• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

26 January 2021, 01:56:04

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12246 Posts

Шишман
4168 Posts

Panzerfaust
669 Posts

Лина
651 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19416
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 48
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 41
Total: 41

avatar_Hatshepsut

Не ни трябват бежанци!

Started by Hatshepsut, 23 October 2018, 06:25:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] демография

Hatshepsut

23 October 2018, 06:25:36 Last Edit: 18 October 2020, 22:19:54 by Hatshepsut
Управляващите се проявяват като откровени българомразци, опитвайки се допълнително да намалят дела на българите в България, заселвайки азиатска и африканска измет...

Общини с лош демографски профил могат да интегрират трайно бежанци


Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по проект за трайна интеграция на бежанци у нас. Това каза пред БНР изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.
Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допълни Чавдарова. Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се - намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

,,Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е", каза тя.

Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.

От своя страна Елеонора Николова от Центъра за превенция на организираната престъпност и корупцията изтъкна необходимостта от завишена степен на наказателна репресия по отношение на  каналджийството и трафика на хора като престъпление, което  директно застрашава националната ни сигурност. Тя отбеляза, че сред належащите мерки е изземването на МПС, които се използват за трафик на хора, независимо чия собственост са и каква е тяхната стойност.

Николова каза това в навечерието на предстоящата кръгла маса на тема ,,Бежанската криза - предизвикателство пред българските институции. Превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, свързани с бежанския проблем".

Сега според Елеонора Николова съществуват наказания без зададен минимум, които позволяват директно преминаване към пробация и те са неадекватни на заплахата. Николова цитира последните социологически проучвания, според които напрежението от притока на бежанци владее 61 % от умовете на българите, а 64 на сто смятат, че това генерира риск:

,,За да бъде решен, този проблем първо трябва да бъде осмислен и анализиран и да се очертаят най-добрите модели", посочи тя.

https://www.blitz.bg/news/article/447890

Hatshepsut

Тази информация е от 2016г.

Рекламират България като Рай за мигранти (видео)


Стотици мигранти, излъгани от Международната организация по миграция, че Раят е в България, заплашиха с гладна стачка. Организацията, в която членуват всички страни от ЕС, убеждавала бежанците в Гърция, че ако отидат в София, ще получават стотици евро на месец и ще имат самостоятелно жилище, както и право на безплатен транспорт, предаде БТВ. Излъганите чужденци пристигнали през миналата седмица и били настанени в центъра във ,,Враждебна". Защитници на правата на човека описват това място като петзвезден хотел за бежанските центрове у нас. За тях обаче това е пълно обещание, защото са получи обещание за нещо много повече. Това се оказа огромен проблем за нас, тъй като зрее напрежение в центъра. Излъганите мигранти плашат с гладна стачка от понеделник. Те са категорични, че ще я предприемат, ако не бъдат върнати в Гърция, защото се чувстват излъгани". Служители от Международната организация по миграция лъжат бежанците, че Раят е в България, за да могат да ги накарат да се заселят в България, тъй като имало споразумение от миналия септември. Всяка държава от Европейския съюз се ангажирала да помогне на Гърция и Италия.

https://www.novini.bg/

Hatshepsut

Тази информация е от 2016г.

Бунт в бежанския център в Харманли (видео)

Наложената под натиска на патриотични организации карантина в бежанския център в Харманли очаквано доведе до пореден протест на мигрантите, който този път прерасна в сблъсъци с полицията и палежи. В крайна сметка след около час и половина и намесата на жандармерията ситуацията бе овладяна. Напрежението обаче остава.

Протестиращите мигранти запалиха част от обзавеждането в центъра, автомобилни гуми, дюшеци и други. Освен това се опитаха да напуснат лагера, като удряха с пръчки полицаите и хвърляха камъни по тях.

Служителите в лагера избягаха панически през странични входове, а свидетели ги описаха като плачещи и силно стресирани, съобщи Darik.net

На място пристигнаха стотици служители на жандармерията, полицията и пожарната, които обградиха центъра и постепенно потушиха бунта. Първоначално излезе информация, че един полицай е леко ранен, но по-късно от МВР съобщиха, че няма пострадали полицаи или повредена техника.

