• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

09 July 2020, 16:22:28

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10925 Posts

Шишман
2589 Posts

Panzerfaust
448 Posts

Лина
422 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15820
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 30
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 22
Total: 22

Новите тамплиери

Started by Hatshepsut, 16 October 2018, 16:02:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Това е от 2013 г.:

Стотици рицари тамплиери от ордена на Йерусалим изпълниха един от луксозните хотели в Равда. Поводът е т.н. ХVІ Международен пролетен конвент (законодателно събрание -- б.р.) на Велик Приорат България. На него присъстваха и множество чуждестранни гости - членове на Ордена от Италия, Малта, Сърбия, Румъния, Русия, Украйна и Беларус.


Рицари тамплиери на среща в Равда / Knights Templar meeting in Ravda

Hatshepsut


Скандална церемония на рицарите-тамплиери -- БНТ

Hatshepsut

Тази информация е от 2015г.

Тамплиерите развяха факли на остров Света Анастасия


Изнесен Тържествен ритуал на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България, възкреси историята на остров Света Анастасия в Черно море като люлка на ранното християнство. Съборът бе почетен от Негово Превъзходителство ген.-майор Румен Ралчев – Велик Приор на Велик Приорат България, и бе ръководен от Високоуважаемия офицер на Ордена Климент Атанасов – Командер на Командерия ,,Св.Димитър"- Бургас, пише Флагман.
За церемонията с кораба ,,Анастасия" от бургаския бряг поеха рицари, дами и техните постуланти от командериите в София, Варна, Бургас, Разград и Дупница.

Управителят на о.Св.Анастасия г-н Павлин Димитров изнесе доклад на тема ,,Св.Андрей Първозвани – първият покръстител на нашите земи". Бе приет с встъпителен ритуал и провъзгласен за постулант нов член на командерията в Бургас.

Ритуалът започна под ръководството на Командер Климент Атанасов. Преди официалната част тамплиерите бяха посрещнати на острова от стражници, с развят български трикольор, за да се знае, че това е наша неприкосновена земя. При портите на манастира благородна дама на Ордена и нейната постулантка ги очакваха с червено вино, пита и сол - по древна рицарска традиция. Гостите направиха кратка обиколка на 8-те декара суша в морето, разгледаха манастирската част и реставрираната църква, а след това опитаха островни гозби и напитки.

Ритуалът приключи със запалването на няколко десетки факли в памет на Великия магистър на Ордена Жак Дьо Моле, 700 години след зрелищната екзекуция с изгарянето му на кладата.

https://www.blitz.bg/news/article/349935

Hatshepsut

Тази информация е от 2016г.

Нечувано стълпотворение на тамплиери от цял свят в София, идват за исторически ритуал!


В Конферентния център на столичния хотел ,,Маринела" започва Велик магистрален съвет на Ордена на рицарите тамплиери. Събитието е  историческо и ще продължи до 19 часа. За първи път Великият Приорат на България е домакин на световния форум, който ще е съчетан с 23-тия Конвент на българските тамплиери и повдигането в степен на нови рицари и дами.
При изключителни мерки за сигурност, предвид усложнената международна обстановка и опасността от терористична заплаха, ще се проведе ритуал по въвеждане в длъжност на новия Велик командер и на новия Велик канцлер на световния Орден, съобщава "Флагман".

В залата са представители на 20 държави, регистрирани са над 700 участници.  Всеки момент се очаква да бъдат въведени принцеса Елизабет, която е от потеклото на Кобургготите, както и арменският патриарх на Йерусалим Нурахан Манукян.

България има най-големият по численост в Европа православен Велик Приорат, който е вторипо численост в света. Вътре са делегации от САЩ, Латинска Америка, Канада, Русия, от почти всички европейски страни. Ще бъде разгледан бежанският проблем за Европа.

Великият Приор на България ген.майор –о.з. проф.Румен Ралчев, който е и Стар Велик майстор на българските масони, е осигурил присъствието на армейски генерал Михаил Мойсеев, последния министър на отбраната на СССР, който сега е депутат и председател на най-голямата организация на запасняците от армията в Русия. От американска страна присъства ген.-лейтенант Джеймс Филипс, който е председател на най-голямата американска офицерска организация. На срещата в София те ще споделят опит как може да се избегне ескалацията на напрежението, което се наблюдава в момента.

Поканени са депутати и представители на българското правителство.  Ще участва и ген.-лейтенант Стоян Топалов, който е председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. В него членуват 100 хил. души – огромна армия. Поканени са  бивши офицери от Аржентина, Франция и Америка.

Замисълът на срещата е да се даде възможност на делегациите от Русия и САЩ – две конфронтиращи се сили, да се срещнат в България, за да се развие диалог.

В София е Великият майстор на Ордена - бригадният генерал Патрик Рейн от САЩ, както и Великият командер полковник о.р., носител на Ордена на Почетния легион на Франция Марсел де Печиото.

Основният акцент ще е всеки Велик приорат от съответата държава да даде своята перспектива за развитие през 2017 г., за да се уеднакви с плана на Световния орден.

Българските тамплиери от 8 години  работят с краля на Йордания, който подари парцел на река Йордан, където е кръстен Христос, за построяването на църква.

https://www.blitz.bg/news/article/453956