• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

30 July 2021, 05:09:51

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13384 Posts

Шишман
5599 Posts

Panzerfaust
890 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22721
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 34
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 17
Total: 17

Масоните в България

Started by Hatshepsut, 16 October 2018, 16:21:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] масони

Hatshepsut

16 October 2018, 16:21:15 Last Edit: 20 October 2020, 21:37:02 by Hatshepsut
Как се става масон в България


Масоните в България контролират ректорите на ВУЗ-те в страната, НАП и прокуратурата.
Братя масони, твърдите че движението ви е хуманитарно общество насочено към взаимопомощ и личностно самоусъвършенстване. Това твърдите вие за профани като нас, но да ли е така в действителност? Поводът ме разтресе.

Бях поканен да членувам в движението на свободните зидари преди известно време. Нормален човек съм, като всеки средно статистически българин - човек с нормален бизнес и семейство. През цялото време си задавах въпроса – Защо аз?

Кой впечатлих и с какво, за да ми бъде оказана тази чест?

Този въпрос си задавах до момента на срещата с лица, на които бях препоръчан.

На уреченото място , в уреченото време, стиснах ръката на двама души - Ивайло Симеонов и Красимир Стоянов от ложа ,,Сила" в състава на ОВЛБ. Разговора мина по схемата – те питат, аз отговарям. Отговарях чинно и дисциплинирано до момента, в който неусетно заговорихме за бизнес.

По-младият - Ивайло Симеонов ми обясни, че контролира ректорите на голяма част от ВУЗ-те в страната. Мисленно се запитах ,,Как ги контролира?". Официално се представи като съветник на Ректора на Техническият университет - София и собственик на строителна фирма.

В процеса на разговора разбрах, че мога да бъда уреден със всякакъв тип обществена поръчка, в която и университет да посоча. Не знаех къде съм попаднал и къде се намирам...

Красимир Стоянов се оказа специалист в областта на програмирането, иначе се занимавал с развъждането на рядък вид дървесина. Мълчах и слушах...

От слушането разбрах, че Великият им майстор е идиот, който те скоро щели да махнат. Слушайки разбрах, че освен ректорите, контролират НАП и прокуратура. Мълчах, мълчах и през цялото време се питах къде е държавата.
Срещу мен седяха двама самозабравили се типове способни да обърнат живота наопаки на всеки нормален човек (бе ми казано, че в тяхната ложа върви процес на очистване от недостойни, случайно попаднали държавни служители).
В края на разговора Симеонов ми даде своя визитка с думите: ,,Каквито и проблеми да имате с НАП, МВР или здравеопазване, обадете се и Ви каня в своя офис в БАН в жк . ,,Гео Милев"- София, в двора си построих малка къщичка".

В двора на БАН, къщичка?Какви ли са заслугите на това момче към науката така и не разбрах... Разделихме се с пожелания за здраве и съвместна работа. Тръгнах си отвратен и смазан. През целият път до дома си се питах - Това ли е нивото на българските зидари? Наистина бях смазан, но бях твърдо убеден, че не желая да бъда наричан брат от тези хора. Може би бъркам като пиша това, но мисля че постъпвам правилно.

Христо Стефанов/Afera.bg

https://www.blitz.bg/news/article/99651

Hatshepsut

Тази информация е от 2013г.

Американските масони скъсаха с българските ложи


Комисията по признанията на масоните от Северна Америка се е произнесла на 19 февруари 2013 г., че скъсва отношенията и с двете враждуващи български ложи докато не се разберат помежду си.

Това става ясно от (поредния) изтекъл масонски документ подписан от т.нар. велик секретар на отцепническата ложа ВЛССПЗ - финансиста Емил Хърсев.

В България са известни две големи ложи, всяка от които се натиска за легитимност чрез международно признание - Обединената Велика Ложа на България (ОВЛБ) и Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България (ВЛССПЗБ).

"Скръбната вест" от Канзас, САЩ е придружена с напоително обяснение на главния секретар Хърсев, който се опитва да минимизира отпечатъка от братския каубойски шамар по двете бузи на българското масонско братство.

Така според Хърсев неговата ВЛССПЗБ за пръв път е цитирана като равнопоставена на ОВЛБ. Нещо повече: ВЛССПЗБ е изписана преди ОВЛБ в решението за общото им отсвирване. Биволъ не разполага с документ от който да става ясно дали братята в ВЛССПЗБ са били утешени и насърчени от тези обяснения.


(коментар на Биволъ)
България гъмжи от масони на всички нива на обществения, икономически и политически живот, включително и в съдебната система, където те са особено активни. Това става ясно от поредица публикации на Биволъ, позоваващи се на оригинална кореспонденция и документи изтекли основно от ВЛССПЗБ.

