• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

02 April 2020, 18:45:21

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10363 Posts

Шишман
1445 Posts

Panzerfaust
287 Posts

Лина
241 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
  • Total Members: 72
  • Latest: Gergana
Stats
  • Total Posts: 12990
  • Total Topics: 1235
  • Online Today: 66
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 34
Total: 35

avatar_Hatshepsut

Интервюта и материали за БНС в чуждестранната преса

Started by Hatshepsut, 01 August 2018, 12:25:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Материал за БНС в шведската преса


Статия посветена на Организацията публикува един от най-четените скандинавски вестници "Aftonbladet" (издание с традиции от 1830 г.). Материалът е на известната шведка журналистка Ана Роквал (Anna Roxvall) и фоторепортера Йохан Персон (Johan Persson). Публикацията е част от поредица статии, посветени на набиращия все повече сила национализъм в България и Европа.
Публикуваме пълен превод на статията с уточнението, че не сме съгласни с определени внушения в материала, некоректни твърдения (например това, че Луков е антисемит) и начина по който са интерпретирани определени наши изказвания. Имайки предвид обаче, крайно либералният и политически коректен характер на шведските медии, публикацията минава за относително обективна:
 
"Тук никой не вярва в демокрацията
 
Нощта се спуска над София и апартаментите на ниските етажи се превръщат във витрини. Недалеч от градската болница, от приземния етаж на сграда се процежда светлина към улицата. В помещението около 20 души, наредени като под строй, гледат с внимание напред. Някои са в черни униформи с барети, има и един носещ кафява риза, напомняща СС-овски стил. Това е седмичното събрание на младите националисти от Български Национален Съюз. Пред събралите се реч държи водача на местната организация Пламен Димитров. Заобикалят го карти с историческите граници на България, снимка на националният герой Васил Левски, борил се срещу турците, както и портрет на антисемитския генерал Христо Луков.
Тук се поддържа романтичният спомен за добрите стари дни, когато България е била голяма сила, когато мъжете са били мъже и когато е имало ред. В противовес – днес страната е разкъсана, бедна и корумпирана.
- Тези, които заграбиха властта след 89-а година имат една единствена цел – да задържат тази власт на всяка цена. Те създадоха една своеобразна нова аристокрация от тотални дегенерати. Те контролират партиите, икономиката, бизнеса – да, те контролират всичко, казва Пламен Димитров.
Политическите виждания, които защитава той нарича национализъм. Те имат своята специфика: България за етническите българи, начело със силен лидер. За Димитров и останалите, не просто българската демокрация има проблеми, те виждат самата демокрация като проблем:
- Така се унищожава нацията. На всеки четири години идва нова партия, чиято единствена цел е да заграби колкото може повече.
Сериозните проблеми на България не са тайна. Преди шест години, страната бе първата държава в ЕС, чиито субсидии бяха спрени заради корупция и лошо управление. В последния си доклад, Европейската комисия отбелязва, че напредъка е бавен и че България има проблеми с организираната престъпност и независимостта на съдебната система.
- Има голямо разочарование, че нищо не се е променило съществено след падането на стената (имат се предвид демократичните промени след 89-а – бел.пр.). По един или друг начин, същите хора са на власт – казва Радослав Стоянов, анализатор на Български хелзинкски комитет, една от големите правозащитни организации в България.
Членството в ЕС не успя да промени това усещане. Под една трета от българите считат, че то изобщо е довело до някакво подобрение. За последните две години, България имаше три правителства, а миналата година страната бе разтърсена от най-големите протести за последните 16 години. Шестима души се самозапалиха, протестирайки срещу високите цени на електроенергията и ниския жизнен стандарт.
В общество в което, едва един на четирима има доверие на управниците, крайно десни и популистки партии намират благодатна почва, с техните прости послания, обвинявайки елита, ЕС и малцинствата.
На масата в приемната (на БХК – бел.пр.) има вестник на популистката партия "Атака". Сред лозунгите на партията за предстоящите евроизбори се открояват: "не на еднополовите бракове, не на инцеста", както и "не на зависимостта на ЕС от САЩ".
- Както виждате, това е най-неотложният проблем – казва Стоянов подсмихвайки се – Няма истински дебат за еднополовите бракове в тази страна.
Като много други пост-съветски държави, България има слабо гражданско общество и Стоянов счита, че няма реални противодействащи сили на популизма и ксенофобията. Такива идеи могат да бъдат разпространявани относително лесно по медии и на улицата.
- Твърде малко са хората, надигащи глас срещу тях. Като цяло те са приемат добре от голяма част от обществото – казва той.
Полицията не е в състояние да разследва престъпления от омраза, смята Стоянов и според него, българското училище въобще не обучава учениците за основни човешки права и въпроси свързани с малцинствата. Според него цари невежество и основният фокус е върху борбата на България за независимост от Османската империя.
- Ние в България все още в някаква степен се виждаме като подтиснато малцинство. Това значи, че битува идеята, че небива да допускаш други малцинства да набират сила, защото "може да се случи отново" – казва той.
Според него този страх е използван от крайно десните във връзка с имигрантите от Сирия, прииждащи в България през последните две години. Само няколко дни по-рано, на сирийско семейство се наложи да напусне наетата от тях къща в провинцията, след като тълпа гневни хора от селото ги прогони. В последвалия дебат, още веднъж може да се чуе историята.
- Онзи ден, известна фигура от екрана заяви, че бежанците са мюсюлмани и това може да е началото на едно завръщане на Османската империя – казва Стоянов.


