• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

02 July 2020, 19:22:51

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10901 Posts

Шишман
2524 Posts

Panzerfaust
432 Posts

Лина
416 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15639
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 42
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 14
Total: 14

Ангел Джамбазки

Started by Hatshepsut, 07 October 2018, 07:39:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Ангел Джамбазки


Ангел Чавдаров Джамбазки е български политик, заместник-председател на ,,ВМРО – Българско национално движение" от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат избран през 2014 г. от коалиция ,,България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден".

Ангел Джамбазки е роден на 21 март 1979 г. в град София, България. Завършил е СУ ,,Св. Климент Охридски", Юридическия факултет специалност ,,Право". По професия е юрист.

Става член на ,,ВМРО – Българско национално движение" през 1997 г. През 2004 – 2005 г. е председател на Националния младежки комитет на ВМРО. По-късно става член на Националния изпълнителен комитет на организацията, а на извънредния конгрес на ,,ВМРО – Българско национално движение", проведен на 17 – 18 октомври 2009 г., е избран за заместник-председател на партията.

На местните избори през 2007 г. е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от листата на ГЕРБ, след сключено споразумение за общо явяване на изборите в София и Пловдив между ГЕРБ и ВМРО. Става председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност, както и член на постоянните комисии по нормативна уредба и общинска собственост.

В началото на 2009 г. започва активно да се занимава с ревизия на концесията на софийския В и К оператор – ,,Софийска вода" АД". По негова инициатива са премахнати циганските гета в Малинова долина, Студентски град и в други райони на София.

В края на месец август 2011 г. Ангел Джамбазки обявява кандидатурата си за кмет на Столична община на предстоящите местни избори. На 23 октомври 2011 г. в столицата ВМРО-БНД получава 1.82% или 8389 гласа, които са достатъчни Ангел Джамбазки да бъде преизбран като общински съветник. За пръв път в историята на ВМРО-БНД организацията успява самостоятелно да спечели място в Столичния общински съвет. През втория си мандат като общински съветник в Столичен общински съвет, Ангел Джамбазки внася 3 доклада за разваляне на концесията на ,,Софийска вода" АД. Столичният общински съвет обаче, с гласовете на ГЕРБ и ,,Синята коалиция", ги отхвърлят.

През 2012 и 2013 г. участва активно в протестите срещу въвеждането на синя и зелена зони в София. През зимата на 2014 г. внася доклад за възстановяване на редовната автобусна линия между центъра на София и местността ,,Златните мостове", Витоша.

Напуска поста ,,общински съветник" през 2014 г., за да заеме длъжността член на Европейския парламент от България. От 5 март 2017 г. е водещ на предаването ,,Директно" по телевизия България24.

На 4 ноември 2013 г. Български хелзинкски комитет (БХК) изпраща на главния прокурор Сотир Цацаров открит сигнал относно изказвания на представители на ВМРО-БНД и Сдружение на българските футболни привърженици по време на ,,шествие срещу имигрантското нахлуване" на предходния ден. В сигнала си организацията се позовава на цитирани изказвания на Ангел Джамбазки и други лица, публикувани в новина за шествието в сайта на самата ВМРО-БНД. В отговор от прокуратурата образуват досъдебно производство срещу Джамбазки и други неизвестни лица. Повод за шествието, на което са направени изказванията, е нападението над 20-годишната Виктория Христова в центъра на София от страна на алжиреца Салахадин Бин Аладин. В отговор на сигнала на БХК от партията изпращат сигнал срещу правозащитната организация до Национална агенция за приходите (НАП) с искане да бъде установен произхода на финансирането на комитета, а Ангел Джамбазки публично окачествява организацията като ,,противобългарска" и твърди, че тя ,,се занимава с това да клевети представители на българската общност". От партията обвиняват БХК и в това, че ,,установява антибългарска и антихуманна дейност в България и в цели свят". След като от НАП обявяват, че започват проверка, от БХК заявяват, че ,,ако наистина данъчната проверка на БХК е по сигнала на ВМРО-БНД – организация, която нееднократно е отричала основни принципи на политическата демокрация и правата на човека, това е недопустимо и граничи с политически тормоз". Критични към нерегулярната инспекция са и други 14 неправителствени организации. След началото на проверката Джамбазки съобщава, че иска и проверка на физическите лица в организацията. На 6 март 2014 г. от НАП изпращат на БХК резултата от проверката, който не установява нито едно нарушение. Със свои постановления обаче Софийска районна и Софийска градска прокуратура се произнасят, че не е налице престъпление, тъй като изказванията на Джамбазки могат да се приемат като проявление на свободата на изразяване на мнение.

