• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

01 March 2021, 06:23:46

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12437 Posts

Шишман
4380 Posts

Panzerfaust
720 Posts

Лина
672 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19938
  • Total Topics: 1322
  • Online Today: 99
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 24
Total: 25

avatar_Hatshepsut

„Ден на българската младеж“

Started by Hatshepsut, 22 September 2018, 23:27:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linked Events

Hatshepsut

22 September 2018, 23:27:27 Last Edit: 14 September 2019, 08:27:51 by Hatshepsut
За първи път ,,Ден на българската младеж" ще се състои на 29 септември


На 29 септември за първи път ще се състои ,,Ден на българската младеж". Мероприятието ще представлява национално шествие под стотици български знамена. То ще се състои в София и на него ще присъстват млади българи от всички краища на нашата Родина.

,,Ден на българската младеж" е нова инициатива, в основата на която стоят няколко националистически организации, сред които и Български Национален Съюз. Актуалния списък на организациите, които подкрепят ДБМ може да прочетете ТУК. С това мероприятие младите националисти искат да отворят очите на всички българи за смъртната опасност, която е надвиснала над нашата Родина. И същевременно да покажат, че младото поколение днес е последното, което може да обърне курса на България към пълно унищожение. За тази цел шествието ще е предшествано от няколкоседмична кампания. По време на нея ще се организират различни събития – конференции, информационни срещи, спортни мероприятия и социални акции, с които националистите ще разпространят своето послание сред българския народ.

Както споменахме, Български Национален Съюз е един от инициаторите на този проект и затова призоваваме всички членове и симпатизанти на организацията да се включат дейно в кампанията и да вземат участие в националното шествието. За тази цел публикуваме текст от страницата на ДБМ, в който подробно се посочват причините, които ще накарат стотици млади български националисти да излязат на улицата на 29 септември.

Преживяла робство, войни, национални катастрофи и предателства, нашата хилядолетна Родина днес е в смъртна опасност. Ден след ден, година след година, поколение след поколение перспективите за живот на младите хора в България стават все по-лоши. Демографската катастрофа, безродните политици, апатията и егоизма след мнозинството от българите са само част от многото причини, които ни водят към пропастта. Тази пропаст, в която ако паднем, ще означава края на нашето съществуване като народ. Народ с вековна култура, традиции и идентичност.

Въпреки всички превратности на историята нашите предци са успели да изградят една силна държава в центъра на това ветровито място, Балканския полуостров. Държава, която е била истински дом на всички българи. Държава, в която те са били свободни и в която са отглеждали своите деца и са ги възпитавали в непреходните български добродетели. Тези добродетели, предавани от поколение на поколение, са допринесли за всички културни и исторически постижения на нашия народ, с които днес се гордеем. Те са и причината в тежки времена нашите предци да не загубят своята национална идентичност, духовност и воля за борба.

Но през последните повече от 70 години нишката е почти скъсана. От тогава България не е свободна държава. Макар подвластна на различни политически системи, те са еднакво антинационални и чужди на българската душевност и традиции. В следствие това ние сме управлявани от безродни и чуждоугодни политици вместо български държавници. И така лека по-лека изконните български добродетели като гордост, жертвоготовност, любов към Отечеството, трудолюбие и взаимопомощ, бяха изместени от егоизъм, политическа опортюнизъм, нихилизъм, страхливост и комплексарщина. Всичко това доведе до днешния тотален разпад на държавност и народна общност. Моралната и духовна деградация е пропила огромна част от младите българи. Те нямат идеали, за които да се борят. Живеят ден за ден, за да задоволяват единствено първичните си нужди и инстинкти. Единствената цел в живота им е материалното благополучие и за да бъде постигната тя не е важно къде се живее – в България или чужбина. Семейство, народ и Родина са вече кухи понятия за тях.

