• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

15 October 2019, 09:48:16

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 10414
  • Total Topics: 1165
  • Online Today: 37
  • Online Ever: 296
  • (29 July 2019, 04:32:47)
Users Online
Users: 1
Guests: 15
Total: 16

Това също е България! (положителни новини за Българското образование)

Started by Hatshepsut, 19 August 2018, 21:09:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Шампионско завръщане за българските информатици с 3 медала и грамота от Балканската олимпиада


Най-добрите български информатици се завърнаха с 3 медала и грамота от Балканската олимпиада, която се проведе в Атина. Късно тази вечер на летище София MediaBricks.bg посрещна учениците, който завоюваха 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал и грамота след силно представяне в Гърция. На Балканската олимпиада по информатика участваха 55 гимназисти от 13 държави.

Златото за България спечели Мартин Копчев (9 клас, ПМГ Габрово), среброто грабна Виктор Кожухаров (10 клас, МГ Русе), бронзът е за Андон Тодоров (9 клас, СМГ), а почетната грамота взе Александър Радославов (11 клас, СМГ). Техни ръководители в Атина са Емил Келеведжиев (ИМИ-БАН) и Руско Шиков (МГ Ямбол и ОПКОСИС).

27-ата Балканска олимпиада по информатика се проведе от 9 до 14 септември в Гърция. На неофициалното отборно класиране България се класира на 3 място.

Това лято Мартин Копчев спечели и сребърен медал от Международната олимпиада по информатика, а Виктор Кожухаров завоюва бронзово отличие.

https://mediabricks.bg/шампионско-завръщане-за-българските/

Hatshepsut

На такива чинове учат учениците от Професионалната гимназия по земеделие ,,Тодор Рачински" в град Генерал Тошево...
На чинове със снимки на видни българи - творци, революционери, владетели, личности, свързани с историята на страната ни, както и карти на България през различни периоди, учат от началото на учебната година възпитаниците на Професионалната гимназия по земеделие ,,Тодор Рачински" в Генерал Тошево.

От началото на новата учебна година децата пишат и слушат уроците върху уникалните маси, които са изработени по поръчка на ръководството на учебното заведение. С тях са обзаведени кабинетите по Български и литература, История и География.

Идеята за нестандартните класни стаи е на директора на гимназията Кристияна Георгиева, която преподава по Български език и литература. "Мебелите са уникални. Децата не могат да учат само на чинове с два стола и да бъдат наредени в редичка един след друг. Те трябва да учат и на групи", заяви директорът.

Тя даде пример, че като учител по БЕЛ винаги се е затруднявала при преподаването на възникването на Кръга "Мисъл" в българската литература. "За това поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се нареждат около него и така се преподава много по-добре", обясни Георгиева.

Директорът посочи, че това е първата иновативна гимназия в България. "Иновациите трябва да тръгнат и от тук. Училището е много различно, по различен начин се преподава", допълни тя.

272 са учениците през настоящата учебна година в гимназията в Генерал Тошево.

https://www.dunavmost.com/novini/detsa-uchat-varhu-chinove-s-likovete-na-veliki-balgari