• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

20 January 2021, 07:56:19

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12209 Posts

Шишман
4132 Posts

Panzerfaust
659 Posts

Лина
650 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19323
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 189
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 48
Total: 48

avatar_Шишман

Китай

Started by Шишман, 22 April 2020, 16:57:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Чувствам че около корона вируса ще се говори и пише доста за тази ненормална страна . Та реших да пусна тема по въпроса.

_________________________________

КИТАЙСКОТО ЧУДО И КОРОНА КРАЯТ МУ.
Щата Мисури заведе съдебно дело срещу Китай.
Завежда се и иск срещу подкупената от Китай СЗО.
Не харесвам Америка, но този път одобрявам това, което правят
Гнездото на нео-либералната идея модерен Китай най -после се надявам да си получи, каквото са търсили.От десетилетия тия заливат безнаказано света с: дефектна стока, радиоактивни играчки за деца, канцерогенни заленчуци и плодове , дрехи и обувки от които се изприщват хората, да не говорим как замърсяват околната среда. Не се говореше по въпроса и минаваха метър, защото бяха галеници на нео-либерален САЩ. Там изнесоха всички производства на света, отвориха им пазари и тия се взеха за велики. За сметка на това на запад и в САЩ, а и у нас: не останаха фабрики и започна криза. Ние нямаме фабрики и няма да има докато ненормалното Китайско чудо съществува.Съжалявам за комунистите, които още не са разбрали че Китай отдавна, не е комунистически и даже им симпатизират. Другари, може да ви се иска, ама наистина нещата са различни.
Та се надявам да ги подложат заради вируса на всякакви, възможни санкции и ограничения, да им блокират пазарите, от там и производствата и да ги скапят. Евтината отровна стока радиоактивните играчки , прилепите, змиите и останалите им гадни културни навици, както и кунг-футо и Шао-лин: да си ги държат там и да не ни занимават с глупостите си.

Шишман

Yavor Dachkov
56 минути ·

Виктор Пироженко: "Решимостта на администрацията на Тръмп обаче да върне в САЩ производствата, дори с цената на разрушаване на установените световни вериги за доставки и с нанасяне на щети на американската икономика, не трябва да се подценява. Във Вашингтон има двупартийно съгласие по този въпрос, от което идва и увереността на Чарлз Фримън, че ,,COVID-19 ще застави много компании да преосмислят надеждността на опората си в глобалните пазари и по тази причина преместването обратно на някои капиталоемки, но не трудоемки производства е неизбежно". Такова преместване ще започне най-вероятно с важните за националната сигурност на САЩ отрасли на промишлеността и отчасти на част от фармацевтичните компании. Темата за ,,връщане на промишлеността" беше повдигната в САЩ преди началото на преговорите от втория етап на търговското споразумение. Познавайки методите на Тръмп, може да се предположи, че в замяна на съгласие от негова страна да не бърза с връщането на производствата на американските фирми в САЩ, Вашингтон ще възобнови исканията си към Пекин за структурни промени в икономиката на КНР, достигащи до смяна на икономическия модел. Отчитайки, че привържениците на глобализма в Китай са достатъчно влиятелни, това ще представлява заплаха от изостряне на вътрешно-политическата борба в страната."

Шишман

Надявам се да не им се размине на тия. Не само защото са комунисти, но и защото цялата им култура е ненормална и откачена.


________________________________________
Явор Дачков
2 часа ·

Много добър Рено Жирар! "Отговорността на Китай в пандемията, която преживяваме, е установена. Covid-19 е зооноза, т.е. болест, при която инфекциозен агент, характерен за животните, успява да премине в човека. Настоящият вирус - подобно на предшествениците си, предизвикали ТОРС (Sars, 2003 г.), птичия грип (2004 г.) и свинския грип H1N1 (2009 г.) - е роден на традиционен китайски пазар, където са струпани домашни и живи животни в отвратителни хигиенни условия, преди да бъдат заклани на място след закупуването им.
Тези пазари са наречени "мокри", защото там се изливат много течности от животински произход. Впрочем още през 2010 г. китайски лекари, сред които Джонг Наншан (един от най-големите пулмолози в света, герой в борбата срещу Sars и бивш президент на Китайската медицинска асоциация) публично поискаха закриването на тези пазари, но изобщо не бяха чути.
Докато тази силно заразна болест се появи в Ухан през ноември 2019 г., Китайската комунистическа партия извърши три престъпления, поставяйки идеологията преди науката. На 1 януари 2020 г. арестува лекарите в централната болница, които биха тревога. После заяви пред Световната здравна организация на 13 януари 2020 г., че няма доказателство, че болестта се предава от човек на човек. Накрая, на 18 януари 2020 г., разреши провеждането в Ухан на гигантски патриотичен празник с 40 хил. души. Тези три седмици, загубени в първоначалната битка срещу вируса, днес имат огромно значение. Ако болестта беше лекувана веднага, след като се появи, днес нямаше да има пандемия.
Но вместо да признае своята отговорност, Китайската комунистическа партия се отдаде на една добре позната на психолозите практика: промяна на посоката на обвинението, при която другите са обвинени за собствената низост. На 13 март 2020 г. Джао Лицян, говорител на китайското външно министерство, се осмели да туитва, че "може би американската армия е донесла епидемията в Ухан" по време на военните спортни игри. По същия начин, в серия от невероятни туитове, китайското посолство в Париж се осмели да се похвали, че Китай се справя най-добре с Covid-19, защото има "това чувство за колектив и гражданско съзнание, което липсва на западните демокрации". Пироманът раздава морални уроци на тежко изгорените...
Развивайки фараонския търговски проект за "нови пътища на коприната", президентът Си Дзинпин ни обеща печеливш сценарий.
Глобализация по китайски обаче днес се изразява в бедствие в световен мащаб."