Тези факти са общоизвестни и осъзнати на почти всеки българин. Но същевременно те са безропотно приемани от нашите сънародници. Ако изключим разбира се мрънкането пред телевизора и писането във Фейсбук. Те се превърнаха в отдушник в сивото ежедневие на българина и му дават измамната представа, че прави нещо, за да промени ситуацията. Но няма още случай в историята, в който само с думи, изказани или написани, да се е спасил един народ от толкова тежка криза. Затова ние сме научихме, че

ДА ГОВОРИШ, БЕЗ ДА ДЕЙСТВАШ, Е ГРЕШНО И БЕЗСМИСЛЕНО!
В България има и друга младеж. Това сме ние, младите българи, които не сме изгубили вяра, че нашата Родина може да бъде спасена и тя отново да бъде свободна. Ние сме тук, не сме избягали и няма да избягаме. Ние не живеем единствено, за да задоволяваме материалните си потребности, защото знаем, че без България нашия живот ще е просто биологично преживяване, но няма да има смислено съдържание. Ние сме осъзнали дълга си към нашите предци, които са изградили и развивали тази държава, и към бъдещите поколения, на които ние трябва да завещаем един по-добър дом за живеене.

Ние сме последната защитна линия преди окончателната гибел на България. Ние сме поколението, което е призвано да води битката за оцеляването на нашето Отечество и нашия народ. И ние или ще бъдем достойни за тази велика задача или ще бъдем преки свидетели на унищожението на една хилядолетна държава и народ. Още обаче сме сравнително малко младите българи, които сме осъзнали тази си мисия. За да променим това и да накараме все повече наши сънародници да се събудят от летаргичния сън, в който са изпаднали и заедно с нас да поемат отговорност за своето бъдеще и това на своите деца, създадохме

"ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА МЛАДЕЖ".
Това ще е мероприятие, което се провежда веднъж в годината под формата на голяма национално шествие. То ще демонстрация на събуждащия се дух на съпротива в младите българи, които не иска да гледат безучастно как родината им загива. То ще провежда всяка година в различен български град, за да подчертае единството на нацията, което искаме да възвърнем и убеждението ни, че България не е само София и още няколко големи града.

Но "Ден на българската младеж" ще бъде много повече от шествие. То всъщност ще е само завършека на кампания, която ще се състои в седмиците и месеците преди националното шествие. В тази кампания, чрез различни акции и мероприятия ние искаме да провокираме, нашите връстници и всички българи, към размисъл, а от там и към действие. Искаме да дадем възможност на тези, които мислят и чувстват като нас, да преминат от пасивно мрънкане към активна борба.

Целта на инициативата не е просто да изказваме всеизвестни проблеми и да рисува апокалиптични картини. Напротив, ние искаме да даваме решения и на дела да демонстрираме нашите намерения. Затова чрез многобройни акции и инициативи ще покажем как млади хора могат да променят нещата към по-добро. Да, това ще са малки промени, но те ще дадат кураж на тези, които все още гледат апатично как България загива, че не е нужно да чакат оялите се политици или други външни или вътрешни сили да променят положение. Искаме да ги накарат да повярват, че силата, която ще възроди Родината ни, е в нас и няма кой друг да свърши това вместо нас. Поради тази причина по време на кампанията и шествието няма да издигаме никакви искания и призиви към настоящи и бъдещи управляващи, към ръководни фактори в икономиката, науката, културата и всички други сфери на обществения живот. Отдавна се научихме, че така наречения елит на България, отдавна е прогнил и е неспособен да изведе страната ни от тази дълбока криза.

Спасението е единствено в самоорганизирането на всички честни и достойни българи в единна общност, която стъпка по стъпка да започне новото изграждане на нашата държава. Да, това е изключително труден и дълъг процес, но само така е възможно да спасим това, което обичаме. А как може това да се осъществи на практика, ще покажем ние, младите български националисти, чрез "Ден на българската младеж".

http://bgns.net/dbm-2018/

Hatshepsut

Чуйте посланието на младите българи


генерал Жеков

Инициативи като тази винаги са полезни,но за съжаление голяма част от младежите ни показват незаинтересованост към активния живот и затова смятам,че ще е добро начало,ако се създаде организация,отговорна за физическото развитие на младите хора.Например,да бъдат организирани подобни мероприятия всеки месец,да се организират патриотични мероприятия и т.н.Това освен,че ще повиши националната им гордост,също така ще им даде мотивация да тренират и да живеят здравословно
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

