• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 May 2020, 14:53:58

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10631 Posts

Шишман
1938 Posts

Panzerfaust
342 Posts

Лина
293 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14116
  • Total Topics: 1248
  • Online Today: 86
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 41
Total: 41

avatar_Hatshepsut

Инцидентът "Розуел" - 1947 г.

Started by Hatshepsut, 26 August 2018, 13:46:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

На 2 юли се чества Световният ден на НЛО. Изборът на датата не е случаен. През 1947 година на този ден е станал т.нар. розуелски инцидент: край американския гр. Розуел се разбива летателен апарат. Мнозина са на мнение, че това е космически кораб на извънземни - летяща чиния с пришълци на борда, припомня РИА "Новости".На 8 юли 1947 г. във вестниците е публикувано съобщение от ВВС на САЩ, че военните разполагат с летящ обект, намерен в ранчо в щата Ню Мексико, в района на Розуел. Няколко часа по-късно бригаден генерал Рами, командващ 8-а въздушна армия, опровергава тази информация.

Според официалното обяснение край Розуел не е катастрофирал НЛО, а са паднали парчета от свръхсекретна сонда от програмата "Могул" за проследяване на съветските ядрени изпитания.

Няколко години по-късно майор Джес Марсъл, който през 1947 г. е бил началник на разузнавателния отдел в базата на ВВС в Розуел, дава сензационно интервю. В него той казва, че историята със сондата е измислена. Според Марсъл "това са били предмети с извънземен произход".

Въпреки липсата на неопровержими доказателства, че край Розуел се е разбил НЛО, всяка година в началото на юли в града се стичат над 200 000 души, за да участват в своеобразен фестивал. В неговите рамки се организират семинари, лекции, специални експозиции. Има и костюмиран Парад на извънземни.

В дните на фестивала в хотелите на Розуел не остават свободни места, изкупуват се почти всички сувенири с "извънземна" символика. На туристите се показват едновременно четири места, където се е разбила летящата чиния.

На едно от тях е издигнат паметник, който удостоверява, че "това е истинското място" на катастрофата на НЛО. Известно е, че НЛО-индустрията всяка година носи на икономиката на гр. Розуел приходи от около 5,2 милиона долара.

https://www.edna.bg/svobodno-vreme/2-iuli-mezhdunaroden-den-na-neidentificiranite-letiashti-obekti-4653867

Hatshepsut

Инцидентът в Розуел все още предизвиква въпроси

Официалните версии продължават да предизвикват насмешка

В нощта на 4 юли 1947 г. нещо се разбило до градчето Розуел, щата Ню Мексико. Няколко дни преди сблъсъка, местни жители съобщили, че са видели НЛО. В самата празнична нощ, собственикът на ранчо "Мак" Брейзъл открил нещо като летяща чиния, разбила се в имота му. Тя обаче не била най-интересната находка - до нея се намирали телата на четирима от пътниците, трима от които мъртви. Всички били ниски, със сива кожа, големи глави и огромни черни очи. Човекът се обадил в близката военна база, откъдето поели контрол над нещата.
Първоначално военните потвърдили, че това е летяща чиния, вестниците писали за находката, всички били развълнувани... след което нещата рязко се променили. На вестниците било казано, че това е климатичен балон, пуснат от армията. Хората били заплашени, че ще влязат в затвора или ще бъдат убити, ако някога заговорят за това, което са видели. Покриването продължило повече от 40 години.
След толкова години обаче, много от все още живите очевидци на катастрофата започнали да говорят за видяното. Още повече, че през 1995 г. се появило и материално доказателство за инцидента. Анонимен офицер показал филм, който бил заснел и криел от 1947. Това бил запис на аутопсия, извършвана върху един от извънземните. След разкриването на филма историята отново се превърнала във фокус на общественото внимание, най-вече във връзка със странното поведение на военните.
Много от очевидците на инцидента отново разказвали как са видели останките от кораба и дори са взели парчета от мястото на сблъсъка, а някои даже обвинили военните, че са отвлекли техни роднини, които не са си мълчали. Един от тях бил Джес Марсел, който твърдял, че лично е докосвал останките от катастрофата и, че баща му е станал жертва на правителствената акция за покриване на случката.
Как обаче самите военни обясняват случката? С теорията за експерименталния климатичен балон, като телата всъщност били тестови кукли. Дори днес това звучи твърде неубедително. Според доклада, разпространен от военните през 1997 г. очевидците на инцидента казват истината, но допускат грешки относно момента, в който се е случил, както и за подробностите му. Освен това, те съставяли версиите си от няколко различни случки, които всъщност си били обичайни дейности на армията. По-конкретно, във военния доклад отново се твърди, че намерените тела са на антропоморфни кукли. За тяхно съжаление обаче, нужно е да се представи въпросния климатичен балон, за да се обяснят някои от разказите на очевидците. Според армията дори е имало два балона - един със и друг без кукли и те са станали причина за повече от петдесетгодишната загадка.
Колкото повече навлизаме в официалните версии, толкова по-безсмислено звучат те. Да не забравяме и първоначалното потвърждение на находката. Твърде вероятно е в началото военните и техните шефове да са се поддали на всеобщото вълнение, след което да са се досетили, че може и само ограничен кръг от хора да се възползва от откритието. До днес версиите за това какво точно са открили те вдъхновяват множество холивудски продукции, но едва разсекретяването на някои документи би могло да покаже истината.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=5900&edition_id=83&format=html