Сериозни щети са нанесени на няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Щети има и по друга нова сграда – изолатор за болни, която е направена с европейски средства и трябваше да бъде открита тази седмица, съобщи БНР.

Пред центъра се събраха десетки от протестиращите срещу мигрантите, включително и добилият медийна слава "ловец на бежанци" Динко, който представи поредната си идея – държавата да отвори границата и бежанците да бъдат изведени.

Парадоксално, но и част от протестиращите мигранти поискаха точно това - да бъдат допуснати да продължат пътя си към развитите западни страни през Сърбия.

ВМРО, Патриотичният фронт и "Атака" проведоха серия от протести срещу бежанците в Харманли, като последната им изява мина под мотото, че бежанците пренасят болести и са опасни за местните. Лидерът на БСП Корнелия Нинова също разпозна като "успешна" тази риторика и влезе в тона на "патриотите".

Ситуацията е овладяна, но няма решение

В ранния следобед от МВР съобщиха, че вече се преговаря с протестиращите, но засега няма намерено трайно решение на ситуацията.

Органите на реда твърдят, че не са употребили сила и не са използвали водното оръдие, което е било докарано на място, съобщи бТВ.

Шефът на Областната дирекция на полицията Ангел Цанков съобщи, че има достатъчно полицаи, които са готови да спрат бежанците и няма да се допусне да тръгнат към града.

От МВР съобщиха още, че е образувано досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество.

Не е ясно кога ще бъде вдигната карантината

В центъра са настанени около 3000 мигранти. Той бе поставен под карантина заради разпространена информация, че хората в него разпространяват зарази.

Властите установиха, че няма никаква епидемична опасност, но под натиска на патриотични организации наложиха временна карантина на центъра докато траят лечението и изследванията на настанените там.

Ограниченията трябва да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Според бТВ обаче обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога.

ДАБ: Напрежението е генерирано изкуствено

Председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя Първанова, която пристигна на място в Харманли, коментира, че напрежението е изкуствено създадено след информация в медиите за епидемия.

Освен това тя твърди, че лагерът не е под карантина, въпреки че в понеделник здравните власти наложиха тази мярка.

"Това не е карантина по своята същност, защото лицата се движат свободно на 175 декара. Те не са изолирани. Това е мярка, за да се намали напрежението сред населението и за да се извърши скрининг при условия, които дават възможност на специалисти да проверят всички - и здрави, и такива, които имат оплаквания, и такива, които са в процедура на лечение", посочи Петя Първанова, цитирана от БНР.

Тя посочи още, че искането центърът да бъде от затворен тип, е неизпълнимо.

"Аз много искам да проявим разбиране и към тези хора, които са вътре, защото освен тези, които протестират, има и семейства, има деца, и ние трябва да проявим и човещина, освен единствено и само да бъдем водени от това какво точно се случва, дали то представлява някакъв интерес за голяма или малка група хора, а действително да изпълняваме ангажиментите си", каза тя.

"Защото, когато България - преди още да се присъедини към Европейския съюз, на всички беше известно, че политиката в областта на убежищата е хоризонтална политика. Това е политика, която спазват всички държави, защото има международно-правни актове, които ние трябва да изпълняваме, има конвенции, към които държавата се е присъединила и всичките тези искания за центрове от затворен тип, това е нещо, което е неизпълнимо и не трябва да бъдем манипулирани", добави тя.

"Една култура срещу друга. Трябва да постигнем баланса", коментира още Първанова.

"Патриотите" и БСП обвиняват правителството

Искрен Веселинов от Патриотичния фронт коментира, че протестиращите "мигранти, които палят, горят и демонстрират неуважение към закона и българските институции, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък".

Колегата му Борис Ячев добави, че МВР и външното министерство "действат нерешително, даже меко".

Николай Александров от "Атака" коментира, че "който е палил, чупил, мятал камъни по български полицаи трябва да понесе цялата строгост на закона и да се върне там, откъдето е дошъл".

