• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Публикации: 15
Total votes: : 2

Последни публикации: 07 Февруари 2023, 10:50:45
Re: Най-великите империи от Panzerfaust

Шокиращи и куриозни новини

Започната от Hatshepsut, 15 Октомври 2018, 13:54:53

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Topic keywords [SEO] дегенерати

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2008г.

Бременен мъж. Факт


"Съпругата ми Нанси и аз сме напълно нормална, щастлива млада двойка. В живота ни няма нищо необичайно. Поне така беше, докато не решихме да си родим дете", разказва младият Томас Бийти от Орегон пред известното списание Advocate.

Макар че звучи невероятно, историята може лесно да бъде обяснена.

Томас е роден като жена. При промяната на пола си той си премахнал гърдите, но решил да остави яйчниците си и матката.

Благодарение на хормони развива повечето от мъжките полови характеристики. С инжекции с тестостерон натрупва телесна маса, получава окосмяване, гласът му загрубява.

Въпреки това тялото на Томас могло да прекара една бременност. Решението за частична операция се оказало полезно по-късно, когато поради заболяване била извадена матката на неговата съпруга, а Томас просто предложил своята. Заченал, от анонимен донор.

,,Американските закони не изискват полът да се променя изцяло. Аз съм по закон мъж и законно съм женен за Нанси. За разлика от еднополовите бракове, ние имаме всички права на една хетеросексуална брачна двойка. Няма законови пречки да й родя дете", обяснява Томас.

Той настоява, че желанието за дете не е нито мъжко, нито женско, а просто човешко. Мнозина не са съгласни с него и новината за ,,първия бременен мъж" вече е главна тема в интернет форумите.

Позицияте на останалите обаче не са разколебали Томас и Нанси в желанието им да си имат дете. Бременността засега протича нормално, Томас носи момиченце в утробата си. Раждането се очаква за началото на юли.

https://www.dnes.bg/article.php?id=49431

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2008г.

В Румъния: Половин милион евро обезщетение за ампутиран пенис

В хода на съдебния процес 62-годишният професор Наум Чому, който извършил операцията, обяснявал странните си действия с получен мозъчен удар

Румънски хирург беше осъден днес на плати 500 хил. евро обезщетение на пациент, на когото при операция през 2004 г. ампутирал пениса, съобщи съдебен източник.

Пациентът имал някаква малформация на тестисите и д-р Наум Чому, 62-годишен уролог и много уважаван според колегите си професор по анатомия, трябвало да му направи операция.

Неизвестно по каква причина обаче лекарят ампутирал пениса и след това го нарязал на три парчета. В хода на съдебния процес д-р Чому твърдял, че по време на операцията получил мозъчен удар.

Неговата "жертва", който днес е на 38 години, претърпял след това редица операции и липсващият орган бил възстановен, но без неговите еректилни функции.


Каква случайност само! А после го е нарязал на 3 парчета   :o

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2008г.

Поляк загина върху релса, докато пикае

Полски турист загина във Великобритания, докато уринирал върху железопътна релса, по която се оказало, че тече ток, съобщи БГНЕС. На мястото била изпратена линейка, но медиците само констатирали смъртта на 41-годишния полски преподавател, който бил на екскурзия в Обединеното кралство.

Инцидентът станал на гара Воксхол. Очевидно жертвата не е знаел, че по релсите на някои железопътни линии тече електрически ток. Всъщност смъртни случаи от този род се регистрират всяка година на Острова.
 :-P

https://dariknews.bg/novini/sviat/myzh-zagina-vyrhu-zhp-relsa-dokato-urinira-275277

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2008г.

15-годишна роди в Пирогов, без да знае, че е бременна

В 9,17 тази сутрин в Детската противошокова зала на "Пирогов" се роди момченце с тегло от рекордните 1950 грама.

Майката е на 15 години, докарана е в института със съмнение за перитонит.

Д-р Даниел Георгиев от гинекологията на "Пирогов" съобщи, че майката е повикала ,,Бърза помощ" и е била със силни болки в корема.

Тя не е знаела за бременността, въпреки че е била в 8-ия месец. По думите на д-р Георгиев раждането е минало бързо и без усложнения.

Жената не е от ромски произход и няма други деца. Родилката и бебето ще бъдат приведени в "Майчин дом".

"По принцип е прецедент, още повече когато не знае, че е бременна. Постъпва в болницата с болки в корема. Поради незнание, че е бременна, идва с ,,Бърза помощ" тук, а не в "Родилен дом", обясни д-р Даниел Георгиев.

Болките й дошли от започналото напреднало раждане. Постъпва в 9.00 часа и в 9.17 ражда.

"Това е тази т.нар. "цветна бременност", защото майката е имала някакви кървения, подобни на менструация, и заради това най-вероятно се е заблудила и не е знаела, че е бременна", допълни още д-р Георгиев.

Момичето и родителите са в шок заради това, че не са знаели за чаканото бебе.

https://news.bg/bulgaria/15-godishna-rodi-v-pirogov-bez-da-znae-che-e-bremenna.html

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2008г.

Румънски полицаи взеха проба за алкохол на кон

Каруцата, която животното теглело, ударила седящ на пейка човек

Пътни полицаи в Румъния взеха кръвна проба от кон, след като каруцата, която теглел, ударила седящ на пейка пред дома си човек. 86-годишният мъж починал от нараняванията.

Инцидентът се разиграл в градчето Лелести, окръг Горж. Катаджиите помолили ветеринарен лекар да вземе кръвна проба на коня и тя се оказала положителна.

"Никога не сме имали такъв случай - да открием, че животното е пияно, никога", казва директорът на местната ветеринарна служба Йон Лиута. Той бил удивен, когато от полицията го помолили да установи концентрацията на алкохол в кръвта на добичето.

Свидетели разказали в полицията, че конят изглеждал "неконтролируем" въпреки отчаяните опити на собствениците му да го обуздаят на пътя.

56-годишният Йон Драган разказал пред служителите на реда, че току-що бил купил животното от панаир и се прибирал вкъщи.

Полицаите подозират, че продавачите на коня са му дали алкохол, за да изглежда по-силен и здрав и да привлече купувачи.

https://www.vesti.bg/novini/karucata-koiato-zhivotnoto-teglelo-udarila-sediasht-na-pejka-chovek-1241318

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2009г.

Полякиня "забременя" от басейн в Египет


13-годишна девствена полякиня забременяла от водата в басейна на египетски хотел, в който била на почивка с майка си, съобщава ,,Московский комсомолец".

Според родителката Магдалена Квятковска водата в общия басейн не се сменяла редовно и тийнейджърката прихванала. Тя е завела съдебен иск, за да търси правата на малолетната си дъщеря, защото е сигурна, че заблуден сперматозоид от водата случайно я е заплодил.
Подобен иск е прецедент и за Полша, и за Египет. Такава е версията на майката, която си залагала главата, че момиченцето й не си е имала дори гадже, което означавало, че освен ако не е непорочно зачатие, няма откъде тийнейджърката да си докара тази беля.
В същото време причините за бременност при тийнейджърките са далеч по-прозаични. За това говорят редица случаи във Великобритания и САЩ, където случаите зачестяват. Такава е тревожната тенденция: всяка 22-ра ученичка на 1000 на възраст 15-17 години е майка. Повечето им бебета се раждат недоносени и с тегло под нормата.

http://www.plovdivmedia.com/

Полякиня подаде жалба срещу египетски хотел за това, че дъщеря й забременяла в басейна. Според нея 13-годишната й щерка заченала от ,,случайна" сперма, която била разтворена във водата. Жената иска компенсация за случая и е убедена, че момичето не се е срещало с младежи в Страната на пирамидите. От полската служба за надзор на туризма потвърждават за странния сигнал, но засега нямат идея как да отреагират на ситуацията.

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2012г.

"Шегаджия" изпрати белгийските евреи във ,,влак за Освиенцим"


Брюксел, Белгия /КРОСС/ Пътниците в един от белгийските влакове били неприятно изненадани, когато, вместо обявяването на поредната спирка чули: " Добре дошли във влака за Освиенцим. Молим всички евреи да слязат на станция Бухенвалд", пише днес "Едиот Ахронот". Компанията-оператор на белгийските жп пътища SNCB категорично осъди ,,шегата" и заяви, че ще проведе собствено вътрешно разследване, за да разбере кой стои зад тази гавра. Веднага след обявяването на ,,влака за Освиенцим" във вагоните пристигнали хора на жп компанията, които не успели да уловят човека, включил се във влаковата радиоуредба. Ако ,,шегаджията" бъде открит, компанията ще го изправи пред съда.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Funny Funny x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Тази информация е от 2012г.

Папагал псува съседи по 15 минути, отива на съд


Съдят американката Лин Тейлър за това, че е обучила папагала си от породата какаду да псува съседите й, пише безплатният в. "Метро".

Тя бе призована да отговаря за деянията си от съдебен състав в град Уоруик, Роуд айлънд.

Според тъжителите Катлийн Мелкър и Крейг Фонтейн папагалът на Тейлър Уили нарушавал позволените местни норми за шум, издавани от домашни любимци.

Нагрубените внесли жалба, че птицата при всеки удобен случай ги псувала, като неприличните излияния на папагала траели понякога до 15 минути.

Положението на подсъдимата се усложнявало и от факта, че г-н Фонтейн е неин бивш съпруг.

А госпожа Тейлър имала дългогодишен конфликт с Катлийн Мелкър.

Тя хвърляла камъни по оградата й и я заплашвала, че ще й удави котката.

Не оставал по-назад и папагалът Уили.

Той редовно наричал г-жа Мелкър "уличница".

Адвокатът на г-жа Тейлър предложи делото да бъде прекратено, тъй като местните регулации за нарушаването на нормите за шум, издаван от домашните любимци, са твърде неясни.

Но съдът отхвърли искането й и даде ход на делото, пише вестникът.

https://profit.bg/svezho/papagal-psuva-sasedi-po-15-minuti-otiva-na-sad/
Funny Funny x 1 View List

HatshepsutTopic starter

#8
НАПЪЛНО ГОЛ ОРКЕСТЪР жени-японки взривява нета! Диригентката се съблече пред публиката!

Японска инструментална музикална група изнесе гол спектакъл пред препълнена зала с мъже. Какво ли не прави Човекът за да го забележат. Петнадесет чисто голи музикантки изразиха нова мода в това изкуство.
Дирегентът – жена преди началото на представлението, много бавно и внимателно се съблича пред посетителите в залата, покланя се и естествено получава бурни аплодисменти от страна на стъписаните погледи в залата.

https://noodlemagazine.com/watch/-77181727_169815593
dlire!!Orchestre totalement poil !!drole de concert!

HatshepsutTopic starter

Сензация във Финландия! Мъж забременя, но има трудности при посещенията на клиниката за жени


Финландски лекари регистрираха първата мъжка бременност в историята, съобщава телевизия Yle. Той е бил жена при раждането си, но по-късно е преминал операция за смяна на пола и идентификационен номер с мъжки пол. В някакъв момент транссексуалният, чието име не се споменава, прекъсва хормоналната си терапия, за да забременее. Подкрепен е от партньора си. Бъдещите родители споделят, че бременността върви добре. Въпреки това възникнали трудности при посещение в болница и в клиниката за жени: програмите, използвани в здравната система не действали, защото бъдещата майка имала мъжки идентификационен номер.  Първият регистриран в историята бременен мъж е Томас Бити. Той се е казвал Трейси Лагондино и през 2002 година е претърпял сексуална промяна, за да стане Томас. Пет години по-късно забременява чрез изкуствено осеменяване и ражда дете.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/lyubopitno/senzatsiya-vv-finlandiya-mzh-zabremenya-no-ima-trudnosti-pri-poseshcheniyata-na-klinikata-za-zheni_news549268.html

:speechless:

HatshepsutTopic starter

#10
Лондон призова ООН да въведе термина "бременен човек" заради транссексуалните

Британското правителство иска промяна в документите на ООН, с която терминът "бременна жена" да се промени на "бременен човек", за да бъдат включени и транссексуалните хора. Това пише британският в. "Таймс", позовавайки се на източник от Министерството на външните работи.

Уточнява се, че британското външно министерство е предложило да бъде изменен Международният пакт за граждански и политически права на ООН. Документът, който е подписан и ратифициран от 168 страни, се основава на Всеобщата декларация за правата на човека от 1948 г.

Изданието отбелязва, че тази инициатива е предизвикала негативна реакция сред феминистите.

