• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 September 2020, 23:02:21

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11472 Posts

Шишман
3234 Posts

Лина
563 Posts

Panzerfaust
530 Posts

Long time ago
503 Posts

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 17251
  • Total Topics: 1283
  • Online Today: 82
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 46
Total: 46

Древната македонска "история"

Started by Hatshepsut, 14 October 2018, 17:53:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Древната македонска "история"


Macedonia timeless (Slavic Power)

Да се смееш или да плачеш? :lol:
Одисей, Клеопатра, Цар Симеон, Ленин, Сталин и Юрий Гагарин са македонци, нe знаехте ли?

Hatshepsut

За съвършенството на македонската кирилица...

Македонската кирилица е най-съвършенна графична система. Като писмо тя има извънреден, съвършен облик, със симетричност и стилизация на буквите.

Това е постигнато по време на нейния исторически развой. Трябва да бъдат взети мерки този облик да се запази, както и да се намали влиянието на латиницата.

Подобни изказвания са направени в Скопие по време на кръглата маса ,,Кирилицата - от къде идва и на къде отива", информира Македонската информационна агенция.

Инициативата се организира в рамките на кампанията за опазване, използване и модернизация на македонската кирилица.

В срещата са взели участие академици и професори от Катедрата за македонски език на Филологическия факултет, представители на Философския факултет в Скопие, лингвисти и информатици.

Професор Людмил Спасов оценява кампанията за изучаване на македонската кирилица като много значима особено в процеса на интеграция към ЕС. По думите му е е изключително важно македонците да покажат културната си идентичност, различна от тази на останалите европейски народи.

И подчертава: "Нашата кирлица трябва да влезе в културното богатство на ЕС".

Професор Димитър Пандев от Филологическия факултет посочва, че още при създаването на глаголицата Св. Кирил измисля буквите симетрични, което по-късно е пренесено и в кирилицата.

Професор Иван Джепаровски призовава сънародниците си да пазят и обновяват (!!!) корените си, да се интересуват от това, което имат, без да се изолират - да бъдат отворени пред предизвикателствата на съвременната цивилизация.

Македонската кирилица е по-съвършенна от «другите» по отношение на функционалността. Такава теза представи деканът на Филологическия факултет Максим Каранфиловски.

Причината е, че тя не съдържа така наречените нефункционални гласови и двугласните букви, които са отхвърлени.

По време на кръглата маса са коментирани и законовите мерки, чрез които може да се опази кирилицата и македонският език.
Езикът, като дял от духовното културно наследство, е заложен в новия Закон за защита на културното наследство. Този закон се различва от Закона за употреба на македонския език и го допълва.

Подобен начин за третиране на езика е нов национален модел на поведение, е изтъкнато по време на разговорите. Въпреки това все още нямало инструменти за защита на писмеността.


http://news.ibox.bg/news/id_1662582722

Hatshepsut

7 000 години македонска писменост
3 000 години македонска земja
2 000 години Xристиjaнство во Македониja


Hatshepsut

Как няма да е съвършенна, като самия Милован Джилас има пръст в Македонската азбука.
 
"Odmah uputite Malinsku, Konjevskog I Markovskog da definitivno uredimo pitanje makedonske azbuke" .

Добре, че не е знаел Джилас за откритието на Проф. Аристотел Тентов и акад. Томе Бошевски. Сега щяха да си пишат на египетско демотично писмо, като стой та гледай.  crazy crazy crazyПречек на Тентов и Бошевски на аеродром Александар Велики
...има следните основни тези:
1. Македонците са измислили руните преди 3000 г.
2. Династията на Птолемеите имала древна руническа писменост.
3. Сите рунически надписи из Европа са македонски.
4. Египтяните и те са македонци, а коптите - данайци.
5. Буквата "дз" (S) от македонската азбука е на 3000 г.

Hatshepsut

Розетският камък и македонският език

Когато разумът спи, се раждат чудовища!

Не знам как да ви поднеса тая новина поради феноменалната и сензационност.

Значи, повечето от вас познават опитите в Република Македония да се дефинира точно македонската идентичност.

Популярните теории, застъпени и в учебниците там твърдят, че античното македонско население се смесило с дошлите по-късно славяни и така се формирал славянският македонски етнос, който от македонците бил взел името, а от славяните езика.