Hatshepsut

Случаят "Розуел" – част 1

Името на малкото градче в Ню Мексико става основа на всички конспиративни теории за НЛО в САЩ

Случаят "Розуел" е може би най-популярната история, родена през вече отминалия XX век. За случилото се в началото на юли 1947 г. край малкото градче Розуел, разположено в Ню Мексико, САЩ, са изписани стотици книги, изказани са не по-малко теории, но истината все още остава скрита за обществото. Или поне такова е всеобщото мнение – не само на любителите на онези конспиративни теории, но и за всеки обикновен човек. Защото няма жител на нашата планета, който да не е чувал поне името Розуел. Спокойно можем да твърдим, че модерните митове, че цялостното ни възприятие за извънземните, летящите чинии, контактите от трети вид и т.н. произлизат именно от случилото се в Розуел преди 62 години.
Групировката "Маджестик 12", за която ви разказахме в предишната част от нашата поредица – това изключително тайно, но и разполагащо с неограничена власт правителство в сянка, е създадена именно с цел да разкрие (или по-скоро скрие) какво е станало онази юлска вечер през 1947 г.

Случаят "Розуел" ще заеме своето заслужено място и в нашата поредица. Ще се опитаме да ви предадем възможно най-точно разказите на очевидците, както и официалното становището на американското правителство. Заедно с това няма как да пропуснем и за някои от най-фрапиращите слухове, свързани с Розуел –

аутопсията на извънземното същество

(клипът от която се върти в интернет от доста време, но автентичността му, разбира се, не е призната от правителството), интервюто с Е.Б.Е. 1 – оцелелия член на извънземния екипаж, проведено в Зона 51, както и много други.
Днес ще ви разкажем "градската легенда" за случилото се в Розуел така, както цял свят я научава в продължение на вече 62 години.

Вечерта в сряда, на 2 юли 1947 година, около 21,50 часа, г-н и г-жа Денуам видели ярко светещ овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ на северозапад от град Розуел – щата Ню Мексико. Горе-долу по същото време Уилям Мак Брейзъл, който работел в имението Фостър, чул мощен взрив. На следващия ден – четвъртък, 3 юли, той забелязал на пасището във фермата "леки метални парчета", които били разпръснати безразборно върху не малка площ. Оказало се, че обектът, видян от семейство Денуам, е катастрофирал в ранчото, където се намирал Брейзъл, след като преди това експлодирал във въздуха през нощта на 2 юли 1947 година поради лоши метеорологични условия и магнитни бури. След като взел няколко парчета, за да ги покаже на съседите си, в неделя на 6 юли 1947 г. Брейзъл отнесъл странните парчета в градчето Розуел. Там той ги показал на шерифа Джордж Уилкокс, който направо се изумил от това, което видял, защото парчетата

не се подлагали на никакви деформации

дори при удар с чук, а освен това по някои от тях имало странни йероглифи. От своя страна Уилкокс веднага се свързал с командващия елитната база на американските ВВС полковник Бланчалд, където по това време били разположени стратегическите бомбардировачи "В-29", можещи да носят ядрено оръжие. Бланчард, след като внимателно разгледал парчетата, назначил специална група от офицери начело с майор Джес Марсъл – шеф на разузнавателния отдел към базата, и капитан Шеридън Кавит от контраразузнаването. На 7 юли сутринта Мак Брейзъл отвел групата в поверената му ферма, където тя се натъкнала на още метални отломъци, а на около две мили от мястото бил намерен и корабът, частично забил се в земята, около който разпръснати лежали четирите мъртви тела на екипажа. Гледката била покъртителна. Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали много странно – те почти