"Обидно е, че жените са лишени от правото да се наричат жени под страх да бъдат наречени фанатички", оплаква се писателката Сара Дитум.

От "Форин офис" (британското външно ведомство) обаче са уверили, че не са против жените.

"Обединеното кралство не е против използването на термина "бременна жена". Ние изцяло подкрепяме правото на живот на бременните жени и поискахме от Комитета по правата на човека към ООН да не изключва бременните транссексуални хора от това право", коментирала служителка на "Форин офис".

Освен това британското правителство обсъжда възможни промени в законодателството, които ще позволят на британските граждани самостоятелно да удостоверяват смяна на пола си, без да представят медицински доказателства.

https://news.bg/int-politics/london-prizova-oon-da-vavede-termina-bremenen-chovek-zaradi-transseksualnite.html

HatshepsutTopic starter

#11
Президентът на Филипините Родриго Дутерте
унищожи десетки луксозни автомобили с булдозер (ВИДЕО)Унищожаването на автомобилите е наказание за богатите филипинци, които не искат да плащат данъци за своите скъпи коли

Филипинската полиция днес унищожи двайсетина луксозни автомобила от марките Порше, Мерцедес, Ягуар и други, които са внесени в страната без заплащане на мито.

– Казах на митническия директор да не продава тези коли, а да ги унищожи с булдозер. Ако ги бяхме предложили на търг, същите хора, които са ги внесли контрабандно, щяха да ги закупят от митницата и пак щяха да си ги карат – заяви президентът Родриго Дутерте, който лично ръководеше акцията за унищожаване на колите.

Дутерте добави, че унищожаването на автомобили е наказание за богатите филипинци, които не искат да плащат данъци за своите скъпи коли.

https://bultimes.com/

HatshepsutTopic starter

Дебела мишка се заклещи в канал... 7 човека я спасяват!


Когато каналният плъх, обитаващ подземията на германския град Бенсхайм си е похапвал, едва ли е знаел, че коремчето му ще стане толкова голямо и няма да му позволи да премине през дупката на канала. А когато пожарникарите от местната бригада са отишли на работа, едва ли са предполагали, че ще получат най-странния повик за помощ – да спасят заклещена мишка.

В централата им се обажда майката на малко момиченце, което вижда мишката, изпаднала в беда.

"Дори и животните, които хората мразят, заслужават да живеят", казва Майкъл Сер, който е част от спасителната акция, която е учудващо голяма за толкова малък гризач.

На мястото пристигат седем пожарникаря, а мишката вече е изпаднала в паника. Животното се мята и цвърчи, докато мъжете се опитват да го спасят.

Отнема им около пет минути да измъкнат дебелия плъх от капана на тясната дупка. След това го връщат обратно в канала.

Веднага след акцията, пожарникарите пускат клипче във Facebook с необичайната случка и привличат вниманието на десетки потребители, които са възхитени от грижите, които се полагат за животно, което по принцип е подложено на ожесточено изтребление.


Ratte steckt im Gulli fest

https://www.dnes.bg/mish-mash/2019/02/27/debela-mishka-se-zakleshti-v-kanal-7-choveka-ia-spasiavat.403236

HatshepsutTopic starter

#13
Трансджендър роди момченце, страдал от критиките на непознати


Според лекарите бременност била невъзможна след толкова много поет тестостерон

Трансджендър, който преди месеци е родил момченце, се оплака че е бил жертва на словесни атака и непознати са му се подигравали. 28-годишният Уайли Симпсън някога е роден като момиче. Така и не успява обаче да се усети като такова.

Когато става достатъчно голям, започва терапия за смяна на пола. Впоследствие премахва оперативно женските си гърди. Според лекарите Уайли няма как да забременее – дългите години хормонална терапия са изключили подобна възможност. Преди година обаче се появяват сутрешни неразположения и бебешко коремче.

В крайна сметка Уайли и партньорът му Стефан стават горди родители на здраво момченце. Бременността обаче се оказва емоционално тежка, заради многото критики на напълно непознати.

,,Трябваше да се справям със стигмата на обществото и с това, че съм бременен мъж. Не всеки ден някой вижда бременен мъж да се разхожда по улицата. Наричаха ме ,,То", казваха ми ,,никога няма да си мъж, мъжете не износват деца", разказва преживяното Уайли.

Наред с атаките на околните, той трябва да се справя и със собствената си психика, тъй като след години на пълна вяра че трябва да е мъж, изведнъж бременността събужда женското в него.

,,Но всичко си струваше заради Роуан. След като вече нямам корем, мога да си взимам хормоните и да се чувствам като баща, а не като майка", разказва Уайли.

Въпреки това не възнамерява да прави опити за второ бебе. Целта му е да мине до края на процедурата за смяна на пола и безвъзвратно да стане мъж.

https://tribune.bg/bg/shou/transdzhendar-rodi-momchentse-stradal-ot-kritikite-na-nepoznati/

:puke:

HatshepsutTopic starter

Чешки лекари поддържаха бременността на мъртва жена 117 дни - успешно


Чешки лекари изродиха бебето на жена, починала преди 117 дни.

Жената е получила удар през април и е изпаднала в мозъчна смърт малко след приемането си в болницата, но е било възможно плодът – тогава на 15 гестационни седмици – да бъде спасен, разказва агенция "Ройтерс".

Лекарите са поддържали бебето живо в утробата в продължение на следващите 117 дни, докато жената е била в мозъчна смърт. Процесът е изключително сложен и опасен – на света вероятно няма по-дълго поддържана по подобен път бременност.

27-годишната жена е била на животоподдържащи системи, дори краката ѝ са раздвижвани редовно, за да симулират ходене.

На 15 август – в 34-тата седмица от бременността - дъщеря ѝ е била родена със секцио в Университетската болница в Бърно. Момиченцето тежи 2.13 кг и е високо 42 см.

Съпругът и други членове на семейството са присъствали при изключването на животоподдържащите системи, за да може да бъде оставена жената да умре.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/09/02/3958168_cheshki_lekari_izrodiha_bebeto_na_jena_pochinala_predi/

HatshepsutTopic starter

Майка ли е транссексуален мъж, който ражда дете? Да, каза английски съд

Човек, който е роден като жена, но по-късно става мъж и ражда дете, в правно отношение трябва да бъде смятан за майка, реши английският висш съд, цитиран от "Ройтерс".

Фреди Макконъл, транссексуален мъж, поискал да бъде признат за баща на сина си, роден миналата година, в акта за раждане, но му било казано, че трябва да бъде посочен като майка.

Макконъл прибегнал до съдебни действия, за да спре решението, заявявайки, че то нарушава неговите права и тези на сина му. Съдия Андрю Макфарлейн обаче отвърли твърдението и заключи, че Макконъл е майката.

"Сега е медицински и правно възможно за даден човек, чийто пол е признат по закон като мъжки, да забременее и да роди дете", посочи Макфарлейн. "Макар полът на този човек да е мъжки, неговият родителски статут, който произтича от биологичната му роля при раждането, е този на майка."

Макконъл, роден като жена, започнал да живее като мъж, когато бил на 22 години. По-късно преминал през двойна мастектомия и терапия с тестостерон. Официалните му документи били променени, за да показват, че полът му е мъжки. През 2016 г. прекъснал терапията с тестостерон и забременял чрез вътрематочна инсеминация, използвайки донорска сперма. Детето му се родило през януари 2018 г.

Групата активисти Stonewall определи решението като дълбоко разочароващо и заяви, че законът има отчаяна нужда от осъвременяване. "Смятаме, че решението е една пропусната възможност да се изпрати положително послание", коментира Лаура Ръсел, директор по комуникациите.

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/09/26/3968345_maika_li_e_transseksualen_muj_koito_rajda_dete_da_kaza/

HatshepsutTopic starter

Не лесно да си хайлайф-простак  :whistle:

Илън Мъск и приятелката му Граймс смениха името на детето си


Илън Mъcĸ и Гpaймc пpoмeниxa имeтo нa cвoя cин oт ,,Х Æ А-12" нa ,,Х Æ А-Хіі".

Гpaймc paзĸpи зa пpoмянaтa в нeдeля в личния cи пpoфил в Іnѕtаgrаm. B ĸoмeнтap пoд eднa нeйнa cнимĸa, ĸoятo нямa oбщo cъc cинa ѝ, пoтpeбитeл я питa ,,Πpoмeниxтe ли вeчe имeтo нa вaшeтo бeбe пopaди ĸaлифopнийcĸитe зaĸoни? Kaĸвo e нoвoтo имe нa бeбeтo?".

Гpaймc oтгoвopи c тoвa, чe ,,нoвoтo имe e Х Æ А-Хіі", нo нe yтoчни пoдpoбнocтитe зaд пpoмянaтa.
B oтгoвop нa дpyг ĸoмeнтap, Гpaймc изглeждaшe дoвoлнa oт пpoмянaтa, ĸaтo ĸaзa, чe pимcĸитe цифpи изглeждaт пo-дoбpe oт apaбcĸитe.

Koгaтo Mъcĸ и Гpaймc oбявиxa нoвинaтa зa нoвoтo cи бeбe, poдeнo нa 4-ти мaй, ĸaĸтo и имeтo мy ,,Х Æ А-12", няĸoи изтъĸнaxa, чe зaпиcвaнeтo нa пoдoбнo имe в oфициaлния aĸт зa paждaнe нa дeтeтo cпopeд зaĸoнитe нa Kaлифopния нямa дa бъдe пpиeтo ĸaтo вaлиднo oт щaтa, ĸъдeтo ce нaмиpa мecтoпoлoжeниeтo нa цeнтpaлaтa нa Теѕlа нa Илън Mъcĸ.

Kaлифopнийcĸи aдвoĸaт пo ceмeйнo пpaвo зaяви пpeд cпиcaниe Реорlе, чe дъpжaвaтa нe дoпycĸa cпeциaлни cимвoли, apaбcĸи или pимcĸи цифpи в aĸтoвeтe зa paждaнe. Имeнaтa тpябвa дa cъдъpжaт eдинcтвeнo cимвoли oт лaтиницaтa. Paзpeшeни ca тиpeтa, нo ,,Æ" нaй-вepoятнo щe дoвeдe дo oтxвъpлянe нa aĸтa зa paждaнe и poдитeлитe щe тpябвa дa избepaт нoвo имe.

Изглeждa oбaчe, чe ,,Æ " вce пaĸ e бил пpиeт, a щo ce oтнacя дo чиcлoтo 12, Mъcĸ и Гpaймc ocтpoyмнo гo cмeнят c ,,Хіі", ĸoeтo aнaлoгичнo oзнaчaвa ,,ХІІ", нo избягвaт изпoлзвaнeтo нa зaбpaнeнитe oт зaĸoнa pимcĸи цифpи в имeтo нa дeтeтo пo oфициaлнитe мy дoĸyмeнти.

Πpeдпoлaгa ce, чe пpoизнoшeниeтo ocтaвa cъщoтo. Mъcĸ paзĸpи ĸaĸ ce изpичa имeтo нa cинa мy в пoдĸacт нa Джo Poгaн пo-paнo тoзи мeceц. Πoвeчe мoжe дa видитe в cлeдвaщoтo видeo:


Elon Musk and Grimes reveal how to pronounce name of baby X Æ A-12

https://www.kaldata.com/

HatshepsutTopic starter

Facebook обяви жив потребител за мъртъв, който по-късно осъди компанията


https://www.kaldata.com/

Aĸтивиcтът и пoтpeбитeл нa coциaлнaтa мpeжa Fасеbооk Moxд Aбyзap бe 'yбит' oт cpив във фyнĸциятa Меmоrіаlіzе. Taзи фyнĸция вeчe 'yвeĸoвeчи' peдицa Fасеbооk aĸayнти, въпpeĸи чe тexнитe coбcтвeници ca живи.

Фyнĸциятa Меmоrіаlіzе пpeвpъщa cтpaницaтa нa пoчинaлия в 'пaмeтнa', cлeд ĸoeтo близĸитe и oпeчaлeнитe мoгaт дa зaпиcвaт cпoмeнитe cи нa нeя. Дo имeтo нa пoтpeбитeля ce пoявявa нaдпиca Rеmеmbеrіng и минaлия мeceц aĸayнтът нa Moxд Aбyзap бил oтбeлязaн пo тoзи нaчин. Toй cпoдeли, чe paзбpaл зa тoвa oт cвoй poднинa, ĸoйтo ce paзтpeвoжил и oтишъл дa гo види.