Формалната част от събранието на младите националисти е приключила. В малкият фитнес към помещението, Цветелин Пенков тренира на лежанката. Новата татуировка на левият му бицепс подскача нагоре-надолу. "Убивай, не щади; умри, но победи!", гласят последните редове от цитата на българският полковник Борис Дрангов. За младите националисти е много важно да поддържат добрата си физическа форма. Освен заниманията във фитнеса, членовете на БНС тренират и техники за самозащита. Те са убедени в предстоящият колапс на системата.
- Държавата е на автопилот, въпрос на време е всичко да се сгромоляса. Ние считаме, че хората трябва да са подготвени за това. Трябва да работим заедно, да си помагаме – казва Пламен Димитров.
Политическата върхушка или олигархията, както Димитров я нарича, е основният враг. Но голямото циганско малцинство в страната не остава далеч назад. Циганите са описвани като престъпници, нежелаещи да работят и живеещи на социални помощи.
- Трудно е да се каже дали проблемът е културен или етнически (генетичен). Политическата коректност забранява расовите изследвания, казва Пламен Димитров.
Но не остават ли много хора извън обществото, което се стремите да изградите. (намеква се за малцинствата – бел.пр.)
- Очевидно е, че и други етнически групи живеят в страната. Стига те да спазват законите ни, нямаме проблем с това.
Извън фитнеса, някои от по-младите се събират. Наредили са се около телефон и гледат видеоклип. На видеото се вижда цигане натикано в кофа за боклук. Всички се смеят. (бел. – всъщност става въпрос за този клип:

)
Калояново

Никак не е бляскава картината в България, която описват и НПО-та и десни радикали, но журналиста Елена Кодинова, счита че краските са ненужно черни. Тя по-скоро говори за България като място, където различните етноси са живели заедно от столетия и вижда възхода на националистите като сравнително нов феномен, дължащ се на икономическата криза и бедността.
- Те са по-скоро част от европейска тенденция и резултат от политическата неефективност на партиите. Когато става въпрос да им се противодейства, това е по-скоро културен проблем на местно ниво. В България няма и силна левица, която може да застане като тяхна антитеза, тъй като спомена за съветската ера е още жив.
- Хората са страдали от крайно левите и не им вярват. Роднините на убитите от комунистите през 40-те и 50-те са още живи и много гневни, казва тя.
Това, което може да служи като противодействие, според Кодинова е силна дясна консервативна партия, която да представя работещите. Според нея подобна партия би обединила хората зад здрав патриотизъм.
- Докато основна част от политическия спектър е празен, различни псевдо-десни се появяват и се опитват да го запълнят, ползвайки основно популистки идеи, казва тя.
Време е за младите националисти да се разотиват по домовете. Единствената дама на срещата облича палтото си. Това е 25 годишната студентка по история Десислава. Тя и годенъкт и Милен точно са получили поздравления от останалите за обявения годеж. Десислава се е присъединила към организацията преди 5 години, тъй като се тревожи за страната си. Тя казва, че положението е тежко за почти всички.


- Когато гледате хората по улиците, може да не им личи, но повечето едва плащат сметките си. Аз самата съм на път да създам семейство, но повечето млади хора нямат пари за да сключат брак – казва тя.
- Партиите в парламента гледат да си напълнят джобовете. Най-добрите идеи идват от хората, водещи обикновен живот, разбиращи истинските проблеми – счита Десислава.
- Момчетата тук са единствените, които наистина стоят зад своите идеали. Те не са като останалите. И не са толкова крайни, те са наистина добри хора.
Въпреки това, мнозина ги възприемат като радикали?
- Да, но аз наистина не знам защо, казва тя – гледайки малко замислено – Може би е заради униформите, които момчетата носят. За някои сигурно изглежда странно, но това е символ на дисциплината. Днес дисциплината сред младите е много ниска, а едно общество трябва да има правила за да функционира.

Ана Роквал (Anna Roxvall)"

Снимки: Йохан Персон (Johan Persson)

https://bgns.net/

Hatshepsut

Хенрик Пилстрьом от Нордфронт за борбата на съвременния националист


Представяме ви едно интервю на Звездомир Андронов с Хенрик Пилстрьом – един от лидерите на шведските националисти. Хенрик е публицист, музикант, член на Нордическото движени за съпротива, сътрудник на сайта www.nordfront.se и не на последно място – приятел на България. Превод: Пламен Димитров.

- Здравей, представи се първо с няколко думи. От колко години си в националното движение и с какво си активен ти в момента.

