• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

20 January 2021, 20:32:49

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12213 Posts

Шишман
4132 Posts

Panzerfaust
659 Posts

Лина
650 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19328
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 189
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 46
Total: 46

avatar_Hatshepsut

Молитви

Started by Hatshepsut, 10 August 2018, 07:29:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас.
Светий Боже, Светий Крепки, Светий Безсмъртни, помилуй нас.

Тази молитва трябва да се чете три пъти в чест на трите Лица на Света Троица. Нарича се Ангелска песен,защото я пеят светите ангели, които окръжават Божия престол на небето. Вярващите в Христа започнали да я употребяват 400 години след Рождество Христово. В Константинопол станало силно земетресение, което разрушило къщи и цели квартали. Уплашеният цар и народът се обърнали към Бога с молитва.

По време на общото молитвословие пред очите на всички едно момче било вдигнато от невидима сила на небето,а после отново спуснато невредимо на земята. То разказало на заобиколилия го народ, че на небето чуло светите ангели да пеят: Светий Боже, Светий Крепки, Светий Безсмъртни. Умилените хора повторили тази молитва, добавили: помилуй нас, и земетресението престанало.

В тази молитва Бог ние наричаме Бога Отец; Крепки - Божия Син, защото Той е също толкова всемогъщ,както и Бог Отец, макар по човешко естество да е пострадал и умрял; Безсмъртни - Светия Дух, защото Той не само е вечен, както Отец и Син, но дава живот на всички твари и безсмъртен живот на човеците.Тъй като в тази молитва думата Светий се повтаря три пъти, тя се нарича също и Трисвятое.     


________________________________________


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман

МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ НОВАТА ЕПИДЕМИЯ

Господи Иисусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който заради нас стана човек, за да изцелиш човека от тежките рани на греха, Който не презря неизлечимо болните десет прокажени, но ги очисти чрез спасителната Си благодат; Който прекара като Богочовек дните на Своето земно присъствие, изцелявайки немощни и болящи, възвърна здравето на разслабени, слепи, хроми , тежко съгрешили, бесновати и злонамерени в тялото и в душата. Който прояви толкова добротворство приеми благосклонно нашето смирено моление. Боже, Всесилни Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни, успокой тревогите и изцели заболелите. Отдалечи цялата болест и страдание от народа и ни научи да ценим живота и здравето като Твои дарове. Дари ни, Боже, Твоя мир и изпълни нашите сърца с неотстъпна вяра в Твоята закрила, в надежда с Твоята помощ и в любов към Тебе и ближния. Господи, Боже наш, младежите запази и вразуми, заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии. Защото Твои са помилването и нашето спасение, Боже наш, и на тебе слава отдаваме, на Отца и Сина и Светия дух, сега и винаги и во веки-веков. Амин

__________________________________________________Шишман


Шишман


Шишман


Шишман