Шишман

Yavor Dachkov

Интересен анализ от Лоран Гаяр и Валдемар Брун-Теремин: "Изглежда, че коронавирусната криза ускорява началото на нова търговска война. САЩ са навлезли в Студена война и няма да излязат от това състояние на ума, независимо от победителя на изборите през ноември. Някои производствени вериги са в процес на репатриране и каквото и да казва ген. Цяо Лян, феноменът на преместване в страни с по-малки разходи, най-често азиатски, вече започна с нарастване на китайските заплати. Китай рискува най-вече, повече или по-малко дългосрочно, изчерпване на преките чуждестранни инвестиции, дори и все още да се радва на военно съкровище, натрупано през четирите десетилетия на ожесточена меркантилност. Но чуждестранните инвестиции представляват само 3 процента от пазара на китайски държавни облигации. За сравнение, около 10 процента от японския държавен дълг се държи от чужденци, срещу 40 процента за американските съкровищни бонове или 60 процента за германския бунд. Следователно Китай притежава голяма част от дълга си, което може да изглежда предимство, ако го сравним с положението на западните дългове. Въпреки това Пекин отчаяно се нуждае от чужди инвестиции и отварянето на вътрешния облигационен пазар за чужди инвеститори е от решаващо значение, за да продължи финансирането на китайското развитие и преодоляването на все по-силните вътрешни социални ограничения и все по-враждебната геополитическа среда. Капанът на "виртуалната икономика" и на финансирането на растежа за сметка на промишлеността с увеличаване на цената на труда може би дебне и Китай. Друг решаващ фактор за китайското развитие е проблемът със застаряването на китайското население, което вече наброява 200 млн. души над 65 г. и несъмнено ще ги удвои до 2050 г. И накрая, Китай маневрира в много по-заплашителна геополитическа среда, отколкото САЩ или дори Европа, а военните разходи тежат на китайския БВП. "

Шишман

Yavor Dachkov

"Икономическото развитие на Китай прави тази страна опасен политически и военен конкурент. Днес Китай заплашва реално САЩ и би могъл да ги изхвърли от върха на йерархията, която от десетилетия Америка смята за естествена. Успехите и провалите на двете страни при справянето им с пандемията, но и в способността им да поддържат определено влияние на международната сцена, ще бъдат решаващи в надпреварата за хегемонията. Всичко това би могло да доведе до радикализация на тяхното съперничество". Греъм Алисън е почетен професор в Харвардския университет и съветник на няколко държавни секретари по отбраната. Книгата му "Предопределени за война: Могат ли Америка и Китай да избягат от капана на Тукидид?" (Destined for War: Can America and China Escape Thucydides's Trap?) се превърна в световен бестселър. В интервю за "Фигаро" той анализира коронавирусната криза от гледна точка на противопоставянето между двете страни.

FELDMARSCHALL

По тази тема номер 1 в България е Дориянчо (сектата) Александров. Може да ви говори цял ден за великото китайско чудо и как са най-древния народ на планетата. :judge:
Funny Funny x 1 View List

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 29 May 2020, 14:31:49По тази тема номер 1 в България е Дориянчо (сектата) Александров. Може да ви говори цял ден за великото китайско чудо и как са най-древния народ на планетата. :judge:
:mad:  :mad:  :mad:

Шишман

Явор Дачков

Франсоа Хайсбург, старши съветник за Европа в Международния институт за стратегически изследвания (International Institute for Strategic Studies), базиран в Лондон: "Преди пет години европейците смятаха Китай за по-голяма версия на Япония, минус човешките права. Особено германците имаха ангелска визия за Китай. После, преди три години, те осъзнаха, че Поднебесната империя тихо поглъща германските малки и средни предприятия. Тогава започнаха да реагират. Това не попречи на китайците да предприемат голяма кампания в Европа с 5G. Това беше голямата тема между Европа и Китай точно преди Covid-19, с Huawei, която беше напът да купи всички лобисти в Париж, за да пробута стоката си. Проблемът е, че 5G е това, което ще структура икономиката на бъдещето. Този, който контролира 5G мрежата, контролира икономиката. И Китай я вкара, използвайки стръв и заплаха: "Не приемате нашата 5G, не се изненадвайте, че не купуваме колите ви".
Другият пример са заемите, които Китай отпуска на развиващите се страни. Той отпуска без политически условия на всички страни, дори на диктатурите, които не намират финансова помощ при другите световни сили. Такъв е случаят в Африка, в Азия, на Балканите. С кризата на Covid-19 най-засегнатите страни се обръщат към Г-20 и искат да заличи дълговете им. Докато европейците се примиряват, китайците са надяват да съберат кредитите си. Именно това е хищничеството. Точно същото поведение имаха европейците спрямо Китай през ХIХ век."

FELDMARSCHALL

Моят приятел Антон Рачев (русенския фюрер), който вече от 5-6 години живее в София още през 90те се е запознал с тоя "майстор на всички бойни изкуства" Дорянчо Александров и ми разказа как се наложило да прекара един цял ден с него - било истинско изпитание за духа и психиката. Тоя наистина не спрял от сутринта до вечерта да му говори за Китай, да ги обожествява като народ и как всички науки и всичко измислено от човешката цивилизация има китайски произход. Абсолютно зомби е тоя умопобъркан сектант... :lol:
Funny Funny x 1 View List