- Вече прехвърлих 37 години и мога да кажа, че през по-голяма част от съзнателния си живот съм работил за просвещението и освобождението на народа ми.
Трудно ми е да кажа какви са факторите, мотивиращи човек да върши нещо необикновено. За себе си мога да кажа, че винаги съм чувствал, че нося сърце на бунтар. Възприемах се като ,,обикновен човек" до момента, когато открих, че нещо наистина не е наред. Светът е съвсем различен от това, което ни учат в училище.
Целта на официалната история е да контролира мисленето на хората и тяхното възприятие за реалността. Когато осъзнах, че тя е фалшива, очите ми се отвориха и започнах да виждам връзката между миналото, настоящето и бъдещето. Това се случи, когато бях навършил пълнолетие. Преди това не намирах удоволствие в четенето на книги и историята за мен бе скучна и сива. Но у мен се запали интерес. Започнах да чета всякакви социални критики. Не се интересувах, дали критиката е от либерални или левичарски позиции. Отсявах основното и важното от плявата.
Паралелно с интелектуалното вълнение, което ме бе обзело се чувствах и самотен. Някой друг разсъждава ли като мен? Знаех за скинхед движението и за т.нар. уайт пауър музика. Не се вписвах в тази субкултура, но скинхед движението бе единствената опозиция, за която знаех, че се противопоставя на натрапваният ни мултиетнически модел. Съществуваше и малка политическа партия – ,,Шведски демократи". Но по това време (в края на 90-те), тя все още бе далеч от парламентарен успех.
Мой приятел попадна на известие в едно списание за организация – Национална младеж. Тя бе част от Шведското движение за съпротива. Придружих го на среща с активисти на организацията, без да имам намерение да се присъединявам към движението. Но след срещата и последвалите продължителни разговори, мнението ми се промени. Разбрах, че тези хора наистина са сериозни и искат да променят обществото. Много от тях бяха здравомислещи и креативни личности, които не бягат от конфронтации. Така се присъединих към Шведското движение за съпротива, на което съм член и до днес.
През годините съм наблюдавал много хора да идват и да си отиват. Това е полезен опит. Кара те да се замислиш, какво се върти в главите им. Стигнал съм до заключението, че човек трябва да изгради дълготрайно отношение към борбата. По-скоро трябва да действа като костенурката – последователно да върви напред, развивайки се като личност, трупайки умения. Не бива да е като заека – бясно тичащ във всички посоки.
Хората в движението, особено по-младите, искат да има революция още утре. Искат нещата да се случват. Нормално е подобно желание, особено при отчайващата ситуация, в която е поставена не само Швеция, но и Европа. Обществото се трансформира ускорено под натиска на масираната имиграция, а всички управници предават хората, които уж представляват. Така наречените ,,нормални хора" искат спокоен и обикновен живот, но те не са бойци, които искат да се включат в революцията. Днес все повече ,,нормални хора" надигат критичен глас, дори гласуват за партии критикуващи имиграцията. Но те все още не са готови да жертват живота си, а очевидно и парите или комфорта си.
Има много работа за вършене в една организация, която остава скрита за външните хора. Голяма част са скучните задачи, които вие самите познавате много добре. Това обаче е чудесен тест с който да изпиташ новите хора – наистина ли са идеалисти или не. Няма как да е забавно винаги. Много пъти ми се е случвало да помагам на съратници, въпреки че съм бил слабо мотивиран, просто защото чувствам, че не мога да ги разочаровам и подведа. Но когато се обградиш с добри другари, с отношение към борбата, подобно на твоето – тогава работата вече не е скучна.
Ако говорим за акциите на организацията, една значителна част са свързани с това да срещаш хора на улицата с листовка в ръка. Когато активистите са повече, се получава нещо като малка демонстрация, но не толкова формална. Въпроса опира и до отношението на полицията, която винаги се появява, когато правим нещо. Действат като политическа банда.
Ако демонстрацията ни е одобрена от полицията, задължително ще се появят т. нар. ,,анти расисти", които правят всичко по силите си за да не може да разговаряме с хората. Полицията пък може да сложи заграждения или чрез ред други действия да затрудни достъпа на потенциални слушатели. Има доста съратници, на които това им се струва забавно и които искат да смачкат нечии муцуни. Но проблемът, както го виждам е, че има твърде много ,,муцуни за мачкане" и твърде дълъг престой зад решетките, с който да се заплати. Другият проблем е, че трябва да покажем, че идеите ни са много повече от това, да се разбие нечия глава.
Насилието е доста популярно сред определена категория хора и масмедиите умират от удоволствие да съобщават за нас, когато подобно нещо се случи. През годините уличното насилие, независимо дали сме го искали или не, ни създаде име на луди хулигани и политически екстремисти. Тази репутация направи по-трудно за нас да привлечем хора, които не виждат като свой основен приоритет разбиването на глави.
Имаме сериозни политически цели и се нуждаем както от младежи, така и от възрастни хора. В момента подготвяме създаването на партия. Считам, че това може да е решение, повече хора да открият подходящото за тях място и да допринесат повече. Партията ще е уникална конструкция, която ще работи като част от организацията.
Предполагам, че ще имам своята роля в подготвяната партия. В момента основната ми задача е да работя в шведския ни информационен уебсайт Нордфронт. В момента подготвям и издаването на диск на новият ми музикален албум. Песните са на шведски, но се надявам, че музиката ще се хареса на всеки.


- Разкажи ни за Nordfront (северен фронт) и Nordiska motståndsrörelsen (Нордическо движение за съпротива). От кога съществува организацията, какви са основните и дейност. В кои държави е активна.

- Шведското движение за съпротива бе създадено в края на 90-те. С времето успяхме да пренесем нашият модел на организация в други скандинавски страни – Норвегия, Финландия и Дания. След като надхвърлихме границите на Швеция, организацията стана Нордическо движение за съпротива. Това е голямо постижение, което друга националистическа организация не е достигала.
Както виждате, ние сме излезли от идеята на класическия национализъм, мислейки в перспектива извън географските рамки на държавите. Иска ми се да станем нещо като противоположен по дух, конкурент на Мак Доналдс. Под това имам предвид, да се борим с глобалистите, като глобално движение, за оцеляването на Европа, западната цивилизация и за коренно различен ,,нов ред", без ,,Монсанто" и масони. Това е проект за идните дни.
Най-важната задача за нашият шведски информационен сайт Nordfront.se, както аз я виждам, е да направим връзката с нарастващото мнозинство от хора, отхвърлящи системата, виждайки натрапената масова имиграция и други социални проблеми. Това са добри хора, но те са индоктринирани в официалната версия на историята. Те все още може да са чувствителни към въпроси, засягащи теми като расата, Хитлер, националсоциализма, ,,холокоста", както и да приемат неща в обществото, които ние опитваме да отхвърлим.
Либералните критици на имиграцията налагат идеята за ,,провалената интеграция", говорейки за проблеми с религията или ,,ислямизацията" на Европа. Ние трябва да отговорим на това и да кажем, че става въпрос за провален граничен контрол, а не за провалена интеграция. Проблемът с имиграцията е повече расов, а не религиозен. Набиращото скорост движение ПЕГИДА, което пуска корени и в България, предлага тези лесни отговори, избягвайки неудобните истини. Ако проучите ПЕГИДА, ще откриете, че те се стараят да се определят като ,,анти расисти", отварят вратата за феминистки, гей либерали, ционисти и подобни ,,западни" явления, използвайки ги като опозиция на исляма. Антиислямисткото движение иска да наложи монополът си над критиката към имиграцията, установявайки цензура над неудобните истини.
Имайки просветителска роля, Нордфронт работи за налагане на правилната перспектива. Хора, които не познават ,,цялата картина", посещавайки нашата страница, ще придобият едно по-дълбоко разбиране на реалността. Скоростта и улеснената комуникация, които Интернет предлага, спомагат да достигнем до хората. Самите хора започват да четат алтернативни медии, новини и коментари, извън традиционните медии. Това е голяма сила и ни дава възможност да окажем истински значимо влияние над обществото, ако я използваме правилно и успяваме да се разрастваме и да ставаме по-добри.