не приличали на човешки същества

Извънземният екипаж, заедно с останките от кораба, били натоварени на два камиона и откарани във военната база в Розуел още същата вечер. На 8 юли полковник Бланчард изпратил специализирано подразделение от военни полицаи, които отцепили целия район около фермата и веднага изпратил съобщение до щаба на 8-а армия във Форт Уорт – Тексас.
Точно същия ден – 8 юли, полковник Бланчард направил най-голямата си грешка, като на своя глава решил буквално да пусне духа от бутилката, дух, който вече повече от 60 години разбунва фантазията на хората. Военният разпоредил на базата да пусне за местната преса следното съобщение:

"Многобройните слухове за летящите дискове вчера станаха реалност: разузнавателната служба на 509-а група бомбардировачи към 8-а въздушна армия от базата в Розуел успя да се сдобие с един диск благодарение на сътрудничеството на местен фермер и шерифа на окръг Чавес. Летящият обект се е приземил върху територията на едно ранчо близо до Розуел миналата седмица". Още същата вечер обаче информацията била сменена тотално. Генерал Рамей – командващ 8-а въздушна армия на САЩ, свикал веднага пресконференция, за да опровергае разпространеното вече съобщение. Той вече

бил получил строги заповеди от Вашингтон

случаят веднага да бъде потулен, докато странните обстоятелства не се изяснят. На пресконференцията присъствал и сержант Ървинг Нютън от метеорологичната служба, който успял да "идентифицира" останките. Сержантът "установил", че те са "от метеорологичен балон от типа "Роуин", защото "миришели на синтетичен каучук" - материала, от който са правени балоните. Опровержението, публикувано веднага в медиите, било остро, унизително и особено критично за офицерите от военновъздушната база в Розуел, чиито прибързани действия хвърлили в паника Пентагона и Белия дом. "Вярната информация" за метеорологичния балон веднага била публикувана във всички вестници, с което възбудените духове били укротени, а военните, пуснали първото съобщение, били подложени преднамерено на унижение и присмех.

Акцията на военните по "убеждаване" на местното население обаче не приключила само с правилния прес-рилийз. От най-високо ниво вече били отдадени специалните заповеди и инструкции как трябва да се действа по-нататък. На местното радио в Розуел било принуден да не "дава никаква информация" относно инцидента, а всеки в малкото градче в Ню Мексико трябвало да повярва, че е взел най-обикновен метеорологичен балон за летяща чиния.

novinar net

Hatshepsut

Случаят "Розуел" – част 2

Майор Джеси Марсел позира с част от останките, събрани през 1947 г. край Розуел. Именно той е човекът, който вдъхва втори живот на случката.

През 80-те и 90-те години на XX век Розуел добива световна популярност, военните продължават да отричат контакт с извънземна форма на живот


В миналата част на нашата поредица ви разказахме "градската легенда" за случилото се през месец юли 1947 г. край градчето Розуел, Ню Мексико. Както стана дума, въпреки първоначалния "гаф", когато неподготвените местни военни гордо съобщават на пресата, че падналият летателен обект в пустинята е космически кораб, вещата и бърза намеса на ВВС и Вашингтон позволяват случаят да бъде потулен много бързо. Останките от мястото на катастрофата са прибрани на сигурно място, медиите са напътствани каква информация да дават, а свидетелите на инцидента "отказват" да си спомнят какво точно са видели.

И така, случаят "Розуел" бавно, но сигурно потъва в забрава. Поне до 1978 г., когато, съвсем ненадейно, едно интервю му вдъхва втори живот.
През 1978 г. бившият ядрен физик Стантън Фрийдман и понастоящем изследовател на НЛО и писател, се среща с майор Джеси Марсел – един от малкото хора, за които със сигурност се знае, че са

присъствали на мястото на катастрофата

както и че са били част от екипа, натоварен с извозването и укриването на остатъците от космическия кораб в секретна военна база. Краткото интервю на Марсел, както и разказите на някои други ветерани от случката, бързо превръщат случая "Розуел" от позабравена история в същинска легенда и безспорно най-популярния случай на НЛО в света.