Последните "научни открития" с които съседите се хвалят, опровергават горната популярна теория и се състоят в следното - учените Аристотел Тентов и Томе Бошевски са разчели повторно Розетския камък и твърдят, че текстът, който доскоро се считаше за написан на египетски демотична азбука и отдавна разчетен е всъщност написан на македонски, и то не на античния македонски, за който още се водят спорове бил ли е сроден на древногръцкия или не, ами на днешния македонски - език, напълно разбираем и днес например в околностите на Елин Пелин.


Примери от "разчетените" надписи

Не само това. В Македонския интернет в момента вилнее националистическа истерия по повод това "откритие". Водещият на едно от най-гледаните ток шоута в Македония - Янко Илковски поде кампанията, която се разпространи като горски пожар из целия македонски интернет.

https://komitata.blogspot.com/2007/02/blog-post.html

 :lol:

Hatshepsut

И създаде Господ македоноида :D :D ;D :-[

Правителствената пропаганда в Македония започва да има обратен ефект


Млади македонци облечени като войници на Александър Македонски.
Античната истерия в Македония продължава, но вече започва да среща съпротива
. Снимка: в. "Шпиц"

,,Деца на слънцето и цветето, да знаете че населих вашата майка Земя с три раси: бялата раса македоноиди, жълтата монголоиди и черна раса, която нарекох негриди. Всички останали хора са мулати. От вас македонците заченах бялата раса и я разширих чак до Японско море. Всички бели хора са ваши братя, защото носят ген македонски и всички преселения от  вас почнаха, та тръгнаха на север."

Това е част от обръщението на Бог към македонците в краткия филм ,,Македонска молитва", който  Македонската национална телевизия излъчи непосредствено преди новогодишната нощ. Според обясненията на Бог във филма, това ,,откритие" не е познато на света, защото ,,зли дяволски души лъжеха и изкушаваха македонците повече от 1000 години". Автори на филма, който се излъчваше и по сателитния канал на Македонската телевизия, са Ниче Димовски и Владо Денчов.


Клипът "Македонска молитва" от националната телевизия, в който македонците разговарят с Господ.

В интерес на истината много от посланията в ,,Македонска молитва" са традиционни за македонизма и не представляват нещо ново. Те се вписват добре и в активната кампания на правителството да пропагандира ,,античния" произход на македонската нация и нейното величие през вековете. До момента, тази кампания успяваше да тушира недоволството от външнополитическите неуспехи на Македония в споровете с Гърция и дори да засили доверието към управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ. Разговорът с Господ обаче, както и интересните расови теории, изглежда дойдоха в повече и на по-рационално мислещата част от македонското общество. И ако досега повечето протести срещу ,,античния фундаментализъм" идваха от опозиционната бивша комунистическа партия СДСМ, сега съпротива се появява и сред по-неутралните кръгове.

Македонският историк Тодор Чепреганов обяснява пред в. ,,Шпиц", че интерпретациите от ,,Македонска молитва" са непознати за историческата наука в световен мащаб и са опит за митологизация на историята. ,,Такива съобщения могат да имат голямо влияние върху ума на малките деца. Тезите са сходни с идеите на Хитлер, който виждаше арийската раса да се простира до Индия. Група хора в Македония се опитват да създадат някаква нова история, за която няма аргументи. Не знам дали забравят, че в света има и други историци, които ще се запитат какво ни е на нас македонците," казва професор Чепреганов. Според него Институтът за история не може да реагира на всяка лудост и измислица, защото в последното време подобни неща се срещат наистина много.

Сузана Симоновска, професор по антропология, също коментира пред ,,Шпиц", че подобни ,,данни" противоречат на теорията за еволюцията на човека и бялата раса. ,,Това повече е пародия, отколкото някакъв документален филм. Излиза, че ние сме първи на този свят и след нас идва потоп. Това е противно на моите възгледи за модерна нация със своя идентичност", смята професор Симоновска. В последно време общественото мнение в Македония е бомбардирано с различни ,,открития" на квазиархеолози и историци, като най-свеж е споменът от лятото, когато на македонците им беше обяснено, че имат общи корени с пакистанското племе Хунзи. В случая с ,,Македонска молитва" реагира и Съветът за радиодифузия, македонският медиен регулатор, който обяви, че през седмицата ще излезе със становище по случая.

,,Македонска молитва" обаче не е единствен случай на драстична пропаганда по македонските медии. Конфликтът с Гърция около името ,,Македония" и затрудненото интегриране към ЕС и НАТО даде силен тласък на национализма в западната ни съседка, който не се поддържа само от маргинални партии, а от всички медии и от самите управляващи. Постоянно тече кампанията ,,Ти си Македония", която се старае да даде ново значение на понятието ,,македонец" и според някои интелектуалци напомня силно на пропагандата в нацистка Германия. Всекидневно по повечето телевизии се излъчват рекламни клипове, в които запазен знак е впереният към зрителите показалец. Постоянно се говори за храбростта и издържливостта на античния пълководец Александър Велики.