В техния тон влезе и лидерът на БСП Корнелия Нинова която посочи, че бунтът в центъра в Харманли бил последица от неадекватната политика по темата за бежанците. Според нея реакцията за затваряне на лагера била закъсняла. Нинова посочи, че от три месеца говорели за опасността от разпространение на заразни болести.

ДБГ иска шефовете на МВР и агенцията да бъдат привикани в НС

"Движение България на гражданите" (ДБГ) от своя страна поиска да бъдат изслушани на извънредно в парламентарната вътрешна комисия шефовете на Държавната агенция за бежанците и МВР по повод сблъсъците.

"Призоваваме отговорните институции да обявят публично нанесените при инцидента днес щети от увреждането, палежите и унищожаването на имущество публична собственост. Над 2 милиона лева публичен ресурс, в това число български и европейски средства, средства на БЧК и ООН, бяха отделени за Центъра преди по-малко от една година и е крайно неприемливо рушенето на това имущество, за което виновните трябва да понесат най-строги наказания", смятат от партията на Меглена Кунева.

https://www.mediapool.bg/

Hatshepsut

И все пак Меркел сгреши с бежанците


"Забележително е, колко стабилна остава германската култура на гостоприемство след две изключителни години с рекорден брой бежанци", заяви за ДВ Улрих Кобер, експерт по миграционните въпроси към фондация "Бертелсман". И наистина: 59 процента от анкетираните все още смятат, че бежанците са добре дошли в Германия. Само една трета от участниците в анкетата твърдят, че за гостоприемство не може да става и дума.

Трикът е във формулировката на въпроса: анкетираните са били питани как се отнася обществото към мигрантите, а не какво е личното им отношение. Оттук и високите показатели. Студията обаче задава и въпроса за личната нагласа. И тогава картината изглежда другояче: мнозинство от 54 процента смята, че е достигната пределната граница в приема на бежанци. Това становище застъпваха 40 процента от анкетираните и преди две години, когато "Бертелсман" зададе същия въпрос - преди бежанската вълна да залее Германия.

Без илюзии

Що се отнася до последиците от миграцията, анкетираните граждани не си правят никакви илюзии - нито през 2015, нито през 2017 година. Днес 79 процента от анкетираните смятат, че социалната държава ще понесе допълнителни тежести (64% преди 2 години). Данните на германското Министерство на финансите потвърждават това: през миналата година държавата е изразходвала най-малко 20 милиарда евро за овладяване на бежанската криза. За текущата година са предвидени също толкова, а според някои изчисления дори и повече. С тези пари би могла да се организира много по-голяма помощ в родните страни на бежанците. Освен това биха отпаднали трудностите около интеграцията на пришълците.

72 процента от анкетираните очакват конфликти между мигрантите и местното население - нищо изненадващо след преживяното в новогодишната нощ на 2015 в Кьолн и атентата срещу коледния базар в Берлин. Само че още през 2015 година 64 процента от анкетираните са заявили, че очакват конфликти между мигрантите и местното население. Това означава, че скептицизмът битуваше в Германия и преди "Голямото преселение на народите", а сега само се потвърждава в голяма степен.

Голямата грешка на Меркел

За отбелязване е, че едно значително мнозинство от 81 процента от германските граждани е на мнение, че сега и другите страни-членки на ЕС трябва да приемат повече бежанци. И това е разбираемо. Но...няма да се случи. Разбираемо е също така, че другите страни не искат да носят солидарна отговорност за грешната политика на гостоприемство на Ангела Меркел.

Тази политика беше грешна, защото приветства с добре дошли всички вкупом и защото никой не задаваше въпроси за произхода и причината за бягство, т.е. не се правеше разлика между хората, действително нуждаещи се от закрила, и чистите икономически мигранти. Да не говорим пък за склонните към насилие ислямисти.

