• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

31 March 2020, 22:29:48

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10348 Posts

Шишман
1431 Posts

Panzerfaust
287 Posts

Лина
241 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
  • Total Members: 72
  • Latest: Gergana
Stats
  • Total Posts: 12961
  • Total Topics: 1235
  • Online Today: 96
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 37
Total: 38

avatar_Hatshepsut

Доказателства, че комунистите винаги са били предатели

Started by Hatshepsut, 10 September 2018, 15:00:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Quote from: к-н Петко on 13 September 2019, 11:43:16Първо - Германия и Хитлер дават оупираните територии на съседни държави по време на войната 1941-44г само под управление, а не на собственост на България. Нито Обществото на народите, нито една Велика сила не ги признава, още по малко Гърция и Югославия, които след войната точно затова налагат на България по-тежки репарации отколкото в Ньой. Единствено със застъпничеството на СССР и лично на Сталин - те са смекчени и дори по-късно Югославия се отказва от тях, но само когато й обещават Южнославянска федерация и създаване на република Македония като част от тази федерация. Когато обаче Сърбия, Белград и Тито искат да доминират над България и София втази федерация, Сталин и Димитров категорично отказват и отново защитават българските национални интереси.
Победена България вече не може да иска връщане на нейни отнети й територии от Междусъюзническата война и по Ньойския  договор, камо ли да претендира за македонските земи. Единствено признаването на автономия, на македонски народ със свой език може в тази ситуация да спаси македонските земи от прякото им заграбване от Гърция и Сърбия.

Доста манипулативни, бих казал антибългарски твърдения. Да, земите на Вардарска Македония и Егейска Тракия са дадени за администриране от Царство България, споменах го и аз по-горе, че границите са военновременни. Това обаче са български земи с преобладаващо българско население, затова за нас българите изразът "окупация" е абсолютно неприемлив  :dont:

А проекта за югославската федерация в която да бъде включена България е изключително антинационална политика, за наше щастие поради разрива на Сталин с Тито това не се е случило.
Мисля, че за насилствената македонизация на Пиринския край нещата са ясни, за създаването на "македонска нация" различна от българската има директива на коминтерна още от средата на 30-те години, май тогава Георги Димитров е бил секретар на коминтерна и изобщо не се е противопоставил на това...

https://bg.wikipedia.org/Резолюция по Македонския въпрос и ВМРО (об.)

Нещо повече, имало е идея българската нация да бъде разпарчосана и освен "македонската" да бъдат формирани още и отделни "тракийска" и "добруджанска" народности  :devil:

А последното изречение е върхът:

Quote from: к-н Петко on 13 September 2019, 11:43:16Победена България вече не може да иска връщане на нейни отнети й територии от Междусъюзническата война и по Ньойския договор, камо ли да претендира за македонските земи. Единствено признаването на автономия, на македонски народ със свой език може в тази ситуация да спаси македонските земи от прякото им заграбване от Гърция и Сърбия.

Ами че Парижкият договор от 1947г. оставя Пиринска Македония в състава на България, сърбите и гърците не могат да казват каква е националността на населението в този регион. Става дума за българска територия, на която живеят българи, а на практика БРП(к) допуска груба югославска намеса на наша територия, хората насила са били принуждавани да се пишат "македонци", да учат измисления "македонски" език и т.н. Доколкото знам, нашите комунисти са били готови да харижат цяла Пиринска Македония на Югославия, за каква защита и за чии националните интереси става дума тук, за българските или за сръбските?

https://bg.wikipedia.org/Бледска спогодба

к-н Петко

Да допълня, че след края на ВСВ Гърция иска границата й с България да се измести на север до Стара планина, а Югославия има претенции за цялата Шопска област, която включва София. Относно Южна Добруджа е много съмнително, ако не беше промяната на 9 септември и подкрепата на СССР и лично на Сталин, дали щеше да остане за България. Просто днешна България нямаше да я има, ама изобщо - освен от Варна до Плевен!
Не само това, българските комунисти запазват и Пиринска Македония, с обещанията за федерация с Югославия, а останалите македонски земи са изгубени за България много преди това - още с безумствата на Фердинанд по време на Междусъюзническата и Първата световна.


Шишман

Quote from: к-н Петко on 15 September 2019, 18:54:21Да допълня, че след края на ВСВ Гърция иска границата й с България да се измести на север до Стара планина, а Югославия има претенции за цялата Шопска област, която включва София. Относно Южна Добруджа е много съмнително, ако не беше промяната на 9 септември и подкрепата на СССР и лично на Сталин, дали щеше да остане за България. Просто днешна България нямаше да я има, ама изобщо - освен от Варна до Плевен!
Не само това, българските комунисти запазват и Пиринска Македония, с обещанията за федерация с Югославия, а останалите македонски земи са изгубени за България много преди това - още с безумствата на Фердинанд по време на Междусъюзническата и Първата световна.


Много ми е интересно дали наистина си вярваш ?