• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 February 2020, 14:22:27

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10071 Posts

Шишман
1022 Posts

Panzerfaust
237 Posts

Лина
211 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 12133
  • Total Topics: 1223
  • Online Today: 69
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 34
Total: 35

avatar_Hatshepsut

Народопсихологията на българите

Started by Hatshepsut, 26 August 2018, 21:37:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Народо-психолозите с леви разбирания, много обичат да наричат нас чистите българи предатели.
Такива ли сме наистина.
Живея в чужбина и от наблюденията ми спрямо други народи мога да кажа че сме на последно место по предателства.
То ако се погледне историята ще се види същото.
Другарите обаче не искат никога да говорят, за това какво е станало с предателите. Предателя на априлското въстание години по-късно е убит от македонски комити. Предателя на някои от ботевите четници пък е екзекутиран от местният революционен комитет и нарязан на парчета. Частите му са били закачени по дърветата. И това при невероятно тежки времена и масов тормоз заради въстанието.

Шишман

Старо мое мнение
____________________________________
Българина по народо-психология вари го печи го си е див родолюбец и отклазва да е какъвто и да е друг. Поне повечето са така.
Това че нямаме силен национализъм и развито и организирано родолюбие е заслуга на службите подготвили нещата предварително.
Сега гледах една среща от ММА между българин и сърбин. Сърбина макар сръбският национализъм да е на уж високо ниво разчиташе на карате и кик-бокс, в които няма нищо сръбско. Българина пък като див родолюбец макар и неосъзнат беше понаучил борба-техниката на българите и естествено го смля от бой. Мисълта ми е че беше наблегнал на родното, а не на далекоизточното, както сърбина.
Та българите са сигурно най-дивите националисти и родолюбци  на света и никой не може да ги отучи от това.
Въпрос на време е да се организираме и повторим невероятните купища от подвизи вършени от дедите ни в миналото.

Шишман

Едно време думата българин освен етническа принадлежност е имала и значение, свързно с религията и произхождащата от там ценностна система. Ако мога да цитирам един македонски българин от 19-и век : Българин е кой не лъже, не крадне и не сменя верата си за печена кокошка (цитатът е преведен ). Нашите възрожденски деди като видели някой да се държи лошо (например да краде) са му казвали : Как може да правиш това? Ти българин ли си?!

Ако пресечем тези два метода на определяне, то всеки който казва, че е българин, е такъв, ако спазва българската ценностна система и не е отстъпил от верата си.

Шишман


Там е проблема че много от  българите в днешни дни, почти са загубили своята характерна българска култура и не я притежават и познават, ама и упорито облъчени от медиите не искат да я познават, даже я презират. Все едно дървото да си презира корените и да не ги иска.
Например в доста българи има вече много малко българско, така е за съжаление в прекалено много българи. Кръвта не е достатъчна. Кръвта не кара хората да раждат, както някога го е правила типичната за нас наша си култура.
Ако българите си пазеха, както трябва вярата и културата: нямаше да има демографска криза, нямаше и разни лайнари да си веят байраците с приказки за демокрация и права на цигани и педерунгелити.
Интересно ми е :  защо много нацисти са против българската култура ? Предполагам не знаят !