Днес Ангела Меркел призовава към "национални усилия" при депортирането на мигрантите без право на убежище. Значи днес нацията трябва да се напъне да разреши един почти неразрешим проблем, който изобщо нямаше да възникне, ако не беше културата на гостоприемство на канцлерката. При това никой не се допита до германците за този голям експеримент. Германската държава никога не е била задължена законово да отваря вратите си за всички. А Ангела Меркел увреди тежко добрата воля на собственото си население. И ако иска да я запази, не бива да повтаря грешката си.

https://www.dw.com/

Hatshepsut

Моето лично мнение е, че България и Европа като цяло няма нужда от бежанци и мигранти от Азия и Африка, даже и тези, които вече са тук, са прекалено много. Аз не си представям бъдещето на Европа като кочина или бантустан. За съжаление, и в България има либерасти и толерасти, които са привърженици на мултикултурализма и обезличаването на културните европейски народи от бялата раса. Същите либерасти и толерасти са яростни противници на Виктор Орбан и Вишеградската четворка и искат България да следва сляпо политиката на Меркел и Макрон и да приеме безропотно тяхната визия за бъдещето на Европа.
За Меркел е говорено доста, аз ще представя с две снимки гледната точка на Макрон. Та така, либерастите и толерастите говорят по принцип за някакви европейски ценности, но както изглежда, истинските им ценности са големите черни рязани кавали, и не е нужно да сте чели Фройд, за да се досетите за това, снимките са достатъчно красноречиви  :devil:
Hatshepsut

Глобалният пакт за миграция на ООН
ще има катастрофални последици за България

През последните 18 месеца в ООН бяха подготвени два ключови документа: Глобален пакт за бежанците и Глобален пакт за безопасна, организирана и редовна миграция, което безспорно е постижение на международната общност. Вторият бе приет на 13 юли 2018 г. от Общото събрание на ООН с цел, освен да създаде стандарти за безопасна и организирана миграция, да засили международното сътрудничество. Двата документа ще бъдат окончатено приети на 10–11 декември 2018 г., на конференция в Мароко.

Единствено САЩ обявиха предварително, че се оттеглят от втория документ, а на 18 юли и Унгария обяви същото под предлог, че споразумението представлява "заплаха за света" и крие опасност страните да бъдат принудени да отворят границите си.

Външният министър на страната Петер Сиярто счита, че Глобалният пакт за миграция ,,противоречи на всякакъв разум и в пълна степен на интересите по сигурността на Унгария и намеренията за възстановяване на европейската сигурност". Правителстовото нарече ,,екстремистки" и ,,преднамерен" този документ, който  стимулира по–голяма миграция и класифицира същата като ,,добро и неизбежно явление".             

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, по време на посещението си във Великобритания, посъветва европейците: "По-добре внимавайте за себе си. Миграцията променя културата и средата за сигурност. Не вярвам, че това е добре за Европа и за нашата страна."

В България съдържанието на Глобалния пакт за миграция не е познато, а за официалната позиция на страната ни не може да се каже повече от дежурното изчакване да застанем зад такава на ЕС.

Евродепутатът Илхан Кючюк прави изказване в Европарамента на 17 април 2018 г. и подчертава възможността ЕС да играе водеща роля  и да се обедини зад единна позиция, за да предложи обща европейска визия.

Ако надникнем, обаче, в тези 34 страници на  дългоочаквания документ с гръмкото заглавие Глобален пакт за миграция, наред с положителните регулации и сътрудничество срещу трафикантите, със сигурност ще се сблъскаме с постановки, които предизвикват доста тревожни въпроси. Още в изказването на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш при представянето на Глобалния пакт за миграция имаше изрази, които са показателни за различията в оценките, като например, че ,,миграцията е положителен глобален феномен".

Трудно биха се намерили положителни последствия от това предизвикателство. Но тук прозира и интенизивното лобиране на големите международни концерни, които присъстваха на последния Световен икономически форум, както и на добре платени неправителствени организации, като тези на небезизвестния Сорос.

Самото въведение оставя впечатлението, че документът пропагандира в полза на миграцията: ,,Ние признаваме, че миграцията е източник на благоденствие, иновации и постоянно развитие на нашия глобализиран свят".

