• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

17 September 2019, 20:07:45

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
  • Total Members: 47
  • Latest: tzviata
Stats
  • Total Posts: 10062
  • Total Topics: 1153
  • Online Today: 43
  • Online Ever: 296
  • (29 July 2019, 04:32:47)
Users Online
Users: 1
Guests: 16
Total: 17

Путинска Русия

Started by генерал Жеков, 04 August 2018, 16:07:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

генерал Жеков

Енгений Пригожин,по-известен като "Готвача на Путин" играе ролята на "интернет изследовател".Неговата компания,занимаваща се с такива изследвания е всъщност-фабрика за тролове.Ясно е,че същите тези тролове са про-путински,като следствие от топлите отношения на господаря им и Путин.В официални изявления,от Кремъл неведнъж са отричали за съществуването на такава ЧВК на име "Вагнер".Доста странно,като се има напредвид,че спонсора на тази организация е собственик на любимия ресторант на Путин.Явно е,че същите хора-гравитиращи около Путин и "Вагнир" са доста близки,но се стараят всячески да прикрият тези факти,дори с цената на отричането на такива неща,като съществуването на тази частна военна компания(ЧВК).Това най-вероятно е свързано със другата дейност на Пригожин,а именно създаването и захранването на фабрики за руски тролове,действащи в и извън Русия.Пригожин,всъщност е измислил нещата много добре-неговата ЧВК пие кръвта на хиляди невинни хора,дерибейства над имуществото им,а накрая-дори избива неудобни журналисти.Всичко това,обаче,остава "сметено" под килима от десетки хиляди тролове,работещи за Путин и неговия готвач.След като се знае за топлите отношения на двамата,няма да е трудно да предположим,че всички операции,провеждани от "Вагнер" са всъщност дирижирани от Путин.Войниците от "Вагнер" са добре екипирани,въоражени с модерни оръжия и са добре обучени.Тук изниква въпроса,как един спортист,осъждан за кражби,измами-прекарал за това 9год. в затвор,може да има средствата и уменията да направи такива мащабни организации,каквато е "Вагнер".За непокварените от същите тези тролове,отговора е ясен-Пригожин е стабилно подкрепян "отзаде".В Русия,помощ от такъв мащаб,точно във най-интересните за Путин години,може да окаже само и единствено същия човек.Той,от своя страна е известен сътрудник на КГБ,издиганат от тях на поста президент.Той е тяхна марионетка(на бившите КГБ-генерали,офицери и всякаква паплач),а "Вагнер" и фабриките за тролове са само инструменти-едните за военните и икономически интереси на Путин и бившето КГБ,а другите-за покриването и оправдаването на действията на всички тях-Путин,"Вагнер" и Пригожин...
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Почти една трета от младите руснаци искат да отидат да живеят в чужбина.
Повечето от анкетираните от Всеруския изследователски център за обществено мнение (ВЦИОМ) все още няма да напуснат страната. На въпроса "Искате ли да отидете в чужбина за постоянно пребиваване или не?" , 88% отговарят отрицателно, положително - 10%, други 2% не са решили. В същото време сред 18-24-годишните руснаци броят на хората, които желаят да напуснат, се е увеличил до 31% (срещу 25% година по-рано).

За една година броят на онези, които искат да напуснат Русия, но не правят нищо за това е намалял от 51%  на 41%. Събират информация за страната, в която искат да се преместят 26% от тези, които са заявили, че искат да напуснат, 22% учат чужд език, а 21% се консултират с приятели, които са напуснали чужбина, и 19% спестяват средства за преместване.

От 2016 г. числото на руснаците се, които казват, че  имат познати, които са отишли в чужбина през последните пет години се е увеличило от 20% на 26%.

Най-атрактивното място за преместване е Германия - там където биха желали да заминат 16% от онези, които планират да напуснат Русия. Също така сред предпочитаните страни са Съединените щати (7%), Испания (6%) и Канада (5%).