Любомир Цуцуловски, професор по философия, коментира пред ,,Шпиц", че тези медийни кампании вече стават безсмислени. Според него в тях има много елементи, които напомнят за най-вулгарния период от соцреализма в СССР. ,,Изглежда, че рекламите искат да изградят ,,юберменш" или ,,надчовек" - както в нацистка Германия. Между другото, в рекламите често ви се казва, че вие сте никой и нищо и можете да бъдете нещо само чрез правителството и неговите напътствия. Има го и заплашителният момент, с пръстът вперен към екрана – като американския чичо Сам. Всичко това може да има доста застрашителни ефекти", казва проф. Цуцуловски. Според него безвкусицата и прекаленото преекспониране на рекламните вече има контраефект и повечето хора се дистанцират. ,,По правило, обществата се опират на античността и на миналото, когато настоящето е в криза", казва Цуцуловски.

Естествено, опозиционната партия СДСМ също не спестява критиките си. Според професора по международно право Любомир Фръчковски, едно е да се обсъжда античната история, а друго да се твърди, че македонците са директни потомци на Александър Велики. ,,Това е генетично невъзможно и пагубно. Ясно е, че кампаниите са политически проект за консолидация на авторитарността, чрез която правителството се опитва да създаде една нова идентичност и нов смисъл на понятието македонец", казва Фръчковски. Според него такива тенденции могат да доведат до колапс на държавата и нейната изолация, защото международната общност няма как да повярва, че македонците са директни потомци на Александър. ,,Тази политика на властта все някога ще престане, но за това трябва не само интелектуална, а и социална борба. Само с борба се печели свобода," обяснява проф. Фръчковски.

Не е ясно доколко свободата може да дойде от бившите комунисти в Македония, които може да са имунизирани за ,,античната болест", но търпят доста критики за югоносталгия и прекалени симпатии към Сърбия. В случая обаче запазват по-разумна позиция, която контрастира с екзотичните инициативи на управляващите от ВМРО – ДПМНЕ. Освен постоянните закачки със съседите на историческа тематика, медийната пропаганда на ВМРО включва борба с аборта, както и опит за прокарване на закон, според който неженените до определена възраст младежи ще трябва да плащат немалък данък на държавата. Друг закон пък предвижда големи социални помощи за македонските семейства с повече деца. Трябва да се отбележи, че законът няма да обхваща райони с предимни албанско или ромско население.

Подобни мерки не се харесват на повечето млади хора в Македония. Това не означава, че те имат проблеми със своята македонска идентичност, а повече, че са уморени от крайните националистически и авторитарни залитания на властта. Която в интерес на истината не се занимава само с пропаганда. Наскоро в Македония влязоха в сила и далеч по-смислените закони като забраната на найлоновите торбички. На последната лидерска среща беше деблокирана и дългоочакваната лустрация, като управляващите и опозицията постигнаха споразумение председателят на лустрационната комисия да се избира на ротационен принцип, като първите шест месеца да бъде от опозицията. Очаква се лустрацията да обхване държавните служители, съдиите, университетските преподаватели, верските общности, Македонската академия на науките и изкуствата, журналистите, както и неправителствените организации.

Подобни мерки, заедно с нарасналата нетърпимост на обществото към националистическата пропаганда, може пък да доведат до стабилизиране на македонската държава, което няма как да не помогне за бъдещата европейска интеграция. Много зависи и от съседите на Македония – доколко те ще намалят натиска си и ще оставят младата република да достигне сама до нужните либерални и демократични ценности? За да бъде наистина Македония ,,самостоятелна и независима" - идеал, между другото, добре познат от българската история.

Hatshepsut

Британската кралска фамилия е ...македонска

Освен тях потомци на старите македонци били и поне петима американски президенти. Това пише в "забележителната" си книга Александър Донски от Щип.

 Любопитен репортаж излъчи македонският телевизионен "Канал 5", посветен на духа на ...самия Александър Македонски. Той се явил пред самоукият историк от Щип Александър Донски. Явлението се случило преди цяла година в САЩ, с посредничеството на Стив Херман – известен американски "медиум".

