• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

10 August 2020, 02:56:23

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11154 Posts

Шишман
2950 Posts

Лина
519 Posts

Panzerfaust
507 Posts

Long time ago
502 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
 • Total Posts: 16568
 • Total Topics: 1276
 • Online Today: 33
 • Online Ever: 420
 • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 24
Total: 24

Нов дизайн на Форума (SMF 2.1)

Started by Hatshepsut, 01 August 2018, 07:38:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

01 August 2018, 07:38:06 Last Edit: 05 August 2018, 07:50:03 by Hatshepsut
Нека в тази тема коментираме новия дизайн на Форума.
Във Форума вече е интегриран модула TinyPortal (https://www.tinyportal.net/), с който визията се променя и форума започва да прилича на сайт  :azn:
Форума вече има не само начална страница (https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=forum), а и заглавна страница (https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php). Разликата между двете е, че съдържанието на форума (индекса) не е Home page, а е преместено на нова страница (бутона "Forum" в заглавното меню).
А новата заглавна страница (Front page) включва само някои от последните публикации от най-важните раздели на Форума.

Чатът е вграден в TinyPortal и се намира долу вляво. Няма възможност за баниране на потребители само от чата, ако някой е в нарушение, ще бъде баниран от форума като цяло  C:-)

Hatshepsut

Ако ви дразнят допълнителните панели вляво и вдясно, може да ги скриете. Обърнете внимание на малките бутончета [–] в горния десен ъгъл (под главното меню). Чрез тях може да скривате или показвате тези панели. Аз примерно съм скрил десния панел, защото не ми е нужен, така се освобождава допълнително място на екрана  :azn:

Click  :arrow:


Hatshepsut

За разлика от предишните версии, в новата версия SMF 2.1 потребителите могат да избират езика на форума директно, без да влизат в своите профили.
Най-горе вдясно има падащо меню, откъдето може да си изберете езика, на който ще виждате менютата и опциите на форума. Вариантите са само два - български и английски, по подразбиране форумът е настроен на български език. Е, членовете и симпатизантите на партия Атака може да искат да виждат форума на руски език, но това няма да се случи - нямам никакво намерение да инсталирам руски езиков пакет  >:D

Освен това, най-горе вдясно има и търсачка, може да търсите информация в текущата тема, текущия раздел или в целия форум. Търсачката е много добра и бърза, почти всеки ден я ползвам и няма проблем с текстовете на кирилица  :azn:

Тук на скрийншота съм показал търсачката и менюто за избор на езика на форума:

Click  :arrow:

генерал Жеков

Quoteчленовете и симпатизантите на партия Атака може да искат да виждат форума на руски език, но това няма да се случи - нямам никакво намерение да инсталирам руски езиков пакет

:D Добро решение.Форума работи добре,привикнах със функциите на тоци форум,но тепърва ще започвам да пиша и разучавам повече,за да разнообразим и обогатим форума,единствената ми забележка е относно цвета-подписа ми не е добре видим,но това са бели кахъри
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

10 August 2018, 06:20:32 #4 Last Edit: 10 August 2018, 06:31:41 by Hatshepsut Reason: Проба с опцията "mentions"
Quote from: генерал Жеков on 09 August 2018, 23:18:48единствената ми забележка е относно цвета-подписа ми не е добре видим,но това са бели кахъри

@генерал Жеков , няма как бели букви да се четат на бял фон, препоръчвам ти да смениш цвета на текста, примерно зеления цвят се вижда добре :)

Hatshepsut

10 August 2018, 06:27:59 #5 Last Edit: 10 August 2018, 18:11:19 by Hatshepsut
Друго интересно въведение в новата версия на форума са т.нар "mentions", това е същото като "тагването" на потребители във фейсбук  :cool:

С тази опция може да се обърнете към някой от потребителите във форума и той ще получи известие, че вие сте го споменали в някой постинг. За да "тагнете" потребител във форума, напишете първо символа @ и после напишете името на въпросния потребител.
Давам пример, в снимания в скрийншота постинг обръщението е към един потребител с ник prbatabg

Click  :arrow: 

А пък той съответно получава известие, че съм го споменал, както и линк към темата, където съм направил това:

Click  :arrow: 

генерал Жеков

Какви са новите "звания" по отношение на броя публикации?Забелязах,че е въведена "Full member",има ли промени и във другите имена и какви са параметрите на всяка група т.е какъв е броя публикации,нужен за присъединяване към всяка една група
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Quote from: генерал Жеков on 13 August 2018, 18:41:16Какви са новите "звания" по отношение на броя публикации?Забелязах,че е въведена "Full member",има ли промени и във другите имена и какви са параметрите на всяка група т.е какъв е броя публикации,нужен за присъединяване към всяка една група