'Toгaвa нямax пpeдcтaвa зa ĸaĸвo cтaвa дyмa. Πoтъpcиx и paзбpax, чe тoвa e eднa oт фyнĸциитe нa Fасеbооk. Πo-ĸъcнo пoлyчиx oгpoмeн бpoй cъoбщeния oт poднини и пpиятeли, a тeлeфoнът ми нe cпиpa дa звъни'. – cпoдeля Aбyзap.

Ha 13 ceптeмвpи Aбyзap ce oбъpнaл зa пoмoщ ĸъм тexничecĸaтa пoддpъжĸa нa Fасеbооk, ĸъдeтo мy ĸaзaли дa изпpaти aĸтyaлнa cнимĸa, нa ĸoятo дъpжи в pъцeтe cи няĸaĸъв дoĸyмeнт зa caмoличнocт. Toй нaпpaвил тoвa, a oтгoвop oт Fасеbооk нe пoлyчил. Близĸитe нa Aбyзap cъщo изпpaтили жaлби дo coциaлнaтa мpeжa, нo бeз peзyлтaт.

Haĸpaя Aбyзap зaвeл дeлo cpeщy Fасеbооk. Toй нaeл aдвoĸaт и нa 19 oĸтoмвpи изпpaтил oфициaлнo yвeдoмлeниe нa ĸoмпaниятa. Oщe нa дpyгия дeн тoй пoлyчил oт Fасеbооk пиcмo c извинeния, cлeд ĸoeтo нeгoвият aĸayнт бил ocвoбoдeн. Bcичĸo пpиĸлючвa c тoвa, чe ĸoмпaниятa нa Mapĸ Зyĸъpбъpг пyбличнo мy ce извинилa и e плaтилa ĸoмпeнcaция oт $6700.

Aбyзap e извecтeн cъc cвoятa aĸтивнa гpaждaнcĸa пoзиция и cчитa, чe cлyчилoтo ce e eднa твъpдe лoшa шeгa.

HatshepsutTopic starter

Шимпанзета убиват и ядат горили в Африка

Шимпанзета, живеещи в африканския национален парк Лоанго в Габон, са атакували и убили горили, които обитават същия парк, а учените казват, че това се случва за първи път в историята, пише ,,Дейли Мейл"

Екип от учени от университета в Оснабрюк и института Макс Планк предполагат, че

двете смъртоносни атаки са резултат от надпреварата между животните за храна,

която намалява заради климатичните промени. Преди смъртоносните инциденти изследователите са наблюдавали девет случая в периода 2014-2018 г., когато шимпанзетата и горилите са съжителствали и са се хранили спокойно едновременно от плодни дървета.

Хармонията рязко приключила през 2019 г., когато на два пъти шимпанзета са сформирали коалиции и са атакували група горили, като нападенията са завършили със смъртта на две малки горили. Втората атака завършила с мъртво бебе горила, което било почти изцяло изядено от възрастно женско шимпанзе.

Тобиас Дешнер, приматолог от Института за еволюционна антропология на Макс Планк, казва в изявление: ,,Възможно е споделянето на хранителни ресурси от шимпанзета, горили и горски слонове в Националния парк Лоанго да доведе до повишена конкуренция и понякога дори до летални взаимодействия между двата вида маймуни. Засилената конкуренция за храна може да бъде причинена и от изменението на климата и спада в наличността на плодове, който се наблюдава в други тропически гори в Габон".

Първата атака е станала на 6 февруари 2019 г., когато

група от 27 шимпанзета атакува 5 планински горили.

Шимпанзетата започнали да крещят и ръмжат, което изглежда провокирало горилите и една от тях напада млада женска и я блъска силно. Две минути по-късно група от 9 мъжки шимпанзета и поне една възрастна женска наобикалят горилата. Започнали да подксачат яростно и да удрят горилата, която в крайна сметка избягала и се върнала в своята група.

Малко след злобната среща изследователите забелязали възрастно мъжко шимпанзе, на име Литългрей, който държал бебе горила, докато седял на земята. ,,Литългрей подуши бебето, постави го на земята пред себе си и го удари три пъти с дясната си ръка. В този момент бебето горила беше все още живо, тъй като се чуваха кратки хълцания и хленчещи звуци. След това малкото преминало през две други шимпанзета, но спряло да пищи и след около 20 мин. учените забелязали безжизненото му тяло на земята.


Nigeria: World's rarest gorillas caught on camera in forest

Втората смъртоносна атака е от 11 декември 2019 г. Група шимпанзета забелязват шумолящо дърво, на което си почивала женска горила. Когато горилата забелязала шимпанзетата под дървото, тя започнала да се бие в гърдите и да реве и след по-малко от минута група горили ѝ се притекли на помощ.

Гледката на четири горили и две малки обаче не възпира агресивните шимпанзета,

които започват да напредват към дървото, за да атакуват.

Всички горили успяват да избягат с изключение на една женска с бебето ѝ, която започва да се движи из дървото, с надежда да избегне противниците си. Малко по-късно женската е видяна без бебето ѝ да се изкачва по близко дърво, наблюдавана от няколко шимпанзета.

Минута по-късно младо шимпанзе на име Цезар е видян да държи тялото на мъртвото бебе горила, което имаше голям разрез на стомаха с частично увиснали черва. Когато учените поглеждат по-отблизо тялото, забелязват женско шимпанзе, което

яде малки парчета месо от крайниците на мъртвото бебе горила.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shimpanzeta-ubivat-i-iadat-gorili-v-afrika-6128704
Informative Informative x 1 View List

hideboom

       Свиренето на пиано стимулира мозъка ви. Докато се упражнявате да свирите на любимите си песни, стимулираните зони на мозъка ви се увеличават и стават по-активни. По-специално регионите, които отговарят за съхраняването на слухова информация, са очевидно по-развити в музикантите, отколкото в не музикантите.

         Когато свирите на пиано, вие подобрявате способността си да обработвате акустична информация. В резултат на това се озовавате много по-рядко в ситуация, в която трябва да излезете с изречение като: ,,Извинете, може би вече ми казахте това, но вече не помня ...".
прочетете още тук  Топновини

HatshepsutTopic starter

За пръв път на човек успешно е присадено свинско сърце


Американец на 57 години е първият човек, на когото успешно е присадено сърце от генетично модифицирано прасе. Три дни след експерименталната 7-часова операция в Балтимор Дейвид Бенет се чувства добре, съобщиха лекарите.