- Концепцията на борба на вашето движение е малко по-различна от класическите националистически движения в другите европейски държави. Ще обясниш ли в какво се изразява тя?

- Обединението на скандинавските страни е идея, по-различна от концепцията на националната държава. В съвременният свят е по-практично да се обединим със съседите си. В известен смисъл и светът се е ,,смалил" с развитието на комуникациите, инфраструктурата и транспорта. Различията между нашите северни народи са малки и днес е напълно реалистична идеята за създаване на една потенциално силна и независима Нордическа република. По този начин, ще можем да се отделим от ЕС и НАТО и ще можем да изградим собствена финансова система със собствена валута.
Културните различия, които не са големи, ще бъдат съхранени в Нордическата република. Културният болшевизъм не е част от програмата ни. Според мен това дори ще едно ново възраждане на нордическата култура. Идеята за обединението на северните народи се радва на популярност. Има симпатия между народите ни. Войните между кралствата ни са толкова далеч във времето, че можем да се шегуваме помежду си за тях и да се смеем заедно.
Класическата концепция на национализма не е приложима, а понякога тя може да работи в полза на глобалистите. Мисля, че много българи не таят особено приятелски чувства към съседните държави, за разлика от ситуацията при нас в Северна Европа. Предполагам, че много българи мислят за земите, които са им отнети от Румъния. Вероятно трябва да си ги върнете или поне мисля, че така разсъждават много хора. Но в настоящата реалност, това няма как да се случи без одобрение на НАТО. Ако те одобрят, това означава, че ще работите за интересите на НАТО и глобалистите.
Обръщайки поглед към страната си, ще откриете, че се е превърнала в натовска база. Какво прави НАТО в България? България е овладяна и контролирана от глобалистите – не от враждебни румънци. Ако отидете в Румъния, ще видите, че и те са контролирани от същите глобални сили. Същите финансови структури, същите корпорации от типа на ,,Монсанто", същите Ротари клубове, подобни медии и т. н. Разбирате, какво имам предвид. ,,Класическият" националистически поглед не вижда големият враг, който действа във всяка европейска държава.
Иска ми се погледа на всеки европейски националист да надхвърли географските граници на собствената му държава. При сегашната масова миграция към Европа от места като Африка, Афганистан и Ирак, колко полезна е класическата националистическа концепция? Би трябвало да е очевидно, че трябва да работим заедно срещу общия враг, които не е определена държава, а глобалните космополитни сили.
Конфронтацията с глобалистите, които действат в цяла Европа, ще ни накара да видим нещата от друг ъгъл. Европейските държави трябва да се обединят около обща цел. Ако не го направят, врагът ще победи. Шовинистки чувства могат да попречат на това. Важно е и да разберем, че днешното положение е следствие от начина, по който завърши войната през 1945 г. Това може да е чувствителна тема, но фактите са неоспорими.

- Представата на мнозинството българи за Швеция, а и въобще всички скандинавски държави е че там, където хората имат много висок материален стандарт на живот, няма почти никаква престъпност и като цяло тези държави нямат почти никакви проблеми. Доколко тази представа е вярна? Каква е реалността?

- Има една абсурдна връзка между Швеция и България, която опровергава това вярване. Днес пред почти всеки шведски магазин може да видите просяци. Политическите лидери отказват да вземат мерки с оправданието, че ,,всеки човек е еднакво ценен". Има организирана престъпност – групи професионални крадци, които разбиват домовете на хората. Някой от тях са определяни като българи и румънци. Но вие се сещате какви точно са те.
Но да, явно е вярно, че имаме по-висок стандарт на живот, след като Швеция привлича хора, които искат да просят и крадат. Тук има и достатъчно глупави хора, които им дават пари. Аз бих дал пари, само ако това ще накара тези хора да изчезнат. По-скоро бих дарил пари за бездомни кучета и котки. Повече ме вълнуват такива животни, отколкото организирани банди просяци и обикновени крадци. За щастие, мога да кажа, че интелигентните шведи, чието съзнание не е промито, много добре съзнават истината за тези просяци и крадци и не винят обикновените българи за това.
Има и други социални придобивки, от които чужденци могат да се възползват. Една е безплатното лечение в болниците. Това стана възможно, след като бе приет закон, според който нелегални имигранти или хора без лични документи, имат право на безплатно лечение. Болниците са задължени да не докладват нелегалните на полицията.
Шведската социална държава е пред крах. Това е резултат от масовата имиграция и разрушителните политически решения. Една от разпадащите се сфери е образователната система. Швеция се срина в класацията на PISA (Програмата за международно оценяване на ученици – бел. прев.). Основната цел на училището вече не е да даде знания, а да индоктринира и да промива съзнанието с либерални постулати за ,,равенство", ,,демокрация" и ,,анти расизъм". При много от имигрантите липсва каквато и да било мотивация да учат, а същевременно тероризират психически и дори физически етническите шведи. Самите учители не разбират от нищо и са индоктринирани още от университета в културен марксизъм, феминизъм, джендър теории и подобни идиотщини.
В Швеция се наблюдава безработица и сред хора, които са добре квалифицирани и мотивирани. Заплатите тук са по-високи от източноевропейските, но и разходите са по-големи. Но стандарта на живот действително е по-висок и все още има доста хора, чиито живот е комфортен и безпроблемен в икономически план. Може да се спори обаче, до колко това е добре. Ако хората, които са материално осигурени, подкрепят политическата коректност и се възприемат като добри хуманисти, това е меко казано трагично.
Все още обаче има неща с които можем да се гордеем, все още има някой отношения в обществото, които са положителни, има и много добри хора в тази страна, макар те все още да не са активни в нашата борба за оцеляване. В икономически план обаче, Швеция може да изпадне в криза. Много скъпо струва ,,удоволствието" да имаш щедра политика към имигрантите. И става въпрос не просто за пари от данъците ни, а за източване на пенсионните ни фондове и за теглене на заеми от световните банки.
Към момента имигрантите се разселват из цялата страна и аз с чиста съвест мога да нарека това държавно прокарвана биологична война. С известни различия, същият принцип на биологична война се прилага и в България, от това което видях. При вас има ниски нива на раждаемост, комбинирани с нисък стандарт на живот. Изгубили сте близо два милиона българи, преселили се в други държави. Същевременно има бързо нарастващо циганско малцинство. Както България, така и Швеция ще се превърнат в пустош, ако не се осъществи радикална промяна.