В качеството си на кандидат за член на Европейския парламент през 2014 г. в интервю за чужда медия Ангел Джамбазки определя Кончита Вурст, победителят в песенния конкурс Евровизия за 2014 г., като ,,брадато същество" и ,,генетично модифициран организъм"; и допълва: ,,Чудя се дали толерантността към перверзията не е порок на нашето време". Точните му думи са предадени по почти идентичен в официалния сайт на ВМРО-БНД. Изказването е отразено от чужди медии и става обект на критики. По този повод британският евродепутат Катрин Биърдър протестира срещу решението на Групата на европейските консерватори и реформисти в ЕП да приеме за свой член Джамбазки, когото тя определя като ,,разколна и омразна личност, която е толкова далеч от британските ценности на толерантност и състрадание" и заявява, че ,,този човек очевидно не е ангел", а ,,като се обединяват с толкова открито расистки и хомофобски политик, торите танцуват с дявола". Британският евродепутат Саджад Карим – кандидат за президент на Европейския парламент – заявява, че парламентарната група на европейските консерватори и реформисти ,,има хора, които в миналото си са казвали и вършили неща, които намирам за съвършено отвратителни, ужасни и заслужаващи противодействие".

https://bg.wikipedia.org/


Сайт на Ангел Джамбазки: https://djambazki.org/

Страницата на Ангел Джамбазки във фейсбук: https://www.facebook.com/pages/Ангел-Джамбазки/139581756144530

Ангел Джамбазки - YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjdHmhS_S3XLRa90gFFWIxA

Hatshepsut

Ангел Джамбазки – Те идат

Вгледайте се внимателно в лицата на тези мъже. В очите им. Вслушайте се в думите им. Вижте посланията им. Нарочно не публикувам вече стотиците клипове, заснети от тези мъже, на брутални кланета, обезглавявания, разпъвания на кръст. На живи хора. Вероятно обикновени, нормални хора, живели в Ирак и Сирия. Със семействата им. Изклани като животни.

Политическите аутисти в Брюксел мъдруват и пишат наредби как да се колят прасета и пилета ,,хуманно", докато ислямистите от джамията в Кардиф (за фенове на Азис, Криско, Дриско и другите, Кардиф е в Уелс, това е Великобритания, а не е, да речем, в Междуречието) режат глави на човеци, снимат се, публикуват видеото и са горди от стореното.

Разните мижитурки и лицемери от всякакви антибългарски комитети, мрежи и прочее, също дума не обелват по темата. И защото са защитници на правата на ислямистите, което явно включва коленето на човеци по телевизора, и защото вземат пари от американски фондации, за да защитават същите ислямисти, в ролята им на ,,бежанци" пред българския съд. Същите човеколюбци настояват България да не се пази от нашествието. Да не строи стена. Да приема всички нашественици. Докато долния клип се снима пред ЦУМ.

Публикувам клипа, за да видите паспортите. Паспортът на примата с ножа е босненски. Паспортът на главореза до него е на Република Македония. Хайде сега всеки псевдо-демократ, всеки либерал, либераст и прочее, да отвори приложението с картите на ,,смартфона" си, в краен случай да намери някой книжен атлас по география, навремето ги раздаваха в ,,даскало", и да провери. На колко км са Скопие, Прищина, Призрен, Тетово, Гостивар, Кичево и прочее са жълтите павета, ул. ,,Цар Шишман",ул. ,,Цар Асен", 5-те кьошета, Червената къща и прочее и прочее. Средища и сборища на софийската интелектуална ,,дясно-либерална", човекозащитна и пискливо бореща се за правата на всеки главорез, бохема.