"Ще умра или ще си направя трансплантация", казва Бенет ден преди сложната процедура. Това е била последната надежда за спасяването на живота му, макар все още да не е ясно колко дълго ще живее със свинско сърце. "Знам, че е скок в неизвестното, но е последният ми избор", цитира думите му Би Би Си.

За операцията на Медицинския център на Университета на Мериленд е дадено специално изключение от медицинския регулатор на САЩ, защото Бенет е обявен от специалистите за неподходящ да присаждане на човешко сърце. Това е състояние, което лекарите обикновено обявяват, когато човек е в много тежко здравословно състояние.

Трансплантацията е резултат на години изследвания и може да промени живота на хиляди хора по света, допълва Би Би Си. Само в САЩ от недостиг на органи за присаждане всеки ден умират 17 души, а над 100 хиляди са в списъка с чакащи.

Ксенотрансплантацията, както се нарича възможността за присаждане на животински органи в човешко тяло, е известна от години и се прилага при смяна на сърдечна клапа с такава от свинско сърце. През октомври миналата година хирурзи от Ню Йорк обявиха, че успешно са поставили свински бъбрек на свой пациент, но става дума за човек в състояние на мозъчна смърт без шансове да се възстанови.

Използваното сега прасе е модифицирано, за да се премахнат няколко гена, заради които сърцето би било отхвърлено от човек. Бенет е със смъртоносно заболяване на сърцето и от 6 седмици е бил прикован на легло с изкуствено обдишване. Сега диша сам, но какво ще последва не е съвсем ясно на специалистите.

От лекарския екип казват, че са искали да му дадат възможно най-добрия вариант и продължават с досегашната терапия, но не знаят дали мъжът ще оцелее още ден, седмица, месец, година...


Doctors Transplant Pig Heart into Human for 1st Time

https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/01/11/4301534_za_pruv_put_na_chovek_uspeshno_e_prisadeno_svinsko/

HatshepsutTopic starter

Най-екстремната вълна-убиец в историята бе потвърдена в Северния Тихи океан


Въпреки че обикновено се описва като цунами, известната вълна от Хокусай е по-вероятно пример за голяма вълна-убиец

През ноември 2020 г. се издига вълна-убиец, повдигайки самотна шамандура край бреговете на Британска Колумбия, Канада, на височина 17,6 метра.

Сега вече е потвърдена като най-екстремната вълна-убиец, регистрирана някога.

Смята се, че такова изключително събитие се случва само веднъж на всеки 1300 години. И ако не беше шамандурата, може би никога нямаше да разберем, че се е случила.

В продължение на векове вълните-убийци са се смятали за морски фолклор. Едва през 1995 г. този мит стана факт. В първия ден на новата година, почти 26-метрова вълна внезапно удря платформа за нефтени сондажи на около 160 километра от бреговете на Норвегия.

По това време норвежката вълна, наречена вълна на Драупнер, противоречи на всички предишни модели.


Снимка на голяма вълна, приближаваща се към търговски кораб в Бискайския залив. Около 1940-те години

Оттогава са регистрирани още десетки вълни-убийци (някои дори в езера) и макар тази, която се появява близо до Юклюлет, остров Ванкувър, не е най-високата, относителният й размер в сравнение с вълните около нея е безпрецедентен.

Учените определят като вълна-убиец всяка вълна, надвишаваща два пъти височината на вълните около нея. Вълната на Драупнер например е  била висока 25,6 метра, а съседите й са били само 12 метра.

За сравнение, вълната Юклюлет е била почти три пъти по-голяма от своите съседи.The most extreme rogue wave on record

,,Пропорционално, вълната Юклюлет вероятно е най-екстремната вълна, регистрирана някога", разказва физикът Йоханес Гемрих (Johannes Gemmrich) от Университета на Виктория.

,,Само няколко вълни-убийци в открито море са наблюдавани директно и нищо от този мащаб."

Днес изследователите все още се опитват да разберат как се образуват вълните-убийци, за да могат по-добре да предвиждат кога ще възникнат. Това включва измерване на вълни-убийци в реално време, както и пускане на модели.

От години теорията за вълните-убийци е доминирана от две идеи. Първата твърди, че простото добавяне на независими морски вълни може да обясни вълните-убийци. Втората твърди, че издигането им е резултат от сложни взаимодействия.

Линейно събиране: Групи от независими вълни се движат с различни скорости. Понякога много върхове на вълните ще се припокриват, създавайки вълна-убиец.
Нелинейно фокусиране: Вълните могат да взаимодействат една с друга, пренасяйки енергия помежду си. Тези взаимодействия могат да създадат вълна-убиец.


Двете идеи за образуването на вълните-убийци

Шамандурата, която прихваща вълната Юклюлет, е поставена в морето заедно с десетки други от изследователски институт, наречен MarineLabs, в опит да научи повече за опасностите в открито море.

Дори когато вълните се появяват далеч от брега, те също могат да унищожат вятърни паркове или нефтени платформи. Ако са достатъчно големи, могат дори да изложат на риск живота на плажуващи.

За щастие нито вълната Юклюлет, нито Драупнер са причинили сериозни щети или са отнели животи, но други вълни-убийци с право са заслужили името си.

Някои кораби, изчезнали през 70-те години на миналия век например, сега се смятат за потопени от внезапно издигнали се вълни. Останалите плаващи отломки изглеждат като дело на огромна вълна.

За съжаление, скорошно проучване прогнозира, че височините на вълните в северната част на Тихия океан ще се увеличат с изменението на климата, което предполага, че вълната Юклюлет може да не задържи рекорда си много дълго.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Naj-ekstremnata-valna-ubietc-v-istoriiata-be-potvardena-v-Severniia-Ti_180970.html

HatshepsutTopic starter

Американски учени съживиха свиня един час след нейната смърт. Дали това е възможно и при хората?


Един час след смъртта, в организма на свиня бе въведен експериментален препарат, който е възстановил работата на всички основни органи, включително сърцето, черния дроб, бъбреците и белите дробове. Това е довело до пълното възстановяване на кръвообращението и до движение на мускулите в областта на главата и шията. Авторите на тази научна работа обявиха получените резултати за зашеметяващи, понеже сега вече не е изключено, че смъртта на мозъка и сърцето са обратими. Това постижение повдигна сериозни етични въпроси относно определянето на точния момент на смъртта, като едновременно с това се разкриват изключителни възможности по отношение съхранението на донорските органи.

