозъци, достъп до ръководните органи на сепаратистката партия по места и привличането им в многобройните мафиотски схеми, които превърнаха горите и минералните извори на Родопите в златна мина за турската мафия. Въпросните семинари се водеха не само в Института за изследване на балканската проблематика, начело с друг ястреб - проф. Туран Язган, а и в правителствени сгради, далеч от очите на любопитната публика. Лекторите по правило бяха кадрови служители на разузнавателната централа МИТ, организатори на преврати в съседни държави, представители на терористичната неофашистка организация "Сивите вълци" и майстори по прехвърляне на муджахидини в християнски страни на Балканите в името на "Свещения джихат". Един от тези славни идеолози на турската великодържавна политика е и фундаменталистът проф. Мустафа Кахраманьол, заемал през годините различни високи постове в тамошните правителства и в т. нар. Координационен съвет  за работа със "сънародниците" в чужбина, включително България.
Резултатът от всичко това пролича и при второто преброяване на населението у нас през 2001 година. В община Якоруда ( пак чрез скрито-репресивните методи) повече от

7 хиляди българомохамедани се обявиха
за ,,турци"
същото направиха и над 5 хиляди от тях в района на Велинград. За авторите пак нямаше наказание, нещо повече, правителствата на Сакскобургготски и Станишев, не без съдействието на президента Първанов, ги дариха с почти неограничена власт , за да разграбват и шпионират страната в угода на Високата порта. Следствието от тази безотговорна и продажна политика личи и върху надгробните паметници на починали помаци, където са издялани символите на турското национално знаме- звездата и полумесеца. А в същото време Родопите са залети с всякакви книжни фалшификати за "майчиния език" и "турския" произход на българомохамеданите,  спекулирайки грубо с исляма -по силата на една кемалистка доктрина, която идентифицира етноса с религията.
(Следва) www.vestnikataka.com
 :arrow:

Hatshepsut

 :arrow:
Главното мюфтийство е съюзник на Анкара в турцизирането на помаците

Във вчерашния брой изнесохме факти за стремежа на Анкара и нейната пета колона ДПС да турцизират българомохамеданите в Родопите. За тази цел тя създаде и редица специални звена, между които е и изселническата организация Бал Гьоч. Същата мисия имат и множеството наши и чужди ислямски фундаменталисти, които шетат необезпокоявано в региона.

Българските правителства след промяната през 1989 година, увлечени в нескончаеми политически противоборства, забравиха Родопите и те станаха курбан на антибългарската партия ДПС, на съветниците му от Анкара и на цяла кохорта поклонници на радикалния ислям. Естествено, със съучастието на Главното мюфтийство, с чиято благословия те шетат безнаказано от Гоце Делчев до Кърджали, Лудогорието и Североизтока, като основният им прицел са българомохамеданите. За отродяването им се използва  една изключително коварна  доктрина, формулирана като турско-ислямски синтез още по времето на Мустафа Кемал Ататюрк. Принципът й: етносът се идентифицира с религията.
Това е неизменна политика на Анкара, подпомогната от цял куп фундаменталистки организации, които намериха особено уютен пристан в Родопите. Тук са т. нар. "спящи клетки" на Ал Каида, които, според информирани, имат свои тайни лагери в Западните райони в очакване на

