• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Истории от ВСВ.

Започната отъ P. W., 31 Яну 2024, 06:29:34

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

P. W.

Нека има тема като тази за да помним. Ако иска някой да разкаже за участие на свой близък или познат във войната или просто някаква информация или история която го е впечатлила нека го направи тук. 
P. W. Botha ☠️

P. W.

Ако има подобна тема се извинявам. Аз специално когато бях дете редовно ходих при дядо ми в Златица и го молих но- стоп да ми разкаже нещо от войната. Колкото и да не му се говорише за това го правише. Но ще започна само ако има и други и ви е интересно.
P. S. Само за начало ще кажа, че той мразише цървените цървули, служил е в  Царската армия като танкист-картечар, раняван два пъти и още много. 
P. W. Botha ☠️

Panzerfaust

Единият ми дядо е служил в Първи български окупационен корпус по време на войната. В бойните действия след 09.09.1944 г. участие не е взел. Другията ми дядо е бил новобранец по време на преврата. Старите войници са били изпратени да участват във войната с Германия, докато новобранците са имали избор. Дядо ми не е пожелал.

Пешо

За ВСВ истории нямам, но имам за Септевмрийския метеж. В Лом след потушавенето на бунтовете са затваряли метежниците в един шлеп, който в момента е в парка ни. В него е бил затворен и прапрадядо ми, който е бил земеделец.