Учени от Йейлския университет представиха съвършено нова технология, която възстановява функциите на клетките и органите в тялото на животните след смъртта.

,,Далеч не всички клетки умират веднага. Този процес е една продължителна серия от събития, в които е възможна намеса" – заяви един от авторите на новите изследвания.

Новата технология получи името OrganEx. При нея се използва устройство за перфузия, което върши работата на сърцето и белите дробове по време на операция, както и експериментална течност, която поддържа функционалността на клетките и потиска възпаленията в тялото.

Шест часа след процедурата е регистрирана активност в редица жизненоважни органи. Например, електрическата активност на сърцето запазва способността да свива органа. Освен това се е възстановило кръвообращението в цялото тяло – нещо съвсем неочаквано за учените.

Тези резултати поставят под съмнение идеята, че смъртта на сърцето настъпва в момента на спиране на кръвообращението и спирането на доставките на кислород. Разбира се, в своите бъдещи проучвания учените възнамеряват да потвърдят, че тези процеси са обратими и потенциално могат да бъдат възпроизведени в човешкото тяло. Няма информация доколко се е възстановила електрическата активност на главния мозък.

https://www.kaldata.com/

HatshepsutTopic starter

Невероятно, човек оцеля във въздушен мехур след корабокрушение


Триизмерна карта | Разследване на корабокрушения | National Geographic Bulgaria

Шестдесет и две годишен французин оцеля 16 часа в океана, използвайки въздушен мехур в лодката си, след като тя се преобърна.

Дванадесетметровата лодка, отплавала от столицата на Португалия Лисабон, изпратила сигнал за помощ вечерта в понеделник от Атлантическия океан, предава Би Би Си.

Испанската брегова охрана намерила преобърнатия плавателен съд почти напълно потънал под водата. Океанът обаче бил твърде бурен, а слънцето вече било залязло, което не позволявало осъществяването на спасителна акция. Така че спасителите закрепили въздушни балони за дъното на лодката, които да не ѝ позволят да потъне напълно.

Три хеликоптера и спасителен кораб с петима водолази участвали в акцията. От кораба спуснали човек с лебедка до подаващото се над водата дъно на лодката. Той почукал и в отговор чул чукане отвътре.

Шестнадесет часа по-късно водолазите се гмурнали под лодката и успели да влязат в нея. Те открили облечения в неопренов костюм мъж във въздушен мехур в една от каютите, която била пълна с вода до коленете му.

След като му помогнали да излезе той се гмурнал в ледените води на океана и успял сам да изплува на повърхността.

https://www.vesti.bg/sviat/chovek-ocelia-vyv-vyzdushen-mehur-sled-korabokrushenie-6148743

HatshepsutTopic starter

Почина най-мръсният човек на света


Най-мръсният човек на света Аму Хаджи

На 94-годишна възраст почина иранецът, известен като най-мръсния човек в света, съобщи Франс прес като се позова на държавните медии в Иран.

Самотникът Аму Хаджи, който не се е мил повече от половин век - за последно през 1954 г., е починал в неделя в село Деджга в южната провинция Фарс, предаде агенция ИРНА.

Хаджи е избягвал да се къпе, защото се страхувал "да не се разболее", цитира агенцията местен служител. А когато брадата му стане прекалено дълга я "реже" с помощта на огъня.

Но "за първи път преди няколко месеца съселяните му са го завели в банята, за да се измие". Според ирански медии през 2013 г. за живота му е заснет кратък документален филм, озаглавен "Странният живот на Аму Хаджи".

Човекът е напълно черен, любимата му храна е "разлагащо месо от дивеч" и пуши птичи изпражнения. Нарича ги удоволствия, предоставяни само на онези, които имат смелостта да се откажат от хигиената.

Какво може да подтикне мъжа да живее така? Според запознати мъжът се е вглъбил в себе си след прекарана сериозна травма.

https://offnews.bg/sviat/pochina-naj-mrasniat-chovek-na-sveta-788025.html

HatshepsutTopic starter

Забраненият ,,Змийски остров" - най-отровният в света


Змийският остров е единственият дом на златната змия, влечуго с толкова силна отрова, че може да разтопи човешката плът моментално

Бразилия се гордее в красотата на дивата си природа - от водопадите Игуасу до пустинен пейзаж от високи бели пясъчни дюни на националния парк Lençóis Maranhenses.

Островът Кеймада Гранде, разположен на около 150 км от брега на Сао Пауло, изглежда като още едно от тези красиви места, но само на пръв поглед. Защото малко хора, освен любителите на херпетологията, биха се радвали да го посетят, защото тук властват змиите. Това е единственото място на Земята, където се среща златната змия, която е толкова смъртоносна, че публичният достъп до острова е забранен.

Достъпът до острова, известен още и като Змийския остров, се контролира от бразилският флот заради безопасността на хората, а и на змиите.

Отровата на тези змии - златна копиеглава змия, Bothrops insularis, дълга до около половин метър, може да убие човек за по-малко от час. Името ,,копиеглава" е свързано с отличителната форма на главата на всички змии от рода Bothrops, която е малко удължена.

Многобройни местни легенди разказват за ужасната съдба, постигнала онези, които се скитат по бреговете на ,,Змийския остров". Говори се, че нещастен рибар акостирал на острова в търсене на банани - само за да бъде открит дни по-късно в лодката си, мъртъв в локва кръв, с ухапвания от змия по тялото. От 1909 г. до 20-те години на миналия век няколко души наистина са живели на острова, за да управляват фара. Но според друга местна приказка, последният пазач на фара, заедно с цялото си семейство, умират, когато група змии се вмъква в дома му през прозорците.

Независимо че някои твърдят, че змиите са попаднали на острова от пирати, които се надявали да защитят златото си, всъщност гъстата популация на змиите на острова се е развивала в продължение на хиляди години - без човешка намеса. Преди около 11 000 години морското равнище се е повишило достатъчно, за да изолира остров Иля да Кеймада Гранде от континентална Бразилия, което е довело до еволюция на видовете змии, живеещи на острова, за които се смята, че най-вероятно са местните змии жарарака (Bothrops jararaca), развили се по различен път от техните събратя на континента.

