• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 January 2020, 02:26:15

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
9878 Posts

Шишман
837 Posts

Panzerfaust
217 Posts

Лина
191 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 62
  • Latest: gabyw6
Stats
  • Total Posts: 11689
  • Total Topics: 1211
  • Online Today: 44
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 27
Total: 27

Италия и как седят нещата в тази страна

Started by Шишман, 19 January 2020, 13:49:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Има такава тема в старият форум :
http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=29204.0
Тука ще продължа да развивам темата за тази страна.
Ако администраторът прецени, нека да премести темата в друг форум или дори да я изтрие.

Шишман

Българите тук добре сме си организирали нещата. Има  си автобуси за България всяка неделя. По тях можем да изпращаме : пари, багаж, колети и каквото си искаме. Така си докарах от България до тук колело, тежести и всякакви неща. Вземат евтино и са коректни. Има даже български магазини, не са кой знае как заредени, но ги има. Един даже е на 1300 метра от моето жилище. Има и български ресторант с българска кухня. Имаме и доста добра църква в центъра на Милано, а тази в Рим е още по-добра.
Има и доста българи и това е добре. В карето блокове, където живея сме 3 български семейства.

Шишман

ОТНОСНО ИТАЛИАНЦИТЕ
Като хора а горди и то много, само-превъзнесени, говорят много и то празни разговори, обиждат Бога, Богородица постоянно, говорят и много мърсотии и то пред децата си и децата пред родителите си, доста са извратени, по мои проучвания поне 40% от мъжете им а имали хомо-сексуални контакти. Официално 15% а болни на тема комар, което е катастрофа за семействата им, а употребяващите наркотици са около 35-40%. С една дума нещата не вървят добре за този народ. Стигнало се е до там италианци собственици на бизнес: да не искат да назначават италианци, понеже не работят добре, постоянно са в болнични и имат големи претенции. Свестните сред този народ, са наистина малко и на практика не може да им се има доверие. Да доносничат и предават колеги, приятели и даже близки роднини: за тях е  реда на нещата. При тях системата е всеки да прецака всеки.

Шишман

За живота тук.
Заплатите 2007г. бяха около 1500 евро, сега паднаха на 1000-1200. Работа няма и обикновено е някакво прецакване. Някога тук вземаха по 10-12 евро на час, сега се работи за 6-6.5 евро и хората са доволни ако има и тази работа. Някои работят особено, като охрана и за по 3.50 евро. За добри охранители с нужните курсове на час са по 8-8.50 и 10 евро, зависи от местото. Случвало ми се е да пазя фабрика , седнал в колата, без да правя нищо за 8.5 евро, то зависи и от разстоянието, колко е далече. Наемите също са високи - дебели. В самото Милано гарсониера може да е на наем 600 евро, малко по към периферията 2-ву стаен е около 700 евро, 3-и стаен 900-1000, това с включени разходи за блока и парното. Разходите по собствеността са около 100 евро на месец парно, но и през лятото и около 100-200 за чистачка, рязане на трева, клони, поправки и т.н.
Тук е по-евтино да се купи жилище на изплащане, отколкото да се седи под наем. Например на един 3-и стаен наема  зоната  която живея е 900-1000 евро, а на изплащане със всичко излиза 650-700 евро.За закупуването на жилище обаче ви трябват около 12-15 хил. евро за документи и комисионни.
Телевизията се заплаща около 115 евро на година и за да могат да ги събират ви ги вземат с сметките за ток на чати. На  месеца газта излиза около 40-50 евро, ако харчите нормално, тока и той толкова.

Шишман

Напоследък се вихрят разни дебати за чистотата на въздуха в България. У нас обаче е доста чист в сравнение с този тука. Няколко пъти ми се случва да търся : какво в къщи или в колата се е запалило.
Такава миризма на изгорял кабел изпускат вечер някои предприятия. Една вечер докато отивах на работа, така бяха отровили въздуха, че започнах да кашлям и да се задушавам. Та изтичах до колата и там се съвзех. Всяка зона е различни миризми, зависимост от фабриките,. които има  зоната.

Шишман

За прословутата мафия.
Макар всички да си мислят че КОЗА НОСТРА от Сицилия е най-силната мафия, не е така. Най-силни са калабрийските кланове и в Италия и  цяла Европа, даже мисля и в света: те са и най-нормалните наричат ги Ндрангета. Коза ностра са гадници от класа, високомерни , надменни и гадни, то за това и ги разбиха: на хората им е омръзнало от тях. Сега са малки кланове-банди и не са силни, както някога. КОза ностра  буквално преведено значи - нещо наше, подразбира се като - наши работи-неща. Неаполитанската мафия Камора или Гамора: също е била силна но някога. Сега там властта са я взели младите до 25г. и ги наричат бейби мафия. Големи лайнари са. Много от тях отиват да работят в Испания. Най-младата мафия е тази на Пулиа, там където е тока на ботуша. Иначе в Италия всеки се прави на мафиот, и в работата ми съм ги виждал много такива. Тъпото е че хората им вярват че са мафиоти. Преди работех в една дискотека и там започна да идва една група търговци на кокаин, шефа им беше на около 55г. другите млади. Та тия се правеха все едно са от мафията, целуваха му ръка и такива глупости. Бяха просто малка група търговци на кокаин и нищо друго. Накрая им забраниха да идват в дискотеката. Помня че веднъж едни калабрийци дребни мафиоти направиха големи разправии пак в тази дискотека и набих яката 3-ма от тях. На другият ден дойдоха да се извиняват: шефа им като научил какви са ги вършили без него, яко им се беше карал. ПОсле работих в един бар 1 година и там идваха идваха истински  калабрийски мафиози, но дребни риби. Това което ме впечатли беше уважението, което отдаваха на всеки, докато не ги настъпи разбира се, тогава полудяваха. Калабрийците са  и единствените италианци, които уважавам и мога да кажа че са сериозни хора.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 21 January 2020, 09:46:43Много от тях отиват да работят в Испания.
Какво правят в Испания?

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 21 January 2020, 15:33:03Какво правят в Испания?
Това са неаполитанските бандити, може и от другите да ходят в Испания, но са най-вече те.
Занимават се с продажба на дрога, най-вече кокаин, както и с уреждане на сметки около кокаинови сделки. Когато някой не плати или се прави нещо на хитър.

Шишман

Колкото и да успее човек в чужбина, си остава - чужбина. Друга култура, език, разбирания и т.н.
Тези българи дето се хвалят , колко са успели, колко са велики в чужбина, как ги знаят нещата и подобни са: обикновено ненормални и често са си гола вода и умрели от глад.
Тука има едни дето живеят на бараки, тоест  направени от тях самите колиби, та те се са отворени, знаят ги нещата и такива.

Шишман

Да се ожениш за италианка-италианец и за човек от запада.
Това е доста глупаво. Да има и щастливи бракове, но повечето са трагедия и свършват с развод.
Просто тези хора не са нормални. Заядливи са , дребнави, гледат да се налагат, даже за смешно дребни неща и като цяло обичат да тормозят другият. Да не говоря какви претенции имат, особено жените и какви мераци за скитосване. На практика са курви, мъжете вманиачени курвари. Тука имаше един дето се правеше на много отворен и умен и естествено се събра с италянка, след 2г. тази му каза че иска да си живее живота и ги заряза с детето момиченце . Сега тоя от лигльо стана доста сериозен и спря да лети из облаците.