• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

27 February 2021, 23:14:40

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12429 Posts

Шишман
4370 Posts

Panzerfaust
715 Posts

Лина
672 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19915
  • Total Topics: 1321
  • Online Today: 118
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 31
Total: 31

avatar_Шишман

Нео-либералният ненормален сатанизъм

Started by Шишман, 08 January 2021, 10:11:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FELDMARSCHALL

Ами нали това казвам. Че мястото на основните дискусии се прехвърли от форумите към фейсбук/туитър и др. социални платформи. Много от онези активни къде ли не в десетки форуми потребители като пасков-плясков, аменхотепа (александър ресиловски) и други подобни отдавна не пишат нито в бг-националисти, нито в другите форуми където са били активни и откъдето ги знаят хората, ами са във фейсбук с като гледам хиляди последователи (като им гледам акъла се чудя как са ги събрали), и там си чешат нарцисизма и егото. :judge:

FELDMARSCHALL

По темата за негъра престъпник и бялата жена достоен гражданин на САЩ. Аз мисля че в САЩ и Великобритания/Франция избиват някакви комплекси явно заради колониалното си минало и това че са ползвали робския труд на негри и други от колониите и сега се чудят как да компенсират всичко това, за да си изчистят името. Само че историята си е история и тя няма как да се изтрие. Всъщност вижте как действа Испания. Тя не признава някаква вина за това че е колонизирала Америките, напротив казва че им е дала култура и е наложила Християнството по тези земи. Вижте и футболните национални отбори на Англия/Франция от една страна - пълни с негри, и Испания където играят само бели и на високосна година да се появи за цвят някой не-испанец. В Италия също беше така допреди няколко години, но и там се подадоха вече на либерално-толерастката вълна и виждаме вече по 3+ не-италианци играещи за националния им отбор.

Шишман

Има и отпор на либерализма, не виждан до сега. Тръмп мисли да прави, своя социална мрежа с което ще пробие още една дупка в кораба на либерал-сатанистите. Естествено веднага ще преместя там групата хайдутство.

FELDMARSCHALL

Както казах вече добър е примера с Испания. Там практически не виждам разлика в политиката им без значение дали управляват леви или десни правителства (условно да ги наречем така), либерастията е на много по-ниско ниво, в националния им отбор по футбол (и другите спортове) си играят чисти испанци, не се самобичуват като Англия/Франция заради колониалното си минало и че и те са ползвали робски труд преди векове, а напротив винаги извъртат нещата в тяхна полза - че са дали култура и християнство в колонизираните земи (Америките). Мисля че трябва да следваме техния модел на поведение. За сравнение например съседната им Португалия е на обратния полюс - либерал-толерастия на макс и копие на Франция/Англия, където негри, араби и други не-европеиди са на почит...

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 11 January 2021, 21:56:25Мисля че трябва да следваме техния модел на поведение.
Да техният модел на всяка цена. Да се напълним, като тях с емигранти. Тия миналата година, а и преди това, както и сега: направо канеха и канят - корабите на емигрантите да дойдат на техните пристанища. Трябва да следваме техният пример задължително.

Шишман

Иван Георгиев Грънчаров
 
Това, че световните господари, които свалиха с преврат  американското правителство и спечелиха една победа с цената на огромни измами, станали достояние на целият свят, ги окуражи и те много бързо тръгнаха да налагат  сатанинската  си- джендър политика- ги обрича на тоталено поражение. Това бързане да  унищожат наложени от Всевишния, устои, като  семейството,  нацията еи държавата, да наложат  сатанински  правила в живота на милиарди хора, които  просто няма как да ги приемат- ги обрича на  категоричен  провал. Това няма да се приеме , нито от вярващите християни, нито от атеистите, нито от голяма част от политиците, пък били те и корумпирани. защото е против техните същности. Днес, дори и един от проамериканските български политици, който има огромни съмнения, че и корумпиран (Каракачанов), също се възмути от тази нова политика, която се опитват да ни наложат. А това се споделя  от близо 99% от хората- работници,  служители, интелектуалци, дейци на културата, изкуството и всички нормални хора. Тази политика ще се срине много бързо, защото просто няма база сред нормалните  хора. Това може да се приеме само от шепа  извратеняци. И колко и пари да хвърлят, колко и медии да принудят да я лансират- това просто  няма да се наложи. така, че това бързане ще им изяде главите. Никой- въобразил си , че ще замести Господ и ще промени неговите творения, не е е успял. Навремето имало алхимици, които си въобразявали, че ще произведат злато от  материали, където го е нямало. Накрая- тази практика се провалила, поради липсата на какъвто и да е резултат. Сега, с  тези ще се случи същото. Хората просто няма да приемат тези лудости и няма да мине много време и тази помия ще изтече в канализацията на историята.  но, до тогава ще се наложи да минем през жестоки изпитания.

FELDMARSCHALL

Разликата е в отношението. Не си бил в Испания и нищо не знаеш, не я бъркай с Италия...да не говорим за Франция/Англия. Тия имигранти негри/араби биха били на почит в гореспоменатите страни, не и в Испания, където ще ги експлоатират с къртовски (да не кажа робски) труд и ще са обиждани на расистка основа постоянно. Дадох ти пример и за националния отбор по футбол, даже преди няколко години един негър се отказа да играе, защото беше обект на непрестанен расизъм от феновете, даже му хвърлиха един банан по време на мач :lol: , а отвъд стадиона имаше транспаранти с надпис - "Няма черни испанци". Това ако се случи във Франция/Англия не ми се мисли какво ги чака подобни фенове, докато в Испания никой не обърна голямо внимание на инцидента с банана и транспарантите, просто негърът повече отказа да играе за Испания и всичко приключи. :judge:

Шишман

Г.Б.Х.
Mediapool с днешно заглавие "Конгресът на САЩ си забрани думите "тя", "той", "майка" и "баща".
Едва до вчера либералите твърдяха, че това е фалшива новина. Самият г-н Даниел Митов онзи ден каза пред аудиторията на г-жа Цветанка Ризова, че това е абсолютен фейк. Днес вече новината е официално потвърдена и в либералните медии. Очаквам до ден-два окопитване сред сащисаните либерални комсомолци и героично хвърляне на амбразурата, в опит да бъдем убедени колко напредничава и прогресивна е тази инициатива на Демократическата партия.
Вчера един господин написал, че статусите на Г.Б.Х. са - внимание, цитат - "фактологично добре издържани, но в тях липсват морално устойчиви изводи". Разбирате ли? В статусите на Г.Б.Х. има факти колкото щеш, но пък идеологически са куци. Не отговарят на партийната линия. Първо се смях докато ми текнаха сополи, после се засрамих и сега ще опитам да се коригирам. Ето:
Либералната инициатива да се премахнат думички като "той", "тя", "майка", "баща", "син", "дъщеря", "баба", "дядо", "съпруг", "съпруга" и т.н. в официалните документи на Конгреса, е чутовно смело, безпрецедентно героично и смайващо затрогващо решение, което ще промени съдбата на човечеството, гарантирайки му вечен либерален рай насред политическа коректност и джендър неутралност. Да кажем "Стига!" на мракобесният комунистически феодален сексизъм! И въобще не е прав лидерът на републиканците Кевин Макарти, който е нарекъл тази приказно прогресивна инициатива "тъпа".
 Дали ми се получи? Или втори опит:
Гайс, гайс, кой е Ганьо, че ще се вълнува от инициативите на Конгреса на ЮЕсЕй-тудей? Това да не ти е кочината в Кочериново бе, Ганьо?! Как така БГ селищната система ще коментира неща, които само а Пенчо, Ганчо и още десетина души имаме способност да коментираме?! Не е ли ясно на всички, че Америка е не само политически, икономически, технологически и военен лидер на света! Америка е и социален лидер! Всичко, което човечеството среща по пътя си, първо минава през американските граждани! Просто са въведени вербални и писмени норми за администриране в главната американска институция, отразяваща новите правни отношения в деликатната област! Аз прост аз тъп!!! Откажи се, Ганьо! Не е за твойта уста лъжица американската политика и морал!

Шишман

Г.Б.Х.
ХМ -,,Цялата Мара втасала в България, те седнали с американската политика да се занимават" е чудесен пример за слаба политическа култура и тотална липса на дори бегла представа за голямата картина, както и на ум. Да си мислиш, че случващото се в САЩ е самостоятелен процес, който няма отношение към онова, което ще се случи в България,  Европа и в света, е опасно тъпо и наивно. Кръчмарско "бистрене на политиката" в духа на реалиите от 19 век, когато все още е имало самостоятелни политически играчи отдавна не е отживелица.
Двадесет и първи век сме, глобализацията е факт, и всичко,  което ще се случи оттук нататък, и навън, и в малка, бедна и зависима България, ще бъде управлявано от онези сили, чийто категоричен възход виждаме в момента- силите на злото.
Дълбоката държава и свързаните с нея трансна-ционални икономически структури, за които националните суверенитети, включително и американския, представляват досадна пречка от миналото, си взеха : обратно властта и доказаха, че са неизмеримо по-могъщи от всякакви анти-ситемни играчи като Тръмп. Нещо повече, действията, на които сме свидетели, показват едно – никога повече анти-системен играч няма да бъде допуснат на власт. Защото американската политика се движи по определена траектория, предначертана от десетилетия (за справка - Кисинджър).С една дума ,край демокрацията и може би и диктатура. Ясно беше демонстрирано, че никога повече няма да бъде допуснат президент, който да промени радикално тази траектория на външна и вътрешна политика. И ако това се случва на най-могъщата държава на планетата, какво бихме могли да кажем за всички останали страни, особено за малките?
Четири години колосален корпоративен, медиен и финансов ресурс беше впрегнат за дискредитиране на избора на мнозинството американци. Не че Тръмп не е ексцентричен простак и леко луд, който скъса нервите на хората в собствената си партия. Ама не подпали нито една война, и взе, че постигна икономически чудеса, разчиствайки кочината на Обама.
Пред очите ни се разиграва чудовищен фарс. Няколко месечните погроми, вандалщини, палежи и обири на магазини, поругаването на църкви и статуи на национални герои, насилственото унижаване на хора, които никога не са имали роби, но които трябва да се извиняват за цвета на кожата си, в момента придобива статут на изсконна народна революция, а протестът на част от ония 75 милиона американци, които живеят с мисълта, че вотът им е бил фалшифициран, е заклеймен като чудовищен опит за налагането на хунта. Значи, протестите в Беларус, Украйна, Унгария, Полша и България, на Антифашагите и лудите са демократично откровение свише, а протестът на поддръжниците на Тръмп – опит за преврат?! Убийството на чернокож наркоман и престъпник е нечувана драма, а петимата убити от полицията в Капитолия се представят в медиите като ,,починали" или дори "white trash"?! Я си представете, че имаше петима убити по време на протест в Москва или Пекин... Представете си истеричния вой на грантовите медии, журналисти и инфлуенцърите. Ама в случая – нито дума. ,,Починали".... "White trash".... Нищо, че за убитата жена се знае, че е служила в USAF и в националната гвардия. Еб@х тези двойни либерални стандарти, напълно в духа на Оруел. 
Новата реалност е цензура и политическа коректност и то само като начало. Тенденцията ще ни доведе до безкомпромисна борба с престъпните мисли, които биха могли да се зародят в главите ни. Само за 24 часа, Туитър и Фейсбук закриха профилите не само на Тръмп, но на стотици хиляди групи на негови симпатизанти. App Store и Google Play свалиха Parler, където огромна част от републиканците мигрираха, за да имат право на свободно слово. И най-якото: CNN поиска от кабелните оператори да спрат сигнала на Fox News, Newsmax и OAN.
И когато либералите използват аргумента, че Туитър и Фейсбук са частни компании, и могат да цензурират когото си искат, те кой знае защо пропускат да споменат Section 230 от интернет законодателството, който свобождава от отговорност социалните мрежи за неподходящо съдържание, качено на платформите им. Всъщност, никой не може да им търси отговорност какво е публикувано при тях. Това от една страна. От друга – Тръмп никога не е призовавал за метежи. Кой знае защо, всички негови туитове, които призоваваха за спокойствие, бяха изтрити. Логиката е ясна – това му поведение не се вписваше във ролята, в който трябва да бъде вкаран на всяка цена – роля на малоумен палячо.
Аз нямам никакво съмнение какво се задава:
- Тотален реваншизъм. Тръмп, хората около него и поддръжниците му в САЩ и навън, ще преживеят доста нощи на ,,дългите ножове", а напрежението вътре в самите САЩ ще е огромно;
- Опит за окончателно заличаване на оная култура на Америка, която я превърна в ,,страната на свободните и дом на смелите" и подмяната и с вече познатия ни прогресивен репертоар с ясен привкус на социално инженерство: нов ,,социализъм" изповядван и промотиран от баш милиардерите, джендър неутралност, политическа коректност, климатичен алармизъм и т.н. и т.н.
- Напрежение с Китай под формата на подкрепа за глобалистките сили в самата китайска комунистическа партия, и политическа война с Русия. Незабавно активиране на кордона на Пилсудски в неговото ново издание, наречено Триморие;
- Заиграване с Турция, което, не дай Боже, може да засегне България и Гърция пряко;
- България вероятно ще бъде принудена да приеме либералната визия за Северна Македония, въпреки националния си интерес;
- Отново ще се окаже напук на всякаква логика, че Асад избива деца, вместо да воюва с джихадисти, Сирия ще пламне отново, а неуморни журналисти на щедри грантове ще ни зариват със снимки на убити палестинчета;
- Активиране на дремещите клетки в Европа – огромни грантове за ,,гражданското общество", както по времето на Обама (чудесни новини за нашите платени тулупи), с цел смяна на съществуващите политически елити с либерални правителства;
- И най-важното, слонът в стаята, който нашите гласовити пишман експерти и от ляво и от дясно упорито продължават да не забелязват – ще започне осъществяването на програмата, заложена от Клаус Шваб в ,,The Great Reset": 4-та индустриална революция, цифрова икономика, квантови компютри, биг дейта, изкуствен интелект, "интернет на нещата", глобална мрежа, електронни аватари, конвергенция между IT и биология/генетика - модификация на човека в резултат от тази конвергенция (трансхуманизъм), изграждане на ново анти-утопично ,,без-класово" общество, в което 90% от хората ще се превърнат в придатък на бъдещата единна глобална електронна ,,платформа".
Да, ,,цялата Мара втасала в България, те седнали с американската политика да се занимават"... Едно е сигурно - живеем в много интересни времена.

Шишман

Явор Дачков

Много добър коментар на Пиер-Ив Дюгюа: "Левицата на Демократическата партия, добре представена от "Ню Йорк Таймс" и CNN, редом с други, се отличава с ролята си на пазач на правилното слово. Финансирана от милионерите от Силициевата долина, днес тя изисква Доналд Тръмп да получи доживотна забрана за участие в политическия живот и изразяване в интернет. Целта ѝ е да накаже президента с импийчмънт, дори след като той напусне Белия дом на 20 януари.
Тръмп трябва да бъде разстрелян, след което да му се отреже главата.
"Уолстрийт джърнъл", единственият американски всекидневник, който от началото на тръмпизма успя да запази трезвост и спокойствие, също призова Тръмп да подаде оставка. Неговите колумнисти осъждат остро отказа му да приеме санкцията на урните. Но един от тях, Джерард Бейкър, припомна контекста на излизането на президента от пътя: "Няма нищо по-лошо от това, което демократите и медиите правят от четири години насам с поддържането на фалшивата теза за тайно споразумение с Русия, с отказа си да приемат легитимността на президентството на Тръмп и усилието си да го унищожат".
Американската левица и буквално всички медии от естаблишмънта (с изключение на "Уолстрийт джърнъл"), както и институтите за изследване на общественото мнение, така и не разбраха защо здравомислещи американци са могли да гласуват за Тръмп. Нито през 2016 г., нито през 2020 г. Тяхното интелектуално форматиране по модела на прекалено скъпите университети, където е забранено да не си "прогресист", убеждението им, че са морално по-висши, им пречат да разберат, че десетки милиони либерали в икономическия смисъл на думата, но също така обикновени патриоти и честни, слабо политизирани хора, са сключали договор с този дявол. За тази левица, ако една жена гласува за Тръмп, то неминуемо е слабо информирана и подложена на потисническия режим на белите мъже.
Ако мъж гласува за Тръмп, значи е расист, ксенофоб, простак, въоръжен до зъби: "окаяник", както добре го описа Хилари Клинтън в един рядък момент на искреност.
Истината е, че милиони републиканци гласуваха за Тръмп два пъти, запушвайки си носа. Техният залог беше да търпят неговия популизъм и демагогия, стига да не попречат на Доналд Тръмп да намали данъчния натиск, да дерегулира икономиката, ограничена от Барак Обама, да позволи на Америка да постигне енергийна независимост, да възстанови пълната заетост и естествено да повиши ниските заплати.
И когато президентът популист обиждаше политическата коректност, бързаща да намери всички недостатъци на "бялата" Америка, това не беше, за да дразни консервативните републиканци. Там, където университетските и медийни елити виждаха само "мъже привърженици на робството", Тръмп винаги виждаше непогрешими "бащи основатели". В очите на консервативните републиканци имаше смелост в презрението, проявено от Тръмп към оскърбителната съвременност."

Шишман

Г.Б.Х.
Преди броени дни 18 годишната Хелена Дюк от Масачузетс докладва на полицията майка си, чичо си и леля си, за това, че са участвали в протеста в Капитолия. Момичето изпраща видео и снимки, на които ясно се виждат лицата им. Естествено, твърди, че го е направила след вътрешна борба дали това е редно, но принципите са надделели. Близките й роднини са арестувани незабавно, а майката е уволнена от работа.
След ареста и уволнението на майката се оказва, че няма кой да плаща таксата за колежа на Хелена, затова тя моментално капитализира известността си и направи пари. Момичето е открило дарителска сметка и към момента е събрало над 50 000 долара.
Мисля, че това момиче има голямо бъдеще. В едно общество, в което на власт е либералната, комунистическа доктрина, подлостта и доносничеството ще са не само на почит, но и ще бъдат насърчавани и изисквани от "системата" и гражданите. Изглежда съвсем не е далеч времето, когато ще се появят Junior Spies, детската организация описана от Оруел, чиито членове имат задължението да следят и докладват за поведението на своите родители.
https://www.nytimes.com/.../helena-duke-mother-capitol-riots...
https://twitter.com/nytimes/status/1349509060924739584
https://www.gofundme.com/f/help-helena-duke-pay-for-college
Sad Sad x 1 View List

Шишман

Г.Б.Х.
В израелската преса в момента се вихри дебат за една от номинациите на Джо Байдън - Кристен Кларк, която ще оглави изключително могъщия Отдел за граждански права на Министерството на правосъдието в САЩ.
Според разследване на Тъкър Карлсън, г-жа Кларк е апологет на теорията за расово превъзходство, и в миналото си неведнъж е споделяла, че - цитирам: "чисто генетично, чернокожите имат по-големи умствени, физически и духовни способности от белите". По-големият проблем за израелците, обаче е, че г-жа Кларк открито подкрепя възгледите на антисемита проф. Тони Мартин, който отрича Холокоста на лекции, организирани от мюсюлмански организации.
Тоест - една от най-важните позиции в новата администрация на САЩ ще бъде заета от дама, с открито враждебни позиции спрямо бели и евреи. Това ако не е расизъм, не знам какво е.
Интересно е как нашите либерали в бъдеще ще трябва да оправдават и легитимират на родна почва подобни инициативи. А то ще е неизбежно.
Във Фейсбук ние коментираме, къде иронично, къде сериозно, отделни парчета от цялостния пъзел на либералната идеология. Чешем си езиците, смеем се или се гневим на отделни прояви на либерална лудост, а после махваме с ръка и си казвам "това няма как да мине при нас".
Това, което често не разбираме е, че става дума за ЦЯЛОСТНА ДОКТРИНА, в която глобализъм, миграция, отхвърляне на християнството, поощряване на исляма, джендър идеология, цензура (предшествана от политическата коректност) са задължителни и неотменими стълбове. Ако си член на либерална пария, нямаш право на избор. Не можеш да приемеш джендър идеологията, а да отхвърлиш цензурата, например. Няма как. Те са неразривно свързани и важни парчета от един цялостен пъзел, без които този пъзел ще се разпадне.
Сигурен съм, че сте забелязали кои партийни активисти у нас подкрепиха шумно цензурирането на Тръмп и инициативата за използване на джендър-неутрални думи в американския Конгрес. Те са същите, абсолютно същите които подкрепиха всички глобални либерални инициативи: масовата миграция преди 5 години, ненаучната идея за 74 пола, инвазията в Сирия, няколкомесечните погроми на BLM и осъдиха атаката в Капитолия от 6 януари. На родна почва те пренаписаха българската история в частта й с османския гнет, осъдиха леденото хоро и от години наричат презрително българина "Ганьо" или "бай булгар".
А всичко е много объркано и нееднозначно, защото същевременно, същите тези хора стоят зад истински благородни и важни каузи в България, като борба с безсрамната корупция, далаверите в съдебната власт и мръсния бизнес на олигархията в страната. И аз съм в безумната позиция на човек, който подкрепя някои от локалните им каузи, но никога няма да приеме тяхната идеология или да гласува за тях. Защото те са част от глобалното либерално общество и са зависими от решенията му, не само финансово. И независимо от благородните си подбуди в локален план, тези хора ще бъдат проводници на глобалните либерални идеи, които за нула време ще бъдат вкарани и тук.

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/294766
https://www.facebook.com/watch/?v=3979838048702144

Шишман

16 January 2021, 19:48:01 #27 Last Edit: 16 January 2021, 20:12:05 by Hatshepsut Reason: Добавен текста на материала от цитирания източник
Конгресът на глупостта


Нанси Пелоси

Американският конгрес рязко заприлича на цирк, в който нагли клоуни правят каквото си искат и творят безподобни простотии в пълен разрез с реалността и нормалността.

Не, съвсем не става въпрос за онзи щурм. Клоуните, които превръщат институцията на властта в сцена на глупостта и политическото изтрещяване са постоянните и обитатели, получаващи заплати, за да ходят в иначе великолепната и внушителна сграда във Вашингтон.

И най-вече онези мъже, жени и други, особено други, от Демократическата партия, които, подушили кръвта на опонента и отново облечени във власт са по-агресивни и настървени за отмъщение от радикална феминистка в стриптийз бар.

Нагонът на разведените с реалността Демократи е за зрелищна кастрация на свободното и естествено човешко изразяване във всеки смисъл на думата. Не съвсем натуралната, но много джендър неутрална прогресивна операция не може да чака.

Демократическата партия предприе такава светкавична война срещу английския език, която би накарала Бащите основатели на Американската нация не само да се срамуват от своите политически наследници, а и да решат, че идеята за народен щурм на Конгреса изглежда като все по-приемлива мярка за ограничаване на лудостта.

Това, разбира се, е шега. Хич не бихме искали самозабравилите се технологични деспоти и тяхното глобално Министерство на истината да ни подгонят за ,,хейт спийч" и отклонение от правата линия на изкривената действителност.

И така, още молитвата при откриването на 117-ия Конгрес зададе тон на идиотщината като завърши с меко казано странното и изумително иновативно - amen and a-women – един вид, ,,амин и аминка" или ,,амин и аминки" - не търсете много логика и смисъл тук.

Дни по-късно говорителката на Камарата на представителите Нанси Пелоси вкара в правилника на Конгреса нови и особено нелепи диктати за джендър неутрален език. Те бяха гласувани и приети по партийна линия и така най-висшият и влиятелен законодателен орган на планетата узакони премахването на всички лоши думи, които включват полова принадлежност. Щурм ли казахте?

Нанси и нейните партийни съучастници сложиха край на тиранията на езикова култура и традиция, еволюирала с векове и отчитаща очевидни, но твърде вредни и опасни биологични реалности.

Нанси, която на официалния си Туитър профил, все още описва себе си като ,,майка" и ,,баба" решава и заличава ,,тя" и ,,той", ,,негов" и ,,неин", ,,съпруг" и ,,съпруга" от правилника и официалните документи на Конгреса. Разбира се думите ,,майка" и ,,баба" също са разкарани. Някои биха нарекли начинанието на ,,майката" и ,,баба" Нанси епично лицемерие плюс други силни съществителни нарицателни от среден род.

Камарата с безумни нови правила на наистина Долната камара на Конгреса премахва още ,,баща", ,,син", ,,дъщеря", ,,брат", ,,сестра"... Абе, всичко, което може да насочи вниманието към крайно проблематичното съществуване на ,,мъже" и ,,жени". Какви са тези фрази на омразата?

Всичко следва да бъде заменено с ,,те" и ,,техните". Дори в единствено число.

Падат онези опасни лексикални единици, които посочват пол в семейните родствени връзки. На тяхно място официалните документи на Конгреса ще бъдат щурмувани от джендър неутралните езикови фаворити на инклузивитета като ,,родител", ,,брачен партньор" и ,,дете".

Не, сериозно, пак припомняме за всички Демократи, Байдънисти, Камалисти и Нансита. Оруел наистина е написал ,,1984" като предупреждение, не като наръчник.

Тези нови правила са само още една заявка за обезобразяването, пардон, за преобразяването на Западната цивилизация. Предписание за нападение срещу езика, срещу изразяването. А оттам и срещу мисленето. Злонамерен софтуер за заличаване на култури и превръщането на мозъци в пюрета. Или както биха го написали либералните западни медии: ,,Най-заслуженото и справедливо нещо на света след Нобела на Обама за мир".

Само Тълси Габард от демократите се опълчи и каза, че с тези правила директно се отрича биологичното съществуване на жените.

Толкова десетилетия на борба за еманципация и женска автономия, а накрая Нанси идва и маха ,,тя", ,,майка" и ,,сестра" от документите на Конгреса. Това не е просто някакъв ексцентричен жест във вакуум, а намигване към радикалната база на демократите и подхвърляне на кокал на прогресивните активисти, вечно гладни за съборени статуи, махнати мемориали, изтрити профили, изгорени книги и забранени думи.

Изобщо набезите върху езика са страшен фетиш на политици, медии и информационни барони тип Нанси и сие.

Първо най-големите медийни организации на планетата започнаха демонстративно да изписват черен с главна буква и бял - с малка, когато става въпрос за цвета на кожата на човешки същества, докато в същото време пищяха срещу расизма и за равенство. Как не им експлодираха главите от подобни научно-фантастични противоречия и лицемерия още не е изследвано.

Сега и този стерилен, антинаучен, антиезиков, джендър неутрален новговор в Конгреса.

И нека не забравяме, че всичко това го правят компрометирани фигури с власт, подкрепяни от институции и корпорации, които смятат, че имат да си връщат на нормалните хора за непослушанието. Какво друго да кажем освен: Конгресът на опасната глупост е открит!

https://bnr.bg/post/101405771/kongresat-na-glupostta

Шишман

Г.Б.Х.

Мисля, че хората у нас смътно усещат, че нещо не е наред с новите политически реалности в световен мащаб. Вероятно мнозинството от тях не могат да проумеят, какво точно ги притеснява, нито си дават дават сметка за голямата картина, но отделни елементи от новата действителност със сигурност ги плашат.
За разлика от нашия  глупав елит, който е определил масовия българин като ,,прост Ганьо" , аз мисля, че българинът интуитивно усеща когато нещо куца, и се запъва като магаре на мост и това е добре. Българинът е недоверчив и подозрителен, но не защото е прост, а защото е патил. Напомням, че във Великобритания и Холандия само преди няколко месеца бяха подпалени десетки 5G кули, а Франция е страната, в която хората масово отказват да се ваксинират. Та мантрата за ,,простия бай Ганьо" не върви. Дългите ми години живот на запад потвърждават това мое наблюдение. Ако западните народи масово вярват на правителствата си, защото са по начало глупави, а и са имали късмета да живеят охолно десетилетия наред, благодарение най-вече на богатствата на бившите си колонии, то на българина и комунизмът и демокрацията му излязоха през носа.
Обаче работата е в това че тия, които заявяват, че ще се борят с корупцията, идват в задължителен комплект с каузи, от които на българина му настръхва косата.  Джендър идеологии, политическа коректност, отричане на християнските ценности,люювов към исляма, масова миграция – всичко това кара българина, преживял последните 150 години и османско владичество , царизъм , социализъм и капитализъм, да се навъси и да започне да псува. Защото, ако западняците бодро крачат към ,,едно справедливо общество, в което класовото неравенство липсва", то ние оттам се връщаме.
Ако се вярва на либералните стратези, средносрочно и дългосрочно, ще сме свидетели на най-голямата трансформация в световен мащаб. От многобройните документи, наречени "The Great Reset" става ясно, че Западът твърдо е решил да експериментира с нещо, което Изтокът вече преболедува и сега се възстановява бавно - социализъм. Всичко води натам - дебатите за ограничаване свободата на словото под надслов "спрете речта на омразата", призивите за равенство (но не като равни права и възможности), налагане на квоти и предимства за сексуални и етнически малцинства. И всичко за сметка на способния, ученолюбивия и трудещия се нормален човек.
Икономическата платформа на новата система е ясна - всичко в ръцете на големите корпорации, които обаче са "социално безотговорни" и съответно се получава "хармония" между тях и масата подобна на манджа с грозде. Също така - премахване на частната собственост, равенство, интернационализъм, и там всички глупости от съвременната прогресистка пропаганда. Това доказва само едно – че лявата идея в момента се прилага само с инструментална функция, за да се преобразува обществото в неговите дълбоки структури. Между другото, големите играчи в последните поне двеста години винаги са били извън тази парадигма ляво – дясно и винаги от запада. Идеологиите са предназначени за нас, докато елитите просто търсят управленски методи за решение на определени задачи.
Аз в огромна степен споделям мнението, че ,,социалистическият  проект" при нас беше успешен в някои насоки и катастрофален в други. Но не заради липсващите банани. И не само заради икономиката. Социализмът, поне за мен, се провали, защото не само не успя да създаде "безкласово общество", а защото,самите комунисти предадоха народите си на запада. Номенклатурата се превърна не просто в управляваща класа (по Маркс), а в управляваща банда от предатели. След промените, старата система се възпроизведе под десетки нови партии от целия политически спектър. Елитът на старата система я бутна, за да си осигури място в новата система, като осребри позициите си с помоща на запада, трансформирайки старата партийно-номенклатурна власт в икономическа. Затова и грам не вярвам в намеренията и успеха на the Great Reset. Боя се, че новият ред ще напомня повече на технократски феодализъм, отколкото на съветският социализъм. И фактът, че се ориентирам една малко по-добре от мнозинството, не прави нещата по-малко тревожни. Напротив. Предстоят ни тежки дни, не се знае дали ще оцелеем, та се гответе и от  запада не чакайте нищо добро. От Русия също те пак залагат на сърбите, явно мисленето им не е на ред .

Шишман

ГОЛЯМАТА ВЕСЕЛБА
Вчера европейските - италиански  журналисти се побъркаха на тема Байдън-Харис. Лъгаха колко, било весело във Вашингтон и как народа се веселял. Една унесла се водеща даже обясни: колко добре било че Байдън го подкрепили Лейди Га-га, Мадона Чиконе и подобни . Един от гостите и обаче я постави на местото и, като и каза: че тия са членове на сатанинската секта (Каб**а) и ги обвинявали в ядене на деца, човешки жертво-приношения и такива. Та и каза че тия е по-добре да не показват, че са за новият президент. Явно другарката беше прекалено еманципирана и за това, не е наблягала на четенето и не знаеше такива прости неща. Ама нищо - карай да е весело, важното :е че показа че е верна на Байдън, ако оня да не го интересува верността на тая и дали я има! Иначе на снимката: голяма народна веселба, ама много-голяма. Явно се виждаче има  и голяма  народна любов от която ги пазят военни.
____________________