Змиите, които се озовават на остров Илха да Кеймада Гранде, нямат сухоземни врагове, което им позволява да се размножават бързо. Единственото предизвикателство пред тях е, че е нямало и сухоземна плячка. За да намерят храна, змиите започват да се хранят с прелетни птици, които посещават острова сезонно по време на дългите си миграции. Често змиите дебнат жертвата си, ухапват я и изчакват отровата да си свърши работата. Но златоглавите гадини не могат да проследят птиците, които ухапват, затова вместо това са развили невероятно силна и ефикасна отрова, три до пет пъти по-силна от тази на която и да е континентална змия - способна да убие повечето жертви (и да разтопи човешката плът) почти мигновено.


Този ужасяващ бразилски остров е с най-високата концентрация на отровни змии в света

Заради опасността бразилското правителство строго контролира посещенията на Ilha da Queimada Grande. Дори и без правителствена забрана обаче Иля да Кеймада Гранде вероятно нямаше да бъде топ туристическа дестинация: змиите на острова са доста концентрирани.

Биологът Марсело Дуарте (Marcelo Duarte), който е посещавал Змийския остров над 20 пъти, разказва, че твърдението на местните жители за една до пет змии на квадратен метър е преувеличено, макар и може би не много. Една змия на квадратен метър е по-скоро според него. Не че това трябва да успокои някой: при една змия на метър никога не сте на повече от метър от смъртта.

Тъй като B. insularis се среща само в необитаеми за хора райони, никога не е имало официален доклад за човек, ухапан от този вид змия, но други от рода копиеглави са отговорни за по-висока човешка смъртност от всяка друга група змии в Северна или Южна Америка. Лудвиг Трутнау (Ludwig Trutnau) съобщава за четири човешки отравяния, три от които са фатални. Степента на смъртност при ухапване от копиеглави е 0,5–3%, ако пациентът получава лечение и 7%, ако пациентът не получава лечение. Ефектите от отравянето от златните копиеглави включват подуване, локална болка, гадене и повръщане, кръвни мехури, синини, кръв в повръщаното и урината, чревно кървене, бъбречна недостатъчност, кръвоизлив в мозъка и тежка некроза на мускулна тъкан.


Златната копиеглава, силно отровна змия, е ендемична за бразилския Ilhe da Queimada Grande, прочутия ,,Змийски остров"

Бразилското правителство изисква присъствието на лекар при всяко законно санкционирано посещение, в случай че се стигне до нещастен сблъсък с местните обитатели на острова. Бразилските военноморски сили ежегодно спират на острова, за да поддържат фара, който от 20-те години на миналия век е автоматичен. Островът е и важна лаборатория за биолози и изследователи, които получават специално разрешение да го посещават, за да изследват златните копиеглави змии.

"Ние едва сега откриваме вселената от възможности на отровите", посочва Дуарте и обяснява, че отровата на златните копиеглави змии вече е показала обещаващи резултати при сърдечни заболявания, кръвообращение и кръвни съсиреци. Отровата на други видове змии също е показала потенциал като противораково лекарство.

Заради търсенето на черния пазар от страна на учените и колекционерите на животни, контрабандистите на диви животни, т. нар. биопирати, също са известни с набезите си на острова. Ако се чудите от какво толкова ефикасни убийци може да се нуждаят от защита от флота, отговорът е ясен.

По данни на списание Smithsonian една златна копиеглава змия може да струва от 10 000 до 30 000 долара. В интервю с еволюционния биолог д-р Арие ван дер Майден (Arie van der Meijden) наскоро за фалшивата реклама около стойността на отровата на скорпиона, стана ясно, че макар това е най-ценната течност в света по тегло – и е така – стойността й зависи изцяло от възможността да се намери купувач, а лабораториите, подложени често на проверка от страна на регулаторните органи, няма да рискуват валидността на своите изследвания, купувайки материалите си от неофициални източници.


Изследователите Карлос Абрахао (вляво) и Рикардо Аугусто Диас са сред малкото учени, на които е разрешен достъп до Змийския остров за провеждане на теренна работа

Заплаха за тези влечуги е и унищожението на местообитанията. В миналото хората умишлено са подпалвали Кеймада Гранде в опит да се отърват от змиите, така че островът да може да се използва за отглеждане на банани. Бразилският флот също допринася за унищожаването на местообитанията, като премахна растителността, за да запази фара на острова.

Всяка змия, изнесена извън острова, повишава риска от инбридинг (близкородствено кръстосване) в дивата популация, което може да доведе до безплодие и компрометирана способност за адаптиране към промените в околната среда.

Друга заплаха за бъдещето на тези змии е появата на интерсексуални змии - змии, родени с мъжки и женски репродуктивни части. Вероятно увеличаването на броя на интерсексуалните в популацията се дължи на голямото количество инбридинг (което е още една последица от малкото разпространение на вида), а относително високата честота на родените интерсексуални може да бъде вредна за популацията на вида, тъй като повечето интерсексуални са стерилни.

Болестите също са нанесли вреда на популацията на острова, която по някои оценки е намаляла с близо 50% през последните 15 години. Понастоящем тези змии са включени в Червения списък на Международния съюз за опазване на природата като критично застрашени.

За оцеляването на златната копиеглава змия е създадена програма на Института Бутантан за размножаване в плен на бразилския континент.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zabraneniiat-Zmijski-ostrov-naj-otrovniiat-v-sveta_192895.html

Валсо

Цитат на: Hatshepsut - 07 Март 2019, 09:20:48,,мъжете не износват деца", разказва преживяното Уайли.
Това не е вярно. При морските кончета мъжкият износва и снася яйцата, а женската обикаля в търсене на храна.
И други животински видове има, при които мъжкият износва децата, но в момента се сещам само за морските кончета.
Друг е въпросът за човешките невежество и необразованост...

Без Фашистбук от 18 Септември 2021 г.
Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

HatshepsutTopic starter

Цитат на: Валсо - 26 Януари 2023, 22:42:26Това не е вярно. При морските кончета мъжкият износва и снася яйцата, а женската обикаля в търсене на храна.
И други животински видове има, при които мъжкият износва децата, но в момента се сещам само за морските кончета.
Друг е въпросът за човешките невежество и необразованост...

То има и двуполови организми (хермафродити), безполово размножаване (партеногенеза), полов канибализъм и т.н.
Не мисля обаче, че трябва да се връщаме толкова назад в еволюцията, в цитираната статия става дума за хора.

Powered by EzPortal