Отделен е въпросът кой финансира, организира и позволи настъплението на ,,Ислямска държава". Кой позволи превратите от т.нар. ,,Арабска пролет". Кой свали Мубарак, кой финансира ислямисткият метеж срещу Башар Ал Асад. Ясно е кой. И заради геополитическото противопоставяне и опита да бъде овладяна последната руска база в Тартус. Но това е друга тема. На друг, дълъг разговор.

На останалите, тези, които смятат да живеят в държава, която се нарича България, държава на българите, които не смятат да бягат от тук, които не смятат да обрязват себе си, жените си и дъщерите си, които не желаят да живеят в халифат, на тези за които думите ,,Род", ,,Родина", ,,Отечество" все още значат нещо – напомням: те идват. Организирани, подготвени, въоръжени. Да налагат халифата, да режат глави, да обрязват жени и момичета.

Да си веят черните знамена, да взривяват паметници и църкви, да отнемат имоти. Да продават жени и деца. Като овце. Като говеда. За това идват. Не за да обсъждаме проблемите на демокрацията, във всеки случай. Не за да дискутират проблемите на гражданското общество. Идат. Носят си автомати и ножове. Вече са в Пазарджик. В махала Изток.

Не знаете? Не сте чули? Не вярвате? Гледайте видеото.

Аз лично ще ги посрещна подготвен. С приятели. Всеки сам си решава.

Те идват.


Foreign ISIS Fighter in Iraq: We Will Conquer Jerusalem, Rome, and Spain

https://djambazki.org/

Hatshepsut

На трети март, да поговорим за национализма


Винаги преди и около 3-ти март избухват едни и същи нелепи спорове. Водят ги две сравнително малки, но пък изключително шумни групички, и двете защитаващи чужди политически интереси, доброволно и по убеждение, или на грантова основа. Но не това е важното. Важното е, че шума и хаоса, който създават самозахранвайки се едни други винаги оставя лош вкус у нормалните българи.

Трети март е датата на възстановяването на българската държавност. Това е безспорен исторически факт. Ролята на Руската империя в Освободителната война също е безспорен исторически факт, който не може и не трябва да бъде нито забравян, нито изопачаван.

Както и опита за детронация на българския княз Батенберг, вземането на страната на сърбите и гърците от руския император през 1913-та година и налагането на политическата антибългарска доктрина на ,,македонизма" от Комунистическия интернационал в Москва през 1934-та година.

На Трети Март задължително трябва да развенчаваме един особено подъл антибългарски мит. Митът за ,,подарената свобода". От всички антинационални митове в българската история, като тези за седемстотинте години робство или за крали Марко (истинско име Марко Мърнявчевич), който загива като османски васал при Ровине през 1395-та, сражавайки се срещу обединените българо-влашки войски и не е спасявал никакви синджири с никакви роби, този мит, за подарената свобода е най-отвратителен.

Няма как да бъде подарена свобода, извоювана с десетки въстания, завери, легии, чети за период от около четиристотин години. Освободителната война, без значение от мотивите на руския император е предизвикана, провокирана и неизбежна след кървавия погром на Априлското въстание. След купищата кости в разорените Батак и Перущица. След световния потрес, предизвикан от предадените от Джануариъс Макгахан, Пиотровски и Гладстон факти за турските кланета над въстаналия български народ. След този кървав геноцид Европа не може да остане безучастна. А това именно е целеният ефект.

Ръководителите на въстанието ясно осъзнават, че с кремъклийките, шишанетата и черешовите топчета няма да победят в сражение Османската империя, която към онзи момент може да доведе армия чак от Египет. Този разгром е търсен, осъзнат политически ефект.

