• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

20 January 2021, 09:35:09

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12210 Posts

Шишман
4132 Posts

Panzerfaust
659 Posts

Лина
650 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19324
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 189
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 38
Total: 38

avatar_Hatshepsut

Кои са любимите ви музикални стилове?

Started by Hatshepsut, 19 July 2020, 07:48:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Кои са любимите ви музикални стилове?

Метъл
2 (66.7%)
Хардрок
3 (100%)
Рок (рок&рол, прогресив, алтернатив)
2 (66.7%)
Готик
1 (33.3%)
Пънк
1 (33.3%)
Диско
1 (33.3%)
Джаз
0 (0%)
Блус
1 (33.3%)
Реге
1 (33.3%)
Рап
0 (0%)
Латино
0 (0%)
Поп
0 (0%)
Хаус
0 (0%)
Техно
0 (0%)
Транс
0 (0%)
Класическа музика
1 (33.3%)
Църковна музика
1 (33.3%)
Българска естрада
1 (33.3%)
Българска народна музика
2 (66.7%)
Поп-фолк / чалга
0 (0%)
Сръбска / гръцка
0 (0%)
Кючеци (цигански, турски)
0 (0%)
Друг стил
0 (0%)
Слушам всякаква музика
0 (0%)

Total Members Voted: 3

Topic keywords [SEO] музика

Hatshepsut

Видях, че в стария форум има такава тема и реших, че и тук трябва да има такава (странно, как не съм я забелязал досега)  :rolleyes:

Смисълът на темата не е да дублира другата тема за музикалните поздрави, а всеки от нас да представи любимите си музикални стилове, дискусията тук ще е по-скоро теоретична  :smile-1:

Всеки може да гласува в анкетата с 8 опции, като има възможност да променяте своя вот.


Аз слушам метъл (предимно хевиметъл), хардрок, рок (алтернатив, прогресив) и готик. Също така харесвам и българската естрада и българската народна музика.

Hatshepsut

Между любимата музика и характера има връзка


Музикалните вкусове разкриват много за човешката личност, откриха учени от Кеймбриджския университет, цитирани от в. "Мирър".

Учените изследвали общите черти на хората, които имат сходни музикални предпочитания. Те установили, че тези, които харесват по-неангажираща, акустична музика са по-приказливи и енергични. Почитателите на операта пък са с по-богато въображение.

В проучването участвали над 20 000 души с различни музикални предпочитания. Те трябвало да изслушат 25 непознати за тях откъси от разнообразни по жанр музикални произведения. Освен това участниците били подложени на тестове, които да определят какъв тип личност имат.


Резултатите показват, че по-широко скроените личности харесват по-изтънчена музика, но не се впечатляват от неангажиращи, акустични песни. Екстровертите пък по-скоро предпочитат непретенциозна, акустична и релаксираща музика.

"Тези резултати показват, че музиката като форма на себеизразяване, разпространена във всички култури, дава важна информация за основни човешки психологически характеристики", заявиха учените.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/kazhi-mi-kakva-muzika-slushash-za-da-ti-kazha-kakyv-si-2100844


Тъжните песни трогват само хората, способни на съчувствие

Хората, способни на съчувствие, приемат тъжните песни като наситено с дълбоки емоции преживяване, съобщи агенция ЮПИ, позовавайки се на изследване, проведено от британски и финландски учени.

В изследването участвали 101 мъже и жени на възраст между 20 и 67 години, които изслушали непозната тъжна инструментална мелодия и описали емоционалната си реакция към нея.

Отговорите им били разпределени в три основни групи: "чувствам се релаксиран", "чувствам се трогнат" и "чувствам се неспокоен".

Тези, които били трогнати от музиката, описали преживяването си като много тъжно, но също така наситено с емоции и приятно.

"Отдавна е известно, че хората изпитват противоречиво удоволствие, когато се докоснат до трагично изкуство, но вече става ясно, че то влияе още по-силно на хората, способни на откликнат на чуждите емоции", пише Туомас Ерола, професор по музикознание в Дърамския университет във Великобритания и ръководител на проучването.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/tyzhnite-pesni-trogvat-samo-horata-sposobni-na-sychuvstvie-1606846

Hatshepsut

Учени: Хеви метълът е полезен за здравето


Слушането на ,,екстремна музика" като хеви метъл действа вдъхновяващо и оттам има общо релаксиращ ефект, съобщава британският вестник Independent като се позовава на резултати от ново проучване.

Авторите на проучването, публикувано в академичния журнал Frontiers in Human Neuroscience, пишат, че вместо да засилва гнева и агресията, силната хаотична музика всъщност успокоява и вдъхновява слушателите.

Д-р Дженевийв Дингъл и Леа Шарман от University of Queensland са провели експеримент сред 39 души на възраст между 18 и 34 години, които често си пускали така наречената ,,екстремна музика".

Участниците били помолени в продължение на 16 минути да обсъждат житейска ситуация, която ги е вбесила, а после имали право да изберат дали да прекарат 10 минути, слушайки песен по избор, или да стоят в условия на пълна тишина. След това психолозите наблюдавали емоционалното им състояние.

Шарман казва: ,,Открихме, че музиката регулира тъгата и засилва позитивните емоции. Тя помогна на участниците да изучат цялата гама от изпитани емоции, като в крайна сметка ги направи по-активни и вдъхновени.

,,Резултатите сочат, че нивата на враждебност, раздразнителност и стрес се понижават след пускането на този вид музика. Най-драстична промяна бе отчетена в нивото на вдъхновение у участниците."

https://www.manager.bg/открития/учени-хеви-метълът-е-полезен-за-здравето

:rocks:

Шишман

Предпочитам църковна музика. От както започнах да си я пускам компютъра, друга не ми се слуша и така вече 3-4 м.

Panzerfaust

Аз слушам предимно всякакви форми на рок (метъл, хардрок, алтернатив, пънк или смесица между тях), харесвам също блус и реге. Разбира се - и класиката, но само инструментални произведения, не харесвам опера. Иначе в колата често си пускам радио с неангажираща музика тип актуални хитове, просто като фон.