• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

06 April 2020, 04:27:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10379 Posts

Шишман
1469 Posts

Panzerfaust
289 Posts

Лина
243 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 13035
  • Total Topics: 1236
  • Online Today: 44
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 22
Total: 22

avatar_генерал Жеков

Относно приемането на мигранти от Германия

Started by генерал Жеков, 21 August 2018, 23:14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

генерал Жеков

До 10 дни у нас пристигат шефът на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер и експерти на немското вътрешно министерство.В тежък и напрегнат телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела Меркел е настояла пред премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци. Министър-председателят ни обаче отказал категорично, с аргумента, че позицията на страната ни е изразявана нееднократно преди, по време на европредседателството ни и след него. Това съобщиха за "Труд" отлично информирани източници, близки до Министерски съвет. Разговорът е проведен тези дни, потвърдиха лаконично от правителството. В прав текст Ангела Меркел настояла пред премиера Борисов страната ни да започне да приема обратно мигранти по примера на Гърция.
Бойко Борисов застъпи мнението си отново,като каза:

QuoteПозицията на България остава непроменена

Припомняме, че южната ни съседка на споразумение, чрез което се позволява на Германия да връща в Гърция кандидати за убежище преди дни. Така южната ни съседка ще приема обратно хората, които са влезли на територията на Европейския съюз през нейните граници. Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.Министър председателят обаче припомнил на немския канцлер, че нееднократно е настоял ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове (горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт, б.р).До 10 дни у нас ще пристигнат последователно председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер. Предвидено е те отново да огледат съоръженията по границите ни. Точно партията на Зеехофер – Христоянсоциалният съюз, която е коалиционен партньор на партията на Меркел – Християндемократическият съюз (ХСД), е настойчива Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.От Министерски съвет се въздържаха да отговорят дали очакват нов натиск по време на визитите за приемане на бежанци в България.Днес от управляващата коалиция у нас отново заявиха, че България има изготвена рамкова позиция по реформата за регламент Дъблин, като част от общата реформа на европейската система за убежище.А на срещата на върха в Брюксел в края на юни премиерът Борисов предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател заяви, че ЕС трябва да приложи строга система за охрана на външните си граници и отчете нулев натиск по българските.Безпрецедентна политическа подкрепа получи премиерът Бойко Борисов по време на дебатите в народното събрание по мигранската криза преди началото на лятната ваканция на депутатите.Със 177 гласа "за" управляващи и опозиция решиха страната ни да може да подписва споразумения за приемане на бежанци обратно само, след решение на парламента. Народното събрание задължи правителството да внесе в народното събрание позиция за общо решение на Европейския съюз по въпросите на миграцията.А в срок до 30 септември 2018 г. кабинетът трябва да представи предложение на България за реформа на т.нар. Дъблинска система за прием на бежанци и конкретно на регламент на Европейския парламент и на Съвета от 26 юни 2013 г., чрез които страните трябва да приемат обратно мигранти.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

29 August 2018, 14:23:55 #1 Last Edit: 29 August 2018, 15:13:40 by Hatshepsut Reason: Премахване на тагове "quote"
Както знаете в германския град Кемниц продължават ожесточените протести срещу расистките престъпления на мигранти. Самите протести бяха предизвикани от поредното убийство при което беше заклан млад германец, който се е притекъл на помощ на млада жена, тормозена от иракчанин и сириец.

Моля обърнете внимание на това как западната преса обяснява подобни протести:

Germany's cabinet has approved a new asylum law aimed at reducing the number of migrants arriving from the Balkans.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-34392080

Подобни внушения, че бежанците са дошли от Балканите, дори и като виждане, че това е първата европейска територия на която са стъпили е много опасно за нас. А честно казано за незаинтересования западен читател това направо си звучи все едно, че тези маймуни са родени на Балканите.
Нашите политици трябва винаги с повод и без повод да подчертава, че ние нямаме вина за така възникналата бежанска вълна, както и това, че никога не сме ги канили и че няма никакъв начин ние да приемаме на наш територия тези бежанци.

Similar topics (1)