• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

17 April 2021, 12:18:05

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12637 Posts

Шишман
4803 Posts

Panzerfaust
779 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20795
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 90
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 25
Total: 27

avatar_Hatshepsut

Парламентарни избори 2021

Started by Hatshepsut, 14 January 2021, 18:53:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

За кого ще гласувате?

ГЕРБ
0 (0%)
БСП
0 (0%)
ВМРО
3 (42.9%)
"Възраждане"
0 (0%)
"Атака"
0 (0%)
"Демократична България"
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Мая Манолова/"Отровно трио"
0 (0%)
НФСБ/"Воля"
1 (14.3%)
Друга партия/коалиция
0 (0%)
Няма да гласувам
1 (14.3%)
Колебая се, но ще гласувам
1 (14.3%)
БНС-НД
1 (14.3%)
"Българско лято"
0 (0%)

Total Members Voted: 7

FELDMARSCHALL

Марешки, какъвто и да е, все пак милиони българи купуват от неговите аптеки+зареждат от неговите бензиностанции. Плешивия урод какво положително е направил за обществото през целия си окаян животец ? Освен да опростачва младежта с малоумното с предаване, друго аз не виждам. С какво е заслужил тези близо 20% не знам, и то без да прави кампания и забранявайки медийни изяви на подопечните си ? По-лошото е че това в по-голямата си част изобщо не са купени гласове, а баш на такива без 2 грама мозък в главата. Срам ме е че в моя роден град дори са на 1во място... :whistle:
Единствената добра новина е че не виждам бъдеще на подобен парламент и в скоро време отново ще има избори. Тогава се надявам бившите ни колеги от ВМРО да се вразумят и да видят, че всеки поотделно нищо няма да направи и че всички изпаднахме зад борда (както и предполагах). Сумарно гласовете на Воля-НФСБ+ВМРО+Възраждане, че даже и мижавия 0.5% на Атака (докъде се докара Волен след като 2006г. имаше 25% като кандидат-президент), та сумарно всички тези гласове от патриотичната ниша могат спокойно да вкарат едни 15-20 депутати, които да са незаобиколим фактор в парламента. Но типично по нашенски (байганьовски) всички се изпокарват помежду си и всичко положително постигнато се разрушава. :huh: 

Sturmmann Батбаянов

Сега ще е много интересно какво ще става. Другите партии в парламента могат да убият ГЕРБ ако направят правителство и държат ГЕРБ извън властта няколко години. Най-големите опртюнисти винаги избират да са с първата политическа сила с цел да се докопат до кокала. Ако видят, че ГЕРБ е бита карта ще се разбягат и няма да гласуват за тях.

2009та година се отрекох от Волен Сидеров, когато подкрепи ГЕРБ. Днес видяхме какво се случва с патериците на ГЕРБ. Бях се притеснил, че МВРО ще влязат.

Пожелавам всичко най-лошо на либералната демокрация и се надявам час по-скоро негрите да започнат да изнасилват ония от поста на Боян. Явно друг начин да му дойде акъла на българския народ няма.

FELDMARSCHALL

А Расате за пореден път ползвайки мандата на една от многото либерал-демократични партийки пръкнали се през 90те, колко гласа получи ? Имаше и трибуна по тв Евроком по време на кампанията, която този път за разлика от 2017г. не беше трибуна само на "Възраждане", а се канеха хора от всички партии, включително Расате поне 2 пъти в седмиците преди изборите. :laugh:

Hatshepsut

За съжаление, не мога да кажа нищо добро за резултатите от тези избори. Всички националистически и патриотични формации изпаднаха извън парламента и ще трябва да се задоволят с ролята на извънпарламентарна опозиция  :crying:
Бяхме свикнали и приемахме за даденост след 2005г. присъствието на националисти в народното събрание, а се оказа, че  това присъствие трябва да се доказва и отстоява ежедневно.
Все пак се надявам изпадането извън борда да не е необратимо, да си пожелаем животът на новия парламент да е кратък и при едни предсрочни избори нещата да се променят в положителна посока.