Това е извадка от материал на "Коммерсант",показващ желанието на младите руснаци да живеят в чужбина.Явно в родината им няма такива добри условия за развитие,както на запад.Остро противоречие с "достоверните" факи на няколко съфорумци,но-фактите са си факти и няма шега с тях
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Попаднах на статия,озаглавена "Какво направи Кремъл,докато руснаците гледаха Световното първенство".В нея пише доста интересни неща,например,за това,че в доста руски градове,настроението е като за карнавал.Смятаните за студени руснаци,ядат и пият с колумбийци,японци и т.н.Полицията вече не бие и не гледа злобно,а с усмивка напътства фенове от чужди държави.Държавните медии и служби заглушават новините за престъпления,за да не се помрачи настроението на народа.Това,обаче е добро прикритие за доста нечисти дела-например,увеличава се възрастта за пенсиониране,от 55 на 63 за жените,а за мъжете-от 60 до 65г.След като тази реформа е вече факт,ние виждаме нещо доста показателно за руската икономика:в 51 от общо 83области в Русия,мъжете рядко доживяват до 65,тоест-средностатистическият мъж,няма да доживее до пенсия.Путин,обаче,обеща още през 2005год.,че няма да прави такава реформа,но ето,че днес тя е факт.В интерес на истината,рьската икономика днес,дори не е на 0,защото реалния приход падна с 10%,само до Май месец т.г .Това обяснява реформите в пенсионирането,защото според изчисления,тази реформа ще спести до 15милиарда долара годишно.Това е печалба,идваща директно от смърт и скръб.Путин е нещо като вампир,защото колкото повече хора умират в Русия,толкова повече пари той ще ПЕЧЕЛИ за себе си и кликата около него.Това,заедно с годишните му приходи от корупция,според изчисленията-в размер на 30млрд долара годишно,ние може да видим,че само за няколко години,чичо Вова ще стане доста богат.Това е империя на злото.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Андрей Пионтковский е академик на Международната академия по информационни процеси и технологии. Заместник-председател на Националната асамблея на Руската федерация. Член на Бюрото на Федералния политически съвет на движението "Солидарност". Кандидат на физическите и математическите науки. Водещ научен сътрудник на Института за системен анализ на Руската академия на науките. Член на Американското математическо дружество. Лауреат на наградата Златен Гонг-2001 в областта на международната журналистика. Член на Международния Пен клуб.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Пионтковский : Путин е на две крачки от международния трибунал

Руският президент Владимир Путин не може да си позволи да се оттегли от властта, тъй като него го очаква международен съд, твърди военният и политически експерт Андрей Пионтковски.

" За Путин това не е последният, не е и предпоследния му мандат,  за него мандата е пожизнен, защото всички разпоредби на Конституцията могат да бъдат променени по всяко време и във всякаква посока.
Той всъщност се е коронясал като цар, заради това, че отначало открито се показа срещата му с водачите на Руската православна църква. А освен това той не може да напусне властта никога, защото веднага след това той ще бъде на подсъдимата скамейка в Хага, заради многото извършени военни престъпления, "- казва той в интервю пред YouTube в предаването "Открит диалог ".

В отговор на въпрос за бъдещето на руската държава през следващите шест години и за перспективите за международна изолация на Русия, анализаторът каза, че тя вече е дошла.

"На церемонията по встъпването му в длъжност на президент не присъства дори  някакъв си Лукашенко", подчерта Пионенковски.

Путин пое президентския си мандант на 7 май и почти веднага предложи на  долната камара на Федералното събрание да разгледа кандидатурата на Дмитрий Медведев за нов премиер. След един ден депутатите от Държавна Дума взимайки под внимание желанието на президента с мнозинство одобряват Медведев, въпреки, че депутатите комунисти и тези от "Справедлива Русия" са разкритикували това кадрово решение
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Пионтковский: Основната външнополитическа мечта на Путин е реализацията на "Ялта-2", Тръмп я споделя

Ако демократите получат мнозинство на частичните избори през ноември, те незабавно ще започнат процес на импийчмънт на президента на САЩ, ще ги подкрепят и много републиканци.Руският президент призна, че така нареченият "референдум" на територията на Крим са провели не местните жители, а Русия начело с него, казва анализаторът пред Каспаров.ru

-   Г-н Пионтковски главната външнополитическа тема през последната седмица е срещата Доналд Тръмп-Владимир Путин. Как ще коментирате факта, че на пресконференцията, а и в последвалите интервюта Путин отговаря на въпросите на журналистите от позицията на победител?   