20 December 2018, 19:24:54 #3 Last Edit: 20 December 2018, 19:30:16 by Hatshepsut
Успех на първият Ден на българската младеж


Успешно премина първият Ден на българската младеж. Събитието се проведе на 29-и септември в София под мотото "Живей за България". Самото шествие бе само завършек на цялостната кампания, съпровождаща Деня на българската младеж. Редица акции бяха проведени в цялата страна преди него. Имаше спортни прояви в подкрепа на инициативата, като футболният турнир в Стара Загора. Имаше и информационни събития, свързани с проблема, който бе основен акцент тази година, а именно демографската криза. В София бе проведена конференция на тема ,,Преодоляване на демографската катастрофа", на която бяха разгледани както причините за проблема, така и възможния изход от ситуацията. Материалите от нея скоро ще бъдат публикувани тук. Така се стигна и до самото шествие, като кулминация на цялата кампания.

Проявата събра около 150 участници, основно младежи, но и някои по-възрастни родолюбци бяха дошли, за да подкрепят усилията на младите. Имаше и млади семейства, дошли с децата си. Специално за проявата бяха пристигнали и хора от други градове, сред които Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Сборният пункт за шествието бе пред Лъвът от войнишкия мемориал на Желязната дивизия пред НДК. В 12 часа участниците започнаха да се събират, а момичета с тениски на кампанията раздаваха листовки на минувачите. Преди да започне самото шествие, представители на организаторите държаха речи. Официално проявата откри Пламен Димитров от БНС. Словото му бе посветено на нуждата от промяна в мисленето на младите хора и връщане към ценностната система на предците ни. След него говори Александър Петрев от "Бял фронт". Той се спря на проблемите пред които е изправено младото поколение и говори за качествата, които е нужно да развие всеки млад българин, за да ги преодолее. Самият той бе и най-младият оратор, но доста проницателен за своите 18 години.

След речите, участниците се строиха в редица по трима, за да формират колоната на шествието. То бе предвождано от шестима младежи носещи транспаранта с девиза на тазгодишния Ден на българската младеж – "Живей за България!". Възгласите на родолюбците огласиха централните улици на града. Шествието бе посрещнато положително от минувачите, а момичета от кампанията раздаваха листовки на всеки проявил интерес. Крайната точка бе храм-паметника "Св. Александър Невски". Там отново бяха произнесени речи. Първата бе на Благовест Асенов от "Национална съпротива", който говори за историческия дълг на нашето поколение, което трябва да преодолее демографската катастрофа. След него думата взе водача на БНС Звездомир Андронов. Той говори за смисълът на проекти като Денят на българската младеж, които са малките стъпки към голямата промяна, за която се борим. Един бавен процес на постоянна борба и постепенно надграждане. С това свърши и официалната част на събитието. Но с нея не приключи преживяването в което се превърна първият Ден на българската младеж. След проявата много от участниците се събраха заедно, в една вече не толкова формална обстановка, за да разменят мисли, впечатления и идеи. Чувството за общност, което се породи трудно може да бъде описано.

Благодарим на всички, които ни подкрепиха по време на кампанията. Благодарим и на всички, които дойдоха на шествието. Освен с много положителни емоции, първият Ден на българската младеж ще бъде запомнен и като едно добро начало на изключително полезна инициатива, която тепърва ще разгръща потенциала си.

https://bgns.net/

Hatshepsut

13 September 2019, 21:42:34 #4 Last Edit: 13 September 2019, 21:44:39 by Hatshepsut
Започна кампанията за втория Ден на българската младеж


Отново дойде септември, а с него и началото на кампанията за вторият Ден на българската младеж. За официалното и оповестяване, отново избрахме символичната дата 6 септември – денят на Съединението. Спряхме се на нея, защото именно обединението на народа ни зад обща кауза е най-необходимото условие за оцеляването ни като нация. А и защото именно 6 септември е показателен за това, че когато сме наистина единни като народ, можем да наложим волята си, дори всички Велики сили да са срещу нас. За да постигнем това обаче е нужна здрава работа.