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 06 April 2021, 05:00:38Все пак се надявам изпадането извън борда да не е необратимо, да си пожелаем животът на новия парламент да е кратък и при едни предсрочни избори нещата да се променят в положителна посока.
Според мен за точно тия формации е необратимо. Те и не бяха кой знае, какво. Предполагам до 10г. ще се появи нещо ново и доста по-добро, но и те няма да са както трябва да са. Нещата още не са узрели. Но пък народа ни е хванал правилният път и рано или късно нещата ще узреят.

FELDMARSCHALL

Quote from: Hatshepsut on 06 April 2021, 05:00:38За съжаление, не мога да кажа нищо добро за резултатите от тези избори. Всички националистически и патриотични формации изпаднаха извън парламента и ще трябва да се задоволят с ролята на извънпарламентарна опозиция  :crying:
Бяхме свикнали и приемахме за даденост след 2005г. присъствието на националисти в народното събрание, а се оказа, че  това присъствие трябва да се доказва и отстоява ежедневно.
Все пак се надявам изпадането извън борда да не е необратимо, да си пожелаем животът на новия парламент да е кратък и при едни предсрочни избори нещата да се променят в положителна посока.
Няма нищо толкова драматично. Просто плешивия обра и протестния вот и от всички други партии гласове, включително доста от патриотичния вот. Всички знаем, че неговото творение е еднодневка и ще се разпадне доста бързо - то дори преди изборите по места имаше брожения от координаторите, че за водачи на листи им се спускат парашутисти от централата по места, нямащи нищо общо със съответната област, в която са водачи. :judge:
Десните 2017г. бяха в същото положение като ние сега и останаха извън парламента всичките партии от техния сектор, но се вразумиха и сега явявайки се отново в коалиция взеха близо 10%. Надявам се и при нас да се получи нещо подобно. Аз отсега лансирам идеята за коалиция НФСБ-Воля-ВМРО + по желание да се присъединят и други. Просто няма друг вариант патриотичните гласове да имат представителство в парламента. А някои хора в ръководствата на съответните партии трябва да си прекършат малко високото его и да разберат, че всеки отделно не може сам да се справи - не сме 2005 или 2009г., когато Атака влизаше без проблем в парламента и то с 8-10% като съсредоточаваше почти целия патриотичен вот. :laugh:

Лина

06 April 2021, 20:22:56 #156 Last Edit: 06 April 2021, 20:24:48 by Лина
Може би са гласували за Няма такъв народ заради идеята за мажоритарния вот, които ако е нещо като преференциите не съм сигурна колко е добро.  :down:
Ето, в листите на ВМРО, дори на ГЕРБ за Варна имаше стойностни хора, но .... в листата на ГЕРБ най – много преференции спечели любовницата на известен бизнесполитик и то с миризливите 1500 гласа. Та тая ще ходи у Парламента с този смешен вот! А въпросния си имаше свои хора във всички листи и на ГЕРБ и на БСП и в Няма такъв народ.

Panzerfaust

Quote from: FELDMARSCHALL on 06 April 2021, 11:06:46Аз отсега лансирам идеята за коалиция НФСБ-Воля-ВМРО + по желание да се присъединят и други.
Не виждам мястото на "Воля" в една такава коалиция. Да, на тия избори се наложи някакво бързо коалиране, но да пришием "Воля" като националистическа формация е меко казано странно, при положение, че самите те никога не са имали амбиции в такава насока. ВМРО, НФСБ и КОД са идейно близки.
Agree Agree x 1 Disagree Disagree x 1 View List

FELDMARSCHALL

КОД се оказаха с пренебрежимо малко влияние и смешен резултат също като Атака. Не ни трябват, пък и си клонят към ДБ, макар че казват че са консервативна партия. Не очаквах Атака да се срине чак до 0.5% и да загубят и субсидия и всичко, просто е смешно да имат 15хил. гласа за България+чужбина общо. :whistle:
За мен също така е учудващ и нищожния вот за АБВ, имайки предвид, че оня дебил мангъров им е водач на листа, а той има минимум 1млн. фена в България, които продължават да отричат коронавируса. :laugh:

Авитохол_165

Ти ако мислиш, че НФСБ самостоятелно няма да са някъде там до Атака и АБВ... 2/3 от гласовете ви са от Марешки, който пръсна най-много пари в кампанията.
Disagree Disagree x 1 View List