 Великият пълководец и "предтец" на днешните македонци говорил много миролюбиво и по думите на Донски в телевизионния репортаж, се интересувал от лингвистиката – езика и писмеността на съвременните македонци. Александър Донски едва сега разкрива преживяното, защото вече го описал в поредната си книга, която щяла да се появи наскоро.

 По-рано самоукият "историк" и "парапсихолог" от Щип издаде книгата "Антропологични разлики между македонците и българите", а в други съчинения доказваше "македонските корени" на британската кралска фамилия и на поне петима американски президенти.

https://frognews.bg/news_11415/

Hatshepsut

Гениалните открития на македонските историци нямат край.

В нов епохален труд, събран в книгата "Открадната история", авторът Петар Поповски откри, че "Венеция" и "Виена" са... македонски имена.

Названията идвали от древномакедонските племена "венети", които дали названията на още 17 града в Англия, и над две хиляди топонима по цял свят, съобщава БНР.

Историкът Поповски отбелязва, че "крадецът" на имената е Гърция, а кражбите започнали още в дълбока древност.

Тогава първите посегателства върху македонската история били извършени от "елините, които били обикновени пирати и нямали никаква култура".


Тези нови неподозирани факти от древната и безкрайна македонска история идват само дни след като друг автор – Томе Веляновски от град Прилеп, "откри", че норвежката столица Осло е получила името си от... македонската принцеса Ословяна.

Тя била потомка на "македонския цар Самуил"  :-D, в която по време на кръстоносен поход се влюбил норвежки рицар.


http://www.dnes.bg/world/2009/10/30/veneciia-i-viena-bili-makedonski-imena.79991

Hatshepsut

Македония е на 77 000 години


Vasil Iljov guest @Makedonium - 77000 years MAKEDONIA

 :kuku:

Hatshepsut

И разбира се, човешките раси са ... Негроиди ... Монголоиди ... и ... Македоноиди!


Господ проговаря на македонците - за македонизма по македонската Тв

Hatshepsut

Поредната олигофрения

Македонци установиха контакт с Александър Велики (видео)Изключително сериозен репортаж на македонска телевизия показва как американски медиум се свързва с Александър Македонски и успява да го накара да изповяда душата си.

"В един момент усетих вибрацията на един прославен цар. Седеше до мен, наметнат в лъвска кожа и загрижено лице. Не можеше да сбъркам, това е Александър Македонски. Той иска нещо да ни каже.", споделя медиатоирът Стив Херман, който телевизията определя като един от най-популярните в света.

Ето какво е заявил Алескандър Велики пред македонския ,,историчар" и американския медиум:

,,Не ходих до Персия да водя война. Интересувах се от азбуката, от начина, по който пишат и културата им"

е заявил Македонски на медиума. "Не трябва да воюваме, а да създаваме приятелства между народите", казал още Александър Македонски, който явно е искал да се изявява като Далай Лама.

Пред телевизията  историкът Александър Донски не поставя под никакво съмнение дейността на медиума, въпреки че, ако съдим по историческите данни, няма как Алескандър да е искал да се запознае с персийската култура, водейки фалангата си, наброяваща над 30 000 души срещу персите.

Телевизията пък допълва легитимацията на медиума, като съобщава, че той е доверен човек на политици като Ал Гор и звезди като Кристина Агилера, Къртни Кокс и прочие.

Разбира се подобни материали не би трябвало да ни учудват, имайки предвид, че преди време националната македонска телевизия излъчи клип, в който Бог говори на македонците. Клипът бе платен с държавни пари по поръчка на правителството.

http://www.bnews.bg/article-13696

Hatshepsut

https://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1697326

Македонците нямат спирка: Исус бил роден не във Витлеем, а в охридското Витлеемо

Група археолози от Македония, наричаща себе си "Исусовци", твърди, че е открила точното място, където се е родил Исус Христос, но това не е Витлеем, а в село Витлеемо, което се намира в близост до Охрид.

"Мисля, че това е истинското място, където е роден Исус, а не във Витлеем край Йерусалим", обяснява археологът Аврам Яков пред сайта okno.mk.

Загадъчното място е открито в малкото селце Витлемово при изграждането на магистралата към Тирана.

"Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус. Същото място е съществувало и в древни времена. За това свидетелстват и публикациите в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското правителство. По време на царуването на Юстиниан селото е било в икономически възход. А в периода на ранното християнство точно това място се е славело с раждането Исус. Тогава всички са приели християнската вяра и са построили църкви", обяснява още той.