- На пресконференцията Путин определяше абсолютно всичко: той определяше темите, говореше пръв и дори отговаряше на въпроси, насочени към Тръмп. Например, когато Тръмп не се осмели да формулира позиция за Украйна. Това беше поразително зрелище. Тръмп, който съзнателно, с видимо удоволствие, нагрубява европейските лидери, особено тези, които се смятат за съюзници на САЩ, пред Путин се държеше като умилкващо се кученце, което върти опашчица.И апотеоз станаха думите на Тръмп, че по въпроса за намеса на руските спецслужи в американските избори през 2016 година той се доверява не на своето разузнаване, не на своето Министерство на правосъдието, а на Путин, който "много убедително и авторитетно" отрекъл такава намеса. Това предизвика политическа буря в САЩ. Дори Нют Гингрич, един от най-горещите поддръжници на Тръмп, заяви, че президентът е извършил съвършено непростима грешка, която незабавно трябва да бъде поправена.Казано накратко, срещата се превърна в истинска политическа катастрофа за Тръмп и това е основното, което се случи на 16 юли, защото всички "договорености", за които Путин така гладко разказваше вече не струват и пукната пара. Впрочем, на въпрос, какво трябва да се направи в тази ситуация, Пол Райън, лидер на републиканците, отговори: "Ще бъдем щастливи да засилим санкциите срещу Русия".

- Какво всъщност искаше Кремъл от тази среща?

- В Москва разбират, че Тръмп не може да отмени санкциите и затова целите на Кремъл за тази среща бяха по-скромни: да започнат някакви празни преговори по уж значими теми, например, ядрените оръжия, за да може Тръмп в една такава атмосфера на "нормалност" в отношенията да саботира изпълнението на закона за санкциите, което той правеше в последните месеци с променлив успех.

След срещата телевизионните клоуни устроиха поредната оргия на победобесие: Това е победа! Руско-американските отношения радикално се промениха! Путин и Тръмп ще определят съдбата на света!" В първия момент те не разбираха, че всъщност се провали най-ценният агент на Кремъл. Ще направя уговорката: когато наричам Тръмп "агент на Кремъл" нямам предвид баналната му зависимост от някакъв компромат. Компромат най-вероятно съществува: няма как, след като той години пътува в Русия, устройва бардаците, наричани конкурси за красота. Но не това е важно. Цялата ценност на "агента" Тръмп е в това, че той е убеден агент-самоинициативник. Неговите възгледи за света напълно съвпадат с тези на Путин. Основната външнополитическа мечта на Путин е реализацията на "Ялта-2" — признаването за зона на изключително доминиране на Кремъл като минимум над цялата територия на бившия СССР. Основният житейски опит на безграмотния нарцис Тръмп е полукирминалната спекула с недвижими имоти. И на света той гледа като на серия сделки между "яки пичове", решаващи кой над коя територия ще доминира. Затова той се чувства много неуютно в обществото на Меркел и Мей, които нарича "даскалици" или на Макрон и Трюдо, които смята за "самодоволни". А в обществото на такива субекти като Путин и диктатора Ким Чен Ун той се чувства много по-комфортно. Видимо, Тръмп е изпитал дълбоко удовлетворение от двучасовата среща на четири очи с Путин, след която толкова радостно му поддакваше по всички въпроси.

- Ще има ли някакво продължение "политическата буря" в САЩ?

- Възможни са, например, оставки на хора от кабинета на Тръмп, от ръководителите на разузнавателните служби, които той просто унизи пред Путин. В тази връзка искам да се спра на едно важно събитие, което се случи на 13 юли, но беше затъмнено от сензационните репортажи от Хелзинки.То е свързано с директора на Националното разузнаване Дан Коутс, координатор на всички разузнавателни служби на САЩ, а те са общо 17, тоест, човекът, който всяка сутрин от името на всички тези структури провежда брифинг на президента. Той не е от разузнавателните служби, а е политическо назначение, избран е лично от Тръмп и е лолялен към Тръмп. Коутс е републиканец, няколко пъти е избиран за сенатор. И така, той проведе брифинг в Хъдзъновия институт, който продължи около 40 минути, и каза абсолютно сензационни неща, които кой знае защо не се обсъждат.Коутс започна с това, че ситуацията в страната напомня седмиците преди терористичната атака от 11 септември 2001 година. Тогава американските спецслужби са разполагали с информация за подготвяната атака, но я проспали. Коутс сравни ситуацията със сегашната и коментира, че тя е същата и поясни, че има предвид реалната заплаха от кибератаки срещу САЩ.Най-голяма възможност за реализацията на такива кибератаки имат четири държави: Китай, Русия, Иран и Северна Корея. Най-голям ресурс за кибератаки срещу обекти на САЩ има Китай, следван от Русия. Но Коутс характеризира и интерпретира по различен начин поведението на Китай и Русия. По думите му, задачата на китайците е да откраднат най-новите технологии, тоест, да "спечелят" нещо за бързоразвиващата се икономика. Русия се занимава с нещо съвсем различно: тя няма намерение да краде, а планира да нанася максимална вреда на САЩ. Такава политическа вреда беше нанесена вече на президентските избори. Коутс предупреди, че Русия се готви да направи същото през ноември.Според Коутс, Русия преднамерено демонстрира възможността да нанесе киберудари срещу критично важни за инфраструктурата на САЩ обекти: атомни електроцентрали, системите за управление на полетите и т.н. Според мен, това е много по-страшно от намесата в каквито и да било избори и от страна на Москва това е много логично поведение. Много пъти съм повтарял, че един от най-предпочитаните политически инструменти на Кремъл е ядреният шантаж. С него много удачно се свързва и кибершантажа: "Впрочем, ние (а може би не точно ние, а нашият готвач - визира се Евгений Пригожин, известен като "готвача на Путин", който финансира така наречената "Фабрика за тролове") можем да разрушим и този ваш обект, и този..."
И на фона на тази информация, която Дан Коутс със сигурност е споделил с президента на САЩ, Тръмп отиде на срещата с Путин, обясни му се в любов и пред очите на целия свят потвърди, че вярва повече на Путин отколкото на Коутс.