Освен масоните се подвизават и други тайни и полутайни общества като темплиери, ротарианци и прочее вдъхновители на конспиративните теории, битуващи сред непосветените.

В това няма нищо учудващо, защото едва 23 години делят България от военизираното комунистическо общество, което на практика живееше в перманентен заговор. Пазенето на тайни от врага беше издигнато в култ, преподаваше се в училищата и се култивираше във всички професионални и обществени организации, над които бдеше всевиждащото око на най-главната и най-велика ложа: Държавна сигурност.

Съвсем не е случайно, че в нароилите се през прехода тайни организации масово членуват бивши кадри на службите, задоволявайки по този начин възникналата след разпада на системата абстиненция към тайните и чувството си за значимост. Уви, задоволяването на потребностите им не свършва само с това.

https://bivol.bg/us-bg-masoni.html

Hatshepsut

Тази информация е от 2008г.

Изпълнителният директор на в."Стандарт" Димитър Недков, приближен на масона от 33-та степен Илия Павлов, е велик оратор на ложа. Обвързаността на Симеон Сакскобургготски с масонството пък отдавна е клиширана тема. Родните "свободни зидари" са превзели тотално всички печеливши ниши в бизнеса.

Последната новина около българското масонство е радостна – през май т.г. документ от САЩ най-после сложи край на разкола в редиците на нашенските "свободни зидари". Според документ, подписан от секретаря на Обединената велика ложа на България Васил Колев, братята-масони от Америка са определили именно тази ложа за единствено регулярната в Ориент България. Така след 8 години разцепление bg-масоните най-сетне получават шанс да се обединят около една призната структура с велик майстор Петър Балабанов. Предполага се, че процесът ще приключи до края на есента.
По-любопитен за широката публика обаче остава въпросът кои са тези могъщи мъже, свързани от строги правила, които задкулисно влияят на съдбините на България? Един от тях е Димитър Недков, журналист, автор на няколко книги за масонството, "зидар" от висока степен /велик оратор на ложата с велик майстор Румен Ралчев/, приближен на мултишефа Илия Павлов. В момента Недков е един от бигбосовете на в."Стандарт". Обвързаността на Симеон Сакскобургготски с масонството пък отдавна е клиширана тема. Говори се, че величеството е докарано у нас с подкрепата на влиятелния "брат" Яков Джераси и кръг от столични "свободни зидари"/те се събираха в сградата на бивш техникум в Горна баня/.
По времето на Андрей Луканов пък на мода бяха членовете на т.нар. Лайънс клъб. Повечето от тях са известни бизнесмени, като за някои от тях се твърди, че са служили на различни разузнавания. Миналата седмица бившият шеф на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков изповяда, че поне трима от сто лекари членуват в една или друга масонска ложа.
За "свободни зидари" са спрягани националният омбудсман Гиньо Ганев /зет на прочутия превратаджия Кимон Георгиев/, лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, историкът и ляв депутат проф. Андрей Пантев. Впрочем по неофициална информация най-много масони има сред родните историци.
Навремето повечето от тях гравитирали около Людмила Живкова. За покойния траколог №1 Александър Фол също се мълви, че е "свободен зидар" по наследство от баща му - известният преди 9 септември 1944 г. писател, режисьор и драматург Николай Фол. Друг преподавател от Алма матер – професорът по реторика Йордан Ведър, който миналата година претърпя тежка операция и вече не участва така активно в живота на братството, също е "генен масон", тъй като неговият дядо Иван Ведър пръв побива байрака на този мистичен ритуал в България.
Напоследък особено нашумя масонският орден на рицарите-тамплиери с шеф бившият гард на Тодор Живков и настоящ бизнесмен Румен Ралчев. В "рицарство" бяха посветени българският Индиана Джоунс – археологът Николай Овчаров, и актьорът /и царски депутат/ Андрей Баташов.
За масон от най-високата – 33-та степен, бе обявен застреляният бос на "Мултигруп" Илия Павлов. Убийството му "отключило" разкола в родното масонство, довел до раздялата на ложите, оглавявани от довчерашните приятели и бизнессъдружници Борислав Сарандев и Иван Ставрев. Ставрев още е в УС на общата им агенция за модели "Петра". Освен в нея участва в още 7 бизнесструктури. В габровската "Кет-Колев и сие" още от началото на 90-те години е ортак с мастития тв-продуцент Магърдич /Маги/ Халваджиян. Този факт недвусмислено говори, че Халваджиян също е част от света на нашенското масонство.