Тази година град домакин на Ден на българската младеж ще е Стара Загора. Един от градовете, с доказано най-будни и активни млади националисти. Сдружение "Бранител" и местната структура на "Кръв и Чест" ще са основната движеща сила на кампанията там. Този път акцентът е поставен върху една силно подценявана тема – ползите от спорта за положителното израстване на една нация и изграждането на здраво, младо поколение.

Днес живеем във време, в което всякакви пороци и вредни навици се поощряват и се представят като приятен и желан стил на живот. Много хора, затънали в проблеми, търсят бягство от ежедневието в различни упадъчни форми на забавление, давят неприятните усещания в алкохол или избират наркотиците, като временен изход от реалността. Това разбира не променя битието им към по-добро, дори напротив. И е добре дошло за корумпираната система, страхуваща се от организирани форми на съпротива. Подобно поведение е изключително вредно, не само на личностно ниво – неговата масовост е много опасна за бъдещето на една нация. Всеки народ, затънал в пороци, бързо губи съпротивителни сили и съвсем закономерно изчезва. Една от противоотровите срещу тази деградация на личностно и обществено ниво е именно спортът.

Спортът е важен не просто за физическото здраве на отделният човек и на нацията като цяло. Спортът е занимание, което изгражда характер и помага да се възпитанието на самодисциплина. Човек се учи да преодолява мързел и инертност, да калява волята си, да бъде решителен, но и търпелив. Да разбира, че без да се бори, няма да спечели и че зад големите постижения стои много труд и постоянство. Все положителни качества, които много помагат във всяка сфера на живота. Едно от най-важните неща, които развива спорта е колективът – чувството за общност, за другарство, за обща цел. Точно това, което е най-важно, за да се изгради здраво общество и силна нация.

Ето защо спортът е толкова важна тема и е истинска алтернатива за младото поколение. Връщайки се на историческата дата 6 септември, трябва да споменем и че един от стълбовете, направили възможно Съединението, са именно Гимнастическите дружества изградени в цяла Източна Румелия. Около спортните клубове са били формирани и едни от първите доброволчески формирования, влели се в редиците на българската армия по време на войните за национално обединение. Спортът винаги е бил част от подготовката на българският националист, защото истинският родолюбец се стреми към хармонично развитие. Както към духовно просвещение и интелектуално усъвършенстване, така и към каляване на тялото. Защото постиженията на духа и културата, трябва да можем да защитим и физически.

Очаквайте интересни материали и различни акции, свързани с кампанията ни за Ден на българската младеж, която ще премине под надслов "Спортувай, обичай Родината!". Самият ѝ финал ще е на 29 септември в Стара Загора, а за повече подробности и актуална информация, следете нашият сайт и страницата ни във Фейсбук.

http://dbm.bg/начало-кампания-дбм-2019/

Hatshepsut

Ден на българската младеж 2020


Преди три години започнахме Ден на българската младеж, като една инициатива, целяща да пробуди младите българи и да им даде един алтернативен светоглед, който да изведе народа ни от безпътицата, в която е натикан. Най-наболелият проблем, с който започнахме, бе демографската катастрофа, пред която е изправена нацията ни. "Живей за България" бе първото мото на ДБМ. В кампанията, която предхождаща първото издание, бяха разгледани различните причини довели до този срив, както и възможностите да се противодейства на тези процеси.

Всичко, което последва от тук насетне бе свързано именно с преодоляването на тази най-голяма заплаха за оцеляването ни като народ. За това и второто издание на ДБМ бе свързано с един от важните елементи, които имат огромно ползотворно влияние – промяната в стилът на живот. Акцентът бе поставен върху спорта, който спомага не просто за телесното здраве, но и за каляването на волята и развитето на много полезни личностни качества у младите хора. Добродетели, важни както за отделната личност, така и за благото на всеки народ. Безспорен факт е, че жизнената нация е здравата нация. Кампанията ни миналата година бе обвързана и с усилията на фондация ,,Искам бебе", провеждаща инициатива, насочена към младите хора и репродуктивното им здраве. И тъй като вярваме в силата на личния пример, можем да се похвалим с това, че за тези няколко години, наши съратници на само създадоха семейства, но и вече се радват на деца или са в очакване.