Нещо повече, правителствата се ,,задължават така да оформят пътищата за редовна миграция, че да бъде стимулирана мобилността на работната сила, като разширяваме и диверсифицираме наличието на такива пътища". А това стимулиране на миграцията руши всякаква легитимност на едностранното представяне в позитивна светлина на последствията от миграцията.

Документът не би трябвало да има обвързваща юридическа стойност, а символичен характер, но формулировките в него са от рода на ,,страните се задължават" да приемат, да осигуряват, да гарантират. Мигрантите трябва да получат достъп  до социалната осигурителна система. А би ли поела тази тежест всяка социална система при препоръчани отворени граници и регулиран поток, чийто размери не знаем?

На мигрантите, които нямат паспорти, трябвало да се издадат нови такива. Но нали Европа има вече горчивия опит с даване на нова самоличност на стотици хиляди мигранти, след което се оказа, че сред тях са се промъкнали много членове на ,,Ислямска държава", които носеха със себе си телефоните със снимки на отрязани човешки глави?

В документа се изисква спазване ,,правата на засегнатите" и се препоръчва споделена отговорност. Но ако за бежанците е приемливо да говорим за ,,засегнати", как да приемем това и за икономическите мигранти или просто авантюристи, тръгнали да търсят по-добър живот?

А истински ,,засегнатите" няма ли да са нашите граждани, за които няма и дума в документа? Страните се задължават да се борят срещу дискриминацията, особено на жените и децата.

Да, но те самите дискриминират жените си, защото идват от такива общества. Няма нито дума за техни задължения, за това, че би трябвало да признаят конституционния ред на страните, които ги приемат.

Изключително наивно звучи формулировката, че миграцията била средство за икономическо развитие на страните по произход и трябвало да се интегрира в политиката за развитие. Логиката била, че приемащите страни печелят от допълнителната работна ръка, а страните на произход на мигрантите - от паричните преводи. Макар че по-логично би било лекарите и инженерите да останат в родината си, а не да изпращат пари от Европа. Особено ако се съберат със семействата си, което впрочем е изискване на Глобалния пакт за миграция. Този проблем напълно се премълчава в документа.

Спорно е намерението за приемане на Закон за имиграция, включващ: създаване на общодостъпни информационни пунктове по най-важните маршрути с информация за помощ, опции и пътища за мигрантите, което организациите на Сорос вече го демонстрираха; стимулиране на събиране на семействата на мигрантите, без никакъв разчет за това каква огромна експлозия би представлявало то за мигранти от страни с голям брой деца и роднини; затварянето на мигрантите в лагери да се сведе най-много до кратко време и само като последно средство. Да се премине към индивидуално устройване на всеки мигрант.

Ако документът открито призовава за стимулиране на миграцията, за какво всъщност е гласувал българският представител в ООН и дали в ушите му не е звучала песента ,,Елате хиляди младежи..."? Поканата на Ангела Меркел от преди три години ще е невинна грешка в сравнение с това, което би последвало при този подход в Глобалния пакт за миграция.

Паралелно с одобряването на документа стартираха инициативи, които подсказват организирана подкрепа в информационно–пропаганден план, която ще се засилва до 10–11.12.2018 г., когато предстои окончателното му приемане.

Така, например, британският ,,Гардиън" събщи за инициатива на стотици учени, които в открито писмо призовават да се прекратят краткосрочните мерки, довели до хуманитарни и политически кризи. Безспорно, че те са прави в някои констатации, но в писмото преобладават куп неверни и ненаучни твърдения с очевидната цел да ни убедят в необходимостта от отворени граници. Какво научно има в твърдението, че въздействието на миграцията върху демографията било краткосрочно, защото раждаемостта на мигрантите бързо се изравнявала с тази в приемащите страни.

Последните данни от западноевропейските страни обаче, показват точно обратното. В Германия, например, ражданията от жени-чужденки са три пъти по-високи от тези на немкините.