И друг представител на журналистическото съсловие – БНТ-кадърът Димитър Цонев, спада към представителите на "свободното зидарство". Синът на култовия актьор Коста Цонев е член на управата на фондация "Мария Монтесори". Там членува и художникът Иван Яхнаджиев. Синът на загиналия само на 29 години актьор и певец Стефан Воронов – Александър, е в управителния съвет на сдружението на свободните зидари "Сговор 92", където до смъртта си членуваше неговият втори баща – покойният актьор от Младежкия театър Васил Бъчваров-Бъчи /бивш съпруг на певицата Грета Ганчева и роден баща на единствената й щерка Мила Кудрина, кореспондентка на в."Труд" в Москва/.
Родните "свободни зидари" са превзели тотално всички печеливши ниши в бизнеса. За да не бъдем голословни, публикуваме списък на bg-предприемачите, членуващи в различни масонски ложи:
- Велика ложа на старите, свободни и приети зидари в България, или т. нар. Велика ложа, с Велик майстор Румен Ралчев е регистрирана в София с управителен съвет от 9 човека. Тя обединява общо 20 съюзни ложи под шапката си. Великият секретар на ложата Александър Витанов участва единствено в софийското събирателно дружество "Бран-90 и сие".
- Зам.-великият майстор Венелин Иванов има една от най-разклонените фирмени структури в ложата - около 17. Всичките му фирми са варненски. "Холдинг Варна" участва в почти всичките му структури. Собственик на холдинга са "група физически лица". Сред другите фирми на Иванов са "Биозем инвест" АД, "Булгарсистемс РБ" ООД, туристическото "Детелина" АД, "Конен клуб" ООД, "Мелани текс" ООД за производство на облекло.
- Великият оратор на ложата Димитър Недков участва в "Балкан билдинг" АД, "Болкан ризорт ченъл", "Бългериан вайн", ямболската "Папас олио" и русенската "Трейшъл ченъл".
Великият ковчежник Юрий Събев участва в няколко фирми с "Аркадия" в името, които търгуват и преработват кафе, чай и подправки.
- Великият майстор Румен Ралчев освен шеф на фондация "Акация" е и във фондациите "Антидрога" и "Розов свят". Основните му фирми съдържат "Балкан" в имената си и се занимават най-вече с детективска дейност и търговия.
- В русенската "Дунавска звезда" участват Валери Радков и Емил Вичев. И двамата са в съвета на директорите на "Арма" АД, Лозница. Станко Станков е специализиран в търговия с горива.
- Във великотърновската ложа "Боляри" е Пламен Караджов, директор на "Гранд хотел Велико Търново", собственост на "Ем Джи".
- Спас Панчев е от директорите на "Аптечно - Търново" и на военния завод "Аркус" в Лясковец, както и във фондациите "Дом за ангели", "Семейство и дрога".
- Дочо Караиванов също е директор в "Аркус", освен това има фирми за търговия с автомобили, финансова компания и др.
- В сливенското "Заря" Вилямс Иванов е член на СД на "Орел инвест холдинг". Той е член на бизнесклуб "Възраждане", в който е и шефът на "Орел" Добромир Гущеров.
- Владимир Христов е зам.-председател на съвета на директорите на НЕК, участва и във фондацията "Семейство и дрога".
- Деян Бърдаров е в "Мед сто" ООД за търговия на дребно. Евгени Душков е шеф на балнеологичен център "Камена" във Велинград, член е на управителния съвет на КТ "Подкрепа".
- Константин Симеонов също участва в "Акация", както и във фонд "Владимир Грашнов".
- Новко Спасов е в Национална асоциация на търговците на тютюневи изделия
- Във варненската "ЛССПЗ Черноморски приятели" е само Петър Тухчиев от Асоциацията на разузнавачите от запаса. Бизнесът му е туризъм, превоз на товари, детективска дейност и др.
- В бургаската "Понтика" е Валентин Главчев, търгува с текстил, облекло, обувки и е в управата на хандбален клуб "Поморие".
- Велин Великов е в управата на Обединен спортен клуб "Лукойл Нефтохимик", съдружник е с руснаци в "Европетекс" ООД за търговия с хранителни стоки.
- Владо Досев е в параходното дружество "Трансфикс".
- Бизнесът на Георги Загорчев е изцяло в архитектурно-строителния бранш. Сред фирмите му са "Арита консулт", "Дарикоми", "Кремакс" и др.
- Повечето фирми на Димитър Добрев съдържат "Алба" в имената си, те са в сферата на търговията и превоза на товари. Негов партньор в част от структурите е друг от ложата - Златко Бакалов.