FELDMARSCHALL

07 April 2021, 22:57:02 #160 Last Edit: 08 April 2021, 05:07:21 by FELDMARSCHALL
Знаеш ли какво значи синергия ? През 2017г. едва ли гласовете за НФСБ (отделно) са били много повече, но като Обединени патриоти, трите партии събраха над 9%, а поотделно ако се бяха явили сборът им щеше да е по-малък. Сега между НФСБ и Воля действително не се получи нужната синергия. ВМРО в последния момент направиха тая чутовна глупост да избягат и да се явят отделно (понеже се бяха почувствали много силни и че самостоятелно могат да влязат). Просто нямаше време за нещо повече, а Слави така или иначе набираше скорост и като вампир точеше гласове от всички партии, най-много именно от патриотичните гласове, които 2017г. гласуваха за ОП. Нищо друго освен един по-широк фронт не може да даде шанс за влизане в парламента. Надявам се и в идния месец част от привържениците на плешивия да се разочароват от него, ако тръгне да се заиграва за власт с някои от тези, за които категорично беше заявил че няма да прави коалиция. Той така или иначе влезе и на анти-ГЕРБ и на анти-БСП вълната едновременно. Затова и открадна гласове от абсолютно всички партии и леви и десни (без ДПС където знаем вотът им как се формира). Та, когато източиш гласове от почти всички партии в целия спектър е нормално да постигнеш такъв резултат. Сега въпросът е дали заблудените гласове по този фалшив герой ще се върнат при нас. :huh:

FELDMARSCHALL

08 April 2021, 19:21:25 #161 Last Edit: 08 April 2021, 20:35:14 by FELDMARSCHALL
Шишмане, какво мислиш за официалното ми становище във фейсбук относно евентуална бъдеща патриотична коалиция ? Сега тук под сурдинка да спомена, че нарочно включих всички формации спечелили над 1% на изборите (без Атака по обясними причини), което не означава че съм съгласен с позициите на ръководствата на смоменатите формации. Основният смисъл на казаното от мен е да не се допуска отново разпиляване на патриотичния вот, т.е. неговата фрагментация между няколко партии. Разбира се това становище има и леко провокативен привкус, с което целях да предизвикам дебат по този въпрос като се включат симпатизанти на упоменатите партии. Според мен големият проблем е че когато се скарат например на високо ниво лидерите на тези партии, по този начин сугестират и хората по места да се намразват само защото симпатизират на различни партии, вместо да работят заедно. Това е изключително деструктивно поведение, особено в малките населени места където хората се познават почти поименно. Трябва ли да се гледат лошо и да се карат например един фен на Атака с друг от НФСБ или Възраждане или четвърти от ВМРО, заради крамолите между лидерите им ? :huh:
Ами то по места хората се познават от години, някои от времето когато имаше само 1 партия-държава у нас. Трябва ли да враждуват и да се бият заради прищевките на лидерите си ? Някои делят даже един хляб, работят на едно място я в някое предприятие, цех или са съседи, особено както подчертах в малките населени места (за селата да не говорим). Проблемът който създават лидерите с техните непрестанни дрязги е много по-сериозен, защото настройват обикновените хора едни срещу други на местно ниво, а това допълнително затормозява и без това малкото опити за обединяване на силите в патриотичната ниша. :rolleyes:

Hatshepsut

Аз мисля, че в случая проблемът не е само с лидерите на националистическите и патриотичните формации и тяхното его, а въпросът трябва да се постави на ценностна основа.
Имам предвид да се разграничат българските националистически формации от проруските сурогати, т.е. едно бъдещо обединение за парламентарните избори да не включва в никой случай русофилистиците от Атака и Възраждане. В противен случай ще се повтори ситуацията от 2017г.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 08 April 2021, 19:21:25Шишмане, какво мислиш за официалното ми становище във фейсбук относно евентуална бъдеща патриотична коалиция ?
Ами добре си им го обяснил, ама на дали ще те чуят. Обаче не вярвам че с лидера на Възраждане е възможно да се прави, каквото и да е. Човека е много луд и болен от гордост и само-превъзнасяне. Волен също не е добре психически, но с него пак може да се разберат. С Костадинов, обаче няма разбиране.

Шишман