• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

02 June 2020, 01:48:10

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10660 Posts

Шишман
2051 Posts

Panzerfaust
359 Posts

Лина
306 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14370
  • Total Topics: 1250
  • Online Today: 92
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 82
Total: 83

avatar_Hatshepsut

За форумните ни аватари

Started by Hatshepsut, 01 August 2018, 12:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hatshepsut

За форумните ни аватари

Нека в тази тема всеки от нас да сподели какво представява неговия аватар и защо е избрал именно такъв аватар. Желателно е да публикува и самия аватар (най-добре като прикачен файл), защото ако след време го смени с друг аватар, ще се загуби връзката между публикуваната информация и настоящия му аватар.
Колегите, които не използват аватари, също могат да изложат аргументите, поради които не желаят да използват такива.

Вероятно тази тема ще се стори несериозна на мнозина, но според мен въпросът за аватарите, които си избираме, не е маловажен.
 
Спопред мен, от психологическа гледна точка, когато един потребител или гост на форума чете дадена публикация, той я възприема комплексно - не само текста в публикацията, но също така и потребителското име (т.нар. ник), аватара и подписа на автора на постинга. Може би някои от тези елементи се възприемат на подсъзнателно ниво, но определено имат някакво психологическо въздействие.

Какъв е произхода на думата "аватар"?

Аватар, или аватара (от санскрит अवतार, слизане) е въплъщение на божество в индуизма. Най-често понятието се свързва с различните въплъщения на Вишну на земята, където той под различни образи извършва подвизи.

Произходът на понятието е изключително древен. Той е засвидетелстван в т. нар. ,,Брахмани", в Пураните, и в по-късните епоси Рамаяна и Махабхарата, в които окончателно се оформя днешното разбиране на аватарите. Според индуизма божеството се инкарнира в света през различните епохи от неговото съществуване, за да представи на човечеството определени нравствени и религиозни модели, примери за подражание и образци на религиозния култ.

В различните традиции на индуизма се споменават различен брой аватари, от няколко до десетки. Основно са възприети десет от тях. Някои от аватарите на Вишну са обект на самостоятелен религиозен култ.


http://bg.wikipedia.org/wiki/Аватар

Още една дефиниция:

Бог Брама няма форма. Той е възвишено, но непознаваемо божество, което невидимо обхваща цялата Вселена. Когато той се проявява, желаейки да се запечата в облик, разбираем за нашия интелект, тогава ние го наричаме Аватар.

По аналогия, можем да разглеждаме нашите аватари като нашите форумни превъплъщения, които разкриват определени черти от характера ни. Чрез аватара ние изразяваме себи си или част от себе си. Аватарът е начина, по който желаем да изглеждаме пред другите потребители, нашето виртуално лице, така да се каже.

Аз също ще публикувам по-нататък информация за моя аватар, като отделен постинг   :smile-1:

Hatshepsut

Една статия по въпроса за аватарите, която намерих в Интернет:

Какво означава вашият аватар?

 Психолози изясниха какво показва изборът на определен аватар за човека, който го използва в чатове и форуми. В тази статия ще разгледаме значенията на аватарите от гледна точка на психологията.

 Ако сте избрали за своя картинка животно (по мнението на психолози, това е най-популярният вид аватар), значи основните природни качества на конкретното животно, се отнасят и за вас. Тук ще посочим най-често срещаните: Например, ако на вашия аватар е изобразена котка, значи сте независим човек, който обича ласките и домашния уют.

Куче – вие сте предан, открит, честен, дружелюбен човек.

Змия – вашите характерни качества са хитрост, ум, ловкост.

Бик – упорит, силен, безапелационен.

Aнимационни или други филмови герои – aко предпочитате анимационни или други филмови герои, значи искате да проектирате върху себе си добрите качества на героите. Обикновено такива аватари избират тийнеджърите. По-възрастните традиционно [не] избират анимационни персонажи.

Знаменитости – този избор е скрито послание, което гласи: "С вас ще разговаря съвременен и информиран човек, който знае всички новини от областта на киното, музиката, спорта и т.н."

Политици – има два варианта. При първия – притежателят на аватара изразява политическите възгледи на личността, чиято снимка ползва. При втория – става дума за пълна аполитичност и наличие на чувство за хумор.

Злодеи – често ги избират хора, които са самотни, затворени, лесно раними. Не спорете с тези хора.

Ексклузивни аватари – обикновено чатърите ги изготвят сами. Този тип хора знаят цената си. Те общуват с охота, обаче често са прекалено високомерни, обичат да доказват правотата си, в спорове често побеждават. Лошото е, че лесно се обиждат, но затова пък бързо забравят обидата.

Собствена снимка – този аватар се използва крайно рядко. Избират го изключително открити хора, които са готови да преминат от виртуално към реално общуване.

Природни картини, пейзажи – показват нестандартно мислене, склонност към философия и романтика. Обикновено този тип хора не участват в конкретни теми.

Силен герой – използва се или от подрастващи, или силно комплексирани хора. В реалния живот те са самотни и безпомощни.

Съблазнителна дама – тези аватари се използват от жени, търсещи нови познанства, които да прерастнат в реални такива. Приятно е да се общува с такива дами. Те обичат комплиментите и много бързо се привързват. Зад такива аватари могат да се скрият не само дами, но и транссексуално ориентирани хора.

 Това са основните психотипове, които специалистите-психолози виждат зад маската на аватарите.

http://kushel.blog.bg/drugi/2011/11/26/kakvo-govori-avatara-ni-za-nas.857055

Hatshepsut

01 August 2018, 12:08:22 #2 Last Edit: 13 June 2019, 08:26:37 by Hatshepsut
Ще публикувам моя аватар в пълен размер, за да се видят детайлите:Намерих случайно тази картинка в интернет и ми хареса за аватар. Изображението не представлява конкретна историческа личност. Откакто я намерих през октомври 2010 г., нямам желание да я сменям с никоя друга и я използвам навсякъде по форуми и сайтове в интернет :smile-1:

Panzerfaust

Не използвам аватар (както се вижда) и никога не съм използвал аватари, а пиша по форуми вече над 10 години. Причината е, че просто не отдавам толкова голямо значение на това, за мен по-важно е съдържанието на участието ми. :smile-1:

Hatshepsut

В новата версия на форумния софтуер всички потребители имат аватари, а тези, които не са си избрали аватар, се представят с аватар по подразбиране:Това е съществена разлика от предишните версии, в новата версия само гостите на форума нямат аватари  :smile-1:

Hatshepsut

Колеги, по възможност използвайте само квадратни аватари и то с максималния размер 130х130 пиксела.
Наскоро инсталирах нов модул, който прави аватарите кръгли и ако са били правоъгълни, не изглеждат добре.

Hatshepsut

08 May 2020, 12:57:07 #6 Last Edit: 10 May 2020, 18:33:13 by Hatshepsut
Занапред за колежките от форума, които нямат аватар, е предвиден нов стандартен аватар::girl:

Нов стандартен аватар ще има и за колегите:А предишния стандартен безличен аватар ще е само за тези, които са избрали пол "None".

Hatshepsut

Занапред максималният размер на аватарите ще бъде 100х100 пиксела. Това е стандартния размер, предвиден от платформата на форума и мисля, че този размер е достатъчен.
В най-кратък срок ще преоразмеря аватарите на всички колеги от форума.

Similar topics (1)