- Любомир Атанасов е специализиран в ресторантьорство и търговия с облекло, участва в Бургаска гражданска камара и Форум за регионална инициатива.
- В софийското "Сердика" Георги Гергов е сред директорите на "Гимекспорт" АД за търговия с порцеланови и стъкларски изделия.
- Петър Калпакчиев е шеф на представителството на офшорната фирма "Карони" АД за консултации по стопанската дейност.
- Росен Коларов е в управата на "SOS Детски селища в България" и на "Хоспис Света Мина".
Около 70 на сто от бившите министри и техните заместници членуват във Великата ложа на старите свободни и приети зидари на България с Велик майстор Борислав Сарандев, довери отлично осведомен източник, пожелал анонимност.
В ложата имало доста служители на Министерството на отбраната и на Министерството на вътрешните работи.
Освен в държавната администрация масоните при великия майстор Сарандев, които са около 600 души, често се занимават със собствен бизнес, финанси или са служители в големи компании.
В управата на "Велика ложа на старите свободни и приети зидари на България - В.Л.С.С.П.З.Б." според публичния регистър влизат още двама:
бившият зам.-министър на промишлеността Григорий Вазов
и актьорът Ангел Ангелов.
Григорий Вазов участва предимно в консултантски фирми, между които "Вазов консулт", "Вазов институт", "Проекти, анализи, консултации, търговия-пакт" и "Пик-96", в която са съдружници със Сарандев. Вазов е също в управите на Висше училище по застраховане и финанси, "Етно арт балканика", "Либерална академия" и др.
- В ложата с Велик майстор Сарандев влизат 17 ложи от столицата и страната, като някои от тях (като "Сердика" и "Светлина") са разцепени на две и присъстват и в другата велика ложа. В същото време ложите в Русе, Плевен и Шумен, както и няколко столични са изцяло преминали при Великия майстор Сарандев. Какъв е бизнесът им?
- В сдружението на русенските зидари "Балканска звезда" участват трима: Михаил Михайлов, Тодор Мусев и Янко Бонев. Михайлов е съдружник и прокурист в няколко строително-архитектурни фирми. В "Струма енерджи" ООД е съдружник с ексминистъра на промишлеността Иван Пушкаров.
- Янко Бонев има фирма "Партнерс" ЕТ - за архитектурни дейности. Той участва в земеделската кооперация "Изток 2000", в която са и други масони от ложи, свързани със Сарандев. Същите са и в русенското сдружение "Североизток XXI век".
- От тях в русенската ложа е Тодор Мусев, който участва и в софийската "Светлина 92". Там партньори са му Иван Режев и Малей Малеев. Режев освен в "Изток 2000" е прокурист на Диагностично-консултативен център и в управителния съвет на столичния спортен клуб "Локомотив - спешъл олимпикс".
- Малей Малеев е във фондацията "Д-р Мария Монтесори", където е и Спас Панчев от търновските зидари, свързани с Иван Ставрев.
- В сдружението на свободните зидари "Зора" са Алексей Иванов и Иван Начев. И двамата зидари са в строителния бранш с фирмите "Алфа инв" ООД и "Технострада" ООД, в която участват италиански капитали. Фирмите строят пътища, самолетни писти и спортни терени.
- В ръководството на Велика смесена ложа участват 9 мъже и две жени. Георги Минчев Георгиев е в управата на спортен клуб по лека атлетика "Сити експрес - Кремиковци".
- Бизнесът на Георги Цветанов Георгиев е в сферата на консултантските услуги, туризма, превоз на товари и производство на минерални води и безалкохолни. В управата на Институт за социалнополитически анализи той е с ексдепутата Нансен Бехар, а във Фондация за единство и развитие на България и региона си партнира с американци и руснаци.
- Иван Филипов е съдружник в "Ким 2000" заедно с Калчо Хинов от "Ротари клуб", в който пък участва близкият до Симеон юрист Асен Ошанов. Филипов има фирми за търговия, счетоводство, минерална вода, водопроводно оборудване и др.
- Любомир Петров е съдружник в "Интеркар 2001" с екстранспортния министър Кирил Ерменков и с Йонко Кръстев от "ТБС Хотели". Фирмата е за даване под наем на леки и тежкотоварни автомобили. Петров има и няколко счетоводни фирми.
- В ръководството на русенската Универсална масонска ложа-1905 са петима, като трима от тях участват в бизнесструктури. Венцислав Алексиев е в "Дунав прес инвест холдинг". Емил Вичев е в седем структури, занимава се със строителство, производство на метални конструкции и др. Кирил Блъсков е директор на русенския клон на БНБ и член на общоградския комитет "Баба Тонка Обретенова".

Данаил Коларов