Нещо повече, изходът от Освободителната война до голяма степен е предопределен от фанатичния героизъм на българските опълченците при Стара Загора, Шипка и Шейново. Съществуват основателни съмнения, че евентуален пробив при Шипка и разкъсване на обсадата на Плевен от ордите на Сюлейман паша, биха провокирали поредно руско изтегляне зад Дунава и неизбежен геноцид над българското население.

Но гневът, упоритостта, яростта, саможертвата, героизмът, фанатичната смелост на българските опълченци, храбростта на воините от Орловския и Брянския полкове пречупват устрема на многократно превъзхождащите ги числено османски орди, отблъскват ги, отхвърлят ги в подножието на прохода, при Шейново, където само няколко месецапо-късно ще бъдат напълно разгромени и унищожени окончателно.

Освободителната война е спечелена и свободата ни е извоювана на върха на байонетите на българските опълченци, на остриетата на сабите, ножовете, топорите, артилерийските тесаци, с камъни, дървета и голи ръце,в епичните защитни кървави сражения през кървавия август на 1877-ма, на позициите на връх Свети Никола, връх Шипка, Орлово гнездо, при Желязната батарея. Дължим им поклон и признание. Вечна слава. Точка по въпроса.

Няма по-добър ден от 3-ти Март, за да поговорим за национализъм. За български национализъм. За родолюбие, патриотизъм и национализъм;

Национализмът е идейно и политическо движение в защита на нацията, доктрина, която обединява определена група хора, формиращи дадена нация, на основата на техния общ произход, език, традиции, именна система, култура, религия и етническо землище.

Нациите биват два вида – етнически и политически, в зависимост, дали са се формирали, дали са се превърнали от народи в нации, преди или след да основат собствена държава. Примери за политически нации са френската и американската, примери за етнически нации са германската и българската.

Национализмът преследва национален идеал, национална кауза.

Независимо от сходствата си, всяка една нация и всеки един национализъм има своите характерни особености, които го отличават от останалите. Поради историческите обстоятелства и процесите, които са оказвали влияние и взаимодействие при формирането на нациите е техните национални доктрини.

Национализмът е политически израз, политическа форма на родолюбието. Затова е емоционален. Родолюбието основно, базово човешко поведение. Грижа, задължение. Към себе си, към семейството, към околните, към природата. Национализмът дава политическите лостове за осъществяване на това родолюбие.

Национализмът консервативен ли е? Отчасти и по-скоро. Категорично е много по-близък до консерватизма, отколкото до либерализма днес. Национализмът пази своето. Съхранява паметта, рода, историята, езика, традициите и семейството. Но има и разлики. Консерватизмът е традиционно християнски. Национализмът е етнически. Етно-центричен. Българите мюсюлмани са наши братя българи. И в България, и в Косово, и Македония, и в Босна и в Албания. Друг подобен пример са албанците. За тях религията няма тежест пред националността.

Десен ли е национализмът? Категорично. Много изследователи и политици смятат, че национализмът трябва да е равноотдалечен от политическите доктрини и да взема и прилага тези части от тях, които отговарят на моментния национален интерес и национална кауза. В тази теза има доста логика. Но исторически, като съпротива срещу комунистическия интернационализъм вчера, а днес като съпротива срещу културния марксизъм на носителите на глобалните мултикултурни идеи и джендър- политиките, българският национализъм е по-скоро десен. По същество между болшевишкия интернационализъм от двадесети век и днешния мултикултурен марксизъм и джендъризъм няма разлика.

И двете леви течения се стремят да разградят, да демонтират всякаква памет, за род, обичаи, традиции, имена, религия, че и пол и от този врящ котел да изковават своя нов човек.

Може ли национализмът да е ляв? Категорично не. По изброените по-горе причини. Национализмът се бори срещу комунистическата и мултикултурната идеологии, които отричат всяка традиция. И болшевиките и днешните мултикултурни глобалисти са врагове на нацията, националното, традицията, държавността и националните граници и институции.