- Доколкото знаем Швеция, както почти всички други европейски държави, е потърпевша от неконтролираната имиграция на пришълци от цял свят. Каква е точно ситуацията?

В Швеция вече може да откриете имигранти или кандидат бежанци във всеки край на страната. Миналата година едно уникално събитие беляза нашия политически живот – бе постигнато т.нар. Декемврийско споразумение. Правителството на малцинството, съставено от леви партии ще получи одобрение на бюджета с подкрепата на десния политически блок.
Декемврийското споразумение също така дава да се разбере, че левите и десните партии ще подкрепят щедрата политика към имигрантите. Хората възприемат това като формиране на еднопартийна държава. Поддръжниците на десните са разочаровани и гневни. Декемврийското споразумение означава, че политиката за допускане на масова миграция към Швеция няма да се промени.
В тази ситуация управляващите на практика заявиха, че няма да се съобразят с хората, противопоставящи се на масовата имиграция. Опозицията срещу тази масова имиграция непрекъснато нараства, но властите отказват да отстъпят от позициите си.

- В шведския парламент депутати има и партията Шведски демократи (среща се и като Шведската демократична партия – бел. прев.), която е определяна за крайно дясна и антиимигрантска. Какво е твоето мнение за нея и съществува ли сътрудничество между вас и тази партия?

- Шведски демократи бележат значителен напредък с 12,86% на парламентарните избори. За много хора те са символ на съпротивата срещу масовата имиграция. Вярно е, че Шведски демократи не желаят толкова масирана имиграция, като другите партии. Но те не са срещу прекратяването на тази политика, нито имат планове за екстрадиране на чужденците. Те се самоопределят като ,,анти расисти" и твърдят, че това да си швед е въпрос на ,,обществен договор", често ще ги чуете да говорят за провалената интеграция. Шведски демократи изобщо не могат да бъдат определени като радикали. Те по-скоро критикуват екстремизма на другите партии.
Светогледът на Шведски демократи е цензуриран. Те не говорят за най-чувствителните и противоречиви въпроси. Те обичат де се фокусират върху идеята за ислямизацията и много от тях възхваляват Израел. Партията дори е изпращала свои представители в Израел. Така, че те са един вид кашерна опозиция. Но ние трябва да опитаме да извлечем максимална полза от ситуацията с тяхната популярност и да сме в готовност. За разговори с тях не може и да става въпрос. Всеки от тази партия, позволил си да поддържа връзки с нас е изключван.


- Ти беше вече три пъти в България. Какви бяха причините за твоите посещения и какви са впечатленията ти от нашата Родина?

- Посетих България като турист. Първоначално, идеята ми бе да остана само няколко дни в София. Исках да разгледам града, да изкача Витоша, бях предвидил и пътуване до Бузлуджа, за да разгледам останките от комунистическия режим. Но престоят ми се удължи и започнах да срещам нови хора и открих приятели със сходни на моите политически възгледи.
Обичам да посещавам и да изучавам държавите от Източна Европа. Историята им се отличава от тази на западноевропейските страни. Манталитетът на хората е различен и това е нов полезен опит за мен. България бе специална, бях изумен от сходствата в природата и други уникални неща, като многобройните топли минерални извори.
Хората с които се запознах и чудесните места, които посетих, оставиха у мен спомен, който ще нося цял живот. Всичките ми следващи посещения в България бяха просто защото имах възможност отново да посетя страната и мисля да го правя и за напред. Има още много места, които да посетя и хора, с които да се срещна в България.

- При визитите си в България ти се срещна с представители на различни националистически организации. Какво мислиш за националното движение в България и можеш ли да направиш паралели с това в Швеция?

- Мисля, че положението в България е лошо, както е лошо и в Швеция. Много от ,,нормалните хора" не искат да правят нещо различно от това, да гледат собствения си интерес, във време когато трябва да се спасява страната. Човек усеща разочарование, когато му изглежда, че нищо няма да се промени. Бих казал, че има чест в това да се бориш за каузата, независимо какви са изгледите. Все още има надежда и все още се случват положителни неща.
Моите впечатления за националното движение в България се основават основно на лични контакти, а не толкова на някаква оценка на различните партии и организации. Не съм аз, които ще ви съди, съдник ще са бъдещите събития. Аз не вярвам в традиционната партийна политика. Ако някой се опита да я прилага, мога само да му пожелая успех. Например ,,Нова демокрация" (партията с която участва на последните избори бившият лидер на БНС, Боян Расате – бел.прев.) не постигна никакъв успех на последните избори. Вероятно бяха ,,удавени" от ,,Атака".
Същата ситуация имаме в Швеция с Партия на шведите, която е по-радикална, но бе ,,удавена" от Шведски демократи. Хората от ,,Нова демокрация", които срещнах бяха свестни и идеалисти. Идеализмът е основата, която трябва да съществува. Без идеализъм ще имаме отново корумпирани политици, грижещи се единствено за личните си интереси, лъжещи хората, ръсейки щедри обещания.
Нашата организация работи върху създаването на партия, но целта ни е да сме съвсем различни от типичните политици. Нашата идея не е да трансформираме организацията си в партия, или да вземем 50% на изборите. Ще сме срещу политиците, ще говорим истината, която хората трябва да чуят, вместо неща, които са приятни за слушане. Няма да имитираме типичните политици, продаващи евтини обещания.
Когато посетих вашето събрание в София (Хенрик бе гост на седмичното събрание в щаба на БНС в края на октомври 2014 г. – бел. прев.) останах със силното впечатление, че вие се различавате от повечето българи. Вие сте хора, които желаят да се борят и са готови на жертви. Не сте като ,,критиците", склонни да жертват, само когато изгледите да получат нещо са станали по-големи. Докато поддържате висок бойният дух, докато не правите компромиси, за да се харесате на тези, които ви критикуват, все така ще носите знамето на надеждата. Хората, които променят историята, винаги започват като една целеустремена, малка група, а не като неосъзнато, скептично настроено мнозинство.