Като естествено продължение и стъпка в изграждането на този светоглед идва и третото издание на Ден на българската младеж. Този път акцентът е поставен върху културата и традициите. Защото здравата среда за създаване на семейство и за отглеждане на деца е в общност от съмишленици. Традицията и културата са именно елементите, изграждащи общността, утвърждаващи морала и онези ценности, които са ни запазили като народ през вековете. Затова и тази година българските традиции и култура ще са основният фокус на кампанията ни, която ще приключи със събитие в Пловдив, насочено не само към младежите, но и към най-малките – децата. Защото те са нашето бъдеще и надежда за по-добро.

Който желае да се присъедини към нас в Пловдив, може да го направи на 19-и септември от 10:00 ч. пред Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. Подробности за проявата може да откриете – тук. За всичко около кампанията, следете нашата страница.

https://bgns.net/

Hatshepsut

"Съхрани традициите" – проведе се третият Ден на българската младеж


Отмина и третият Ден на българската младеж, който се проведе в Пловдив на 19-и септември. Тази година проявата премина под надслов "Съхрани традициите" и бе изцяло посветена на българския фолклор и култура. Традицията и културата са онези елементи, изграждащи общността, утвърждаващи морала и ценностите, които са ни запазили като народ през вековете. Да се предадат на младите е важно, защото здравата среда, в която да създадеш семейство и да отгледаш деца, е именно общността изградена около тези непреходни ценности.

Проявата започна в 10 часа в Цар-Симеоновата градина, която бе огласена от звуците на гайди и тъпани. След това своеобразно откриване, програмата продължи с открит урок по народни танци. Всеки, който се престраши, имаше възможност да научи стъпките на няколко хора от различни краища на Родината. В ролята на водещ и инструктор бе Боби Георгиевски от Клуб по български народни танци "Чанове". След всеки от уроците, присъстващите имаха възможност да изпробват на практика наученото, като изиграят съответното хоро. По интересен начин бе разказано и за различните фолклорни области в България, а изложени носии даваха възможност на присъстващите да се запознаят с някои от традиционните дрехи в различните краища на Отечеството. Всеки от музикантите обясни на публиката за своя традиционен инструмент и демонстрира на практика особеностите на мелодиите от основните фолклорни области. Докато течеше цялата програма, Ангел Каравланов, който освен гайдар е и художник, рисуваше на живо патриотичен графит с образа на воевода. Така традицията бе съчетана с интересното и съвременното, което особено грабна вниманието на децата.

В това издание на ДБМ бе отделено специално внимание именно на най-малките, които са и най-важни, защото точно те са нашето бъдеще. Много родители дойдоха с дечицата си, имаше и такива, които спонтанно се включиха в проявата, без да са научили предварително за нея. За децата бе организиран конкурс за рисунка на тема "Как си представям България". Разбира се, награди имаше не само за победителите, по нещо имаше за всяко дете, дошло на проявата. Организаторите бяха осигурили чудесната книга "Родината в песни", събрала едни от най-красивите стихотворения, посветени на България. Тя бе подарък за всяко дете. За всеки от по-големите имаше тениска с мотото на проявата, която да му носи един приятен спомен.

Можем да кажем, че една от основните цели, които си бяхме поставили бе изпълнена – всеки включил се в проявата успя да почувства какво значи да сме общност, да се докосваме до онова, което предците са ни оставили, да се сплотим и да си припомним какво значи да сме българи. И в края отново завършихме с най-българският танц – хорото. Дори тези, които за пръв път се хващаха, усетиха неговата магия и разбраха защо то е обединявало народа ни в добри и лоши времена през вековете.Благодарим на всички, които се включиха в инициативата и я направиха наистина незабравима. Надяваме се с много от вас да се видим и догодина, на следващият Ден на българската младеж, когато ще надградим постигнатото до тук!

http://dbm.bg/