Има ли връзка между национализма и националсоциализма? Не. Няма връзка нито с национал-социализма, нито с фашизма, нито с комунизма. Последни три идеологии са изключително близки и приликите между тях са много повече от разликите. Корените им са общи. Бенито Мусолини е социалист и редактор на социалистическия вестник ,,Аванти" преди да формулира теорията на ,,фашо"-то и корпоративната или вертикалната държава. При формирането на НСДП дълго време се борят национал-социалистическите и открито болшевишките течения, чак до Нощта на дългите ножове. И силата на тази партия идва от присъединяването на разочаровани комунисти към националсоциализма. Не случайно в името на тази идеология присъства думата ,,социализъм".

Тези три идеологии, както и съвременния културен марксизъм са базово различни от национализма и негови основно противници. Те се опитват да довършат френската революция и заменят, преразпределят и заместят бог, собственост и монарх, да премахнат националните граници и различия.Всички те се стремят да премахнат нацията, да заличат паметта и, да разтопят всичко във врящия си котел и да отливат по своя калъп своя нов човек – едните на класова, другите на расова, третите на полова основа. Всички те се стремят да постигнат световно господство. За тях пролетарият няма родина, расата е над всичко, полът не съществува.

Национализмът брани род и Отечество. Национална принадлежност, език и традиции и територия. Етническо землище. Национализмът не се опитва да променя или регулира обществени отношения, свързани със собствеността, с религията, формата на държавно устройство и държавно управление.

Имало ли е в България национал-социализъм, фашизъм, монархо-фашизъм като обществен строй? Категорично не. Има болни мозъци и гузни съвести, които твърдят тази нелепица.

По ирония на съдбата единственият опит в България да бъде наложен фашизъм под някаква форма е спрян, чрез деветоюнския преврат срещу опита за налагане на по съществото си фашистка земеделска диктатура, опряна на оранжевата гвардия.

В България е съществувала Национал-социалистическата българска работническа партия (НСБРП), основана е на 15 май 1932 г. от Христо Кунчев, която поддържа преки контакти и следва плътно модела на Национал-социалистическата германска работническа партия. Печатен орган на партията е Вестник ,,Атака", еквивалентен на немския Ангриф, създаден от Йозеф Гьобелс. Партията остава с ограничено влияние, като активното ѝ ядро е едва от стотина души. През 1933 г. се разцепва естествено, стават две партии и изчезва след закриването на партиите след Деветнадесето-майския преврат през 1934 година.

Национализмът съществува далеч преди изброените идеологии, често дори в общности, които все още нямат държавност и ги надживя, именно заради базовото си различие с тях.

Национализмът зелен ли е? Категорично да – зеленото е родолюбие.Опазването на българската природа е от жизненоважно значение за здравето и бъдещето на нацията.

Национализмът работи за осъществяването на осъзнатия и формулиран национален идеал. Националният идеал днес има два плана -вътрешен и външен.

Във вътрешен план трябва да се възстановят законността и правовия ред на цялата територия на страната, да се възстановят образователната и здравната инфраструктура, за да гарантират качествен и ефективен продукт и да се премахнат пречките пред предприемачите в лицето на корупцията, административния произвол и правната несигурност.

Във външен план трябва да премахнем веднъж завинаги границата между Охрид и Черно море, което е мислимо само през приемането на Македония в ЕС, да изградим връзката между Черно и Адриатическо море, което ще ни даде възможност за връзка с българските общности навсякъде на Балканите, да направим възможното да привлечем българите от диаспората и българите от новата емиграция обратно в Отечеството.

Достатъчен пример за това е, че в днешния европейски съюз няма политическа националистическа организация, която да се опитва да промени държавното устройство или обществения договор в страната си. Националистическите партии и организации преследват установяването на правов ред. Недопускането на промяната на традиции или нормативни актове поради външен натиск или външно влияние.