- Какви са според теб перспективите за националистите в Европа? Каква трябва да е стратегията в бъдеще, за да доведем нашата борба до успешен край?

- Не бива да сме твърде консервативни, трябва да се изпробват нови тактики, нови начини за оказване на натиск над управляващите и за привличане на хора. Всичко онова, което беше ефективно в миналото, днес не работи по същия начин. Например, ако хората спрат да купуват вестници, а четат повече новини в интернет, вече не ти трябва толкова солиден бюджет, за да създадеш алтернативна медия.
За някои въпроси няма кратък път. Не бива да се лъже по отношение на теми като ,,холокоста", расата, Хитлер или други чувствителни теми. Може една организация да открие свой собствен начин да обясни педагогически подобни въпроси, особено на собствените си членове. Ако подобни неща не се обясняват се рискува в един момент да се приемат хора, вярващи на официалната история, възхваляващи Израел и възхищаващи се на масонството. Това може да се случи, ако се поддадеш на ,,критиката".
Необходимост е да се мисли извън ограниченията на класическия национализъм. Подкрепям теоретичната идея за Интернационал, както комунистите на времето. Имам предвид, че може да е подобно творение, но със съвсем различни цели. Считам и че идеята за обединение на нордическите държави може да бъде приложена и в други региони на Европа, за да се извоюва независимост от НАТО и ЕС.

https://bgns.net/

Hatshepsut

Отново ни посетиха нашите приятели от Шведското движение за съпротива


Между 25-и и 28-и март, наши приятели от от Шведското движение за съпротива отново бяха на неформално посещение в Родината ни. За трите дни, които прекараха в България, имахме възможност, както да обменим опит по различни въпроси, така и да поговорим за ситуацията в държавите ни и да обсъдим бъдещи форми на сътрудничество между нашите организации. Следващата ни среща ще е в Швеция, когато наша делегация ще вземе участие в демонстрацията, организирания от Шведското движение за съпротива на 1-и май в Стокхолм. Мотото на проявата е ,,На борба срещу финансовата мафия и националните предатели". Това ще е и една чудесна възможност да укрепим добрите връзки между двете организации, защото глобалната заплаха изисква и глобално сътрудничество между европейските националисти.

https://bgns.net/

Hatshepsut

Интервю за ,,Авангард на руската младеж"


Представяме ви интервюто, което Пламен Димитров даде за представителя на руския националистически портал ,,Авангард на руската младеж" (,,Авангард Русской Молодежи"), Никита Ковал. В него са засегнати редица въпроси – от историческите отношения между нашите народи, през актуалната политическа ситуация в България, кризата в Украйна, проблемите на Европа и възможността за сътрудничество между европейските националисти. Интервюто на руски може да откриете тук – ,,Интервью с Болгарским Национальным Союзом".

Ето и пълния текст на интервюто:
АРМ: Приветстваме нашите български съратници и благодарим, че се съгласихте на интервюто!
 
БНС: И ние благодарим, че ни потърсихте за интервю. Радваме се, че в Русия има интерес към нашата организация.
 
АРМ: Разкажете ни за вашата организация. От колко време съществува? Много ли са вашите привърженици?
 
БНС: Организацията ни бе създадена през 2001 година, наскоро отбелязахме нашата 15-а годишнина. БНС е основно младежка организация, но сред членовете ни има хора на всякаква възраст. Точният брой на нашите членове по принцип не оповестяваме от съображения за сигурност. Правилата ни за членство са доста строги, защото не държим толкова на количество, колкото на качество. Иначе освен членовете на организацията, много хора ни симпатизират и ни помагат. Факта, че ние организираме най-голямата ежегодна националистическа проява в страната – Луковмарш (шествието в чест на генерал Христо Луков, събиращо над 2000 души), показва това. Работим много добре и с други националистически организации в страната. Може да се каже, че сме изградили една обща мрежа за сътрудничество.
 
АРМ: Разкажете ни за вашата идеология. На какво се основава? Към какви идеи се придържате? Вие национал-социалисти ли сте или просто български националисти?
 
БНС:  Ние считаме, че както отделната личност е уникална, така и всяка нация е уникална и съответно има свой собствен тип национализъм. Национализмът е израз на духа на нацията. Той е нещо живо и динамично. Според конкретните условия на епохата, националистите разработват и своя идеология, която е политическия израз на национализма. Ние сме продължители на идеите на най-голямата и най-добре оформена идеологически, националистическа организация в България през периода на Втората световна война – Съюз на българските национални легиони (водена от генерал Христо Луков). Тя е основана на типично български традиции, но и има и много общи черти с националните движения в Европа по това време. Отрича както капитализма, така и комунизма, издига идеята за сътрудничеството между класите в обществото в полза на националния интерес.
 
Акo говорим за социалното – реално погледнато националното и социалното са неразделни. Няма как да си националист в истинския смисъл на думата, ако не се бориш и за максимално справедливи социални отношения в собствената си нация.
 
АРМ: Как се отнасяте към Третия Райх и Адолф Хитлер? Смятате ли, че някои от идеите си струва да се заемат, или вашия национализъм се базира на уникална българска идея?
 
БНС: По отношение на първия въпрос, просто ще изложа обективните исторически факти. Както по време на Първата, така и по време на Втората световна война, България е съюзник на Германия. След края на ПСВ, страната ни е една от жертвите на изключително несправедливата Версайска система. Етническото землище на България е разкъсано и територии, от векове населени с българи са раздадени на съседните ни държави, воювали срещу нас. По време на Втората световна война, благодарение на Третия Райх, отново връщаме в наше владение тези земи. Голямата катастрофа за България идва след съветската окупация от 1944 година.
 