По отношение на динамичните групи и броя публикации за преминаване от по-долна в по-горна група няма съществена разлика от стария форум, единствено запазих името на групата "Full member", което е по подразбиране, в стария форум е променено на Forum member  :smile-1:

 • Newbie (0-5 публикации)
 • Junior Member (6-49 публикации)   
 • Full Member (50-499 публикации)   
 • Senior Member (500-999 публикации)   
 • Hero Member (1000-4999 публикации)   
 • Veteran (повече от 5000 публикации)   

Hatshepsut

18 August 2018, 21:59:47 #8 Last Edit: 18 August 2018, 23:14:17 by Hatshepsut
Новата версия предоставя още една възможност - запазване на чернови (Drafts) на вашите публикации  :azn:
Така ако започнете  да пишете някакъв дълъг постинг и спре тока или компютърът увисне, ще може да си възстановите информацията. Долу вдясно под прозореца за писане има бутон "Save Draft", чрез който може да си запишете черновата:

Click  :arrow: 

Черновите се съхраняват една седмица, така че през това време може да си възстановите информацията.
За да видите записаните чернови, влезте в личния си профил, под аватара ще видите меню, от което трябва да изберете "Show Drafts"

Click  :arrow: 

Hatshepsut

28 August 2018, 06:26:39 #9 Last Edit: 28 August 2018, 06:52:28 by Hatshepsut
След като тази сутрин обнових форумния софтуер, с изненада установих, че са изчезнали иконите за пол "Male" и "Female" от потребителските профили. Първоначално си помислих, че това е някакъв бъг, но след като се порових в настройките на админ панела, установих, че това е направено съвсем целенасочено... И така, вече администраторите на форуми ще могат да добавят и други полове, каквито и колкото сметнат за необходимо. Не се и съмнявам, че някои админи ще си развихрят въображението  :mad:

Click  :arrow: 

Лина

Възможното ли е централната, основна част на форма да е по-широка? Дори като скрия двата странични панела тя си остава тясна  и заема едва 1/3 от екрана, при дълги публикации и теми това е много неудобно. В стария форум беше комфортно за четене, защото темата бе в цялата ширина на браузъра, ако ме разбирате изобщо какво искам да кажа?
Ще е хубаво, ако трябва да изчезнат тези панели, но да е четливо. Мое мнение.

Hatshepsut

Quote from: Лина on 01 September 2018, 20:40:12Възможното ли е централната, основна част на форма да е по-широка? Дори като скрия двата странични панела тя си остава тясна  и заема едва 1/3 от екрана, при дълги публикации и теми това е много неудобно. В стария форум беше комфортно за четене, защото темата бе в цялата ширина на браузъра, ако ме разбирате изобщо какво искам да кажа?
Ще е хубаво, ако трябва да изчезнат тези панели, но да е четливо. Мое мнение.

Разбирам те напълно.
За съжаление, в тази версия на форумния софтуер широчината на форума не може да се променя. В старата версия това можеше да се настройва в админ панела, примерно да се зададе 80% или 100%, но тук не може.
Страничните панели се махат много лесно, чрез бутончетата [–] в горната дясна част на екрана, на линията на главното меню.

Единствения начин да се увеличи широчината на форума, който мога да препоръчам и който е напълно работещ, е да се увеличи мащаба на браузъра. Нормалният мащаб за визуализиране на уеб-страниците е 100%, но от настройките на браузъра (всеки браузър дава такава възможност), мащабът може да се увеличи. Предполагам, че ако мащабът се увеличи на 120% или 125% широчината на форума ще стане приемлива.

Лина

01 September 2018, 21:01:10 #12 Last Edit: 01 September 2018, 21:03:33 by Лина
 :smile-1:  Ясно, това е недостатък

Long time ago

Ще бъде ли възможно да има избор на "скин" на форума?

Hatshepsut

Quote from: Long time ago on 04 September 2018, 09:50:20Ще бъде ли възможно да има избор на "скин" на форума?

Засега няма такава възможност, форумът е инсталиран на стандартния шаблон и няма налични други теми, от които да се избира. А и все още няма разработени качествени теми за новата версия 2.1, ако намеря нещо добро, ще го добавя  :smile-1:

На официалния сайт има само няколко теми, но те не ми харесват:

https://custom.simplemachines.org/themes/index.php?action=search;version[]=90