• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Hatshepsut

За форумните ни никове

Started by Hatshepsut, 01 August 2018, 13:38:21

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HatshepsutTopic starter

Нека в тази тема потребителите (които желаят) да споменат откъде идавт техните форумни имена (никове) и защо са избрали точно тях  :smile-1:

Използвам като ник името Hatshepsut (на български Хатшепсут). Това е име от историята на Древен Египет. Хатшепсут е била петият фараон от XVIII династия (периода на Новото царство), управлявала от 1503 до 1482 г.пр.Хр. (22 години). Тя е един от най-известните и значими владетели на Египет. На мен ми допада не само нейната биография, а и личностните ѝ качества:

http://ru.wikipedia.org/wiki/Хатшепсут

Избрах си името Hatshepsut спонтанно, след като прочетох книгата на Филип Фанденберг "Нефертити". Това беше в началото на 2009 г.
Уточнявам, че тогава не знаех значението на името Хатшепсут на български език - "Първа сред благородните дами". Сега понякога си задавам въпроса дали щях да го избера, ако знаех какво значи, и отговорът е - Да.

Panzerfaust

Моят ник е Panzerfaust. Идва от немски език и означава буквално "брониран юмрук". На български общоприетото произношение е "панцерфауст", въпреки че не предава съвсем точно немското произношение на думата. Всъщност панцерфауста е вид противотанково оръжие, използвано през Втората световна война. Представлява малко безоткатно оръдие заредено с кумулативна бойна глава. Заменя Faustpatrone и остава в употреба до края на войната в различни разновидности. Panzerfaust 150 е основа за разработката на съветския РПГ-2, който на свой ред се превръща в РПГ-7. А защо избрах този ник? По времето, когато се регистрирах във форума много се интересувах от оръжие, както и от военна история, освен това звучи стегнато и "остро", запомня се и прави впечатление.

Ето го и него:


генерал Жеков

Генерал Жеков-идва от  Никола Тодоров Жеков (1865 – 1949)- министър на войната на България (1915). Български офицер, генерал от пехотата – главнокомандващ на действащата армия по време на участието на България в Първата световна война (1915 – 1918). През 30-те години на ХХ век Жеков е сред идеолозите на безпартийното управление и национализма в България, автор на статии с анти-марксистки характер, а също и ръководител на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ).Използвам този никнейм,откакто пиша  стария и в този форум
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

HatshepsutTopic starter

Между другото (това не съм го споменавал до сега), първоначалното ми намерение беше да пиша в интернет с ника Speed King.
Това беше през 2007 и 2008г., тогава нямах интернет вкъщи, но ходех на курсове по компютърна грамотност и там следях форума на Атака и Българския Националистически Форум.

Speed King е любимата ми песен на групата Deep Purple. Песента е от 1970г., а аз я слушам от 1985г. С тази песен започна моето увлечение по хард рока  :rocks:

Ето и самата песен, клипът е мой  :smile-1:


long time ago

"Преди много време" ми хрумна малко преди да се регистрирам. Вероятно защото изминаващото време се трупа зад гърба ни все повече и повече.

Similar topics (1)