Считаме, че национализмът трябва, както да пази и развива родното, така и да бъде прагматичен. Ако нещо, създадено от друг е полезно, работи и може да се пригоди към националните ти особености, защо да не го използваш? Впрочем, това е типична черта на българския национализъм, откакто го има – пазим ревностно своето, но полезното от чуждия опит също се прилага.
 
АРМ: Каква е икономическата ви програма? Планова икономика? Капитализмът? Смесена система?
 
БНС:  Виждаме как при капиталистическата система, постепенно човек се превръща в роб на капитала, виждаме как и съветския тип планова икономика се оказа неработещ и не по-малко експлоатиращ работника. Следователно трябва да поемем по трети път. Икономиката трябва да служи на хората, а не обратното. Държавата трябва да упражнява контрол над големите корпорации. Не трябва да допуска превръщането им в монополисти и експлоататори. Нейно задължение е да защитава дребните и средни предприемачи, и работниците.
 
АРМ: Какво мислите за социалистическото миналото на България? Как оценявате този период в историята на вашата страна? Кой е бил най-добрия период период за България в исторически план?
 
БНС: С окупацията на Царство България от Съветския съюз, идва най-голямата катастрофа за народа ни в новата му история. Голяма част от националният ни елит е избит от комунистите или е заточен по лагери. На власт са качени безскрупулни и алчни хора, движени единствено от личния си интерес и жажда за власт. Ако е имало някакво положително развитие на индустрия и селско стопанство, след първоначалния крах, причинен от комунизма, то се дължи не на социалистическата система, а е постигнато въпреки нея. Днес децата на червената номенклатура са се пребоядисали като демократи и са сменили господарите от Москва с господари във Вашингтон и Брюксел и продължават да грабят и унищожават народа ни.
 
В исторически план, България е била най-могъща през средновековието. Тогава сме били империя с ранг на днешните световни сили. Много дълго в Европа е имало само две истински могъщи държави с високо цивилизационно ниво – Българското царство и Източната Римска империя. Човек трябва добре да познава историята на народа си и да се гордее с постиженията на предците си, но не бива да живее с носталгия по миналото и да бездейства в настоящето. Трябва да е активен и да се бори, за да е достоен наследник на предците си и за да е пример за бъдещите поколения. Това е да си националист.
 
АРМ: Към какви възгледи за религията се придържате в БНС? Вие сте православни християни или езичници? Има ли разделение по религиозен признак в националистическите среди в България?
 
БНС: Ние не сме религиозна организация – при нас има и християни и атеисти и хора с други религиозни разбирания. Ние сме за свобода на вероизповеданията, ако те не застрашават държавата и не са в разрез с моралните принципи на българския народ. Има някой националистически организации, които са с подчертано православен характер, но за някакво сериозно разделение между националистите на религиозен признак не може да се говори.
 
АРМ: Какво мислите за европейската солидарност? С какви европейски националистически организации си сътрудничите?
 
БНС: При днешната безпрецедентна заплаха за оцеляването на европейските народи, сътрудничеството между европейските националисти е необходимост. Поддържаме отношения с организации от цяла Европа – Хърватия, Румъния, Полша, Унгария, Швеция, Германия, Италия, Франция, Швейцария, Испания, Белгия (фламандската част), разбира се Русия, а от скоро и Украйна. Най-дълго и добро е сътрудничестовото ни с нашите германски съратници, но през последните години си сътрудничим много добре и с хървати, шведи и французи.
 
АРМ: Аз съм виждал снимки от шествието в чест на генерал Христо Луков, на които забелязах представители на хърватския клон на движението ,,Кръв и Чест". Имате ли добри отношения с хърватските националисти? В какви отношения сте със сръбските националисти?
 
БНС: С хърватските националисти поддържаме много добри отношения. Те са посещавали наши мероприятия, както и ние техни. Контактите ни с тях датират от 2012 година, когато представители на HCSP дойдоха на международна националистическа конференция, която организирахме в София.
 
Със сръбски националисти нямаме контакт и не поддържаме отношения. Нито те са ни търсили, нито ние тях. Исторически погледнато, Великите сили са дали български територии на Сърбия, Гърция и Румъния. Проблемът със сърбите и гърците е че и до днес са настроени много шовинистично и националистите им мечтаят за безумни мегаломански проекти, за сметка на своите съседи. Видяхме до къде доведе това в Сърбия. От опита ни до момента, можем да кажем, че единствено румънските националисти са разумни, склонни на диалог по отношение на спорни въпроси, добре настроени са към нас, били са наши гости, както и ние техни и въобще можем да работим в градивна насока заедно. Ние по принцип нямаме проблем да поддържаме чисто дипломатически отношения и с други националисти, дори някои от интересите ни да са в конфликт, стига да не изпадат в шовинизъм и да не търсят умишлен конфликт с нас. Ние считаме, че за преодоляването на всички конфликти между различните европейски националисти трябва да се търси мирно и дипломатично решение, не може да си позволим повече братоубийствени войни. Днес народите ни са изправени пред унищожение и трябва да работим заедно, за да оцелеем, за това шовинизмът днес, повече от всякога е много опасен.
 
АРМ: Как се отнасяте към руснаците? Били ли са някога руснаци на ваши събития?
 
БНС: Към руския народ имаме традиционно добро отношение. В исторически план се е случвало политиката на руската държава да е във вреда на нашите интереси, но тази политика е била и във вреда на самия руски народ, така че ние правим ясно разграничение между отношенията ни като народи и политиката на държавите ни. Връзките между народите ни са от векове и ние трябва да работим за укрепването на приятелските отношения между нас. Руско-турската война от 1877-1878 г. доведе до възстановяването на българската държавност, след пет века на кървава ислямска тирания. Българите пък имат принос за изграждането на руската държавност в средните векове – българското духовенство участва в покръстването на руския народ, а кирилицата, която Русия приема е създадена в България от български духовници. Още много може да се каже за нашите отношения през вековете. Трябва добре да познаваме взаимната си история – и доброто и лошото в нея, да я прочетем без пристрастия, за да изградим едни дълготрайно добри отношения и да не позволим да ни вкарват в конфликти.
 