Миграцията възниквала между региони, а не между континенти. Твърдение, което изумява точно в момент, когато се очертава по-голяма заплаха от Африка, отколкото от Близкия Изток. Мигрантите представлявали само 3,4% от населението на земята - 246 млн. души, което било по-малко от 2017 г. и многократно по-малко от 19 век. Също невярно и едностранчиво твърдение, защото данните сочат категорично увеличаване към 2065 г. до 300 млн. само от Африка, при увеличаване на населението  с 1,2 млрд.

Стените нямало да спрат никого, били излишни. И нито дума за това каква е алтернативата, какви мерки трябва да се вземат в страните по произход на мигрантите. Предлага се бърз достъп на мигрантите до жилища, образование и пазара на труда, което гарантирало интегрирането им. Очевидно, че тези кабинетни автори едва ли са разбрали, че  по-голяма част от мигрантите не идват за да се интегрират, даже не идват за да работят.

Списание ,,Brand eins" пък в материал под заглавие ,,Какво би станало, ако всички граници бяха отворени", се позовава на четири научни изследвания, като твърди, че има генерална недооценка колко хора ще се отправят към по-богатите страни, защото през последните 100 години 97% от населението е живеело в собствените си страни, в които се е родило. Само че странно защо тези учени пропускат, че климатичните промени днес обезлюдяват някои страни, а информационните мрежи стимулират младите към решения да търсят възможности другаде.

Според редовните допитвания на ,,Галъп", в цял свят 14% от населението желаело да живее в друга страна, което прави около 710 млн. души. Преди 10 години този процент бил по-висок – 17%. В Сиера Леоне - 62%, в Хаити и Албания - 56%. Една пета искат да заминат за САЩ, 6% – за Германия, 5% – за Канада.

С идването им БВП щял да се увеличи с 67 до 147%. Как ще се вдигне производителността на труда с неквалифицирана работна ръка /очакванията в Германия тотално се провалиха/, не става ясно. Възнагражденията на местните граждани нямало да се намалят от идването на мигранти. А откъде Германия взема 87 млрд. евро през последните три години и за сметка на кого? Изследване на германската федерална банка от януари т.г. констатира например, че дошлите само от Източна Европа в Германия чужденци през последните години са изиграли голяма роля за стагнирането на заплатите и за негативното развитие на безработицата, което води до радикализиране на определени среди.

Още по-невероятно звучи твърдението, че било спорно дали престъпността ще се увеличи. В САЩ в периода 1990 – 2013 г., когато броят на мигрантите се е увеличил три пъти, престъпността била спаднала.

Но това тотално противоречи на данните от западноевропейските страни през последните години. В Швеция се стигна до въоръжени нападения срещу полицейски участъци. В Германия и Австрия категорично се увеличи броят на престъпления от мигрантските среди. Азбучна истина е бързото им съюзяване с местните криминални структури. Но нали най-трудно се пребоядисва това, което е съшито с бели конци.

Разбираемо е защо неолибералните глобалисти бързат да ни убедят колко добре би било да отворим широко границите си, да бъдат размити държавите и идентичността на нациите. Съзнавайки, че през следващите години е поставено под въпрос съществуването на техния модел, те стават все по-настъпателни и безцеремонни.

Глобалният пакт за миграция беше очакван и крайно необходим, но очевидно в подготовката му са спечелили превес именно тези сили и предупреждението на Унгария, че документът представлява ,,заплаха за света", макар и да изглежда преувеличено, може да се окаже недалеч от истината, а до декември може и други страни да се оттеглят от него, например Австрия, Чехия, Словакия, Полша и др. 

След като премиерът Бойко Борисов на 20 юли направи този трезв ход в парламента по отношение на евентуални споразумения за връщане на мигранти в България, подкрепен от 100% от  гласувалите депутати, дали ще допусне на 10–11 декември т.г. България да се присъедини към такъв документ на ООН, който би имал катастрофални последици за една малка страна, ако не се корегират горните неадекватни и нелогични постановки?

http://glasove.com/categories/komentari/news/globalniyat-pakt-za-migraciya-na-oon-shte-ima-katastrofalni-posledici-za-bylgariya

Hatshepsut

Протест в Малко Търново срещу изграждането на кризисни центрове за мигранти


Снимка: https://www.burgasnews.com/

Жители на Малко Търново затвориха пътя към село Стоилово в знак на протест срещу намеренията на МВР да строи център за мигранти. Хората се се организирали чрез социалните мрежи. Според БНР организатори на протеста са и от партия "Възраждане".

