• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

08 April 2020, 06:24:57

Login with username, password and session length

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 13074
  • Total Topics: 1237
  • Online Today: 42
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 28
Total: 29

За мангало-българския речник

Started by генерал Жеков, 09 August 2018, 01:22:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

генерал Жеков

Това е дъното.Мангалите,освен,че измислиха свой език-казвал се РОМАЛЕС :lol: си написаха и речник.Най-вероятно ще послужи за туристи в циганските махали и за ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ на самите мангали :lol:
"Труда" е бил представен във Варна,а самия "речник" е резултат от 3-годишния "труд"на циганския писател Димитър Атанасов - Кабули (Доброжелателният).Тази "велика книга" от близо 600 страници е отпечатана в издателство ,,График",който е позволил това да се случи-да се обеси сам или да се отрови сам,чрез ДИШАНЕ НА КАЛЕ  :lol: . В тези невероятно "стойностни" трудове е записано,че ,,мадара" на мангалски означава ,,Не се страхувай". ,,Аапиида" е лунен венец, ,,Азгъ`ни" - любовчия, ,,Кеж" - коприна, ,,Мас" - плът. Само с начална буква ,,А" в речника думите са 1415, а с ,,Б"– 1229.Същия този Кабули,освен че като малък е крал ЖИЦА И НАФТА,си изсмуква от пръстите 4книги,вероятно служещи ползотворно за доста по-различни неща от четене.Същия ПОДЧОВЕК е измъдрил, че мангалите са на Балканския полуостров от повече от 1500 години, като причината е пътя на търговията, който те следват,за да грабят и мамят търговците,а днес да крадат НАФТА от тировете и туршия от бабите на село.Кон да му го натресе на Кабули,а на майка му-да и напълнят детеродния орган със монтажна пяна,за награда,че е изпикала такъв "велик мъдрец".
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Езика им е сбирщина от крадени и измислени думи,какъвто е случая с много от езиците на нисшите народи.На практика,аз още не съм виждал книга,написана на мангалски.Друг е въпроса,дали самите мангали ще седнат да четат книги,пък било то и речници или учебници по цигански език.Просто е нелепо да има такава глупост,като мангалски речник.Утре може да поискат и територия от нас,да си направят държава.Какво ще правим тогава,ако те вече развиват своята пропаганда по медии и т.н.Проблема е сериозен,не бива да оставяме мангалите да си развяват коня така,защото предвид природата и манталитета им,утре може да очакваме точно това-да искат да си правет държава,без да имат качествата и уменията за правилното и управление,а това предполагам знаеш до какви беди ще доведе,не само за нашата територия,но и за самите Българи,живеещи на нея
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

добре е да си имат език,нека си го говроят между тях си,но това с речници,книги и т.н на техния език си е опасно.Не бива да пренебрегваме 1-2% образовани хора,които също са цигани.Тези хора може да бъдат основатели на точно такова движение,целящо да откъсне територия от нашата или друга държава,където да основе своя държава,без някаква точна цел,а просто за да покажат на жителите на определената държава,че те могат да бъдат фактор.Относно езика,добре е да го имат,да го говорят,но нека наблегнат на Българския.Те трябва да знаят,че са само ГОСТИ на нашата земя,а като такива-трябва да спазват определени правила и да уважават БЪЛГАРСКИЯ народ,език и държава.Няма как да си говорят на техия език,защото ние не сме длъжни да го разбираме,а и не сме длъжни изобщо да го търпим.Ако утре поискат този език дя бъде признат за втори официален в държавата...Какво правим тогава?Възможностите ни ще бъдат ограничени до мълчаливо съгласие или етническа война с непредвидим край за нашата държава,а никой не иска това точно в този момент...Затова,ако са задължени да се образоват и да се ОПИТАТ да се интегрират,то те няма да мислят за грабежи и убийства,защото ще бъдат заети да работят-независимо дали ще чупят камъни или ще чистят улици.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Лина

Оф, ми нали онзи ден говорихме колко по-важно е да говорят на цигански, а не на турски. Нека си учат езика. Възрастните индивиди в зависимост от това колко са образовани използват между 30 000 - 60 000 думи, ако ромалес или циганския език поддържа 35 000 дума, то значи е достатъчно информативен.
От нас държава да поискат? Не вярвам, но да се присъединят към други дето искат наша територия, това може да стане. Навсякъде по света циганите предпочитат да живеят като малцинство, те не са толкова прости.