• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

15 October 2019, 09:55:37

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 10414
  • Total Topics: 1165
  • Online Today: 37
  • Online Ever: 296
  • (29 July 2019, 04:32:47)
Users Online
Users: 1
Guests: 12
Total: 13

Български енергийни неволи

Started by Лина, 12 May 2019, 12:50:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=29628.msg218733#msg218733

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=2190.60

"Пазарът на ток за бизнеса е манипулиран и има всички признаци на организирана престъпна група. При такъв НЕК на нас не ни трябват врагове, не ни трябва конкуренция". Това каза председателят на АИКБ. Работодателите искат не само оставката на ръководството на НЕК, но и преструктурирането на компанията.
НЕК е и обществен доставчик, и производител, и търговец. НЕК има няколко ;лиценза. Трябва да се раздели по лицензи това дружество, за да има здраво взаимодействие на пазарни принципи. Вътре се омесва всичко и в мътната вода се лови риба", заяви Велев.
,,При един такъв дефицит се изземват стотици хиляди, милиони даже, за един ден от хората, защото като се плати скъп ток, се плащат по-малки заплати, или се вдигат цените и хората плащат по-скъпи стоки. Чрез НЕК, ЕСО се дават тези пари в последствие на американски централи, ТЕЦ ,,Варна", Ковачки, защото за следващия ден се създава дефицит, дебаланс. При дебаланс цените са два пъти и половина по-скъпи над тази цена", обясни той."
https://www.vesti.bg/bulgaria/rabotodateli-organizirana-prestypna-grupa-s-pazara-na-tok-6095201

Нек: Цената на свободния пазар се определя на пазарен принцип!
Ок, защо тогава съществувате вие изобщо, защо ни трябва Министерство на енергетиката, начело с "голям специалист" като мазната Теменужка Путкова? За голям специалист я нарочи В. Смеонов, защото и той е голям специалист  :lol:
Той и Султанка Петрова скастриха ТЕЛК-овете на всички българи и на нито един циганин, тъц-тъц!

Петър Илиев (шеф на НЕК):Вижте, ..... никой не МОЕ....., не иска да купува скъпо....вие като отидете в магазина и като ви каат, че сиренето струва 50.00 лв, не че знам колко струва.....щото жена ми пазарува....

----------------------------------
Вижте........няма да коментирам проблема на бизнеса, но мога да коментирам езика на хората, които гледам по телевизията.
Вижте,  идва ми да хвана един чук и тези прости глави да ги строша направо.
Имаме онзи диалект от КЕВР дето все ШЪ прай нещо, този пък се опростачил в говора на "не мое"...
Как ще говориш така махленски и ще се въртиш в стола като шиле бе - снимат те камери, директор си?
Много ми хареса как се сети да кажеш, че жена ти пазарува, затова допускаш че сиренето е с пари и струва петдесет лева. :down:
Ама ние знаем, защо ти не знаеш колко струва сиренето. Няма как да знаеш, то е като тайна за такива като теб. Нито си броиш парите, нито си гледаш касовата бележка, чи за ко ти е?
Защото не си знаеш крадените пари като всеки висш кадър в българската енергетика, през онази работа ти е колко струва сиренето.
Толкова невероятно си се оял та  допускаш, че в бедна България с минимална заплата 560лв. и средногодишна сметка за ток 250лв. сиренето може да струва 50лв. :OMG:
Видяхте ли сега?