По думите на археолозите се очаква това откритие да промени световната история. Те очакват развитие на религиозния туризъм в Македония. Засега няма никакви реакции от Ватикана и от другите християнски центрове в света.

Hatshepsut

Човекот е со потекло од Македонија, а не од Африка?!


Македонски научници и палеонтолозите укажуваат на тоа дека во околината на селото Стамер, во близина на градот Делчево е тајното потекло на човекот и алка во еволуцијата, која не е пронајдена. На ова место е откриена единствената праисториска гробница на животни.

Фосили од праисториски животни, постари повеќе од 10 илјади години, што денес живеат само во Африка, беа пронајдени во близина на градот Делчево, 200 километри источно од Скопје

Македонски научници и палеонтолози укажуваат дека на локалитетот Стамер кај Делчево, источна Македонија, судејќи по сè, се наоѓа тајната на настанувањето на човекот и алка во синџирот еволуција, која до денес не била пронајдена. На тоа место е откриена единствената праисториска масовна гробница на животни.

Фосили од праисториски животни, постари повеќе од 10 илјади години, што денес живеат само во Африка, беа пронајдени во близина на градот Делчево, 200 километри источно од Скопје. Тука пред седум години е пронајден череп на првата жирафа во Европа и остатоци од мастодонт. На таа локација во март се откриени фосилни остатоци од праисториски носорог стар од три до пет милиони години. Последното ледено доба настапило пред околу два милиони години. – Со откривањето на коските од носорог го завршивме истражувањето за оваа година на локалитетот Стамер. Се надевам дека во наредниот период нашата институција ќе добие повеќе пари за понатамошни истражувања – изјави Ивица Здравков од Природно-научниот музеј на Македонија.

Праисториските гробници близу делчевското село Стамер, случајно пред седум години, во март ги откри рударскиот инжинер, Љубе Митевски, кога по ерозија на земјиштето на површината се појавиле коски на праисториски животни.

https://mkd-news.com/chovekot-e-so-poteklo-od-makedonija-a-ne-od-afrika/

Hatshepsut

ALEKSANDROVO ORO - THE DANCE OF ALEXANDER THE GREAT :mad:

Hatshepsut

Александър Македонски и цар Самуил говорели един език


Александър Македонски, цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език – този, който са говорели македонците винаги, пише на сайта си македонската телевизия Канал 5.

Материалът е посветен на ,,изключително интересната книга" на професор Винко Прибоевич от 1525 г., която се съхранява в университета ,,Св. Климент Охридски" в Скопие. Използвайки цитати от гръцки и латински автори, авторът твърди, че македонците винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато той е написал книгата си, се казва в публикацията.

Според Прибоевич македонците през 16 век са живеели на същата територия, на която са се намирали и през предходните векове и винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато е създадена книгата.

Това твърдение на Прибоевич не е по сърце на македонската пета колона, която твърди, че има голяма празнина - без македонци, от времето на апостол Павел до книгата на Кръсте Мисирков през 1903 г., тоест че македонците са изчезнали заедно с езика, обичаите, традициите и историята си. Че това е обикновена измислица на онези, които не се чувстват и никога не са се чувствали македонци, може да се види при Прибоевич още през 1525 г., а не днес, тържествува телевизията.

Интересно е, че никъде в книгата си Прибоевич не споменава България и българите като част от така наречените славяни на Македонския полуостров. На едно място има асоциация, че ,,цялата земя до Черно море е македонска земя, която по-късно е прекръствана с различни имена, за да се покрият следите на истината за Македония", пише още Канал 5.

Прибоевич е изключителен учен на своето време, отличен познавач на античната и класическата история, представя го македонската телевизия.

Бидейки добре запознат с историята на Балканския полуостров, той го нарича Македонски полуостров, се казва още в материала.

Според цитатите и според това, което професорът е открил в историческите си изследвания, както и въз основа на различията в говора между македонци и гърци, става напълно ясно, че македонците не може да са гърци, не знаят гръцки, а винаги само своя майчин македонски език, продължава телевизията.

Според Прибоевич така наречените славяни, но под други имена, винаги са били тук, а преселението им било измислено само за да се прекъсне континуитета на съществуването на древния народ през вековете. Той дори твърди, че всички подялби в тази част на Европа били направени само за да се унищожи автохтонността на народа, който живеел в продължение на хиляди години по родните си места.

https://www.dnes.bg/balkani/2013/05/22/aleksandyr-makedonski-i-car-samuil-govoreli-edin-ezik.188778