До началото на 90-те години на миналия век десетки уфолози, сред които личат имената на Фрийдман, Уилям Мур, Карл Пфлок, Кевин Рандъл и много други интервюират стотици хора, които твърдят, че са били свидетели на инцидента и въз основа на техните разкази създават редица книги, които пък по-късно са вплетени успешно както в сценарии на холивудски филми, така и като основна сюжетна линия на много документални ленти. Освен свидетелските показания за случая "Розуел" на бял свят се появяват и много документи, за които техните откриватели твърдят, че са взети от секретните досиета на върховната групировка "Маджестик 12".
Основните заключения на уфолозите се обединяват около няколко твърдения:

най-малко един космически кораб

се е разбил през юли 1947 г. в пустинята Розуел. В последствие властите са открили телата на няколко загинали извънземни, както и един пришълец, който е успял да преживее катастрофата (известен като Е.Б.Е.–1, за когото ще ви разкажем по-подробно в друга част от нашата поредица). Третото твърдение е, че независимо от това какво точно се е случило в Розуел, правителството на САЩ е потулило истината и се е опитало да прикрие инцидента. Като цяло тези три хипотези се споделят не само от представителите на уфологията, но и от милиони хора по света. Доказателство за това е анкетата на американския медиен гигант CNN/Time Warner, според резултатите от която, най-голямата скрита тайна в историята на човечеството е "Какво точно се е случило в Розуел".

Както споменахме, от 1978 г. насам Розуел започва все по-често да се появява на страниците на вестниците в Америка, а популярността на случая няма как да не предизвика военните да дадат някакво контраобяснение на теорията, че извънземен космически кораб с екипаж от чужда планета се е разбил на Земята през 1947 г. Официален доклад на американските ВВС по случая излиза едва през 1994 г. Той е озаглавен "Докладът Розуел: Факти срещу измислици в пустинята на Ню Мексико". Както може да се предположи, докладът отхвърля напълно възможността край Розуел да е паднала летяща чиния с извънземен екипаж. "Въз основа на събраните доказателства, ние заключаваме, че инцидентът от 1947 г. не е самолетна катастрофа, ядрен взрив, ракетен взрив или катастрофа на извънземен летателен апарат. Проучването не откри абсолютно никакви доказателства за това, че космически кораб се е разбил край Розуел или че на мястото са открити тела на представители на извънземна раса", обобщава докладът.
След като отхвърля всякакви твърдения, че падналият обект в пустинята е космически кораб, докладът на ВВС все пак

разкрива и какво е паднало край Розуел

В основата на "сензационното" разкритие на военните е тайният проект "Могул", провеждан от 1947 г. до 1949 г. Целта на проекта е била да бъдат създадени "шпионски балони", летящи на много голяма височина и въоръжени с уреди, които да засичат звуковите вълни от евентуални ядрени опити, правени от правителството на СССР. Според доклада на ВВС от 1994 г. именно един такъв "шпионски балон" е паднал в пустинята край Розуел, а заради приоритети на националната сигурност тогава е било взето решение пред обществеността да се съобщи, че е паднал метеорологичен балон.

Три години по-късно Пентагонът излиза с далеч по-солидна атака срещу уфолозите. "Докладът Розуел: Случаят приключен", който излиза точно 50 години след инцидента, вече не е защитно оръжие и оправдание, както предхождащия го през 1994 г. доклад, а е откровена атака срещу легендата за катастрофата на извънземни. В "Случаят приключен" военните описват всички несъответствия между книгите, посветени на случая, между историите на уж солидните очевидци, като разкриват, че много от хората, които са цитирани като надеждни свидетели, или въобще не са присъствали в Розуел, или въобще не съществуват. Стройната и добре подготвена атака на ВВС не дава никакви категорични отговори, а по-скоро задава остри въпроси, каквито е слушала в продължение на 50 години от любителите на фантастични истории.
Естествено и двата доклада на американските Военно въздушни сили са приети негативно от обществеността, която, от една страна, иска да повярва в извънземния произход на катастрофата край Розуел, а от друга, вижда в атаката на ВВС отчаян опит за прикриване на истината, която всеки миг може да излезе наяве.

Днес, 62 години след катастрофата край Розуел, човечеството още е раздвоено. От едната страна, стоят солидните доказателства на американските военни, че падналият обект над пустинята на Ню Мексико е бил шпионски балон, докато, от другата страна, е онова вътрешно желание на всеки жител на планетата да види или чуе за истинско доказателство, че човешката раса не е единствената във Вселената.

http://sisko871.blog.bg/history/2010/03/02/nlo-sluchaiat-quot-rozuel-quot-chast-2.503249

Hatshepsut

Истината за аутопсията на извънземно:Самият филм за аутопсията:

Аутопсия На Извънземните Открити В Розуел:


Hatshepsut

ФБР разсекрети документи за мистерията "Розуел"

Уфолозите в еуфория след нови данни за тайнствените събития от 50-те години

ФБР разсекрети документ, който, за радост на уфолозите, разказва за тайнствените събития в Розуел. Мястото е известно в целия свят със слуховете, че там е паднала летяща чиния и с появата на снимка на извънземно. Има и видео, което е от 1947 година.

