• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

07 July 2020, 18:24:52

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10919 Posts

Шишман
2577 Posts

Panzerfaust
444 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15793
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 38
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 3
Guests: 20
Total: 23

Путинска Русия

Started by генерал Жеков, 04 August 2018, 16:07:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Panzerfaust

24 January 2020, 21:59:02 #15 Last Edit: 25 January 2020, 05:57:09 by Hatshepsut Reason: Корекция на таговете на цитата.
Quote from: Шишман on 24 January 2020, 09:34:21Пропусна: Никарагуа, Куба и страните в Африка !
Така по този на броене начин може да ги изкараш 101 и отгоре. В Корея не а имали войски,В Унгария не мисля да е било война, нахлуване и толкова, Чехословакия същата работа, за това с Китай аз поне не знам нищо. Останаха Афганистан , Чечня и сега Сирия, ако това е се води участие във война. Струва ми е че американците ги бият  това съревнование и то с доста. То по твоята логика ние от 1989г. нас  сме водили войни  :в Камбоджа, Босна, Ирак, Афганистан и където имаме изпратени войници.
Моля ви не ме карайте да защитавам Русия, защото съм русофоб и не харесвам руснаците и никак не ми харесва да ги защитавам.

Корейската война е изцяло инспирирана от СССР. СССР поема и издръжката на севернокорейската армия. Дотук това наистина е косвено участие, СССР официално така и не участва с военни подразделения. Руснаци обаче има - 535 пилоти, много зенитчици и военни съветници, като пилотите и зенитчиците са пълноценна висококвалифицирана армия. Така че, се получава едно съвсем сериозно участие - и като подбудител, и като финансиране, и с квалифицирани военни.
В Унгария и Чехословакия не било война, а било "нахлуване"? Ами, че то и САЩ в Панама и Гренада не водиха война, а просто "нахлуха", но рубладжиите квичат на умряло и го водят война. Истината е, че това си е военна интервенция, т.е. война, без значение колко се е съпротивлявала другата страна. А и унгарците отправят сериозен отпор на Съветската армия. Руснаците дават 706 убити, 1540 ранени, 51 безследно изчезнали. Никак не е малко. При Пражката пролет, чехите са кротък народ, действително жертвите на руснаците се броят на пръсти.
За Китай - след смъртта на Сталин двете комунистически държави влизат в остро противопоставяне. Върхът на това е граничният конфликт за остров Дамански на река Усури. В България се носят легенди за него - как руснаците изпепелили стохилядна китайска армия с лазер. Това, разбира се, са глупости. Конфликтът никак не е малък - трае два седмици, а руснаците дават по техни официални данни 58 убити и 94 ранени. Окупират и спорния остров и това тровеше отношенията между двете държави чак до 1991 г., когато го отстъпват на Китай.
Афганистан, Чечня и Сирия са пълноценни войни във всяко едно отношение.
А това, че не виждаш разлика между участието на българските контингенти и действията на руснаците, няма да го коментирам.

Шишман

И въпреки всичко американците са водили поне 2пъти повече войни. Това Дойче веле може да накара с лъжите си да му завиди и дърта циганка. Сега само трябва да започнат да кълнат и са готово радио Дойче рома. Хубавото на Путин е че ги кара да плачат от яд !

Шишман

08 February 2020, 14:01:38 #17 Last Edit: 08 February 2020, 17:59:37 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Това е истината, колкото и да не се харесва на някои хора. Не разбирам също : защо според някои бг-национализма, трябва да минава през омразата към Русия ? Истината е че българите харесат Русия
__________________________________________________

Българите са с най-положителна нагласа към Путин и Русия от целия свят

В повечето от 33-те страни, изследвани от изследователския център "Пю" през 2019 г., по-малко от половината гледат на Русия благосклонно. В 16 от 33 анкетирани страни повечето хора не са благоразположени към Русия. Особено критични са северноамериканците и западноевропейците. Само 18% от американците и три от десет канадци имат положително мнение за Русия. В Западна Европа само 31% гледат на Русия положително, между които 12% от шведите, 23% от анкетираните холандци и 26% от британците. В Централна и Източна Европа процентите са малко по-различни. Мнозинството в Словакия (60%) и България (73%) гледат благоприятно на Русия – най-положителните оценки, които страната получава в световен мащаб, сочи проучването, цитирано от БГНЕС.

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/bylgarite-sa-s-naj-polozhitelna-naglasa-kym-putin-i-rusiya-ot-celiya-svyat

Шишман

Питали ли сте се : защо Путин ги прави луди тия от запада. Винаги е крачка преди тях, винаги ги надиграва, мачка и прави на нищо.
Просто е : Путин е висока класа, агент на КГБ, обучен, научен на каквото трябва, опитен и т.н.
А сега да вземем за пример баба Меркел или Макрон: нямат такова обучение, специална подготовка, нямат нищо. Обикновени хора , избрани защото са удобни на постовете, които заемат. МИ замислете се: това е все едно  мач между Тайсън и някоя баба. Демокрациите на запада, заради либерални компромиси, интриги и т.н. игри не могат да излъчат нищо добро на нивото на Путин.
И сега Меркел не прати лекари в Италия, а  Путин първо хитро прати, кубинци и китайци, а поле руски военни, с което направо закова запада. Драги русофоби, тази днешната партия шах, рано или късно ще я печели Путин, ако запада продължава да се дъни така.

Panzerfaust

06 April 2020, 00:46:32 #19 Last Edit: 06 April 2020, 00:49:15 by Panzerfaust
Ход са напред, основно за дебилите. Напомням ти, че форумът е български, не проруски, проамерикански и т.н. Боли ме гъза за САЩ и ЕС, но за Путин и жалката му пропаганда, на която се връзват само дебили, ще има червен картон. :whistle:

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 06 April 2020, 00:46:32Ход са напред, основно за дебилите. Напомням ти, че форумът е български, не проруски, проамерикански и т.н. Боли ме гъза за САЩ и ЕС, но за Путин и жалката му пропаганда, на която се връзват само дебили, ще има червен картон. :whistle:
Политизирането на всичко не е нещо добро. А Путин е 1 ход напред, бе значение дали ти харесва или не.