• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

23 September 2020, 15:33:29

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11483 Posts

Шишман
3252 Posts

Лина
563 Posts

Panzerfaust
533 Posts

Long time ago
503 Posts

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 17287
  • Total Topics: 1283
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 53
Total: 54

Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!

Started by Hatshepsut, 14 October 2018, 22:07:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.
Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко.

Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки.

Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни.

Време, в което има много на витрината, но малко в склада.
Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете ,,изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до
вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.


Запомнете и казвайте ,,обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото е
дин ден този човек няма да е до вас.
Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

 

Истинските Неща в Живота
Джордж Гарлин

Hatshepsut

Замислете се колко глупав е средностатистическият човек и разберете, че половината от тях са по-глупави от това!
В Америка всеки може да стане президент. Това е проблемът!

САЩ са основани от група робовладелци, които искаха да са свободни. Не съм ли прав? Те убиха доста бели англичани, за да могат да продължат да притежават черни африканци, така че да могат да затрият останалите червени индианци, та да се преместят на запад и да откраднат останалата земя от кафявите мексиканци, че да имат място, откъдето да излетят и да изсипят ядрените си оръжия върху жълтите японци. Знаете ли какво беше мотото на тая страна някога? Дайте ни цвят и ние ще го изтрием!

Боксът не е спорт. Боксът е начин да пребиеш някого. От тази гледна точка боксът е по-изтънчена форма на хокея. Но да пребиеш някого не е спорт, независимо какво си мисли полицията. Когато полицейското насилие стане олимпийски спорт, чудесно, боксът също може да стане спорт.

Забелязали ли ли сте, че когато шофирате, всеки, който кара по-бавно от вас е идиот, а всеки, който кара по-бързо - психопат? "Виждаш ли го тоя идиот? Виж само как пълзи... Уау, виж как изхвърча тоя психопат!"

Никога не е "просто игра", когато ти печелиш.

_________________________________________

Авторът на горните цитати е Джордж Карлин, един от най-известните, ако не и най-известният американски комик. На 22 юни 2008 година, той почина от инфаркт на 71 годишна възраст, събитие, като цяло останало неотразено от българските медии. В това няма нищо чудно, когато той печели популярност в края на 60-те, българското общество се е вълнувало от други неща, пък и голяма част от хумора му е трудно преводим. Книгата му "Кога Исус ще донесе пържолите?", за която гордо отбелязва, че е успяла да обиди трите най-големи религии, плюс вегетарианците, бе издадена на български почти незабелязано преди две години.

Запазена марка на Карлин винаги са били политическите шеги, черният хумор и желанието да разбива табута. Монологът, с който печели най-голяма известност е "Седем думи, които не можете да кажете по телевизията", посветен на думите, забранени за употреба в американския ефир. (Shit, Piss, Fuck, Cunt, Cocksucker, Motherfucker, Tits - вероятно може да ги преведете и сами.) През 1972 г. е арестуван след един от монолозите си по темата, а през 1978г. Върховният съд на САЩ потвърждава правото на правителството да упражнява контрол върху съдържанието на радио и телевизионните предавания.

В България, макар и неосъзнато, Карлин е най-известен не с множеството си саркастични забележки, а със сантименталното открито писмо, което пише след смъртта на първата си жена. "Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!" и пр. Няма начин да не сте го получавали в ерата на бързата размяна на линкове. Популярно е до клишираност, но едва ли Карлин е виновен за това.
________________________

Да продължа с още няколко от любимите цитати на Карлин:

Атеизъм: сдружение с нестопанска цел.

Повечето хора, които си купуват пистолет за самозащита, са хората, които не си слагат колан, когато карат.

Ако някой се усмихва през цялото време, най-вероятно ви продава нещо, което не работи.

Повечето хора работят колкото да не ги уволнят и получават колкото да не напуснат.

Почтеностт може би е най-добрата политика, но по метода на елиминацията стигаме до извода, че непочтеността е втората най-добра политика.

Ако е истина, че сме сави във Вселената, то трябва да кажа, че Вселената е имала доста ниски цели и се е задоволила с много малко.

Нямам хобита, хобитата струват пари. Интересите, от друга страна, са направо безплатни.

Едно нещо, което харесвам у егоистите - не говорят за другите хора.

Религията е като тока на обувката ти. Ако ти помага да стоиш изправен и да ходиш по-уверено -браво на теб! Но не се опитвай да сложиш твоите токове на моите обувки и по дяволите, нека не изпращаме мисионери в Африка да заковават токове към голите крака на местните жители!

Защо проституцията е незаконна? Продажбите са законни. Чукането е законно. Как така продажбата на чукане е незаконна? От всички неща, които може да направим, да причиниш на някого оргазъм едва ли е най-лошото. В армията ти дават медал за изливане на напалм върху хората! В цивилния живот те пращат в затвора за един оргазъм!

Забелязали ли сте, че повечето жени, които са против абортите, са жени, които на първо време не искат да се чукат? В природата има баланс.

_______________

https://lifestyle.ibox.bg/news/id_141135449

Long time ago

Светла му памет на човека.
В България наистина е известен с посланието за живота, вдишванията и спирането на дъха. Много добро и истинско.
----
За бокса е прав абсолютно

За седемте забранени думи...ами отдавна вече не са забранени и са станали запазена марка на почти всичко американско, поне от това което идва към нас в България.