Днес националистическа кауза е охраната на границите. Националистическа кауза е възстановяването на правовия ред. Националистическа кауза е изработването на нова политика по миграция и промяна на документите, които засягат тази тематика – Дъблински и Шенгенски регламенти. Националистическа кауза е договарянето на такива правила в ЕС, които да не ощетяват български предприемачи, заради западен протекционизъм и на практика нарушаване на свободния пазар.

Националистическа кауза е не разрушаването на Европейския съюз, а промяната на начина по който работи и по който се вземат решения. Промяната му от опит за врящ мулти-културен, мулти-полов котел, към Европейски съюз на Отечествата.

Основан на свободен общ пазар, обща отбрана и сигурност, обща защита на външната граница, основан на дерегулация и свобода на предприемачите, основан на запазване на суверенното право на нациите и държавите да определят своя вътрешен ред. Спорът е в границата на суверенитетите и отговорностите. На субсидиарността.

За да не се повтарят събитията в Кьолн. Националистическа кауза е тежестта на вземане на решенията да е върху Съвета, където заседават легитимни представители на суверенните държави, а не върху ЕК, която често представя непрозрачни и откровено лобистки интереси.

Националистическа кауза е да осъзнаем, че този съюз е наш и ние не сме на гости в него. И да престанем да се държим като Yesmen, Yesperson, които са доволни, че са ги пуснали в антрето. Конкретен пример –липсата на европейска агенция в България.

Националистическа кауза е обединението под националното знаме. В тази връзка, покрай марша в памет на Генерал Луков се заговори отново какви маршове трябва да има и какви не. Законодателството ясно е разписало този въпрос.

Но има една забравена от повечето българи дата, която може да се превърне в Български марш, марш на националното обединение. Това е датата 27-ми ноември. На нея България е заставена да подпише Ньойския диктат. А е заставена тогава, защото през Голямата война на тази дата се е празнувал Деня на българските победи, заради победоносното настъпление на славната ни армия срещу вероломните сръбски съюзници-разбойници. Приемете това като покана за възстановяване на отбелязването на Деня на победите на 27-ми ноември, под името Български марш, под национални знамена, символично покрай трите лъва

Можем условно да разделим етапите на развитието на модерния български национализъм на следните няколко етапа:

Българско Възраждане. Борби за църковно-национална независимост;
Приема се, че българското национално Възраждане, пробуждането на българския народ, започва с написването и разпространяването на историята, написана от Паисий Хилендарски, български монах, през 1760-та-1762-ра година в Хилендарския манастир. Самата история има очевидни елементи на политически документ, целящ да пробуди националното българско чувство, българският национализъм, стремежа за възстановяването на българската държавност. Това е първият български националистически манифест.

Манастирите се превръщат в духовни и образователни средища, в началото на организираното образование стоят килийните училища, най-често организирани от духовници. С поставянето на началото на организираното образование започва процеса на формиране на съвременната българска нация.

Борбата за българска национална църква е първото мощно национално-политическо движение на българите в Османската империя. Очевидно българите осъзнават заплахата, която представлява Цариградската патриаршия, стараеща се да погърчи всички християни в империята и да заличи следите и паметта за българската държавност и народност. Така се формулира първият национален идеал – независима българска национална църква. Църковната борба е първата проява на осъзнат, градивен български национализъм, защита на българския език и самосъзнание. След Българският Великден от 1860-та, след дълги борби, през 1870-та в Цариград, със султански ферман е учредена Българската Екзархия.

Дейци на националната революция и дейци на ,,еволюционизма";
Успоредно и повлиян от църковните борби се заражда и втората линия на национализма и формирането на втората българска национална кауза – борбата за независимост и възстановяване на българската държавност. Тук могат да бъдат разграничени две течения – едното на привържениците на националната революция и второто на привържениците на т.нар. ,,еволюционна теория". Национал-революционерите, водени от Раковски, Каравелов, Левски вярват, че политическото освобождение може да бъде постигнато само с нашите собствени задружни сили, без външна намеса, привържениците на еволюцията, в лицето на Добродетелната дружина се опитват да постигнат споразумение за дуалистична българо-османска монархия, което в крайна сметка се проваля.