Много скептици смятат, че това е измислица, но сега им е предоставен документ, наистина с дата 1950 година, в който се констатира, че някакъв агент на ФБР (името му е внимателно прикрито) е съобщил за откриването в пустинята на три летящи чинии, в които е имало тела на човекоподобни същества в сребристи костюми. Те са били високи само един метър. В публикувания документ, цитиран от КРОСС, се посочва и вероятната причина за катастрофата - въздействието на наземните радари. Това едва ли може да се смята за доказателство, но все пак в средата на ХХ век американското правителство прояви

прекалено голям интерес към малкото

градче Розуел

и станалото там.

Случаят е станал на 1 юли 1947 година. Ричард Ренкен, летец ветеран, каскадьор наблюдавал полета на кръгли обекти, летящи със скорост 50 мили в час, подредени във формата на буквата V. Същото видяла и някаква жена от същия град. След това, вечерта в сряда на 02 юли 1947 година, около 21.50 часа г-н и г-жа Денуам видели ярко светещ овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ, на северозапад от Розуел - щат Ню Мексико.

Фермерът Уйлям Мак Брейзъл чул точно по същото време мощен взрив. На следващия ден - четвъртък, 3 юли, той заедно със седемгодишния Тимъти Проктър - син на съседи, забелязали на пасището във фермата "леки метални парчета", които били разпръснати безразборно върху не малка площ. Оказало се, че обектът, видян от семейство Денуам, е катастрофирал в ранчото на фермера Брейзъл, след като преди това експлоадирал във въздуха през нощта на 2 юли 1947 година поради лоши метеорологични условия и магнитни бури.

След като взел няколко парчета, за да ги покаже на съседите си, в неделя на 6 юли 1947 г. Брейзъл отнесъл странните парчета в градчето Розуел, отстоящо на около 130 км от фермата му и ги показал на шерифа Джордж Уилкокс, който направо се изумил от това, което видял.


Парчетата не се подлагали на никакви деформации

дори при удар с чук, а освен това, по някои от тях имало странни йероглифи.

От своя страна Уилкокс веднага се свързал с командващия елитната база на американските ВВС полковник Бланчалд, където по това време били разположени стратегическите бомбардировачи "В - 29", можещи да носят ядрено оръжие.

Бланчард, след като внимателно разгледал парчетата, веднага назначил специална група от офицери начело с майор Джес Марсъл - шеф на разузнавателния отдел към базата и капитан Шеридън Кавит от контраразузнаването.

На 7 юли сутринта фермерът Брейзъл отвел групата в своето имение, където намерили още метални отломки, а на около две мили от мястото бил намерен и корабът, частично забил се в земята, около който разпръснати лежали


четирите мъртви

тела на екипажа

за които по-късно е направено предположението, че са се катапултирали само миг преди катастрофата.

Гледката била покъртителна. Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали ужасно, защото не приличали на хора. Те заедно с останките на кораба били натоварени на два камиона и откарани в базата още същата вечер.

Същата сутрин полковникът разпоредил да се публикува следното съобщение: "... Многобройните слухове за летящите дискове вчера станаха реалност: разузнавателната служба на 509-а група бомбардировачи към 8-а въздушна армия от базата в Розуел успя да се сдобие с един диск благодарение на сътрудничеството на местен фермер и шерифа на окръг Чавес. Летящият обект се е приземил върху територията на едно ранчо близо до Розуел миналата седмица. Тъй като не разполагал с телефон, фермерът е съхранил диска, докато се свърже с шерифа, който на свой ред е информирал майор Джес Ей Марсъл от разузнавателната служба към 509-а група бомбардировачи. Веднага са били предприети съответните мерки и дискът бил прибран от фермата. След инспекция във въздушната база в Розуел, той бил предаден впоследствие от майор Марсъл на висшестоящите власти..."


"Експертизата" на останките

от кораба е направена спешно

защото "от най-високо ниво" вече са били отдадени специалните заповеди и инструкции как трябва да се действа по-нататък, тъй като собственикът на местното радио в Розуел вече бил принуден да не "дава никаква информация" относно инцидента. Трябвало да се твърди, че местните военни са "взели метеорологичен балон за летяща чиния".

По-късно останките от кораба заедно с мъртвите тела на извънземните са откарани с транспортен военен самолет във Военновъздушна база "Райт Патерсън" за изследване. Там се намирал най-развитият научно-технически изследователски център на САЩ по това време. Ден по-късно въздушните сили дават пресконференция и обясняват, че разбилото се при Розуел летящо устройство е аеростат.

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=209620&cat=11