Представители на руските националисти са били на наши събития, а както споменахме, ние поддържаме връзка и с руски организации. Например през 2012 г., в София организирахме лекция на проф. Павел Тулаев, който говори за личността на руския учен Юрий Венелин – първият в света българовед и изключителен приятел на народа ни. От 2015 г. установихме контакт с Руско имперско движение, а през 2016 г. техният водач Станислав Воробьов гостува в България. Повод за визитата бе конференция срещу ислямизацията на Европа, организирана от наша приятелска организация от град Стара Загора, на която естествено имаше и наши представители. Тази година на Луковмарш, руски националисти не можаха да присъстват, но от организацията Комитет ,,Нация и Свобода" ни изпратиха поздравително писмо, което прочетохме на присъстващите. Надяваме се в бъдеще да създаваме все по-здрави и ползотворни контакти с различни руски организации.
 
АРМ: Каква е вашата позиция по отношение на НАТО и на Европейския Съюз?
 
БНС: Ние сме за Европа на свободните нации, които да си сътрудничат и сме твърдо против тази неомарксистка диктатура на бюрократи, каквато е ЕС в сегашния си образ. Това е либерална версия на Съветския съюз в Европа. НАТО е инструмент на световния ционизъм, който унищожи европейските армии и отне суверенитета на европейските държави. Ние сме за силна национална армия, ако има военно сътрудничество между европейските народи, то трябва да е под съвсем различна форма.
 
АРМ: Знаете ли нещо за конфликт на Украйна? Поддържате ли някоя от воюващите страни? Ако да, то какви и защо?
 
БНС: Да, разбира се, следим какво се случва в Украйна. Там има голямо българско малцинство, чиято съдба ни вълнува. Наистина съжаляваме, че се стигна до кръвопролитията там. Нашата позиция е, че този конфликт не бива да се решава с военни средства. Конфликтът е резултат от машинациите на Запада, но и от тези на Кремъл, а жертвата са жителите на Украйна. Надяваме се, че страната ще се стабилизира и въпреки острия конфликт, враждуващите ще намерят начин за разумно решение, въпреки остротата на ситуацията. Ние имаме връзка с националисти и от двете страни на барикадата – споменах за РИД, те имаха свой легион в Украйна. От друга страна, представители на "Азов" също ни бяха потърсили и поддържаме контакт и с тях. Ясно е, че раните които бяха отворени, ще заздравеят много бавно. Дори да се стигне до диалог ще е много трудно. Ситуацията е наистина много сложна. Но най-важното на първо време е, националисти да не се избиват помежду си повече. Това е нашата позиция.
 
АРМ: Каква е сега политическата ситуация в България? Оказва ли ви натиск българската полиция?
 
БНС: България не е независима държава от 1944 г., насам – първо бе сателит на СССР, след 1989 г. е колония на Запада. Съвсем естествено, управляващите до сега виждаха заплаха в национализма. Въпреки това, националистическите настроения продължават да нарастват, особено сред младите. В момента ситуацията донякъде е интересна, защото след последните парламентарни избори, коалиция от три партии, които се определят като националисти, влезна в състава на новото правителство. Разбира се, ние имаме своите критики към тях, но това е нещо, което споделяме с тях самите, защото това е градивния диалог. Макар да сме скептично настроени, като цяло, все пак е показателно до колко националистическите настроения в страната се засилват.
 
Ние сме на ясно, че организацията ни се следи под лупа от службите за сигурност, играещи роля на политическа полиция (макар официално такава да не съществува). Случвало се е да саботират наши меропирятия – например конференции, като собствениците на зали са били притискани да ни отказват наем на помещения. Хора за които се знае, че ни симпатизират са били привиквани и са били разпитвани за дейността ни и за предстоящи прояви. Тази година, чуждестранните ни гости на Луковмарш бяха следени и проверявани многократно от полицията, а пред заведението в което бяхме организирали посрещането на чуждестранните делегации, освен голямо присъствие на редовна полиция имаше и тежко екипирани специални полицейски части с автоматично оръжие. Когато попитахме началниците им какво налага тези мерки, те ни отговориха любезно, че всъщност това била мярка за нашата собствена сигурност. Самият Луковмарш е може би най-тежко охраняваната масова проява в страната, въпреки че никога в историята му не е имало безредици. Присъстват хиляди полицаи, екипирани за масови безредици, има конна полиция, водни оръдия. Но от друга страна, през годините сме спечелили респекта на полицията. Виждат нашата дисциплина и организираност, както и това, че винаги правим това, което сме казали. Това е причината, Луковмарш да се провежда (макар и със затруднения), въпреки че последните 3 години по ред, кмета на града го забранява. Впрочем, закона е на наша страна и вече веднъж осъдихме кмета заради забраната, а в момента тече и ново дело. По принцип, цялата ни дейност е изцяло в рамките на закона.
 
АРМ: Благодарим, че се съгласихте да отговорите на нашите въпроси. Какво искате да пожелая на руските читатели?

БНС: Пожелаваме им да са упорити в борбата, въпреки големите трудности и да я изведат до успешен край! Ако националните движения в Европа успеят да си върнат държавите и ако намерят общ език помежду си, Европа не само ще бъде спасена, но я очаква нов Златен век. Нека заедно се борим за това!

https://bgns.net/

генерал Жеков

Имаше доста отдавна,едни репортажи на Рос Кемп,мисля,че се казваше този човек.Та,той беше дошъл,за да направи репортаж за БНС,в периода когато истинския националист Боян Расате все още беше начело на тази организация
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Сега намерих точното име на предаването.Става въпрос за "Ross Kemp on Gangs" сезон 4-епизод Neo-nazi gangs in Bulgaria.Доста интересен епизод,показват интервюта с интересни членове на тогавашното БНС.После едни от тях се отрекоха от идеята,други се продадоха,но нека не размиваме темата...
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!