Протестиращите носеха плакати с надписи "Никакви бежанци в България" и "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи". Движението бе блокирано за кратко.

Според обявената от МВР обществена поръчка в Малко Търново трябва да бъде изградена площадка, на която да се разположат контейнери за по четирима души, ако мигрантският натиск по турската граница се увеличи. В петък зам.-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Милко Бернер заявиха, че това не са нови бежански лагери, а центрове за временно настаняване, където ще се обработват документите на чужденците и с тях ще се провеждат интервюта от МВР и ДАНС. Центровете ще са затворени и мигрантите няма да могат да излизат. Те ще са в близост до други обекти на МВР - поделения на гранична полиция или център за бежанци.

В Малко Търново ще бъдат разположени 45 контейнера за общо 280 души. Обшествената поръчка предвижда още два центъра в Елхово и Любимец. Общият им капацитет е за 3 хил. души. Ако бъдат изградени, България ще има около общо около 9 хил. места за настаняване на чужденци. В момента МВР има 700, а агенцията за бежанците малко над 5000 места.

За площадките ще бъдат похарчени почти 10 млн. лв. Те са част от отпуснатите на България пари за спешни мерки срещу мигрантската криза от ЕК преди три години. Ако държавата не изгради центровете, ще се наложат финансови корекции, които ще трябва да се платят от бюджета, твърдят от МВР.

https://www.mediapool.bg/protest-sreshtu-noviya-tsentar-za-migranti-zatvori-pat-krai-malko-tarnovo-news291369.html


Hatshepsut

22 October 2019, 21:04:30 #7 Last Edit: 22 October 2019, 21:18:15 by Hatshepsut
Двама непълнолетни афганци изнасилиха 16-годишно момиче в София


Двама мигранти от Афганистан са арестувани заради изнасилване на непълнолетно момиче в София. От МВР потвърдиха за случая, като уточниха, че извършителите са задържани, съобщи БНР.

Престъплението е било извършено миналата седмица, а насиленото момиче е от дом за деца без родителска грижа, пише "Телеграф". Двамата бежанци, които също са непълнолетни, пък са от общежитието в район "Военна рампа". Те нападнали момичето и го завлекли в изоставена сграда, намираща се близо до кръстовището между улиците "Първа Българска армия" и ул."Шлосер". Там го заплашили с нож и започнали да се гаврят с него. След като го изнасилили, избягали.

По случая има образувано досъдебно производство. Задържаните чужди граждани са кандидати за бежански статут и убежище.

Вече са им повдигнати обвинения, а прокуратурата ги е задържала за 72 часа в ареста. От държавното обвинение са внесли искане за налагане на постоянна мярка за неотклонения в Софийския районен съд, който е наложил "Надзор от инспектор от Детска педагогическа стая".

https://dnes.dir.bg/krimi/migranti-ot-afganistan-iznasiliha-nepalnoletno-momiche-v-sofiya

Panzerfaust

Без да защитавам изобщо афганистанците, които са абсолютни подчовеци по принцип, тука работата е малко мътна. Момичето е от Център за настаняване от семеен тип и от това, което казаха за нея, е имала обичала да закъснява и да скита, а и обичала да ходи до общежитията на мигрантите. Имайте предвид, че в тия ЦНСТ са настанени основно циганки, а част от тях откровено си проституират. Персоналът обикновено знае, но нищо не може да направи, защото ръцете са му вързани и ако мангустите се оплачат на Закрила на детето, ще ги накажат и дори уволнят. Затова само им говорят и се молят да не стават инциденти. Изобщо няма да се учудя, ако проблема е, че афганистанците просто не са си платили, защото тя всъщност ги е познавала.   