С освобождението е постигната втората национална кауза на модерния български национализъм.

Остава ни третата – обединението на българското етническо землище.

Оста ляво-дясно; Двете леви в България;
Парадоксално, в България днес срещу национализма стоят две ,,леви" групи. Едната е ,,консервативна" – БСП и сателитите и. Това противоречие е особено странно в момента, когато БСП се опитва да си пришие всяка тема, която разпознава като ,,националистическа" от една страна, от друга страна провежда политика на реставрация по отношение на оценката към миналото си, терористичните актове, Народния съд, лагерите на смъртта, македонизацията на Пиринска Македония и прочее. И двете и битности в момента я поставят категорично извън семейството на европейските социалдемократи.

От друга страна идейното противопоставяне национализъм-левица е много по-остро, по яростно от страна на партии, които се самоопределят като десни, но ползват изцяло леви послания, идеи, практики и прочее, освен това симпатизират и се финансират от фондации, свързани с лявата Демократическа партия в САЩ.

Тези партии, кръгове и техните активисти са ярки и радикални представители на културния марксизъм във всичките му прояви – зелен екстремизъм, джендър политика и пропаганда, пълно не приемане и не зачитане на мнението на другите, желание за отнемане свободата на изразяване на не съгласните с тях, желанието да наложат императивно мнението си от последна инстанция.

Днешните либерални леви са глобалисти, което си е равносилно на интернационализъм, но не на класова, а на безполова основа. Те отричат държавата, държавния ред, историята, принадлежността,

Не по-малък проблем е опитът да бъде осмяно всяко родолюбиво, национално и традиционно събитие. На мартеницата, на ваденето на кръста на Богоявление, на мъжкото хоро в Тунджа, на хоротеките, на съборите с традиционни носии. Показателно, преди и на всяка подобна дата се появяват купища ,,анализи" и ,,мнения", които убедено обясняват колко смешка, остаряла, отживяла, ретроградна е въпросната проява и как е несъвместима с ,,евроатлантическите" ценности.

Видимо част от българската ,,интелигенция" не се е развила особено от времето на ,,Криворазбраната цивилизация". И още не е разбрала, че осмиването на всичко ,,българско и родно", че чуждопоклоничеството, че срама от работническо-селския им произход и миналата принадлежност към облужващата класа на комунистическата номенклатура не ги прави повече европейци в очите на ,,чужденците". Прави ги жалки нагаждачи и подмазвачи. Виждам го в очите на ,,чужденците", при поредната угодническа проява някой сънародник с политическа позиция.

Да не говорим, че като правило най-яростните противници, критици, разобличители  на българския национализъм и днешни ,,либерали" и ,,космополити", ,,защитници на европейските ценности" са или активни и високопоставени членове на БКП, част от комунистическата пропагандна машина, или са завършили образование в СССР, или са синове и дъщери на висшата партийна комунистическа номенклатура. Доста нагло поведение.

Друг характерен белег на днешните леви в България – в презрението си към своя произход се стремят да се направят на интересни, осакатяват, оварваряват, изкълчват до неузнаваемост българския език.

Няма да им се получи. България е над всичко и ще надживее нелепите напъни и на тези нови културни марксисти.

