• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 September 2021, 16:34:44

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13946 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
993 Posts

Лина
779 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 23,759
  • Total Topics: 1,365
  • Online Today: 125
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 68
Total: 70

avatar_Hatshepsut

Молитви

Started by Hatshepsut, 10 August 2018, 07:29:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман


Шишман


Шишман

    "Cега повече от всякога хората трябва да се молят от сърце, защото това ще бъде единственото ни спасение. В сърцето е коренът на всички страсти и точно там трябва да насочим борбите си.
Ако в по-късните години християнството стана хладно и повърхностно, трябва да приключим с всичко това сега, това вече няма да е достатъчно.
Ако не се молим от сърце, няма да можем да издържим на психологическите атаки, защото лукавият има скрити методи за промиване на мозъци, които са ни непознати.
Най-големият грях днес е нехайството. Молим се нехайно, каем се нехайно, дори и да го правим. Ще дойдат времена, когато само тези, които имат Божия Дух, ще могат да познаят доброто от злото. Човешкият ум сам няма да може да види разликата.
Ще има големи измами и само Светият Дух ще ни даде проницателността, от която се нуждаем, за да можем да се спасим. Молете се да не бъдете заблудени! Само чрез молитва можем да получим Светия Дух. Ако не се молим и просто упорстваме в мързела и непокаянието си, напълно ще загубим Светия Дух и Неговото напътствие.
Дано не загубим напътствието на Светия Дух!
_____________________________
B нашето време дори миряните имат нужда да задълбочат Исусовата молитва, тъй като тя ще стане единственото ни спасение - молитвата на сърцето; в сърцето е коренът на всички страсти и там трябва да се трудим. В миналото успяхме да преминем по по-лесен, повърхностен начин, но за времената, които ни очакват, това няма да е достатъчно. Ако нямаме вкоренена молитва в сърцата си, няма да устоим на психологическото преследване, което ни очаква, защото скоро те ще дойдат със [скрити] методи да превъзпитат умовете ни.
Господи, Иисусе Христе, помилуй ме."
старец Юстин Първу       
Шишман


Шишман


Шишман


Шишман

Днес, отбелязвайки паметта на великите апостоли Петър и Павел, ние трябва да насочим нашите молитви към тях Господ да ни дарува благодатно покаяние и сълзи за нашите грехове, та грешният наш живот да не води към смърт, а към живот и възкресение.

Тези молитви ще достигнат до тях.

Те самите са преминали и посочили пътя на покаянието и затова нашите думи и въздишки ще са чути от тях.

Нека се молим Господ да ни дарува плач на разкаяние за греховете ни по молитвите на нашите небесни покровители първовърховните апостоли Петър и Павел. Амин.Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман


Шишман