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 October 2019, 21:37:11Без да защитавам изобщо афганистанците, които са абсолютни подчовеци по принцип, тука работата е малко мътна. Момичето е от Център за настаняване от семеен тип и от това, което казаха за нея, е имала обичала да закъснява и да скита, а и обичала да ходи до общежитията на мигрантите. Имайте предвид, че в тия ЦНСТ са настанени основно циганки, а част от тях откровено си проституират. Персоналът обикновено знае, но нищо не може да направи, защото ръцете са му вързани и ако мангустите се оплачат на Закрила на детето, ще ги накажат и дори уволнят. Затова само им говорят и се молят да не стават инциденти. Изобщо няма да се учудя, ако проблема е, че афганистанците просто не са си платили, защото тя всъщност ги е познавала.   
Добре казано. Слепият национализъм е по-вреден от вредата нанасяна от враговете.

Hatshepsut

Ердоган отвори турската граница към Европа за сирийските бежанци


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му отваря границите си за сирийските бежанци, които искат да преминат в Европа – ход, който повишава залога за неговите съюзници, след като Анкара потърси военна подкрепа след убийството на 33 от нейните войници в Сирия, пише Bloomberg.

Около 18 хил. души вече са преминали в Европа от Турция, обяви Ердоган в реч, която изнесе днес в Истанбул, добавяйки, че правителството ще продължи да държи границите отворени.

,,Какво направихме вчера? Отворихме вратите", обяви той. Потокът от мигранти ,,може да достигне около 25 хил. до 35 хил. днес. Няма да затворим вратите след това".

Изявлението на президента беше направено само ден след като върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външната политика Йосип Борел заяви, че е получил уверения от турския министър на външните работи Мевлют Кавушоглу, че Турция ,,остава ангажирана" със споразумението за бежанците от 2016 г. Говорителят на Ердоган по-рано обяви, че Анкара ще ,,отслаби" позицията си по отношение на бежанците, ако северната част на сирийската провинция Идлиб падне.

Ердоган подкрепя последния голям бунтовнически пост в Идлиб срещу сирийските правителствени сили, подкрепяни от Русия. Турция заплаши, че ще пусне нов приток на бежанци към Европа, след като западните съюзници реагираха хладно на призивите му за помощ след атаката в четвъртък, който се оказа най-смъртоносният ден досега за турските сили в Сирия.

Споразумението с Европейския съюз, което включаше обещания за изплащане на милиарди евро в подкрепа на Турция, бе свързано с най-голямата бежанска вълна в Европа от Втората световна война.

У нас премиерът Бойко Борисов обяви, че след разговора си с Ердоган в понеделник, ще организира лидерска среща, целяща решаването на проблема с мигрантите. По думите му в момента на границата няма напрежение, пише БНР.

"На нашата граница няма миграционен натиск, в момента в Гърция има сериозни проблеми", коментира той на брифинг в Пловдив. Борисов уточни, че на срещата ще бъдат обсъдени мерките, които да бъдат предприети заради кризисната ситуация.

"Ние трябва да направим всичко възможно много бързо, в рамките на сряда, четвъртък най-късно, да захраним Турция с необходимите средства, за да си ги приеме отново, да се грижи за тях, и ние заедно с тях да се грижим, защото и те не са длъжни да го правят", поясни премиерът.

От своя страна, министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще инспектира части от границата на България с Гърция и Турция, обявиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес министърът е издал заповед за привеждането в готовност на 300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специални операции. Това се е случило по писмено искане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Екипите са в готовност да помогнат на Гранична полиция при охраната на държавната граница, ако е необходимо.

https://www.investor.bg/drugi/338/a/erdogan-otvori-turskata-granica-kym-evropa-za-siriiskite-bejanci-299568/


По въпроса с т.нар. бежанци е нужна общоевропейска политика, но тя не трябва да е политиката на толерастията и свалените гащи, а строга охрана на границите и оказване твърд отпор на нашествениците.