- Какво политическо бъдеще очаква Тръмп?

- Не мисля, че дори след тази позорна среща в Хелзинки републиканците в близко време ще са готови да гласуват за импийчмънт. Но, ако демократите получат мнозинство на частичните избори през ноември, те незабавно ще започнат процес на импийчмънт, който в момента се подкрепя и от много републиканци.

- Обсъдихме детайлите в поведението на Тръмп, но имаше ли нещо необичайно в действията на Путин?

- Путин беше в състояние на пълна еуфория - пред нас стоеше доминантен самец, опиващ се от своята власт над света. На този фон той направи няколко нехарактерни за него груби грешки.Първата грешка беше безценна за съда в Хага. "НИЕ смятаме, че НИЕ проведохме референдума в Крим в строго съответствие с устава на ООН", заяви Путин по повод Крим и по този начин призна, че така нареченият "референдум" на територията на чужда държава са провели не местните жители, а Русия начело с него.  Това беше толкова сериозна грешка, че на сайта на Кремъл премахнаха второто "ние".Втората, може и да не беше грешка, а сигнал, изпратен на Тръмп. Путин твърде неопределено отговори на въпроса дали разполага с компромат срещу американския президент. Путин обясни, че не би могъл да има такъв копромат, тъй като не познавал Тръмп лично, а когато бил в Русия никой не предполагал желанието му да стане президент на САЩ. Доста съмнителна уговорка. Първо, тя означава, че ако са знаели за желанието на Тръмп, непременно биха намерили компромат. Второ, за съжаление на Путин,  неговото твърдение се опровергава фактологически. През 2013 година Тръмп организира в Москва поредния конкурс за красота и тогава между него и Путин, е осъществен контакт, макар и не пряко. Очаквало се е Путин да посети финала на конкурса, но заради късното пристигане на краля на Холандия, визитата била отменена. Песков лично се обадил на Тръмп, за да се извини. Това обстоятелство е потвърдено под клетва от редица свидетели, участвали в организацията на конкурса. Освен това, намерението на Тръмп да се кандидатира за президент през 2013 година е добре известно. Всъщност, той го оповестява още през 1988 година, а от 2002 година се опитва да се кандидатира от "Партията на реформите", през 2011 година отново публично говори за плановете си и така нататък. Тоест, путиновото опровержение звучи крайно неубедително.И, разбира се, черешката на тортата беше отговорът на въпроса на журналист от FOX NEWS: "Господин президент, защо толкова много Ваши политически противници загиват от насилствена смърт?"

"А у Вас бесят негрите", отговори Путин.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

От нашата Download-секция може да свалите книгата на Анна Политковская "Русия на Путин":

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=tpmod;dl=item1228

Hatshepsut

Истинското лице на Путин. (Филмът е забранен в Русия)


Шишман

Не знам дали си давате сметка, но повечето българи харесват и одобряват Путин.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 03 September 2019, 18:07:05Не знам дали си давате сметка, но повечето българи харесват и одобряват Путин.
Даваме си, да - масовият им профил е на дебили и неудачници.