Най-логичният финал на този текст е един цитат на Симеон Радев : ,,Господа, аз не съм краен, аз съм безкраен български националист"

https://conservative.bg/3ti-mart/

генерал Жеков

Става като политик,националист,обаче за мен е непонятно защо се е захванал със старите милиционери и слуги на ДС,каквито са ръководителите на ВМРО.Доста повече успех щеше да има като част от друга сериозна организация,или дори като лидер на своя такава
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Ангел Джамбазки: Горд съм, защото няма друга държава, която да има химн, посветен на просветата и културата


,,Върви народе възродени" е велик химн, не се сещам друга държава да има толкова велик химн, посветен на просветата и културата. Ето от това се чувствам горд, защото тези, които наричат себе си славяни, са взели нашето четмо и писмо, нашия език и култура. Чувствам се горд с това, което е създадено от нашите предци. Прави ли Ви впечатление, че във всяко българско село най-голямата и най-красива сграда е тази на читалището. След това е на училището. Не кметството, то не е събирателният образ на нашето минало и настояще, а читалището. И тези сгради, строени с дарения, са и най-старите – със средна възраст 100 г., това каза във Велико Търново водачът на листата Ангел Джамбазки за в. ,,Борба". Той беше в старата столица, за да се срещне със студенти и преподаватели, които участваха в изложбата в Европейския парламент, посветена на кирилицата.

След това Ангел Джамбазки допълни, че воден от тази гордост, е организирал изложбата, в която студенти от Великотърновския университет изографисаха български шрифтове. А след нея беше направено и искането за създаване на Български културен институт ,,Св. св. Кирил и Методий", който да пази писмеността, езика и националността ни.

Много важна е ролята на този институт, защото към днешна дата имаме около един милион българи, които живеят в Западна Европа и САЩ. Тези хора са все още българи, защото част от тях са родени в България. Но техните деца, децата, родени от смесени бракове, ще престанат да бъдат българи. Ако те научат матуритетен български език, след това ще могат да учат в България, а това ще ги запази като българи, категоричен е Джамбазки.

Той призна, че напоследък все по-често мисли над въпроса, че е особено важно да изпълним със съдържание думите ,,единство в многообразието". 24 май е ден, в който празнуваме съществуването на нашата цивилизация. Честваме азбуката, около която е изградена съкровищница от произведения, от раннохристиянски животописи и евангелия. Цивилизация и култура, която е дала писменост и култура на много хора. Коя друга държава, освен България, е запазила своето име повече от 1300 г. Още един повод за гордост, каза Джамбазки.

Честит празник на всички българи! Поздравявам Ви с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост! Факт е, че запазвайки своето самосъзнание, формирайки се като нация на основата на кирилската писменост, сме дали, както казва поетът, ,,писмо и четмо на вси словени книги да четат". Гордеейки се с това, нека знаят, нека помнят и нека пазят тази национална традиция, допълни той.

http://www.vmro.bg/

генерал Жеков

Факта,че говори за някаква "славянска" писменост,а не за българска такава е достатъчен,за да го "отпишем" като събирателен образ на националистите в голямата политика.Този човек не е ли чувал за политическото и културно влияние на България в тази част на Европа и не е ли чул,че заради това влияние подлите и циганоподобни славяни се присламчват към нас,а малко след това започват да използват нашата писменост,която поцорно крадат и започват да наричат "славянска"?Още повече,единството за което говори е всъщност един позор за нацията ни,както и споменатото мимоходом "повече от 1300г.",това значи ли,че този човек вярва в комунистическата теория за създаване на някаква Българска държава през 681г.?Нищо чудно,като знаем,че шефа му е професионален доносник на комунистическата ДС.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

Волен Сидеров твърди, че Джамбазки е гласувал с "въздържал се" в ЕП при гласуването на "Истинбулската конвенция", вярно ли е това?

Hatshepsut

Quote from: Лина on 28 May 2019, 11:33:50Волен Сидеров твърди, че Джамбазки е гласувал с "въздържал се" в ЕП при гласуването на "Истинбулската конвенция", вярно ли е това?

Доколкото знам, е вярно.

Шишман

Казват че гласувал за истамбулската конвенция.

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 31 July 2019, 21:47:41Казват че гласувал за истамбулската конвенция.

Не е гласувал ЗА, а се е въздържал.

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 31 July 2019, 21:51:28Не е гласувал ЗА, а се е въздържал.
Очакваше се яростно да я отрече.