,,Свещения джихад"
срещу християните

Заедно с тях са още една дузина подобни (включително терористични) организации: "Мюсюлмански братя" и "Ал Вакъф ал Ислями", включени в списък на ЦРУ между най-опасните и радикални структури. Тук са и емисарите на дълбоко законспирирания турски Фронт на бойците на Великия ислямски Изток (ИБДА-Ц), "Ал Дала", "Джидде Феляте ал Ислямия", "Държавата е халифат", Ехиа Етурасел Ислями", закриляната от Анкара и Вашингтон секта "Нурджу", "Световната асамблея на младите мюсюлмани" (WAMY), приютила се в района на Велинград. Зад тях стоят и мощни потоци  пари, насочвани от Западна Европа, Саудитска Арабия, Турция, Сирия, Иран, Йордания. Верни съюзници на фундаменталистите са и доморасли поклонници на уахабизма, които пред очите на късогледи български правителства и не по-малко безотговорни магистрати успяха да регистрират един куп антихристиянски структури. Една от тях е т. нар. Обединение за ислямско развитие и култура, учредено в Смолян. Лидерът му е йорданския възпитаник Ариф Абдула, който със знанието и съдействието на Главния мюфтия Мустафа Хаджи години наред прави тайни сбирки с помаците в Родопите, за да им промива мозъците с агресивно-инфантилните си проповеди. В тях недвусмислено говори за промяна на статуквото в държавата, което означава разпокъсването й на автономни области и мюсюлмански анклави. Това според него неизбежно щяло да се случи и само търпеливо трябвало да се чака идването на "Водача". И за да ентусиазира неинформираните си слушатели, ги засипва със смехотворни "исторически" импровизации. В смисъл, че още преди идването на Аспарух, нашите земи били населявани от мюсюлмани, а днешните им наследници (помаците) задължително трябвало да изучават турски език. Подобни проповеди в региона неведнаж изнася  и Главния мюфтия в компанията и на чужди емисари, с които успяха да създадат още едно тайно мюсюлманско училище във велинградската джамия, маскирано като някакъв социален интернат за тридесетина помашки деца. Ето как Мустафа Хаджи вижда начините за справяне с родопските християни  в една от проповедите си:" Те се опитват да ви убедят в тяхната религия. Нямате друг изход, освен един - направете ги мюсюлмани. Как? Ще покажем, че сме по-добри и силни от тях. Но няма да ги бием, нито ще ги псуваме, нито ще ги гоним!"... В случая наместникът на Аллаха у нас намеква, че не бива за се използва крайно насилие срещу "гяурите"- вместо него в ход влизат заплахи под различна форма, икономически рекет и заплащане на суми от 200-300 лева на всяка жена, която се съгласи да носи мюсюлманската забрадка.
В същата антихристиянска компания е и бившият софийски районен мюфтия Али Хайраддин (известен в Западните Родопи под прякора Козара), който прави всевъзможни сборища на учредения от него "Съюз на мюсюлманите в България". Негов пропаганден вилает е и района на селата Крастава и Аврамови колиби, където с фундаменталистки пари са изградени и ремонтирани огромни джамии.  Главната им цел е не толкова да събират оредяващите "правоверни", но и да маркират  територия на исляма. А през февруари 2007 година негова милост бе арестуван от Националната служба за сигурност и ГДБОП за организиране на конспиративна престъпна група за проповядване на радикалния ислям. Нещо повече, целите й били
разрушаване на етническия мир у нас
джихад срещу християните и промяна в конституционното устройство на страната. Заговорниците имали офиси в Софийска и Благоевградска област, за пропагандата си използвали всякаква фундаменталистка книжнина и дори ислямски сайтове. Между тях е АМГТ ("Аврупа милли тьорюш тешкилятъ"). Зад тази абревиатура се крие турска задгранична структура на терористичната организация "Мюсюлмански братя" с централа в Германия. Същият сайт се използва и от друга структура - Федерацията на европейските дружества на турските идеалисти, зад които стоят не само кръгове около управляващата в Анкара ислямистка партия на Реджеп Ердоган, но и неофашистката групировка "Сивите вълци". След всичко това, вместо Али Хайраддин и групата му да бъдат изправени пред съда, те бяха освободени, не без височайшата протекция на персони от бившата тройна коалиция и кабинета "Станишев". А по същото време други българофоби у нас изобретиха още едно средство, за да ерозират държавата и да ударят православието - т. нар. помашки партии.

www.vestnikataka.com

Hatshepsut

ДПС и Мустафа Алиш Хаджи воюват заедно с Турция срещу българското национално достойнство.

18.10.2010
Продавачите на българската история и на българския национален дух намериха нови пазари в Саудитска Арабия чрез посредничеството на турските политически брокери. Тези дни продажниците Мустафа Хаджи, Шабанали Ахмед и "народния избраник" от ДПС Ремзи Осман осъществиха с помощта на Турция мечтаното пътуване до Саудитска Арабия. Те бяха приети и изслушани от турския "професор" Екмеледдин Ихсаноглу - Генерален секретар на организацията "Ислямска конференция". Същият току-що се беше завърнал от Скопие, където беше свикал на конференция подчинените му Балкански пионки и хрантутници. За да заслужат дажбите си, преминалите през филтъра на турския тест за "доверие и лоялност" гости "единодушно" обявиха Османското робство като най-човечния, най-толерантния и най-мирния период в историята на Балканските народи. С този положителен емоционален заряд, пренесен от Македония, домакините посрещнаха просяците от България и обещаха пълно съдействие за удовлетворяване на техните претенции срещу страната, в която са се родили, но която ненавиждат и срещу която воюват заедно с "външните си съюзници." Един от тези "съюзници" се оказа турският Генерален консул в Джедда Салих Мутлу Шен, с когото обядвали заедно и разисквали как да продължи по-нататъшната груба намеса на Анкара и изпълнението на нейните заповеди от властите в София ( на снимката ). Разговорът бил продължение на договорките, постигнати на 4 октомври т.г. между Борисов и Ердоган. Просяците, наречени от турските медии "Делегация на Българския парламент и на Главното мюфтийство" (?), посетили също така Ислямската банка за развитие и създадения към нея "Ислямски фонд за солидарност и развитие" ( ISF ), за да получат някой грош като "дарение" за строителството на джамия в Бургас и получили очакваното обещание. Саудитските медии с охота ни запознават с оплакванията на "делегацията." Членовете й били силно разтревожени от узаконената дискриминация на мюсюлманите и от привилегированото положение на българските християни. Като доказателство посочили, че ислямските вакъфи били конфискувани и не се дававали разрешения за строителство на джамии в населените места, където липсвали такива. Домакините били помолени да прекратят помощите за "бившия агент на полицията" Недим Генджев по линия на Ислямската банка и тези парични помощи да бъдат пренасочени към истинските представители на мюсюлманската общност, т.е., да бъдат зареждани сметките и портмонетата на Хаджи, Осман и Ахмед. Проф. Ихсаноглу обещал на "делегацията" да сезира Комитета на външните министри на ОИК и да поиска от тях да бъдат по-чувствителни и по-причастни към съдбата на българските мюсюлмани. Гостите от България били успокоени, че отсега нататък правата и свободите на онеправданите техни сънародници ще бъдат внимателно и пряко наблюдавани и контролирани от страните, членуващи в ОИК, и при нужда тези страни щели да предприемат необходимите мерки.

http://www.skat.bg/


Hatshepsut