• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

07 July 2020, 18:41:11

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10919 Posts

Шишман
2577 Posts

Panzerfaust
444 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15793
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 38
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 26
Total: 28

Кой продаде България на Сталин?

Started by Hatshepsut, 05 October 2018, 16:01:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FELDMARSCHALL

То е ясно, че всеки си гони интереса особено пък ако говорим за най-големите държави (тежката категория), чиито амбиции са за световна доминация. Просто трябва да разобличаваме някои митове, които се въртят около Сталин как ни бил спасил от едикакво си. Териториално се запазваме поради щастливо стечение на обстоятелствата:

1во за Южна Добруджа - Румъния участва твърде активно на източния фронт, като половината им армия се бие там вкл. и около Сталинград заедно с германци, унгарци, словаци, малко хървати и др. Ние не участваме там, съветското посолство си функционира в София, и не сме в състояние на война до 5 септември 1944г. за разлика от Румъния. И в крайна сметка макар и Румъния и България вкупом да попадат в съветската окупационна зона Сталин оставя Южна Добруджа за България като "по-малко виновна" по неговото мнение.
2ро за Пиринска Македония (Благоевградска област) - както споменах вече нещата са били почти готови за присъединяването към СФР Югославия прикачена към Вардарския дял, където се формира тогавашната и днешна Република Македония (от миналата година Северна Македония). Преди да дойде щастливата за нас 1948г., която бих я сложил почти наравно с 1941г. и 1915г. като успешни години за България. Тогава се случват тези две съдбоносни събития - смъртта на националния предател пияницата Георги Димитров и пак по същото време скарването на Сталин с Тито, тогава Сталин заявява, че щом Титова Югославия няма да се подчинява безусловно на Москва и ще върви по свой път градейски собствен югославски тип комунизъм, то Пиринския край остава в България, която вече е станала най-близкия сателит на СССР и послушен пудел (макар и да звучи унизително това е самата истина).

Като извод може да кажем, че много митологеми не само свързани с нашата история се градят отново на някакво внезапно събитие/смърт на държавен лидер или случайно щастливо стечение на обстоятелствата. В тази връзка да спомена нещо интересно в една алтернативна история. Представете си че 1943-1944г. (началото) Земята е поразена от метеоритен дъжд, който обаче засяга териториите на Русия, САЩ, Великобритания и Китай като цели градове са заличени барабар с голяма част от населението им и политическите ръководства, но Германия и Япония остават незасегнати. Тогава ходът на войната и историята щеше да е напълно различен. Не казвам какво щеше да стане дали Германия щеше да спечели войната, но при всички случай нямаше да свърши с безусловна капитулация, или с условна както беше след Първата световна война. Всички знаем че през определен период от време неизбежно астероид или атероиден дъжд покосява Земята - големи парчета, които атмосферата не успява да изгори и те падат на нашата планета. Това ще се случи в бъдеще и неминеумо ще промени хода на някои събития, които ще се случват в бъдеще - войни, епидемии или каквото още се сетите. :judge: